Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 20:09   #271
LadyMK
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

aa2 nie łam się.. nie mozesz wygladac tak jak pan na avatarku Twoim
ale rozbroilas mnie... faceci sa czasem... smieszni

a ja dzis zakupilam sobie bluzeczke
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=892737651
:P
Szkoda mi wydawac kaske na nowe ubrania, tym bardziej ze moje miasto nie jest wielkie i jakbym kupila cos w sklepie to nie bylabym wyjatkowa
jakby mial ktos jakies koszulki do sprzedania to jestem chetna

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:13   #272
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość

Szkoda mi wydawac kaske na nowe ubrania, tym bardziej ze moje miasto nie jest wielkie i jakbym kupila cos w sklepie to nie bylabym wyjatkowa
no mój czasem jets rewelacyjny ale i tak go kocham i dużo rzeczy sam chce zrobić nawet jak nie za bardzo umie ale zawsze mówi że musi to robić bo przynajmniej sie nauczy i później bedzie wiedział no a ja patrze ii modle sie żeby większych szkód nie było-na szczęście modły do tej pory wysłuchane

a bluzeczka fajna, ja też jak jest okazja i coś mi sie spodoba to nie mam oporów przed kupnem używanego
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:21   #273
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:

Lady odradzam kupowanie rzeczy firmy Atmosphere bo one sa z takiego bardzo taniego sklepu i niestety koszulki po 3 praniach juz sa wykrecone i kolory nie wygladaja juz zbyt ladnie . Jak sie przyjrzec na tym zdjeciu to widac ze ta bluzeczka jest skrecona na dole (chodzi mi o boczne szwy...)

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:33   #274
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Lady odradzam kupowanie rzeczy firmy Atmosphere bo one sa z takiego bardzo taniego sklepu i niestety koszulki po 3 praniach juz sa wykrecone i kolory nie wygladaja juz zbyt ladnie . Jak sie przyjrzec na tym zdjeciu to widac ze ta bluzeczka jest skrecona na dole (chodzi mi o boczne szwy...)
dzieki Kasiu za rade
wiem, wiem z Primarku są, ale szczerze mówiąc ja drogich nigdy nie nosiłam ubrań.. W Primarku kupowalam jak bylam w Anglii na Sylwestra, jeszcze ubrania żyją i mają się dobrze, a to chyba dlatego, że nie są prane w wysokiej temp. A może po prostu bardziej podoba mi się styl tych ubrań, choć fakt sweterek jaki kupiłam już mi się zmechacił, ale bluzy w których o wiele częsciej chodzę są w bdb stanie. Chyba po prostu trzeba "trafić"

Szczęściara
Stary 2010-01-31, 20:42   #275
aa2
Zakorzenienie

Kasia jednak z nami jest

a co do ubran to właśnie trzeba trafić na coś dobrej jakości czasem bluzka za kupe kasy po 1 praniu potrafi sie rozlecieć
Stary 2010-01-31, 20:55   #276
LadyMK
Zakorzenienie

hehehe dobry film na TVNie ogladam ;] "Serce nie sługa"
aa2 dokladnie :P

Szczęściara
Stary 2010-01-31, 21:00   #277
aa2
Zakorzenienie

kurcze tez go chciałam oglądać a przez to całe montowanie zapomniałam, no nic musze sobie go sciągnąc a ogladałam wczoraj Kac Vegas i jak ktos chce sie pośmiac to polecam fajna komedia
Stary 2010-01-31, 21:38   #278
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

aa2 ja tez mam ten kac vegas i jakoś nie mogę się zabrać za oglądanie, w ogóle ściągam filmy bo wyczytam ze fajny, a potem nie oglądam, bo mi się nie chce.

Co do seriali to z tztem oglądamy Magię kłamst (lie to me) -polecam no i ja oglądam true blood, ale to taki odmóżdżacz straszny, ale podoba mi się ten wampir.
Ja mam teraz w kolejce Doriana Greya i Parnassusa (Depp tam gra - kocham Deppa miłością przeogromną)

A dziś oglądałam "Chłopiec z Marsa" fajny obyczajowy film o pisarzu, który adoptuje chłopca, który uważa, ze jest z Marsa. Na końcu oczywiście się pobeczałam. Zaraz po nim lecia Chłopiec w pasiastej piżamie oglądałyście - tylko to taki smutny film i bez chusteczek nawet nie ma co siadać.

No a przed chwilą skończył się dokument o Janie Pawle II i też się poryczałam, zdałam sobie sprawę, że moje dziecko nie będzie wiedzieć kim on jest, co zrobi. I zastanawiam się co ukształtuje charakter takiego dziecka? Konsumpcjonizm? Raczej już nie będzie mogło słuchać opowieści mojej babci o wojnie, o tym jak jej było trudno. Nie będzie mogło doświadczać tego wszystkiego co mnie ukształtowało. I zrobiło mi się smutno

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:01   #279
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
aa2 ja tez mam ten kac vegas i jakoś nie mogę się zabrać za oglądanie, w ogóle ściągam filmy bo wyczytam ze fajny, a potem nie oglądam, bo mi się nie chce.

Co do seriali to z tztem oglądamy Magię kłamst (lie to me) -polecam no i ja oglądam true blood, ale to taki odmóżdżacz straszny, ale podoba mi się ten wampir.
Ja mam teraz w kolejce Doriana Greya i Parnassusa (Depp tam gra - kocham Deppa miłością przeogromną)

A dziś oglądałam "Chłopiec z Marsa" fajny obyczajowy film o pisarzu, który adoptuje chłopca, który uważa, ze jest z Marsa. Na końcu oczywiście się pobeczałam. Zaraz po nim lecia Chłopiec w pasiastej piżamie oglądałyście - tylko to taki smutny film i bez chusteczek nawet nie ma co siadać.

No a przed chwilą skończył się dokument o Janie Pawle II i też się poryczałam, zdałam sobie sprawę, że moje dziecko nie będzie wiedzieć kim on jest, co zrobi. I zastanawiam się co ukształtuje charakter takiego dziecka? Konsumpcjonizm? Raczej już nie będzie mogło słuchać opowieści mojej babci o wojnie, o tym jak jej było trudno. Nie będzie mogło doświadczać tego wszystkiego co mnie ukształtowało. I zrobiło mi się smutno
kochana , ale twoje dziecko będzie mieć cudowna matke która opowie mu o Janie Pawle, opowie mu o babci i jej przezyciach i to własnie ty ukształtujesz mu charakter, dodatkowo bedzie mieć babcie (twoja i tż mama) które też dołożą swoje historie itd mysle że będziesz w stanie przekazać dziecku to czego ty sama sie nauczyłaś , a to wszystko plus miłość napewno ukształtuje fajnego dobrze wychowanego młodego człowieka
Stary 2010-01-31, 22:24   #280
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

aa2 dziękuje. czasami nachodzą mnie takie myśli. Zwłaszcza jak odwiedzą babcię i jak widzę, ze ma coraz mniej sił. Tak bardzo bym chciała, żeby się doczekała prawnuka.

Masz rację opowiem. Nie wyobrażam sobie mojej mamy jak bierze moje dziecko na ręce tuli, opowiada, chociaż ja pamiętam takie elementy z dzieciństwa, ale potem jakoś tak się urwało. Choć ja w przeciwieństwie do mojej mamy miałam szczęśliwe dzieciństwo i to czego ona nie miała - wspaniałego kochającego ojca. ona zawsze była bękartem (pamiętam jak mi to kiedysz wykrzyczała w awanturze)

Nie smęcę już, ale oczy ciągle mam mokre.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-31, 22:29   #281
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:

A mnie powoli mija optymistyczne widzenie cyklu
To witaj w klubie. Też tak mam

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 23:08   #282
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
aa2 dziękuje. czasami nachodzą mnie takie myśli. Zwłaszcza jak odwiedzą babcię i jak widzę, ze ma coraz mniej sił. Tak bardzo bym chciała, żeby się doczekała prawnuka.

Masz rację opowiem. Nie wyobrażam sobie mojej mamy jak bierze moje dziecko na ręce tuli, opowiada, chociaż ja pamiętam takie elementy z dzieciństwa, ale potem jakoś tak się urwało. Choć ja w przeciwieństwie do mojej mamy miałam szczęśliwe dzieciństwo i to czego ona nie miała - wspaniałego kochającego ojca. ona zawsze była bękartem (pamiętam jak mi to kiedysz wykrzyczała w awanturze)

Nie smęcę już, ale oczy ciągle mam mokre.
no bo to tak właśnie jest my chcemy, dałybysmy dzidzi dużo miłości i w ogóle i mamy pod górkę, ale czasem tłumacze to sobie tak że ktoś tam na górze wynagrodzi nas za to że czekamy...mam nadzieję
bedzie dobrz zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
To witaj w klubie. Też tak mam
ja to ogólnie mam tak że mysle czy kiedyś uda mi sie zostać mamą...już raz miałam szanse i mi ją zabrano.... i teraz często zastanawiam sie czy uda mi sie zafasolkować i czy nawet jak sie uda czy znów nie zostanie mi to zabrane, nie wiem co gorsze starać sie i nic z tego nie wychodzi (przynajmniej człowiek se nie nastawia nie przygotowuje)czy starać sie - udaje sie i znów mieć to zabrane......naprawde sama czasem nie wiem co lepsze

ale mam w duchu tak nadzieje że ktos tam sie nademną zlituje i pozwoli mi zostac mamą
Stary 2010-02-01, 07:58   #283
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

O, widzę że dziś jestem pierwsza Witam dziewczyny. Trafiłam na taką stronę gdzie pokazują się mamy, a konkretnie chodzi o ciała. I wiecie co? Dziwne są czasem te kobiety. Są takie których nie oszczędziło i ich ciała zmieniły się nie do poznania a mimo to podobają się sobie i są dumne z tego że są mamami, ale są też takie które mają takie ciała o jakich mogłyby pomarzyć nawet kobitki które nigdy nie rodziły (poważnie!!!!) i uważają się za potwory i nie mogą na siebie patrzeć... Co za świat. Normalnie bym takim Ja mam takie piersi że uważam że żadna ciąża mi ich nie popsuje bo po prostu już gorzej wyglądać nie mogą więc mam luz Zobaczcie same co te niektóre wariatki wypisują:
http://theshapeofamother.com/
Ja tam wychodzę z założenia że ciało zawsze się zmieni, coś kosztem czegoś. Taka jest kolej rzeczy. Ale cód jakim jest dzidzia powinien przecież wszystko wynagrodzić. A swoją drogą przecież są sposoby które mogą zminimalizować te wszystkie przemiany. Oczywiście uwarunkowania genetyczne są ważne ale przecież można całą ciążę tą skórę nawilżać żeby się ładnie rozciągnęła a potem mogła wrócić do poprzedniego stanu z jak najmniejszą liczbą rozstępów. Jak ktoś o siebie nie dba a potem wyskakuje z tekstem : "oto ciało jakie dostałam w prezencie od mojego synka" i mówi to z żalem to mnie normalnie strzela
but it meant everything to me.

Edytowane przez madziorka_82
Czas edycji: 2010-02-01 o 08:03
madziorka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 08:33   #284
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hejka Ja juz od wczoraj u siebie w domciu TZcik sie cieszyl jak dziecko, caly dzien spedzil ze mna i ciagle gadal jaki jest ze mna szczesliwy

Cytat:
hehehe dobry film na TVNie ogladam ;] "Serce nie sługa"
aa2 dokladnie :P
Widzialam Swietny film.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kurcze tez go chciałam oglądać a przez to całe montowanie zapomniałam, no nic musze sobie go sciągnąc a ogladałam wczoraj Kac Vegas i jak ktos chce sie pośmiac to polecam fajna komedia
Hehe ja sie smieje, bo jako ze czesto jezdze autokarami to wszelkie fajne i niefajne filmy wlasnie tam ogladam ''Serce nie sluga'' tez widzialam pierwszy raz w autokarze
Co ja poradze... co dwa tygodnie mam regularny seans 3 filmy

Nie wiadomo czy bedzie slub .... TZ ostatnio wyslal kolezanke zeby sie cos tam dowiedziala, czy jak sie pobierzemy to napewno dostane pozwoelnia itd czy cos trzeba bedzie jeszcze zalatwic itd No i musze z nia sie przejsc do urzedu i pogadac.... Bo niby nie bedzie tak hop siup i leciutko ...
A myslalam ze uda nam sie w marcu hajtnac.... - postanowilam sobie do slubu wlosow nie farbowac

Za to TZcik dba bardzo o moje hobby i wolny czas Pochwalil sie jednej kolezance czym ja sie zajmuje i juz mi kmini dziewczyny na masaze i jakies polzabiegi- niestety nie mam odpowiedniego sprzetu do calych zabiegow....
No i na pazurki ... Zawsze to jakis, grosz, mile spedzony czas, nabieranie doswiadczenia i nowe znajomosci
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:22   #285
Pamela86
Zakorzenienie

Hej!
U mnie 45dc @ brak, dzis mija tydzien od ostatniej dawki tabletek na wywolanie i cisza... nie wiem juz co jest ze mna, jesli dzis nie dostane to jutro z rana testuje...

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:29   #286
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Hej!
U mnie 45dc @ brak, dzis mija tydzien od ostatniej dawki tabletek na wywolanie i cisza... nie wiem juz co jest ze mna, jesli dzis nie dostane to jutro z rana testuje...
Dziwne... przecież lekarz musiał wykluczyć ciążę skoro przepisał Ci leki na wywołanie @. A może to jakiś lewy lekarz i się pomylił? Trzymam kciuki, może to jednak fasolka?
Stary 2010-02-01, 09:35   #287
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziorka_82 Pokaż wiadomość
Dziwne... przecież lekarz musiał wykluczyć ciążę skoro przepisał Ci leki na wywołanie @. A może to jakiś lewy lekarz i się pomylił? Trzymam kciuki, może to jednak fasolka?
U gina bylam w 33dc moze mogl jeszcze nic nie wyczuc... nie wiem... a ten lekarz wlasnie byl jakis taki lewy... juto zatestuje i bede wiedziala co i jak... jesli bedzie 1 kreska to bede musiala sie wybrac do innego gina sprawdzic co sie dzieje...

Stary 2010-02-01, 09:42   #288
metropolitan
Zadomowienie

Cześć ranne ptaszki!

Carolku, super to łóżeczko z pościelą, ja to jeszcze nie mam rozeznania jesli chodzi o rzeczy dla dzieci, ale chyba oszaleję jak to wszystko przyjdzie kupić tzn. Pozytywnie zwariuję. To wszystko takie śliczne!!

A ta pościel!!!!! Cud, Miód! ale cena faktycznie zabija . Ale powiem wam, że raz się żyje, macierzyństwo to na pewno najpiękniejszy okres w naszym życiu, więc czemu nie zaszaleć... Dawniej nasze mamy mogły tylko pomarzyć o takich wypasach.

Ostatnio byłam w jakimś sklepie w galerii, ale nie pamiętam nazwy, słuchajcie jakie tam były sukieneczki i płaszczyki do chrztu dla dziewczynek to prawie się popłakałam ze wzruszenia

Dziewczyny, może powymieniajmy się opinioami na temat imion dla dzieci. My z moją mamą się wczoraj zastanawiałyśmy i dla dziewczynki mamy takie: Kasia, Ola, Iga, Gabi albo Julia. (przy czym TŻ nie godzi się na Kasię, a mnie najbardziej się podoba Gabi). A dla chłopca to w ogóle nie mamy pomysłów oprócz Piotra i Tadeusza (TŻ woli Tadzia). Co myślicie??
A może napiszcie jakie są ładne imiona w waszych rodzinach lub waszych bejbików!! To naprawdę nie lada zadanie.....

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
U gina bylam w 33dc moze mogl jeszcze nic nie wyczuc... nie wiem... a ten lekarz wlasnie byl jakis taki lewy... juto zatestuje i bede wiedziala co i jak... jesli bedzie 1 kreska to bede musiala sie wybrac do innego gina sprawdzic co sie dzieje...
Pamela, niezła masakra... Kurde, chyba by lekarz wyczuł... ale z drugiej strony jak mówisz że taki lewy... A co on ci w ogóle powiedział, jaka może być tego przyczyna, zlecił jakieś badania??
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:51   #289
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
Cześć ranne ptaszki!

Carolku, super to łóżeczko z pościelą, ja to jeszcze nie mam rozeznania jesli chodzi o rzeczy dla dzieci, ale chyba oszaleję jak to wszystko przyjdzie kupić tzn. Pozytywnie zwariuję. To wszystko takie śliczne!!

A ta pościel!!!!! Cud, Miód! ale cena faktycznie zabija . Ale powiem wam, że raz się żyje, macierzyństwo to na pewno najpiękniejszy okres w naszym życiu, więc czemu nie zaszaleć... Dawniej nasze mamy mogły tylko pomarzyć o takich wypasach.

Ostatnio byłam w jakimś sklepie w galerii, ale nie pamiętam nazwy, słuchajcie jakie tam były sukieneczki i płaszczyki do chrztu dla dziewczynek to prawie się popłakałam ze wzruszenia

Dziewczyny, może powymieniajmy się opinioami na temat imion dla dzieci. My z moją mamą się wczoraj zastanawiałyśmy i dla dziewczynki mamy takie: Kasia, Ola, Iga, Gabi albo Julia. (przy czym TŻ nie godzi się na Kasię, a mnie najbardziej się podoba Gabi). A dla chłopca to w ogóle nie mamy pomysłów oprócz Piotra i Tadeusza (TŻ woli Tadzia). Co myślicie??
A może napiszcie jakie są ładne imiona w waszych rodzinach lub waszych bejbików!! To naprawdę nie lada zadanie.....
Ja bym chciała, zeby moje dziecko nie miało imienia jak pół przedszkola, teraz co drugie dziecko naszych znajomych to Julia (które zresztą średnio mi się podoba) z żeński imion podoba mi się Agata, Liliana (mała Lilka), a także Zosia i Basia - ale tak ma na imię moja mama i teściowa, więc opada, Hania też ładnie. Siostra cioteczna TZ -ta ma Andżelikę, Kacpra i Amelkę.
A co do męskich podoba mi się Szymon, Filip, Radek, Maciek.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no bo to tak właśnie jest my chcemy, dałybysmy dzidzi dużo miłości i w ogóle i mamy pod górkę, ale czasem tłumacze to sobie tak że ktoś tam na górze wynagrodzi nas za to że czekamy...mam nadzieję
bedzie dobrz zobaczysz

ja to ogólnie mam tak że mysle czy kiedyś uda mi sie zostać mamą...już raz miałam szanse i mi ją zabrano.... i teraz często zastanawiam sie czy uda mi sie zafasolkować i czy nawet jak sie uda czy znów nie zostanie mi to zabrane, nie wiem co gorsze starać sie i nic z tego nie wychodzi (przynajmniej człowiek se nie nastawia nie przygotowuje)czy starać sie - udaje sie i znów mieć to zabrane......naprawde sama czasem nie wiem co lepsze

ale mam w duchu tak nadzieje że ktos tam sie nademną zlituje i pozwoli mi zostac mamą
Ja ciągle, żyję tą nadzieją.
Będzie dobrze, pamiętaj, że teraz opiekuje się Wami także Twój aniołek

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 09:55   #290
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć ranne ptaszki!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Pamela, niezła masakra... Kurde, chyba by lekarz wyczuł... ale z drugiej strony jak mówisz że taki lewy... A co on ci w ogóle powiedział, jaka może być tego przyczyna, zlecił jakieś badania??
Nic mi nie powiedzial, dał tylko tabletki zeby wywolac @ i tyle, nawet nie zlecil zadnych badan... kazal sie tylko zgloscic za miesiac na kontrole...

Stary 2010-02-01, 09:59   #291
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym chciała, zeby moje dziecko nie miało imienia jak pół przedszkola, teraz co drugie dziecko naszych znajomych to Julia (które zresztą średnio mi się podoba) z żeński imion podoba mi się Agata, Liliana (mała Lilka), a także Zosia i Basia - ale tak ma na imię moja mama i teściowa, więc opada, Hania też ładnie. Siostra cioteczna TZ -ta ma Andżelikę, Kacpra i Amelkę.
A co do męskich podoba mi się Szymon, Filip, Radek, Maciek.

Ja ciągle, żyję tą nadzieją.
Będzie dobrze, pamiętaj, że teraz opiekuje się Wami także Twój aniołek
no i właśnie to mnie wstrzymuje od julii na razie, jest ich dużo. Maciek bardzo mi się podoba, ale mam brata Maćka. Powiem ci, że co do takich imion jak Kacper i Filip to myślę, że są super dla małych chłopców. Ale wyobraź sobie 50-letniego mężczyznę o imieniu Kacper troszkę mnie śmieszy, ale to oczywiście tylko moja opinia

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Nic mi nie powiedzial, dał tylko tabletki zeby wywolac @ i tyle, nawet nie zlecil zadnych badan... kazal sie tylko zgloscic za miesiac na kontrole...
a usg miałaś?
Stary 2010-02-01, 10:02   #292
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
no i właśnie to mnie wstrzymuje od julii na razie, jest ich dużo. Maciek bardzo mi się podoba, ale mam brata Maćka. Powiem ci, że co do takich imion jak Kacper i Filip to myślę, że są super dla małych chłopców. Ale wyobraź sobie 50-letniego mężczyznę o imieniu Kacper troszkę mnie śmieszy, ale to oczywiście tylko moja opinia

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

a usg miałaś?
Nie nie mialam usg tylko samo badanie ginekologiczne (ręczne)

Stary 2010-02-01, 10:02   #293
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

a usg miałaś?
A dlaczego 50-letni mężczyzna nie może mieć na imię Filip? Nie rozumiem
Mnie to się najbardziej nie podobają imiona typu Wanessa, Andżelika itp.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 10:02   #294
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Cytat:
to co on Ci w zasadzie zrobił? A robił Ci test z krwi że jest pewien że nie jesteś w ciąży?

Czas edycji: 2010-02-01 o 10:05
Stary 2010-02-01, 10:05   #295
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sie co dziwic, czego sie można spodziewc po lekarzu z nfz-tu???
Nie to co wizyta prywatna totalny luksus

Nie nie robił testu z krwi...

Stary 2010-02-01, 10:08   #296
metropolitan
Zadomowienie

Pamela, to może faktycznie nie wyczuł. Ale słuchaj, co ci szkodzi kupić test. Już byś mogła przynajmniej jedną możliwość wykluczyć i zacząć się leczyć u jakiegoś specjalisty dobrego, bo takie długie cykle na pewno nie są zdrowe kochana.

Scio, nie mówię że dorosły mężczyzna nie może mieć na imię Filip, ale mnie to po prostu nie pasuje, może dlatego że jest to rzadkością, dawniej się dawało imiona w stylu Jan, Stanisław, Piotr, Krzysztof... no nie wiem.... po prostu nie znam żadnego dorosłego gościa o takim imieniu i mi nie pasuje to po co się oburzasz od razu...
Stary 2010-02-01, 10:11   #297
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Pamela, to może faktycznie nie wyczuł. Ale słuchaj, co ci szkodzi kupić test. Już byś mogła przynajmniej jedną możliwość wykluczyć i zacząć się leczyć u jakiegoś specjalisty dobrego, bo takie długie cykle na pewno nie są zdrowe kochana.

Scio, nie mówię że dorosły mężczyzna nie może mieć na imię Filip, ale mnie to po prostu nie pasuje, może dlatego że jest to rzadkością, dawniej się dawało imiona w stylu Jan, Stanisław, Piotr, Krzysztof... no nie wiem.... po prostu nie znam żadnego dorosłego gościa o takim imieniu i mi nie pasuje to po co się oburzasz od razu...
Mam trzy testy w domciu ale wykonam jutro z rana, dam jeszcze jeden dzien @ jak nie przylezie to ...
Wiem ze takie dlugie cykle to nic dobrego jesli test nic nie wykarze to zadzwonie do swojego prywatnego gina i umowie sie na koniec tygodnia

Stary 2010-02-01, 10:15   #298
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Mam trzy testy w domciu ale wykonam jutro z rana, dam jeszcze jeden dzien @ jak nie przylezie to ...
Wiem ze takie dlugie cykle to nic dobrego jesli test nic nie wykarze to zadzwonie do swojego prywatnego gina i umowie sie na koniec tygodnia
Ale Pam, jak ty już tak długo nie masz @ to czy zrobisz z rana czy wieczorem, czy dzisiaj czy jutro to i tak ci pokaże, no co ty..
Stary 2010-02-01, 10:16   #299
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Pamelo rób test oczywiście. On mógł tego jeszcze nie wyczuć i powinien Ci zrobić test z krwi lub z moczu żeby móc ciążę wykluczyć... Włosy się jeżą na tych lekarzy A powiem Wam że ja od dawna chodzę do jednej ginekolog (zanim na nią trafiłam zmieniałam kilka razy) i jestem z niej bardzo zadowolona. A jak ostatnio z ciekawości wpisałam sobie jej nazwisko w necie to inne pacjentki mają o niej raczej złe zdanie... W sumie to fakt że nie pamięta i nie kojarzy pacjentek, głównie na to się skarżą. Ale po pronieniu nie powiedziała mi że powinnam odczekać z kolejnymi staraniami. Jak zapytałam czy to mi utrudni bądź uniemożliwi zajście w ciążę powiedziała mi że nie i że mogę się zacząć już od razu starać. Potem w necie wyczytałam że trzeba odczekać jakiś czas. Ech...tak to jest z tymi lekarzami u nas

Metropolitan ma rację - po tak długim czasie już nie stanowi czy zrobisz go z porannego moczu. Możesz o każdej porze i już będzie wynik prawidłowy. Nie katuj się dłużej, ja bym zwariowała jakbym tyle czasu nie dostała @ nawet po lekach na wywołanie...

Czas edycji: 2010-02-01 o 10:18
Stary 2010-02-01, 10:22   #300
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Pamelo rób test oczywiście. On mógł tego jeszcze nie wyczuć i powinien Ci zrobić test z krwi lub z moczu żeby móc ciążę wykluczyć... Włosy się jeżą na tych lekarzy A powiem Wam że ja od dawna chodzę do jednej ginekolog (zanim na nią trafiłam zmieniałam kilka razy) i jestem z niej bardzo zadowolona. A jak ostatnio z ciekawości wpisałam sobie jej nazwisko w necie to inne pacjentki mają o niej raczej złe zdanie... W sumie to fakt że nie pamięta i nie kojarzy pacjentek, głównie na to się skarżą. Ale po pronieniu nie powiedziała mi że powinnam odczekać z kolejnymi staraniami. Jak zapytałam czy to mi utrudni bądź uniemożliwi zajście w ciążę powiedziała mi że nie i że mogę się zacząć już od razu starać. Potem w necie wyczytałam że trzeba odczekać jakiś czas. Ech...tak to jest z tymi lekarzami u nas

Metropolitan ma rację - po tak długim czasie już nie stanowi czy zrobisz go z porannego moczu. Możesz o każdej porze i już będzie wynik prawidłowy. Nie katuj się dłużej, ja bym zwariowała jakbym tyle czasu nie dostała @ nawet po lekach na wywołanie...
To chyba musze wam przyznac racje, zrobie tescik jak zachce mi sie siusiu bo na razie to nic z tego, moze jak wypije kawke to cos poleci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości