Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja' - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 12:55   #3211
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'

ale wy jesteście zbereźne

oczekuję na następny raz zaproszenia na cyberek

lowe.

ale mam cytowania przez was, baby przebrzydłe

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Programem, działaniami, każda odpowiada mi bardziej niż PiS
działaniami?
jakimi?

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Dziś jest ten mecz. będzie można na forach zagranicznych [a i pewnie na polskich coś napomkną] poczytać o wrażeniach kibiców.

Moim zdaniem stymulowałby rozwój Polski zamiast go hamować.
Pokazał to chociażby organizując budowę autostrad, co mi się osobiście b. spodobało.
A Kaczyński palcem nie kiwnie, jeśli coś nie dotyczy szczęścia jego lub jego braciszka. Jest zbyt podatny na korupcję i układy. Bezinteresowność to ostatnie słowo, jakie można przy nim postawić.
A jeszcze Tusk jest dość kreatywny i odważny, wychodzi z inicjatywą zmian, czego u Kaczyńskiego przez 5 lat nie spotkałam. Tusk pracował przy projekcie ustawy antyhazardowej, Tusk coś próbuje zmieniać. Kaczyński siedzi na tyłku.
No i polecam jeszcze książkę Ziemkiewicza "Polactwo", tam też jest wszystko opisane bardzo dobitnie, co prawda książka z 2004 roku, od tamtej pory się nieco pozmieniało, ale jest kilka słów prawdy o polskiej polityce i mentalności Polaków.
ciekawa jestem

korupcja? to chyba akurat rzecz, która idealnie charakteryzuje PO, nie PiS
bo z tego co pamiętam, za czasów PiSu, wszyscy skorumpowani trafili tam, gdzie powinni.
no tak, ale takiej wiedzy nikt nie zdobędzie, jesli czerpie ją tylko z tv.
o tym się nie mówi. i o wielu rzeczach się nie mówi.
ale przeciez o to chodzi.
bo komu w społeczenstwie chce się szukac? kto chce dojsc do źródła informacji?

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
co do Tuska i Kaczyńskiego... Prezydent ma także funkcję reprezentatywną wobec innych państw. A wydaje mi się, że Kaczyński taki nie jest. Nie chodzi mi już o jego wzrost czy wygląd, ale o jego zachowanie. Dla niego media to wróg, do dziennikarzy odnosi się z nienawiścią ("jesteś na mojej czarnej liście"), nie ma dla siebie tego dystansu i dlatego w innych państwach także kpią sobie z naszego prezydenta.
Tusk przyznał się do palenia trawki, picia tanich win. Pokazał, że równy z niego gość, pokopie sobie piłkę, pojeździ na quadach i wydaje mi się, że jego postawa jest bardziej reprezentatywna na arenie międzynarodowej.

Ja nie interesuję się na tyle polityką, więc skupiłam się wyłącznie na tej jednej funkcji
oo, masz rację.
ale niestety ogarnia mnie przerażenie, bo bardzo dużo ludzi patrzy tylko na "wygląd" i zachowanie na arenie międzynarodowej.
a to nie może być jedynym wyznacznikiem tego, że ktoś zostaje, o matko kochana - prezydentem!
a właśnie wszyscy popierają bycie demagogiem.
w końcu ludzie lubią gdy ktoś mówi to, co chca usłyszeć.
tylko nikt już nie patrzy na to, czy oprócz mówienia, coś jeszcze robi faktycznie.

nikt się nie zastanowił, czemu on zrezygnował z kandydowania, każdy posłuchał w tv, że on woli rządzić, niż reprezentować, a mało kto pomyślał, czy tak jest na prawdę.

Cytat:
Masz rację. Ale jak inne państwa mają się z polskiego rządu nie śmiać, jeśli, nie dość, że i tak mamy tylko jeden (!) samolot do dyspozycji rządu, to premier i prezydent kłócą się, bo jeden nie chce lecieć z drugim i nawzajem? to zachowanie dzieci w piaskownicy, a nie poważnych, jakby mogło się wydawać, polityków. Nie dziwne, że stajemy się potem obiektem kpin za granicą.
A o wyglądzie tez warto wspomnieć.. w końcu jak Cię widzą, tak Cię piszą. A czy widząc siwego facecika 150 w kapeluszu jako głowę państwa nie nasuwa się traktowanie go trochę z przymrużeniem oka? No nasuwa się.
Mówisz o tekstach Kaczyńskiego, a co powiesz na to, że Palikot ogłosił gotowość startowania w wyborach? To to jest dopiero ziółko. nazwał prezydenta chamem, paradował z wibratorami, protestując przeciwko gwałtom. Ale ja tam go lubię. [no, ale nie dopuściłabym go do objęcia urzędu głowy państwa ;]]
Podsumowując: Komoroś górą. ;]

ta kłótnia o samoloty, to była istna porażka. bo Tusk nie poleci z Kaczyńskim. biedny.
jak tak ma wyglądać polityka a naszym kraju to ja dziękuje
i Palikot, clown, a nie polityk.
myślałam, że wykonywanie pewnych zawodów zobowiązuje

Cytat:
Dobiło mnie jak w nocy przyszłam po coś na swoje miejsce w autokarze, a tam zacięta dyskusja o "tym obleśnym, popie..... ch... Kaliszu". No tak to bym nigdy o nikim nie powiedziała do obcych ludzi, ale tu już się raczej kłaniała kultura, nie tylko poglądy. Poza tym ubóstwianie tego europosła, który zorganizował tą wycieczkę (bo większość tych osób była w jego sztabie, zbierała podpisy czy coś). Do tego świetna pani przewodnik "jeszcze musimy do dwóch kościołów wejść!" "to nie wiecie, lewicowe gazety w Polsce o tym nie piszą?!" z takim szyderstwem w głosie i jeszcze pogadanka na placu w Brugii o religiach w stylu, że innych to najlepiej powystrzelać i o Arabach, których jest sporo w Brukseli - że tylko robią dzieci, brudzą i śmierdzą.
no, ale to raczej, jak mówisz sama, ich kultura, a nie poglądy.
nie wiem czemu od razu przypisujesz takie zachowanie całej partii.

proszę nie brać do siebie moich skrajnych poglądów politycznych
ja po prostu nie lubię być manipulowana.

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
prostownica mi się spaliła akurat jak pół włosów wyprostowałam
a dzisiaj takie siano miała, że musiałam je przeciągnąć.
pojechałam do przyjaciółki i mi pożyczyła
mama właśnie wróciła i.. kupiła mi nową

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Karolina mogłabyś mi skasować w tych planach w pierwszym poście 'fil.ang', na razie nie chce sobie robić na nic nadziei bo tylko mnie to dołuje
oj.

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość

aaaaa, Kamila pytałaś jak tam dzisiejsze poranne pierdyknięcie.

no to przyszła jakaś kobieta, że dziecko obudziliśmy.
i K. wyszedł z nią pogadać, miał cichą nadzieję, że to Marek.
ale powiedział jej o co chodzi, że to w odwecie itd.
i tak myślimy wszyscy wspólnie, że to żona Marka jednak była..
a K. jej powiedział, że oni w odwecie za kłótnie itd. i pytał czy ona słyszy te kłótnie .. powiedziała, że nic nie słyszy.. a przecież u nich w mieszkaniu wyraźnie słychać.. a kobieta jeszcze mówiła, że mieszkają centralnie nad Tż i K. więc.. to MUSIAŁA być żona Marka !

jaka psychologiczna zagrywka z ich strony

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
on w sumie też znał się z paroma partnerami moich koleżanek. Było paru dawnych kolegów z gimnazjum/podstawówki. Były tam dwie dziewczyny z "paczki", z którą często wychodzi na piwo. Namawiałam go, by zatańczył z nimi, ale się wykręcał.
Przecież nikt nie oczekiwał od niego, by tańczył jak Maserak, zresztą wielu chłopaków nie potrafiło tańczyć, a mimo to bawili się świetnie na parkiecie...

Ja na jego studniówce byłam w bardziej komfortowej sytuacji, bo znałam w jego klasie parę osób, ale tańczyłam też z tymi, których nie znałam...

Koledzy podchodzili na nas i pytali się jego, czy nie miałby nic przeciwko, gdybym zatańczyła z nimi.

Rozumiem, że mógłby czuć się niezręcznie, starałam się opuszczać go jak najrzadziej (pod koniec odmawiałam), no ale to jest impreza klasowa, z niektórymi już nie będzie okazji się pobawić z nimi też chciałam spędzić trochę czasu. Ech, ciężko pogodzić te dwie rzeczy...
ojej. a tym bardziej on nie powinien utrudniać godzenia tych rzeczy
trudna sprawa, bo może po prostu tak jest, że on nie lubi tańczących imprez.
chodzicie do jakichś klubów razem albo coś takiego?

z jednej strony on może nie lubi i Ty nie powinnaś go zostawiać samego, żeby nie siedział jak piczka.
z drugiej strony studniówka, impreza, trudno wymagać, żebyś - jesli on ma ochote, to z nim tańczyła - a jak on juz nie chce, to Ty z nim musisz siedziec i nie bawic się z nikim innym, jeśli masz ochotę.

ja jestem egoistką w takich sprawach, i nienawidzę, gdy mienie tżta ogranicza mnie w tym, jak spedzam czas, w doborze rozrywek itp.
wydawalo mi się zawsze, że wszystko ze zdrowym rozsądkiem.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Angielski, nie mogę już.
4 godziny z jakimiś słówkami, np. części samochodu, albo znaki drogowe, na co mi to potzrbne do matury to nie wiem.
no jak to nie wiesz

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Kasia, b. ładnie wyglądałaś
ta sukienka super na Tobie leży
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:04   #3212
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
dzięki, w końcu szyta na miarę, spróbowałaby źle leżeć
Stary 2010-02-01, 13:27   #3213
agus1315
Zakorzenienie

helou
wybaczcie ale jestem tak padnięta że nie chce mi się cytować :PP

widze że ładne rzeczy się tu wyprawiały jakieś cyberk i te sprawy ja teeeeż kcem
nt polityki się nie wypowiadam bo nie lubie cyrków ^^

dostałam dziś wyniki matur 49% polski, 86% angol, 45% biologia
i troche ocen mi wpadło, nawet się pochwale że 5 za spr z bio już mam z genetyki

a teraz się biore za tą chemie. eeh
Stary 2010-02-01, 13:32   #3214
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze jest dysk wypadnie, jak Samancie też obejrzałam
pamiętam to
Cytat:
A ja mam ferie i mogę już i zawsze, kiedy tylko chcesz kotku.
będę wiedziała na przyszłość
Cytat:
ja ramowy , szczegółowy i bibliografię już oddałam dawno.
mam pozatwierdzane wszystko
to pół pracy za Tobą
Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
hej
jeszcze wiszę Wam relację ze studniówki, ale muszę ogarnąć kilka spraw i dopiero napiszę
póki co zarzucę kilka zdjęć

http://img687.imageshack.us/img687/9766/dscf3253e.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/4149/dscf3257j.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/4348/dscf3258m.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/7231/dscf3262z.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/1694/dscf3269.jpg
;D tylko nie przestraszcie się moich grubych ud i cellulitu

miłego dnia
ślicznie wyglądałaś (obczaiłam już wcześniej na nk)
gdzie ten cellulit ?
Cytat:

lowe.

nie śmiej się ze mnie dobrze że zima jest, to czapę na głowę założyłam :d

damy Ci wcześniej znać

pogrubione -> nareszcie ktoś dobrał słowa do mojego wyglądu

hi, hi, hello ;*
ale u mnie nudy
dzisiaj byłam pierwszy raz autem w szkole, oczywiście atrakcją był mój tłumik
idę się zdrzemnąć, bo zasnęłam koło 2 a o 6 pobudka
może coś potem porobię
miłego dnia;*

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:00   #3215
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość

no to teraz wypadalo by sie wziasc za nauke do matury
może polecacie cos do nauki do geografii, oprocz podrecznikow szkolnych i vademecum z operonu? moze jakies inne vademeca, albo ksiazki gdzie o tej geo pisze?
oglądać discovery (science ), programy przyrodnicze/publicystyczne/wiadomości.

gazety, internet

a z podręczników to mam ofc atlas DEMART (pwn) iii tablice geograficzne ParkEdukacji.
I mapy konturowe demartu.
korzystam też z kserówek od nauczyciela.. no i z arkuszy maturalnych.

Cytat:
Ala? Ala nie brała udziału w dyskusji.
było zmieniać avatar? było? kątem oka spojrzałam i nie wiem czemu, ale myślałam, że to Ala wymieniała poglądy z Justyną
a tu taka niespodzianka , Martyno

więc uważam, że masz rację w którymś tam momencie.

zaraz mam kolędę, a siedzę w szlafroku, świetnie.

idę się ubrać

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:04   #3216
star15
Zakorzenienie

Cytat:

Zbereźne, zbereźne, ale zaproszenie to chce!

Cytat:
korupcja? to chyba akurat rzecz, która idealnie charakteryzuje PO, nie PiS
bo z tego co pamiętam, za czasów PiSu, wszyscy skorumpowani trafili tam, gdzie powinni.
no tak, ale takiej wiedzy nikt nie zdobędzie, jesli czerpie ją tylko z tv.
o tym się nie mówi. i o wielu rzeczach się nie mówi.
ale przeciez o to chodzi.
bo komu w społeczenstwie chce się szukac? kto chce dojsc do źródła informacji?
A jak namawiali Renatę Beger, żeby przeszła do PiSu? Korupcja. I w PiSie, i w PO.
A z tym, że się ne mówi.. fakt. Niby czasy cenzury dawno minęły, a tu proszę. ;] coś z komuny i zaborów zostało.

Cytat:
nikt się nie zastanowił, czemu on zrezygnował z kandydowania, każdy posłuchał w tv, że on woli rządzić, niż reprezentować, a mało kto pomyślał, czy tak jest na prawdę.
A uważasz, że tak nie jest naprawdę?
On cały czas próbuje dopiąć swego z przewrotem wszystkich ważnych funkcji w państwie. Że premier najważniejszy, itd.

Cytat:

ta kłótnia o samoloty, to była istna porażka. bo Tusk nie poleci z Kaczyńskim. biedny.
jak tak ma wyglądać polityka a naszym kraju to ja dziękuje
i Palikot, clown, a nie polityk.
myślałam, że wykonywanie pewnych zawodów zobowiązuje
Zgadzam się, oprócz tego o Palikocie.
On po prostu dobitnie pokazuje, jak to wszystko wygląda od kuchni, nie jest zakłamany, a że jego kultura jest na niskim poziomie, cóż. Fajnego ma bloga, wiele można się z niego dowiedzieć, o czym nie dowiesz się w tv.

Cytat:
ja jestem egoistką w takich sprawach, i nienawidzę, gdy mienie tżta ogranicza mnie w tym, jak spedzam czas, w doborze rozrywek itp.
wydawalo mi się zawsze, że wszystko ze zdrowym rozsądkiem.
Mam tak samo.
Nie potrafię pojąć, jak ludzie wzajemnie zabraniają sobie chodzić na imprezy albo spotykać ze znajomymi.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
było zmieniać avatar? było? kątem oka spojrzałam i nie wiem czemu, ale myślałam, że to Ala wymieniała poglądy z Justyną
a tu taka niespodzianka , Martyno

więc uważam, że masz rację w którymś tam momencie.
A było, było.
Niespodzianka, że coś mam do powiedzenia o rolnictwie i polityce?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:34   #3217
mtynai
Zakorzenienie

niespodzianka, że to Ty, a nie Ala

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

PS. Jak ja powiem księciuniowi, że nie mam zeszytu od religii i nie chodzę do Kościoła?

Warren Buffet

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 14:41   #3218
star15
Zakorzenienie

Cytat:
niespodzianka, że to Ty, a nie Ala

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

PS. Jak ja powiem księciuniowi, że nie mam zeszytu od religii i nie chodzę do Kościoła?
Heh.

Zeszyt zabrała katechetka do sprawdzenia na ferie - tak możesz, jeśli nie masz ochoty się tłumaczyć.
A skąd on wie, czy chodzisz? chyba nie jest w stanie ogarnąć wzrokiem wszystkich ludzi zgromadzonych.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-02-01 o 14:45
Stary 2010-02-01, 14:49   #3219
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Heh.

Zeszyt zabrała katechetka do sprawdzenia na ferie - tak możesz, jeśli nie masz ochoty się tłumaczyć.
A skąd on wie, czy chodzisz? chyba nie jest w stanie ogarnąć wzrokiem wszystkich ludzi zgromadzonych.
nie powiem, że katechetka zabrala..bo ona nie zbiera a on ją zna na pewno, ją każdy zna
powiem, że pożyczyłam.

a jakoś tak się zawsze pytają czy chodzę do Kościoła.. jak mówię, że nie to pytają dlaczego. a mi głupio, bo co powiem? że uważam, że księża są w większości obłudni i nie lubię słuchać w kościele o polityce?
w ogóle jakbym powiedziała o swoich przekonaniach to

także chyba wszystko zwalę na brak czasu

Warren Buffet
Stary 2010-02-01, 14:52   #3220
star15
Zakorzenienie

Cytat:
nie powiem, że katechetka zabrala..bo ona nie zbiera a on ją zna na pewno, ją każdy zna
powiem, że pożyczyłam.

a jakoś tak się zawsze pytają czy chodzę do Kościoła.. jak mówię, że nie to pytają dlaczego. a mi głupio, bo co powiem? że uważam, że księża są w większości obłudni i nie lubię słuchać w kościele o polityce?
w ogóle jakbym powiedziała o swoich przekonaniach to

także chyba wszystko zwalę na brak czasu
A, no chyba że tak się sprawy mają z tym zeszytem.
U mnie już o zeszyt dawno nie pytają, chyba uznali, że jestem za duża.

Możesz się wykręcić brakiem czasu ze względu na maturę, chociaż i tak pewnie bez kazania się nie obędzie.

Studentka
Stary 2010-02-01, 15:01   #3221
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
A, no chyba że tak się sprawy mają z tym zeszytem.
U mnie już o zeszyt dawno nie pytają, chyba uznali, że jestem za duża.

Możesz się wykręcić brakiem czasu ze względu na maturę, chociaż i tak pewnie bez kazania się nie obędzie.

pewnie jo.
powie mi, że dla Boga czasu nie mam.
ale do cholery, jak mnie to denerwuje.. ja naprawdę nie potrzebuję cotygodniowego klepania formułek przez godzinę w kościele.
to raczej nie jest wyznacznikiem pobożności i ogólnie wiary.
tak mi się wydaje.
nie trzeba chodzić do kościoła, żeby wierzyć.

Warren Buffet
Stary 2010-02-01, 15:18   #3222
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:

Zgadzam się. Baby przebrzydłe i tyle !
Zgadzam się again. Bardzo ładnie wyglądałaś. Na tej miniaturce na nk jesteś zupełnie inna niż tu, na tych zdjęciach . Bardzo ładnie .

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
wybaczcie ale jestem tak padnięta że nie chce mi się cytować :PP

widze że ładne rzeczy się tu wyprawiały jakieś cyberk i te sprawy
nt polityki się nie wypowiadam bo nie lubie cyrków ^^
Ej, ej, a byłaś ty u lekarza czy przeszło ?
Haha, uśmiałam się z tymi cyberkami .

Cytat:
a z podręczników to mam ofc atlas DEMART (pwn) iii tablice geograficzne ParkEdukacji.
korzystam też z kserówek od nauczyciela.. no i z arkuszy maturalnych.

zaraz mam kolędę, a siedzę w szlafroku, świetnie.
Te tablike ParkEdukacji są fajne . Ja mam biologiczne i jestem bardzo zadowolona z nich .

Jesteś już w domu ?

Nie wnikam w wasze rozmowy polityczne, bo ja raczej anty jestem, jeśli chodzi o takie tematy. Naczytałam się Newsweeków przez poprzedni rok i teraz mam przesyt polityki.

Chciałam powiedzieć, że żyję...
Idę do biologii. Potem matma, angielski i polski...
3 miesiące, 3, 3, 3, 3, 3, 3...

Naukę na poważnie czas zacząć. Będę zaglądała do was, ale chyba mniej troszkę .

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:26   #3223
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość

Naukę na poważnie czas zacząć. Będę zaglądała do was, ale chyba mniej troszkę .
Otóż to!
Stary 2010-02-01, 15:28   #3224
effciaa16
Zakorzenienie

cześć dziewczyny;*

przepraszam, ale nie będę cytowała, nie jestem w temacie.
ale tego cyberka wyczaiłam nono Żbiki!

jakoś dzień minął.

w sumie wpadłam tylko się przywitać, muszę trochę rzeczy ogarnąć. Potem wpadnę.

aa Kasia zdj. świetnie wyglądałaś. ;*

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:35   #3225
mtynai
Zakorzenienie

tak, w domu już od wczoraj jestem
a szkoda, fajnie było.

ja chyba też muszę wysiedlić komputer z pokoju

Warren Buffet

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 15:39   #3226
BeaS
Zakorzenienie

Kasia, już Ci pisałam, że bardzo ładnie wyglądałaś.

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
dostałam dziś wyniki matur 49% polski, 86% angol, 45% biologia
i troche ocen mi wpadło, nawet się pochwale że 5 za spr z bio już mam z genetyki
Angielski bardzo ładnie. przyda się do czegoś?

Brawo za 5. [btw. nigdy nie dostałam 5 ze spr. z bioli xD]

--------------

Odebrałam okulary, ale nie mam jak się Wam pokazać (czyt. głupi komputer]. Wyglądam poważnie.

Wiecie co? Ale dziś w szkole było superowo. Cały dzień był taki świetny. Po tej studniówce moja klasa jest jeszcze lepsza. Takie zgranie jest, że szok. Cały czas jestem zaskoczona, że można być jeszcze bardziej zgranym.

Może tak na forum nie będę pisać co robiliśmy dziś, bo będziecie krzyczeć. Ale śmiesznie dziś było.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:45   #3227
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Zgadzam się again. Bardzo ładnie wyglądałaś. Na tej miniaturce na nk jesteś zupełnie inna niż tu, na tych zdjęciach . Bardzo ładnie .
dzięki ;*
bo ja mam włosy proste i niezbyt długie, także na co dzień mam wielkie nic na głowie xd i się bałam, że tej długości się nawet nie da nić upiąć, a tu taki suprajs baardzo jestem zadowolona z fryztury ;D

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
aa Kasia zdj. świetnie wyglądałaś. ;*
Stary 2010-02-01, 15:51   #3228
agus1315
Zakorzenienie

Weronika112, jakoś mi nie po drodze do lekarza :P niby troche przeszło więc nie ma co

BeaS, do niczego sie nie przyda :P najlepsze że ja od gimnazjum wogóle praktycznie nie poszerzyłam swojej wiedzy, z LO nic się nie nauczyłam
a na 5 to ja takie oczy myślałam że będzie z 3 ^^
Stary 2010-02-01, 15:58   #3229
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

lowe.
Nie no, co Ty teraz wymyślasz ?

Jasne, jasne, na wizażu bądź tylko.

Ja też lowe Cie
Cytat:
Nie nie trzeba, no i czasem aż jak się na tych księży patrzy to się kościoła odechciewa.

No i z drugiej strony nie trzeba wierzyć, żeby chodzić do kościoła.
Bo ja z własnej woli dawno nie byłam w kościele, chodzę dla świętego spokoju, żeby mi nie truli, że szatan () jestem.

A no i u orto byłam.
Jagodowe gumki i jakiś łańcuszek, ale przezroczysty, na szczęście.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2010-02-01 o 15:59
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:06   #3230
mtynai
Zakorzenienie

Kasia, naprawdę ładnie wyglądałaś, ale to już skomciałam ( ) na nk

ksiundza jeszcze nie było.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Nie nie trzeba, no i czasem aż jak się na tych księży patrzy to się kościoła odechciewa.

No i z drugiej strony nie trzeba wierzyć, żeby chodzić do kościoła.
Bo ja z własnej woli dawno nie byłam w kościele, chodzę dla świętego spokoju, żeby mi nie truli, że szatan () jestem.

A no i u orto byłam.
Jagodowe gumki i jakiś łańcuszek, ale przezroczysty, na szczęście.
no dokładnie, jestem tego samego zdania.

pewnie połowa ludzi w kościele.. jak nie 3/4 stoi/siedzi/klęczy i myśli co zrobi rodzinie na obiad albo jaki dzisiaj serial będzie w tv.

taka prawda.

a księża- do tej pory nie spotkałam nigdy takiego prawdziwego księdza z powołaniem.. w sensie, że moim zdaniem to tacy ludzie w ogóle nie powinni pełnić takiej funkcji.

[chyba o tym mowiłam, ale dwa lata temu ksiądz na kolędzie powiedział mojemu ojcu, że jest gruby - dosłownie. A nie wiem czy ktoś przy wzroście prawie 190cm .. ważący 90kg jest gruby raczej dobrze zbudowany, przynajmniej mój tato. ] - ale to tylko jeden z wielu przykładów.
drażni mnie w ogóle np. to, że na czas przed bierzmowaniem są te durne książeczki itd. - takie skupianie na siłę w kościele...
uważam, że to nie powinno być odgórnie ustalone kiedy mamy przyjąć ten Sakrament. Ja np. nie czułam się gotowa, a księża, katecheci itd. wypierają na młodzieży presję pt.:"bo później będziesz miał problem przed ślubem".. tylko.. dlaczego Sakrament traktuje się tak przedmiotowo? jako COŚ, co trzeba koniecznie mieć, żeby później nie mieć problemów z kolejnym Sakramentem
chore.

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2010-02-01 o 16:07
Stary 2010-02-01, 16:29   #3231
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedziałam tyle, na ile się orientuję z nauki wosu i oglądania programów o polityce. Ale widzisz, racja jest pośrodku, bo twierdziłaś, że z budżetu państwa na rolnictwo nic nie idzie, tylko z samej UE, a jest zupełnie inaczej - idzie, i to wg mnie dużo, bo 25% to ogromna ilość. Z UE projekt dofinansowania rolnictwa do 2013 to swoją drogą.
No, ale na pewno masz o tym pojęcie, bo mieszkasz na wsi, a ja nie i tu Twoja przewaga, bo masz z tematem do czynienia w praktyce. Powiedziałam, co wiedziałam.
Także nie spieram się już.
A ja wiem, jak to wygląda od strony praktycznej. I wciąż nie wiem, na co dokładnie idą te pieniądze poza gigantycznymi sumami na KRUS, który dla mnie akurat jest paranoją.
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nie mam dziś energii. Dostałam wieczorem @ i umieram. Bardziej bolą mnie lędźwie niż brzuch. Biorę tabletkę i idę do szkoły. A raczej doczłapię.
Ten ból jajników czy co tam boli jest gorszy niż brzucha...
Cytat:
zasady savoir vivre
obcy będąc kulturalnym powinien poprosić Twojego partnera o taniec z Tobą.
i te same zasady zakładają, aby Twój partner na takich balach adorował Cię cały czas, dbał o Ciebie i Twoje bezpieczeństwo.

chociaż to pewnie zależy też od rangi imprezy
moim zdaniem półmetek czy studniówka to na tyle elegancki bal (wszyscy w garniturach, sukienkach, wykwintne żarcie), aby tą zasadę stosować
Nie nadaję się do savoir vivru
Cytat:
Wróciłam ze szkoły. Targi edukacyjne są.
Ale tylko Łódź, Kielce i Częstochowa przyjechały.
bidnie
U Ciebie w mieście?
Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
hej
jeszcze wiszę Wam relację ze studniówki, ale muszę ogarnąć kilka spraw i dopiero napiszę
póki co zarzucę kilka zdjęć

http://img687.imageshack.us/img687/9766/dscf3253e.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/4149/dscf3257j.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/4348/dscf3258m.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/7231/dscf3262z.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/1694/dscf3269.jpg
;D tylko nie przestraszcie się moich grubych ud i cellulitu

miłego dnia
Chyba na włosach masz ten cellulit bardzo ładnie
Cytat:

działaniami?
jakimi?
Chciałabyś

Fakt, może inaczej - programem, tzn głównymi założeniami, hasłami.
Cytat:
Odebrałam okulary, ale nie mam jak się Wam pokazać (czyt. głupi komputer]. Wyglądam poważnie.

Wiecie co? Ale dziś w szkole było superowo. Cały dzień był taki świetny. Po tej studniówce moja klasa jest jeszcze lepsza. Takie zgranie jest, że szok. Cały czas jestem zaskoczona, że można być jeszcze bardziej zgranym.

Może tak na forum nie będę pisać co robiliśmy dziś, bo będziecie krzyczeć. Ale śmiesznie dziś było.
Ale ja chce zobaczyć

No napisz już
Cytat:
pewnie połowa ludzi w kościele.. jak nie 3/4 stoi/siedzi/klęczy i myśli co zrobi rodzinie na obiad albo jaki dzisiaj serial będzie w tv.
Albo przysypia - tak jak ja

-----
Mam takie urwanie głowy w tej szkole pół dnia spędzam nad fizyką. Idę dokończyć opowiadania Borowskiego i co - znowu fizyka

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Martyna, ziomie, dodałaś mnie do ulubionych na Picasie. Ale ja tam zdjęć nie mam

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:42   #3232
mtynai
Zakorzenienie

wiem ale mi się kliknęło to potwierdziłam, że chcę hah.

a ja czekam na księdza, pół dnia mi rozwalił kolo.

Warren Buffet
Stary 2010-02-01, 17:01   #3233
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

no dokładnie, jestem tego samego zdania.

No ja raczej na mszy się skupić nie potrafię, tylko jakieś przemyślenia wielkie mnie wtedy nachodzą.
Modlić na głos ze wszystkimi też nie nie modlę, bez sensu tak.

Cytat:

U Ciebie w mieście?
W mojej szkole
Stary 2010-02-01, 17:05   #3234
parodia
Zakorzenienie

Przeżycia duchowe po wizycie duszpasterskiej Ci to wynagrodzą

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
W mojej szkole
To fajnie mieliście

A jedziesz w środę na tą Polibudę? Bo ja się dowiedziałam, jak to u nas wyszło... Akurat jak trzeba było wysyłać zgłoszenia, to babka od matmy była chora. Do tego od września w sekretariacie jest burdel, bo pani sekretarka miała ciężką operację i jest cały czas na zwolnieniu i tylko taka prowizorka. W każdym razie nie zgłosili, ale wychowawca wykonał dwa telefony, uruchomił kontakty i pojedziemy może uda się nawet trzy osoby. Jakby wyszło, to ja jadę na pewno

Stary 2010-02-01, 17:11   #3235
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

To fajnie mieliście

A jedziesz w środę na tą Polibudę? Bo ja się dowiedziałam, jak to u nas wyszło... Akurat jak trzeba było wysyłać zgłoszenia, to babka od matmy była chora. Do tego od września w sekretariacie jest burdel, bo pani sekretarka miała ciężką operację i jest cały czas na zwolnieniu i tylko taka prowizorka. W każdym razie nie zgłosili, ale wychowawca wykonał dwa telefony, uruchomił kontakty i pojedziemy może uda się nawet trzy osoby. Jakby wyszło, to ja jadę na pewno
Ulotek, długopisów, kalendarzy nabrałam.
Z UŁ mieli nawet przypinki, a jacyś tam inni krówki

Po co na tą Polibudę ?
Z tego konkursu niby ? No co Ty, ja to tam w tej trójcy nie byłam
Stary 2010-02-01, 17:19   #3236
parodia
Zakorzenienie

Cytat:

Po co na tą Polibudę ?
Z tego konkursu niby ? No co Ty, ja to tam w tej trójcy nie byłam
Kalendarze mówisz? Ostatnio w Łodzi nie dawali
IFE i Chemiczny (?) z PŁ mieli pyszne krówki
Medyczny dawał dobre reklamówki, mocne są u nas w szatni 1/5 torebek z butami miała logo UM bezpośrednio po tych targach

No na to właśnie

Stary 2010-02-01, 17:33   #3237
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
pewnie jo.
powie mi, że dla Boga czasu nie mam.
ale do cholery, jak mnie to denerwuje.. ja naprawdę nie potrzebuję cotygodniowego klepania formułek przez godzinę w kościele.
to raczej nie jest wyznacznikiem pobożności i ogólnie wiary.
tak mi się wydaje.
jak miło, że spotkałam kogoś z takim podejściem do Kościoła jak ja
w Ewangelii jest napisane:"Kościół jest wszędzie"
więc nie wiem po co cały ten szum, że młodzież nie chodzi do Kościoła
Cytat:
moja klasa jest bardziej zgrana po studniówce
szkoda, że to już koniec
Cytat:
jakie przekupstwo

bziii ♡.
Stary 2010-02-01, 17:38   #3238
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
jak miło, że spotkałam kogoś z takim podejściem do Kościoła jak ja
w Ewangelii jest napisane:"Kościół jest wszędzie"
więc nie wiem po co cały ten szum, że młodzież nie chodzi do Kościoła

moja klasa jest bardziej zgrana po studniówce
szkoda, że to już koniec

jakie przekupstwo

dokładnie. sami głoszą, że Bóg jest wszędzie, a potem pretensje, że ktoś do kościoła nie chodzi.

ja mam takie podejście przez to, że tyle się słyszy o tym, że księża gwałcą, że mają dzieci i żony itd.

moim zdaniem.. to ogólnie kościół ewangelicki jest w porządku.
brak celibatu, brak spowiedzi przed księdzem..

Warren Buffet
Stary 2010-02-01, 17:48   #3239
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie. sami głoszą, że Bóg jest wszędzie, a potem pretensje, że ktoś do kościoła nie chodzi.

ja mam takie podejście przez to, że tyle się słyszy o tym, że księża gwałcą, że mają dzieci i żony itd.

moim zdaniem.. to ogólnie kościół ewangelicki jest w porządku.
brak celibatu, brak spowiedzi przed księdzem..
ooooo, spowiedzi to już w ogóle nie rozumiem
Bóg na nas spogląda i wie co robimy źle, możemy go za to przeprosić w modlitwie, bo po co mam się peszyć i wstydzić przed kimś to wieczorem ściąga sutannę i idzie na "laski"?
ze zwykłych czułości z TŻ mam się spowiadać a ksiądz co? uprawia bezuczuciowy sex, albo i uczuciowy jeśli kogoś ma, chociaż nie powinien.
tak głoszą, że sex przed ślubem to zło, a sami nie są lepsi.
nie znam ani jednego porządnego księdza
jeden w mieście obok niby się wydaje spokojny, ale jego grzechem jest obżarstwo, ledwo się mieści wsiadając co auta.

Ala, śliczne zdjęcia na nk, super wyglądałaś

bziii ♡.
Stary 2010-02-01, 17:52   #3240
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
jakie przekupstwo
Ale weź, ja stoję przy czymś tam nie wiem nawet co to było, chyba Politechnika Częstochowska.
Stoję i tak wypatruję za czymś na tym stoliku. Kobitka się pyta, czy może coś wyjaśnić czy coś.
A ja: Niee, ja tylko po naklejki

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości