Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 18:30   #4021
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
U mnie tak samo. I były wszystkie 3 rodzaje: emulsja regenerująca czerwona, dżywcza niebieska i balsam nawilżający niebieski, oczywiście te z pompką. A mi się udało upolować niebieski balsam w zestawie z chusteczkami do twarzy za 13,19zł właśnie Nie mogłam nie wziąć, zwłaszcza, że ten balsam to mój ulubieniec. Próbowałam emulsji i u mnie się nie sprawdziła, a regeneracji nie potrzebuję, więc tym bardziej wersję czerwoną odpuszczam. Aż tak wymagającej skóry całe szczęście nie mam.
Dlaczego?

Cytat:
To tak z dnia na dzień Wam powiedzieli?
Nie, nie powiedzieli ... Gdybym sama nie zapytała to bym nie wiedziała

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wrzuciłam dziś na wątki całe swoje zbiory
Dla zainteresowanych podaję linki:
Perfumy
Kolorówka
Pielęgnacja 1
Pielęgnacja 2
Super! Zaraz poogladam

Wróciłam przed chwilką z Rossmanna - wzięłam tylko emulsję Neutrogeny (z czerwoną etykietką nie było tylko emulsja i balsam z niebieską etykietką), sól do kąpieli czarna oliwka + żel Fitness Line, krem koloryzujący antybakteryjny SebaMed (to chyba coś w stylu korektora) i mamie kilka dezodorantów 4 Pory Roku (1 za 2,59).

Nie było u mnie serum Blue Lagoon

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-02-05 o 18:40
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:40   #4022
isa666
Zakorzenienie

Lucynko chylę czoła przed zbiorami, zwłaszcza pielęgnacji
Stary 2010-02-05, 18:56   #4023
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
W takim razie skoro to taki niezbędnik to jesteś usprawiedliwiona, bo pewnie będziesz regularnie używać i szybko Ci zejdzie.
No w sumie to tak. Co prawda ledwie tydzień temu zużyłam takowy, ale naprawdę go lubię i ze zużywaniem nie będzie problemu.

Cytat:
Napisane przez dominikaha Pokaż wiadomość
Właśnie policzyłam, że w użyciu mam równo 50 kosmetyków + 65 sztuk zapasów Na swoje usprawiedliwienie dodam jeszcze, że jestem podzielona między dwoma miastami, więc żeby nie wozić, mam w sumie podwójne kosmetyki, co zwiększa od razu ich ilość. Jednak chciałabym się zamknąć w ładnej okrągłej licznie 50 sztuk łącznie z zapasami
Eee, to nie tak źle. Podobnie jak u mnie widzę
Idąc za radą noska zrobiłam mniej restrykcyjną listę i wyrzuciłam z niej wszelkie chusteczki, plastry, zmywacze, no i pozwoliłam też sobie odjąć mydła Wyszło zaledwie 86szt. zamiast 110szt. Oczywiście ciągle liczę stan na 1ego, a już jest +2szt. i -3szt. A też bym chciała zejść mniej więcej do 50szt. Takie absolutnie minimum to 40szt., ale wiecie jak to jest

Cytat:
Ja też mam ten balsam Neutrogeny czerwony z pompką. Oczywiscie na razie w zapasach, choć po wypróbowaniu podobał mi się. Tylko ja wolę ślicznie pachnące balsamy
Wrzuciłam dziś na wątki całe swoje zbiory
Dla zainteresowanych podaję linki:
Perfumy
Kolorówka
Pielęgnacja 1
Pielęgnacja 2
Właśnie sobie wyoglądałam wszystko. Niezłe zbiory.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Nie pamiętam już, musiałabyś na KWC poszukać, bo chyba pisałam recenzję. Ale pamiętam, że się nie sprawdziła

Cytat:
Nie, nie powiedzieli ... Gdybym sama nie zapytała to bym nie wiedziała
Nieźle. Ja rozumiem, że II semestr się zaczyna, no ale powinni poinformować o planowanych zajęciach odpowiednio wcześnie, a nie tak olać sprawę
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:17   #4024
Organzza
Zakorzenienie

a u mnie sprawdziła się emulsja Neutrogeny (ta w tubie)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...ja-w-tubie.htm
same pochlebne opinie, jeszcze dojdzie moja
świetnie radzi sobie z bardzo suchą skórą, zostawia ją niesamowicie gładką i miękką, a efekt trwa i trwa
dla mnie ideał, ale szybko się wchłania i nie zostawia uczucia lepkości, więc Hosence raczej się nie spodoba
za to ta z pompką jest cięższa, trudniej się wchłania, może warto z nią spróbować?

no i 5 rocznicę spędzam sama.. nie mogłam się dziś spotkać z TŻ (tzn. on ze mną, ale co za różnica) na szczęście odbijemy sobie w przyszłym tygodniu choć to nie to samo..

i z nudów przeglądam kolory lakierów OPI mało które mi się nie podobają a zwłaszcza Vodka & Caviar z rosyjskiej kolekcji
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:28   #4025
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
świetnie radzi sobie z bardzo suchą skórą, zostawia ją niesamowicie gładką i miękką, a efekt trwa i trwa
dla mnie ideał, ale szybko się wchłania i nie zostawia uczucia lepkości, więc Hosence raczej się nie spodoba
za to ta z pompką jest cięższa, trudniej się wchłania, może warto z nią spróbować?
Hosenka uczucia lepkosci nie chce

Niektóre balsamy, kremy zostawiają taką miękką, lekko tłustawą warstwę, ale nie lepką. Gdy przejedzie się ręką po skórze to czuć że "coś" na skórze jest.
Taki efekt daje u mnie np. balsam migdalowy AA. Napewno go kupię jeszcze nie raz.

Instagram

Stary 2010-02-05, 19:29   #4026
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Może uda Ci sie zmieszać jakieś pigmenty, żeby oiągnąć podobny efekt?
Spacery nad morzem, super
No właśnie Sienka jest niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju w zależności z jakim cieniem ją połączysz zmienia kolor oczu Ehhh, mam jeszcze cichą nadzieję, że może kiedyś rzucą choć jedną sztukę do outletu i będzie moja

Luskap, padłam normalnie jak zobaczyłam twój zbiór Taki kolorowy Ale powiem ci jedno, szlaban na zakupy kosmetyczne do końca roku jest konieczny
Stary 2010-02-05, 19:51   #4027
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:

Niektóre balsamy, kremy zostawiają taką miękką, lekko tłustawą warstwę, ale nie lepką. Gdy przejedzie się ręką po skórze to czuć że "coś" na skórze jest.
Taki efekt daje u mnie np. balsam migdalowy AA. Napewno go kupię jeszcze nie raz.
źle się wyraziłam

u mnie takie uczucie zostawia masło mango TBS w ogóle jak większość tych maseł a masła Eveline nie zostawiają takiego filmu?
Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Luskap, padłam normalnie jak zobaczyłam twój zbiór Taki kolorowy Ale powiem ci jedno, szlaban na zakupy kosmetyczne do końca roku jest konieczny
ja też
Lucynka wniesie taki duuuuży posag
Double with me?
Stary 2010-02-05, 19:53   #4028
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
i z nudów przeglądam kolory lakierów OPI mało które mi się nie podobają a zwłaszcza Vodka & Caviar z rosyjskiej kolekcji
A ja się właśnie zakochałam w tym: http://www.temptalia.com/nars-purple...hotos-swatches

Stary 2010-02-05, 19:58   #4029
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
Eee, to nie tak źle. Podobnie jak u mnie widzę
Idąc za radą noska zrobiłam mniej restrykcyjną listę i wyrzuciłam z niej wszelkie chusteczki, plastry, zmywacze, no i pozwoliłam też sobie odjąć mydła Wyszło zaledwie 86szt. zamiast 110szt. Oczywiście ciągle liczę stan na 1ego, a już jest +2szt. i -3szt. A też bym chciała zejść mniej więcej do 50szt. Takie absolutnie minimum to 40szt., ale wiecie jak to jest
Ja się cały czas staram ograniczyć liczebność swojego zbioru, ale w praktyce wygląda to tak, że zużyję jedną rzecz, a kupię na jej miejsce dwie
Ale tłumaczę sobie, że po prostu poszukuję idealnych kosmetyków w każdej kategorii i jak je znajdę to moja mania się skończy

Cytat:
OPI Moja kolejna słabość Właśnie robię zdjęcia swoim nowym nabytkom z OPI, już je uwielbiam
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:01   #4030
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
źle się wyraziłam

u mnie takie uczucie zostawia masło mango TBS w ogóle jak większość tych maseł a masła Eveline nie zostawiają takiego filmu?
Jestem chyba zbyt wybredna

Masło mango miałam, ale to nie to
Masło Eveline miałam tylko sezamowe i niby ok, ale ta wartewka taka jakas twarda była

Niemalże z traumą wspominam masło Shea TBS To był istny klej!! Przyklejałam się do wszystkiego.
A pozostałe - za słabe dla mnie (truskawka, passiflora, oliwka, jagoda - chyba tyle miałam?)

W wątku Essencowym przeciek nowej limitowanki - tym razem panzokciowa http://www.pinkmelon.de/magazin/make...il-artist.html
Podobają mi się tylko stempelki

Ciekawe czy w PL się pojawi

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Ale tłumaczę sobie, że po prostu poszukuję idealnych kosmetyków w każdej kategorii i jak je znajdę to moja mania się skończy
Jesteś pewna?
Ja tez tak myślalałam I co? Z migdałowego AA jestem baaardzo zadowolona a i tak patrzę za czyms innym Za dużo balsamów, maseł, kremów chcę wyprobowac, żeby poprzestać na tym jednym. Ale napewno będe do niego wracać.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-02-05 o 20:06
Stary 2010-02-05, 20:02   #4031
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Nie było u mnie serum Blue Lagoon
Mnie od dawna kusi ta seria, odkad się pojawiła. CAŁA. Ale zanim ją kupię jak pozużywam swoje to ją wycofają
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Lucynko chylę czoła przed zbiorami, zwłaszcza pielęgnacji
chyba nie mogę odebrać tych słów jako komplement
Cytat:
no i 5 rocznicę spędzam sama.. nie mogłam się dziś spotkać z TŻ (tzn. on ze mną, ale co za różnica) na szczęście odbijemy sobie w przyszłym tygodniu choć to nie to samo..

Nie martw się, na pewno nadrobicie to z nawiązką, a TŻ Ci wynagrodzi nieobecność
Świetna nazwa! Pasuje jak ulał do rosyjskiej kolekcji
Cytat:

A ha dobrze wiedzieć, to na pewno go nie kupię. Uwielbiam za to AA masło kakaowe
Cytat:
Wiem, niestety masz rację
Cieszę się, ze zaglądasz
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:08   #4032
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A ha dobrze wiedzieć, to na pewno go nie kupię. Uwielbiam za to AA masło kakaowe
Kobieto, co za herezje

On nie zostawia tłustej, lepkiej warstwy, tylko taką mięciutka, przyjemną, ahhh Gdy sie przejedzie ręką to czuć, że nałożyło się balsam, ale nic się nie kleji ani nie marze.

Instagram

Stary 2010-02-05, 20:13   #4033
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś pewna?
Ja tez tak myślalałam I co? Z migdałowego AA jestem baaardzo zadowolona a i tak patrzę za czyms innym Za dużo balsamów, maseł, kremów chcę wyprobowac, żeby poprzestać na tym jednym. Ale napewno będe do niego wracać.
Nie jestem pewna i właściwie wcale w to nie wierzę Po prostu się przed sobą usprawiedliwiam W sumie to już znalazłam kilka kosmetyków, do których wracam, bo mi dobrze służą, ale jednak nie ustaję w poszukiwaniach
Stary 2010-02-05, 20:26   #4034
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się właśnie zakochałam w tym: http://www.temptalia.com/nars-purple...hotos-swatches

a Ty nie powinnaś się teraz grzać pod kołdrą?
Cytat:
OPI Moja kolejna słabość Właśnie robię zdjęcia swoim nowym nabytkom z OPI, już je uwielbiam
a gdzie można je zobaczyć?
Cytat:
Niemalże z traumą wspominam masło Shea TBS To był istny klej!! Przyklejałam się do wszystkiego.
A pozostałe - za słabe dla mnie (truskawka, passiflora, oliwka, jagoda - chyba tyle miałam?)
może masło Dove? z tego co pamiętam ich balsamy zawsze bardzo dobrze nawilżały, a i recenzje ma dość dobre
Double with me?
Stary 2010-02-05, 20:32   #4035
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
amoże masło Dove? z tego co pamiętam ich balsamy zawsze bardzo dobrze nawilżały, a i recenzje ma dość dobre
Planuję je wypróbować

Oglądałam krem Isany z mocznikiem, który polecała MagJa - poczekam na promocje, bo 7 zł za 150 ml to troche dużo mi się wydaje.

Instagram

Stary 2010-02-05, 20:38   #4036
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cześć dziewczyny
Narescie weekend
U mnie zapowiada sie ciekawie bo przyjeżdza rodzinka z daleka i znajomi.
A jutro ide na avatar

Byłam po pracy na zakupach i kupiłam fajną tunikę w C&A, chustę w panterkę [cudniutka] i jeansy granatowe w Orsayu

Byłam też w YR i z okazji znizek zakupiłam wielkie 300 ml mleczko 2 w1 - mleczko +tonik.
Krem rumiankowy i maseczkę 3 min. cytrynową.
Z wszystkiego jestem niezwykle zadowolona.
I podkład mi sie skończył - wreszcie mogłam kupić nowy i kupiłam Loreal True Match
Stary 2010-02-05, 21:32   #4037
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
a gdzie można je zobaczyć?
Właśnie wrzuciłam je w wątku OPI, tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16989170
Jutro może postaram się sfotografować całą swoją aktualną kolekcję OPI oraz Mad as a Hatter na paznokciach
Stary 2010-02-05, 21:39   #4038
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba powinnam mieć próbkę tej tubkowej, muszę w takim razie wypróbować kiedyś.

Cytat:
To Ci się udało

Cytat:
Ja się cały czas staram ograniczyć liczebność swojego zbioru, ale w praktyce wygląda to tak, że zużyję jedną rzecz, a kupię na jej miejsce dwie
Mam podobnie, chociaż w niektórych kategoriach już takich szerokich poszukiwań nie prowadzę. Uwielbiam żel Cleanance, tonik Hydrabio i Garniery dwa (zielony i niebieski dla wrażliwców), w kremach do twarzy i mazidłach do ciała sprawdzone typy też już mam. No ale wiadomo, czasem dla odmiany kupię coś innego.

Cytat:
Pokaż jak obfocisz. Też mam do nich słabość, ale ostatnio dzielnie się trzymam i chyba z pół roku już nic nie kupiłam. Za dużo mam tych buteleczek i ze zużywaniem nie nadążam, a szkoda, żeby się takie cuda marnowały.

Cytat:
W wątku Essencowym przeciek nowej limitowanki - tym razem panzokciowa http://www.pinkmelon.de/magazin/make...il-artist.html
Podobają mi się tylko stempelki

Ciekawe czy w PL się pojawi
Właśnie mi przypomniałaś, że powinnam w końcu wypróbować te stempelki. Odebrałam je od rzyrafki w grudniu i ciągle jeszcze nie testowałam. Akurat mam manicure kwalifikujący się do zmycia, to się pobawię.

Cytat:
Mnie od dawna kusi ta seria, odkad się pojawiła. CAŁA. Ale zanim ją kupię jak pozużywam swoje to ją wycofają
Mnie kusi wyglądem, ale wiem, że kremy nie dla mnie (bodajże isopropyle tam wypatrzyłam), a żel czy tonik mogą mnie zabić zapachem. Czasem nawet serum mi za mocno zaleci tą morską nutą i już mi nos wykrzywia

Cytat:
Oglądałam krem Isany z mocznikiem, który polecała MagJa - poczekam na promocje, bo 7 zł za 150 ml to troche dużo mi się wydaje.
Ano drogawy jak na Isanę, ale z drugiej strony, gdyby to było 250ml, to pewnie kosztowałby z 12zł, czyli zupełnie normalnie jak na balsam.

Byłam właśnie u babci, bo rodzinka przyjechała i wartało się pokazać. Chcąc nie chcąc zjadłam spory kawałek 3bita, ale szczęście w nieszczęściu, coś go babcia skiepściła i nie miałam ochoty na więcej. Wydaje mi się, że zrobiła go w zbyt dużej blasze, kremy były za cienkie i za mało nawilgł. No i pewnie za długo już w cieple stał, no ale to cała moja babcia, musi po swojemu. Następnym razem ja jej zrobię i będzie git.
A sama wcześniej smażyłam naleśniki i też coś skiepściłam ciasto, bo za sztywne i za grube były. Wyszłam z wprawy, kurka, nooo... Może jutro się poprawię, bo mam ochotę na jakieś na słono, z mięskiem i jak znajdę przepis odpowiedni do zawartości lodówki, to spróbuję. Dziś były na słodko - część z nutellą i bananami, a część z serkiem homo zmiksowanym z bananami. I jak tu zrzucić te zbędne kilogramy...
Stary 2010-02-05, 21:58   #4039
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
a żebyście wiedziały że tak! nie zużyję większości przez pól roku, choć postaram się dużo
Cytat:

Bardzo ładny!
Cytat:
Kobieto, co za herezje

On nie zostawia tłustej, lepkiej warstwy, tylko taką mięciutka, przyjemną, ahhh Gdy sie przejedzie ręką to czuć, że nałożyło się balsam, ale nic się nie kleji ani nie marze.
Hmm, jeśli chodzi Ci o taki efekt mięciutkiej skóry, jakby satynowej, to miałam taki po tym balsamie AA maslo kakaowe i taki efekt baardzo mi sie podobał, ale po niektórych jak się dotknie jest po prostu tłuste, a w lato kurz uliczny sie lepi do tego... no to dlatego nie lubię tłuścioszków
Cytat:
Właśnie wrzuciłam je w wątku OPI, tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16989170
Jutro może postaram się sfotografować całą swoją aktualną kolekcję OPI oraz Mad as a Hatter na paznokciach
ciekawe, a nie zmywają się ciężko skoro są takie brokatowe?

Strasznie mi dziś wizaż muli!

Dziewczyny, opłaca mi się wymienić 30ml Always, 20ml sweet Darling w buteleczkach + serum Avon Francuskie winiarnie + maseczka Planet Spa hawajska na Normaderm na dzień + 20ml Flowerbomb, ale to wersja DEO w takiej samej butelce jak edt + 5ml słonia Kenzo? Bo zastanawiam się i jakoś nie mogę sie zdecydować...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:46   #4040
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
Mam podobnie, chociaż w niektórych kategoriach już takich szerokich poszukiwań nie prowadzę. Uwielbiam żel Cleanance, tonik Hydrabio i Garniery dwa (zielony i niebieski dla wrażliwców), w kremach do twarzy i mazidłach do ciała sprawdzone typy też już mam. No ale wiadomo, czasem dla odmiany kupię coś innego.
Tylko tak sobie pomyślałam, że takie ciągłe poszukiwania to błędne koło. Ciągle wychodzą jakieś nowości i nigdy nie wiadomo, czy któraś z nich nie jest lepsza niż aktualnie używane kosmetyki Nie zostaje nic innego jak tylko pogrążać się w swoim kosmetycznym szaleństwie

Cytat:
Pokaż jak obfocisz. Też mam do nich słabość, ale ostatnio dzielnie się trzymam i chyba z pół roku już nic nie kupiłam. Za dużo mam tych buteleczek i ze zużywaniem nie nadążam, a szkoda, żeby się takie cuda marnowały.
Nowe nabytki już obfocone, tutaj są:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16989170
Jutro jak dobrze pójdzie może uda mi się zrobić zdjęcia wszystkich moich OPI

Cytat:
ciekawe, a nie zmywają się ciężko skoro są takie brokatowe?
No właśnie zmywanie to chyba ich jedyna wada. Zmyłam niedawno Absolutely Alice i przyznam, że trochę się namęczyłam.
Stary 2010-02-06, 00:13   #4041
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko tak sobie pomyślałam, że takie ciągłe poszukiwania to błędne koło. Ciągle wychodzą jakieś nowości i nigdy nie wiadomo, czy któraś z nich nie jest lepsza niż aktualnie używane kosmetyki Nie zostaje nic innego jak tylko pogrążać się w swoim kosmetycznym szaleństwie
Ano niestety tak jest, ale ja tam się zniechęcam i jak po jednym skoku w bok trafię na coś gorszego niż mój dotychczasowy ideał, to wracam z podkulonym ogonem do tegoż. Poza tym jeśli o twarz chodzi, to nie mogę testować więcej niż 1 nowości, bo potem nie wiem, co mi kuku robi. To też dobra metoda na nie popadanie w zbytnie szaleństwo.

Cytat:
Nowe nabytki już obfocone, tutaj są:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16989170
Jutro jak dobrze pójdzie może uda mi się zrobić zdjęcia wszystkich moich OPI
Już sama wypatrzyłam. Miałam chrapkę na ten zestawik, ale poszłam po rozum do głowy i w sumie dobrze. Nawet takich maleństw bym nie zużyła za szybko, bo do pracy nie wypada mi nosić takich kolorów. I tak, że nikt nic nie mówi na moje granaty, brązy czy fiolety...

Przy okazji looknęłam sobie i na Twoją kolorówkę. Bardzo ładny zbiór - mogłabym Ci zabrać wszystkie JT i Superbalmy, kredki Burżuja, no i oczywiście cienie Klinikowe Mam tylko 2 z Twoich paletek (obie czwóreczki pierwsze z lewej), a do tego Choco-Latte i taką populatną swego czasu paletę szóstek, ale Twoje trójki i dwójki też mnie urzekły.
Powiedz mi co to za trójka zaraz pod fioletową czwórką, pierwsza z prawej? i dwójka z małą granatową (?) kosteczką.
A właśnie tą fioletową czwórkę, dwójkę Beach Plum i trójkę z ciemnym fioletem zwinęłabym Ci w pierwszej kolejności. Od dawna ich pragnę, tylko coś mi ich nazwy z głowy wyleciały
I jeszcze jedno, jak oceniasz błyszczyk VS Beauty Rush w porównaniu do JT, Superbalmów czy Lorealowego Colour Juice? Bo wszystkie posiadam, a VS kusi tymi zapachami

Zmykam się kąpać i albo od razu spać albo znów zapodam sobie Ugly Betty na dobranoc. Wciągnęłam się w ten serial, bo jak leciał w TV to jakoś nie miałam jak oglądać regularnie, wiec teraz nadrabiam i lecę od I serii. A że ostatnio noce mam bezsenne, to przynajmniej jakoś pożytecznie je wykorzystuję. Chociaż nie powiem, wolałabym się w końcu zmęczyć i zacząć chodzić spać jak normalny człowiek, a nie tak. No ale co zrobić
Stary 2010-02-06, 01:13   #4042
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
Już sama wypatrzyłam. Miałam chrapkę na ten zestawik, ale poszłam po rozum do głowy i w sumie dobrze. Nawet takich maleństw bym nie zużyła za szybko, bo do pracy nie wypada mi nosić takich kolorów. I tak, że nikt nic nie mówi na moje granaty, brązy czy fiolety...

Przy okazji looknęłam sobie i na Twoją kolorówkę. Bardzo ładny zbiór - mogłabym Ci zabrać wszystkie JT i Superbalmy, kredki Burżuja, no i oczywiście cienie Klinikowe Mam tylko 2 z Twoich paletek (obie czwóreczki pierwsze z lewej), a do tego Choco-Latte i taką populatną swego czasu paletę szóstek, ale Twoje trójki i dwójki też mnie urzekły.
Powiedz mi co to za trójka zaraz pod fioletową czwórką, pierwsza z prawej? i dwójka z małą granatową (?) kosteczką.
A właśnie tą fioletową czwórkę, dwójkę Beach Plum i trójkę z ciemnym fioletem zwinęłabym Ci w pierwszej kolejności. Od dawna ich pragnę, tylko coś mi ich nazwy z głowy wyleciały
I jeszcze jedno, jak oceniasz błyszczyk VS Beauty Rush w porównaniu do JT, Superbalmów czy Lorealowego Colour Juice? Bo wszystkie posiadam, a VS kusi tymi zapachami
Ja w sumie też niezbyt mam kiedy używać takich lakierów, mój kierunek studiów nakazuje mi mieć krótkie i niepomalowane pazkoncie Ale w weekendy albo ferie nadrabiam lakierowo, tak jak teraz

Dziękuję
Choco-latte też swego czasu miałam, ale pozbyłam się jej w chwilowej niechęci do brązów, potem oczywiście żałowałam
Trójka pod fioletową czwórką to 102 Forget Me Not (daje dość delikatny efekt, taki niewinny ), a dwójka to 307 Blackberry Frost (ta jest dość mocno nasycona i wyraźna).
Fioletowa czwórka to 110 Plum Seduction (tą również można wyczarować wyrazisty makijaż), a trójka z ciemnym fioletem to 08 Come Heather (fajny, taki przygaszony fiolet). Beach Plum już nie mam, sprezentowałam mamie TŻ-a razem z Frosted Lily Jest zachwycona i tylko ich już używa Jak pokazała je siostrze to podobno zrobiły niezłą furorę

Co do błyszczyków, VS Beauty Rush nie wypada najgorzej. Jego niewątpliwą zaletą jest słodki smak, podczas gdy JT, Superbalmy i CJ smakują dość paskudnie Na pewno Beauty Rush nie nawilża tak dobrze jak Superbalmy. Nie klei się tak jak JT, konsystencję ma dość lekką (lżejszą też od CJ), ale jest dosyć trwały. W sumie całkiem przyjemny, mało wyczuwalny na ustch. Moja wersja jest bezdrobinkowa i transparentna na ustach. Jak się lubi JT i CJ to na pewno warto spróbować
Stary 2010-02-06, 08:43   #4043
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty nie powinnaś się teraz grzać pod kołdrą?
Wieczorem się nawet dobrze czułam, ale na noc wzięłam Tabcin i dziś rano wstałam bardziej chora niż byłam Cały dzień się dziś będę kurować.
Stary 2010-02-06, 10:16   #4044
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
A sama wcześniej smażyłam naleśniki i też coś skiepściłam ciasto, bo za sztywne i za grube były. Wyszłam z wprawy, kurka, nooo... Może jutro się poprawię, bo mam ochotę na jakieś na słono, z mięskiem i jak znajdę przepis odpowiedni do zawartości lodówki, to spróbuję. Dziś były na słodko - część z nutellą i bananami, a część z serkiem homo zmiksowanym z bananami. I jak tu zrzucić te zbędne kilogramy...
Właśnie też mam ten problem. Zostało mi już tak mało do zrzucenia, a nie chce mi się już trzymać diety..
Ćwiczyć tak, bo lubię i mnie to niesamowicie odpręża ale reszta..
Cytat:
Dziewczyny, opłaca mi się wymienić 30ml Always, 20ml sweet Darling w buteleczkach + serum Avon Francuskie winiarnie + maseczka Planet Spa hawajska na Normaderm na dzień + 20ml Flowerbomb, ale to wersja DEO w takiej samej butelce jak edt + 5ml słonia Kenzo? Bo zastanawiam się i jakoś nie mogę sie zdecydować...
Jeżeli podoba Ci się zapach słonia i Flowerbomb to ja bym się wymieniła.
Zbiorki powalają. Ale baaardzo ładne, widzę, że masz bardzo dużo Planet SPA.
Cytat:
Co do błyszczyków, VS Beauty Rush nie wypada najgorzej. Jego niewątpliwą zaletą jest słodki smak, podczas gdy JT, Superbalmy i CJ smakują dość paskudnie Na pewno Beauty Rush nie nawilża tak dobrze jak Superbalmy. Nie klei się tak jak JT, konsystencję ma dość lekką (lżejszą też od CJ), ale jest dosyć trwały. W sumie całkiem przyjemny, mało wyczuwalny na ustch. Moja wersja jest bezdrobinkowa i transparentna na ustach. Jak się lubi JT i CJ to na pewno warto spróbować
Beauty Rush kuszą mnie od jakiegoś czasu, ale na all jest tyle smaków/zapachów, że nie mogęsię zdecydować na jakiś konkretny.

Niedawno wstałam, lecę sobie zrobić kawkę i pobuszuję trochę na all, może wpadnie mi coś w oko.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 11:19   #4045
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie też niezbyt mam kiedy używać takich lakierów, mój kierunek studiów nakazuje mi mieć krótkie i niepomalowane pazkoncie Ale w weekendy albo ferie nadrabiam lakierowo, tak jak teraz
Mi na sam weekend pewnie by się nie chciało malować, tak jak mi się nie chce malować na tygodniu na jasne kolory, a w weekendy szaleć z kolorami. Za dużo ceregieli jak na 2 dni, więc uznałam, że takie bordo jest równie eleganckie jak french i noszę je do pracy Oby tylko nie wpadł nam kiedyś jakiś cenzor, który będzie miał inne zdanie na ten temat

Cytat:
Dziękuję
Choco-latte też swego czasu miałam, ale pozbyłam się jej w chwilowej niechęci do brązów, potem oczywiście żałowałam
Trójka pod fioletową czwórką to 102 Forget Me Not (daje dość delikatny efekt, taki niewinny ), a dwójka to 307 Blackberry Frost (ta jest dość mocno nasycona i wyraźna).
Fioletowa czwórka to 110 Plum Seduction (tą również można wyczarować wyrazisty makijaż), a trójka z ciemnym fioletem to 08 Come Heather (fajny, taki przygaszony fiolet). Beach Plum już nie mam, sprezentowałam mamie TŻ-a razem z Frosted Lily Jest zachwycona i tylko ich już używa Jak pokazała je siostrze to podobno zrobiły niezłą furorę

Wielkie dzięki Czyli cienie dobrze rozpoznałam, za to trójki FMN nie poznałam, chociaż też widziałam ją przecież wielokrotnie, bo to popularny zestaw.
A Beauty Rush kiedyś spróbuję

Cytat:
Właśnie też mam ten problem. Zostało mi już tak mało do zrzucenia, a nie chce mi się już trzymać diety..
Ćwiczyć tak, bo lubię i mnie to niesamowicie odpręża ale reszta..
Ale ile Ty już zrzuciłaś! A ja nic, jak schudłam ze 2-3 kg pół roku temu, to teraz znów mam je z powrotem No i ćwiczę nie tak intensywnie, w zasadzie to 2 razy w tygodniu bywam na fitnessie, a na siłownie nie chodzę wcale, bo to taka typowa pakerownia i jakoś nie mam ochoty krążyć wokół tych karczków

Cytat:
eauty Rush kuszą mnie od jakiegoś czasu, ale na all jest tyle smaków/zapachów, że nie mogęsię zdecydować na jakiś konkretny.
Ja na razie o konkretnym nie myślę, ale faktycznie ilość smaków powala Coś na pewno znajdę, ale na razie grzecznie zużywam dużego Superbalma, potem jeszcze w kolejce mały czeka, no i dopiero po ich zużyciu mogę pomyśleć o czymś nowym, o ile zajdzie takowa potrzeba, bo i tak wszystkich błyszczydeł mam ze 20 i chciałabym powoli z tej liczby zejść. Zwłaszcza, że niektóre z nich, jak na przyklad Superbalmy lubią się szybko psuć

Pospałam dzisiaj trochę, ale mi się takie pierdoły śniły, że szok Dawno takich dziwnych snów nie miałam...
Zjadłam śniadanko i zabieram się za obiad. Mam w planach naleśniki zapiekane z kurczaczkiem i fetą (o ile znajdę w domu fetę, ale chyba jest, jak nie to bez) i jak starczy mi zapału, to druga wersja będzie z tuńczykiem. Także oddelegowuję się z Wizażu i idę smażyć kopę naleśników
Stary 2010-02-06, 11:38   #4046
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Ale ile Ty już zrzuciłaś! A ja nic, jak schudłam ze 2-3 kg pół roku temu, to teraz znów mam je z powrotem No i ćwiczę nie tak intensywnie, w zasadzie to 2 razy w tygodniu bywam na fitnessie, a na siłownie nie chodzę wcale, bo to taka typowa pakerownia i jakoś nie mam ochoty krążyć wokół tych karczków
Ja muszę ruszyć tyłek konkretnie i wreszcie zrzucić to do końca (czyli jakieś 4kg), jeszcze nie wiadomo czy na mój kurs instruktora zbierze się cała grupa czy nie. Pani w informacji powiedziała, że jeżeli nie będzie tylu chętnych to kurs zostanie przełożony. Mam jednak nadzieję, że ruszy już w marcu.
Gdyby jednak nie, to będę miała darmowe karnety na fitness, pilates, step i normalny aerobik + wzmacnianie do każdej części, do tego basen i saunę. Niby idealnie, ale mam daleko do tego kompleksu i nie wiem jak to pogodzę ze studiami, uczelnianym aerobikiem, drugą specjalnością i masą innych spraw.
No i w sumie do siłowni też miałabym dostęp, ale tam trenują kumple TŻa i on też, to tak mi głupio trochę.
Cytat:
Ja na razie o konkretnym nie myślę, ale faktycznie ilość smaków powala Coś na pewno znajdę, ale na razie grzecznie zużywam dużego Superbalma, potem jeszcze w kolejce mały czeka, no i dopiero po ich zużyciu mogę pomyśleć o czymś nowym, o ile zajdzie takowa potrzeba, bo i tak wszystkich błyszczydeł mam ze 20 i chciałabym powoli z tej liczby zejść. Zwłaszcza, że niektóre z nich, jak na przyklad Superbalmy lubią się szybko psuć
Ja się próbuję uporać z tubkowym Essence, o tym:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...zyk-do-ust.htm

Nie odpowiada mi już ani kolor, bo zmieniłam kolor włosów od kiedy go kupowałam, ani konsystencja (gęsty i klejący), jednak dobrze nawilża, więc smaruję się nim w domu i jak muszę wyjść gdzieś niedaleko. Mam nadzieję, że niedługo będzie po nim.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 12:16   #4047
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Ale tu smakowitości przyotowujecie dziewczyny !
Naleśniki bardzo lubię, szczególnie z farszem warzywnym, a już z brokułami i fetą ... nigdy nie jadłam ale to musi być pyszne!

Jest taka piekna pogoda dziś że mam wrażenie że to już wiosna!
Nie ma co, ona zawsze dodaje mi megaenergii

Będę dziś testować podkład Loreala True Match, mam nadzieję że się spisze dobrze
Wczoraj w Rossmanie testowałam na dłoni odcienie Rimmela Recover ale testery bybyły już chyba tak stare że sama woda z nich wyciekała

I wykończyłam maseczkę z Avonu, błotną i prawie kończę krem Iwostin nawilżający.
Stary 2010-02-06, 12:40   #4048
isa666
Zakorzenienie

U mnie też piękne słońce, ale jest zimny wiatr.

Czuję się fatalnie, jestem słaba i nie mam na nic siły. W dodatku moja cera wygląda dziś okropnie Niech to choróbsko sobie idzie precz
Stary 2010-02-06, 14:21   #4049
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Zmykam się kąpać i albo od razu spać albo znów zapodam sobie Ugly Betty na dobranoc. Wciągnęłam się w ten serial, bo jak leciał w TV to jakoś nie miałam jak oglądać regularnie, wiec teraz nadrabiam i lecę od I serii. A że ostatnio noce mam bezsenne, to przynajmniej jakoś pożytecznie je wykorzystuję. Chociaż nie powiem, wolałabym się w końcu zmęczyć i zacząć chodzić spać jak normalny człowiek, a nie tak. No ale co zrobić
Oglądasz Ugly Betty gdzieś online czy masz ściągnięte?
Stary 2010-02-06, 14:23   #4050
rzyrafka
Zakorzenienie

Będę odpowiadać na raty bo mi nie chce cytować nic :/
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
rzyrafko, miałam napisać już wcześniej: bardzo posmakowała mi sałata z polecanym przez Ciebie sosem(wymieszałam gotowy miks sałat z tarkowaną marchewką i wyszło pychaaa!)
A który próbowałaś?
Cytat:
Kiwi jakieś takie mało kiwiowe. W ogóle bym nie zgadła co to, gdybym nie wiedziała

No, no, jakaś Ty się kurturarna ostatnio zrobiła
To co ja z Tobą będę robić na tej mojej wsi
Niuchałam wczoraj 2 Palmolivki- kiwi jak dla mnei jednak jest kiwiowe ale mandarynki nie czułam wcale...

Ano kurturanrna, te bilety to od mamy ze szkołu ludzie porezygnowali, a poprzednei teatry to siostra załatwia wejściówki bo pracuje jako wolontariuszka- składa plakaty, wysyła zaproszenia w Starym
Się nie bój, założę się, że tak przegadamy te parę dni i ani się obejrzymy to już będę wracać
Cytat:
Hej dziewczyny, znowu wpadam na chwilkę, bo niestety pracy mi tutaj nie brakuje i jeśli znajduję czas chociażby na podczytywanie was w wolnych chwilach to już jest dobrze.

Nie dam rady zacytować wszystkiego co bym chciała, a chciałabym wam jeszcze dużo napisać, ale obowiązki wzywają. Trzymajcie się!
Hej, powodzenia
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę i wychodzi, że naprawdę nie.
Jak jest promocja to oczywiście często kupuję, np dziś kupiłam kolejne masło, mimo że mam w użyciu 6 smarowideł do ciała to te nowe też otworzę i będzie 'w obiegu'. Wszystko jest używane zamiennie bo nie potrafię kupić i odstawić do szafki na 3 miesiące.
A jeśli coś mam wykończyć w najbliższym czasie to wtedy zakup nowej sztuki nie jest zapasem, skoro i tak zaraz pójdzie w ruch
To ja muszę zweryfikować moje poglądy na temat nazewnictwa- chyba zrezygnuję z pojęcia "zapasy". Będą tylko "niepotrzebne"- i to będzie np. wszystko powyżej ilośći aktualnie używanej + 1 (bo faktycznie jedna rzecz więcej to nie grzech, a i te promocje czasami są naprawdę opłacalnie więc trzeb akupić a po co to wliczać do wyrzutów sumienia jesli wiadomo że się zużyje tak czy siak) oraz "potrzebne" czyli właśnie to co się kończy + 1 z jakiejs fajnej promocji cyz coś
Cytat:
Fatalnie się dziś czuję, po co ja szłam do tej pracy?

A dobre są te włosowe kosmetyki Tołpy? Nie miałam nigdy nic z tej firmy.
No, ale dziś raczej się nie wybiorę tam, bo marzę tylko o łóżku i lepszym samopoczuciu.
Ojej, wracaj do zdrówka szybko

Włosowych jeszcze nei miałam, ale bardzo lubiłam płyn do higieny intymnej, maseczkę Strefa T, i z tej serii Planet od Nature fajny jest krem pod oczy relaksujący i ten balsam do ciała- wreszcie go wypróbowałam przedwczoraj- na początku wydawał mi się za lekki, ale był wyczuwalny przez cały nastepny dzień, chyab się polubimy. Szybciutko się wchłaniał i tak ładnie delikatnie zielono pachnie
Cytat:
Kusi mnie Planet of Nature, ale nigdzie u mnie nie ma tych kosmetyków. Chyba będę musiała zamówić coś z neta.
Ja już nie pamiętam, ale chyba w końcu kupiłam w sklepie a nie na stronie wtedy W SP na pewno są właśnie balsamy i serum do rąk dojrzałych. A u mnie pojawiły się ostatnio zestawy Optimum Nature, które to na Inermisie były już chyab z 2 lata temu
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości