|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
![]() To tak jak ja w sumie. Jak używałam IS codziennie to na ciele nie zauważyłam przesuszeń bo i tak używam balsamu ale dłonie mi wysuszył maskrycznie.
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Początek marca, więc będzie cieplutko i słonecznie
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydawało mi się że widziałam.
|
|
#3964 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
był chyba taki półlitrowy
a teraz ma wyjść w tubie.. ale nie wiem czy zawartość taka sama?sleepy dziękuję ![]() Estello jak się sprawują białe meteoryty?
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest drozszy niż te wcześniejsze (ok 18 zl) , bo jest ujędrniający czy anti-age? /doczytałam że chodzi o inny/ Tyle tyle Ostatni raz poleciałam w II dzien świąt w 2007 a wróciłam na poczatku stycznia 2008.Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-04 o 21:17 |
||
|
|
|
#3966 | ||
|
Rozeznanie
|
halo!!
![]() oj tak!! najfajniej jest jak akurat trafi się jak robi fikołki - super to wygląda!! u Młodego wszystko OK - rośnie jak na drożdżach - ma już 1,5 kg!! Cytat:
Cytat:
![]() ja też chętnie bym się gdzieś wybrała, bo dosyć mam już tej zimy!! tym bardziej, że moi rodzice grzeją się w Egipcie i Mama pisze mi smsy, że mają 32 stopnie i grzeją się na plaży... ![]() kończy mi się powoli masełko kakaowe Ziaji - i nic w zapasach!! pora się chyba wybrać na zakupy
|
||
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to niedługo fajnie, bardzo zazdroszczę, tym bardziej, że u nas nie za pięknieale nakłada się wewnętrzną stroną dłoni jeśli pominie się zewnętrzną to może pozostać wysuszona
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Nigdy nie byłam nawet zagranicą a chciałabym pojechać choć raz w życiu i zobaczyć nawet maleńki skrawek innego świata, innej kultury itd.W pracy mamy mydło w płynie o tym zapachu i jak mam nim myć ręce to aż mnie trzepie Zapach jest strasznie intensywny, ręce pachną strasznie długo i nie ukrywam - drażni mnie ten aromat.Cytat:
![]() Chyba mnie jakieś przeziębienie bierze. Wzięłam Tabcin, bo miałam w torebce i czuję się z każdą chwilą gorzej
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ręce mam bardziej podatne na wysuszenie, poza tym po balsamowaniu myję twarz więc ten balsam i tak się zaraz zmywa z rąk. ![]() Cytat:
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłych wojaży wyjeżdżającym
![]() Ja za granicą byłam tylko w Chorwacji Też chcę podróżować...Chociaż teraz to chciałabym wyzdrowieć... 3 dzień na L4 z grypą żołądkową. do tej pory nie miałam nawet siły do kompa podejść. Ale coś za coś - jestem lżejsza o jakieś 200 kg ![]() Chce mi się jakiegoś pięknego, nowego kosmetyku... Pachnącego balsamu i tuszu - znów mi się tęskni za DiorShowem, a obiecywałam sobie, że już żadnego selektywnego nie kupię, bo nie warto. |
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wy to dziewczyny światowe jesteście ![]() Isa, jak terminator? Kuruj się chorowitku! ja dziś cały ranek fociłam kosmetyki na All, zrobiłam jeden zestaw,tych, których nie chce mi się używać, nie chce mi się wystawiać każdego osobno. Jak sprzedam, to odkładam kasę na meteoryty i L'eau par Kenzo.
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są fajne, nie mam zastrzeżeń. Dają lekkie drobinki
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Pakosta, zdrówka życzę
Coś ta grypa żołądkowa spore żniwo zbiera, bo chyba większość NK ją przeszła w ostatnim czasie. Mnie na szczęście (odpukać!) ominęła.Lucynko trochę lepiej się czuję póki co, ale po Tabcinie kręci mi się w głowie a jeszcze muszę zostać dziś dłużej, a nie wiem do której i to jest najgorsze Niby szefowa mówi, że to będzie jakieś 20 minut, ale ja podejrzewam, że może mi zejść nawet do 17-18, bo dopiero o 16 dowiem się co dokładnie mam zrobić
|
#3974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No, no, szalejecie dziewczyny. Ja mam nadzieję szaleć za jakiś tydzień-dwa, póki co stoję na jednej zużytej saszetce peelingu truskawowego bodajże Marion (pysznie pachniał
), ale w sumie jak się zaraz postaram, to może i jakieś maseczki saszetkowe wykończę. I krem YR na zaczerwienienia powinien pójść wieczorem, a rano kulka Rexony.Cytat:
Placki sobie nimi robię. A Dallas jest absolutnie boski Cytat:
Jedyny plus tego wysuszania taki, że przynajmniej balsam idzie jak woda, tak szybko skóra go spija ![]() A jak Tobie tak się ten zapach podoba, to może spróbuj mleczka o tym samym zapachu. Chociaż znając Luksję to też może być kiepskawe w nawilżaniu. Co do Palmolive, tak, zupełnie nowe Cytat:
Mam nadzieję, że ze mną nie będzie aż tak źle. Co prawda została mi juz tylko połowa, ale do tej pory używałam go od przypadku do przypadku, a teraz staram się w miarę regularnie, bo coraz bardziej męczy mnie jego obecność pod prysznicem. No ale 400ml kokosowego YR też nie da się zużyć jednym ciągiem, więc je sobie zamieniam. Dziś doszedł w końcu Nivea Shower & Shave, to chociaż w dni golenia będę mieć jakąś odmianę. Wieczorem będzie pierwszy raz ![]() Cytat:
A właśnie, jak się poprawnie mówi się tuszy czy tuszów? Bo tuszy to mi się kojarzy z tuszami świnek w rzeźni ![]() A co to za przystojniak ![]() EDIT: isa, pakosta, zapomniałam zdrówka życzę
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-02-04 o 19:30 |
||||
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może najbliższe wakacje?i zdrowiej szybko ![]() Cytat:
u la la no to tym bardziej zazdraszczam raj na ziemi ![]() Cytat:
![]() znalazłam w końcu fotkę nowego żelu Palmolive zapowiada się nieźle
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2010-02-04 o 19:32 |
|||
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam go. Przystojniak z Londynu ![]() Już się nie mogę doczekać, zwłaszcza, że leżę chora w łóżku
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, 2008 ![]() Juz poprawiam Jejciu, te żele Palmolive Dlaczego mam taki zapas żeli ![]() Muszę zużyć conajmniej 5 żeby zasłużyć na nowy ![]() Nieszczęsny IS jutro lub pojutrze wykończę. MagJa: na mleczko Luksji sie nie skuszę, bo pewnie będzie za rzadkie. BTW: znacie jakiś balsam z mocznikiem lepszy od Emolium? Ten strasznie słabo nawilża, wchłania mi sie całkowicie a ja bym chciala czuć tłustawą powłoczkę
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-04 o 21:21 |
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Ouuups
W takim razie źle napisałam, ale na przyszłość będę już wiedzieć. Dzięki Na żywo wyglądają jeszcze lepiej. A ta mandarynka Cytat:
Jakoś mi sypkie róże nie leżą i już ![]() Aaaaaha ![]() ********************** Zrobiłam porządny rachunek sumienia, pozaglądałam do wszelkich szafek i skrytek i ostatecznie mój stan posiadania przedstawia się następująco: DATA: 01/02 PIELĘGNACJA W UŻYCIU: 65szt. ZAPASY: 45szt. RAZEM: 110szt. ![]() Nie liczyłam odżywek do paznokci, bo to dla mnie bardziej lakiery, chociaż zmywacze już tak Podobnie nie liczę balsamów i pomadek do ust. To kolorówka Różne maseczki saszetkowe i miniaturki kosmetyków, które były kupione z zamiarem używania, a nie do celów typowo wyjazdowych są wliczone. Dla ścisłości - podwójna saszetka to też 1szt., nie dwie. Uwzględniłam też wszelkie chusteczki nawilżane i plastry z woskiem. Statystykę najbardziej zepsuły mi mydełka, oczywiście 99% Oriflame (wszystko przez rzyrafkę ) - mam ich aż 12szt (tylko jedno to TBS) ![]() Póki co na dzień dzisiejszy jest już 3szt. mniej... Jeszcze nie myślałam nad tym, jaka liczba byłaby tu idealna, ale jak to sobie na spokojnie przemyślę, to dam znać i będę do niej dążyć. Ale coś czuję w kościach że powinna być co najmniej o połowę mniejsza ![]() I już się nie wypowiadam na temat zawyżania średniej ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się zdarza
Ale dobrym pędzlem można odratować sytuację.Wygląda ciekawie. Bardzo ![]() Mi się dziś spodobały nowe owocowe żele Fa, są akurat w promocji w Rossmanie. Planuję kupić jutro dwa dziś miałam już ciężką torbę i nie chciałam ciągnąć ich przez pół miasta.Miałam tu nakablować na kochanie że przez nią zrobiłam dziś nadprogramowe małe zakupy kosmetyczne(trochę niepotrzebne ale jakże cieszące ). Ale tak naprawdę złego słowa nie mogę o niej powiedzieć. Wogóle mnie na zakupy nie namawiała(to raczej ja jej szeptałam do ucha 'kup kup'), a przede wszystkim wkupiła mi się w łaski ciasteczkami domowej roboty, które mi przywiozłaIza, cieszę się bardzo, że się spotkałyśmy ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- ![]() Pojęcie zapasów jest mi całkowicie obce
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe jak pachnie, sodka czy kwaskowa?
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiwi ciekawe?o matko duuuże te zapasy ![]() Cytat:
lub kupiłyście, bo chyba Iza nie wyszła z pustymi rękoma?
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że ma, ale czy jest lepszy niż Emolium?
![]() Co do zapasów: mam 32 sztuki z pielegnacji i 5 sztuk z kolorówki
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-04 o 22:07 |
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę SVR od emolium. Ma bardziej płynną konsystencję i lepiej się wchłania
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi Emolium wchłania się do zera a wolałabym czuć tłustawą (ale nie klejącą) warstewkę
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-04 o 22:29 |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani w balsamach ani kremach do twarzy. strasznie mnie to denerwuje
|
|
|
#3986 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale na pewno wypróbuję jak u Ciebie będę ![]() Musisz to robić paskudooo ![]() Cytat:
![]() Tłustawą powłoczkę daje Intensywny Krem Dove ten którego męczę, w słoiczku płaskim granatowym. I w sumei dobry jest bo na drugi dzień wieczorem jak biore przysznic to go zmywam jeszcze ![]() Cytat:
![]() To zrobimy tak że ja wezmę sobei tylko krem do ryjka a resztę pomogę Ci zużyć jak tak bardzo Ci z tym źle ![]() Cytat:
![]() Ja dziś napisałam ten egzamin, w sumei to nie mam pojęcia jak mi poszło ale coś czuję ze może się uda (odpukać). Zrobiłam w Avonie zakupy- nic dla siebie Właśnie poszedł TŻ, obejrzeliśmy superowy fil norweski Jonny Vang i polazł do kolegów ![]() Jutro idem do teatru na sztukę interaktywną, boję się
|
|
#3987 | |||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym nie liczyła wcale maseczek w saszetkach, w końcu raz dwa i po nich, a poza tym są przydatne na wyjazdach. Zmywacz do paznokci też nie pielęgnuje, więc się nie liczy. ![]() Chusteczki i wosk policzyłabym jako akcesoria. Od razu mniej się tego robi... Cytat:
![]() Wpadłam jeszcze na chwilę, bo koniecznie muszę się pochwalić zużyciami. Poszedł żel pod prysznic orzechowy Luksja (obrzydlistwo....) i maseczka żeńszeniowa.
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Iza niech się sama spowiada Za bardzo nie szalała, ale czuję że przez weekend jeszcze się złamie![]() Nie wiem czy to takie najnowsze nowości ale ja ich jeszcze kilka dni temu w R. nie widziałam. Na pewno jest jakiś marakujowy. Drugiego który mnie zaciekawił to już nie pamiętam ![]() rzyrafko, miałam napisać już wcześniej: bardzo posmakowała mi sałata z polecanym przez Ciebie sosem(wymieszałam gotowy miks sałat z tarkowaną marchewką i wyszło pychaaa!)
|
|
#3989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No można, można, ale rano nie mam czasu na takie pierdoły
Naprawdę nic na zapas nie kupujesz? Nawet jak jest promocja, a wiesz, że w najbliższym czasie to wykończysz? Jak dla mnie słodkawa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do kosmetyków, to właśnie miałam to proponować, i to nie tyle o pomoc w zużywaniu mi chodzi, co nie widzę sensu, żebyś brała ze sobą tyle rupieci, skoro u mnie i tak wsio jest. Cytat:
To co ja z Tobą będę robić na tej mojej wsi ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale trudno, i tak zamierzam się raz-dwa rozprawić z tymi saszetkami, dziś poszły 2, zostały jeszcze 2. Tyle tylko, że te 2 dzisiejsze to były już używane, a tamte nówki sztuki, ale dam radę. No a chusteczkami czy woskiem w sumie się nie martwię, więc niech sobie będą i zawyżają średnią. Co do zmywacza sama już nie wiem...
|
|||||
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, znowu wpadam na chwilkę, bo niestety pracy mi tutaj nie brakuje
i jeśli znajduję czas chociażby na podczytywanie was w wolnych chwilach to już jest dobrze.Kosmetycznie bardzo nie nagrzeszyłam przez ten miesiąc co prawda kilka drobiazgów wpadło do kosmetyczki, ale to rzeczy albo z wyprzedaży (TBS) albo takie, na które polowałam od dawna. Może jak znajdę kiedyś wolną chwilę to cyknę fotkę nowościom. Widzę, że piszecie o zapasach, ja nawet wolę nie myśleć ile tego zostawiłam w domu, co prawda w kwietniu wpadnę na tydzień do Polski to zabiorę kilka rzeczy ale reszta pewnie będzie musiała poczekać do października, jak wrócę. Hosenko, balsam z mocznikiem polecam ci Eucerin. Miałam butlę z 3% Urea oraz próbkę 10% Urea i oba były świetne, zostawiały na skórze powłoczkę ( a o to ci chodzi?), rewelacyjnie nawilżały i np. w moim przypadku delikatnie złuszczały naskórek, dzięki czemu nie miałam problemu z wrastaniem włosków po depilacji. Do kupna kolejnej butelki zniechęciła mnie jednak cena, gdybyś go jednak dorwała gdzieś w promocji to szczerze polecam sleepy, Iza, fajnie że wam się spotkanie udało. Mam nadzieję, że jak przyjadę w kwietniu to też będę mogła was zobaczyć ![]() Estella, zazdroszczę potwornie wyjazdu do Egiptu, środek zimy a ty będziesz brązowa chodzić, hehe. Ale rozumiem, że przyjazd do mnie nadal masz w planach? Bo już myślę, gdzie by tu cię zabrać![]() Em, gratuluję jeszcze raz wyjazdu i życzę udanego pobytu we Francji. Co prawda w Paryżu nie byłam, ale południe Francji zwiedziłam i chętnie bym tam kiedyś wróciła. Nie dam rady zacytować wszystkiego co bym chciała, a chciałabym wam jeszcze dużo napisać, ale obowiązki wzywają. Trzymajcie się!
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Ostatni raz byłam 2 lata temu, w styczniu. Jak ten czas leci 

Wydawało mi się że widziałam.
a teraz ma wyjść w tubie.. ale nie wiem czy zawartość taka sama?

Nigdy nie byłam nawet zagranicą a chciałabym pojechać choć raz w życiu i zobaczyć nawet maleńki skrawek innego świata, innej kultury itd.

Coś ta grypa żołądkowa spore żniwo zbiera, bo chyba większość NK ją przeszła w ostatnim czasie. Mnie na szczęście (odpukać!) ominęła.
), ale w sumie jak się zaraz postaram, to może i jakieś maseczki saszetkowe wykończę. I krem YR na zaczerwienienia powinien pójść wieczorem, a rano kulka Rexony.
Placki sobie nimi robię. A Dallas jest absolutnie boski
Jedyny plus tego wysuszania taki, że przynajmniej balsam idzie jak woda, tak szybko skóra go spija
zdrówka życzę 

) - mam ich aż 12szt (tylko jedno to TBS) 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)