|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Powiedz mi jakim termometrem mierzyłaś? Takim specjalnym do owu? Cytat:
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się przeżuciłam "na dół" to wynik jest dokładniejszy i łatwiej coś zaobserwować. A mierzę zwykłym elektronicznym termometrem, tylko on ma dokłądność dwa miejsca po przecinku. Jeszcze jak Oliwię majstrowaliśmy to go kupiłam w promocji w lidlu chyba 15 zeta kosztował. |
|
|
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz się zastanawiam nad termometrem do ucha, tylko się nawet jeszcze w cenach nie orientowałam. Bo puki dziecko małe, to fajne w pupce się mierzy, a teraz jak Oliwia miała anginę, to jej co chilę mierzyłam, i ten termometr spod pachy jej wypadał, albo tak go przekręciła że nie mierzył. A tak pyk do ucha i gotowe. |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie tam mierze ![]() A mam taki termometr http://www.allegro.pl/item902091101_...fe_mt16c2.html i sobie chwale, pomiar trwa niecałą minutę i sygnalizuje dźwiękiem, bo niestety też zasypiam jak mierze ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Marlenko a taki http://www.allegro.pl/item893059049_...5w1topcom.html zmierzy wszystko
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mierzy tak dokładnie no a ten drugi to full wypas ![]() Muszę się rozejrzeć, bo ten pomysł z tym do ucha powstał przy Oliwkowej anginie ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- http://www.allegro.pl/item902833913_...zola_10w1.html ten mi się podoba, tak myślę bo na nim nie pisze że można mierzyć np mleko w butelce, ale pewnie jakby go przyłożyć do buteli to zmierzy, wkońcu do czoła też sie przykłada. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- ok dość leniuchowania. Idę robić czułki dla biedronki i trzeba pomyśleć o obiedzie ![]() Miłego dzionka dziewczynki
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie kochane ![]() Ja mam dzisiaj straszny ból głowy i to w nocy sie zaczął zjadłam pół apapu ale nic nie dal i teraz już nie biorę, może sam przejdzie. Metropolitan dziekuję jakoś z ta zgagą przeżyję, a Ty kochana wkrótce pozbędziesz się tych dolegliwości!!! I lez jak najwięcej a u mnie gorszy jest ten polip, od paru dni go wziełam pod lupę, ze tak powiem i powiem Wam, że coś mu się zmiania, bo mam normalny śluz do momentu az nie pójdę na posiedzenie do wc. Przy siku nic, kurde musi wtedy być jakiś ucisk na tego gnojka i krwawi, później znowu się uspokaja do nastepnej grubszej wizyty. Moż e w końcu przestanie, już sie nie umiem doczekać 9 lutego i wizyty.Co do termometrów, ja mam elektroniczny, ale tzreba czekać troszke zanim zmierzy tempkę i taki 1 sekundowy bym chciała, bo jak tu zmierzyć maluchowi jak się rusza non stop. Pokaże Wam co znalazłam na allegro, to wyprawka dla bejbika, kosztuje 500 zł, ale jest wara uwagi i chyba taką kupimy oczywiście koło maja wszystko w jednym, nie musze juz nic kupować, a cena za to wszystko nie jest za duża.http://www.allegro.pl/item904008885_...ciel_haft.html Jeszcze chę taki zestawik butelek: http://www.allegro.pl/item905168164_...apromocja.html Co Wy na to?
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Butelki fajne.
Łóżeczko też. Mnie się podoba taka pościel http://www.allegro.pl/item893331219_...20_milpol.html ale ta cena
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie racja i przesyłka raz
Ja to łóżeczko mam, tylko bejbika brak ![]() Ale te butelki świetna sprawa od razu na raz |
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
ja właśnie dotarłam do domku, byłam w wiśle na spacerku nosek troszkę przemarzł ale to dobrze, pieknie było masa sniegu i wogóle teraz ide odtajać i wypić coś ciepłego i doczytam co tam naskrobałyscie): wiidziałam że riona wrzuciła zwierzątka są cudne a co do poscieli to tez je ogladałam fajniutne są też już chciałabym takie kupawać
|
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Scio kochanie doczekasz się zobaczysz!I to w najmniej spodziewanym momencie!!!!!! A butelki sa świetne, nie chcę Aventu, jest przereklamowany, a Tommee Tippee ma świetna opinię i tylko takie kupię, a w zestawie jest dużo taniej, w sumie i tak za 3 miesiące dopiero będe cokolwiek kupować, ale w razie czego jakby ktoś chciał cos kupić, to będe już wiedziała co mam, a butelki i smoczki wolę sama sobie wybrać, a szkoda zeby ktoś kase wydał a ja i tak bym nie używała. Asiu ale fajnie, tez bym sie gdzieś ruszyła, ale ...no ale w licu poszaleję a dzidziusia też się doczekasz kochana, życzę Ci i wszystkim laseczkom z całego serca żeby sie udało jak najszybciej!!!!!!!!!!A mój bejbik uwielbia buszować po pęcherzu, coś mi tam gmera i w momencie zaboli jak nie wiem dzisiaj w ogóle jakieś wiercenia mam, coraz więcej czuję i bardzo się cieszę
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisze i pisze a tu koniec dawno wiec pisze jesio raz
motylku zostawilismy ja poł roku i robiło sie coraz gorzej trwa to od kwietnia zeszłego rokku jakis miesiac po smierci mojej mamy od dzieci ucieka woli wszystko robic sama a w klasie jest naprawde lubiana Kasiu w maju idzie do 1 komunii jest w 2 klasie szkoły podstawowej (9 lat) próbowalismy wszystkiego ja zgłosiłam nawet na poczatku 1 klasy ze moja mama a jej babcia jest ciezko chora i ze mała moze miec jakies klopoty z przyswojeniem sie do klasy nauczycielka troche sprawe olała moj brat i bratowa pracuja wiec mała była u nas od roku bratowa sama jezdzi z mala do szkoły autobusem przedtem ja ja odprowdzałam ode mnie z domu) teraz jest jeszcze gorzej bo doszły te wymioty ![]() Linus Gratuluje chłopaka ![]() rinoa_woman jesli ci nikt nie odpisal to ja ci powiem ze konto na rapidzie jest strasznie trudno zdobyć ech ja sciagam małymi paczkami za free ale nie zawsze chca sie załadować bo rapid zrobił jakies limity i najszybciej sciagniesz rano i w południe wieczorem albo w weekend graniczy to z cudem jesli zów wcale nie mozesz sciagac to majac nawet konto premium tez nie sciagniesz bo trzeba miec "ruchome ip"---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
z linku ze strony głownej pisze mi ze błąd
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-01-31 o 16:57 |
|
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popłakałam się ze wzruszenia Poważnie, dziękuję Wam wszystkim że ze mną jesteście. To dla mnie bardzo ważne. Naprawdę momentami odechciewa mi się żyć. Często przesiaduję teraz u mamy bo boję się samej siebie Co do tego faceta, rozmawiałam z nim ostatnio. Był nieprzyjemny, oschły, wygarnął mi że on chce tylko zostać z rodziną a ja nie chcę się od niego odczepić. A to że mi mówił że wróci to tak żeby oszczędzić sobie pytań z mojej strony "a po co? a dlaczego mi to robisz?" itd. I jak powiedział że to koniec naszej rozmowy to wybuchłam i powiedziałam "masz rację, spier........aj, to koniec naszej rozmowy" i się rozłączyłam. Zaczął mnie wtedy bombardować telefonami. Widocznie nie spodziewał się takiej reakcji. "czy ty do mnie powiedziałaś spier.....?? a czy możemy zacząć rozmowę od początku na spokojnie?" I oczywiście zmienił zdanie, że on chce wrócić i że to przez moje smsy tak powiedział, bo mu kilka nieprzyjemnych rzeczy napisałam. No i że jeśli teraz się nie udało to on w przyszłym cyklu się "podejmuje" znowu. Ja mu powiedziałam że nie chcę z nim rozmawiać bo to dla mnie kluczowy moment, za parę dni okaże się czy się udało i wtedy go poinformuję jeśli chce wiedzieć, a tymczasem nie chcę się denerwować i z nim rozmawiać. Potem zablokowałam jego nr w telefonie. Próbował się jeszcze dodzwonić. A ja mam to gdzieś. Niech teraz wyłazi z domu i ukradkiem próbuje jak żona nie widzi i niech wie jak to miło kiedy chcesz z kimś pogadać a ten ktoś ma cię gdzieś. Ja blokady nie zdjęłam i na razie tak zostanie. Odpowiedź na pytanie-czym on mi tak imponuje że chcę mieć z nim dziecko? Czytając jego smsy , sprzed 1,5 roku, sprzed paru miesięcy, nie jestem w stanie uwierzyć że ten potwór to ta sama osoba. Pamiętam tamten rok, nie chcę pamiętać tego co się dzieje teraz. Pamiętam jakim był człowiekiem. Nie zmienił się tylko w stosunku do mnie a do wszystkich wokół. Może nie wytrzymał tego co się stało? Może potrzebuje psychiatry? Ale ja cały czas pamiętam to jaki był. I nie uwierzę że tylko grał. Mimo że tego już nie ma-było. I właśnie z tamtym człowiekiem chcę mieć dziecko. Ciężko mi to wytłumaczyć Wszystko wyjaśni się za kilka dni. @ powinna przyjść między 1-4 lutego. Na razie miałam niemal codziennie kłucie w jajnikach (głównie w lewym) od owulacji i jakieś dziwne upławy mnie dopadły. Nie ma tragedii ale mam cały czas takie dziwne jakby "zakurzone" coś na majtkach. Od wczoraj wrażliwsze piersi. Może to znak że @ przyjdzie? ech...wolę za dużo o tym nie myśleć. Zaraz uciekam się czymś zająć. Wieczorem do pracy i już będę miała z głowy myślenie. Anulka, jesteśmy z Tobą cały czas ![]() Dziękuję Wam dziewczyny za zrozumienie i za to że jesteście, że mogę się wyżalić, podzielić swoimi wiem że niezbyt rozsądnymi decyzjami a Wy mimo wszystko mnie wspieracie. Jesteście niezastąpione
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-01-31 o 17:19 |
|
|
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam mega zgage i doszły bąki takie cichacze smierdzące ![]() ja mam w domu pieska i rybki i do głowy juz dostaje bo suczka sie leni i zostawia za soba mnóstwo włosów normalnie na tapczanie kocham mojego psa ale nie wiem jak sie tego włosia szybko pozbyć ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
super ja mam zywa choinke moja sunia wogóle nie reaguje ale sasiadki pies jak tylko wleciał do nas do domu podniosł łapke i zaznaczyl sobie teren za to moja sunia odwdzieczyła sie pol roku pozniej jak poszłam do sasiadki zaniesc leki i moja pchełka wleciała jak burza gradowa razem ze smycza by sie przywitać i myk sasiadce na łozko smycz zaczepiła o kawałek obrusa i wszystko poleciało na podłoge wystraszony pies poleciał na przedpokoj ciagnąc za soba wszysko co zostało na obrusie a miała sasiadka tam tego duzo (sok malinowy kawe kubek kefiru i inne predmioty gazeta długopis itp ) hehehe niedosyc ze posciel musiala zmienic to jeszcze całą podłoge w pokoju zmyć i czesciowo przdedpokoj płakalismy ze smiechu
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze dorzucę Wam swoje pociechy jak już się zwierzyńcem chwalimy
Ta krówka to Lelek, siwus to Sylwek a pies Demon
|
|
#259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
o fajnie na mnie mówia edzia jak sie potem okazało moja siora nie miała wcale alergii na jego punkcie i byłam strasznie zła na te lekarke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
posciel fajna ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
super kochane zwierzaczki
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superowe ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- wróce jeszcze do termometrów, jak byłam w szpitalu na zabiegu to z rana przyszła pielegniarka wycelowała czymś we mnie ja zdziwona a ona mówi że przyszła tylko temperature zmierzyć zarąbisty taki termometr , smiałam sie że z pistoletu do mnie celowała i powim wam że jak tylko znajde taki i bedzie w miarę w przystepnej cenie to taki kupie bo fajny dla dziecka i bezproblemowy jakby taki któraś znalazła to poprosze linka
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
aa2 może taki
http://www.allegro.pl/item899450563_...ieci_11w1.html wygląda jak policyjny radar ![]() madziu fajny zwierzyniec. Caroll zamieszczaj swoje zakupowe plany A mnie powoli mija optymistyczne widzenie cyklu
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko uda mi sie mieć fasolinke to sobie sprawie żeby nie maltretowac maleństwa![]() a tak poza tym to zaraz zastrzele meza bo mnie nerwi ![]() |
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
aa2 fajny av
![]() ech moj się dzisiaj spisał. śniadanko, obiadek, seksik wszytsko mi zapewnił |
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a mój gienialny chłop wzioł sie za podłączenie cyfry plus bo mielismy kablówke ale zmieniliśmy na cyfre, nop i on gienialny to właśnie podłancza i pierwsz to to że pojechaliśmy po kabek i kupujemy i on mówi że chce 10 metrów to ja i jego brat mówimy mało no i on sie uparł że wystarczy wkońcu staneło na 12 metrach no i suma sumaru okazuje sie że z dwa metry by sie jeszcze przydały musiałam sie odstresować rrrrr już nie wspomne że upóscił z balkonu taśme izolacyjna ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- a co do avatarka dzięki ![]() tak będe za chwile wygladać jak mnie wąż wykończy![]()
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
tez mamy cyfre
mnie akurat brak polsatu nie przeszkadza, nigdy tego nie oglądałam. Cyba, ze masz jakiś ulubiony serial na polsacie to faktycznie, jak nie to jest tyle fajnych kanałów, ze nie ma co żałować. Ja oglądam tvn Style, Planete (nie dano leciał leksykon ciązy - teraz są powtórki ale nie wiem o której). A z chłopami tak jest, nie przemówisz. W sprawach technicznych zawsze im się wydaję, że wiedzą lepiej
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic jakoś to przezyje, w sumie i tak nie wiem po co mi tyle kanałów jak filmy zazwyczaj i tak ściągam no ale jakieś tematyczne to w sumie fajnie, a muszę sprawdzić o której ten leksykon leci bo z miła checią obejrze![]() a swoją droga to zaraz sprawdze czy na kablówie mam planete ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- ) no i ten gość kazał mu pokrecić anteną , jest u nas brat tż-a i on mówi że musi mieć klucz do odkręcenia śrób i mówie do mojego gdzie jest klucz, a ten poszedł do drzwi i wyciąga z zamka |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoim klientom zawsze dawałam instrukcje z nki
http://mpi.pl/new/images/downloads/n...cji_anteny.pdf
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga uwaga!! Linka w 17 tyg....śmiechu warte
![]()
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na polsacie to nic nie oglądam.
Filmy i seriale które lubię ściągam z neta. Za to TZ namietnie ogląda te wszystkie kanały przyrodnicze. |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
nie no tak to już zamontowana-obyło sie bez problemu, tylko ustawienia nie chciały wskoczyć-no ale na szczeście zrobione
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Linus prawie nic nie widać, bedziesz miała jak moja koleżanka ze na brzuszku wyskoczy ci piłeczka a po porodzie nie bedzie nic widac super ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
no tez będe tak robić jak jakiś serial to sciągne, ale może to i lepiej przynajmniej mnie żaden nie wciągbnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

zjadłam pół apapu ale nic nie dal i teraz już nie biorę, może sam przejdzie. 

Poważnie, dziękuję Wam wszystkim że ze mną jesteście. To dla mnie bardzo ważne. Naprawdę momentami odechciewa mi się żyć. Często przesiaduję teraz u mamy bo boję się samej siebie