|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
![]() dla siebie czy siostry ![]()
![]() |
#3242 |
♥
|
witam, ja raz w tygodniu czytam co piszecie więc proszę o łaskę i nie wrzucać mnie do osób które Was olewają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm no może i to byłam ja ale zastosowałam kamuflaż ![]() dziekuje ![]() ![]() Przepraszam, że tak mało ![]() ![]() ![]() Musze lecieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakaś tam pewnie i wszędzie jest, ale trzeba by przyjrzeć się dokładniej, gdzie większa, czy też może - gdzie gorsza. uważam, że może być zupełnie inny powód. choćby to, że akurat teraz to ogłosił. ale chyba polityk powinien mieć kulturę. tak samo jak prezydent nie robić wioski ![]() Cytat:
tżtowi ksiądz nic nie powiedział. ale to strasznie niezręczne sytuacje, masz wrażenie, że musisz się przed nim tłumaczyć i nie powiesz prawdy, bo nie wypada na kolędzie. w ogóle, bez konsekwencji, żeby obeszło, bez nieprzyjemności ![]() Cytat:
![]() tylko, że nie wiem dla ilu ludzi, tak na prawdę jest ![]() a niestety KK ( ![]() kiedys na gronie ( ![]() ![]() ![]() dlatego, że nie wierzyli w Boga. że nawet jeśli po śmierci okaze się, że On jest, to ważniejsze będzie, że ktoś nie wierzył, a nie, że był dobrym człowiekiem. Cytat:
![]() no powiedz już ![]() Cytat:
![]() długo jeszcze aparat będziesz miała? Cytat:
i zauważ, że rzadko kiedy ktokolwiek, wśród tej młodzieży przyjmuje ten sakrament, bo go czuje, a nie dlatego, że do ślubu mu potrzebny. tak teraz sobie myślę, że ja to faktycznie zawsze muszę mieć po mojemu, staram się być fair, przede wszystkim wobec siebie i nie robić czegoś, żeby ktoś był szczęśliwy, że to zrobiłam. choćby bierzmowanie, chodzenie do kościoła. nie poszłam, bo tego nie czułam. czy ktokolwiek z moich znajomych poszedł, bo to czuł? nie sądze ![]() ale poszli. dla świętego spokoju rodziny? dla łatwości przy ślubie? tylko, że ja ślubu pewnie też nie wezmę. bo dlaczego? dla białej sukni, czy dla rodziny? Cytat:
![]() na szczeście już bardzo długo takiego aż nie miałam ![]() na włosach ![]() zasapałam się. tylko czy oni te założenia wypełniają? to już nawet w tv były pokazywane, które z założeń NIE zostały spełnione. i tak siedzisz i czekasz, bo go nie chcesz przywitać z wałkami na głowie, więc nie zaczniesz się zajmować sobą ![]() Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-02-01 o 18:09 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiedyś mnie ksiądz zaskoczył z rana. wszyscy w piżamach,a tu ministrant, że ksiundz idzie. ale ogarnęliśmy. już był, posiedział 10 minut, o zeszyt i chodzenie do kościoła nie pytał. w sumie to wysr*ne na mnie miał, opierniczał rodziców za palenie papierosów ![]()
![]() |
#3246 | ||
Zakorzenienie
|
Nie tutaj. Wiecie gdzie chodzę do szkoły. Nie chcę zrobić jej przypału. xD Albo żeby jakieś sensacje się gdzieś pojawiły.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bo ja je tylko na dalekie patrzenie mam, tv, tablica w szkole, może do auta (choć nie mam wpisanych do prawka, bo badanie miałam przecież prawie rok temu). Ślepa nie jestem, ale do czytania literek z daleka się przydają. ![]() Wadę mam na szczęście niewielką (- 0,5 D) i dobrze by było gdyby się nie powiększała. ![]() Ja mam inne dolegliwości (bo wymiotować nie potrafię. ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------<Szyman> Tapir: a Ty się czasem kąpiesz? <Tapir> No co Ty.. <Szyman>a używasz chociaż dezodorantu? <Tapir> No używam czasem a co? <Szyman> A jakiej marki? <Tapir> Pronto czy jakoś tak ![]() <Grześ> idę do Żabki po żarcie z/w <Mikuś> a ja do lodówki <Grześ>... <Grześ> już wróciłem, co jesz? <Mikuś> Żubra <Mikuś> ostatnio przepadam za dziczyzną ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- <Marek> Zauważyłeś, że ludzie będący w związku często mówią do siebie używając imion postaci z Kubusia Puchatka? <Marek> Np. Misiu, Tygrysku, Króliczku nawet Prosiaczku. Raz spotkałem się nawet z kłapouszkiem. <Marek> Myślisz, że Aga się obrazi jak będę jej mówił "Pan Sowa"? ![]()
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2010-02-01 o 19:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to miał ważniejsze sprawy na głowie ![]() Cytat:
![]() jak bedzie okazja to pojde do okulisty. ale dlugo już tyle mam. serio nie umiesz ![]() moze to i lepiej ![]() ja oprocz tego tez, ale co bede opowiadała ![]() ![]() cos dziwny ten Twoj post, powtarzasz się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ups, zacięło się i 2 razy nacisnęłam wysyłanie posta po edycji. xD poprawię. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Kurde, pogorszyłam. ![]() ----------- Rozpływam się nad muzyką Chopina. ![]() Idę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam "Bitwę pod grunwaldem" i zrobiłam obszerne wypracowanie. A na końcu skumałam, że mam to dopiero na środę.
![]() co do kościoła i wiary zgadzam się. Też uważam, że bezsensowna jest idea książeczek na bierzmowanie. To takie zmuszanie do chodzenia do kościoła.;/ Poza tym dla mnie to co najmniej żałosne, jak trzeba przed katechetką zaliczać modlitwy. (przed bierzmowaniem). I również sądzę, że żeby wierzyć, nie trzeba chodzić do kościoła. Swoją drogą sama nie wiem czy wierzę. Jakoś chyba jestem do naszej religii neutralnie nastawiona. Beata ![]() ![]() Marta, o kurcze, wyobrażam sobie ten ból. Kiedyś na matmie tak mnie bolał brzuch, że prawie zemdlałam, słabo mi było. Kol. dała mi ibum i mi przeszło. Potem mnie gardło bolało bo połknęłam tabletkę bez popicia. ![]() ejjj buty mi się zepsuły. Dziury mam na czubkach. ![]() idę do matmy ![]() edit. Beata ja też nie potrafię wymiotować. Chyba nawet w swoim życiu tego nie robiłam. W ogóle wymiotowanie mnie przeraża.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-01 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też swego czasu miałam fazę ( ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() łaaa, nie miałaś zgagi ![]() ja miałam kiedyś po polknięciu bez popicia wrażenie, że ciągle mi w przełyku stoi ta tabletka ![]() od tego śniegu/soli masz dziury? czy tak po prostu od chodzenia? może reklamacja ![]() jak byłam mała, to bardzo często się zatruwałam czymś i co za tym idzie często wymiotowałam ![]() jeszcze same mdłości i wymioty - da się przeżyć, ale jak dochodzi do tego ból brzucha to nie wiesz na czym się skupić. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie miałam zgagi, ale miała to uczucie, że coś mi stoi w gardle i ogólnie bolał mnie przełyk. niefajne uczucie. na czubkach zrobiły mi się takie dziury. Chyba od chodzenia, ale pewności nie mam. ![]() ![]() mnie właśnie strasznie słabo było od tak mocnego bólu brzuchu. Takiego to chyba nigdy nie miałam. robię wszystko byle nie matme. ![]()
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-01 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz mama pojechała na szkolenie i tato mi zrobił na kolację jajecznicę. a że ja byłam bardzo drobnym dzieckiem i w dodatku niejadkiem.. to mnie ojciec na siłę tą jajecznicą napchał ![]() wymiotowałam później pół nocy, ale tato dzielnie to zniósł ![]() trwał przy mnie cały czas ![]() drugi raz kilka lat później też po jedzeniu. no i dwa razy w nieodległej zbyt przeszłości.. po wódce ![]() dlatego już nie piję.. mam awersję kompletną. ale temat, o wymiotach. oja. obejrzałam Na Wspólnej i MjM. ale akcja. wiedziałam, że tak się skończy ten romans Marka z Grażynką ![]() i myślałam, że Marecki spotka w lesie Jaroszego i go Jaroszy w główkę bejsbolem puknie. Cytat:
![]() czytam "2 tyski wiadomosci'.. i mysle: "od kiedy jestem miarą wiadomości? ![]() (oczywiście sobie wkręciłam 'dwie Tyśki wiadomości' )
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. ![]() Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-02-01 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
a ja przeczytałam, że jakieś tyskie. I tak myślę co teraz, Marta wypiła 2 tyskie
![]() ![]() ![]() winszuję, 2 tysiaki ![]()
#3255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co, fajny temat ![]() kochanego masz tatę ![]() no ten Marek i Grażka to dowalili ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() i to jeszcze dwa tyskie wiadomości! widzisz, na coś się przydało zbejsbolowanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię okularów w ogóle, czuję jakby cały czas coś siedziało mi na twarzy, ciężko mi z nimi jest ![]() ![]() A teraz nie widzę nawet z 3 ławki, a siedzę w ... ostatniej ![]() Okulary noszę na matmie, gdzie tablica w końcu najważniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wymiotowałam w swoim życiu z 5 razy. W gimnazjum miałam jelitówkę, no i wiadomo ![]() Alkohol. Jeden, jedyny raz. Też po wódce. W gimnazjum miałam problemy z żołądkiem, ciągle wymiotowałam, aż wzięli mnie do szpitala na tydzień. Bejsbolem ![]() ![]() A ja najpierw pomyślałam o piwie Tyskie ![]() Gratuluję takiego dorobku, Marta ![]()
![]() |
#3257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pomogło pomogło, zrobię te zadania i już nie tykam WOSu, nie mam siły. ![]() Weronika nie lekceważ wady wzroku, noś te okulary. ![]()
![]() |
#3258 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie też pomyślałam o wymiotach ![]()
#3260 |
Zadomowienie
|
dobry wieczorek ;*
ja tylko na chwilkę, bo kończę pisać ręcznie referat o teoriach powstania życia na Ziemi ![]() oszalała chyba biologiczka ![]() fajny temat o wymiotach ![]() tylko, że ja tak nie umiem ![]() i w ogóle nie lubię wymiotować. po alkoholu nigdy mi się to nie zdarzyło ![]() co do okularów- ja mam -0,25, większość mówi, że jeszcze nie są mi potrzebne one. no ale dobra, mam do komputera, przynajmniej oczy mnie nie bolą jak siedzę tyle na wizażu ![]() zaraz porobię zadania z maty na jutro i idę do wanny ![]() byle do piątku ![]() porzeczkowych snów ;*
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś w akcie desperacji próbowałam, jak mi było niedobrze, ale nic nie zdziałałam, łzy mi tylko do oczu napłynęły i tyle z tego było. o.
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
kiepskie jesteście
![]() pamiętam jak w gimnazjum na zielonej szkole, czymś się zatruliśmy ![]() nie wiem czy oscypkiem czy co, ale i ja i kumpel mieliśmy to samo. i właśnie wtedy jedynym ratunkiem okazał się palec ![]() przed nami jedna dziewczyna też miała to samo, wymiotowała w mcdonaldzie, bo na wycieczkę pojechaliśmy (czyli to nie byl oscypek, bo jego jedlismy PO tym, jak ona się źle czuła). a po nas jeszcze jedna dziewczyna. akurat my z jednego pokoju wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Zadomowienie
|
WItam drogie maturzystki
![]() Mam takie pytanie do Was. Slyaszalam ze w tym roku jest matura dwupoziomowa.. czyli jak np chce zdac geografie rozszerozna to najpierw musze zdawac podstawowa a potem rozszerzona... ? czy to prawda? co zaslyszlaam to przypadkiem i zaciekawilo mnie to ![]() ![]() ![]() p.S powodzenia na maturze ![]()
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, to nie prawda ![]() no, w połowie ![]() ta dwupoziomowość występuje tylko wtedy, gdy ktoś decyduje się zdawać na rozszerzeniu przedmiot, który jest obowiązkowy - polski, matematyka, język obcy. wtedy musi zdać go na poziomie podstawowym, a potem dodatkowo pisze go na rozszerzeniu. w przypadku j. obcego taka sytuacja ma miejsce oczywiscie tylko wtedy, gdy jezyk obcy obowiazkowy i dodatkowy jest ten sam. wszystko jest na stronie cke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |||||
Zakorzenienie
|
Potwierdzam
![]() ![]() Cytat:
"króóóóówkiii, skąd maaasz?" <wskazuje palcem> <trzech z miną ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ze dwa lata temu jelitówka Zawsze mówiłam, że po wódce nie wymiotuję. Jedna zmieniłam zdanie x3 A co do okresu, to dwa razy wylądowałam na pogotowiu, z 5 lat temu ![]() Nie oglądałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie tak, wpadasz, a te o rzyganiu, nie? ![]() Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-02-01 o 22:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() powodzenia jeszcze raz ![]()
![]() |
#3267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tż często wychodzi na piwko z swoją paczką, ja czasem z nimi się także zabiorę. Ja myślałam, że nawet jak nie będzie tańczył to podejdzie do znajomych i chociaż porozmawia, jakoś się odnajdzie, bo parę osób tam znał. No, ale było-minęło, jest ok. Robię postępy- zbieram materiały do swojej prezentacji. ![]() napiszę dzisiaj wstęp i zrobię analizę i interpretacje paru wierszy ![]() Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
hej Żbiki ;*
Basia, moja polonistka radziła wstęp pisać na samym końcu. bo wiele rzeczy możesz inaczej zinterpretować podczas pisania pracy i później wstęp będzie z ![]() chyba trzeba wstać i się ogarnąć, za jakieś 2h umówiłam się z koleżanką na zupę ![]() a jutro idę do biblioteki, a w zasadzie do czytelni dla dzieci żeby zająć się dzieciakami podczas ferii. Mam przygotować jakieś pytania nt mojego miasta. są to dzieci 1-6kl podstawówki. i nie wiem jakie pytania mogłyby być, żeby dzieciaki nie miały problemu z odpowiedzią. na pewno coś o herbie (niedźwiedź z trzema łapami, chyba można zapytać gdzie się czwarta zgubiła ![]() ![]() nie chciałabym żeby pytania były za trudne. nie wiem czy dawać jakieś daty (otrzymanie praw miejskich?). dawna nazwa miasta? może pytania na zasadzie : wymień 3 zabytki, wymień trzy miejskie kluby sportowe...? dajcie jakiś pomysł jakby to zorganizować. czy lepiej podzielić ich na grupy i każdej grupie dać jakiś zestaw pytań.. i najlepsza grupa dostanie nagrody?
#3269 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Podusiaki ;**
Cytat:
![]() ![]() Lubisz siedzieć w ostatniej ławce? ![]() ![]() Pewnie przed okresem? ![]() Ja lubię klasyczną jak się uczę, nawet naukowo udowodnili, że łatwiej się przy niej zapamiętuje. ![]() Cytat:
![]() ![]() Solidarność kobieca? ![]() Cytat:
![]() B. fajny pomysł z herbem. ![]() ![]() A może zrób na zasadzie: I tura - Ty zadajesz pytania, dzieci podziel na grupy i każda grupa zbiera punkty za prawidłowe odpowiedzi, a w II turze zadają sobie pytania nawzajem, tzn. jedna drużyna wymyśla pytanie drugiej i jeśli ta odpowie, to zyskuje pkt, a jeśli nie, to drużyna zadająca. ![]() Edit: o, weszłam w Google, żeby sobie obejrzeć zabytki Twojego miasta i może jakieś pytanie związane z zamkiem krzyżackim? Np. kiedy spłonął albo kiedy powstał. ;> [ale tu już daty.. ech.]
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-02-02 o 12:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Martyna, jak ja byłam w podstawówce to poszłam na taki konkurs o moim mieście ![]() ![]() ![]() Dobra to ja idę zrobić coś pożytecznego ![]() Aha, a co do wymiotowania, to niestety byłam do tego zmuszona wiele razy i to bynajmniej nie z powodu alkoholu ;P jak byłam mała miałam bardzo złośliwą chorobę lokomocyjną, wymiotowałam zawsze i wszędzie po jakiejkolwiek jeździe. Teraz na szczęscie juz mi przeszło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.