|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
madzik ja tu nie pisałam ale po pierwszej nocy w domu bylam zalamana i myślałam ze mnie to przerasta,ale codzien było lepiej,najwazniejsze zeby tz był teraz z toba jak może oczywiście,bo ty jesteś słaba.zobaczysz bedzie coraz lepiej,jak mała bardzo głodna to czasami ja możesz dokarmic,ja tak zrobiłam kilka razy i mleczka przyszło duzo.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
Bubi,MadzikUK sliczne te wasze pociechy
![]() Ingrid po NANie twoja mala miala problemy z kupka? A karmisz tylko butla ? Ja dokarmian raz dziennie, czasami wcale. U mnie w szpitalu tez dawali NAN i takie mleko tez kupilam do domu,ale wlasnie ostatnio mala sie tak wije i nie moze sie wykupkac porzadnie.A twoja tak reagowala od poczatku na to mleko, czy dopiero po jakims czasie ? Tajgabajga,Ingus,Clarissa ,Asienka witajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Raczkowanie
|
Madzik UK zobaczysz, tak jak Filka pisała z każdym dniem jest lepiej. Pamietam, że było tak samo u mnie z pierwszym dzieckiem. No masakra. Po prostu deprecha. Jak zostawałam z nią sama to się jej bałam
![]() ![]() Ingrid ja też przez to przeszłam i... po roku zdecydowaliśmy się, na drugie. Na początku była masakra, bo Ida miała kolki ![]() Ingus to w tym samym dniu będziemy organizować imprezy urodzinowe ![]() No i witam przyczajone mamusie i czekajace i przyszłą staraczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
BAN stały
|
Aldii - na początku było dobrze, problemy zaczęły się po ok tygodniu. Wtedy przeszłam na Bebilon i jest chyba lepiej
![]() Mamaidy - dziękuję za słowa pocieszenia. Rzeczywiście czasami mam wrażenie, że mam w domu małego kosmitę który mówi obcym językiem którego ja nie rozumiem :-( Edytowane przez Ingrid80 Czas edycji: 2010-02-04 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Córcia ![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja rodziłam w pozycji półleżącej z kolanami "na uszach"(super określenie, zapożyczyłam to z czyjejś wypowiedzi )opierałam się stopami o biodro lekarza i położnej. U nas powoli się normuje, zaliczyłam już zapalenie piersi ,teraz na bieżąco odciagam, produkcja w końcu maleje, Maciek też w miarę regularnie jada. Dziś duzo leżakuje, przed chwilą pojadł, kręcił się i marudził, puścił głośnego bąkola i jednocześnie pawia na pół łóżka. Dobrze, że leżał koło mnie na kanapie, bo widziałam co się stało.Teraz grzecznie leży i odpoczywa, bo się wystraszył tego incydentu. Ja też zastanawiam się jak to w nocy będzie. Agatka nocuje u babci, małż do soboty w Warszawie ![]() Pysiu ![]() Kamyil ![]() ![]() No i tyle, bo Maciusiek domaga się uwagi. Buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki to ja tez pochwale sie synkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3818 | |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamuśki i osoby podczytujące
![]() ![]() celka kredyt mam w Millennium i oni to liczą zgodnie z jakimś regulaminem. Tak z grubsza to liczą to w ten sposób: obecną kwotę do spłaty odjąć 80% kwoty ostatniej wyceny i od różnicy biorą 3,5% + jeszcze jakieś tam różnice kursowe złotówki do franka (mamy we frankach). Dziś był facet, zrobił zdjęcia każdego pomieszczenia i mamy czekać na informację z banku. Ingrid ![]() Cytat:
![]() madzik nie od razu Rzym zbudowano ![]() tajgabajga uroczy synuś i niech się dalej tak zdrowo chowa ![]() elcia trzymam kciukaski, żeby coś się wyklarowało konkretnego z tych skurczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
Ingrid dzieki za odpowiedz
![]() Tajgabajga jaki sliczniusi mezczyzna i juz w jeansach ![]() Sensuel ja mialam cc wiec sie nie wypowiadam ![]() ![]() Moja malutka zsikala sie babci na kolana i 3 razy na moje lozko ![]() Ciekawe jak tam Zebcia i Piotrus.... Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-04 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Przyczajenie
|
Witajcie Mamuśki,ja też postanowiłam wyjsc z szarej strefy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
ale masz fajnego mężczyznę!
![]() ![]()
#3822 |
Raczkowanie
|
Jejku jak jak Wam rozpakowanym mamusiom zazdroszczę
![]() ![]() ![]() ![]() Czuję się brzydka, gruba, TŻtowi się nie podobam z brzuchem ![]() ![]() Mam dzisiaj dzień marudzenia. Chyba mi porządnego seksu brakuje ![]()
#3823 |
Zakorzenienie
|
Agapiti witaj
![]() No to mamy dzis dzien ujawniania sie ![]() Zaslona ojjj a ja zazdrosze Wam,nierozpakowanym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zadomowienie
|
agapiti witaj. Fajnie, że mogłyśmy ci pomóc i zapraszamy do częstszego udzielania się
![]() kciukasy za jutrzejsza wizytę Zaslona przez chwilę pomyślałam tak jak aldii, że fajnie było w jednopaku, ale po zastanowieniu się stwierdzam, że jednak pomimo całego zamieszania, które jest związane z przybyciem nowego czlonka rodziny, to jednak wolę być w jednopaku ![]() ![]() ed. aldii mały póki co obsiusiał tylko mnie (no i łóżko), ale w sumie to nic dziwnego, bo w zasadzie to tylko ja go przewijam. A najśmieszniejsze jest to, że czasem wystarczy chwila nieuwagi (jak np. odwracam się, żeby wziąć chusteczkę do pupy) i już leci fontanna - czasem nawet potrafi dolecieć do jego główki ![]() Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-02-04 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Raczkowanie
|
Widzę, że nas coraz więcej
![]() ![]() Agapiti witamy ![]() Tajgabajga super facet ![]() ![]() Zasłona ![]() ![]() Też mam dziś kryzys, aż się poryczałam, a to do mnie nie podobne... Moja aktywność w zakresie robót porządkowych nie przyniosła żadnych efektów. Jestem jedynie bardzo zmęczona ![]() ![]() Jutro znów do szpitala na ktg i usg, mają coś postanowić, ale boję się, że będę musiała tam zostać do końca... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zadomowienie
|
MadzikUK z każdym dniem będziel epiej, uwierz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Rozeznanie
|
adicted to wizaz aldii youyou dziekuje za mile slowa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- xmila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() madzikUK, tajgabajga słodziaki macie, tak urocze, że ma się ochote je wyściskać ![]() ![]() Cytat:
Kciuki za szybki i w miarę lekki poród ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Przyczajenie
|
To ponownie ja, też się wyżalę: co do porządnego seksu to mi też go brakuje, a ochotę mam przeogromną - zastanawiam się jak wytrwam te pare tygodni w połogu
![]() sprawa druga - to marzę żeby wreszcie pospać na brzuchu! No i pomimo tego że ciążę znoszę dobrze, przytyłam głównie w brzuszku to chciałabym żeby mały już stwierdził że wychodzi. Dziś termin i wszyscy wydzwaniają-bo przecież jak to jeszcze nie rodzę, więc jak tak ma być codziennie to zeświruję ![]() a teraz chyba się położę bo dziś jestem wyjątkowo padnięta, a jutro z rana ktg. Dobrej nocki wszystkim |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
zasłona łączę się w bólu
![]() właśnie miałam miec miły wieczór ale jednak nie, bo pogryzłam się z małżem o gówno ![]() W lustro juz patrzec nie mogę, hormony mi szaleja bo twarz mam wywaloną syfami, włosy choć myte po "chwili" są wstrętne. Wszystko mnie boli i juz bym chciała nie nosić tych kilogramów, móc się normalnie schylić i nie podnosić z mega zadyszką. Wykąpać po ludzku a nie z wielkim wysiłkiem. Ot moje narzekania ale juz mam serdecnie dośc. Pewnie do jutra mi przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale słodki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ************************* ******** A mnie coś tak pobolewa w dole.Tylko nie bardzo wiem,czy to coś z serii bóli tych co powinny być czy to mały mi się ociera.Bo jak on mnie trąca łokciem to to raczej nie jest uczucie jak mizianie motylka.
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
Melduje się że jestem i nie rodzę
![]() Chyba nie nadrobię....... ![]() bo już padnięta jestem........a i mąż zaraz siada do kompa bo bedzie jakiś projekt robił ![]() To do juterka ![]() Tajga, Madzik ...dzieciaki ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-04 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszytskim nowym mamusiom
![]() ![]() Nie mam sil dzisiaj nic pisac.. nadrobilam widzialam duzo nowych ujawniajacych sie mamsuiek ktore witam bardzo serdecznie... Ogolnie dziwnie sie czuje ![]() ![]() Zaslona ja cierpie na beznadziejna cere od poczatku ciazy wygladam okropnie zle nie mwoiac o dekolcie i plecach ktorych nie poznaje bo mam takie obsyvane czerwonymi chrostami ![]() ![]() ogolnie tak nas malo jnuz a postow od cholery czytalam megaaaa dlugo a teraz chwilowo mamm czas na wizaz rano albo wieczorem bo odziedzam i plotkuje z mama ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 |
Zadomowienie
|
też witam nowe mamuski
ja dzis sie troche zapomniałam i zjadłam za duzo nowości,mała sie męczy jak robi kupke.mam nadzieje ze to chwilowe.teraz spią z tż,tzn ona sobie otwiera oczy czasami a tz chrapie jej ![]() a wiecie co ja może tesknie za całymi nocami przespanymi ale już nie cofnełabym czasu,już tak sie przyzwyczaiłam do mojej niuńki.i nie przejmuje sie że nie potrafie rozróznic jej płaczu co on oznacza.z czasem sie tego nauczymy.narazie jeśli płacze to albo jeść,albo kupka ,siku albo towarzystwa ![]() dziś byli dziadkowie-teściowie,jak oni przychodza to babcia cała wizyte bawi mała na kolanach,tzn ona sobie spi a ta ja trzyma i tarmosi....dzis patrze a ona cała mokra na karczku bo babka ja tak wygrzała. ![]() wracając do przesikanych pieluszek,od 2dni zakładam małej większe ciuszki i nie jest przesikana i nie wiem czy w naszym przypadku nie była wina obciskających pieluszke bodziaków ![]() hmmmmzebcia!!!odezwij sie,co u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witam kolejną koleżankę ![]() ![]() Coś brzusi pobolewa,ale to tyle co nic.
![]() |
#3836 | |||
Raczkowanie
|
Jak dobrze, że nie jestem sama z tym narzekaniem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dlatego ja dokładnie nie mówię kiedy mam termin, tylko mówię, że już niedługo, bo też chcę uniknąć tych wszystkich pytań ![]() Widzę, że masz lokalizację małopolska. Skąd dokładnie jesteś? ![]() I ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------- Do tego jeszcze widzę, że im bliżej porodu tym TŻ bardziej się denerwuje. Żeby nie doszło do tego, że w szpitalu Nim się będą musieli zająć, a nie mną ![]() ![]()
![]() |
#3837 |
Zadomowienie
|
To ja też pochwale sie moim maluszkiem
![]()
#3838 |
Rozeznanie
|
Ingus18 ale jest sliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
ingus słodki
![]() chyba ide spać bo pewnie sama juz tu zostalam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie nowe mamy
![]() ale nam sie wysyp zrobil ![]() chyba będzie konieczna VI część jak tak dalej pójdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.