|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Cytat:
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziękuje za miłe przyjęcie Nawet nie wiecie jak chciałam do WAS dołączyć.Wy to już wszystko wiecie,macie.Aż mi głupio bo się z tym ociągałam,ale teraz jestem bardzo zmotywowana do działania i namówię męża na zakupy Albo raczej poszperam na allegro lea35 podaję dane do listy: 18.02.83 tp 19 czerwca,Julia (wiem,wiem oklepane,ale nic nie poradzę,zawsze marzyłam o Julci) i prawdopodobnie Michał (mąż nie chce Bartusia ani Maksia )Darianna25 będziemy się mobilizowały,może powitamy maleństwa tego samego dnia ![]() Edzia400 maleństwo wstydliwe (pewnie po mamusi).A tak poważnie tak chciałabym już wiedzieć,a tu nic.... ![]() Dziewczyny kiedy wy miałyście te badanie na krzywą cukrową??Bo ja póki co nie miałam I nie wiem czy się tym martwić.Są jakiś przyczyny wysyłanie na to badanie?A co do dotykania brzucha przez obce osoby to akurat dziś szefowa rzuciła się na mnie, rozpieła mi kurtkę i masowała brzuch...I jeszcze się zdziwiła,że nie czuje ruchów
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1697966 0]...najbardziej mnie zdziwiło stwierdzenie że ona się tak trochę brzydzi... brzuchów. wszystkich ciążowych brzuszków
[/QUOTE] |
|
|
|
#934 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
bo pogada sobie do dzieciaczka zaśpiewa mu coś pomasuje (masażystka) więc jest ok No i mąż oczywiście i siostry to też czasem chcą poczuć co mały wyrabia w brzuszku. A obcym wara od brzucha
|
|
|
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No padłam po prostu....
|
||
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Ja w przyszłym tyg mam zrobić obciążenie glukozą 50g czyli 24tc
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
a miałam zapytać. Kupujecie poduszki-rogale do karmienia?
|
#938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- chyba nie, jakoś sobie radziłam bez. ale muszę znowu skombinować koło do pływania- niezastąpione do siedzenia jak się ma poorane krocze.
|
|
|
|
|
#939 |
|
Organizatorka
|
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
Spróbuję się na szybko odnieść do tego co naskrobałyście. U mnie za chwilę 29 tc, a w cyckach kompletna susza ![]() Rozstępów nie mam, a z D urosły mi na ok. F. I to wszysto dopiero po 20 tc. Ja w temacie tampony kontra podpaski zdecydowanie (w przeciweiństwie do większości) opowiadam się za tymi drugimi. Nie znoszę tamponów.... wyobraźnia mi zaczyna szaleć jak takowego w sobie noszę Wyobrażam sobie co się tam w środku dzieje z nim...ohyda!Teściowa na szczęście się nie wtrąca na razie. Co jakiś czas pyta jak się czuję, więc jest ok. Za to moja Mamcia przegina czasem w drugą stronę, ale to już temat na dłuższą notkę, a czasu dziś nie mam. ![]() Co do macania brzucha, to w sumie ja mam dość ograniczony kontakt a ludźmi bo od początku nie pracuję. Jak byłam na imprezce w kręgu starych znajomych to kilka osób dotknęło i specjalnie mi to nie przeszkadzało, ale to było już dawno, chyba gdzieś 4/5 mies. Oczywiście brzuch ubrany, gołego za nic bym nie dała!!! ![]() Dziś idę na spotkanie ze znajomymi z pracy (w końcu trzeba się ludziom pokazać) więc zobaczę, czy będą mieć ciągoty do macania ![]() W domu no to wiadomo, najbliższym pozwalam, ale goły to tylko mąż póki co dotyka ![]() A my wczoraj mieliśmy usg. Ważymy już ponad 1 kg Generalnie jak u Daf taki średniak, szczupły raczej. Tylko nogi ma strasznie długie...i zastanawiamy się po kim Kończę, idę robić się na bóstwo ![]() Buziaki P.S. A Tygryskowi gratuluję Córy ! I witam nowe Mamusie, nawet tę, co się tak ładnie i oryginalnie nam przedstawiła
Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-02-05 o 15:36 |
|
|
|
#941 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak u nich jestem, to owszem, coś tam pogada, ale żeby tak ogólnie to nie. A na dotknięcie mojego brzuszka to trzeba se zasłużyć Tylko niektórzy dostępują tego zaszczytu Tak Odciąży to moje plecy.
|
|
|
|
|
#942 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie tej cechy rodzinnej bardzo u nich nie lubię...ale ma to też dobre strony, bo do niczego się nie wtrącają... chociaż czasem bym chciała, żeby się interesowali co u nas Cytat:
Natomiast też mi się by nie podobało, jeśliby chciał dotykać ktoś obcy ![]() Cytat:
![]() Co do rozstępów, to jak poczytałam jak to czasem może wychodzić ( i u niektórych już jest) to poprosiłam męża, żeby mi dokładnie brzuch i piersi obejrzał no i na razie nic nie wyszło Wolę podpaski od tamponów, a używam always ![]() Znów zakupiłam troszkę ciuszków TŻ uważa, że już przesadzam A teraz spadam...idę robić oponki.... ćwiczę przed tłustym czwartkiem, który już za tydzień
|
|||
|
|
|
#943 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16977845]gondolka w moim wózku też ma funkcję bujania na podłodze.
Ty chyba do końca miałaś te same dylematy co ja: wizualnie podobały mi się X-landery i inne sportowe, ale wygoda wygrała, i zdecydowałam się na wózek z super amortyzacją. [/QUOTE] o zesz Ty ale to bujanie to dobra funkcja, nie bede musiala kolyski kupowac albo lozeczka do pokoju na dol ![]() Tak, tak, ja tez gapilam sie na x landery, sa ladne, ale wozek mial byc tez solidny, z amortyzacja a ten nasz jakos taki solidny sie wydaje Cytat:
ktos by nie przezyl ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16978381]EDIT: teraz mi się przypomniało, jak któraś (araczki?) pisała o teściowej która różne rzeczy im do domu znosi i zostawia, a potem TŻ odnosi to z powrotem i gdzieś mamusi w domu zostawia. [/QUOTE]He he tak, to moja tesciowa i tesc maja takie pomysly. ![]() Kiedys mialam z nia rozne akcje ale jej corka chyba cos jej powiedziala aby sie nie wtracala wiec dziala w konspiracji teraz. Podklada rzeczy do szafy a my je znajdujemy po jakims czasie i maz odnosi z powrotem do nich. Kiedys daje mi siatke zawiazana i mowi, ze to T. rzeczy sa bo jak byl ostatnio u nich to sie przebieral i nie zabral. W domu okazuje sie, ze meza rzecz jest jedna a reszta to jakies starocie im nie potrzebe. I wracaja da nich. I tak sie bawiamy Cytat:
Cytat:
![]() imprezka ? ![]() Kochane, milego weekendu Wam zycze.!
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-02-05 o 16:03 |
|||
|
|
|
#944 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16978902]
to prawie jak moja siostra młodsza- za tydzień skończy 12. ![]() a ten zielony pas to co znaczy? Długo Łukasz ćwiczy karate? Lubi to? Chciałabym kiedyś Maksia na takie zajęcia wysłać- karate czy cuś..- on ma tyle energii, że mógłby sobie pomachać rękami/nogami.[/QUOTE] Łuki zaczął chodzić na karate w IV klasie ( teraz jesteśmy źli, że nie wysłaliśmy go wcześniej ). Na treningi przychodzą nawet czterolatki. Myślę, że od 6 lat śmiało można zacząć. Kolory pasów, to stopień umiejętności. Zaczynamy od białego, później jest żółty, pomarańczowy, zielony, niebieski, brązowy i czarny. Każdy kolor ma jeszcze belki ( 3 ). Na stopnie zdaje się egzaminy. On bardzo lubi ten sport, nabiera siły, uczy się obrony. Mam nadzieję, że jak pójdzie do gimnazjum, to będzie potrafił się obronić przed starszymi i nie będzie taki bezbronny. Boję się tego gimnazjum jak cholera. Łukasz w ogóle lubi się ruszać. Czasami myślę, że ma ADHD ....ale jak patrzę na niektórych synów znajomych, to mnie przerażają. Piłki dobrze kopnąć nie potrafią, chwilkę pobiegają i maja zadyszkę....masakra ![]() Cytat:
Cytat:
Nie kupuję. Chcę tylko jakiś fotel z podłokietnikami. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16980308] ale muszę znowu skombinować koło do pływania- niezastąpione do siedzenia jak się ma poorane krocze. [/QUOTE]Dobrze wiedzieć, chyba gdzieś mam w domu nówkę ![]() Cytat:
za zdrową dzidzię.Pokaż się później ![]() Ciasto się już upiekło ![]() Obiad zrobiony. Pranie wisi. Plan na dzisiaj zrealizowany
|
|
#945 | ||
|
Konto usunięte
|
co on tam wie.
chwal się. ![]() Cytat:
Cytat:
Tak z ciekawości zapytam- ile takie lekcje kosztują? Często są treningi? Ty się boisz gimnazjum, a drżę na myśl o przedszkolu. |
||
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16981418]
4 latki mówisz- fajnie musi wyglądać taki maluszek w tym stroju. Tak z ciekawości zapytam- ile takie lekcje kosztują? Często są treningi? Ty się boisz gimnazjum, a drżę na myśl o przedszkolu. Takie małe dzieci traktują to jak zabawę. Fajnie to wygląda, jak machają rączkami Mają innego trenera, ale na sali ze starszymi.Miesięcznie kosztuje to nas 80 zł ( egzaminy są płatne dodatkowo - każdy 50 zł, a są 3-4 w roku ). Treningi są 3 razy w tygodniu. 2 razy do roku są organizowane obozy. Tego lata jest nawet obóz rodzinny do Bułgarii. W poniedziałek Łuki przyniósł ofertę klubu dla mam - aerobik połączony z elementami wschodnich sztuk walk. Wszystko przy muzyce. Niestety nie skorzystam teraz ...ale fajna sprawa.Te wszystkie zajęcia prowadzą trenerzy naszej narodowej kadry. Bo muszę się pochwalić, że nasz klub jest najlepszy w Polsce Odnośnie przedszkola, to pamiętam, jak synek szedł. Został w nim chętnie, a ja ryczałam ![]() U nas jest coś takiego, że można w okresie wakacji zostawiać dziecko, (które idzie pierwszy raz do przedszkola ) na 3 godziny, żeby zobaczyć, czy wytrzyma i się nadaje. Ja miałam problemy, żeby go z stamtąd zabierać
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
zapomniałam napisac ze Mała wazy 350 gram a imię jeszcze nie wybrane albo Maja albo Karina - ja chce Maję a mąż Karinę ![]() Lea zmień mi proszę na liście... Cytat:
|
|
#948 |
|
Konto usunięte
|
A propos przedszkola
To już tak rada na przyszłość - jeśli przy oddaniu dziecko ryczy, dać buzi, przytulić i WYJŚĆ. Absolutnie nie zostawać, nie pokazywać swojej histerii Dziecku krzywda się nie dzieje, popłacze kwadrans i zapomni o sprawie, pójdzie się bawić. Na praktykach w przedszkolu miałam sytuację: tatuś 2 braci przyprowadzał, jeden starszy przedszkolak, drugi dopiero zaczynał. Tatuś wychodził szybko, bo szedł do pracy. Młody ryyyyczał pierwszego dnia do południa. Drugiego dnia młody ryczał 2 godziny. 3 dnia młody ryczał, jak tatuś przyszedł, bo on chce się bawić
|
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla dzidzi.Co do macania brzuszków to mnie na szczęście nikt nie chce dotykać, no oczywiście poza Tż no i siostra Tż-ta raz się wyrwała ale nic przeciw temu nie miałam. Słodkiej z niej dziewczę a to że bardzo rzadko się widzimy też zrobiło swoje. Z Teściową też widzę się z 5 razy do roku, zawsze jakiś prezent przywiezie. Najczęściej jakiś ciuch a że gust ma dobry to nie narzekam. W życie nam się nie wtrąca bo i nie ma jak
|
|
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
A mnie dzisiaj dzidek boksuje do upadłego. Zrobił mi pobudkę rano kopiąc tak że cały brzuch skakał i TŻ czuł kopniaki na plecach jak się do niego przysunęłam. Myślałam że skoro rano tak hasa to potem sobie pośpi - nic z tego. Teraz mnie wali tak że z zewnątrz nie czuć ale ja w środku cała poobijana jestem.
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to na próby macania brzucha przez znajomych z pracy reaguję dość nerwowo i nie pozwalam na to A dziś kupiłam sobie blender i już mam ochotę na pyszne zupy krem albo koktajle
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobię Was chyba dopiero jutro.
na teraz donoszę tylko, że miałam dziś usg połówkowe dziewczynka potwierdzona (niestety chyba nie przekonam małża, żeby była Hanią...) |
|
|
|
#955 |
|
Konto usunięte
|
Margo, ale ta Hania super pasuje do Ciebie i tego avatara twojego - poważnie
![]() Gratuluję dziewczynki, przy okazji również Tygryskowi, bo ciągle zapominam :/ A ja dzisiaj kupiłam flanelę bladożółtą w kwiatuszki maleńkie, różowe, bladoliliowe i bordowe. O dziwo, ładnie to na żółtym tle wygląda. A w sklepie panią zszokowałam - jedna flanela byłą w spore kwiaty, ale pasowała mi kolorystycznie, na co pani: no ale takie duże nie nadają się dla dziecka... No to się spytałam: a pani myśli, że dziecku to robi jakąś różnicę?
|
|
|
|
#956 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16981418]co on tam wie. chwal się. [/QUOTE]Się robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16984590] A ja dzisiaj kupiłam flanelę bladożółtą w kwiatuszki maleńkie, różowe, bladoliliowe i bordowe. O dziwo, ładnie to na żółtym tle wygląda. A w sklepie panią zszokowałam - jedna flanela byłą w spore kwiaty, ale pasowała mi kolorystycznie, na co pani: no ale takie duże nie nadają się dla dziecka... No to się spytałam: a pani myśli, że dziecku to robi jakąś różnicę? [/QUOTE] udało Ci się Cytat:
|
||||
|
|
|
#957 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16972614] A powiedzcie mi, czy któraś prócz mnie jeszcze nie ma mokrych cyców? Nic mi nie leci, no... Tzn nie to, bym się martwiła specjalnie brakiem niedogodności [/QUOTE]Szaja, ja nie mam mokrych cyców, mimo, że je ściskam i macam i wypatruję. Ale jakoś się tym nie martwię ![]() He he, no ja też mam już cyce jak donice i wcale mi się to nie podoba Ale rozstępów też nie mam - jedynie takie baaardzo delikatne niewidoczne właściwie z okresu dojrzewania. Ale ja jak skończyłam 20 lat to smarowałam cycki jak opętana. Cytat:
żeby wszystko było ok.Cytat:
Bardzo fajny ten wózek Cytat:
Cytat:
![]() Już kilka razy mi się to zdarzyło i myślałam, że eksploduję. Jedynie dotyk męża sprawia mi przyjemność, ewentualnie mamy i siostry - na tym koniec. Tylko z drugiej strony co tu ludziskom powiedzieć, jak zaczynają macać, co by się nie obrazili ![]() Cytat:
Cytat:
Dziś zakupiłam w aptece Aspagin - ginka kazała brać dla relaksu macicy i po raz pierwszy witaminy (Elevit). Wcześniej ginka nie mówiła, że muszę, ale ciut morfologia mi spadła, więc muszę się doładować.W piekarniku piecze się ciasto wg mojego pomysłu - kruche z jabłkami otoczonymi w rozpuszczonych krówkach
|
|||||||
|
|
|
#958 |
|
Konto usunięte
|
Kees, najpierw po tyłku dostaniesz za to ciasto - dlaczego nie wysłałaś mi trochę?
![]() Też ściskam i patrzę, czy nic nie leci, ale cisza
|
|
|
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16985717]Kees, najpierw po tyłku dostaniesz za to ciasto - dlaczego nie wysłałaś mi trochę?
![]() Też ściskam i patrzę, czy nic nie leci, ale cisza [/QUOTE]no...to jak się upiecze to wyślę
|
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
witam, jestem tu chyba pierwszy raz o tej porze
) a to dlatego że nie miałam ochoty iść z tż do teścia (teściowa w pracy), wiec poszedł sobie sam na małe alkoholowe conieco.Chyba sie starzejemy, bo jakoś mnie to rozbawiło jak sobie pomyślałam że mój małż umawia sie z ojcem na wódeczke![]() No ale mam przynajmniej wolny allegrowy wieczór. Margo gratuluje!! i próbuj jeszcze namówić tż-ta na Hanie. to piękne imie nasza córa to będzie właśnie Hania
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Żonie mówił że ok, będzie dywanowa, co mówił matce nie wiadomo, we wspólnym gronie nie mówił nic.

Albo raczej poszperam na allegro
)
No padłam po prostu....

Tylko niektórzy dostępują tego zaszczytu 

za zdrową dzidzię.
żeby wszystko było ok.