|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
nasi znajomi maja ten fotelik i za glowka gdzie mala sie pocila sie odbarwil, po bokach tez.. chyba ze taka jakas wadliwa tapicerka sie im trafila
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
To już przesada, żeby zapłacić kupę kasy za fotelik i jeszcze przebarwienia się zrobiły
![]() Kropciu, w końcu TŻ dostał zegarek na urodziny i też bisset, tylko inny model ![]() ![]()
#1173 |
Zakorzenienie
|
on w ogole szczuplutki jest ten twoj tz. wlasnie was ogladam na n-k
![]()
#1174 |
Zakorzenienie
|
Skoro ja swoje ważę
![]() Jakaś równowaga musi być w przyrodzie ![]()
#1175 |
Zakorzenienie
|
cos sciemniasz bo ja nie widze zebys miala jakies nadprogramowe kg.
#1176 |
Zakorzenienie
|
Bo ja się umiem ustawić do zdjęcia
![]()
#1177 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Lata praktyki, kochana
![]() Cytat:
![]() Filusia karmiłam właśnie butelką z odciągniętym mlekiem, bo mi cos ostatnio sutki ciągnie ![]() ![]()
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lece do łózka,milej nocki mamusie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie ja dziś tak rano bo puźniej wybieram się do szpitala z Agusią na ten zastrzyk.
te FOTELIKI MAXI COSI są okropnie drogie!! ![]() ![]() ja narazie niekupuję bo miałam w komplecie do wózka no i wygląda na bezpieczny i dobry, będę się martwić trochę puźniej. były te wózki na allegro ale ja pojechałam osobiście do sprzedawcy bo chciałam zobaczyć jak sie tym wózkiem operuje bo czasami są tak fajne wózki a cięzko sie nimi jeździ http://www.allegro.pl/item898599389_...x_gratisy.html ja sobie zafudnowałam kolorek nr 4 ale ze srebrnymi kołami bo te czarne mi sie niepodobały no i na lepszy już niestety mnie niestać a i tak to już było dla mnie drogo |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Moje dziecko dało mi dzisiaj pospać, do 6 ![]() ![]() Chciałam dzisiaj skoczyć do lekarza, żeby mi wypisał skierowanie na badanie krwi itd. Rejestracja tel. od 7.30, dodzwoniłam się o 7.42, a babka mi mówi, że już dzisiaj mnie nie zapisze, bo już doktor ma 40 osób zapisanych, normalnie masakra ![]() Teraz zawracam głowę dzieciatym koleżankom, żeby mi poleciły dobrego neurologa i okulistę dziecięcego, muszę sprawdzić to i owo, poza tym wydaje mi się, że Filuś ma przytkane kanaliki łzowe, bo mu łezka poleciała tylko z jednego oka i to tylko dwa razy. Tak w ogóle to gdzie się podziewa Karenina, Gucia, Konspiracja? I jeszcze jedno, ostatnio jak byliśmy u pediatry i Filuś wrzeszczał na całego, to ona stwierdziła, że ma chyba krótkie wędzidełko podjęzykowe, ale na tym skończyła temat i teraz nie wiem, czy mam iść do jakiegoś specjalisty czy jak ![]() Ma któraś z tym problem? To tyle w ramach porannych przemyśleń ![]()
#1183 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Dziękuję za słowa otuchy,że Blanka jest choć odrobinę do mnie podobna, ale i tak każdy mówi, że to wykapany tż.. ![]() Mam problem.. tzn moja niunia ma problem z kupką. Pisałam pare dni temu, że robi kupkę co 2 dni i tylko po czopku, w ciągu 8 dni zrobiła kupkę 3 razy! raz sama i dwa razy po czopku... Iść już do lekarza z nią? Do tej pory robiła 4-5razy dziennie, a nic nie zmieniłam w diecie itd ![]() Jak wasze brzuszki? Ja jestem moim załamana, 4 tyg po porodzie zaczęłam robić brzuszki, robię codziennie minimum 100, wczoraj zaczęłam 6 weidera, a mój brzuch ciagle wygląda jak flak... tzn jak stoję to jest jeszcze w miarę, ale jak usiądę to już katastrofa, niby płaski ale te fałdki... ![]() Cytat:
Brombi - albumy rewelacja!!! Już dodałam swój ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Olalicious jesli karmisz swoim mlekiem to kupa nie musi byc codziennie. nawet do 10 dni moze dziecko nie robic. najlepiej byloby abys sie przeszla do pediatry, moze cie uspokoi bo tak naprawde podajc dziecku czopka tylko rozleniwiasz jelita i jesli mala sie przyzwyczai to faktycznie bedzie problem kiedy bez czopka ani rusz
#1185 |
Zakorzenienie
|
Olalicious nie martw sie tymi kupkamu ,jeszcze nie masz powodu do zmartwien bo to normalne,moj maly czasami 7 dni nie robil a najdluzej 9dni i wtedy juz czopik poszedl w ruch ,mowilam o tym poloznej i lekarce to mowila ze do 7 dni to normalne ze dziecko moze nie robic
A no i przestrzegaly mnie zebym za duzo czopikow nie uzywala bo sie dziecko przyzwyczai i ciezko bedzie mu pozniej samemu zrobic,dzis mamy np 3dzien bez kupki i sie nie martwie bo wiem ze jutro lub za 2dni napewno zrobi ![]() ![]() ![]() Zaraz na spacer sie szykujemy bo pogoda dzis u nas pieknamslonce swieci,0stopni wiatru niet wiec nic tylko spacerowac
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-02-02 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | ||
Zadomowienie
|
witam wtorkowo
![]() ta gwiazdka czyni cuda!!!!!!!! dzis znów Olka usnęła w swoim łóżeczku o 21 40 i spała caaaałą noc, tylko o 4 ją wzięłam na śpiocha nakarmiłam bo cycki mi eksplodowały ![]() ![]() a ja dziś na nauki chrzcielne się wybieram, mam nadzieję,że krótko to potrwa. Miałyście coś takiego przed chrztem? ![]() ja stę teraz wymiguję bo chęci brak, ![]() ![]() Cytat:
![]() ale w sumie to jesz czekoladę??? ja się jeszcze nie odwazyłam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Raczkowanie
|
A cholercia nie wiem, tak mi powiedziała w piątek lekarka, ale nie mam pojęcia - mam tylko nadzieję, że to nie uczulenie
![]() To wyglada trochę jak potówki - może to są potówki... ale na policzkach?? Cytat:
![]() A moje dziecię chyba ma skok rozwojowy (te pięć tygodni to się podobno liczy od terminu porodu a nie od faktycznego porodu, bo mózg w tym czasie dojrzał)... kurczę już wczoraj w ciągu dnia spał połowę tego co wczesniej, a dzisiaj od 3 rano spał może z 2 godizny łącznie, cały czas coś tam gada do siebie, chce wisieć na piersi i trochę marudzi... ogólnie nie płacze ale on raczej z tych niepłakśliwych... a ja mam oczy na zapałki ![]()
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
Brombri przy zatkanym kanaliku łzowym strasznie oczy ropieją- wiem bo mój Kuba miał kanaliki łzowe przetykane jak miał miesiąc i jest to okropne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!!! Dlaczego Iwo nie chce spać???
![]() Nasz plan dnia legł w gruzach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Rozeznanie
|
Witam cieplutko
![]() kropka, brombi, elalank, bogus - ten mój pediatra powiedział, że mały chętnie pije tą szczepionkę i to znaczy że jest głodny. Ale mały był spokojniutki i spał słodko tylko do szczepienia go obudziliśmy. Od karmienia minęło z 20 minut. Od tamtej pory sie boję i daję małemu cyca jak często się da. Boje sie że głodzę swoje dziecko! Niki przybiera na wadze, ale jest drobniutki, ważył 4 kg w 6 tygodniu. Jak wychodził ze szpiatal miał 2960 g. No i właśnie nigdzie nie znalazłam informacji czy dziecko może być głodne i tego nie sygnalizować!!! Ale tak sobie myśle że moze to możliwe skoro są np. kilkuletnie dzieci niejadki co to bardzo mało jedzą i są wychudzone (oglądałam ostanio taka dziewczynkę w "Świat według dziecka")... samanta co do obwodu talii to ja sie trzymam z daleka od wagi i wszelkich pomiarów ![]() Szybko zleciało mi to co przybrałam w ciaży ale od dwóch tygodni brzuch mi urósł tak, jakbym była znowu w 6 m-cu ![]() Poproszę o kody dostępu do albumu ![]()
#1191 | ||
Zakorzenienie
|
No zostawić Was na chwilę nie mozna!
Wystarczy na sekunde (lub kilka) odejśc od kompa a potem trzeba nadrabiać... Cytat:
![]() z kolei nie mamy kontaktu z przedszkolakami i może jak kolanosia pisala poczekac z pneumo do 2 latek? czyli co czekac i nie szczepic na razie? Czy ktoras mamusia darowala sobie te szczepienia? Cytat:
Poxniej WAs będe musiala dokonczyć. Wyszlo slonko i wybieramy się na spacer. Acha w weekend zaliczylismy z tz pierwsze samotne wyjscie - wypad na ostatki wyprzedaży, a babcia zostala zatrudniona przy bąblu.
![]() |
#1192 |
Wtajemniczenie
|
Konspi ale Ci fajnie
![]() ![]() Nie radze sobie dziś w ogóle ![]() ![]() Iwo tylko płacze i je i nie chce spać ![]() Jeśli to skok to... nienawidze skoków ![]() ![]() ![]() Taki chaos zapanował ze szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Rozeznanie
|
samantha mogę Ci tylko napisać, że to minie i wszystko wróci do normy (w mniejszym lub większym stopniu).
Mój Niki też miał takie skoki tzn. 2 dni ciagłego marudzenia, wiszenia na cycku i praktycznie zero snu w ciagu dnia. Nie płacz bidoku tylko powtarzaj sobie, że to minie ![]() Tak mi się przypomniało: kazali mi do ZUSu dostarczyć zaświadczenie od gina o przewidywanym terminie porodu i wysłałam do gina TŻeta bo akurat był w pobliżu gabinetu. Zadzwoniłam też do gina i powiedziałam o co chodzi i ten powiedział że da mi to zaświadczenie. TŻ poszedł do niego a gin się pyta kiedy żona była osatni raz na wizycie. TŻ nie pamiętał i chciał powiedzieć ze do mnie zadzwoni, a gin go opierdzielił, rzucił o stół długopisem, kazał TŻetowi wyjść, wyszedł za nim, a w poczekalni przy ludziach go jeszcze raz opierdzielił i do czekajacego tłumu pacjentek powiedział że on juz dzisiaj nie przymuje bo niby chory jest....... Wiecie co, aż mi ręce opadły. 120 zł za kazdą wizyte i nawet jakiejś uprzejmosci na koniec nie można się spodziewać! A jeszcze muszę isć do tego gbura po zaświadczenie do becikowego i zapłacic mu kolejne 120 zł!!!!!!
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samanthhha nie wiem ja nie widzę u mojego takich skoków ![]() No pobraliśmy dzisiaj te badania i nawet chyba dziś wyniki będą więc trzymajcie kciuki!!! Mega mam stresa... Ale mega wkurzona jestem:\ u mnie mieliśmy pobrać w przychodni, bo dzwoniłam i pytałam czy pobierają noworodką i wymieniłam, że na próby wątrobowe, bilirubine i morfologię.... powiedzieli że tak i co? Przychodze i jaja, że oni tylko na morfologie pobierają z paluszka. i molestowały go jak ie wiem:\ ścisnęły anjpierw jedną rączke pasem i oglądały żyły i przepychanki- Ty się wkłuj, nie ty bo mnie się ręce trzęsą ![]() Wściekła jestem, ze tak się umordowął przez nie na 2 razy... pediatre mam do d.... tutaj i pielęgniarki też.. a do miasta daleko jakbym przeniosła kartoteke to problemy by były jakby mały się rozchorował:\ tu mam 2 kroki... nie wiem co zrobić ![]() A piersi zamiast lepiej to gorzej- jeszcze mniej leci nawet tego wodnistego mimo odciągania, picia, jedzenia... Raczej to na zanik wygląda niż kryzys ![]() Nawet dostawiłam małego do cyca po lekarzu- owszem powisiał popił i ryk i tak w kółko... dałam flache i 60ml wchłonął i zasnął... Samanthhha tak więc pytanie do Ciebie... pokarm całkiem sam zanikł u Ciebie? odciągałaś jak coś?masowałaś żeby zastojów z tych resztek nie było? A to mój mały jak się bawił i na spacerku dzisiejszym... Ładnie sobie śpi po nim i odpoczwa moje biedactwo umęczone... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
Maja spi w chuscie, a ja Was nadrabiam
![]() ![]() bylysmy juz na spacerku, bo piekna pogoda. ale chyba jak TZ wroci z pracy i zjemy obiad to znowu pojdziemy. kusi to sloneczko, oj kusi ![]() ![]() ![]() poprosze o kod dostepu do albumu ![]()
#1196 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się na zapas, pediatra tak se strzelił, ale przeciez nie kazał Ci go dokarmiać ani nic takiego. Na pewno nie głodzisz dziecka, niemowlaczki sygnalizują głód płaczem, dopiero wśród starszych dzieci zdarzają się niejadki, na to za wcześnie jeszcze. Jak Cię to bardzo martwi, to idź skonsultuj się z innym lekarzem. Cytat:
![]() Cytat:
Co do badań to trzymam ![]() Piotruś te miny ma bombowe ![]() Mój ostatnio wisiał na cycku po pół godziny, opróżniał oba , a dzisiaj jeden mu starcza, a mnie tak napędził laktację że znowu przeciekam ![]() Leży na macie i wdzięczy się do małpy ![]() A ja zmykam obiad zrobić ![]()
![]() |
#1197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z pokarmem u mnie też podobnie tylko że ja już wcale niemam dzien przed pujściem do szpitala nawet 100ml sobie laktatorem a w szpitalu całkiem już straciłam jedynie teraz jak wejde pod prysznic i cieplutką wodą polewam dłluższy czas to pare kropelek dosłownie poleci pod tym prysznicem i to wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Aha, jeszcze zanim pójdę to sobie coś przypomniałam.
Moja koleżanka mi opowiadała, jak jej pierwsze dziecko wydziwiało przy cycku i jak Mały miał 5-6 tygodni wkurzyła się i odstawiła go od cycka, przez dwa tygodnie dawała mu butlę z modyfikowanym, ale po tych dwóch tygodniach stwierdziła, że jednak będzie go karmić piersią. I co? I przystawiała go, namordowała się pewnie nieźle, ale laktacja wróciła i karmiła go do ukończenia roku. Także, Zebruś da się, tylko to może kosztować trochę wysiłku. Ja o tym zawsze myślałam, jak przechodziłam "cyckową gehennę" przez pierwsze 6 tygodni i też dałam radę ![]() I nie wkręcaj sobie , że masz kiepskie mleko, wodniste czy coś ![]() To bzdura, mleko masz dobre, w sam raz dla Piotrusia, na indywidualne zamówienie ![]() Kiedyś kobiety karmiły i nie miały wyboru, bo nie było mieszanek i jakoś radę dawały. Przecież nie jesteśmy od nich gorsze ![]() Pijesz jakąś herbatkę na laktację?
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-02 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może byś się z jakimś doradcą laktacyjnym spotkała? na pewno nie zaszkodzi, a może się udać!! skoro nawet kobiety które adoptują mogą sobie od zera zbudować laktację!! a widzę, że ci bardzo zależy, więc bądź dobrej myśli!! A ja w koncu sie zdecydowałam na karuzelkę ![]() A Bartuś co godzina się budzi i chce jeść... ale niech je, bo w piątek na kontrolę wagi idziemy i mam nadzieję, że mu sporo przyrośnie!
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
zebra - niuniuś fajniutki
![]() W kwestii karmienia uważam, ze brombusia mądrze prawi ![]() ![]() ![]() ![]() edit. widzę, że bella poszła tym samym tokiem myślenia ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-02 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.