|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#6842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz po malu glupieje, moze faktycznie mamy zbyt malo inform. na temat PIPów? Gdyby to bylo " gdzies tam " ? Ale u Krajewskiego chyba nie wciskaja jej ostatniego badziewia? |
|
|
|
|
#6843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez myslalam o EHR....i 390
|
|
|
#6844 |
|
Raczkowanie
|
tutaj link do angielskiego forum dziewczyny pisza o tych implantach, pare pozytywnych opinii i pare negatywnych ( np pekniecie implantu), prosze poczytajcie
http://forum.sofeminine.co.uk/forum/...s-neutral.html
|
#6845 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Listopadowa
|
#6846 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Dla mnie taka sytuacja jest nie do przyjęcia, na konsultacji dr dopasował Mentory do wąskiej klatki i szerokiego rozstawu i dał do podpisania umowe, na której były wpisane inne implanty.. ![]() i teraz to sobie może mówic co chce .. ale takimi sytuacjami popsuje sobie opinię dość szybko. a że pacjentki "tak mówią" ..mnie to nie dziwi w końcu jakoś musieli wybrnąć dlaczego im wmontowali PIPy zamiast Mentorów..Pacjentka nie jest osoba kompetentną do wygłaszania takich opinii - chyba ze sama jest plastykiem ![]() A czy to info od pielęgniarek..wybacz dla mnie to śmieszne, wszystko co jest nie tak to wina pielęgniarek? czy na prawdę pielęgniarka to człowiek mniej wykształcony tylko dlatego że pracuje na zlecenie lekarza? Przeciez to lekarz podpisuje umowę z pacjentką a nie pielęgniarka, a to że one akurat musiały szukać implantów to chyba wynika z organizacji pracy kliniki a nie z ich niewiedzy |
|
|
|
|
#6847 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam powiem jedno - po takiej akcji w klinice (teraz okazuje się, że mentory jednak są, hmm
) raczej zmieniłabym klinikę . I PIP-om nadal mówię NIE |
|
|
|
#6848 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze wiecej o tych implantach... producent Francja
http://www.cloverleafproducts.com/co..._implants.aspx jedna z wielu opinie, ze te implanty bardzo czest opekaja Pip leaks Sorry to disappoint anyone but I have had major problems owing to PIP cohesive implants. There had been a SILENT rupture - no symptoms at all until I noticed a little lump under my arm. I had to have enlarged lymph nodes removed from my armpit because the silicone from the ruptured PIP implant had leaked out of the capsule and into my lymphatic system. The surgeon had never seen a rupture so bad. There was silicone all over the chest wall and I was disfigured having had healthy breast tissue removed alongside the silicone. If you ever try to claim anything - just read the small print first because they are pretty much covered for every eventuality. In other words you have no chance of any compensation as you cannot prove that you did not damage the implant. Please be very careful girls - do your research!!!
|
#6849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6850 |
|
Kazar Lady
|
ja mam EHR 420
i jęczę ze małe |
|
|
|
#6851 |
|
Raczkowanie
|
rozmiarowka
PIP Prefilled Cohesive Silicone Gel High Profile Breast Implants Volume Diameter Projection Smooth Textured 90cc 8.0cm 2.9cm IMGHC-LS-H-090 IMGHC-TX-H-090 130cc 8.4cm 3.2cm IMGHC-LS-H-130 IMGHC-TX-H-130 150cc 9.0cm 3.4cm IMGHC-LS-H-150 IMGHC-TX-H-150 170cc 9.4cm 3.5cm IMGHC-LS-H-170 IMGHC-TX-H-170 190cc 9.8cm 3.6cm IMGHC-LS-H-190 IMGHC-TX-H-190 210cc 10.2cm 3.7cm IMGHC-LS-H-210 IMGHC-TX-H-210 230cc 10.2cm 3.8cm IMGHC-LS-H-230 IMGHC-TX-H-230 250cc 10.9cm 3.9cm IMGHC-LS-H-250 IMGHC-TX-H-250 270cc 11.2cm 4.0cm IMGHC-LS-H-270 IMGHC-TX-H-270 290cc 11.5cm 4.1cm IMGHC-LS-H-290 IMGHC-TX-H-290 310cc 11.8cm 4.2cm IMGHC-LS-H-310 IMGHC-TX-H-310 330cc 12.1cm 4.3cm IMGHC-LS-H-330 IMGHC-TX-H-330 350cc 12.6cm 4.4cm IMGHC-LS-H-350 IMGHC-TX-H-350 390cc 12.8cm 4.5cm IMGHC-LS-H-390 IMGHC-TX-H-390 430cc 13.5cm 4.6cm IMGHC-LS-H-430 IMGHC-TX-H-430 470cc 14.2cm 4.7cm IMGHC-LS-H-470 IMGHC-TX-H-470 510cc 14.6cm 4.8cm IMGHC-LS-H-510 IMGHC-TX-H-510 570cc 15.1cm 4.9cm IMGHC-LS-H-570 IMGHC-TX-H-570 620cc 15.7cm 5.0cm IMGHC-LS-H-620 IMGHC-TX-H-620 680cc 16.0cm 5.1cm IMGHC-LS-H-680 IMGHC-TX-H-680
|
#6852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6853 |
|
Raczkowanie
|
i na koniec jeszcze dlaczego NIE dla tych implantow
http://www.thepetitionsite.com/1/BJSForum-PIP-Petition petycja, ponoc nie sa one zatwierdzone przez ~FDA oryginal tu http://www.thepetitionsite.com/1/BJSForum-PIP-Petition moga byc male bledy wziete z tlumacza google: Implanty PIP nie są zatwierdzone przez FDA implanty o wysokim współczynniku pęknięciem. Są one okazały się niebezpieczne ze względu na fakt ich integralności Shell jest jednym z najsłabszych wszystkich dostępnych implantów. FDA odmówił implanty PIP na ich rejestru z powodu słabej struktury elastamer powlekania oraz ostatnich badań przez PIP się pokazać wyższe niż średnie ceny torebki przykurcze i pęknięcia. Harley implantach medycznych Grupa PIP wykorzystania wszystkich procedur powiększania piersi. O ile nie zapytał, lekarzy i pielęgniarek nie będzie mówić o implanty PIP niesławny reputację i wzruszać ramionami na bok wszelkie pojęcie z nich jest niebezpieczna. Niektórzy stwierdzili również, są zatwierdzone przez FDA, który jest całkowicie nieprawdziwe. HMG obciąży wygórowanych kwot pacjenta dodatkowego wniosku, bezpieczniejsze implanty, raporty zostały wysłuchane z ponad 900 Allergan FDA implantów. Chociaż PIP twierdzą, że oferują 10-letnią gwarancją, że stan: "PIP nie będzie ... być pociągnięty do odpowiedzialności w przypadku zdarzeń związanych z nieodpowiedni styl życia, który może być przyczyną wcześniejszego starzenia się implanty i / lub spowodować ich pęknięcie. Jednak większość przepuklin wystąpić bez pacjent nawet nie wiedząc. To u2019s% tylko wtedy, gdy inne objawy, takie jak powiększenie węzłów chłonnych, obecnych, że pęknięcie jest uważany możliwości. Istnieje szansa tysiące kobiet pękła implanty PIP, nawet nie wiedząc. Oprócz wysokich stóp pęknięcia, nie została niedawno wycofanie z MHRA hydrożelu implanty PIP. Fakt, że kobiety wydatki tak dużo pieniędzy na ich operacji są podane gorszy produkt jest straszna i potrzeb do końca. Petycja ta jest kierowana do dyrektora i odpowiednie kierownictwo z Harley Medical Group, w celu usunięcia implantów PIP od szpitali i klinik oraz korzystania z implantu więcej integralności powłoki.
|
#6854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ on nie ma nic przeciwko temu, zeby dostałą Mentory... sam jej dzisiaj przyniósł... nie zamierzał zamontować bez jej wiedzy a Polili sama mi napoisała, ze to dziewczyna z sali tłumaczyła PIPy takimi pierdołami... naprawdę nie wierz e, zeby dr to zaproponował... przeciez robiłam u niego 2 op Polili prosiła, zebym napisała czy wiem o wadach tych implantów, ale nie wiem nic ... kompletnie nie będe się sprzeczać, ale... mam inne doświadczenia z propozycjami właśnie tego doktorka trudno mi to oceniać... jak dla mnie za dużo szumu... powiedziała, ze chce mantory, to dał... potem znowu nie wiedziała co chce, więc... wybór pozostawił jej... i chyba nie ma sensu tego roztrzasać
|
|
#6855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Elo
|
|
#6856 |
|
Raczkowanie
|
Misia????
a po czym poznać czy to okrąglaski czy anatomy???? w sensie jakie oznaczenie by było....
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu... Edytowane przez aldi090 Czas edycji: 2010-02-03 o 10:52 |
|
|
|
#6857 |
|
Wtajemniczenie
|
okrągłe są okrągłe po prostu
anatomki jakby w ksztalcie łezki- patrząc z profilu, nie ma tego wypuklenia z góry , około 30% mniej
|
#6858 |
|
Raczkowanie
|
Horowlasnie wertuje angielskie strony i fora, NIE WARTO TEGO BRAC, co druga trzecia dziewczyna skarzy sie na pekniecie implantu, prosze przeczytaj co wkleilam powyzej, na dodatek gwarancja nie obowiazuje jesli np prowadzisz nie odpowiedni wg firmy styl zycia, w tym wypadku moga zaslonic sie czymkolwiek, ze np sportu za duzo uprawiasz i dlatego peklo...
ponoc wwarstwa chroniaca zel jest bardzo slaba, dlatego pekaja. na angielskich stronach na 5 opini jest 3 negatywne, to chyba daje do myslenia. Poli musi podjac decyzje sama, jesli chodzilo by o mnie to bym wiala jak daleko mnie nogi poniasa od tego implantu!!!!!
|
#6859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie mam nadziej e, ze wybrala mentory ![]() ![]() nie słyszalam konm,pletnie nic o PIPach, dlatego nie moglam si e wypowiedzieć... też szukam... na niektórych stronkach jest, ze PIPy od niedawna sa dopuszczone... coś tam zmienili z powłoką ... ale nie wiem co i jak i kiedy
|
|
#6861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dla mnie wszystkie osoby zamieszane w tę aferę to zwykli krętacze i oszuści . Do tego wmawiają pacjentce, że PIPy bardzo dobre, a sugestie " niech pani sama wybiera "(a ta pani jest kompletnym laikiem w tej kwestii) ....szkoda gadać
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-02-03 o 10:58 |
|
|
|
|
#6862 |
|
Raczkowanie
|
tak chcieli je wycofac z rynku, wielka zadyma z nimi...mam tylko nadzieje, ze ich nie wybrala bo jak przyjdzie i przeczyta to wszystko to sie zalamie bidulka!!!!!!!dalej nie moge uwierzyc w to ze tak tam zamieszali w klinice z tymi implantami...zastanawiam sie ile pacjentek przygotowanych na mentory dostalo te pipy :O szok szok szok po prostu
trzymam kciuki za Polili
|
#6863 | |
|
Raczkowanie
|
Hello. Od rana ciśnienie mi skacze jak przysiadłam nadrabiać zaległości. 11 lutego jadę do Szczecina i w powrotnej drodze zajadę do Doktora .Powiem mu przy okazji ,żeby się z PIPAMI nie zadawał bo opinię sobie psuje
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#6864 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ten katalog co podesłałam link to tylko Nagor Impleo te nowe okrąglaski - jak chcesz podrzucę Ci katalog wszystkich nagorkówwww.nagor.com Cytat:
od siebie dodam jeszcze - nie traktuj tego jako atak na swoją osobę, bo nie w tym rzecz |
||
|
|
|
#6865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6866 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydaje mi się, że gdyby nie spostrzegawczość Polili i szybkie działanie jej koleżanki to dzisiaj bezwiednie dostałaby właśnie PIP-y . I mam nadzieję, że nie zgodziła się na PIP-y.... chociaż kto wie, może zrobili jej burzę mózgu....
|
|
|
|
|
#6869 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

) raczej zmieniłabym klinikę

. Do tego wmawiają pacjentce, że PIPy bardzo dobre, a sugestie " niech pani sama wybiera "(a ta pani jest kompletnym laikiem w tej kwestii) ....szkoda gadać