|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
![]() ale to i tak nic ja po 2 zwolnieniach wyplaconych dostalam pismo ze 3 nie dostane bo nie ma mnie u nich jako osoby zarejstrowanej wiec zrobilam afere szefowi ze skladek za mnie nie odprowadza i dopiero od niego sie dowiedzialam ze nasz kochany ZUS zgubil gdzies moja deklaracje i wyslal do niego pismo zeby mu ksero moich dokumentow wyslal no doslownie szok myslalam ze to tylko w PL moze sie zdazyc ale widze ze u was podobnie
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia ja jestem tak nauczona nie twoje nie ruszaj nie twoj pokoj nie wchodz nie mieszkasz tam to po co chodzisz po pokojach u gory i ogladasz co tam jest ?? a jak bym naprzyklad zostawila zakrwawione majtki na srodku pokoju albo pampersa z kupa ?? bo to moj pokooj wiec moge tak zrobic a on by wszedl denerwuje mnie takie cos przeciez jak nas nie ma u gory to po co wchodzi popatrzec co mamy ?? niech zapyta to mu pokazemy i powiemy a nie sami laza po gorze to jest denerwujace strasznie
|
|
#485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
darusia też byś się wkurzała jakby do twojego prywatnego pokoju gdzie masz wszystkie swoje rzeczy ktoś włażił...zwłaszcza ktoś kog nie trawisz.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wam zapomnialam opowiedziec moja historie w banku.
W tamtym miesiacu zrezygnowalismy z mężem z kont ktore mielismy w PKO i załozylismy sobie jedno wspolne w Polbanku. Ja jeszcze nie mialam wymienionego dowodu i za 3 dni mialam odebrac, wiec Pani mi powiedziala zebym sie juz nowym nazwiskiem podpisala, a jak odbiore dowod to poszla do banku do nich i na nowe nazwisko mi wyrobia karte bo nie ma sensu teraz skoro za 3 dni dowod juz bede miala. Wiec tak zrobilam, trafilam na jakas laske ktora sie uczyla - 1,5 godziny ponad siedzialysmy z mama a ona wyrabiala mi nowa karte i zmieniala dane. Wczoraj 1 raz przeszla na to konto moja wyplata wiec ide do bankomatu wyplacic pieniadze a tam ze nie mam zadnych srodkow i karta jest nieczytelna czy cos takiego, wiec weszlam do banku i co? okazalo sie ze w ogole mnie nie wklepala jako osobe ktora moze z tego konta korzystac, ze mnie w ogole nie ma , podczepila mnie pod jakis inny rachunek gotowkowy a mamy kase na koncie oszczedzajacym, kurde no 1,5 godziny siedzialam po nic!! oprucz tego ze dostalam karte ktora moglabym nie powiem co sobie wytrzec i byla wczoraj jakas kompetentna osoba i mi wszystkie bledy naprawili
|
|
#487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja przyszla tesciowa tez jest niezla, zawsze wie wszystko najlepiej! jak przynioslam raz pomarancze i pyta sie czy myte, wiec mowie zgodnie z prawda, ze tak,myte, ale ona i tak myje jeszcze raz. posmiac sie mozna, ale ma tez nie smieszne zagrywki. My z Tztem nie mamy slubu,jestesmy zareczeni. I kiedys wyszla rozmowa o slubie, ja z racji tego ze moja mama byla innej wiary nie mam komuni ani bierzmowania. Wiec nie bede mogla wziac koscielnego slubu(tzn w sumie mozna wziac taki jednostronny,dla tzta) a ona do mnie ze chyba dla Tzta to przyjme komunie itd! ze mam przyjac wiare katolicka?! Wiekszosc z Was jest pewnie katoliczkami, wiec to tak jak by ktos Wam powiedzial, ze powinnyscie nie wiem, np przyjac wiare swiadkow jehowy! No wtedy to juz mnie naprawde wkurzyla. jak mozna komus cos takiego sugerowac? Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-02-05 o 09:35 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz to ja zle zrozumialam, bo np ja sobie nie wyobrazam gdzies isc i sprawdzac co gdzie kto ma, jakas masakra;/ bo rozumiem pojsc do kogos i ktos chce mi cos pokazac i ide z nim ale tak to NEVER!!! OMG !!! nie nawidze takich rzeczy.
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- chyba bym zatlukla, nie nawidze nakich "najrzy kątów" wrrrrrr........
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam w każdym razie jestem mega szczęśliwa, że tak jest bo mam zawsze kaskę na czas
|
|
#490 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry kochane
![]() Wchodzę tu z samego rana i kurcze... już tyle do nadrobienia ![]() Nie macie co robić z samego rańca?? ![]() Apropo mieszkania... my mieszkamy teraz z moimi rodzicami, ale za jakies 2, góra 3 miesiace przeprowadzamy się do domu ![]() To jest dom od przyjaciółki mojej teściowej, ona razem z mężem od paru lat mieszkają w niemczech a ten dom tu stoi i nikt w nim nie mieszka ![]() górę sobie wyremontowali bo czasem tu przyjeżdzają a my do użytku będziemy mieli dwa duże pokoje, kuchnie ze spiżarnią, dużą łazienkę z ubikacją przedpokój czy tam sień... ogródek i garaż ![]() jestem taka szczęśliwa ![]()
|
#491 |
|
Przyczajenie
|
Witam szacowne grono Brzuchatek!
Czytam wasze posty, a tu od rana tu poważne tematy, egzystencjalno - mieszkaniowo-konfliktowe. Nie ma jak tematy "toksycznych teściów i ZUS'u od rana. ![]() Więc apel: dla zdrowia naszych Maluchów mamy myśleć pozytywnie i uwalniać endorfiny do krwi, a nie się dołować. Hej! Teraz "dzidziołowa" kwestia: Czy do torby szpitalnej pakujecie laktator? Jaka jest wasza opinia w kwestii używania gotowych wacików do uszu dla dzieci?Czy w waszych szkołach rodzenia, położne zalecają używania delikatnego wacika, czy tych groźnie wyglądających pałeczek z zabezpieczaniem? Może "doświadczone" Mamy mają wyrobione zdanie na ten temat? Teraz coś z zupełnie innej beczki Temat już raz był poruszany, ale jestem ciekawa, która z Mamuś lutowo-marcowo-kwietniowych gra w złodzieja czasu farmvilla na Facebooku ?Mimo napiętego grafiku mnie to to strasznie wciągnęło i ja stary mieszczuch sadze marchewkę i ciesze się ze zbierania grantów. Wariactwo. |
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh normalnie nie cierpię teściów i teściówek....mnie się moja czepiała na początku po ślubie, że do kościoła w niedzielę nie chodze (ona chodzi zawsze na 6.00 rano ) ja jej na to, że to moja sprawa i tż czy chodzę czy nie, a ona mi wypaliła z tekstem, że ślub kościelny braliśmy a wiary w nas żadnej i że w ten sposób nasz ślub jest nie ważny
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
oooo nie!! boze za ludzie!!
my musimy po woli klepac termin na koscielny, chcemy koscielny a pozniej chrzest bo robilismy impreze na cywilnym slubie wiec teraz chcemy skromnie, tzn chrzeciny beda na 30 osob i bedzie to wygladalo tak ze najpierw mamy koscielny a od razu pozniej chrzciny maluszka. Nie chcemy 2 imprez robic bo to nie ma sensu i za duzo kosztuje.
|
|
#494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja akurat chodze co niedziele ale uwagi na ten temat tez mnie strasznie draznia... Ile masz lat? 5? zeby ktos cie do kosciola gonil? bez sensu
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#496 | ||
|
Raczkowanie
|
Ale żeście się rozpędziły z pisaniem od samego rana
![]() Cytat:
Wiemy - lamperię trzeba zeskrobać, ścianę zagruntować, tapetę przykleić. Podłoże do tapetowania musi być chłonne. Są jakieś wynalazki klejowe, co to niby kleją wszystko, ale szkoda tapet i pracy, bo często i tak po jakimś czasie odpada. Ew. tapety samoprzylepne - takie jak np. do oklejania szafek - tylko tu wzorów mały wybór i zależy też jak lamperia trzyma się ściany. Cytat:
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Bede chciala pojde sie pomodlic, nie bede chciala to nie pojde. Podobnie ze spowiedzią
|
|
|
#498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo mama przyniesc. a co do wacikow i patyczkow... mam to i to, zobaczymy ale na pewno bede korzystac z tych patyczkow...
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
ja zdecydwalam ze biore, nie zajmuje duzo miejsca, zwlaszcza ze nie pakuje torby malego, tzn pakuje ale zostawiam w domu i malz przywiezie jak bedziemy wychodzic.
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- ale masz fajowo, juz tak blisko do waszego spotkania
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie zastanawialam nad laktatorem juz na poprzednim watku - ale chyba jednak nie wezme - bo w szpitalach zazwyczaj maja do wypozyczenia - wezme sobie tylko z dwie saszetki srodka odkazajacego plus wygotuje to to przed uzyciem i powinno byc dobrze
A propo rzeczy do szpitala - ILE wkladek laktacyjnych bierzecie??? Ja chyba zapakuje cale pudlo - trochu duzo miejsca zajmuje - ale lepiej wiecej niz mniej Prawda ![]() W ogole co ile sie takie wkladki zmienia ![]() Bo pieluchy to ponoc co 4 godz niezaleznie czy dziecko ma mokro czy sucho - oczywiscie oprocz nocy kiedy najlepiej nie zmieniac zeby male w miare przesypialo cala noc - nie liczac przerwy na karmienie
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
mnie mowiono ze pieluchy co 3 godzinki bo maluszek przewaznie po karmieniu sie zalatwia;P
co do wkladek nie wiem a laktator biore, miejsca zajmuje nie duzo, a wole swoj, nawet nie wiem jak ten szpital jest wyposazony;/ podobno teraz super ale.... dla jednych super bedzie inne niz dla drugich:P
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
jednym słowem... się zobaczy :P
wyjdzie w praniu ![]() kurcze w pon wizyta u cipkonurka... ciekawe jak sie ze mna dogada... ahhh
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
nie bedzie zle
Ja za tydzien w czwartek jade ciekawa jestem ile klucha wazy:P znowu sie bedzie smiala ze niedzwiadka nosze;p
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wkładki ja zamierzam wyjąć i wezmę np 1o do kosmetyczkiCytat:
hehe
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
Ja laktatora nie biorę - pierwsze dni i tak tylko mała produkcja, najmłodsze chcę jak najczęściej przystawiać. Poprzednio w szpitalu nie udawało się odciągać większych ilości, co najwyżej różne modele sobie w szpitalu potestowałam. Zorientujcie się jak to jest w Waszych szpitalach, bo laktator trzeba sterylizować po każdym użyciu - część szpitali nie bierze do sterylizacji tych "prywatnych", bo im się mylą i za dużo roboty przy pilnowaniu każdego
![]() Pieluchy całą dobę po karmieniu trzeba zmieniać - u takiego maluszka raczej nie zdarza się sucha pielucha - zakładam oczywiście standardowe karmienie co ok. 3 godz., a nie usypianie malucha na cycu No i oczywiście przy kupie na bieżąco.
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi, raczej nie aż tak mi się nie spieszy ![]() szkoda tylko, że małej tak... to rozwarcie... i od początku pokazuje, jaka z niej indywidualistka... dupą na świat się pcha a nie tak jak wszyscy z basi
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!
![]() buuuuuuuuuuuu na włąsne zyczenie mam teraz znowu 7 stron do nadrobienia!!! ![]() ależ wy szalone jesteście... nawte nie wiem co pisać.. Będę mało aktywna bo za 2 godz. odbieram z dworca przyjecaiółke z gdanska na cały weekend mnie nawiedza a w niedziele moja babcia konczy 70 lat i jest imprezka rodzinna.. Wyniki odbiore dziś to dam Wam znac czy z ta cukrzyca wszystko ok... zrobiłam sama dla siebie też wyniki ALAT I ASLAN chyba sie tak pisze na ta cholestazę ciążową..
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez wczoraj rozprawial nad tym jak to bedzie, ze teraz to taka odpowiedzialnosc wychowac porzadnego czlowieka, i zalozyl na palce dwie male skarpetusie i sobie "chodzil" palcami po lozku- ja sie czasami zastanawiam czy nie bede miala 2 dzieci
ale ciesze sie ze on taki zaangazowany we wszystko jest
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Drogie Mamuśki
![]() Jak się macie? Ja musze przyznać wczoraj się strachu jak nigdy najadłam Owszem, zawsze przed ,np. wizytą u gin. była jakaś tam niepewność, czy zdarzały się jakieś stresiory, że np. małe się mało rusza. Ale wczoraj autentycznie spanikowałam . Wieczorem wrócił Tż. leżałam sobie w łóżeczku i z nim rozmawiałam i nagle poczułam coś co bym opisała jak "eksplozję" brzuszku Duży ból, cały brzuch, w każdym miejscy nagle się uniósł! Normalnie jak małe się rozpycha, to w konkretnym miejscu, a tym razem to było WSZĘDZIE! Tak jakby na raz napieło rączki, nóżki, główkę, pupkę, kolanka i co tam tylko jeszcze ma. Aż mi się ciemno przed oczami zrobiło . No i potem ... NIC! Żadnego ruchu, żadnego znaku życia, mimo proszenia i stukania . Dopiero po kilkunastu minutach mocniej przycisnęłam brzuszek i poczułam że się ruza delikatnie pod ręką, ale jakoś dalej byłam zdenerwowana i nie wiedziałam co to było. .... Dziś już CHYBA wiem. Chyba się w końcu obróciło główką w dół. Tak myślę bo wcześniej czułam kopniaki z boku brzucha a dziś czuję że mi coś pod żebra wchodzi .... MASAKRA! Myślałam, że naprawdę zgłupieje i zacznę włosy z głowy rwać jak się zaraz nie dowiem co się stało. W sumie jeszcze mi dreszczyk emocji nie opadł. Bo jak nigdy się malutko rusza ..... może się tym "wyczynem" zmęczyło???A jeszcze mi się przypomniało! Któraś pytała o pakowanie torby i w linku który podała drakonik były wypisane dokumenty jakie trzeba mieć ze sobą i jakie trzeba mieć ze sobą badania.Chciałam wtrącić swoje 3 grosze . Nie wiem jak w waszych miastach ale u nas KONIECZNIE trzeba mieć przy sobie dokument potwierdzający grupę krwi! Może to być np. stary dowód osobisty w którym jest to wpisane (pisze cały, bo mama mówi, ze niektóre kobietki tylko kartkę wyryają i nawet nie można dojść czyj to dowód ;] ), może to być wynik z laboratorium (tak mi się wydaje), a może to być "krew karta". Ja mam taką. Wyrobienie krew karty u mnie kosztuje 11zł. O tak to wygląda : http://ii.yebood.com/files/krewkarta_113.gif . Polecam, bo jest wielkości dowodu osobistego i może się przydać w razie nawet wypadku czy coś...Drakonik, matko i córko, co za historie! Po takich horror stories to faktycznie bym chyba nie chciała w tamtym szpitalu rodzić ;]. Ale powiem Ci, że dużo nieprzyjemnych historii słyszy się też przez to, że ktoś np. procedur nie zna, ale możliwych komplikacji itd. Np. ja już kilka razy słyszałam psioczenie na to, że "głupi szpital, dziecko mi żółtaczką zarazili!" ... no i w sumie gdyby nie szkoła rodzenia w której się dowiedziałam, że jest coś takiego jak "żółtaczka fizjologiczna" to pewnie też jakby moje dziecko zrobiło się nagle żółte to bym się wkurzyła ;] A pokrowiec... pierwsza klasa Tylko Małej nie będzie wewnątrz gorąco/duszno???AniaP kołyska śliczna A w ogóle to ładnie to tak się przyczajać na koleżanki ;d? Mów skąd wiedziałąś jak Łaciatą wychaczyć?? MÓW! ![]() fasolka73 co do hemoroidów, to mnie już w czasie ciąży przez kilka tyg. męczyły . Moja mamuśka mnie pocieszyła i powiedziała, że będzie gorzej jeszcze bo hemoroidy u nas rodzinne .... THX MUM! Tutaj cosik jest do poczytania: http://www.dzieciowo.pl/2009/11/hemo...o-ciazy-i.htmlNo i współczuję nocek . Ale mam nadzieję, że będzie tak jak u mnie. Kilka nocy jest strasznych, ale później jestem już tak zmęczona, że w końcu któraś noc jest BOOOSKA! Śpię jak suseł i nic mnie nie rusza ;] Tego Ci życzę ![]() EciaPecia, pokoik prześliczny Zazdraszczam że masz tyle miejsca .A ten psiowiaty kochany, uszka ma jak gacek... SŁOOODZIAK <ciuma>Claire9 niezłe przeżycia :/ Kochana, nie szalej! Masz być zdroa i dzidziulek też! Dasz radę! Jeszcze tylko 3 tyg!!! wytrzymaj ![]() La_wenda, Ciebie nie da się zapomnieć Wszystkie do zieloności Ci ogrodu zazdroszczą i wielkiej hacjendy Jakby więc mogły zapomnieć ;d? Hihihi ![]() megi-megi ... czytam Twojego posta o tych skurczach i główce którą czujesz i ja z kolei czuję jak mnie zimne poty zalały i serce mi walić zaczęło ..... O_o <gulp> Pop70 no byłoby fantastycznie jakby Oliwka 10.02 wróciła do domku JoannM,zupełnie Cię rozumiem z tą wiarą. Prawda jest taka, że teściowa zachowując się w ten spośób wcale jak katoliczka się nie zachowuje ;] W ogóle większość tych "wspaniałych katolików" zachowuje się ostatnie bezbożniki ;] Trzeba na tym przejść do porządku dziennego, bo reformowanie nic nie daje ;]. Ja z Tż mam ślub tylko cywilny. Mimo to dziecko chcielibyśmy ochrzcić (reszta - komunia, bierzmowanie - zależy już od niego). Ale u nas na podkarpaciu, województwie skrzywionym religijnie, będzie nielada problem żeby Młode ochrzcić, przez to właśnie że nie mamy ślubu kościelnego ;/ Wkurza mnie to ;/ Powinni się cieszyć ;/ eppona, nie wiem czy laktator brać. W sumie położna mówiła że największy nawał pokarmu to ok. 3 doby. A w szpitalu się spędza własnie 2-3 doby. Więc może jak masz na tyle miejsca w torbie to warto? |
|
|
|
#510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z wynikami oczywiscie...no i baw sie dobrze z psiapsiola
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

Miałabym nawet widok na ta działkę

Owszem, zawsze przed ,np. wizytą u gin. była jakaś tam niepewność, czy zdarzały się jakieś stresiory, że np. małe się mało rusza. Ale wczoraj autentycznie spanikowałam
. Ale mam nadzieję, że będzie tak jak u mnie. Kilka nocy jest strasznych, ale później jestem już tak zmęczona, że w końcu któraś noc jest BOOOSKA! Śpię jak suseł i nic mnie nie rusza ;] Tego Ci życzę 
Wszystkie do zieloności Ci ogrodu zazdroszczą i wielkiej hacjendy