Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 19:37   #1321
zaharia
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

kochana jestem

ooo i tez chce namiary na ta galerie!!!!

dzis odwiedzilismy okuliste i (malinko przestraszylas mnie ) prowdopodobnie mala w prawym oczku zapchane kanaliki juz dosc dlugo ropialo jej to oko ale pedi kazala przemywac solla fiz, i masowac kacik, ostatnio przepisala masc z antybiotykiem i nic nie pomoglo, dzisiaj dostala krople z antybio. zobaczymy.

ja mam takie krzeselko co spelnia dwie role lezaczka-hustawki i krzeselka
http://www.90n.pl/sklep/product/p/13...,tatamia.html#
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:06   #1322
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Laski mi sie juz ktorys raz z kolei dzisiaj dziecko zakrztusza wlasna slinka jak sobie lezy...co my mamy robic!w necie nic nie pisza...bede sie bala teraz klasc ja nocy spac
współczuję bo wiem coś na ten temat tylko że moja Agusia niekrztusi sie ślinką tylko po jedzeniu mimo że fajnie jej sie odbije może sobie już leżeć i spać dość długo aż tu nagle zacznie pompowac buzinką nawet przez sen i zwraca troszke mleczka i niewiem też co mam robić i naokrągło ją obserwuje bo się boję że sie udusi

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

i oczywiście niespi w łóżeczku tylko z nami w nocy bo boję się ją zostawiać w łóżeczku
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:34   #1323
brombusia
Zakorzenienie

Domi a materacyk masz podniesiony? Może zaczęła się bardziej ślinić i nie potrafi tego połknąć, tak często dzieci mają. Często się krztusi ? Ulewa też czy jak?

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
kochana jestem
Wiemy że jesteś kochana
Masz szczęście, że się odezwałaś, bo po nk się szwędasz, a do nas nie zajrzysz
Mam nadzieję, że Miriam pomogą kropelki i nie będzie musiała mieć żadnego przetykania.

A myślałam o Tobie wczoraj, jak w tv mówili o froncie zimowym przechodzącym prze Europę "Miriam"

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

i oczywiście niespi w łóżeczku tylko z nami w nocy bo boję się ją zostawiać w łóżeczku
Tak wcale nie jest bezpieczniej

Kropciu, a co Ty z tą południcą ?
Przyjdzie stanie przed chatą
Powie czas już na Ciebie
lalalalalala

Kumpela mi ostatnio mówi "dobrze, że nie dałaś małemu gracjan na imię, bo by się kojarzyło z tym roztockim" Ja nie wiedziałam o co chodzi, a tu takie kwiatki
http://www.youtube.com/watch?v=DWczq...eature=channel

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:36   #1324
Carolajna24
Zakorzenienie

hej
ja z mamuś majowych 09

Słuchajcie mam prośbę, skontaktowałam się z kasiuch i kombinujemy powrót na wizaż, tzn jej powrót
Napiszecie z prośbą do moda AgaZ o odblokowanie jej
Ja już napisałam ale może jak więcej osób się wstawi to coś zdziałamy

Kasiuch może mnie zabije ale wklejam wam jej Olusia
on też prosi
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:39   #1325
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
hej
ja z mamuś majowych 09

Słuchajcie mam prośbę, skontaktowałam się z kasiuch i kombinujemy powrót na wizaż, tzn jej powrót

on też prosi
Ostatnio nawet myślałam o kasiuch i jak tam jej sprawa powrotu
Oluś śliczny
kasiuch wracaj...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:44   #1326
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość

on też prosi
Ale słodki Chyba podobny do Mamusi
Domi już pisała w tej sprawie do Szefowej, ale nie wiem jaką odpowiedź dostała

Stary 2010-02-03, 20:47   #1327
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Domi a materacyk masz podniesiony? Może zaczęła się bardziej ślinić i nie potrafi tego połknąć, tak często dzieci mają. Często się krztusi ? Ulewa też czy jak?

Wiemy że jesteś kochana
Mam nadzieję, że Miriam pomogą kropelki i nie będzie musiała mieć żadnego przetykania.

A myślałam o Tobie wczoraj, jak w tv mówili o froncie zimowym przechodzącym prze Europę "Miriam"

Powie czas już na Ciebie
lalalalalala

Kumpela mi ostatnio mówi "dobrze, że nie dałaś małemu gracjan na imię, bo by się kojarzyło z tym roztockim" Ja nie wiedziałam o co chodzi, a tu takie kwiatki

Brombi leze i kwicze!!!!!!!!!:h ahaha::ha haha:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:51   #1328
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiemy że jesteś kochana

Powie czas już na Ciebie
lalalalalala

ja wiem że spanie ze mną w nocy nie jest bezpieczniejsze i nieradzę zabierac dzieciątka do siebie na noc ale ja poprostu boję się ja zostawic w łóżeczku i piszę żę tak robię a jak spi przy mnie to ja ją bardziej wyczówam i po prostu czuję się troszkę spokojniejsza no i to że ma główkę wyżej to i tak jej niepomaga bo i tak po nawet duzym odbiciu się jej po jedzonku to i tak mieli języczkiem pompuje tą buzią i ulewa i dławi się czasami
Stary 2010-02-03, 20:58   #1329
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczynki, pamiętacie jak Wam pisałam o tym maluszku, który ma chore serduszko?
Jakbyście chciały pomóc, to mam link w podpisie

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Zebra się nie odzywa, może ich do szpitala posłali
Sam masz jakieś wieści od niej może?

Stary 2010-02-03, 21:07   #1330
Carolajna24
Zakorzenienie

dziołchy podobno mod musi z innymi modami się skontaktować
napiszcie do niej, może jej zmięknie serducho
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 21:18   #1331
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Powie czas już na Ciebie
lalalalalala

no dokladnie lalalalalala

a Gracka znam juz od jakichs kilu lat sie udziela internetowo

Cytat:
Domi już pisała w tej sprawie do Szefowej, ale nie wiem jaką odpowiedź dostała
ze Mody musza obgadac jej sprawe

Cytat:
Dziewczynki, pamiętacie jak Wam pisałam o tym maluszku, który ma chore serduszko?
Jakbyście chciały pomóc, to mam link w podpisie
---------

Zebra się nie odzywa, może ich do szpitala posłali
Sam masz jakieś wieści od niej może?
tez o Zebrze dzis myslalam

Brombi nie wykasowuj linka przez jakis czas to dam rodzinie namiary jak bedziemy rozliczac pity to poprzekazujemy %

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-03 o 21:20
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:08   #1332
kachula27
Zakorzenienie

Dziecko ślicznie dzis zasneło teraz sobie cos tam pomrukuje tylko wiec mama bierze sie za czytanie knigi

Brombi a moze mozna by było zalozyc specjalny watek tak jak kiedys Nabuko załozyła z prosba o 1% podatku,nie wiem czy tak mozna wiec musiala bys zapytac moderatorek ale zawsze cos

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:09   #1333
gucia6
Zakorzenienie

jestem i nadrobiłam ale też się zdenerwowałam. Miałam wielocytowanie, to mi się internet całkiem rozjechał i nie pamiętam wszystkiego co chciałam odpowiedzieć

Przede wszystkim Brombi, Agusia, Zebra, Aniulka, Malina, Kachula i jak kogoś jeszcze pominęłam, wasze dzieciaczki są przecudowne.

Brombi, co do wiszenia na cycku, to ostatnio Sandra ma tak, że je blisko 40 minut, a przy okazji się bawi, łapie mnie za koszulkę albo stanik, albo za skórę na piersi jakby bała się, że jej ucieknie

Lucky, ja nie mam podgrzewacza. Butelkę ogrzewam w garnku z wodą i potem sprawdzam na wewnętrznej stronie przedramienia, czy nie jest za goroące.

Olalucius, ty się nie martw, że córcia podobna do taty. Sandra jest póki co najbardziej podobna do siostry tzta, do tego stopnia, że teść patrząc na jakieś zdjęcie swojej żony z tą właśnie śiostrą na rękach zapytał: "a co Lili robi z Sandrą na rękach?" Zdziwienie tym większe, że Lili mieszka w Chile

Sexy, z tego co wiem, to jeśli dziecko nie przybiera na wadze i jest "zagłodzone" (nie dlatego, że nie karmisz, tylko, że jest niejadkiem), to może być bardzo spokojne i senne, i wcale nie zgłaszać głodu. Wtedy trzeba mocno pilnować i karmić dziecko częściej. Ale jeśli Niki przybiera ładnie na wadze, to raczej nie ma się czym martwić.

Ela, niech ja cię uściskam Jak będę się budziła wcześniej niż Sandra, to spróbuję też z rana karmić ją na śpiocha
Gratuluję również pierwszego śmiechu Olki

A tak w ogóle, jeśli chodzi o jedzenie, to mnie Sandra dziś bardzo zaskoczyła, bo jadła prawie co 4 godziny, o 6.45, 10.20, 14.20, 18.30 i dzisiaj dam jej chyba ok 180 ml o 23. Jak próbowałam ją karmić wcześniej, to nie chciała, krztusiła się i płakała. Ale ogólnie była aktywna i radosna jak zwykle, więc mam nadzieję, że nie mam się czym martwić

Co zaś się tyczy leżenia na brzuszku, to ona to uwielbia. Nawet czasami jest to metoda na uspokojenie, kiedy smoczek nie pomaga. I ostatnio jak ją położyłam na brzuszku po kąpieli i smarowałam plecki oliwką, to tak śmiesznie podwinęła nóżki i uniosła pupę do góry
A jak leży na pleckach na przewijaku, to wymachuje tak mocno rączkami i nóżkami, że mam obawy, czy ten to długo jeszcze wytrzyma

Brombi, prześlij mi proszę linka i hasło do naszej galerii

Jeszcze mi się coś przypomniało...
Samantha, na pewno wrócimy do naszych rozmiarów sprzed ciąży

Nie pamiętam teraz która z was pytała jakie ćwiczenia robię na ten rozdział mięśni brzucha. Kiedyś Karenina wkleiła link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398552

A jeszcze co do dzisiejszego dnia, to oglądaliśmy jeden dom z tztem. Bardzo nam się podobał i jest w okolicy, w której teraz mieszkamy. Jedyne co nie bardzo mi podchodzi, to to, że obecna właścicielka ma koty i obawiam się, czy w razie kupna tego domu będziemy w stanie pozbyć się wszelkich śladów jego obecności, tzn zapachu, śerści itp, tym bardziej, że mam alergię na sierść kotów.

ufff.... no to chyba wystarczy jak na ten post

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-03 o 22:17
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:10   #1334
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
i powaznie tak na legalu moge sobie pelnoplatnie urlopowac??
to mi sie podoba

No i zawsze jeszcze można wykorzystać 60 dni opieki nad chorym dzieckiem. Podobno pediatrzy ida na rękę matkom i wypisuja takie zwolnienei nawet jeżeli dziecko nie jest chore
Ja zamierzam z tego skorzystać przed wychowawczym
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Girlsy
Mam pytanie
Pamiętam, że niektóre macie takie albumy do uzupełniania o maluszkach - z miejscem na zdjęcia, odrysy stópek, pierwsze słowa itd. I ja chcę koniecznie coś takiego kupić, ale nie wiem, jak szukać... możecie mi powiedzieć, jak się nazywa to? I jakie wy macie
ja mam taki:
http://www.empik.com/album-mojego-dz...ksiazka,5865,p
Cytat:
Ale Ci świństwo zrobili

Swoją drogą, to ja jestem ciekawa co u mnie będzie, bo szef podobno obiecał tej babce co jest za mnie na zastępstwo pracę od września, a tylu godzin nie ma, żeby kogoś jeszcze zatrudniać. Tylko, że tak łatwo mnie zwolnić nie może, bo mam umowę na stałe i jakby coś kombinował, to związek za mną stoi
Niech żyje ZNP
ja nawet od nich dostałam 200 zł za urodzenie dziecka

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:12   #1335
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Tarasiu poczytam o tym opiekunczym

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-03 o 22:14
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:21   #1336
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Brombi a moze mozna by było zalozyc specjalny watek tak jak kiedys Nabuko załozyła z prosba o 1% podatku,nie wiem czy tak mozna wiec musiala bys zapytac moderatorek ale zawsze cos
Kasiu myślałam o tym, ale najpierw muszę poprosić o zgodę rodziców Małego, bo tak bez ich aprobaty to chyba mi nie wypada

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
j

Brombi, co do wiszenia na cycku, to ostatnio Sandra ma tak, że je blisko 40 minut, a przy okazji się bawi, łapie mnie za koszulkę albo stanik, albo za skórę na piersi jakby bała się, że jej ucieknie
Mój też tak "aktywnie" je
I śmieje się przy tym, wtedy cycek mu wypada

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Niech żyje ZNP
ja nawet od nich dostałam 200 zł za urodzenie dziecka

Ja jeszcze nie dotarłam po pieniążki, ale koleżanka mówiła mi że 250 zł ? Chyba, że cos pokręciłam

Stary 2010-02-03, 22:26   #1337
aniulka8204
Wtajemniczenie

DOMI ja się zastanawiam nad tymi dwoma leżaczkami ale wybiorę chyba ten tańszy. podobne są do tych co ty wybrałaś ale w innych cenach i niewiem czym sie to różni bo na jednej aukcji są np za 152chyba a na innych nawet po 195zł

http://www.allegro.pl/item899257128_...kg_gratis.html
http://www.allegro.pl/item899279111_...kg_gratis.html

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-02-03 o 22:31
Stary 2010-02-03, 22:31   #1338
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
DOMI ja się zastanawiam nad tymi dwoma ale wybiorę chyba ten tańszy. podobne są do tych co ty wybrałaś ale w innych cenach i niewiem czym sie to różni bo na jednej aukcji są np za 152chyba a na innych nawet po 195zł

http://www.allegro.pl/item899257128_...kg_gratis.html
http://www.allegro.pl/item899279111_...kg_gratis.html
No przecież w tym "tańszym" stoi jak byk, że przesyłka kurierska 50 zł

Stary 2010-02-03, 22:37   #1339
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
No przecież w tym "tańszym" stoi jak byk, że przesyłka kurierska 50 zł
o matko ale numer zawsze sprawdzam przesyłke bo niektórzy przesadzają z przesyłkami a tu patrz niezerkłam haha chyba musze iść spać ale jak tu iść jak mała sie musi obudzić trzeba ją jeszcze nakarmić i dopiero mogę iść spać

BROMBUSIA dzięki za opamiętanie mnie bo bym se tej przesyłki niezerkła i bym to zamówiła no

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

no to wybieram ten za 165zł tam przesyłka to 5zł
Stary 2010-02-03, 23:36   #1340
zaharia
Rozeznanie

Cytat:

Wiemy że jesteś kochana

Powie czas już na Ciebie
lalalalalala

tak to jest jak sie szkrobie jednym pazurem z dzieckiem na cycu i gadjacym tz przy uchu....
mialo byc:
kochane - jestem!

brombi rozwalilas mnie i ze smiechu upuscilam sobie w majty lalalalalala,
ale wstydzior
nic tylko isc spac
i tez tak zrobie
dobranoc
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 23:38   #1341
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też tak "aktywnie" je
I śmieje się przy tym, wtedy cycek mu wypada
taaa... uśmiechanie się i gadanie do cycusia jest na porządku dziennym

Dziękuję za linka

I jeszcze pytanko: Jak ustawić to, żeby wybrane zdjęcie było jako zdjęcie główne, a nie to co zostało załadowane jako pierwsze?
Stary 2010-02-03, 23:56   #1342
domi7ks
Zakorzenienie

Ja w koncu zamowilam ten:

http://www.allegro.pl/item898867344_..._lusterko.html

Podlozylam pod materac ksiązki

dobranoc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:15   #1343
domi7ks
Zakorzenienie

Ja żem pierwsza jest

od razu moge się pochwalic?
Moje dziecko wczoraj zasnelo po 22 a wstalo dopiero o 6 rano moze juz niedlugo bedzie przesypiała całe nocea teraz znów spi.
Dzis idziemy na pierwsze szczepienie. Wczoraj na USG bioderek wszystko okej (za 3 miesiace kontrola).

Aniulka ja o malo włos tez bym sie nabrala na ta darmowa przesyłke, ale zaraz to zobaczyłam. Poza tym mnie sie najbardziej spodobal ten lezaczek, który w koncu zamowilam no i dywanik do pokoju Malutkiej tez zamowilam- o taki:
http://www.allegro.pl/item899582020_...ube_akryl.html

Mnie ten Roztocki Gracjan nie smieszy za bardzo- nie moj humoron jest naprawde taki tepy czy tylko udaje?

Gucia a w tym domu z kotami robilibyscie jakies remonty?bo wtedy sierści byscie sie pozbyli. Zreszta sa teraz takie detergenty (chyba nawet pralke z programem usuwania siersci reklamuja), ze napewno sie pozbedziesz

Zahario jak zdrówko?

Carolajna24 ja mysle, ze jak pare osob sie wstawi za kasiuch to ja odblokuja (znalam gorsze przypadki, jedna dziewczyna kilka razy sie klonowala, a nabroila troche). Ale teraz jest na wizazu, postanowila poprawe i jest git. A Kasiuch nic szczegolnego nei zrobila a córeczka Kasiuch miodzio

A wczoraj jak bylismy na tym usg bioderek to lekarz sie strasznie zachwycal nasza Niuńką. I tak gadal:"moja kochana, moja sliczna, moja, moja moja...moja kochana, ale perełka, ale krasnalek, nie moge sie napatrzec...moja, moja, moja"

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-04 o 08:17
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:23   #1344
malina81
Zadomowienie

Brombri ja tez ie pogubiłam w tych wypłatach ale widze ty zaczynasz juz sie orientować- ja nierozumiem dlaczego teraz dostałam zdecydowanie mniejsza wypłate czy to ma jakies zwiazek z tym ze w tamtym roku byłam na L4??

Zahario mam nadzieje ze kropelki pomogą...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:57   #1345
brombusia
Zakorzenienie

Haj

Zaharia, to rzeczywiście wstydzior i jeszcze się przyznajesz na forum

Cytat:

I jeszcze pytanko: Jak ustawić to, żeby wybrane zdjęcie było jako zdjęcie główne, a nie to co zostało załadowane jako pierwsze?
Nie wiem, ja wstawiłam zdjęcie i jedno weszło jako główne, ale nic przy tym nie majstrowałam

Cytat:
Moje dziecko wczoraj zasnelo po 22 a wstalo dopiero o 6 rano moze juz niedlugo bedzie przesypiała całe nocea teraz znów spi.
Dzis idziemy na pierwsze szczepienie. Wczoraj na USG bioderek wszystko okej (za 3 miesiace kontrola).
No to dla Polusi. Ty to masz aniołka, nic nie musisz majstrować przy jakimś Łatwym Planie
Powodzenia na szczepieniach

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brombri ja tez ie pogubiłam w tych wypłatach ale widze ty zaczynasz juz sie orientować- ja nierozumiem dlaczego teraz dostałam zdecydowanie mniejsza wypłate czy to ma jakies zwiazek z tym ze w tamtym roku byłam na L4??
Jeśli chodzi o mniejszą wypłatę, to jak byłam w ciąży na l-4, to dlatego że liczy się średnią z ostatnich 12 bodajże miesięcy, ale musi być okres 3 miesięcy bez l-4 i od tego momentu liczą, czy jakoś tak. A ja końcówkę 2008 i początek 2009 miałam chorowitą, bo miałam dwa razy zapalenie oskrzeli i grypę
A Ty dostałaś od kiedy mniejszą wypłatę? Odkąd jesteś na macierzyńskim? To nie wiem, może do macierzyńskiego nie liczą nadgodzin?
Bo ja właściwie nie miałam nadgodzin, tylko dwie, a to różnica w sumie niewielka

Dziewczyny, dzisiaj tak pięknie świeci u mnie słoneczko, że aż żyć się chce
Jeszcze miesiąc i wiosna zacznie dobijać się do bram

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-04 o 09:01
Stary 2010-02-04, 09:21   #1346
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie w tym pieknym dniu!
To co dotleniamy dzis dzieciaczki?

Oczywiście znowu cos pokazałyscie - tez chce taki album!

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam karmiących piersią: smarujecie cycki czymś ujędrniającym? a jeśli tak to całe z brodawkami?
Brodawek nie smarujemy. Mam kremm z daxa i mustelę jeszcze koncze ciążową.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
No i zawsze jeszcze można wykorzystać 60 dni opieki nad chorym dzieckiem. Podobno pediatrzy ida na rękę matkom i wypisuja takie zwolnienei nawet jeżeli dziecko nie jest chore
Ja zamierzam z tego skorzystać przed wychowawczym
Tarasiu i tak na raz 6o dni czy jak to wyglada? Nie wiedzialam o takiej możliwości.

Tu macie fajny kalkulator urlopu macierzynskiego:
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,url...ierzynski.html

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 09:46   #1347
samanthhha
Wtajemniczenie

Hej

Niestety nie mam żadnych wiadomośći od Zeberki

Gucia ja już wzięłam sie za powrót do wagi sprzed ciąży - chce go przyśpieszyć i od wczoraj jestem na diecie tej proteinowej

Bromi Gracjan jest... eee...

Dziewczyny a Wasze maleństwa śpią z Wami w pokojach? Bo my przenieśliśmy łóżeczko do nas do sypialni I nie wiem czy dobrze

A tak w ogóle mój Iwo po karmieniu o 22.40 spał do 3.00 a potem do 5.30 Robi postępy chłopak - skok rozwojowy mu służy
Wiem że to nic w porównaniu z Polą Domi która śpi do 6.00 (nie jestem zazdrosna ani troche ) ale zawsze to coś nie? Jakiś postęp

A wiecie jak się zmotywowałam do diety? Zrobiłam sobie tapete ze swoimi zdjeciami z czasów wagi 49 kg dopisałam hasła motywujące i wrzuciałam na pulpit I będę szprycha mamusia
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 09:48   #1348
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam Mamusie

mialam odpisywac na posty, ale otworzylam strone, ktora wkleila Brombi o malutkim Tadeuszku i sie rozkleilam zupelnie jak zobaczylam jego zdjecia..
Taki biedny dzielny maluszek...i ma taka sma zyrafke jak André...ide si wyplakac i wroce pozniej...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 09:49   #1349
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia a w tym domu z kotami robilibyscie jakies remonty?bo wtedy sierści byscie sie pozbyli. Zreszta sa teraz takie detergenty (chyba nawet pralke z programem usuwania siersci reklamuja), ze napewno sie pozbedziesz
gdyby to był ten dom, to wymienialibyśmy parę podług, jedną łazienkę i kuchnię plus malowanie. A pralki nie będę przecież specjalnie kupować nowej, tylko dlatego, że gdzieś tam może być sierść

Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj tak pięknie świeci u mnie słoneczko, że aż żyć się chce
Jeszcze miesiąc i wiosna zacznie dobijać się do bram
jakie słoneczko słoneczko było wczoraj i to tylko przed południem. Teraz jest szaro, buro

Samantha
, gratuluję rozpoczęcia diety. Ja póki co nie jem słodyczy i też odrobinę mniej jem. A zmotywowałam się podpisem

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-04 o 10:30
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:32   #1350
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby to był ten dom, to wymienialibyśmy parę podług, jedną łazienkę i kuchnię plus malowanie. A pralki nie będę przecież specjalnie kupować nowej, tylko dlatego, że gdzieś tam może być sierść

jakie słoneczko słoneczko było wczoraj i to tylko przed południem. Teraz jest szaro, buro
Ile miala tych kotów? Chyba nie 20 myślę że spokojnie wystraczy gruntowne sprzątanie. No chyba że poprzedni właściciele nie dbali o porządek i niźle zapuścili ten dom.
To sprzęt tez mielibyscie po nich? W pralce nie powinno być sierści no chyba że to dlugowlose koty

Z cyklu wyczyny naszych dzieci:
Mój synek dzisiaj strzelił taką kupą rano, że oberwalo sie nawet biednej, niewinnej owcy

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości