|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pół godzinki w jedną stronę, pozjedżać 2 godzinki (tyle wczoraj byliśmy) i znowu pół godzinki drogi powrotnej. Nie jest to "wielka" wyprawa na cały dzień, co bardzo mi sie podoba. Choc już planujemy wypad na weekend na narty ![]() W lutym będe miała więcej sportowych wydatków niż kosmetycznych. Musze kupić kurtkę (wczoraj pożyczyłam od mamy, fajna zimowa, leciutka, ale zamek nawala) i nowe łyżwy (te co mam mają już z 12 lat spokojnie i sa już zżółknięte i powyginane). Wypatrzyłam z futerkiem w środku za 145 zł Niedługo powinny zaczac się wyprzedaże więc je wtedy kupię, a póki co mogę jeździć w tych co mam.Z kosmetyków planuję tylko prasowane meteoryty Beige Lumineux. Czekam na mineralny sypki z Oriflame, już zamówiony (w sumie to kliknięty i zapłacony) więc bedzie na liście lutowej. Kończy mi sie żel pod oczy, za kilka dni zostanie puste pudełeczko - strasznie szybko mi poszedł Ale nie będę kupować nowego, bo w Avonie w K4 (chyba) będą w fajnej cenie (chcę kupić głęboko nawilżajacy albo Ageless results, teraz miałam od Luskap Hydra Radiance i fajny był), a do tego czasu będę podkradać mamie.
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj dziewczyny przede mną jeszcze długa droga, ale znalazłam parę rzeczy .W pracy miałam dziś luzy, więc poszperałam w internetowym zbiorze mojej biblioteki i muszę niedługo iść do czytelni, bo większość książek które mnie interesują jest do użytku na miejscu. Szczerze mówiąc w sobotę dobrze mi się siedziało nad książkami i może to mnie tak trochę zmotywowało Hehe, tak na prawdę to dopiero jak zaczęłam sama powolutku próbować to zaczęłam łapać o co w tym chodzi Jak tata z kuzynem nade mną stali to mi nie wychodziło.Cytat:
BTW. Gadałam o moich problemach żołądkowo-wątrobowych z koleżanką z pracy i okazało się, że jej brat ma podobne objawy co ja i jest to związane z woreczkiem żółciowym. Jak on zje cebulę albo coś ostrego, tak jak ja zwija się z bólu
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3844 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie chyba nieźle, ale się okaże bardzo bym chciała zaliczyćCytat:
mnie od paru godzin bardzo boli kręgosłup, a to taki średni objaw młodości ![]() Cytat:
) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to masz teraz o czym myśleć, którą tu flachę wybrać ![]() Cytat:
A ja szukam tego musu Beauty Milky i nie mogę nigdzie znaleźć, kiedyś był w Naturze, ale juz go nie widuję. No i teraz mam bana na balsamy a chciałabym go, pewnie tak pięknie pachnie Isa, trzymam żeby Ci szło szybko, łatwo i przyjemnie!Dziś poszłam z tatą na miasto i kupił sobie śliczne pantofle na mój ślub i wesele ![]() A ja wymyśliłam taką sukienkę na poprawiny jak w załączniku. Chciałam taką bardziej wyróżniającą, sie, chociaż zwykle chodzę w takich dopasowanych tubach. Myślę, że się nadaje. jak myślicie? jak Wam sie podoba? juz ja licytuję
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-02-01 o 20:41 |
|||
|
|
|
#3848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz, właśnie przeglądałam forum Chanty i tam w wątku o "project pan [...]" natknęłam się na taką wypowiedź:Cytat:
![]() Ponieważ tak mi dobrze idzie zużywanie postanowiłam jednak zużyć 5 rzeczy i kupić jedną, a potem znowu zużyć 5... Tak chyba lepiej mi wyjdzie, no i do czwartku muszę skończyć 4 kosmetyki (na razie jest łatwo, bo zaczęłam od takich, co się naprawdę kończą )
|
|
#3849 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Właśnie zakończyłam robienie durnego projektu z MWP
i mam wolny wieczór. Na maila przyszła mi informacja o promocji na kuracje Sanoflore i kupiłam obie... głupio mi, bo tyle gadałam o odwyku i minimalizacji, a tymczasem czekam na kilka paczek już no ale ostatnie egzaminy poszły mi lepiej niż się spodziewałam, więc uważam, że mi się należało ![]() Iza miłego używania peelingu
|
|
#3850 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Gymnema sylvestre się nazywa roślinka, są to listki do żucia - tabletki i inne przetwory z niej powodują obniżanie cukru we krwii, ale znalazłam też informację że proszek z rozbrojonej kapsułki działa jak te liście. Trzebaby w aptece popytać albo w jakimś zielarskim
![]() Cytat:
Cytat:
) to i tak wstaję o 12 w południe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jejku, ale mi smaka zrobiłaś na białą czekoladę No, strasznie, a i tak udało mi się tylko posprzątać i to sam pokój bez łazienki ![]() No to dalej nie rozumiem ale juz nie ważne ![]() Cytat:
A jha w ostatnim tygodniu codzień jadłam sałatę lodową polaną jogurtem bałkańskim wymieszanym z sosami sałatkowymi Kotanyi- pycha, najlepsza pikantna, tzatziki i Cezara http://www.rajsmakosza.pl/advanced_s...B3atka&x=0&y=0 ![]() Cytat:
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chyba będę robić po pięć - zwłaszcza przy kolorówce, bo pielęgnacja schodzi na bieżąco. A co to za peeling Iza?
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a nie boisz się, że będzie źle dopasowana? ja bym jednak wolała przymierzyć, czy wszystko dobrze leży ![]() dziewczyny, promocja w TBS nadal trwa? bo na stronie UK pojawiła się już nowa, wszystkie masła -50% a z tego co zauważyłam te promocje się pokrywają z naszymi, tylko z lekkim poślizgiem edit: właśnie zauważyłam, że zniknęła o_O to może teraz zrobią ją w Polsce? albo zostanie pominięta ;(
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2010-02-01 o 21:47 |
||
|
|
|
#3853 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że obie niedługo wrócimy do "formy" ![]() A zumba jest fantastyczna Szkoda, że są tylko jedne zajęcia w tygodniu, bo to dla mnie trochę za mało. A w inny dzień znowu kompletnie nie pasuje mi godzina, bo jestem wtedy w pracy :/ No nic, trzeba będzie pochodzić chyba na coś jeszcze, przynajmniej dopóki nie przyjdzie wiosna i nie zacznę jeździć rowerem Faajnie Ja to bym chciała się nauczyć na jednej desce jeździć.A takie: http://www.ciasta.net/zebra.php Bardzo fajne, bo długo zachowuje świeżość i jest smaczne nawet po kilku dniach. Cytat:
Ale niestety nie mogę wszystkiego zwalać na hormony.Muszę trochę popracować nad swoim podejściem do pewnych spraw. Wczoraj TŻ przyjechał późnym wieczorem, poprzytulał godzinę i do razu lepiej. Dziś znowu źle, znów się nie dogadujemy, znów o pierdołę ![]() No właśnie o Ciebie mi najbardziej chodziło, bo pamiętałam, że jesteście b.długo razem, no i ślub za chwilę. Strasznie ciężko by mi było na Twoim miejscu, nie ma to jak obudzić się obok kochanej osoby ![]() No ale wytrwaliście tyle to i te pół roku zleci Cytat:
![]() A poza tym od metra to tylko kilka przystanków ![]() Proszę: 5 jajek 2,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki plus 2 łyżki szklanka coli szklanka oleju 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na kogel mogel, dodać colę, olej, mąkę, cukier, proszek do mieczenia, wymieszać. Podzielić masę na 2 równe części, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao,wymieszać. Nakładać do tortownicy na przemian po 2 łyżki białego i ciemnego ciasta dokładnie na środek Piec ok. godziny w 170 stopniach. Tak, byle do wiosny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiedziałam!To może jakaś nagroda? ![]() Izka to Ci mama powiedziała Luskap b.ładna, delikatna sukienka ![]() Umalowałam się dziś Coralistą, achhh piękny
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
We live and we learn. Then we forget and do it again. Edytowane przez sleepy Czas edycji: 2010-02-01 o 21:52 |
||
|
|
|
#3855 |
|
po prostu Em :)
|
Pozdrawiam z Paryza.
![]() Nadrobie wszystko i napisze wiecej w kolejnych dniach. ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Aaaa, jadlam najlepszego nalesnika na swiecie na Champs Elysees!! I w ogole jestem zakochana w tym miescie.. No ale to wiadomo od dawna. Juz zaczynam tesknic za TZem, wydaje mi sie jakby rano bylo lata swietlne temu, a przeciez widzielismy sie o 10...
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2010-02-01 o 22:06 |
|
|
|
#3856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3857 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Brzmi jak jakaś tajna misja specjalna.
Cytat:
Ja też, zacznę już dziś. Nie, ale miałam szampon i odżywkę z tej serii i były ok, ale teraz potrzebuję czegoś bardziej odżywczego. No i zapach kosmetyków Dove mnie zabija. Cytat:
Mam nadzieję, że będzie Ci się wiodło i odzywaj się jak najczęściej. Jestem z siebie dumna, bo poćwiczyłam dziś spoooro. Uwielbiam. TŻ mnie znowu pozytywnie zaskoczył, bo zaplanował dla nas na jutro całkiem miły wieczór - jestem przeszczęśliwa, bo ostatnio to ja musiałam proponować spotkania i czułam, że daję z siebie więcej niż otrzymuję. No, ale już nie marudzę, bo bardzo sie stara. Zużyłam Aqualię Thermal, zakup kolejnego kremu coraz bliżej, cieszy mnie to ale nadal nie zdecydowałam co wybrać. ![]() Dobiłam też do dna w kolejnym cieniu, tym razem z Essence - używam go codziennie jako bazę pod inne cienie ale też solo. Zdziwiona jestem, jakoś szybko mi to idzie.
|
||
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
A ni mówiłam
![]() Hehe dokładnie
|
|
#3859 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naprawdę nie wiem co mi się porobiło ![]() Cytat:
Ja jestem Cytat:
W ogóle szkoda, że takie paletki są tylko na bezcłówkach. Muszę gdzieś polecieć, nooo... Ale to jednak bliżej lata, na razie mnie nie będzie stać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A czemu na krótko? To na ile? |
|||||||||
|
|
|
#3860 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja przepraszam, że tyle czasu musiałaś go trzymać, dobrze, że zdążyłam przed przeprowadzką ![]() Cytat:
Za to z pielęgnacji muszę się doprowadzić do porządku, bo ciągle tylko zaczynam coś nowego zamiast kończyć![]() To ten peeling Z jednej strony bym ją chciała... a z drugiej, może lepiej by było, żeby był poślizg kilku miesięczny ![]() Cytat:
Chyba zrobię w przyszłym tygodniu, chciałam właśnie zrobić coś "tradycyjnego" - moja prababcia kieeedyś robiła takie ciasto, jak do niej przyjechałam na wieś, bardzo dobrze mi się kojarzy to ciasto![]() A z TŻ mam tak samo - jak go dłużej nie widzę, to robię się coraz bardziej nerwowa - wszystko mnie drażni, własciwie jestem prawie zła, że go nie ma Wubaczyłam jej, bo sama jest po 50 i tak naprawdę mi zazdrości No i nie mam jeszcze 25 lat, więc mnie to nie dotyczy ) - pocieszam się, że to jeszcze nie połowa do sześćdziesiątki![]() Cytat:
![]() Ale super, też bym kiedyś chciała pojechać do Paryża, jakoś nigdy się nie złożyło... Luskap, ładna ta sukienka, mi by nie pasował różowy, ale ja jestem ruda I tak jak dziewczyny, bałabym się, że nie będzie pasować - chociaż masz jeszcze sporo czasu na ewentualne poprawki![]() Wiecie, oglądałam filmiki Enkore i natknęłam się na tutorial z Inglotem - używał głównie ich cieni - miło
|
|
#3861 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
em udanego wyjazdu
pisz do nas często ![]() fuksjaa a testowałaś w końcu Glorię? ona jest mocno odżywcza! no albo standardowo Waxa L'Biotici polecam ![]() Zrobiłam wstępną listę potrzeb na luty: krem na dzień na pierwsze zmarchy i tu postawię na Nuxe Nirvanesque Enrichie krem pod oczy Sanoflore aromatyczno-wzmacniający i coś mocno nawilżającego, bo kończy mi się serum Biodermy i chyba wezmę koncentrat Galenic Aquapulpe.. No i mam nadzieję, że z pielęgnacji to na tyle..
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o nadanie puszystości, to częsty zabieg Mówiłaś, mówiłaś Już wiem, że jak Ty mi polecasz róż to mogę brać w ciemno ![]() A jak się nazywa ten Clinique, który też jest w takiej tonacji tzn. nie różowy? ![]() Przypomniałam sobie o nim i może bym nabyła ![]() Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że po obejrzeniu zbiorów Noska kupiłam dziś odżywkę w sprayu Wax z cynamonem. Już się nie mogę doczekać jutra kiedy jej użyję. Z Latte jestem b.zadowolona, więc mam nadzieję, że i na tej się nie zawiodę. Miałam ochotę jeszcze na szampon, ale mam 2 duże Fitomedy, Fridę i trochę obawiam się, że mógłby obciążać
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja i tak raczej zdrowo jem
Ale rzeczywiście taka przymusowa dieta z kaszą jest tania i bardzo zdrowa![]() Cytat:
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odpisałam na PW
|
|
#3865 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie ten szampon jest baardzo dobry. Ale ja mam grube włosy, z tendencją do przetłuszczania. Co do sukienki, to właściwie się nie boję, bo pisałam do sprzedającej i w razie czego mogę wymienić na inny rozmiar, albo oddać, stracę najwyżej 15zł na przesyłce. No i za podobną na wesele dałam kiedyś ponad 300zł i na drugim weselu szwy mi się trochę rozeszły i widać takie jaśniejsze nitki Cytat:
Muszę sobie spisać Twój przepis.Ja może też za dużo zwaliłam na hormony, ale autentycznie życ mi się odechciewa przed @. I po prostu wtedy zatruwam życie TŻtowi, bo ciągle coś jest źle...ciagle coś mi się nie podoba i płaczę... ale potem wszystko wraca do normy. Ja też muszę w sobie coś zmienić przede wszystkim, za bardzo się wszystkim przejmuję i wszystko biorę na śmiertelnie poważnie... Co do TŻta, no to nie mogę się doczekać wspólnego mieszkania, zasmakowalismy trochę tego na wakacjach czy jakichś wypadach weekendowych i po prostu coraz trudniej jest nam bez tego budzenia się razem itp. I dziwię się jemu że tyle czasu tak wytrwał (w końcu będzie miał w paź 28lat!) no ale jak piszesz, tyle wytrzymaliśmy to wytrzymamy te pół roku... może trochę inaczej juz będą do nas podchodzić.Cytat:
![]() Zdawaj nam relacje jak tylko znajdziesz troszkę czasu Cytat:
![]() Co do szamponu, to jest to najlepszy szampon jaki mialam. Chciałabym jeszcze spróbować Matrixa sleek line albo aussie. A z Dove nie lubię żadnych specyfików do włosów, po każdym już po 1 dniu włosy mam mega tłuste, a przy welli dopiero na 3 dzień. Ale i tak myję co 2 dzień.A przy tym jest naprawczy i włosy takie zdrowe wyglądają ![]() Właśnie się porządnie wyrolniczyłam i dziś nie suszę włosów. Jutro będę miała szopę ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, ze sie Wam podoba moja kieca, myślałam, że powiecie, że jest może zbyt cukierkowa ![]() Patrzyłam dokładnie wymiary, to powinna byc dobra, jedynie o biust się obawiam, nie mam jakiegoś dużego, ale tam są dość małe wymiary w biuście w tej sukience. Cytat:
![]() Ale na aukcji były jeszcze inne śliczne kolory: złota, srebrna, stalowa, fuksja, granatowa(ta też śliczna), biała, zielona, czerwona, błękitna, bordo... Cytat:
Uwielbiam apteczne zakupy, zazdroszczęCytat:
Zapomniałabym, lecę na wątki ze zbiorami, ostatnio wrzucałyście, a ja jeszcze nie widziałam! Isa chyba się zaszyła w notatkach, bo dziś dłuższy czas jej nie widać!
|
|
#3866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko zapach.. jest ładny, ale ja spodziewałam się chociaż małego cynamonowego akcentuCytat:
wydaje mi się, że to takie doraźne działaniebardzo podobny do kremu do cery mieszanej z tej serii ![]() Cytat:
aaa! dostałam 4.5 ze statystyki
|
|
#3867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie będę musiała, ale ja nienawidzę lekarzy, szpitali itp Zresztą na pewno jak lekarz usłyszy co jem to każe mi przejść na jakąś dietę, odstawić słodycze i ostre przyprawy a chęć na słodycze może zrzucić na nerwy(bo w pracy się stresuję, intensywnie myślę i poziom magnezu mi spada a magnez właśnie w czekoladzie jest). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe, a niestety nie. Po prostu zostawiłam tacie komputer i już potem nie wchodziłam na wizaż. Poza tym ja wcześnie chodzę spać
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Precious Posy to chyba taka różowawa brzoskwinka ze złotem, ale głowy nie dam, bo nie miałam. Obejrzyj też mineralne róże MACa - mam Dainty, niby taki różowawy ze złotem, ale super na skóze wygląda, w ogóle prawie tej różowości nie widać. Cytat:
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
luskap, ja bym nie wyszła za faceta wcześniej z nim nie mieszkając przynajmniej rok. Nie potrafiłabym. Niestety ludzie inaczej się zachowują jak ze sobą mieszkają. To co wcześniej nie denerwowało nagle okazuje się ogromnym problemem i czymś mega irytującym. Tak jak np włos w umywalce (który jest tam codziennie) czy skarpetki nigdy nie poparowane. Bez takiej próby bym nie wzięła ślubu.
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Ale nie będę kupować nowego, bo w Avonie w K4 (chyba) będą w fajnej cenie (chcę kupić głęboko nawilżajacy albo Ageless results, teraz miałam od Luskap Hydra Radiance i fajny był), a do tego czasu będę podkradać mamie.

Jak się wciągniesz, to miesiąc i będziemy mieć nową nałogową z wyższym wykształceniem
(trochę późno, ale może pomogą

a chciałabym go, pewnie tak pięknie pachnie

)
i mam wolny wieczór. 

Chyba zrobię w przyszłym tygodniu, chciałam właśnie zrobić coś "tradycyjnego" - moja prababcia kieeedyś robiła takie ciasto, jak do niej przyjechałam na wieś, bardzo dobrze mi się kojarzy to ciasto
Muszę sobie spisać Twój przepis.