|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
dzwoniłam do mojego gina raz jeszcze.... i przepisałam się z 10 na 8 czyli na poniedziałek, bo stwierdziłam, ze nie wytrzymam i się zadrapie na smierc... szłabym jutro ale musze jechac na uczelnie po wpisy...
do tego dowiedzialam sie ze pod koniec lutego on jedzie na ferie z dziecmi... no i dupa... a ja na 8 mam termin do tego dziecko ulozone posladkowo... wiec czeka mnie najprawdopodobniej cesarka... ciekawe jak sie dogadamy ... wolalbym zeby on ja wykonywał... czyli kochane najprawdopodobniej koniec lutego i zostane mama... jakos dziwnie mi sie o tym mysli... wiem ze to juz tuz tuz... ale jakos... nie wiem:P ta swiadomosc ze z brzuszka mi ja wyciagna i bede ja miala przy sobie ale inaczej... karmienie, przewijanie... zaczynam miec watpliwosci czy aby na pewno jestem na to juz gotowa?? czy sobie poradze... a do tego taka radosc i chcec przytuleenia jej chocby zaraz
|
#392 |
|
Przyczajenie
|
asienka240 nie jestes sama ze swoimi watpilwosciami ja czasem tez na sama mysl ze to juz nie dlugo panikuje ze strachu,napewno sobie poradzimy i wszystko pojdzie dobrze
)
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będziesz już miała swoją kruszynkę...fajniutko.Mas z obawy takie jak my tu wszystkie,na pewno sobie poradzisz ze wszystkim,nie martw się o nic
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
Claire9 - cieszę się, że szpital zadziałał na Ciebie bardziej pozytywnie i odstresował przed porodem, to też dla nas jakieś pocieszenie hehe, przynajmniej dla mnie bo ja też z tych co się boją, więc do końca staram się już nie myśleć o finale ;-)
MadCat - kolor na żywo rzeczywiście ciemniejszy z tym, że ja mam dwa odcienie na ścianach, jaśniejszą i ciemniejszą zieleń No i my tam w pokoju też śpimy, zdjęcia robiłam z naszego łóżka (koło łóżeczka).Wózek x-lander używany z allegro, jakoś tak od początku mi się podobał. Łóżeczko - tak - Dziadzia robił Bardzo solidne, tylko jeszcze ciągle mi śmierdzi i boję się, że nawet 2 m-ce to za mało by wywietrzało hehe.A bez naszego psiaka to już chyba nie umiemy żyć, wdzięczne zwierze, choć niesforne ;-) Ja jeszcze nie mam skurczy albo o nich nie wiem, za to bardzo często, nawet kilka razy dziennie twardnieje mi brzuch, ale doktorka mówiła mi, że to normalne, z przemęczenia, "prze-stania" i tylko no spe zaleciła i odpoczynek.
|
#395 |
|
Przyczajenie
|
Brzuch tez mi twardnieje i odczuwam delikatne skurcze tzn.brzuch mnie boli jakbym miala dostac okres nie trwa to dlugo ale zdarza sie kilka razy dziennie,albo nieprzyjemne klucie w okolicy spojenia lonowego
|
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
tak to już chyba jest na koniec ciaży...
strach, radość, niepewność i zwatpienie mieszają się i przelewają przez człowieka, że zwariować idzie ![]() ale dobrze ze jesteście wy i to forum dziewczynki bo zawsze można się wygadać
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
mój brzusio
![]() asieńka,bo nikt tak ciężarnej nie zrozumie-jej trosk,zmartwień i obaw jak druga ciężarna
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-04 o 19:37 |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj moje dziecię zafundowało mi kilka skurczy - ale będą jaja na porodówce, skoro w domu już jęczałam. Czuję jego główkę tak strasznie nisko, jak się porusza, to mam wrażenie, że wciska się do wyjścia. W przyszłym tygodniu idę do lekarza z tym przeziębieniem - zaczynam gorzej oddychać, kaszle i smarkam, a to już ponad tydzień i nie chcę maluszka zarazić na wstępie. Czuję, że to już prawie - co chwilę coś boli... no i momentami czuję się taka niegotowa. Ale tak bardzo chciałabym już go przytulić.
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
;-)
wrocilam, kupilismy wanienke, smoczucia, pieluszki, pare ciuszkow nowych termometr rozek drugi i ja sobie tunike i jestem zadowolona;Pteraz bede was nadrabiac
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
ja od wczoraj mam jakis dziwny brzuch...taki napiety strasznie....na wieczor wzieilam nospe bo az mnie bolalo jak sie kladlam....i takie piekacy bol miesni mialam bo bokach i na srodku....zbyt bolesne to nie bylo...ale takie nieprzyjemne...a przed chwila znowu jakos tak dziwnie zaczelo mnie bolec bo jednej stronie, brzuch sie napial...a teraz puscilo....
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę miała CC w miedzylesiu Cytat:
ale dla mnie dojechać nie ma problemu . Musimy kiedyś jakiś zlocik zrobić żerby wszystkie laski z wawy się zebrały do kupy . Bedzie wesołoMłody kima sobie smacznie a ja chyba też niedługo się wybiore spac bo jutro wstać musze z rańca teściową do lekarza zawieżć .. eehhh trasy robie prawie jak kierowca taxi he he . dziś 140 km ponad jutro to samo .. tylko paliwo nie chce tanieć . A miałam wam napisać z ciekawości dziś jak kupowałam kołyskę patrze sobie a tam kocyk za bagatela 265 zł .. taki sobie zwykły kremowy kocyczek nic jakiegoś wypaśnego . No i pytam się pani złote to czy jak ? Okazło się że kocyczek to 100% jedwab .. Myślę sobie puk puk kto to kupi .. pościel też mieli . Okazuje się że bywają dzieci uczulone na wszelkie inne materiały nic nie przejdzie bawełna też nie i mieli taką klientke co nawet ubranka z jedwabiiu do nich sprowadzała bo dziecko nie mogło w niczym innym chodzić .
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
alescie znowu natworzyły...
![]() co do Zusu.. ja konto sprawdzam codziennie bo kasy sie doczekac nie moge- tak potrzebna... a tu lipa, jak na złosc.. Cytat:
ja jutro mam wizute u gin... a we wtorek Poznan... troszke jeżdzenia..a dzisiaj zaczełam szaleństwo ... przemeblowałam pół pokoju, wywaliłam niepotrzebne graty, Koszatniczka dostała eksmisję do pokoju brata (więcej miejsca sie zrobiło od razu bo klatka ma swoje wymiary )... renament w szafie zrobiłam..jutro biore się za ciuszki malca, i tam zrobie niezły sort...
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2010-02-04 o 21:11 |
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
a ja caly dzien siedze przy pracy;;/
nie macie moze niczego na temat ksztaltowania tozsamosci narodowej kulturowej i spolecznej?;/
|
|
#405 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodałam otreby i siemie lniane, wyszły palce lizaci do tego sosik- miesko mielone, pomidorki, ogórek konserwowy, papryka konserwowa, kukurydza mmm boskie było, zjadłam jednego duzego z tym sosem i uwaga ... 2 małe (cebula, pieczarki czosnek w srodku czyli na ostro) posypane cukrem i popiłam kefirem mmmm pyyychaCytat:
a tą glukoza to słyszałam, ze do przyjemnosci nie nalezy, ale cóż jakos dam rade Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
xaCytat:
ale uwaga była probocja i przecena na 2,5tys
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.stokke-nursery.com/pl-pl/...eepi-crib.aspx http://www.allegro.pl/item900241943_...ie_gratis.html mają tez wykręcone wózia http://www.allegro.pl/item906893977_...y_zadbany.html
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
ania p - "w miare" - czyli dla mnie jeszcze do przyjęcia
Czytałam opinie na stronce "rodzić po ludzku" i tam dziewczyny nienajgorzej wypowiadały się o Inflanckim, no i tam niby krocze starają się ochronić. Kurcze a jeśli chodzi o koszta to z tego co widzę chyba w każdym szpitalu wyjdzie na to samo, bo tu płacisz za poród rodzinny, na Starynkiewicza za to rodzinny darmowy a znieczulenie płatne, choć też nie wiem czy ze znieczulenia skorzystam, ale chcę wiedzieć, że w razie co to jest taka opcja. Ja też już kładę się spać. Lekkich i zdrowych snów
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam w tym oszołomie, szału nie ma. Małych rozmiarów też. Kupiłam jedne śpiochy na 56 - ostatnie. Ogólnie takie szmatki po domu,raczej cieńsze. Rożki są po 15 zł. Nie pamiętam co tam jeszcze. Ale jest też promocja na wiele rzeczy na normalnym dzieciowym stoisku,kupiłam min fajny,zielony szlafroczek z tygryskiem za dyszkę. Niedrapki po 2 zł. Ogólnie jakieś tam pierdoły można kupić ale szału nie ma.
|
|
|
#410 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wózek okropny swoja drogą ![]() Cytat:
rece opadają![]() tez mam jutro wizyte, rano przed 8 jade z mężem do szpitala, boje sie mam nadzieje ze brzuszek mojego malenstwa urósł i glukoza tez wyjdzie ok
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2010-02-04 o 21:50 |
||
|
|
|
#411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natalala, do noska frida ponoć the best, do pępuszka nasza położna na sr doradzała albo spiryt tradycyjnie albo octenisept. Ja sudocrem zamierzam traktować doraźnie. A w tej Twojej małej Polsce w Stanach to nie ma gdzieś jakiegoś sklepu, który miałby kosmetyki dziecięce z Polski? A może dałoby się ugadać z jakimś sklepikarzem, żeby robił dla Ciebie zamówienie dołączając je do swojego asortymentu- takie wyłącznie dla Ciebie, nawet nie wystawiane na półki kosmetyki?? Ja mam dwa rożki, ale tylko dlatego, że babeczka na allegro sprzedawała okazyjnie dwa w cenie jednego- jak nie użyję jako rożków to posłużą jako przykrycie dla Małej. Oj tak Darusia, rzadko o tym tu piszemy, ale prawda jest taka, że ja już też miewam takie dni, chwile, momenty, że już mam wrażenie, że nie dam rady dłużej. Wszystko jest ok, mała się rozwija, ja w domu, nie w szpitalu, badania w porządku, ale to nie zmienia faktu, że już ciężko jest. Cytat:
Asiulek, ta Twoja uczelnia się zgadza ![]() Co do samego porodu to ja nie wiem skąd to mam, ale mam jakieś wewnętrzne przekonanie, że pojadę do tego wybranego szpitala (30km), urodzę sn, spędzę tam dwie przepisowe doby i wrócimy sobie do domku. Pojęcia nie mam skąd takie przeświadczenie, ale podobnie było jak zaczynaliśmy się starać o maluszka. Czułam pod skórą, że się uda, może nie za pierwszym razem, ale się uda. A wierzcie mi, nie było to takie pewne ze względów zdrowotnych TZta. I się udało, więc liczę na to, że porodowe przeczucie też mnie nie zawiedzie. A czy poradzimy sobie z maluszkami? Popatrzcie: poród musimy przeżyć same tak naprawdę, bo nikt za nas tego nie zrobi, ale potem wszelkie kolki, problemy i rozterki dzielimy z TZtami przecież Cytat:
Cytat:
![]() EciaPecia, mamy taki sam wózek ![]() A my dziś po ostatnich zajęciach sr-dziewczyna się bardzo ucieszyła z laserowego wskaźnika, dostaliśmy nawet "dyplomy" ukończenia szkoły z umieszczonymi na nim naszymi zdjęciami. ![]() Również dziś spakowałam torbę do szpitala i złożyliśmy łóżeczko... oj.... chyba coraz bardziej czuję, że to już tuż tuż... Claire, no to trzymam kciuki-albo za "niech się dzieje" albo za "jeszcze poczekaj" ![]() Jutro wizyta u gina! A przedtem fryzjer- kto wklei fajne zdjęcie fryzurki krótkiej odpowiedniej do włosów, które się same z siebie lekko falują? pliiiiiz
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AniaP cudna kolyska ja mam kolezanke co musi kupowac dziecku ciuszki jedwabne bo ta mala jest uczulona na syntetyki i bawelne ale ona sprowadza z niemiec bo tam taniej niz u nas i ladniejsze a w dotyku poprostu miodzio ale na tym nie koniec jedzenie tylko ekologiczne moze bo inacej ja uczula doslownie szoka ja wrocilam do domku dzis bylo o karmieniu i polozna pokazywala na mnie jak karmic dzidziona hehe fajnie bo juz wiem jak trzymac calkiem to proste mowily tez by do 5 tygodni nie podawac smoka i nie dokarmiac butelka bo dziecie wtedy inaczej lapie sutka i go kaleczy mowily tez ze choroba i goraczka ani zadna infekcja nie sa przeciwskazaniami do karmienia i polecaly kremy na poranione sutki i kazaly kropelka mleczka smarowac brodawke po kazdym karmieniu i jeszcze polecaly silikonowe zbieracze do pokarmu zamiast zwyklych wkladek i wychwalaly medele czy jakos tak czy ona faktycznie taka dobra ?? pytalam o produkty TT ale nie znaly ich nie mialy stycznosci a dzisiaj moja niunia w brzuszku napedzila mi stracha najpierw przed samym wyjsciem dostalam takiego skurczu ze az zawylam z bolu jakby ktos mi kosc lonowa lamal albo miazdzyl w imadle takie uczucie potem sie uspokoilo a na SR obracala sie i cos jakby wsadzila w kanal rodny bo az czulam takie uklucei ze zeby zaciskalam potem jak sie uczylismy parcia to zas ten samo bol co na poczatku az nie moglam zlapac oddechu a potem ciemno mi sie przed oczami robilo teraz leze i odpoczywam wzielam nospe forte i mam nadzieje ze nie bede miala skurczow w nocy a jutro rano zadzwonie do ginka zapytam czy mam przyjechac i sie martwic czy to normalne a ja zas dramatyzuje ![]() mam tez niekonczaca sie zgage mowie do meza czy moze ja odemnie zabrac choc na 10 minut bym odpoczela a on do mnie nie martw sie kochanie jeszcze 60 dni i zgaga minie to mnie pocieszyl heheMadCat - ja chetnie uszyje wam takie pokrowce tylko zabierzcie odemnie zgage choc na kilka minut ![]()
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
EciaPecia - a tego co wyczytałam 80% kobiet tam ma nacinane krocze zreszta panie same na szkole rodzenia mówią że nacinają bo to lepiej dla kobiety i takie tam pierdoły zreszta z jedną się o to posprzeczałam na zajęciach
bym dopiero była pochlastana . Ogólnie to zauważyłam że jak się ma wykupiona połozna to wtedy bardziej jest to krocze chronione . Z tych kolezanek co ja znam oczywiście . Znieczulenie fajnie jak jest możliwość wzięcia jakby co ale też czasami szpital pisze że mozna a się okazuje że anestezjologa nie ma albo ma akurat cesarki i dupa wtedy ![]() gusinek - po wawie troszkę śmiga tych wózków ale mi się one też nie podobają . A za co sie płaci no wiadomo za napis stokke he he bo jakoś na kolana to mnie te rzeczy nie powalają za bardzo . A widziałam te rzeczy w jednym sklepie w wawie więc od razy wiedziałam o co Ci chodzi bo chyba nie ma drugiego takiego wyrka . mrowak - jak ten oscenisept się stosuje ? Bo widze w necie że to jakies tabletki i zgłupiałam . ja chyba jednak postawie na spiryt bo Szymkowi odleciał pępek po kilku dniach ... ale to była ulga he he ide kimac laski papajki
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
a i dziewkuje za mile slowa fajnie ze moja szkarada sie komus podobala
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
aha czyli warto zainwestowac w te laktatory i ich pozostale produkty ??
a to nie te wkladki na wklesle brodawki tylko jak sie karmi to jak ten pokarm wycieka to one zbieraja takie silikonowe wielokrotnego uzytku nie trzeba stosowac tych z ligniny bo te ponoc obcieraja ale ja nie wiem juz sama pogubilam sie ale ja jestem dzisiaj bojowa nie dostalam przesylki a czekam na kuriera jak na zbawienie wiec napisalam meila do sprzedajacego z allegro i ten wyslal mi wyjasnienie gdzie napisal ze z powodu zalamania pogody kurier do ncih nie dociera wiec ja bach meil do kuriera czy maja jakies opuznienia z tamtych okolic w dostawie towaru a oni odpisali ze nie maja zadnych opuznien i ze wszedzie sa na czas wiec znow meil do sprzedajacego ze mnie oszukuje i ze jak do pojutrza nie dostane przesylki wystawie negatywa i zadam zwrotu gotowki a towarem niech sie wypchaja kupie gdzie indziej nie dostalam jeszcze odpowiedzi czekam dwa dni ![]() a was uprzedzam przed zakupem u sprzedajacego z allegro RODZYNECZKI
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam, ja po prostu wymiękam!!!!!!
nie wiem jak to GÓW** pisac;/ a tu jeszcze jakies 8 stron do napisania mi zostalo, przeciez to nie jest normalne tesciowa nas odwiedzila dzisiaj, pogadalysmy sobie troche ![]() ale i tak najbardziej zadowolona z zakupow jestem:P chociaz dla siebie oprucz tuniki nic nie kupilam:P
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba o talkieim chodzilo
http://www.allegro.pl/item903651303_...e.html#gallery ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- a ja kupilam szlafrok i ma zakrutkie rekawy chcialam XL a pani spakowala mi L i co ja teraz zrobie jest bialy z misia mieciutkiego ale ma rekawy 3/4 i wygladam jak po mlodszej siostrze
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony moze sprzedawca mowil prawde ze nie dotarl kurier a firma zeby nie robic obciachu cos wymyslila, diabli wiedza, ale rozne sie wpadki zdarzaja ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

)

i będziesz już miała swoją kruszynkę...fajniutko.Mas z obawy takie jak my tu wszystkie,na pewno sobie poradzisz ze wszystkim,nie martw się o nic

ale uwaga była probocja i przecena na 2,5tys
rece opadają
bym dopiero była pochlastana . Ogólnie to zauważyłam że jak się ma wykupiona połozna to wtedy bardziej jest to krocze chronione . Z tych kolezanek co ja znam oczywiście . Znieczulenie fajnie jak jest możliwość wzięcia jakby co ale też czasami szpital pisze że mozna a się okazuje że anestezjologa nie ma albo ma akurat cesarki i dupa wtedy