Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 15:02   #931
Miira
Zadomowienie

GG do Miira
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Mnie tez sie powiekszyla miseczka z B na C i niech juz tak zostanie .-), bo mam duze.

Co chodzi o majtki poporodowe, to ja sobie kupilam z siateczki bawelnianej w aptece, przepuszczajace powietrze , sa jednorazowe i ulatwiaja gojenie. (polecila mi je moja kolezanka, która juz 3 dzieci urodzila)

A teraz mam troche zmartwienia, dzwonili do mnie od mojego lekarza, ze mam ponownie zrobic badania krzywej cukrowej , 4- godzinne poniewaz wg badan wczorajszych mam powiekszony poziom cukru.... i nalezy zrobic dluzsza krzywa cukrowa.... jade w poniedzialek do laboratorium. Mam nadzieje, ze wszystko wróci do normy i dalej bede sobie spojkojnie oczekiwala na rozwiazanie.

A treraz juz spadam do lózka, bo strasznie mnie plecy bola z prawej strony , a na dodatek nie moge sie uporac z zatwardzeniem od ubieglego piatku, non stop dieta odpowiednia, plyny ooraz lekarstwa i az mnie skreca....
Milego dnia dla wszystkich
oby wszystko się unormowało

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki, bo mnie co innego zaintrygowało.

Teściowa pewnie chciała Ci ulżyć... ale mąż... nie wiedział, że chcesz sama wybrać? Nie znał Twojego stanowiska? Czemu się zgodził na zakupy z matką?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ej no... teściowa nie pojechała sama.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

To ja lepszy numer znam... Kobita chciała wykładzinę dywanową do pokoju. Teściowa uznała, że na wsi to bez sensu i trzeba kupić linoleum. Mąż jednej i syn drugiej milczał. Żonie mówił że ok, będzie dywanowa, co mówił matce nie wiadomo, we wspólnym gronie nie mówił nic.

Laska wyjechała na szkolenie, a teściowa wpadła po syna, kazała mu brać kasę i jechać do sklepu. Kobieta przychodzi wieczorem a tu w pokoju stołowym na podłodze gumolit... Jak mi to opowiedziała, to myślałam, że padnę.
mój mąż by to zębami zrywał.... Przecież gumoleum nadaje się do jakiejś przychodni, instytucji.... ale do domu???
Stary 2010-02-05, 15:05   #932
sweet cherry
Raczkowanie

Witam
Dziękuje za miłe przyjęcie Nawet nie wiecie jak chciałam do WAS dołączyć.Wy to już wszystko wiecie,macie.Aż mi głupio bo się z tym ociągałam,ale teraz jestem bardzo zmotywowana do działania i namówię męża na zakupy Albo raczej poszperam na allegro

lea35 podaję dane do listy: 18.02.83 tp 19 czerwca,Julia (wiem,wiem oklepane,ale nic nie poradzę,zawsze marzyłam o Julci) i prawdopodobnie Michał (mąż nie chce Bartusia ani Maksia)
Darianna25 będziemy się mobilizowały,może powitamy maleństwa tego samego dnia
Edzia400 maleństwo wstydliwe (pewnie po mamusi).A tak poważnie tak chciałabym już wiedzieć,a tu nic....

Dziewczyny kiedy wy miałyście te badanie na krzywą cukrową??Bo ja póki co nie miałam I nie wiem czy się tym martwić.Są jakiś przyczyny wysyłanie na to badanie?
A co do dotykania brzucha przez obce osoby to akurat dziś szefowa rzuciła się na mnie, rozpieła mi kurtkę i masowała brzuch...I jeszcze się zdziwiła,że nie czuje ruchów

sweet cherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:06   #933
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1697966 0]...najbardziej mnie zdziwiło stwierdzenie że ona się tak trochę brzydzi... brzuchów. wszystkich ciążowych brzuszków no kosmos jak dla mnie... w tym roku dziewczyna 22 lata kończy... w dodatku już mężatka... [/QUOTE]

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:06   #934
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:

Laski, a jak inni ludzie reagują na Wasze brzuchy? Dalsza rodzina, znajomi? Macają, chcą słuchać, dotykać?

Kiedyś miałam w pracy taką znajomą... każdy jej brzuch dotykał, a ona go wywalała na wierzch i strasznie się tym cieszyła wspólnie ze wszystkimi znajomymi, nawet dalekimi... Dziwiło mnie to wówczas, a ją dziwiło, że ja nie macam.

A teraz koleżanka przyjechała do mnie i mówi: pokaż ten brzuch goły, daj pomacać... A we mnie się wszystko zbuntowało i aż mi ciśnienie skoczyło. Nie chcę żeby każdy macał mój brzuch.
U mnie tylko jedna koleżanka maca mi brzuch ale jej to tyle frajdy sprawia ze nie mam serca jej powiedziec spadaj bo pogada sobie do dzieciaczka zaśpiewa mu coś pomasuje (masażystka) więc jest ok No i mąż oczywiście i siostry to też czasem chcą poczuć co mały wyrabia w brzuszku. A obcym wara od brzucha
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:08   #935
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet cherry Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy wy miałyście te badanie na krzywą cukrową??Bo ja póki co nie miałam I nie wiem czy się tym martwić.Są jakiś przyczyny wysyłanie na to badanie?
Każda kobitka powinna zrobić. Ale nie krzywą, a test przesiewowy z 50g (czasem z 75g).

Cytat:
A co do dotykania brzucha przez obce osoby to akurat dziś szefowa rzuciła się na mnie, rozpieła mi kurtkę i masowała brzuch...I jeszcze się zdziwiła,że nie czuje ruchów
No padłam po prostu....

Stary 2010-02-05, 15:13   #936
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Ja w przyszłym tyg mam zrobić obciążenie glukozą 50g czyli 24tc
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:15   #937
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

a miałam zapytać. Kupujecie poduszki-rogale do karmienia?
Stary 2010-02-05, 15:18   #938
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
lea35 podaję dane do listy: 18.02.83 tp 19 czerwca,Julia (wiem,wiem oklepane,ale nic nie poradzę,zawsze marzyłam o Julci) i prawdopodobnie Michał (mąż nie chce Bartusia ani Maksia)
dopisałam Was do listy. Powiedz TŻ-owi, że Maksymilian to piękne imię.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
chyba nie, jakoś sobie radziłam bez.
ale muszę znowu skombinować koło do pływania- niezastąpione do siedzenia jak się ma poorane krocze.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:21   #939
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
Ja nie kupuje nie sądzę żebym jakoś nie mogła się bez tego obejść wystarczy mi zwykla podusia i hej
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:31   #940
basiak
Raczkowanie

Cześć Mamusie

Spróbuję się na szybko odnieść do tego co naskrobałyście.

U mnie za chwilę 29 tc, a w cyckach kompletna susza

Rozstępów nie mam, a z D urosły mi na ok. F. I to wszysto dopiero po 20 tc.

Ja w temacie tampony kontra podpaski zdecydowanie (w przeciweiństwie do większości) opowiadam się za tymi drugimi. Nie znoszę tamponów.... wyobraźnia mi zaczyna szaleć jak takowego w sobie noszę Wyobrażam sobie co się tam w środku dzieje z nim...ohyda!

Teściowa na szczęście się nie wtrąca na razie. Co jakiś czas pyta jak się czuję, więc jest ok. Za to moja Mamcia przegina czasem w drugą stronę, ale to już temat na dłuższą notkę, a czasu dziś nie mam.

Co do macania brzucha, to w sumie ja mam dość ograniczony kontakt a ludźmi bo od początku nie pracuję. Jak byłam na imprezce w kręgu starych znajomych to kilka osób dotknęło i specjalnie mi to nie przeszkadzało, ale to było już dawno, chyba gdzieś 4/5 mies. Oczywiście brzuch ubrany, gołego za nic bym nie dała!!!
Dziś idę na spotkanie ze znajomymi z pracy (w końcu trzeba się ludziom pokazać) więc zobaczę, czy będą mieć ciągoty do macania
W domu no to wiadomo, najbliższym pozwalam, ale goły to tylko mąż póki co dotyka

A my wczoraj mieliśmy usg. Ważymy już ponad 1 kg Generalnie jak u Daf taki średniak, szczupły raczej. Tylko nogi ma strasznie długie...i zastanawiamy się po kim

Kończę, idę robić się na bóstwo

Buziaki

P.S. A Tygryskowi gratuluję Córy !

I witam nowe Mamusie, nawet tę, co się tak ładnie i oryginalnie nam przedstawiła

Szymek 16.04.2010

Edytowane przez basiak
Czas edycji: 2010-02-05 o 15:36
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:36   #941
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Może taka chłodna jest w ogóle i ma problem z jakimś cieplejszym kontaktem?

Pociesz się, że moja nie dzwoni w ogóle, nawet na święta. O dziecku wie, nawet nie bąknęła słowa.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Laski, a jak inni ludzie reagują na Wasze brzuchy? Dalsza rodzina, znajomi? Macają, chcą słuchać, dotykać?
No moja teściowa też się nie interesuje Jak u nich jestem, to owszem, coś tam pogada, ale żeby tak ogólnie to nie.
A na dotknięcie mojego brzuszka to trzeba se zasłużyć Tylko niektórzy dostępują tego zaszczytu

Cytat:
Tak Odciąży to moje plecy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:59   #942
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Moi teściowie też nie wykazują zainteresowania zadnego, nawet jak u nich jestesmy to tylko zerkaja ukradkiem na brzusio i nic...troche mnie to krępuje jak tak zerkają...i denerwuje, że tak ich to nie obchodzi. Ale cóż tacy ludzie.
Moi teściowie tak samo...są bardzo powściągliwi Właśnie tej cechy rodzinnej bardzo u nich nie lubię...ale ma to też dobre strony, bo do niczego się nie wtrącają... chociaż czasem bym chciała, żeby się interesowali co u nas
Cytat:

Mój brzuś dotyka tylko mąż, no i zdarzyło się, że bratowa Natomiast też mi się by nie podobało, jeśliby chciał dotykać ktoś obcy

Cytat:
Ja miałam badanie przesiewowe z glukozą 50 (tak jak pisała Kropka) i to badanie robi się między 24 a 28 tygodniem ciąży. Dzisiaj właśnie odebrałam wyniki i są chyba całkiem dobre bo wyszło 125 mg/dl

Co do rozstępów, to jak poczytałam jak to czasem może wychodzić ( i u niektórych już jest) to poprosiłam męża, żeby mi dokładnie brzuch i piersi obejrzał no i na razie nic nie wyszło

Wolę podpaski od tamponów, a używam always

Znów zakupiłam troszkę ciuszków TŻ uważa, że już przesadzam

A teraz spadam...idę robić oponki.... ćwiczę przed tłustym czwartkiem, który już za tydzień

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 15:59   #943
araczki
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16977845]gondolka w moim wózku też ma funkcję bujania na podłodze.
Ty chyba do końca miałaś te same dylematy co ja: wizualnie podobały mi się X-landery i inne sportowe, ale wygoda wygrała, i zdecydowałam się na wózek z super amortyzacją. [/QUOTE]

o zesz Ty ale to bujanie to dobra funkcja, nie bede musiala kolyski kupowac albo lozeczka do pokoju na dol
Tak, tak, ja tez gapilam sie na x landery, sa ladne, ale wozek mial byc tez solidny, z amortyzacja a ten nasz jakos taki solidny sie wydaje

Cytat:
To ja lepszy numer znam... Kobita chciała wykładzinę dywanową do pokoju. Teściowa uznała, że na wsi to bez sensu i trzeba kupić linoleum. Mąż jednej i syn drugiej milczał. Żonie mówił że ok, będzie dywanowa, co mówił matce nie wiadomo, we wspólnym gronie nie mówił nic.

Laska wyjechała na szkolenie, a teściowa wpadła po syna, kazała mu brać kasę i jechać do sklepu. Kobieta przychodzi wieczorem a tu w pokoju stołowym na podłodze gumolit... Jak mi to opowiedziała, to myślałam, że padnę.
Boszszse ktos by nie przezyl

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16978381]EDIT: teraz mi się przypomniało, jak któraś (araczki?) pisała o teściowej która różne rzeczy im do domu znosi i zostawia, a potem TŻ odnosi to z powrotem i gdzieś mamusi w domu zostawia. To jest dopiero jazda. [/QUOTE]

He he tak, to moja tesciowa i tesc maja takie pomysly.
Kiedys mialam z nia rozne akcje ale jej corka chyba cos jej powiedziala aby sie nie wtracala wiec dziala w konspiracji teraz.
Podklada rzeczy do szafy a my je znajdujemy po jakims czasie i maz odnosi z powrotem do nich.
Kiedys daje mi siatke zawiazana i mowi, ze to T. rzeczy sa bo jak byl ostatnio u nich to sie przebieral i nie zabral. W domu okazuje sie, ze meza rzecz jest jedna a reszta to jakies starocie im nie potrzebe. I wracaja da nich.
I tak sie bawiamy

Cytat:

Kiedyś miałam w pracy taką znajomą... każdy jej brzuch dotykał, a ona go wywalała na wierzch i strasznie się tym cieszyła wspólnie ze wszystkimi znajomymi, nawet dalekimi... Dziwiło mnie to wówczas, a ją dziwiło, że ja nie macam.

A teraz koleżanka przyjechała do mnie i mówi: pokaż ten brzuch goły, daj pomacać... A we mnie się wszystko zbuntowało i aż mi ciśnienie skoczyło. Nie chcę żeby każdy macał mój brzuch.
Ja wogole nie daje nikomu obcemu dotykac. Moze tylko maz. Raz kolezanka tesciowej za bardzo sie spoufalila i poglaskala to odskoczylam jak poparzona. Taki odruch. Nie lubie i nie chce.

Cytat:
ja mialam w 25 tygodniu

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
imprezka ?

Kochane, milego weekendu Wam zycze.!

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-02-05 o 16:03
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:00   #944
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16978902]
to prawie jak moja siostra młodsza- za tydzień skończy 12.
a ten zielony pas to co znaczy? Długo Łukasz ćwiczy karate? Lubi to?
Chciałabym kiedyś Maksia na takie zajęcia wysłać- karate czy cuś..- on ma tyle energii, że mógłby sobie pomachać rękami/nogami.[/QUOTE]

Łuki zaczął chodzić na karate w IV klasie ( teraz jesteśmy źli, że nie wysłaliśmy go wcześniej ). Na treningi przychodzą nawet czterolatki. Myślę, że od 6 lat śmiało można zacząć.
Kolory pasów, to stopień umiejętności. Zaczynamy od białego, później jest żółty, pomarańczowy, zielony, niebieski, brązowy i czarny. Każdy kolor ma jeszcze belki ( 3 ). Na stopnie zdaje się egzaminy.
On bardzo lubi ten sport, nabiera siły, uczy się obrony. Mam nadzieję, że jak pójdzie do gimnazjum, to będzie potrafił się obronić przed starszymi i nie będzie taki bezbronny. Boję się tego gimnazjum jak cholera.
Łukasz w ogóle lubi się ruszać. Czasami myślę, że ma ADHD ....ale jak patrzę na niektórych synów znajomych, to mnie przerażają. Piłki dobrze kopnąć nie potrafią, chwilkę pobiegają i maja zadyszkę....masakra

Cytat:

.
Mąż i syn dotykają...oczywiste. Dwie bliskie koleżanki mogą dotknąć. Raz znajoma się spytała, czy może pogłaskać - pozwoliłam i bardzo się ucieszyła. A tak nie ma zainteresowania dotykaniem.

Cytat:
Witam

Ja miałam w poniedziałek robioną krzywą. Jestem w 26 tc.

Cytat:
Nie kupuję. Chcę tylko jakiś fotel z podłokietnikami.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16980308]
ale muszę znowu skombinować koło do pływania- niezastąpione do siedzenia jak się ma poorane krocze. [/QUOTE]

Dobrze wiedzieć, chyba gdzieś mam w domu nówkę

Cytat:

A my wczoraj mieliśmy usg. Ważymy już ponad 1 kg Generalnie jak u Daf taki średniak, szczupły raczej. Tylko nogi ma strasznie długie...i zastanawiamy się po kim

za zdrową dzidzię.
Pokaż się później

Ciasto się już upiekło
Obiad zrobiony.
Pranie wisi.
Plan na dzisiaj zrealizowany

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:06   #945
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Znów zakupiłam troszkę ciuszków TŻ uważa, że już przesadzam
co on tam wie. chwal się.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Kiedys mialam z nia rozne akcje ale jej corka chyba cos jej powiedziala aby sie nie wtracala wiec dziala w konspiracji teraz.
Podklada rzeczy do szafy a my je znajdujemy po jakims czasie i maz odnosi z powrotem do nich.
Kiedys dajemi siatke zawiazana i mowi, ze to T. rzeczy sa bo jak byl ostatnio ti sie przebieral i zostawial u nich. W domu okazuje sie, ze rzezc meza jest jedna a reszta to jakies starocie im nie potrzebe. I wracaja da nich.
I tak sie bawiamy
normalnie ryję ze śmiechu jak to czytam. ludzie mają fantazję.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Łuki zaczął chodzić na karate w IV klasie ( teraz jesteśmy źli, że nie wysłaliśmy go wcześniej ). Na treningi przychodzą nawet czterolatki. Myślę, że od 6 lat śmiało można zacząć.
Kolory pasów, to stopień umiejętności. Zaczynamy od białego, później jest żółty, pomarańczowy, zielony, niebieski, brązowy i czarny. Każdy kolor ma jeszcze belki ( 3 ). Na stopnie zdaje się egzaminy.
On bardzo lubi ten sport, nabiera siły, uczy się obrony. Mam nadzieję, że jak pójdzie do gimnazjum, to będzie potrafił się obronić przed starszymi i nie będzie taki bezbronny. Boję się tego gimnazjum jak cholera.
4 latki mówisz- fajnie musi wyglądać taki maluszek w tym stroju.
Tak z ciekawości zapytam- ile takie lekcje kosztują? Często są treningi?
Ty się boisz gimnazjum, a drżę na myśl o przedszkolu. Moje dziecko pewnie dzielnie to zniesie i szybko polubi przedszkole, a ja będę nerwowo dreptać po domu i się martwić, czy mu tam nie ma źle, czy nie tęskni... ach te mamusie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:27   #946
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16981418]

4 latki mówisz- fajnie musi wyglądać taki maluszek w tym stroju.
Tak z ciekawości zapytam- ile takie lekcje kosztują? Często są treningi?
Ty się boisz gimnazjum, a drżę na myśl o przedszkolu. Moje dziecko pewnie dzielnie to zniesie i szybko polubi przedszkole, a ja będę nerwowo dreptać po domu i się martwić, czy mu tam nie ma źle, czy nie tęskni... ach te mamusie.[/QUOTE]

Takie małe dzieci traktują to jak zabawę. Fajnie to wygląda, jak machają rączkami Mają innego trenera, ale na sali ze starszymi.
Miesięcznie kosztuje to nas 80 zł ( egzaminy są płatne dodatkowo - każdy 50 zł, a są 3-4 w roku ). Treningi są 3 razy w tygodniu. 2 razy do roku są organizowane obozy. Tego lata jest nawet obóz rodzinny do Bułgarii.
W poniedziałek Łuki przyniósł ofertę klubu dla mam - aerobik połączony z elementami wschodnich sztuk walk. Wszystko przy muzyce. Niestety nie skorzystam teraz ...ale fajna sprawa.
Te wszystkie zajęcia prowadzą trenerzy naszej narodowej kadry. Bo muszę się pochwalić, że nasz klub jest najlepszy w Polsce Także Łuki ma dobrych nauczycieli.

Odnośnie przedszkola, to pamiętam, jak synek szedł. Został w nim chętnie, a ja ryczałam ...no bo pewnie krzywda mu się tam będzie działa
U nas jest coś takiego, że można w okresie wakacji zostawiać dziecko, (które idzie pierwszy raz do przedszkola ) na 3 godziny, żeby zobaczyć, czy wytrzyma i się nadaje. Ja miałam problemy, żeby go z stamtąd zabierać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:34   #947
tygrysek99
Raczkowanie

dzięki dziewczyny
zapomniałam napisac ze Mała wazy 350 gram, ja mam 7 kg na plusie
a imię jeszcze nie wybrane albo Maja albo Karina - ja chce Maję a mąż Karinę
Lea zmień mi proszę na liście...

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
U mnie tylko jedna koleżanka maca mi brzuch ale jej to tyle frajdy sprawia ze nie mam serca jej powiedziec spadaj bo pogada sobie do dzieciaczka zaśpiewa mu coś pomasuje (masażystka) więc jest ok No i mąż oczywiście i siostry to też czasem chcą poczuć co mały wyrabia w brzuszku. A obcym wara od brzucha
ja też nie lubie jak mi ktos brzuszek maca no oprócz męża-on ma wyłączność i jedna znajoma od czasu do czasu a tak to wara
Stary 2010-02-05, 16:44   #948
Konto usunięte

A propos przedszkola To już tak rada na przyszłość - jeśli przy oddaniu dziecko ryczy, dać buzi, przytulić i WYJŚĆ. Absolutnie nie zostawać, nie pokazywać swojej histerii Dziecku krzywda się nie dzieje, popłacze kwadrans i zapomni o sprawie, pójdzie się bawić.
Na praktykach w przedszkolu miałam sytuację: tatuś 2 braci przyprowadzał, jeden starszy przedszkolak, drugi dopiero zaczynał. Tatuś wychodził szybko, bo szedł do pracy. Młody ryyyyczał pierwszego dnia do południa. Drugiego dnia młody ryczał 2 godziny. 3 dnia młody ryczał, jak tatuś przyszedł, bo on chce się bawić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:50   #949
cate_
Zadomowienie

Cytat:

dla dzidzi.

Co do macania brzuszków to mnie na szczęście nikt nie chce dotykać, no oczywiście poza Tż no i siostra Tż-ta raz się wyrwała ale nic przeciw temu nie miałam. Słodkiej z niej dziewczę a to że bardzo rzadko się widzimy też zrobiło swoje.
Z Teściową też widzę się z 5 razy do roku, zawsze jakiś prezent przywiezie. Najczęściej jakiś ciuch a że gust ma dobry to nie narzekam. W życie nam się nie wtrąca bo i nie ma jak
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:58   #950
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

A mnie dzisiaj dzidek boksuje do upadłego. Zrobił mi pobudkę rano kopiąc tak że cały brzuch skakał i TŻ czuł kopniaki na plecach jak się do niego przysunęłam. Myślałam że skoro rano tak hasa to potem sobie pośpi - nic z tego. Teraz mnie wali tak że z zewnątrz nie czuć ale ja w środku cała poobijana jestem.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:05   #951
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Ja niby jestem w komfortowej sytuacji, bo do rodziny mam daleko (co jest i dobre, i niedobre), a jak się widzieliśmy ostatnio to ledwo miałam test zrobiony.
Za to na próby macania brzucha przez znajomych z pracy reaguję dość nerwowo i nie pozwalam na to Mnie to nawet denerwują pytania "a jak się czujesz?"-ale to też od obcych czy znajomych, bo wiadomo jak rodzice czy teściowie daleko to chcą wiedzieć co u mnie, bo przecież się nie widujemy.

A dziś kupiłam sobie blender i już mam ochotę na pyszne zupy krem albo koktajle
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:59   #952
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A dziś kupiłam sobie blender i już mam ochotę na pyszne zupy krem albo koktajle
Nie mówcie takich rzeczy... Teraz za mną chodzi taki koktajl z truskawkami...

Stary 2010-02-05, 18:13   #953
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
hejka
widze, ze watek tesciowek sie przyjal to i ja dodam cos o mojej,
ostatnio spytala mnie czy bzykam sie w ciazy z jej synkiem - tak z ciekawosci
.Niezła jest

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:30   #954
margo80
Zakorzenienie

nadrobię Was chyba dopiero jutro.
na teraz donoszę tylko, że miałam dziś usg połówkowe

dziewczynka potwierdzona
(niestety chyba nie przekonam małża, żeby była Hanią...)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:35   #955
Konto usunięte

Margo, ale ta Hania super pasuje do Ciebie i tego avatara twojego - poważnie

Gratuluję dziewczynki, przy okazji również Tygryskowi, bo ciągle zapominam :/

A ja dzisiaj kupiłam flanelę bladożółtą w kwiatuszki maleńkie, różowe, bladoliliowe i bordowe. O dziwo, ładnie to na żółtym tle wygląda. A w sklepie panią zszokowałam - jedna flanela byłą w spore kwiaty, ale pasowała mi kolorystycznie, na co pani: no ale takie duże nie nadają się dla dziecka... No to się spytałam: a pani myśli, że dziecku to robi jakąś różnicę?
Stary 2010-02-05, 18:59   #956
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Kiedys daje mi siatke zawiazana i mowi, ze to T. rzeczy sa bo jak byl ostatnio u nich to sie przebieral i nie zabral. W domu okazuje sie, ze meza rzecz jest jedna a reszta to jakies starocie im nie potrzebe. I wracaja da nich.
I tak sie bawiamy
Fajna zabawa

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16981418]co on tam wie. chwal się. [/QUOTE]
Się robi
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Te wszystkie zajęcia prowadzą trenerzy naszej narodowej kadry. Bo muszę się pochwalić, że nasz klub jest najlepszy w Polsce Także Łuki ma dobrych nauczycieli.
Super! Zwłaszcza, że cena za zajęcia jest bardzo atrakcyjna

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dziewczynka potwierdzona
Gratuluję!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16984590]
A ja dzisiaj kupiłam flanelę bladożółtą w kwiatuszki maleńkie, różowe, bladoliliowe i bordowe. O dziwo, ładnie to na żółtym tle wygląda. A w sklepie panią zszokowałam - jedna flanela byłą w spore kwiaty, ale pasowała mi kolorystycznie, na co pani: no ale takie duże nie nadają się dla dziecka... No to się spytałam: a pani myśli, że dziecku to robi jakąś różnicę? [/QUOTE]
najważniejsze to mieć odpowiednią do sytuacji ripostę udało Ci się
Cytat:
Nie mówcie takich rzeczy... Teraz za mną chodzi taki koktajl z truskawkami...
To zapraszam do mnie...w zamrażarce znajdą się truskawy, no i mleczko też

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:15   #957
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
a więc - z niunią wszystko w porządku, i ogólnie też nie najgorzej tylko nerki mi czasem dokuczają i muszę to kontrolować
a niunia pięknie rozłożyła nóżki i będzie DZIEWCZYNKA
Gratuluję córeczki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16972614]
A powiedzcie mi, czy któraś prócz mnie jeszcze nie ma mokrych cyców? Nic mi nie leci, no... Tzn nie to, bym się martwiła specjalnie brakiem niedogodności [/QUOTE]

Szaja, ja nie mam mokrych cyców, mimo, że je ściskam i macam i wypatruję. Ale jakoś się tym nie martwię

Cytat:
Teraz mam już doje po prostu a nie biust i nadal nic.
He he, no ja też mam już cyce jak donice i wcale mi się to nie podoba . Urosły mi conajmniej z 2 rozmiary i wszerz mi poszedł obwód pod biustem. Teraz to F zrobiło się takie akurat, więc na karmienie będę musiała zaopatrzyć się w ....G
Ale rozstępów też nie mam - jedynie takie baaardzo delikatne niewidoczne właściwie z okresu dojrzewania. Ale ja jak skończyłam 20 lat to smarowałam cycki jak opętana.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Mnie tez sie powiekszyla miseczka z B na C i niech juz tak zostanie .-), bo mam duze.

Co chodzi o majtki poporodowe, to ja sobie kupilam z siateczki bawelnianej w aptece, przepuszczajace powietrze , sa jednorazowe i ulatwiaja gojenie. (polecila mi je moja kolezanka, która juz 3 dzieci urodzila)

A teraz mam troche zmartwienia, dzwonili do mnie od mojego lekarza, ze mam ponownie zrobic badania krzywej cukrowej , 4- godzinne poniewaz wg badan wczorajszych mam powiekszony poziom cukru.... i nalezy zrobic dluzsza krzywa cukrowa.... jade w poniedzialek do laboratorium. Mam nadzieje, ze wszystko wróci do normy i dalej bede sobie spojkojnie oczekiwala na rozwiazanie.
żeby wszystko było ok.

Cytat:

Dzisiaj mozj maz zobaczyl w sklepie pasy podtrzymujace brzuch ale moj mimo, ze duzy jeszcze mi nie ciazy za bardzo

Bylam dzisiaj u poloznej. Krew i mocz ok ale moge brac dodatkowe Fe.

I pierwszy raz mialam wizyte u lekarza. Mloda siksa wypytala jak sie czuje, zmierzyla brzuch, posluchala serca i wymacala, ze wszystko w srodku pozamykane czyli jest dobrze.

Pozniej pojechalismy obejrzec wozki na zywca i padla decyzja na Emmaljunga edge duo combi, podwozie sport (zgadnijcie kto wybieral)
Kolor brazowy.
Araczki, to super, ze wszystko dobrze.
Bardzo fajny ten wózek

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

to ja puszczam cichacze smierdzielki i poprostu nie da sie ich powstrzymac
No nie wytrzymam, jesteś niemożliwa

Cytat:

Kropka, ja właśnie zanim byłam w ciąży myślałam, jak to musi być fajnie jak Ci tak brzusio dotykają. A teraz po prostu tego nie znoszę
Już kilka razy mi się to zdarzyło i myślałam, że eksploduję. Jedynie dotyk męża sprawia mi przyjemność, ewentualnie mamy i siostry - na tym koniec. Tylko z drugiej strony co tu ludziskom powiedzieć, jak zaczynają macać, co by się nie obrazili

Cytat:
Super wiadomości

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nadrobię Was chyba dopiero jutro.
na teraz donoszę tylko, że miałam dziś usg połówkowe

dziewczynka potwierdzona
Margo, gratuluję upragnionej córeczki

Dziś zakupiłam w aptece Aspagin - ginka kazała brać dla relaksu macicy i po raz pierwszy witaminy (Elevit). Wcześniej ginka nie mówiła, że muszę, ale ciut morfologia mi spadła, więc muszę się doładować.

W piekarniku piecze się ciasto wg mojego pomysłu - kruche z jabłkami otoczonymi w rozpuszczonych krówkach
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:21   #958
Konto usunięte

Kees, najpierw po tyłku dostaniesz za to ciasto - dlaczego nie wysłałaś mi trochę?
Też ściskam i patrzę, czy nic nie leci, ale cisza
Stary 2010-02-05, 19:32   #959
kees26
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16985717]Kees, najpierw po tyłku dostaniesz za to ciasto - dlaczego nie wysłałaś mi trochę?
Też ściskam i patrzę, czy nic nie leci, ale cisza [/QUOTE]

no...to jak się upiecze to wyślę
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:34   #960
Marta1122
Rozeznanie

witam, jestem tu chyba pierwszy raz o tej porze) a to dlatego że nie miałam ochoty iść z tż do teścia (teściowa w pracy), wiec poszedł sobie sam na małe alkoholowe conieco.Chyba sie starzejemy, bo jakoś mnie to rozbawiło jak sobie pomyślałam że mój małż umawia sie z ojcem na wódeczke
No ale mam przynajmniej wolny allegrowy wieczór.
Margo gratuluje!! i próbuj jeszcze namówić tż-ta na Hanie. to piękne imie nasza córa to będzie właśnie Hania

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości