PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 09:38   #1111
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
a ja tam nie mam nic przeciwko kupowaniu produktów spożywczych kilka miesięcy przed. Dobrze jest rozłozyc sobie koszty w czasie. Niektóre z nas też tak robią np. kupujac wczesniej wódkę, suknie, obrączki czy inne rzeczy. A, że o jedzenie chodzi dla mnie to różnicy nie robi.
Też osobiście nie mam nic przeciwko temu. U mnie za produkty spożywcze płacą moi rodzice i oni też przebąkiwali że się te koszta w czasie rozłoży. Tylko że będę miała listę na przełomie marca/kwietnia.

Gratuluję zdanych egzaminów

Haha jednak faceci nie mają węchu Właśnie był tu mój tata i jak stanął obok mnie to myślałam że się uduszę Pytam się do co się tak wyperfumił że nie da rady przy nim stanąc a on mówi że się nie perfumił Okazało się że jak to mój tata bałaganiarz zostawił w łazience sweter koło niedokręconej wody po goleniu i mu się wylała ta woda prawie cała Co za ofiara... hahaha A na dodatek się nie przebrał tylko dalej tak chodzi i twierdzi że nie śmierdzi

Edytowane przez gosica502
Czas edycji: 2010-02-03 o 09:41
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:51   #1112
Aaś
Zakorzenienie

Patrzcie. Onet nas czyta i ściąga tematy: http://blog.onet.pl/39997,1,archiwum_goracy.html

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Jak zwykle was nie nadrobię, a nie było mnie chwilę!
Zabieram się za streszczanie A więc...
My odkładamy kasę na konto oszczędnościowe i od jakiegoś czasu narosło nam już 5 zł ale kwota jeszcze mała. Będziemy odkładać z każdej wypłaty + na bieżąco kupujemy niektóre ubraniowe i zaproszeniowe rzeczy.
Jeśli chodzi o sprawy ślubne to 19 lutego zaczynamy nauki, w weekend jedziemy do factory po koszulę i buty dla Tżta i będziemy niedługo drukować zaproszenia. Jeszcze zdjęcie wymiarów do sukni. No i księga gości już zaprojektowana i niedługo zamawiam!

Dieta to tylko zdrowa, a nie odchudzająca bo ja przytyć się staram
Jeśli chodzi o imiona dla dzieci to Ina i Leon. Podoba i się Kornel ale Tżtowi nie i Majka, ale mamy już kilka majek w rodzinie.

Co do egzaminu to ZDAŁAM!!!
To był bardzo ważny egzamin i od niego zależało czy zaliczą mi semestr...

A poza tym tramwaj dziś nie przyjechał i zimno jest ale nic to- dziś się wyśpię po pracy!
Nam się dokładnie odłożyło 5,04zł

Gratulacje egzaminu

A jeszcze a propo imion to moja kumpela ma problem bo podobają jej się dwa imiona: Bogumiła i Marika

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hejka!
cosik mnie zaśnieżyło jak szłam do pracy
no co ty... u mnie dopiero teraz zaczęło padać. wy tam po lewej stronie macie chyba jakiś mikroklimat

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a z tym odbieraniem aktu chrztu to ja musze osobiscie jak moj dziadek chcial odebrac kuzynce ten akt do slubu to mu nie dali i powiedzieli ze musi koniecznie ona przyjsc a ze bylam chrzczona w tym samym kosciele to tez musze sama isc
ciekawe ile ze mnie za to zedra... to taki radiomaryjny kosciol z marmurowa posadzka, na ktora chetnie loza okoliczne emerytki

ja mialam wczoraj taki mega wazny egzamin, ktorym nas straszyli od poczatku semestru ze trzeba sie uczyc systematycznie, bo w tydzien przed to my sie do niego na pewno nie damy rady przygotowac, czytac wszystko dokladnie, zaglebiac sie w szczegoly z angielskich ksiazek (bo polskich praktycznie na ten temat nie ma) itp.... no i w ogole z dziekanem, ustny, trzeba bylo gadac o rzeczach o ktorych niekoniecznie latwo sie wyslowic (w wiekszosci czysta matematyka)
i co??
pouczylam sie 2 dni i pieknie zdalam

a ja wlasnie jestem po porannej wizycie TZcika i wspolnym sniadanku
też gratulacje egzaminu

a ksiądz jest burak bo powinien się zgodzić na wysłanie pocztą. no ale powtórze raz jeszcze: w każdym zawodzie są ludzie i parapety
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:53   #1113
aicila
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

lain i Ellin_ak gratuluje zdania egzaminów
ja dzisiaj idę po ostatni wpis do indeksu (ciekawe co tam za ocenka będzie ) ale jak widzę ten padający śnieg i hulający wiatr za oknem, to nie bardzo chce mi się wychodzić

obca7 a u Was znowu masakrycznie dużo śniegu spadło? bo Tż jest na jakimś turnieju siatkówki i nie mam źródła info co się dzieje w wlkp

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:54   #1114
Karlain
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

J na kilka miesięcy utknęłam w miejscu jeśli chodzi o ślub..... w międzyczasie zmieniłam miejsce zamieszkania i wogóle codziennie albo jestem w pracy albo na zajeciach, codziennie wstaje rano i i wracam wieczorami..... dopiero teraz kiedy sa ferie nie ma zjazdów poczułam chwile spokoju....

nie mamy załatwionych nauk przedmałżenskich i zastanawiam sie ile to bedzie trwało i co trzeba zaliczycm, pamietam ze jakas poradnie jeszcze....

po drugie planujemy wybrac sie do biura podrózy i zaklepac jakas wycieczke (chyba w maru dopiero podejmiemy ostateczna decyzje)

suknia nie kupiona bo musismilsmy kupoic auto w zwiazku z tymi zmianami , z pracą z miejscem zamieszkania...

ale jestem juz w salonie umówiona na przymiarkę, upatrzyłam jedną, taką wysnioną :) hihihihi, jest czadowa!!!! hehe

a i cena w miarę bo 2500, wiecej bym nie dała

Pozdrawiam i całuje was gorąco kociaki
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:59   #1115
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello
Remmi, bardzo ładne te obrączki. To żółte i białe złoto?

No to super, a wstawiałaś już fotki??

Co do rozmiaru, to ja mam 160 cm i 53-55 kg (to zależy), no i przeważnie mam rozmiar 38, czasami 36 więc to różnie bywa Ja tam na moje ciałko nie narzekam. Jak schudnę jest super, a jak przytyję, to tragedii nie ma. Jem na co mam ochotę i NIGDY jeszcze nie byłam na diecie

Co do spraw ślubnych, to byliśmy dzisiaj u kucharki i dostaliśmy listę produktów. Od dzisiaj zacznie się szaleństwo zakupów... spożywczych
jak dla mnie to stanowczoz a wcześnie, ja bymz aczęła tan 2 m-ce przed skoro już chcesz wcześniej. Chyba, ze chcesz "polować na promocje i wyprzedaże".
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Chili łosiu W PRACY mi się nie chciało siedzieć

a co do tych myszek to oni mają ekstra rzeczy w ogóle. teraz jeszcze chcę sobie huba dokupić od nich (firma płaci to se zaszaleję)

i mi się z każdą chwilą wydaje że jednak w empiku te przylepce kupiłam...

słuchajcie się Remmi Po bierzmowaniu proboszcz jest zobowiązany do wysłaniu odpisu aktu do kościoła gdzie był chrzest (jak jest w praktyce każdy widzi). i jeszcze z ciekawostek: aktu chrztu nie trzeba odbierać osobiście. wystarczy jak kogoś wyślecie - mamę, tatę, babcię. ja zamierzam iść najpierw no kościoła od chrztu (mam nadzieje że tam wszystko mają... )
aicila zadzwoń do kościoła od chrztu i zapytaj się czy wszystko mają

dobra. idę spać bo CHCE mi się TU siedzieć ale padam na pyszczek
nooo masz szczęście!!!
Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Nie martw sie, nie przejdzie. Z tego co wiem to u nas ksiadz za licencje bierze tzw. oplate "polowe mszy"

Tak w ogole to melduje sie z Polski, strasznie duzo rzeczy sie dzialo wiec nie mialam czasu do was zagladac, a juz napewno niczego nie nadrobie. No i za 5 minut bede miala 100 dni do slubu. Calusy dla wszystkich
ale malutko już!
u nas w obu kosciołach jest "co łaska" za licencję, protokół, nauki, poradnię i ślub
ciekawe ile sobie za akt chrzu zawołają w trzecim kościele
Stary 2010-02-03, 10:02   #1116
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

J na kilka miesięcy utknęłam w miejscu jeśli chodzi o ślub..... w międzyczasie zmieniłam miejsce zamieszkania i wogóle codziennie albo jestem w pracy albo na zajeciach, codziennie wstaje rano i i wracam wieczorami..... dopiero teraz kiedy sa ferie nie ma zjazdów poczułam chwile spokoju....

nie mamy załatwionych nauk przedmałżenskich i zastanawiam sie ile to bedzie trwało i co trzeba zaliczycm, pamietam ze jakas poradnie jeszcze....

po drugie planujemy wybrac sie do biura podrózy i zaklepac jakas wycieczke (chyba w maru dopiero podejmiemy ostateczna decyzje)

suknia nie kupiona bo musismilsmy kupoic auto w zwiazku z tymi zmianami , z pracą z miejscem zamieszkania...

ale jestem juz w salonie umówiona na przymiarkę, upatrzyłam jedną, taką wysnioną :) hihihihi, jest czadowa!!!! hehe

a i cena w miarę bo 2500, wiecej bym nie dała

Pozdrawiam i całuje was gorąco kociaki
Pokaz suknie

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:21   #1117
BlackAngel
Adwokat diabła

Aaś, to przez te 'białe kołnierzyki!'

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:25   #1118
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Pokaz suknie
pokaze obiecałam...aparat jest juz przygotowany
zrobie foty z kazdej strony

a jak u Was z sukniami, która juz kupiła/zamówiła i jaką?

moge powiedziec tyle, że ta moja to jest prosta od góry z jkąś tam ozdobą błyszcząca a od bioder ma mnóstwo falban (wiec niekórym pewnie sie nie bedzie podobała)
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:31   #1119
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Gratulacje z powodu zdanej sesji
Co do wagi to moze dodaj sobie jakis maly posilek lub przekaske, jakies owoce np banana albo orzechy
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Gratuluję zdanych egzaminów

Cytat:
A jeszcze a propo imion to moja kumpela ma problem bo podobają jej się dwa imiona: Bogumiła i Marika

też gratulacje egzaminu

a ksiądz jest burak bo powinien się zgodzić na wysłanie pocztą. no ale powtórze raz jeszcze: w każdym zawodzie są ludzie i parapety

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
lain i Ellin_ak gratuluje zdania egzaminów
ja dzisiaj idę po ostatni wpis do indeksu (ciekawe co tam za ocenka będzie ) ale jak widzę ten padający śnieg i hulający wiatr za oknem, to nie bardzo chce mi się wychodzić
dzieki dziewczyny

Caprica wlasnie tak myslalam, ze moze dorzuce sobie do sniadania jakis jogurt naturalny albo wypije jakas szklanke soku i zobaczymy co sie bedzie dzialo

Aaś to kolezanka ma gust ja nie cierpie imienia Marika - wszystkie Mariki jakie znam to puste laski noo ksiadz burak - nie przecze w sumie najlepiej byloby poczta, bo przeciez nie bede im poczta kasy za to wysylac

Aicila tez dzis ide po wpis i tez mi sie strasznie nie chce, choc u mnie ani nie pada ani nie wieje mam nadzieje, ze jednego goscia znajde i juz zloze niedlugo ten indeks. a z nim to nie latwo, bo lata na audyty do Japonii, na Syberie itp. i ciezko go zlapac tu na miejscu a jak dawal wpisy na ostatnich zajeciach to mi sie nie chcialo na nie akurat pojsc
za to na UJ mam jeszcze na zdobycie wpisu caly semestr, bo tu mamy rozliczenia roczne - tj. do konca wrzesnia trzeba zlozyc indeks z ocenami z dwoch semestrow

Cytat:

moge powiedziec tyle, że ta moja to jest prosta od góry z jkąś tam ozdobą błyszcząca a od bioder ma mnóstwo falban (wiec niekórym pewnie sie nie bedzie podobała)
czesc Karlain ale Cie tu dlugo nie bylo
ja zamowilam suknie Pronovias India
mi sie podobaja falbany, ale sama jestem za mala na falbany (pani w salonie powiedziala mi, ze falbany to tak na 1.80 wzrostu )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:33   #1120
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć PM-ki

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dokładnie tego samego się boję - ani parafia TZ, ani moja, tylko inna - ale wszystko w tym samym mieście - argument odległości odpada ...
U nas tak samo, parafia w której ślubujemy jest w tym samym niewielkim mieście.

Akty chrztu i karteczki o bierzmowaniu wybrały z kościołów nasze mamy agrumentując to naszą nieobecnością na miejscu

Do licencji wybraliśmy moją parafię, a nie Tż-ta, bo obawialiśmy się reakcji proboszcza.
Oczywiście padło pytanie dlaczego ślub u Dominikanów, ale powiedziałam, że przez większość życia to była moja parafia i mam sentyment (to akurat prawda).
A gdy pojechaliśmy do proboszcza Tż-ta w sprawie zapowiedzi, zapytał czy ślub tam będzie bardziej ważny?

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Ale o co chodzi z tą komunią? Na świadectwach chrztu nie mam żadnej rubryki związanej z I komunią..
Komunia tu nie ma znaczenia

Cytat:
nie tylko ciebie to czeka jak sama widzisz jest nas wiele ale na pewno sobie damy z tym wszystkim radę!
Skoro nam się udało, to Wam wszystkim tym bardziej

Aha miałam dziś kolejny ślubny koszmar
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:40   #1121
obca7
Wtajemniczenie

Gratuluje zdanych egzaminów ja mam jeszcze 3

Cytat:
obca7 a u Was znowu masakrycznie dużo śniegu spadło? bo Tż jest na jakimś turnieju siatkówki i nie mam źródła info co się dzieje w wlkp
mówią niby że 30 cm ale czy ja wiem w każdym razie śniegu jest dużo
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:42   #1122
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

Aaś to kolezanka ma gust ja nie cierpie imienia Marika - wszystkie Mariki jakie znam to puste laski noo ksiadz burak - nie przecze w sumie najlepiej byloby poczta, bo przeciez nie bede im poczta kasy za to wysylac
weź... marika to tylko pasuje do MARIKI (jako pseudo artystyczne) a tak na co dzień to tylko się dziecko skrzywdzi

Cytat:
Aaś, to przez te 'białe kołnierzyki!'
oo..u mnie też zaczęło padać. hahaha właśnie się odwróciłam do okna i pada w poziomie przez ten wiatr

Cytat:
pokaze obiecałam...aparat jest juz przygotowany
zrobie foty z kazdej strony

nie mam, nie wybieram się póki co. miałam w lutym iśc ale chyba odłożę to na marzec...

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Cześć PM-ki

U nas tak samo, parafia w której ślubujemy jest w tym samym niewielkim mieście.

Akty chrztu i karteczki o bierzmowaniu wybrały z kościołów nasze mamy agrumentując to naszą nieobecnością na miejscu

Do licencji wybraliśmy moją parafię, a nie Tż-ta, bo obawialiśmy się reakcji proboszcza.
Oczywiście padło pytanie dlaczego ślub u Dominikanów, ale powiedziałam, że przez większość życia to była moja parafia i mam sentyment (to akurat prawda).
A gdy pojechaliśmy do proboszcza Tż-ta w sprawie zapowiedzi, zapytał czy ślub tam będzie bardziej ważny?

Komunia tu nie ma znaczenia

Skoro nam się udało, to Wam wszystkim tym bardziej

Aha miałam dziś kolejny ślubny koszmar
Tosia plis wytłumacz mi tak jak krowie na rowie bo ja ciemna masa jestem Po licencję się idzie tylko do jednego kościoła (tżta lub mojego)? bo wolałabym uniknąć pytań mojego porypanego proboszcza dlaczego nie u niego jakby to był którykolwiek inny ksiądz to spoko ale proboszcz jest akurat walnięty.
Stary 2010-02-03, 10:42   #1123
agator74
Rozeznanie

jak tak was czytam to dobrze ze z tztem jestesmy z jednej parafii i w tym kosciele gdzie mielismy chrzty bierzmowania itd bedziemy mieli slub
jakos tak mam dzis dobry humorek
a co do kupowania spozywki to tez mi sie wydaje ze troche za wczesniej bo troche zamieszania gdzie to skladowac ale kazdy robi jak chce no i w sumie mniej to si odczuje w kieszeni my pewnie jakos w ostatnim miesiacu bedziemy to gromadzic, a na wiosne mamy jeschac do kucharki.
No nie codziennie mam jakies dziwne sny, pamietacie jak wam pisalam o wielbladzie? To tego typu masakra oh co sie w tej mojej glowce dzieje

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:53   #1124
BlackAngel
Adwokat diabła

Aas, widać to jest ewenement po prawej stronie, bo u mnie pada normalnie

włączyłabym sobie radyjko

Stary 2010-02-03, 10:57   #1125
Remmi
Rozeznanie

Hello

Gratuluję wszystkim zdanych egzaminów itd ..

Cytat:
Dzien dobry

to z tym bierzmowaniem byloby dobre nie musialabym latac do dwoch kosciolow tylko do tego obecnego swojego gdzie bylam bierzmowana przyszlabym tylko z zapowiedziami zdziwiliby sie

a z tym odbieraniem aktu chrztu to ja musze osobiscie jak moj dziadek chcial odebrac kuzynce ten akt do slubu to mu nie dali i powiedzieli ze musi koniecznie ona przyjsc a ze bylam chrzczona w tym samym kosciele to tez musze sama isc
ciekawe ile ze mnie za to zedra... to taki radiomaryjny kosciol z marmurowa posadzka, na ktora chetnie loza okoliczne emerytki

[...]
Jak ja poszłam po świadecwto chrztu ("akt" mówi się w przypadku jak się bierze akt urodzenia z USC ) to dałam co łaska, wrzuciłam do skrzynki, która stała sobie na biureczku..

U mnie śnieżyca nadal .. a ja mam jechać w taką pogodę i mi się nie chce...
Stary 2010-02-03, 10:58   #1126
mariiasia
Zadomowienie

witajcie PMeczki!

a ja standardowo w pracy i gapię się na ten głupi śnieg, co pada pada i przestać nie może ja kcem lato już!!!!

gratuluję wszystkim, ktore pozdawały egzaminy!
mnie zostały 3

i cieszę się, ze ja i tż jesteśmy z jednej parafii i wszystko mamy w tym samym kościele, bo znając jego uprzedzenie do spraw papierkowych, to ja musiałabym za wszystkim latać

a tak wogóle to mam dylemat. może mam jakieś skrzywienie psychiczne, ale trochę dziwnie się czuje po rozmowie z potencjalnym kamerzystą a sprawa wygląda tak: wczoraj rozesłałam maile do fotografów i kamerzystów, żeby się poumawiać na spotkanie (btw połowa mnie wyśmiała że tak późno się obudziliśmy ) i dzwonię dzisiaj do kamezrzysty, którego filmy widziałam na jego stronce internetowej i mi się spodobały najbardziej i odebrała babka, która w tej firmie pracuje i jej mówię, że raczej jesteśmy zdecydowani, bo widzieliśmy filmy i wogóle, ze wstępnie żeby nam zarezerwowała ten termin i czy możemy przyjechać i wogóle jej słodzę, że takie świetne, profesjonalne itp itd, a ona na to, że NIE MOŻEMY przyjechać, tylko najpierw mamy obejrzeć płytkę demo, którą nam przyśle na mój adres
czy to nie dziwna sytuacja, czy tylko ja ją tak odbieram???

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:01   #1127
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tosia plis wytłumacz mi tak jak krowie na rowie bo ja ciemna masa jestem Po licencję się idzie tylko do jednego kościoła (tżta lub mojego)? bo wolałabym uniknąć pytań mojego porypanego proboszcza dlaczego nie u niego jakby to był którykolwiek inny ksiądz to spoko ale proboszcz jest akurat walnięty.
Wybieracie parafię Twoją lub Tż-ta.
Idziecie około 3 miesiące przed ślubem z dokumentami i spisujecie normalnie protokół (możecie powiedzieć, że ostatecznie ślub gdzie indziej będzie), dostajecie karteczki do spowiedzi, uzgadniacie zapowiedzi w tej parafii, a do drugiej parafii dostajecie kartkę z prośbą o zapowiedzi.

Około miesiąc przed ślubem przychodzicie do parafii, w której spisaliście protokół z karteczką, że w drugiej parafii odbyły się zapowiedzi, i prosicie o licencję na ślub w innej parafii.

Ksiądz wypełnia dokument i wam go daje. Wszelkie papiery wcześniej dostarczone zostają u niegoa Wy tylko z licencją idziecie do kościoła gdzie będzie ślub.
Za licencję w mojej parafii ksiądz nie chciał pieniędzy, ale daliśmy ofiarę na kościół

My karteczkę na zapowiedzi zanieśliśmy osobiście, ale potwierdzenie zapowiedzi odebrała moja teściowa.
W kościele gdzie ślubujemy moja Mama zaklepała nam datę i godzinę ślubu jakoś w październiku już i ostatnio poszliśmy tam już z licencją
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:03   #1128
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Joł
zasypana śniegiem po uszy piszę do Was. Zamówiona sukienka jutro zostanie wysłana..
Zamówiłam tę drugą co to pół wizażu jej nie ma
A teraz zestawienia robię.. płacy 2009
Szał w obłędzie
Stary 2010-02-03, 11:04   #1129
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a tak wogóle to mam dylemat. może mam jakieś skrzywienie psychiczne, ale trochę dziwnie się czuje po rozmowie z potencjalnym kamerzystą a sprawa wygląda tak: wczoraj rozesłałam maile do fotografów i kamerzystów, żeby się poumawiać na spotkanie (btw połowa mnie wyśmiała że tak późno się obudziliśmy ) i dzwonię dzisiaj do kamezrzysty, którego filmy widziałam na jego stronce internetowej i mi się spodobały najbardziej i odebrała babka, która w tej firmie pracuje i jej mówię, że raczej jesteśmy zdecydowani, bo widzieliśmy filmy i wogóle, ze wstępnie żeby nam zarezerwowała ten termin i czy możemy przyjechać i wogóle jej słodzę, że takie świetne, profesjonalne itp itd, a ona na to, że NIE MOŻEMY przyjechać, tylko najpierw mamy obejrzeć płytkę demo, którą nam przyśle na mój adres
czy to nie dziwna sytuacja, czy tylko ja ją tak odbieram???
a może boją się nalotu potencjalnych klientów i najpierw wysyłają płytę a jak komuś sie nie spodoba to nie przychodzi do nich i już.
A z drugiej strony troche bez sensu by to było.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:05   #1130
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Wybieracie parafię Twoją lub Tż-ta.
Idziecie około 3 miesiące przed ślubem z dokumentami i spisujecie normalnie protokół (możecie powiedzieć, że ostatecznie ślub gdzie indziej będzie), dostajecie karteczki do spowiedzi, uzgadniacie zapowiedzi w tej parafii, a do drugiej parafii dostajecie kartkę z prośbą o zapowiedzi.

Około miesiąc przed ślubem przychodzicie do parafii, w której spisaliście protokół z karteczką, że w drugiej parafii odbyły się zapowiedzi, i prosicie o licencję na ślub w innej parafii.

Ksiądz wypełnia dokument i wam go daje. Wszelkie papiery wcześniej dostarczone zostają u niegoa Wy tylko z licencją idziecie do kościoła gdzie będzie ślub.
Za licencję w mojej parafii ksiądz nie chciał pieniędzy, ale daliśmy ofiarę na kościół

My karteczkę na zapowiedzi zanieśliśmy osobiście, ale potwierdzenie zapowiedzi odebrała moja teściowa.
W kościele gdzie ślubujemy moja Mama zaklepała nam datę i godzinę ślubu jakoś w październiku już i ostatnio poszliśmy tam już z licencją
dziękuję! zapiszę sobie posta w ulubionych
Stary 2010-02-03, 12:00   #1131
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam sobie biureczko

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
teraz słucham tego i normalnie kocham ta piosenkę tylko P. mówi, że w pewnym momencie gościówa wyje jakby "dochodzi"
http://www.youtube.com/watch?v=I696OCV_AKQ
kto chce tościka z serem?
Ooo... a ja znalazłam taką superową piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=BF4TvHmxnQI&translated=1
Może taką weźmiemy na pierwszy taniec, pasuje idealnie
Tylko ciekawe czy da się ją jakoś skombinować Z resztą DJ nam najwyżej bezpośrednio z netu puści

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja musze przedyskutować z Tż kwestię odstawienia tabsów, potem detoks, kwasik i dopiero staranka
Jaki kwasik

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
No i za 5 minut bede miala 100 dni do slubu. Calusy dla wszystkich

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Co do egzaminu to ZDAŁAM!!!
To był bardzo ważny egzamin i od niego zależało czy zaliczą mi semestr...
Cytat:
pouczylam sie 2 dni i pieknie zdalam

Ręce mnie już bolą od tego klaskania
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:08   #1132
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Jaki kwasik
Kwas foliowy z teguły giny go dają przed zajściem i w trakcie ciąży. Ma dużo wszystkiego potrzebnego do przygotowania ciałą kobiety do nadwyrężenia bejbikiem.. szczególnie w witaminki z grupy B
Jak Kasia ostatnio się pochwaliłą dobrze działa na pazurki

Dzieki za przypomnienie .. ide do szuflady po tableteczke
Zgubiłam lecytyne (pamiec i koncentracja)

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:10
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:10   #1133
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Kwas foliowy z teguły giny go dają przed zajściem i w trakcie ciąży. Ma dużo wszystkiego potrzebnego do przygotowania ciałą kobiety do nadwyrężenia bejbikiem.. szczególnie w witaminki z grupy B
Jak Kasia ostatnio się pochwaliłą dobrze działa na pazurki
Aaaa.. ten kwasik No ten to ja łykam już. Tzn. wcześniej łykałam typowo kwas foliowy, ale teraz mam go w składzie belissy
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:13   #1134
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Aaaa.. ten kwasik No ten to ja łykam już. Tzn. wcześniej łykałam typowo kwas foliowy, ale teraz mam go w składzie belissy
A wiesz co mnie ciekaiw najbardziej .. bo lekarze to mowia ze oo tak mozna nawet rok przed slubme (jesli ktos w noc poslubna planuje zaczynac starania produkcyjne)
Posdzlam kupilam a na ulotce bylo napisane ze mozna go brac nie dluzej jednak niz 3-4 miesiace.. to juz sama nie wiem.. ale skoro wszedzie jest napisane ze mozna no to mozna..
EEECh u nas juz 129 dni matko jak to strasznie galopuje.. a jak zakładałam suwaczek to było ponas 670 dni
Wiecie co kocham mojego TZ
Stary 2010-02-03, 12:15   #1135
BlackAngel
Adwokat diabła

jakie szczęście na mnie spadło
mam 4 pączki do degustacji

omfg! 11 lutego już tłusty czwartek

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:17
Stary 2010-02-03, 12:17   #1136
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
jakie szczęście na mnie spadło
mam 4 pączki do degustacji
a duupa roooooośnie
Stary 2010-02-03, 12:19   #1137
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
a duupa roooooośnie
cicho

Stary 2010-02-03, 12:20   #1138
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
cicho
No to nie mów głośno, że masz pączki bo ja k duupa usłyszy to CI dopiero urośnie
a jak po cichu zjesz na tajniaka to nic sie nie stanie
Stary 2010-02-03, 12:26   #1139
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
No to nie mów głośno, że masz pączki bo ja k duupa usłyszy to CI dopiero urośnie
heh, nie wiedziałam

Stary 2010-02-03, 12:32   #1140
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

hehe dobre

Black adres znasz - przysyłaj kuriera z jednym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości