|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
aa2
nie łam się.. nie mozesz wygladac tak jak pan na avatarku Twoim ![]() ale rozbroilas mnie... faceci sa czasem... smieszni ![]() a ja dzis zakupilam sobie bluzeczke http://www.allegro.pl/show_item.php?item=892737651 :P Szkoda mi wydawac kaske na nowe ubrania, tym bardziej ze moje miasto nie jest wielkie i jakbym kupila cos w sklepie to nie bylabym wyjatkowa ![]() jakby mial ktos jakies koszulki do sprzedania to jestem chetna
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
ale i tak go kocham i dużo rzeczy sam chce zrobić nawet jak nie za bardzo umie ale zawsze mówi że musi to robić bo przynajmniej sie nauczy i później bedzie wiedział no a ja patrze ii modle sie żeby większych szkód nie było-na szczęście modły do tej pory wysłuchane![]() a bluzeczka fajna, ja też jak jest okazja i coś mi sie spodoba to nie mam oporów przed kupnem używanego
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak sie przyjrzec na tym zdjeciu to widac ze ta bluzeczka jest skrecona na dole (chodzi mi o boczne szwy...)
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, wiem z Primarku są, ale szczerze mówiąc ja drogich nigdy nie nosiłam ubrań.. W Primarku kupowalam jak bylam w Anglii na Sylwestra, jeszcze ubrania żyją i mają się dobrze, a to chyba dlatego, że nie są prane w wysokiej temp. A może po prostu bardziej podoba mi się styl tych ubrań, choć fakt sweterek jaki kupiłam już mi się zmechacił, ale bluzy w których o wiele częsciej chodzę są w bdb stanie. Chyba po prostu trzeba "trafić"
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
a co do ubran to właśnie trzeba trafić na coś dobrej jakości czasem bluzka za kupe kasy po 1 praniu potrafi sie rozlecieć |
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe dobry film na TVNie ogladam
;] "Serce nie sługa"aa2 dokladnie :P
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tez go chciałam oglądać a przez to całe montowanie zapomniałam, no nic musze sobie go sciągnąc
a ogladałam wczoraj Kac Vegas i jak ktos chce sie pośmiac to polecam fajna komedia
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
aa2 ja tez mam ten kac vegas i jakoś nie mogę się zabrać za oglądanie, w ogóle ściągam filmy bo wyczytam ze fajny, a potem nie oglądam, bo mi się nie chce.
Co do seriali to z tztem oglądamy Magię kłamst (lie to me) -polecam .Ja mam teraz w kolejce Doriana Greya i Parnassusa (Depp tam gra - kocham Deppa miłością przeogromną A dziś oglądałam "Chłopiec z Marsa" fajny obyczajowy film o pisarzu, który adoptuje chłopca, który uważa, ze jest z Marsa. Na końcu oczywiście się pobeczałam. Zaraz po nim lecia Chłopiec w pasiastej piżamie oglądałyście - tylko to taki smutny film i bez chusteczek nawet nie ma co siadać. No a przed chwilą skończył się dokument o Janie Pawle II i też się poryczałam, zdałam sobie sprawę, że moje dziecko nie będzie wiedzieć kim on jest, co zrobi. I zastanawiam się co ukształtuje charakter takiego dziecka? Konsumpcjonizm? Raczej już nie będzie mogło słuchać opowieści mojej babci o wojnie, o tym jak jej było trudno. Nie będzie mogło doświadczać tego wszystkiego co mnie ukształtowało. I zrobiło mi się smutno
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
aa2
dziękuje. czasami nachodzą mnie takie myśli. Zwłaszcza jak odwiedzą babcię i jak widzę, ze ma coraz mniej sił. Tak bardzo bym chciała, żeby się doczekała prawnuka.Masz rację opowiem. Nie wyobrażam sobie mojej mamy jak bierze moje dziecko na ręce tuli, opowiada, chociaż ja pamiętam takie elementy z dzieciństwa, ale potem jakoś tak się urwało. Choć ja w przeciwieństwie do mojej mamy miałam szczęśliwe dzieciństwo i to czego ona nie miała - wspaniałego kochającego ojca. ona zawsze była bękartem (pamiętam jak mi to kiedysz wykrzyczała w awanturze) Nie smęcę już, ale oczy ciągle mam mokre. |
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
To witaj w klubie. Też tak mam
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrz zobaczysz ja to ogólnie mam tak że mysle czy kiedyś uda mi sie zostać mamą...już raz miałam szanse i mi ją zabrano.... i teraz często zastanawiam sie czy uda mi sie zafasolkować i czy nawet jak sie uda czy znów nie zostanie mi to zabrane, nie wiem co gorsze starać sie i nic z tego nie wychodzi (przynajmniej człowiek se nie nastawia nie przygotowuje)czy starać sie - udaje sie i znów mieć to zabrane......naprawde sama czasem nie wiem co lepsze ale mam w duchu tak nadzieje że ktos tam sie nademną zlituje i pozwoli mi zostac mamą |
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
O, widzę że dziś jestem pierwsza
Witam dziewczyny. Trafiłam na taką stronę gdzie pokazują się mamy, a konkretnie chodzi o ciała. I wiecie co? Dziwne są czasem te kobiety. Są takie których nie oszczędziło i ich ciała zmieniły się nie do poznania a mimo to podobają się sobie i są dumne z tego że są mamami, ale są też takie które mają takie ciała o jakich mogłyby pomarzyć nawet kobitki które nigdy nie rodziły (poważnie!!!!) i uważają się za potwory i nie mogą na siebie patrzeć... Co za świat. Normalnie bym takim Ja mam takie piersi że uważam że żadna ciąża mi ich nie popsuje bo po prostu już gorzej wyglądać nie mogą więc mam luz Zobaczcie same co te niektóre wariatki wypisują:http://theshapeofamother.com/ Ja tam wychodzę z założenia że ciało zawsze się zmieni, coś kosztem czegoś. Taka jest kolej rzeczy. Ale cód jakim jest dzidzia powinien przecież wszystko wynagrodzić. A swoją drogą przecież są sposoby które mogą zminimalizować te wszystkie przemiany. Oczywiście uwarunkowania genetyczne są ważne ale przecież można całą ciążę tą skórę nawilżać żeby się ładnie rozciągnęła a potem mogła wrócić do poprzedniego stanu z jak najmniejszą liczbą rozstępów. Jak ktoś o siebie nie dba a potem wyskakuje z tekstem : "oto ciało jakie dostałam w prezencie od mojego synka" i mówi to z żalem to mnie normalnie strzela
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-02-01 o 08:03 |
|
|
|
#284 | ||
|
BAN stały
|
Hejka
Ja juz od wczoraj u siebie w domciu ![]() Cytat:
Cytat:
''Serce nie sluga'' tez widzialam pierwszy raz w autokarze Co ja poradze... co dwa tygodnie mam regularny seans 3 filmy ![]() Nie wiadomo czy bedzie slub .... TZ ostatnio wyslal kolezanke zeby sie cos tam dowiedziala, czy jak sie pobierzemy to napewno dostane pozwoelnia itd czy cos trzeba bedzie jeszcze zalatwic itd No i musze z nia sie przejsc do urzedu i pogadac.... Bo niby nie bedzie tak hop siup i leciutko ... A myslalam ze uda nam sie w marcu hajtnac.... - postanowilam sobie do slubu wlosow nie farbowac ![]() Za to TZcik dba bardzo o moje hobby i wolny czas Pochwalil sie jednej kolezance czym ja sie zajmuje i juz mi kmini dziewczyny na masaze i jakies polzabiegi- niestety nie mam odpowiedniego sprzetu do calych zabiegow.... No i na pazurki ... Zawsze to jakis, grosz, mile spedzony czas, nabieranie doswiadczenia i nowe znajomosci
|
||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U mnie 45dc @ brak, dzis mija tydzien od ostatniej dawki tabletek na wywolanie i cisza... nie wiem juz co jest ze mna, jesli dzis nie dostane to jutro z rana testuje...
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ranne ptaszki!
Carolku, super to łóżeczko z pościelą, ja to jeszcze nie mam rozeznania jesli chodzi o rzeczy dla dzieci, ale chyba oszaleję jak to wszystko przyjdzie kupić tzn. Pozytywnie zwariuję. To wszystko takie śliczne!! A ta pościel!!!!! Cud, Miód! ale cena faktycznie zabija . Ale powiem wam, że raz się żyje, macierzyństwo to na pewno najpiękniejszy okres w naszym życiu, więc czemu nie zaszaleć... Dawniej nasze mamy mogły tylko pomarzyć o takich wypasach.Ostatnio byłam w jakimś sklepie w galerii, ale nie pamiętam nazwy, słuchajcie jakie tam były sukieneczki i płaszczyki do chrztu dla dziewczynek to prawie się popłakałam ze wzruszenia Dziewczyny, może powymieniajmy się opinioami na temat imion dla dzieci. My z moją mamą się wczoraj zastanawiałyśmy i dla dziewczynki mamy takie: Kasia, Ola, Iga, Gabi albo Julia. (przy czym TŻ nie godzi się na Kasię, a mnie najbardziej się podoba Gabi). A dla chłopca to w ogóle nie mamy pomysłów oprócz Piotra i Tadeusza (TŻ woli Tadzia). Co myślicie?? A może napiszcie jakie są ładne imiona w waszych rodzinach lub waszych bejbików!! To naprawdę nie lada zadanie..... ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Pamela, niezła masakra... Kurde, chyba by lekarz wyczuł... ale z drugiej strony jak mówisz że taki lewy... A co on ci w ogóle powiedział, jaka może być tego przyczyna, zlecił jakieś badania?? |
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do męskich podoba mi się Szymon, Filip, Radek, Maciek. Cytat:
Będzie dobrze, pamiętaj, że teraz opiekuje się Wami także Twój aniołek |
||
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazal sie tylko zgloscic za miesiac na kontrole...
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- a usg miałaś? |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to się najbardziej nie podobają imiona typu Wanessa, Andżelika itp. |
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-02-01 o 10:05 |
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sie co dziwic, czego sie można spodziewc po lekarzu z nfz-tu???
Nie to co wizyta prywatna totalny luksus Nie nie robił testu z krwi...
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Pamela, to może faktycznie nie wyczuł. Ale słuchaj, co ci szkodzi kupić test. Już byś mogła przynajmniej jedną możliwość wykluczyć i zacząć się leczyć u jakiegoś specjalisty dobrego, bo takie długie cykle na pewno nie są zdrowe kochana.
Scio, nie mówię że dorosły mężczyzna nie może mieć na imię Filip, ale mnie to po prostu nie pasuje, może dlatego że jest to rzadkością, dawniej się dawało imiona w stylu Jan, Stanisław, Piotr, Krzysztof... no nie wiem.... po prostu nie znam żadnego dorosłego gościa o takim imieniu i mi nie pasuje to po co się oburzasz od razu... |
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Wiem ze takie dlugie cykle to nic dobrego jesli test nic nie wykarze to zadzwonie do swojego prywatnego gina i umowie sie na koniec tygodnia
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Ale Pam, jak ty już tak długo nie masz @ to czy zrobisz z rana czy wieczorem, czy dzisiaj czy jutro to i tak ci pokaże, no co ty..
|
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Pamelo rób test oczywiście. On mógł tego jeszcze nie wyczuć i powinien Ci zrobić test z krwi lub z moczu żeby móc ciążę wykluczyć... Włosy się jeżą na tych lekarzy
Metropolitan ma rację - po tak długim czasie już nie stanowi czy zrobisz go z porannego moczu. Możesz o każdej porze i już będzie wynik prawidłowy. Nie katuj się dłużej, ja bym zwariowała jakbym tyle czasu nie dostała @ nawet po lekach na wywołanie...
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-02-01 o 10:18 |
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

nie łam się.. nie mozesz wygladac tak jak pan na avatarku Twoim 

ale i tak go kocham i dużo rzeczy sam chce zrobić nawet jak nie za bardzo umie ale zawsze mówi że musi to robić bo przynajmniej sie nauczy i później bedzie wiedział
no a ja patrze ii modle sie żeby większych szkód nie było-na szczęście modły do tej pory wysłuchane
. Jak sie przyjrzec na tym zdjeciu to widac ze ta bluzeczka jest skrecona na dole (chodzi mi o boczne szwy...)

dziękuje. czasami nachodzą mnie takie myśli. Zwłaszcza jak odwiedzą babcię i jak widzę, ze ma coraz mniej sił. Tak bardzo bym chciała, żeby się doczekała prawnuka.

Ja mam takie piersi że uważam że żadna ciąża mi ich nie popsuje bo po prostu już gorzej wyglądać nie mogą więc mam luz
Ja juz od wczoraj u siebie w domciu