offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 13:41   #4081
Bejjka
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
A w spódnicy fajnie się chodzi, tak luźno jest, chyba kupię więcej i może jakoś hurtowo co by mieć na zapas
a ja prawie nie chodzę w spodniach uwielbiam spódnice i sukienki czuję się w nich tak wygodnie....
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:44   #4082
szmyrk
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Z tego, co wiem to znaczy to tyle, że mają zmniejszoną objętość.
Ale co, zmieszać z wodą i na łepek? Czy zmieszać z odżywką? Nałożyć przed myciem szamponem czy dopiero po myciu, a po jakimś czasie jedynie spłukać wodą?
Acha, zmniejszone, srednio to sobie moge wyobrazic i zrozumiec, ale sporzo
Na Twoim miejscu zmieszalabym z woda i na lebek

Cytat:
No i wszędzie znajdują się patologie
To tak jak u nas w dresach na zakupy nie pójdziesz, tak chyba w USA to normalne jest

itd itp... co kraj to obyczaj
Mi sie zdarza w jakims (domowym) dresiku do osiedlowego wyskoczyc

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
A ja sobie czytam o algach i zaluje troche bo kiedys hodowalam je z siostra. Wystarczylo sypac im cukier i rozmnazaly sie na potege! Czemu wtedy nie wiedzialam, ze sa dobre na wszystko
U, to faktycznie szkoda. Ale przeciez nic nie stoi na przeszkodzie, zebys sobie sama swoja hodowle zalozyla

Cytat:
Ale bardzo chcialabym zwiedzic kawalek swiata.
Niestety do tego trzeba wygrac w lotka
Absolutnie sie z Toba nie zgadzam

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
dzięki Szmyrku
a Ty jaką henną farbujesz?
Najczesciej ta Vejnita wlasnie, bo bardziej wyraziste kolory wychodza i jednak dluzej sie trzyma na wlosach niz te wszystkie "proszki". Ale proszkowanych tez uzywam - eld, venita, i pare razy jakies czeskie chyba. Takich "lepszych" jeszcze nie probowalam

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Na pocieszenie powiem Ci, że mnie dziś kotka obudziła o 4:30 - i już nie zasnęłam ale chociaż parę rzeczy na egzamin powtórzyłam
Moj kot dal dzis taki koncert z rana... A teraz sobie "slodko" spi, bezczelne zwierze

Kasiamajo - moglabys mi ten Twoj super przepis na pizze napisac, prosze Bo pamietam, ze kiedys podawalas i myslalm, ze mi sie nie przyda, bo nie mam piekarnika, ale przeciez piekarniki maja znajomi Bylabym Ci niezmiernie wdzieczna, bo tak bardzo mi sie nie chce przekopywac przez ten gaszcz postow i samej szukac
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:50   #4083
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Łiii, doszły do mnie kolczyki Uwielbiam kupować przez Internet i czekać na paczki
Gdzie kupujesz kolczyki? Allegro czy coś innego? Ja muszę w końcu wkleić swoje zamówienie do piarkadii, przypomniałam sobie Ale zawsze to jakieś nowe miejsce by się przydało...

Cytat:
a ja prawie nie chodzę w spodniach uwielbiam spódnice i sukienki czuję się w nich tak wygodnie....
A ja wolę spódnice - w lecie tylko w spódnicach chodzę, do sukienek jeszcze nie jestem przekonana, ale jak schudnę i będę mieć zgrabne nogi to się to zmieni

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Mi sie zdarza w jakims (domowym) dresiku do osiedlowego wyskoczyc
No jak jestem w domu na wsi, to też tak wyskoczę - ale na jakieś zakupy do galerii handlowej - to już nie

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:52   #4084
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Bana to pociąg mój znajomy jak gdzieś usłyszy pociąg, a mieszkam dość blisko torów, to mówi: "o, wyje bana w lesie"
A na Slasku "bana" to raczej tramwaj

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Filmik był dla wszystkich, ze specjalną dedykacją dla Kocurzycy, bo kiedyś wspomniała, że jej się podobało w Lublinie. Następnym razem będzie i dla Ciebie

O, już wiem, mogę dać jeszcze ten: http://www.youtube.com/watch?v=KSv1ctM6zng chociaż samego miasta tu jak na lekarstwo, ale bardzo przyjemny
Ten, ten mnie wruszyl jeszcze bardziej. Zakochalam sie kiedys w Lublinie...

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
szmyrku
Z Katowic to 2 LO im Konopnickiej i Maczek.
Mnostwo moich znajomych konczylo Maczka wlasnie Raczej zadowoleni byli. W Konopnickiej bylam raz i jakos mi sie ta szkola nie spodobala za bardzo
Stary 2010-02-01, 13:56   #4085
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się zdaniem innych, a ortodonta jak zna się na rzeczy to pewnie owie to co poprzedni.

staram sie nie przejmowac, ale wszyscy na okolo sa najmadrzejsii bo : "moja Kasia byla u ortodonty co kazal wyrywac zeby, a znalezlismy takiego co nie kaze rwac... "
Tylko, ze ciezko zrozumiec, ze tu nie chodzi o krzywe zeby, tylko krzywy zgryz Najgorzej, ze to ludzie, ktorzy nie skonczyli zadnych studiow, a uwazaja, ze wiedza wszystko najlepiej...
Przez to zaczela sie moja mama zastanawiac no i ide Ja tam moge sie przejsc to oni straca kase

Cytat:

Absolutnie sie z Toba nie zgadzam

Jezeli ktos ma priorytet zyciowy, zeby zwiedzac swiat to moze daloby sie to zorganizowac.
Ale nie wyobrazam sobie tego, jak bede miala stala prace i obowiazki. Najpierw zeby wyjsc na swoje, kupic jakies mieszkanie czy wybudowac dom to kuuuupa kasy. A jeszcze znalezc i czas i tez sporo kasy na wycieczki ??? Oczywiscie, ze bym chciala, ale przecietny szaraczek nie moze sobie na to pozwolic
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:57   #4086
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Często mi się śnią właśnie takie odżywkowo-maskowe sny Bycie blondynką czy rudą nie, ale śniły mi się kolorowe włosy, niebieskie, zielone, tęczowe
Nie oglądam niestety, bo w soboty muszę wstawać o 7 na dodatkową geografię i sobie odpuściłam chyba po 3 odcinkach Ale jak mówisz, że 2 sezon ciekawy, to sobie ściągnę, bo i tak potrzebuję szybko jakiegoś serialu
nie no ja w TV to nie oglądam bo dubbing mnie dobija połowy kwestii nie tłumaczą drugiego jest narazie 9 odcinków ale na prawdę moim zdaniem fajnie się rozkreca D
Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Ja bardzo rzadko noszę spódnice. Do tego stopnia że zawsze znajomi są skrajnie zdziwieni jak już włożę
Przyzwyczaiłam się do spodni, są praktyczniejsze i... ale tu się nie przyznam chyba
ty mały zboczuchu
Cytat:
ja też lubię... ale wiosną/latem... teraz nie mogę się jakoś przemóc żeby założyć
Stary 2010-02-01, 14:05   #4087
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Jezeli ktos ma priorytet zyciowy, zeby zwiedzac swiat to moze daloby sie to zorganizowac.
Ale nie wyobrazam sobie tego, jak bede miala stala prace i obowiazki. Najpierw zeby wyjsc na swoje, kupic jakies mieszkanie czy wybudowac dom to kuuuupa kasy. A jeszcze znalezc i czas i tez sporo kasy na wycieczki ??? Oczywiscie, ze bym chciala, ale przecietny szaraczek nie moze sobie na to pozwolic
Nie, nie, nie. Wlasnie teraz, poki czlowiek jest mlody i NIE MA jeszcze stalej pracy i obowiazkow, moze sobie pozwolic na takie beztroskie (i tanie) podrozowanie. Uwierz mi, kupa kasy wcale nie jest niezbedna, mowie z doswiadczenia
Chyba, ze uznajesz tylko zorganizowane wycieczki z biur podrozy z noclegami w hotelach przynajmniej czterogwiazdkowych. Wtedy owszem, bez kupy kasy ani rusz

Cytat:
No jak jestem w domu na wsi, to też tak wyskoczę - ale na jakieś zakupy do galerii handlowej - to już nie
No tak, po galeriach w dresach nie paraduje. Ale Katowice to nie wies, a wlasnie katowicki sklepik osiedlowy mialam na mysli
Stary 2010-02-01, 14:05   #4088
n0emi
Zakorzenienie

Ja nie chodze w spodnicach bo mam jakis plaski tylek w nich
Stary 2010-02-01, 14:07   #4089
Szotta
Zakorzenienie

Muszę wybrać się na porządne zakupy, pasek, buty itd...
I włosowe trochę też

A że u mnie nic nie ma ostatnio żywcem... to może Rzeszów? Kurcze, nie jestem przekonana do kupowania butów przez internet
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
ty mały zboczuchu
Ale, ale- o co się mnie tu podejrzewa?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Nie, nie, nie. Wlasnie teraz, poki czlowiek jest mlody i NIE MA jeszcze stalej pracy i obowiazkow, moze sobie pozwolic na takie beztroskie (i tanie) podrozowanie. Uwierz mi, kupa kasy wcale nie jest niezbedna, mowie z doswiadczenia
Chyba, ze uznajesz tylko zorganizowane wycieczki z biur podrozy z noclegami w hotelach przynajmniej czterogwiazdkowych. Wtedy owszem, bez kupy kasy ani rusz
W zeszłym roku byłam ze znajomymi w takiej "objazdówce" stopem.
Rzecz świetna i tania.
Wprawdzie nie za granicą, no ale Mnie za granice nie ciągnie

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:09   #4090
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie nie koniecznie musialabym jechac z biurem podrozy, ale sama siebie bym nie umiala oprowadzic po zabytkach, czy tam wartosciowych miejscach. Jezyki obce sa moim slabym punktem i nawet po ang nie umialabym sie porozumiec Wiec pojechanie samemu skonczylo by sie dla mnie mega flustracja, ze nie umiem nigdzie dojechac.
Plus to, ze za cos trzeba jesc (bo wiem, ze mieszkanie mozna znalezc darmowe, sa tacy ludzie co przyjmuja turystow).
Stary 2010-02-01, 14:11   #4091
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiamajo - moglabys mi ten Twoj super przepis na pizze napisac, prosze Bo pamietam, ze kiedys podawalas i myslalm, ze mi sie nie przyda, bo nie mam piekarnika, ale przeciez piekarniki maja znajomi Bylabym Ci niezmiernie wdzieczna, bo tak bardzo mi sie nie chce przekopywac przez ten gaszcz postow i samej szukac
Tutaj Kasiamajo podawała przepis https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3375

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:13   #4092
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Najczesciej ta Vejnita wlasnie, bo bardziej wyraziste kolory wychodza i jednak dluzej sie trzyma na wlosach niz te wszystkie "proszki". Ale proszkowanych tez uzywam - eld, venita, i pare razy jakies czeskie chyba. Takich "lepszych" jeszcze nie probowalam
na pewno jej wypróbuję i tej z ELD też to dopiero początek mojego farbowania ziołami, więc dużo testów przede mną jeszcze ja używam khadi, pasują mi o tyle, że kolork dark brown rzeczywiście jest fajnie brązowy, taki czekoladowy, dodaję do niego trochę indygo by go ciut wzmocnić i przyciemnić. wczoraj za dużo nasypałam indigo, bo kolor wyszedł mi zbyt ciemny kupiłam dwa opakowania po 100g i starczają mi na ok 5 farbowań przy włosach do ramion

Cytat:
Kasiamajo - moglabys mi ten Twoj super przepis na pizze napisac, prosze Bylabym Ci niezmiernie wdzieczna, bo tak bardzo mi sie nie chce przekopywac przez ten gaszcz postow i samej szukac
Szmyrku, cudownie, że wyszłaś z inicjatywą bo też chciałam poprosić o ten przepis Kasię

Cytat:
A ja wolę spódnice - w lecie tylko w spódnicach chodzę, do sukienek jeszcze nie jestem przekonana, ale jak schudnę i będę mieć zgrabne nogi to się to zmieni
a jaka to różnica spódnica czy sukienka-nogi te same
koniecznie kup sobie jakąś i zobaczysz pokochasz je bardziej niż spódnice w mojej szafie właśnie najwięcej mam sukienek

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
ja też lubię... ale wiosną/latem... teraz nie mogę się jakoś przemóc żeby założyć
mam grubaśne rajstopy no i długie kozaki i wcale nie marznę zimą za to spodnie wydają mi się*takie problematyczne
Stary 2010-02-01, 14:17   #4093
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie czytam o algach i zaluje troche bo kiedys hodowalam je z siostra. Wystarczylo sypac im cukier i rozmnazaly sie na potege! Czemu wtedy nie wiedzialam, ze sa dobre na wszystko
Cytat:
Może na allegro?
U mnie siostra to ze szkoły przyniosła, bo jakaś moda na to była i wszyscy hodowali... i tylko cukier i rodzynki, cukier i rodzynki i ciągle to rosło...
Przydałoby się w sumie teraz
O jaaa, też chcę algi! można to kupić gdzieś? W zoologicznym np?

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ale tu dzisiaj cicho Widziałyście znowu są nowe testy, tym razem na maskarę Max Factor
Zgłosiłam się

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:18   #4094
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie kupujesz kolczyki? Allegro czy coś innego? Ja muszę w końcu wkleić swoje zamówienie do piarkadii, przypomniałam sobie Ale zawsze to jakieś nowe miejsce by się przydało...
Na Allegro Robię masowe zamówienia z koleżankami, więc koszty wysyłki nie są mi straszne i dosyć często kupuję nowe kolczyki

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:18   #4095
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Na pocieszenie powiem Ci, że mnie dziś kotka obudziła o 4:30 - i już nie zasnęłam ale chociaż parę rzeczy na egzamin powtórzyłam
Kicia wie, co dla Dymki dobre

Cytat:
Acha, zmniejszone, srednio to sobie moge wyobrazic i zrozumiec, ale sporzo
Na Twoim miejscu zmieszalabym z woda i na lebek
No skondensowane, ściśnięte. Z tego, co ogarniam samo pojęcie mikronizacji

Dobra, dam na łeb. Ale przed myciem szamponem czy po?

Cytat:
Moj kot dal dzis taki koncert z rana... A teraz sobie "slodko" spi, bezczelne zwierze
Nie bezczelne zwierzę tylko kochane Kociątko <3

Cytat:
W sumie nie koniecznie musialabym jechac z biurem podrozy, ale sama siebie bym nie umiala oprowadzic po zabytkach, czy tam wartosciowych miejscach. Jezyki obce sa moim slabym punktem i nawet po ang nie umialabym sie porozumiec Wiec pojechanie samemu skonczylo by sie dla mnie mega flustracja, ze nie umiem nigdzie dojechac.
Plus to, ze za cos trzeba jesc (bo wiem, ze mieszkanie mozna znalezc darmowe, sa tacy ludzie co przyjmuja turystow).
Najważniejsze to kreatywność No i brak obawy przed nieprzewidzianymi sytuacjami :P
Nad językami trzeba popracować i tyle. Albo jechać z kimś, kto je zna.
Stary 2010-02-01, 14:19   #4096
n0emi
Zakorzenienie

Ja tez skorzystam z przepisu Mama wczoraj szukala sprawdzonego pprzepisu na spod pizzy to jej podrzuce
Stary 2010-02-01, 14:26   #4097
201607180946
Konto usunięte

Widzę, że moja pizza ma wzięcie a ja właśnie po obiadku, a teraz dopycham się jogurtem i batonikiem musli (Lidl rządzi)
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:26   #4098
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki od razu zapiszę w ulubionych

co do podróżowania-obiecałam sobie, że do 2020 roku chcę odwiedzic każdą europejską stolicę no i w końcu odwiedzic znajomych ze stanów
w tym roku planujemy pojechać do paryża, berlina, amsterdamu i tak spoza listy-kaliningradu wyjazdy będą weekendowe, krótkie, ale intensywne no i przy dość napiętym budżecie
Stary 2010-02-01, 14:33   #4099
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Kicia wie, co dla Dymki dobre
Myślałam, że uduszę, zabiję, zamorduję i na futrzaną czapkę przerobię
I tak nie było tego czego się douczyłam na egzaminie

Też uwielbiam spódnice, część mam własnoręcznie uszytych, poprzerabianych, część kupionych. Tylko te mrozy mnie odstraszają. Dziś na egzaminie w sukience byłam i tak mi kolanka zmarzły że szok A sukienki to już w ogóle kocham, zwłaszcza letnie, cieniutkie, wiązane na szyi

A propos zakupów internetowych - zrobiłam wczoraj w chwili słabości drugie zamówienie na EDM - tym razem 4 cienie i pędzelek do cieni
Stary 2010-02-01, 14:34   #4100
saming
Zakorzenienie

Cytat:

staram sie nie przejmowac, ale wszyscy na okolo sa najmadrzejsii bo : "moja Kasia byla u ortodonty co kazal wyrywac zeby, a znalezlismy takiego co nie kaze rwac... "
Tylko, ze ciezko zrozumiec, ze tu nie chodzi o krzywe zeby, tylko krzywy zgryz Najgorzej, ze to ludzie, ktorzy nie skonczyli zadnych studiow, a uwazaja, ze wiedza wszystko najlepiej...
Przez to zaczela sie moja mama zastanawiac no i ide Ja tam moge sie przejsc to oni straca kase

Ja byłam u ortodonty i kazała mi wyrywać zęba - bo mi się po prostu w szczęce nie mieściły i co miałam zrobić niby? A tak to jest teraz dobrze, równo i jakoś nie odczuwam braku jednego ząbka.

A wiesz co - mi się wydaje, że wcale nie trzeba być nie wiadomo jak bogatym, jak powiedzmy oboje z mężem zarabiacie po te 3k zł na miesiąc - to stać was, żeby odłożyć sobie na wycieczkę na wakacje te parę tysięcy i pojechać i coś zobaczyć. Nie mówię tego tak o, bo mam wielu znajomych którzy mają takie zarobki i na wakacje co rok jeżdżą - a to Egipt, Rzym, Jerozolima, Hawaje - więc wydaje mi się, że to jest możliwe. A dom? Nie wiem jak wiele osób, ale wydaje mi się, że sporo - ma kredyt hipoteczny i na tym jedzie. Nie wszyscy, ale na pewno jest część takich osób, bo inaczej człowiek nie wyrobi. A jak ktoś ma kasę - to spłacać ten kredyt 1k zł z 6kzł miesięcznie to nie tak wiele.

Cytat:
Muszę wybrać się na porządne zakupy, pasek, buty itd...
I włosowe trochę też

A że u mnie nic nie ma ostatnio żywcem... to może Rzeszów? Kurcze, nie jestem przekonana do kupowania butów przez internet
W Rzeszowie tylko w jednym miejscu kupuję buty

Cytat:
koniecznie kup sobie jakąś i zobaczysz pokochasz je bardziej niż spódnice w mojej szafie właśnie najwięcej mam sukienek

mam grubaśne rajstopy no i długie kozaki i wcale nie marznę zimą za to spodnie wydają mi się*takie problematyczne
Ale spódnica jest w pasie, a sukienka nie Tzn - koniec jej no
Ale poszukam może, tylko żebym miała iść z kimś kto doradzi, a ja nie mam takich znajomych co się na tym znają :/
Spodnie - uciskają strasznie i takie niewygodne:P

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
O jaaa, też chcę algi! można to kupić gdzieś? W zoologicznym np?
O, w zoologicznym to nie wiem, ale może warto zapytać ?

Cytat:
Na Allegro Robię masowe zamówienia z koleżankami, więc koszty wysyłki nie są mi straszne i dosyć często kupuję nowe kolczyki
A to fajnie. Ja uwielbiam kolczyki, często gubię I ciągle nowe kupuję - ale szkoda mi za nie płacić po 20zł za parę, skoro mogę taniej itd itp

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:35   #4101
n0emi
Zakorzenienie

Ja po prostu boje sie sama podrozowac, czulabym sie zagubiona. Ale zebym miala znajomego, ktory umialby sie odnalezc w obcym kraju pojechalabym bez zastanowienia sie.
A nauke jezyka koncze na studiach i nie mam zamiaru pozniej miec z nim do czynienia Nie mam smykalki do jezykow i miec nie bede. A czasy w jezyku angielskim to dla mnie czarna magia. Jeszcze czytanke potrafilabym zrozumiec, ale mowy... O nie to czarna magia dla mnie...
Ale co by nie bylo- za pol roku jade do Szwecji i bedzie mial kto nas oprowadzac bo TŻ bedzie swiadkowac koledze, ktory juz tam mieszka pare lat.
Stary 2010-02-01, 14:42   #4102
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
W Rzeszowie tylko w jednym miejscu kupuję buty
Gdzie?
Ostatni wyjazd był owocny, bo i świetny sweterek i bardzo fajne botki I nawet nie tak drogo

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Algi... przychodzi mi do głowy jeden taki sklep internetowy... poszukam.
A zoolog to raczej nie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Algi:
http://www.mojeciuchy.pl/dane/149543..._maseczki.html
http://www.swistak.pl/a978163,ALGI-M...UPER-CENA.html

Ale poszukam też w mieście, bo zaczyna to za mną chodzić...

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:43   #4103
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam u ortodonty i kazała mi wyrywać zęba - bo mi się po prostu w szczęce nie mieściły i co miałam zrobić niby? A tak to jest teraz dobrze, równo i jakoś nie odczuwam braku jednego ząbka.

A wiesz co - mi się wydaje, że wcale nie trzeba być nie wiadomo jak bogatym, jak powiedzmy oboje z mężem zarabiacie po te 3k zł na miesiąc - to stać was, żeby odłożyć sobie na wycieczkę na wakacje te parę tysięcy i pojechać i coś zobaczyć. Nie mówię tego tak o, bo mam wielu znajomych którzy mają takie zarobki i na wakacje co rok jeżdżą - a to Egipt, Rzym, Jerozolima, Hawaje - więc wydaje mi się, że to jest możliwe. A dom? Nie wiem jak wiele osób, ale wydaje mi się, że sporo - ma kredyt hipoteczny i na tym jedzie. Nie wszyscy, ale na pewno jest część takich osób, bo inaczej człowiek nie wyrobi. A jak ktoś ma kasę - to spłacać ten kredyt 1k zł z 6kzł miesięcznie to nie tak wiele.

Ale wlasnie o to chodzi, ze nierowne zeby- a nierowny zgryz jest zupelnie czym innym. Np wiem, ze prostowanie zebow jest zalezne od orto, bo kazda moze miec inna koncepcje leczenia. No a jak juz jest krzywy zgryz to jednak nie da sie "roznie" leczyc...
I tak wyszlo na to, ze ta corka wujkow wyrwala 2 czworki No ale i tak musieli swoje madrosci wypowiedziec.

A co do drugiego to u mnie wlasnie sa inne wnioski. Ci co odkladaja kase to nie chca przebimbac na wycieczki, tylko wtedy kupuja lepszy samochod czy inne materialne rzeczy, a podrozowac wola po kraju- nad jezioro- bo taniej.
A moi rodzice wybudowali dom bez zadnego kredytu i ja zaciagac sie na tyle lat tez nie chce. Rodzice TŻ dalej splacaja kredyt, tzn dawno by juz splacili, ale odsetki sa takie duze Do tego splacaja kredy- a mieszkanie po tylu latach nie wyglada najlepiej...

Hehehe moze jestem pesymistka Okaze sie z czasem jak mi sie ulozy, bo to na razie tylko plany.

Aj ide sie szykowac
Stary 2010-02-01, 14:44   #4104
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale spódnica jest w pasie, a sukienka nie Tzn - koniec jej no
i tak nie wiem o co Ci chodzi jaki koniec?
też kiedyś byłam antysukienkowa, ale wpadłam jak śliwka w kompot, gdy kupiłam sobie pierwszą i teraz to najchętniej chodziłabym tylko w sukienkach świetnie modelują sylwetkę, zobaczysz, tylko odważ się i zmierz kilka fasonów nie lubię*moich nóg/brzucha/pupy za to mam fajny delolt i talię i na tym zawsze się*koncentruje

Noemi, a co chodzi z tym ortodontą? może będę mogła Ci jakoś pomóc, bo sama noszę aparat
Stary 2010-02-01, 14:56   #4105
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Malinko byli zadowoleni?
A ta 3 z mojego miasta to LO 1 im Kościuszki.
chyba tak, raczej jakoś moja koleznaka na konopnicką nie narzekała a na maczka też nie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja myślałam ,że na drugi telefon przesyłałaś
niestety nie

Cytat:

daj pozniej znać czy bardzo się rózniła druga opinia

Cytat:
Noemi, a co chodzi z tym ortodontą? może będę mogła Ci jakoś pomóc, bo sama noszę aparat
oo też nosisz aparat, napwet nei wiedziałam

a wogóle to Witam wszystkich
wociłam do domu
i sumie jak nie wiedziałam jak wyglada moj promotor tak nie wiem bo go nie zastałam
a i okazało się że mam nieważne badania lekarkie na studiach ale oczywiscie traz nei moga dac mi skierowania dopiero pozniej ttaaaa jak się skoncza ferie super juz to widze kiedy ja pojde na badania i pozniej do lekarza
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:57   #4106
n0emi
Zakorzenienie

bejjka chodzi jedynie o to, ze jade do drugiego ortodonty, zeby poznac nowa opinie. Bo kazdy liczy, ze z ta operacja jest przesadzone i na pewno drugi orto powie, ze operacja nie jest potrzebna.
Stary 2010-02-01, 15:01   #4107
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość

oo też nosisz aparat, napwet nei wiedziałam
ano noszę choć za ok pół roku już nie będę

pora na II śniadanko

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
bejjka chodzi jedynie o to, ze jade do drugiego ortodonty, zeby poznac nowa opinie. Bo kazdy liczy, ze z ta operacja jest przesadzone i na pewno drugi orto powie, ze operacja nie jest potrzebna.
no właśnie, wiem, że potrzebujesz drugiej opinii, ale o co chodzi z tą operacją?
Stary 2010-02-01, 15:03   #4108
Magdzia94
Zakorzenienie

Szkoła dzisiaj szybko minęła, posiedzę dzisiaj nad słowotwórstwem. Zaciągnę też mamę do Biedronki, bo wczoraj nie dotarliśmy.
Pani oddawała wypracowania z polskiego i miałam 13/16 punktów, jestem zadowolona bo to było wypracowanie takie jak na egzaminie.

Cytat:
Łiii, doszły do mnie kolczyki Uwielbiam kupować przez Internet i czekać na paczki
Ja tez uwielbiam, teraz czekam ja jedwab

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Aha i włosy po Joannie mam super
Tylko końcówki mogły być lepiej nawilżone, ale ostatnio to moja męka.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:03   #4109
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
ano noszę choć za ok pół roku już nie będę
ja mialam miec sciagnay 19 stycznia br, ale niestety po odcisku i po niezalozeniu gumek sciagajacym zrobila mi sie szparka milimetrowa ale jednak miedzy 1 a 2 wiec jeszcze troszke pochodze ale tylko troszkę
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:05   #4110
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszłym roku byłam ze znajomymi w takiej "objazdówce" stopem.
Rzecz świetna i tania.
Wprawdzie nie za granicą, no ale Mnie za granice nie ciągnie
Taki stop fajna sprawa Ciekawych ludzi mozna poznac

Cytat:
Ja tez nie lubie jezdzic sama, zawsze sobie kogos ze soba zabieram. Moglabys wyciagnas kogos, kto zna jezyki i problem rozwiazany. Co do tego oprowadzania to ja osobiscie nienawidze jak mi ktos mowi gdzie mam sie zatrzymac i na co patrzec, ale to kwestia upodoban. Nie mniej jednak, dobrym rozwiazaniem (jesli nie chcesz, zeby Cie cos ominelo) jest zainwestowanie w jakis przewodnik albo wczesniejsze przegrzebanie internetu i zapisanie sobie gdzies "strategicznych punktow". Nocowac u nieznajomych jak najbardziej mozna (polecam np. http://www.couchsurfing.org/ ), zawsze mozna tez odwiedzac mniej lub bardziej znajomych Pozostaje jeszcze jedzenie, ale tu tez da sie kombinowac, albo zrobic zapasy, ale ostatecznie, na pewno mniej kosztuje samo wyzywienie niz cala wycieczka

Cytat:
Dziekuje Miki!

Cytat:
na pewno jej wypróbuję i tej z ELD też to dopiero początek mojego farbowania ziołami, więc dużo testów przede mną jeszcze ja używam khadi, pasują mi o tyle, że kolork dark brown rzeczywiście jest fajnie brązowy, taki czekoladowy, dodaję do niego trochę indygo by go ciut wzmocnić i przyciemnić. wczoraj za dużo nasypałam indigo, bo kolor wyszedł mi zbyt ciemny kupiłam dwa opakowania po 100g i starczają mi na ok 5 farbowań przy włosach do ramion
Khadi? A co to za henna, gdzie ja mozna dostac? Dobra jest?

Cytat:
Szmyrku, cudownie, że wyszłaś z inicjatywą bo też chciałam poprosić o ten przepis Kasię
Juz sie nie bedzie musiala Kasia z pisaniem meczyc bo nam Miki przepis znalazla

Cytat:
Bardzo lubie sukienki, zwlaszcza latem

Cytat:
No skondensowane, ściśnięte. Z tego, co ogarniam samo pojęcie mikronizacji
Tyle to ja tez ogarniam Zastanawiam sie tylko, jak to moze teraz wygladac, i wlasciwie PO CO je tak sciskac

Cytat:
Dobra, dam na łeb. Ale przed myciem szamponem czy po?
Raczej przed, ale mozesz poeksperymentowac - wiem, ze lubisz
Na poczatek z niczym nie mieszaj i zobaczysz, jaki efekt daja same algi. Potem sie nam pochwalisz, a potem mozesz sobie eksperymentowac dalej

Cytat:
Nie bezczelne zwierzę tylko kochane Kociątko <3
No, no, nie miedzy czwarta a dziesiata rano
Ale masz racje, i tak strasznie kocham tego malego dziada

Cytat:
Najważniejsze to kreatywność No i brak obawy przed nieprzewidzianymi sytuacjami :P
Nad językami trzeba popracować i tyle. Albo jechać z kimś, kto je zna.
W rzeczy samej Widze, ze nie tylko ja tu jestem taka pokrecona jesli o podrozowanie, wedrowanie i ogolne wloczenie sie chodzi, tez lubisz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości