|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Teraz już rozumiem dlaczego Ci nie pasowało. W sumie też nie znam 50-letniego Kacpra ani Filipa, a nie znam Filip Bajon ![]() Ale ja myślę, ze za 50 lat będzie mnóstwo Filipów, Szymonów itd. Bo teraz takie imiona nadaję się dzieciom. Choć Staś fajnie. Ja w ogóle jestem zwolenniczką prostych imion. Bezie mnóstwo babć o imieniu Oliwia, Julia (które też jakoś ciężko mi zestawić z babcią), Andżelika itd. Na pewno znajdziecie fajne imię dla Waszego dziecka Podoba mi się jeszcze Adaś ![]() Pam, a może idź na betę? Bedziesz mieć 100% pewności? Ja tez jestem na etapie szukania gina, wkurzałam się, jak ostatnio pyta się mnie przed badaniem czy współżyłam kiedyś, choć w karcie jak byk napisane, ze staramy się o dziecko. Zresztą on nawet nie wiedział po co mi robi te badanie. Jak bym mu powiedziala, ze ma mi wyciąć jajniki to też by mi uwierzył na słowo, ze tak trzeba
|
|
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Tak jest
Szczególnie że dziś następna...
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
A to to wiem, ale wcześniej wyglądało to zupełnie inaczej, zawsze miałam min 10 tematów, wszystkich nie czytałam i lista mi się o nie nie pomniejszała a teraz zrobiło mi się na liście 3 sztuki - dzisiaj na szczęście jest już OK.
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Pam siusiaj
![]() Ja mogę za Ciebie. Od wczoraj wysikałam chyba cały ocean...
|
|
#305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Normalnie szok z lekarzami... Ale uwierzcie, może być jeszcze gorzej. Ja kiedyś chodziłam do jakiegoś starego, ledwo ruszającego się gina (prywatnie) i był on strasznym zbokiem (...). Wielokrotnie naruszył on etykę lekarską, nie tylko w stosunku do mnie. Przestałam do niego chodzić jak przesadził któregoś razu. Teraz już pewnie nikt z nim nie ma tego kłopotu bo nie wierzę żeby jeszcze żył...miałby z 90 parę lat. 2 lata przepisywał mi Stediril, co jak się okazało można brać miesiąc, góra 2 na uregulowanie gospodarki horomonalnej. Całe szczęście że od niego uciekłam
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam rozumiem, ze może nie pamiętać wszystkich pacjentek, ale w takim razie po co mu ta karta???
Idę do niego jeszcze po wyniki badań i idę do innego, niestety prywatnie.W sumie docszłam do wniosku, że to taki lekarz od wypisywania tabsów, choć jest miły i bardzo delikatny. Doskonały na pierwszą wizytę, żeby się nie zrazić. Ale ja wolałabym iść do mruka, byle by był kompetentny
|
|
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witajcie kochane ![]() Nareszcie doczytałam Madziorka dobrze mu powiedziałas kochana, szkoda Cię, naprawdę, olej go, ja byłam w podobnej sytuacji i jak olałam gościa, to wtedy zaczął jakna sr...ie wydzwaniać, ale wtedy było już za późno. Jesteś silna i dasz radę!!! A faceta znajdziesz i bedzie on najwspanialszy na świecie!!! ![]() Asiu dawał wczoraj czadu maluch,bo jelita to na pewno nie były zobaczymy 9 aż się boję...Scio kochana, będę wklejała linki, niem asprawy ![]() a Ty sie nie zamartwiaj!!! Musi być dobrze!!!!!!Linka ja widzę, że brzuś już jest zaokraglony ciekawa jestem czy będziesz miała tak jak u mnie, ja do gdzies 20 miałam prawie nic, a poten hoho, balonik że stóp nie widziałam![]() Pamelko kochana idź Ty do inego lekarza, ja tak miałam z Olą, ze nic nie widzieli a się okazało, ze 16 tydzień. Jak możesz prywatnie, polecam Ci mojego dr Kozę, jak bedziesz chciała napisze Ci namiary na niego. Metropolitan cieszę się, ze podobaja Ci się moje typy odnośnie łóżeczka zgadzam się, ze to nie mała suma, ale mnie odpadnie koszt wózka-teściowa kupuje więc wydam te 500 zł na ten zestaw. Strasznie mi się podoba i mam wszystko od razu włącznie z rożkiem![]() Co do imion mnie z Twoich typów podoba się Ola jak moja córcia i Piotr dla chłopczyka. A moje dzieci na pewno będą miały wyjątkowe imiona jeszcze nie słyszałam żeby jakiś chłopczyk miał na imię Samuel oczywiście w Polsce A powiedz mi jak się czujesz??? Plamienia mam nadzieję całkowicie ustały!!!??
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja kiedyś byłam u takiego (nternistka zaleciła konsultacje ginekologiczną, a ten był najbliżej) nakrzyczał na mnie, ze skąd on może wiedzieć, co mi jest, ze to ja powinnam wiedzieć. i najlepiej to bedzie jak sobie proszki przeciwbólowe kupie. Na co ja, ze nie biorę (biorę naprawde bardzo rzadko, może z 5 tabletek rocznie) to znowu się wydarł, ze jakto ... Nigdy więcej
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To była moja ostatnia wizyta u tego pana...---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- muszę przyznać że trafiły mi się przekochane zwierzaki. Przytulaski, pchają się na ręce, rozmowne bardzo i wogóle słodziutkie Uwielbiam ich Te stworki normalnie potrafią zasnąć na rękach Pamela mam nadzieję że już siusiasz. Już powoli zasypiam przy kompie
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-02-01 o 10:46 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
miałam kiedyś ucznia Samuela, mówiłam do niego Sam. Bardzo fajny i przystojny młody chłopaczek
![]() Plamienia dziękuję, ustały zupełnie, wczoraj tylko miałam po raz pierwszy taki śluzik jak dawniej miewałam w dni płodne, ale całkiem przezroczysty więc chyba to znak że wszystko wróciło do normy. Właśnie zastanawiam się ile ja mam brać ten duphaston, bo byłam tak przerażona i skołowana w tym gabinecie, że w końcu nie wiem. Kurde, ona teraz jest na urlopie, więc nie mam jak się skontaktować. cholewcia |
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
Malutki słodziutki brzunio
![]() Madziorka to tylko pozazdrościć takich milusińskich domowników - mój kot to na rękach zasypiał jak miał kilka miesięcy teraz to tylko czasami przyjdzie w nocy w nogi się położyć a tak to na kolanach chyba siłą trzeba by było go trzymać
Link do mojego wykresu: http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717 Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...![]() Już 28 cykle staramy się o dzidziusia ![]() Edytowane przez serduszkowata Czas edycji: 2010-02-01 o 10:55 |
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
a tą pościel która była za 3 stówki to znalazłam za niewiele ponad 200. Ona jest zabójcza ta pościel. My będziemy mieć dziecko w tym samym pokoju, więc muszę też dopasować kolory pościeli i łóżeczka do wystroju pokoju, także będę szukać ciemnego łóżka wenge i jakiejś jasnej pościeli. jasna pasuje w sumie i do dziewczynki i do chłopczyka.
Widziałam też na allegro śliczne kocyki z imieniem i metryczką dzidziusia robione na zamówienie, myślę, że to jest super pamiątka i świetny prezent dla kogoś np. znajomych czy kogoś z rodziny. Myślisz Carol, że takie wczesne oglądanie i kupowanie nie sprawi że zapeszymy?? Wczoraj mamie tak powiedziałam, żeby jeszcze nie myśleć o imionach bo dopiero zaczynam 3 miesiąc, a my już. A ona mi mówi, że jestem stara zaboboniara i że wcale nie zapeszymy nie wiedziałam, że moja mama taka postępowa. W przeciwieństwie do teściówki hihi
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pije kawuche i czekam na siuski
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Jak tam po weekendzie, ja to nie wiem czemu ale jakoś dla mnie te 2 dni to mało żeby wypocząć, oczywiście dziś jestem zmęczona już od rana ehhWidzę że o mnie już nie pamiętacie U mnie ogólnie nudam, nic się nie dzieje i za bardzo nie mam co pisać. Szkoda mi strasznie, więc głównie sobie poczytuje was. W czwartek mam usg to wtedy jakiegoś newsa będe mogła napisać. |
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, żartujesz prawda? powiedz, że żartujesz please |
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zajadam chrupki chlebek z czekodżemem śliwkowym własnej roboty pychota
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
madziorka mam nadzieje ze jeszcze nie spisz wlasnie bede testować
!!!!!!!!!!Niestety I krecha
Edytowane przez Pamela86 Czas edycji: 2010-02-01 o 11:03 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 | |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście że jeszcze nie śpię
Czekam cały czas A z tym ginem to nie żartuję. Niestety. Moja koleżanka też od niego zwiała. Regularnie obmacywał jej piersi. I było wiele innych osób które miały z nim przykre doświadczenia. Jak "sympatyczny" lekarz po badaniu klepnie w bułeczkę to jeszcze nic wielkiego się nie stało, ale potem u wszystkich babeczek które znam i chodziły do niego zaczynał sobie pozwalać na więcej i więcej. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Pamela strasznie mi przykro Ale w takim razie musisz iść jak najszybciej do innego lekarza. Przynajmniej już wiesz na czym stoisz... Dziewczynki idę spać. Dziś kolejna nocka... Nie wiem jak ja ją wytrzymam. Ta druga zawsze jest najgorsza Do jutra
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2010-02-01 o 11:10 |
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
I krecha?? to niedobrze...
pamela, marsz do lekarza, weź się dziewczyno za siebie. Jeśli chcesz dziecko, to musisz wiedzieć co jest nie tak, idź do dobrego lekarza, żeby znalazł przyczynę tych twoich cykli. trzymaj się!ja idę się w końcu położyć bo sobie pofolgowałam dzisiaj przy kompie a i tak po południu muszę się ruszyć z domu, więc póki co idę wylegiwać fasolinkę pa
|
|
|
|
#322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z reszta mężusiowi tez sie podoba super, że Ci już przeszło, powiem Wam po cichutku, ze mój polip 2 dzień nie krwawi, nie ciesze się jeszcze, ale śluz miwrócił normalny, nawet pzry wczorajszej kupce nie poleciała krew, jak ja bym chciała żeby już mu przeszło!!!!!( się okaże, tzrymajcie kciuki żeby on się wyciszył, bo o zaniku nawet nie marzę. Kochana bierz ten duphaston, ja 2 miesiąc biorę i pewnie dalej będę brała, nie przerywaj sama, weź to co masz, a jak się bedzie kończyc zadzwoń i spytaj co dalej.Ja nei jestem przesadna, co ma być to i tak będzie, ale oglądanie i planowanie przeciez nic nie zrobi, ja będe kupowac dopiero w maju, teraz mam typy,nie chcę na ostatnią chwilę szukac i się denerwować. Nie martw się kochana, będzie dobrze i urodzimy piękne dzieciaczki!!! A co do loloru, ja własnie wybrałam taki pasujący do pokoju, bo bejbik będzi eteż u nas, Ola ma swój, a nasz ogromny jest jeszcze nei zrobiony i dlatego dzidzia będzie z nami jakiś czas, a kolor bedzie neutralny, mam y łososiowo-beżowy wystrój i pościel i łózeczko idealnie sie wpasują-ta blado żółta w misie. A jak dzisiaj na suwaczek popatrzyłam i kurcze w czwartek zaczniemy 17 tydzień jak się ciesze, ze to tak szybko leci![]() Karolinko no co Ty kochana, pamiętamy o Tobie zawsze i wszędzie i wklej nam zdjęcie z usg , ciekawe jaki duży jest już Twój synuś!!!
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochanie, jak nie teraz, to następnym razem się uda
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem ale nie tym sie martwie tylko tym ze @ nadal nie mam...
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Pam
![]() Cytat:
Ech marzenia... |
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane!
Dzis pierwszy dzień mojego "byczenia się".Tzn. mam do zrobienia prezentacje i sporo nauki, ale moge sobie siedziec w pizamce przed kompem a nie jezdzic uczelnia-praca -dom. Wogle przytyłam juz 2 kg!Powiem wam, ża mimo porannych mdłości apetyt dopisuje. Carol tez mam apetyt na zupki w proszku.Tylkoja z kolei namietnie popijam goący kubek pomidorową ![]() Jeżeli chodzi o imiona to mój typ jak narazie to dla chłopca Szymon, a dla dziewczynki moja teściowa wymysliła Igę i na poczatku kręciłam nosem, ale teraz mi się coraz bardziej podoba. Mój Tż chce Dawida, a dla dziewczynki typów nie ma żadnych ![]() Śmiałabym się gdyby okazało sie, że będzie córcia. Z koleiu pokoik u nas wiąże się z nasza wyprowadzką do salonu bo mamy male mieszkanie.2 male pokoje, w tym jeden z aneksem kuchennym.No i narazie kombinujemy, że z naszej sypialni zorbimy pokoik dziecięcy.
|
#328 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Niestety nie mam dla chlopaczka... Chcialam nazwac Jan, ale ojciec TZ tak ma na imie i TZ sie nie zgadza.... Co do zapeszania, nie sadze zeby rozmawianie na temat imion dla dzidzi bylo zapeszeniem, z reszta ja w takie rzeczy nie wierze i bede kupowac ubranka i wszystko co potrzebne dla dziecka jak bede miala ochote, okazje i jak mi sie bedzie podobac ![]() Cytat:
Cytat:
Juz wiem dlaczego chodze do kobiet, glownie. .... Co do zwierzakow, ja mam przekochanego psiaczka
|
|||
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczynki
i hmm??? patrzcie na moja temperaturke dzien po przytulankach podskoczyła( mysle se owul.suuuuuuuuperrrrrr) a nastepny dzien juz spadła o dwa stopnie dłupia jestem z tego wszystkiego
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Cosma witaj w "klubie nie lubiących swojego imienia Paulin" - nigdy nie myślałam o tym w ten sposób Babcia Paulina i dziadek Mariusz
No i Amelka fajnie z kumpelą to jechał facet z córką i mówił do niej Lili i to mi się tak strasznie spodobało![]() Fajny psiak. Kasiula |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Szczególnie że dziś następna...
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia

Poważnie, dziękuję Wam wszystkim że ze mną jesteście. To dla mnie bardzo ważne. Naprawdę momentami odechciewa mi się żyć. Często przesiaduję teraz u mamy bo boję się samej siebie
Co do tego faceta, rozmawiałam z nim ostatnio. Był nieprzyjemny, oschły, wygarnął mi że on chce tylko zostać z rodziną a ja nie chcę się od niego odczepić. A to że mi mówił że wróci to tak żeby oszczędzić sobie pytań z mojej strony "a po co? a dlaczego mi to robisz?" itd. I jak powiedział że to koniec naszej rozmowy to wybuchłam i powiedziałam "masz rację, spier........aj, to koniec naszej rozmowy" i się rozłączyłam. Zaczął mnie wtedy bombardować telefonami. Widocznie nie spodziewał się takiej reakcji. "czy ty do mnie powiedziałaś spier.....?? a czy możemy zacząć rozmowę od początku na spokojnie?" I oczywiście zmienił zdanie, że on chce wrócić i że to przez moje smsy tak powiedział, bo mu kilka nieprzyjemnych rzeczy napisałam. No i że jeśli teraz się nie udało to on w przyszłym cyklu się "podejmuje" znowu. Ja mu powiedziałam że nie chcę z nim rozmawiać bo to dla mnie kluczowy moment, za parę dni okaże się czy się udało i wtedy go poinformuję jeśli chce wiedzieć, a tymczasem nie chcę się denerwować i z nim rozmawiać. Potem zablokowałam jego nr w telefonie. Próbował się jeszcze dodzwonić. A ja mam to gdzieś. Niech teraz wyłazi z domu i ukradkiem próbuje jak żona nie widzi i niech wie jak to miło kiedy chcesz z kimś pogadać a ten ktoś ma cię gdzieś. Ja blokady nie zdjęłam i na razie tak zostanie. Odpowiedź na pytanie-czym on mi tak imponuje że chcę mieć z nim dziecko? Czytając jego smsy , sprzed 1,5 roku, sprzed paru miesięcy, nie jestem w stanie uwierzyć że ten potwór to ta sama osoba. Pamiętam tamten rok, nie chcę pamiętać tego co się dzieje teraz. Pamiętam jakim był człowiekiem. Nie zmienił się tylko w stosunku do mnie a do wszystkich wokół. Może nie wytrzymał tego co się stało? Może potrzebuje psychiatry? Ale ja cały czas pamiętam to jaki był. I nie uwierzę że tylko grał. Mimo że tego już nie ma-było. I właśnie z tamtym człowiekiem chcę mieć dziecko. Ciężko mi to wytłumaczyć 

pychota
trzymaj się!
Juz wiem dlaczego chodze do kobiet, glownie. ....