|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: purytański wizaż
Cytat:
Jest też część osób, która prześmiewczo podchodzi do pewnych tematów (aż za bardzo) no i później chyba boją się "jechania" po nich w ich wątku. no i mamy "nowy nick". rozwala mnie rozkładanie tematów na czynniki pierwsze, w stylu "zdjął buty, nie zdjął butów", "przekroczyła próg" , "stała obok progu", "3 kroki od progu" skupianie się na pierdołach, łapanie za słówka, bzdury straszne. nigdy z poważnym problemem na ten portal nie przyjdę, bo wiem, jak mogło by się to skończyć. analiza psychologiczna po 3-4 postach, rozbieranie wszystkiego na czynniki pierwsze, awantura w tle, kto ma większą rację itd., a wszystko to okraszane jadem.
|
|
|
#32 | |||
|
DOMator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przekonałam się o tym dobitnie wczoraj. Spotkałam się z koleżanką, socjolożką i po części psycholożką. Świetnie doradza innym. Teraz ma problem i to duży o którym mi opowiedziała. Okazało się, że niby potrafi zdiagnozować problem, niby wie jak teoretycznie postępować, co powinna robić, ale... i tu pojawia się problem, bo nie robi nic konkretnego. Zachowuje się jak typowa ofiara przemocy i dopiero spojrzenie z zewnątrz, cudze rady motywują ją do działania. Nie chcę wnikać w szczegóły sytuacji, ale kiedy tkwimy po uszy w jakiejś sytuacji nie widzimy wielu rzeczy, inaczej je postrzegamy i takie wygadanie, dyskusja mogą pomóc na nowo spojrzeć na problemy. Generalnie nie widzę na wizażu pruderii, raczej dbałość o anonimowość w sytuacji dużego problemu. W końcu wiele dziewczyn się zna, a łatwiej się wygadać pod innym nickiem.
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam drugie konto, które załozyłam kiedyś zeby sie poradzic w trudnej dla mnie sprawie.
Nie chcialam zakładac tego wątku jako ja, bo jestem na wizażu 7 lat, kojarzy mnie wiele osób,moje zdjęcia kiedys sie tutaj przewinęły, mam paru wrogów i nie chciałabym zeby moim kosztem ktoś sie ze mnie nabijał czy szydził TYLKO DLATEGO ze ja to ja. Anonimowosc gwarantuje bezstronnosc, a majac tyle lat ten sam nick trudno być anonimowym. Owszem, jestem anonimowa jako osoba, z imienia i nazwiska, ale nie z poglądów czy zainteresowań. Przez ten szmat czasu ukształtowałam swoje alter ego internetowe z któryms sie w jakiś sposób identyfikuje. Poza tym są tu takie fora jak ginekologia czy chirurgia plastyczna i nie mam najmniejszej ochoty, by ktos w dyskusji na zupelnie inny temat rzucal wygrzebane w profilu informacje, ze cierpie na hirsutyzm czy powiekszylam sobie piersi czy nie daj boze wybielilam odbyt (oj, jednak za duzo wizazu
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
a tak na marginesie, jestem trochę przeciwna praniu brudów tak na forum ogółum
, czasem mnie rozbraja, jak bardzo szczególami niektóre kwiatuszki ;-) potrafią pojechac rejestrując się już w ogóle nawet z imienia i nazwiska ;-), natomiast, skoro inni się tak na to nie zapatrują i bez krępacji dzielą się wrażeniami z cyklu, że sperma tzcika jest pyszna i co tam kto zechce, a my to uwielbiamy się seksić w busach jak nikt nie patrzy , to czemu ktoś drugi chcąc opisać problem musiałby podchodzić do sprawy tak samo. To, że Kowalska pisze, że facet ją obraża nie oznacza, że Malinowska też musi chcieć wprost odslaniać swoją pierzynę i wpuszczać pod nią tabun internetowych psiapsiółek.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-05 o 15:44 |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402626
tu mamy idealny przykład wątku który sam w sobie jest ostrzeżeniem przed pisaniem o różnych intymnych sprawach bez zmieniania nicka, bo widać że pewne sprawy i tak zostaną wygrzebane chociaż tu jest nowy użytkownik i specyficzne wątki.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem sytuacje,że czasem ktoś może zostać zidentyfikowany w rzeczywistości realnej -jeśli jest na wizażu dość długo i sporo się wypowiada na forum.... Jednak wydaje mi się niezbyt uczciwe zakładanie kolejnych kont w celu zamastkowania wizażowej tożsamości. Często dajemy sobie prawo do krytykowania cudzych poczynań, czasem nawet dość ostro traktuje się autorki wątkówi na to sobie tutaj pozwalamy gdy wątek nie dotyczy nas i naszej "nieskalanej"wizażowe j reputacji...Ale gdy jest problem to wiadamo lepiej założyć nowe konto i "nie dać" się oficjalnie skrytykować,czy zawstydzić.
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie to głupie i tyle. Było się tak nie uzewnętrzniać wcześniej, skoro potem taki wstyd opisać swój problem na starym użytkowniku.
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zbigniew Bajka miedioznawca powiedział w czasie rozmowy z Grzegorzem Miecugowem, że „ w Internecie i na portalach społecznościowych każdy jest adwokatem we własnej sprawie”. Możliwe, że nie przytoczyłam dokładnie słów profesora Bajki, ale to chyba bez znaczenia. Wydaje mi się, że problem osób zakładających nowe konta może ( to tylko przypuszczenie) polegać na tym, że zawsze i za wszelką cenę chcą „dobrze wypaść „. Kreowanie idealnego wizerunku na portalach ma jednak swoje przykre konsekwencje. Jeśli ktoś nie potrafi być autentyczny, to, do czego służy mu komunikacja z innymi ludźmi na forum? Inna sprawa, że ja nie jestem zwolenniczką intymnych zwierzeń, zwłaszcza tych dotyczących współżycia seksualnego, trudności w związkach z partnerami itd. w Internecie. Każdy może robić, co mu się żywnie podoba, ale nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji. Wszyscy mają problemy, ale czy te naprawdę poważne można rozwiązać on-line? Wątpię. Teraz przyszła taka moda na emocjonalny ekshibicjonizm. Ludzie dyskutują o wszystkim publicznie, także w TV pokazując swoje twarze. Mnie to jakoś nie zachwyca, ale może to postęp, a ja jestem zacofana . Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2010-02-05 o 19:07 |
|
|
|
|
|
#39 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczerze, to ja tam sie z zadnej strony nie probuje pokazywac. Co nie zmienia faktu, ze gdybym mial zagwozdki pewnego typu, to raczej nie szukalbym ich rozwiazania na forum (chociaz "tyle wiemy..."). Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
kultura slowa na wizazu owszem -wysoka..
az mnie to czasem ogranicza..(to chyba dobrze) bo jak widze watek pt " Juz nie chce mi sie zyc- i jakis blahy powod takiego wlasnie tytulu to mam ochote napisac " to sobie kurna palnij w łeb" wizaz za Ciebie problemow nie rozwiaze...a jak posypia sie dobre rady to zazwyczaj i tak dana zainteresowana nie jest w stanie obiektywnie na nie spojrzec ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
np taka aniko 23.. puczy sie i gimnastykuje nad drukowaniem moralizatorskich postow a pozniej wyskakuje z watkiem " zdradzilam meza, zaszlam z innym w ciaze i wrabiam w ojcostwo meza.... " cos w ten desen...staly uzytkownik poniekad kreuje swoj "nick" i jak jest juz rozpoznawalny to ciezko mu zburzyc swoj wizazowy obraz...wiec zaklada nowa maske... w necie kazdy kogos udaje..albo inaczej...tworzy takie "swoje lepsze alterego"
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2010-02-05 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
jednak odnoszę nieodparte wrażenie, że wszystkie te osoby, którym przeszkadza zdublowanie konta z powodu problemu, powodowane są zwykłym wścibstwem i czysto-ludzką ciekawością, a dorabiają do tego stanu rzeczy wygodne teoryjki.
Byłoby coś sensacyjnego, prawdaż, gdyby jakaś bardziej ''popularna'' wizażanka, ktorej wizerunek jakoś tam musi się przeglądającym wątki zarysować, a tu nagle zonk, ona ma problem, bo jej facet masturbuje się do gazetki, albo coś tam. Ależ to byłby kąseczek. ![]() Uspokajam. ;-) Jak dotąd nie klonowałam konta by zwierzyć się z np. problemow w związku. ;-) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-06 o 14:10 |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest po prostu dziwne (?)... Kreujesz się na idealną, świetną, super. Służysz dobrą radą, jesteś niesłychanie mądra, a tu się okazuje, że masz problem. Ups, zonk- wstyd napisać? Co INTERNETOWE koleżanki pomyślą. No tragedia. Mam wrażenie, że dla niektórych internetowy wizerunek jest ważniejszy, niż ten realny. I że w ogóle za bardzo się angażują w życie w sieci. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
tak, na pewno sporo osób pisząc 'kopnęłabym w dupę po tym jak raz podniósł rękę' kreuje się na wizażowe gwiazdy.
No może jak kto nie ma co poza siecią robić, to owszem. ;-) A potem ojej, samemu się staje bezradnym w obliczu problemu, co dziewczynki z jakiegoś portalu sobie pomyślą. ;-)A pomyślalaś o tym, że aktywne ale nie tylko wizażanki, wymieniają się rownież i danymi osobowymi, przesyłają sobie choćby rzeczy dzięki wymiankom (nawet się nie muszą spotykać na kawce), i nagle jakiś psi obowiązek przyjść i obsmarować kogoś ze swojej rodziny czy coś. Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-06 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
A ja w ogole nie czaje tego pojęcia, że ktoś kreuje się na świętą, idealną i najwspanialsza...nikt mi z takim podejściem się tutaj nie nasuwa...są jedynie te bardziej oszczedne/ci bardziej oszczędni w zwierzaniu się ze swoich prywatnych spraw. Nie łapię tego zarzutu, serio.
A to dublowanie kont nie przeszkadza mi...staram się skupiać na problemie bardziej niż na tym, kto go ma. A co do tej pruderii...to proponuje się zakotwiczyć na podforum "seks" tam czasem pojawiają się takie wątki i wypowiedzi, że wszystko można o nich powiedziec ale na pewno nie to, że są pruderyjne
|
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Hm..a mi się wydaje, że właśnie na tym polega forum i ANONIMOWOŚĆ.Co z tego, że dostaniemy pkt.karne.Czy to nas w pełni ostrzeże przed następnymi??
Ja już pisałam zbyt wiele, moje problemy, o chorobie, itd. ale to jest moje jedyne konto, jestem z wami szczera.Nie wiem czy ktoś mnie kojarzy, oprócz tego, że ludzie myślą (w pełni popieram) iż jestem głupia.Bywaa..;] |
|
|
|
|
#46 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wyglądaloby może na to, że pewne osóbki, w tym chyba te slabiej kojarzone, swędzą tekściki w stylu 'w mordę bym dala, po prostu' i tylko czekają, żeby kogoś brzydko mówiąc ''przylapać'' i móc mu ''blysnąć''. Tym bardziej, że co w sumie by komu dalo, gdyby się Sine ''tchórzliwie'' schowala za innym nickiem skoro wódki z Nią i tak nie pił. ![]() A jak widzimy na przykładzie młodocianej dziewicy od papierosów można mieć i 20 postów na krzyż i po uszach od koleżanek zebrać. Swoją drogą gdzie tam są oczywiście że modzi z karnymi za wywlekanie z innych wątków. ( ) Trzeba by chyba podpowiedzieć autorce, skoro chcecie byc panie takie użyteczne i milusie, że nie musi afrontów znosić.
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz rację według Ciebie Edytowane przez suuszarka Czas edycji: 2010-02-07 o 19:23 |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wedlug mnie, owszem, przynajmniej nie stosuje jakis beznadziejnych uogolnien i sie za innych nie wypowiadam.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Odpowiem Ci nie w nadziei, że zrozumiesz
KAŻDY generalizuje. Następnym razem jak będę pisać posta,z chęcią napiszę Ci na priva rozwiniętą wersję z uwzględnieniem wyjątków takich jak Ty. Tymczasem, naprawdę nie mam ochoty się z Tobą kłócić, bo z tego, co widzę chcesz po prostu czepić się i pokazać jaka jesteś mądra i spostrzegawcza .Dlatego uprzejmie Cię proszę POMYŚL czy to, co napiszesz wniesie coś do dyskusji. |
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Mowisz takie androny pleciesz, ze nikt nie zrozumie, bo sa po prostu bez sensu? Niech bedzie.
Cytat:
Nie Tobie oceniac, to ja wnosze badz nie do dyskusji, miej pretensje do siebie i do tego co i jak piszesz.
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się takim osobom nie dziwię. Samej raz zdarzyło mi się założyć inne konto żeby spytać o radę. Znam sporo wizażanek i dość dużo nawet mam na naszej klasie w znajomych więc wiedzą o mnie sporo. Gdyby nie zależało mi na prywatności i dyskrecji opisałabym problem na szkolnym forum NK podpisując się imieniem i nazwiskiem. Komuś to przeszkadza? Może to ciekawość co?
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wyszło, że Wyrak to akurat nie Pani.
![]() Co do podwójnych kont. A choćby ludzie mieli podwójne, potrójne i podziesiątne-co komu do tego? Jak chcą, jak im to odpowiada, jak z jakiś względów lepiej się czują, pisząc pod różnymu nickami, dlaczego nie.
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jedynie nie rozumiem zapewniej z byka, ze sie ma stare konto na ktorym jest tysiac piecset sto dziewiecset postow, ale to ma pewnie zwiazek z trollami/prowokacjami.
||
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoje problemy życiowe rozwiązuję sama. Na pewno nie będę pytać o zdanie nie wiadomo w sumie kogo, co mam zrobić w takie czy w innej sytuacji, bo daleka jestem od tego by prosić o rady młodzież jak postępować w moim własnym życiu. Po drugie. Może mam parę innych kont i z każdego piszę coś innego? nie Twój problem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

czy nie daj boze wybielilam odbyt
.

" cos w ten desen...
.