|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17001086]muszę się koleżanki spytac jak to jest z tym podpisem.
na noc nałożę to myslę że nie będzie drażniło ![]() pewnie byłoby lepiej, ale chciałabym sama sobie poradzic. niewiem jak to wytłumaczyc . a poza tym to moja siostra do odpowiedzialnych osób nie nalezy tzn. to taki lekkoduch. nie w głowie jej stabilizacja, jest niekonsekwentna i w ogóle. byłoby mi raźniej na pewno ale niewiem czy do końca czułabym się z nią bezpiecznie [/QUOTE]Zapytaj i napisz tu, jeśli możesz. Bo to trzeba rozwiązywać jak najszybciej, nie chcę potem na ost. chwilę się obudzić z ręką wiadomo gdzie. ;pRozumiem, o co chodzi. [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17001158]jest tak Nieźle. Po znajomości wszystko póójdzie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-02-06 o 15:33 |
|
|
|
#3632 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. może byc i w piątek , szybkie, szybkie ![]() w ogóle przez to że skrócili czas trwania egzaminu do minium 25 min. też wpłynęło na to |
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, będę trzymać kciuki.
![]() Dobra Żbiki, ja to zmykam szykować się na lodowisko. Miłego. ;**
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#3634 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3635 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam kiedy wejść i proszę, ile spamu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesza na 30 ubrań, to powieszone 70, biorę jedno, spada 10. 5 minut to upycham i jak najszybciej stamtąd wychodzę ![]() Cytat:
A wczoraj do paru osób z mojej klasy babka od angola, że chyba jednak nie trzeba zdawać angielskiego ustnego R A jaka była zdziwiona "biedne dzieci, nie dosyć, że musicie matematykę obowiązkowo zdawać, to jeszcze z językami wam tak zrobili... przecież to bez sensu". A jeden kolega dopiero się dowiedział, że ustny P też musi zdawać na koniec dyrektor do mnie, jak już zostałam sama, żeby sobie zmienić temat " Justyna, ty wiedziałaś o tym, prawda?" bo się śmiał ze mnie, jak tłumaczyłam dyrektorce nie chciałabym być na miejscu babki od ang, trochę się na nią wkurzył...Cytat:
) mówił, że jego mama zarabia <1000....Cytat:
Pisałyście o pracy w wakcje. U mnie wyjdzie jedna wielka ogólnie nie wiem, co to będzie...A w poniedziałek kręcimy czołówkę i nie mam skąd wziąć czapki policjanta Dzisiaj byłam z Tżtem na zakupach w Turku: krawaty, czerwona bielizna, itp. W wielkopolskim już dawno mieli ferie, studniówki, to czerwone staniki w Atlanticu po 30 zł, majtki po 13 ale w mieście 30 tys. mieszkańców nie ma pończoch do paska
|
||||||
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może ktoś z nią powinien zostać na tym balkonie :-P ? ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17000968]liczę że tak w czwartek powinnam miec egzamin . zobaczymy. czekam aż mój instruktor mi napisze sms-a .jeśli chodzi o terminy to naprawdę szybkie są [/QUOTE]wow. w sumie to fajnie tak, bo po niezdanym ma się siłę do walki, akurat starczy na następny dzień, a im dalej tym mniej tej siły i bardziej się nie chce. poza tym, ja przynajmniej, poradziłabym sobie lepiej ze stresem przy tak szybkich terminach. [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17001086] pewnie byłoby lepiej, ale chciałabym sama sobie poradzic. niewiem jak to wytłumaczyc . a poza tym to moja siostra do odpowiedzialnych osób nie nalezy tzn. to taki lekkoduch. nie w głowie jej stabilizacja, jest niekonsekwentna i w ogóle. byłoby mi raźniej na pewno ale niewiem czy do końca czułabym się z nią bezpiecznie [/QUOTE]chyba wiem o co Ci chodzi, to co ona by Ci "załatwiła" nie koniecznie musiałoby wyjśc ![]() nie czułabyś ze to jest pewne i zapiete na ostatni guzik. wcale nie musiałaby Ci ułatwić tego ![]() dla mnie to że raźniej to wazny argument i mimo wszystko na miejscu byłby ktos w razie czego.[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17001861] pytałam się koleżanki i napisała mi że nie trzeba nic podpisywac hm... |
|
|
|
|
#3637 |
|
Raczkowanie
|
hej
mogę się przyłączyć do was do wątku? Też na wakacje chcę pojechać zagranicę do pracy, tylko trzeba coś znaleźć rozsądnego, a o tych całych biurach co niby załatwiają pracę np w Holandii za wiele dobrego się nie naczytałam. A fajnie by było sobie zarobić, bo chcę iść na kurs niemieckiego na Uniwerku Wiedeńskim, a potem to albo tam na studia, a jak nie to wrócę do Polski i do Wrocka na studia pójdę tylko jeszcze nie wiem jakie ![]() Dzisiaj od rana latam ze szmatą, bo mój Maksio cały czas haftuje. Byłam z nim u weta, dał mu chyba z 4 zastrzyki, ale jak na razie nie pomogło ![]() Chciałam na te ferie wybrać się na snowboard do Czech, ale dowód będę miała dopiero po feriach, bo też szybko mi się zebrało na wyrabianie dowodu, a mogłam go już mieć we wrześniu
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O no co Ty, że dyrektorka nie wiedziała? ale szczerze to nie wiem czy mnie to dziwi choć, żeby w lutym, ostatniego dnia nie wiedzieć ![]() może w końcu przypiłują trochę panią od angielskiego? a myślałaś o pracy za granicą? mogę Ci przysłać takie pończochy , chcesz?bo jak kupowałam swoje, chciałam dwia pary samonośnych, a tu bach pomieszali w "koszach" i wziełam takie do paska jedne ![]() a moich majtek za 5 i tak nie nie przebije ![]() ale ciągle mi się w...
|
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
otóż to ! . lepiej bym tego nie napisała . masz rację jeszcze się popytam o ten podpis innych osób ![]() Cytat:
Justyna- a z tą pracą w Niemczech co kiedyś pisałaś to nie wyszło Wam ? mam ochotę na długi spacer , także idę po koleżankę i w drogę ![]() do później ;* |
||
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<patrzy w to wydrukowane> no patrz, Andrzej, rzeczywiście, nie pomyślałabym, naprawdę" ![]() ![]() Tylko, że ona to od dyry wiedziała ale mogliby, mogli... ![]() Pisałam kiedyś, że moglibyśmy się z Tżtem w Niemczech załapać... i co, kryzys, ludzi nie przyjmują w UK nie mam nikogo znajomego czy rodziny a najchętniej to bym sobie właśnie tak wyjechała. Np kolega ma kuzynkę w Belfaście i chce w ten sposób jechać...A masz z koronką? Żeby ładnie z podwiązką wyglądały ![]() Ja to bym chciała TE Nie mów o wbijaniu chciałam M, oczywiście były tylko S i L, pewnie będę miała tak samo bo wiadomo, że wzięłam S... ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17002841]Justyna- a z tą pracą w Niemczech co kiedyś pisałaś to nie wyszło Wam ? mam ochotę na długi spacer , także idę po koleżankę i w drogę *[/QUOTE]Niee, ![]() Tylko się ubierz ciepło!!! Ja łaziłam dzisiaj bez czapy przy -2,5 i już mnie ucho boli
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pończochy te co pokazałaś, boskie serio. wracam do matmy-.-
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-06 o 17:41 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie racja, strasznie mało dostajecie właśnie chyba tak zrobię, że będą mi wysyłać tyle ile będą uważali za stosowne. Tylko właśnie, Marta chyba dalej pisała, żebym to sobie gdzieś tam odkładała czy coś. Tylko ja nie umiem tak no wiecie, mam świadomość, że mam tyle i tyle kasy, które MOGĘ ale NIE MUSZĘ wydać..a i tak je wydam ![]() inaczej kiedy wiem, że mam określoną sumę, która mi wystarczy na styk.. wtedy się pilnuję i nawet potrafię się bardziej ograniczyć, przemyśleć zakupy..i coś mi jeszcze zostanie z tego. spokojnie da radę w Gdańsku teraz można spokojnie za 900zł się utrzymać. ale właśnie, tak jak dziewczyny pisały, zależy co to będzie za mieszkanie i w jakim miejscu. Wiadomo, jak wywali 3-pokojowe w centrum to będzie płacił 1000zł za samo mieszkanie ![]() do Szczecina 2000zł?! to co on? kawiorem i szampanem codziennie się raczy? ![]() Cytat:
przynajmniej na UG, na UAM podobnie. moja G. zdaje biologię z tego względu, że sama powiedziała, że geografii i tak musiałaby się uczyć do matury, ale geografia jej się nie przyda później na studiach, a biologia tak. moja mama ma wysokie stanowisko, nie najwyższe, ale pracuje już ponad 15 lat w zakładzie i na razie wyżej nie może awansować w swoim dziale.. ale to taty pobory tutaj zawyżają.. moja mama zarabia mniej więcej tyle, co pracownik fizyczny w Philipsie. ![]() pomijając fakt, że ma ukończone studia mgr i podyplomówkę ![]() i siedzi codziennie 8h przed komputerem i załatwia sprawy z ludźmi, którzy przychodzą i psują Ci krew i szargają Twoje nerwy. nie chciałabym pracować tak jak ona. jeszcze te wszystkie przepisy, ustawy, zarządzenia, wszystko trzeba mieć w jednym paluszku.. bo dzwonią do Ciebie podstawieni ludzie z centrali.. i jak nie umiesz odpowiedzieć na pytanie to wylatujesz Cytat:
hej ! jasne ![]() Cytat:
![]() "co tam grzebie? złota szuka?" Cytat:
![]() Martyna, pytałaś o te smażone dla psów. wiesz co.. nigdy raczej nie zwróciłam uwagi, ale czym smażonym byś chciała psa karmić? ja raczej gotuję w nieosolonej wodzie. mój pies je głównie to co my w domu. bo np. jak widzi, że jesz jogurt to będzie łaziła, że też chce. to zawsze zostawiam jej trochę w pojemniczku i daję do wylizania. tak samo np. owoce albo warzywa jak ona widzi, że jesz.. to choćby to była marchewka, banan czy jablko to będzie Ci w oczy tak patrzyła, że musisz jej kawałek dać (tylko ja nigdy nie daję w trakcie kiedy jem, tylko np. jej zostawiam i jak kończę jeść to wtedy oddaję resztę) ![]() edit: ja tylko wiem, że nie wolno dawać ziemniaków i orzechów bo pies ich nie strawi i po prostu wydali w takiej samiej postaci jak zjadł (chociaż moja Perła podkrada orzechy laskowe z koszyka- bo stoi akurat na takiej wysokości, że może swobodnie pyska tam wsadzić - i się nimi bawi.. a potem rozłupuje i wygrzebuje orzech ze srodka).no i nie wolno przedobrzyć z nabiałem bo pies dostanie łupieżu.. bo wątroba nie będzie nadążała. tak jak pisałam, moja Perła dostaje zazwyczaj jakąś kiełbę chudą, ewentualnie parówkę ale nie drobiową.. i kupujemy w takim osiedlowym sklepie taką jakby kaszankę.. to się nazywa "przysmak Asa" i to taka gruba "metka".. i to jest taka właśnie jakby kaszanka ze ścinkami mięsa.. a po zwykłej kaszance to pies mi wymiotuje (i w ogóle po kaszy).no i nie można kości z drobiu dawać. bo się łamią w igły takie i mogą uszkodzić przełyk. i od czasu do czasu to pierś z kurczaka się gotuje, albo jak mama gotuje rosół to się porcje obiera dla psa.. albo np. jakąś cielęcinę czy wołowinę chudą- wszystko gotowane. a tak to ma ciągle w misce suchą karmę. ale też kupujemy taką że właśnie bez białka, żeby tego łupieżu nie dostawała.
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-02-06 o 18:48 |
|||||
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej siostry kolegi tata (który pracował tam gdzie moja mama) zmarł w wypadku samochodowym, niedługo po moim tacie, kobieta została sama, z dwójką dzieci. Przy czym ona jest bezrobotna (i chyba nawet nie pracowała). I to jest tragedia. No cóż, musisz nauczyć się oszczędzać, bo to jest podstawa samodzielności. Ciężko Ci będzie, bo jestem przyzwyczajona do dostatku. A jak zaczniesz samodzielne życie trzeba będzie się liczyć z każdą wydają złotówką. Ale będzie spoko. A no w Szczecinie i dawała mu ok. 2000 zł. I to nie jest jakaś królewska rodzina, która musi mieć wszystko co najlepsze. ja nie wiem na co on wydawał tą kasę, także za dużo napisać nie mogę.
|
|
#3645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, hej! zostań na dłużej z nami.Jak masz na imię? a gdzie bedziesz szukała tej pracy? a paszportu nie ma ?Cytat:
![]() no, a przynajmniej jest dużo dużo trudniej... a ja miałam takie marzenie, bÓ. nie mam z koronką w ogóle to ja mam przecież w kolorze opalonej skóry.ale dobrze, że patrzysz na te z koronką, bo na niej się trzyma świetnie podwiązka a ja mam bardzo chudą nogę a się trzymała zamów na allegro trzeba było szukać dalej, a nie brać S na siłę Cytat:
w sumie to się przyzwyczaiłam, a jak już nie mogłam to do łazienki, hah. Ewa dobrze mówi, nauczysz się oszczędzania chociaż wiesz, tak myślę sobie... nie każdy musi oszczędzać, to na dobrą sprawę... czy musi to robić? chociaż może stąd własnie biorą się ludzie szastający kasą na prawo i lewo. i dla nich kupienie dziecku 5 telefonów i stu komputerów to żaden problem. ja mam np. teraz tak, że uczę się, jak zagospodarować sumą, którą mam, bo wiem, że więcej po prostu nie będzie, bo nie ma skąd. ciężko jest, i to właśnie dlatego nie byłam na zakupach od wakacji np. ![]() kiedyś mogłam sobie pozwolić na sushi, salad story, a teraz zadowalam sie obiadami w domu. kombinuję czy nie sprzedać nieużywanych ubrań i kosmetyków na allegro. ![]() ale daje radę. chociaż ja zawsze uwielbiałam chomikować kasę, żeby na raz o tyle nie prosić rodziców, tylko sobie z różnych źródeł uzbierać większą sumę i kupić coś porządnego, albo kilka porządnych rzeczy. lubiłąm dojśc do momentu, w którym nie musiałam się hamować i po prostu kupić to na co mam ochotę. np. cała kasę z 18' mam niewydaną i nie wiem kiedy bedzie zwrot)w ogóle zdaje mi się, że KAZDY, kto wie, że ma więcej kasy... to więcej wyda. tak to już jest. ale takie konta oszczędnościowe czy lokaty - mają blokady na wyjmowanie pieniędzy ![]() o co chodzi z tym łupieżem ? ![]() Cytat:
dobra we, nie chwal się nartami Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-02-06 o 19:41 |
||||
|
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę bardzo mało. Powinni dawać właśnie chociaż tyle, ile Tato zarabiał.. chociaż przecież to nie zrekompensuje Wam tego, że Go nie ma.. bez sensu zupełnie. No właśnie, biorąc pod uwagę to, że obie chcecie studiować.. tylko Ty zostajesz w Bdg, co nie? Siostra też? bo to też wam odpadają koszty utrzymania (w sensie, że dodatkowa kasa na mieszkanie).. hmm.. no to nie jest tak, że ja kompletnie nie umiem zaoszczędzić.. tylko tak jak mówię, jak mam świadomość, że mam ZA DUŻO pieniędzy.. i MOGĘ (ale niekoniecznie muszę) je wydać.. to i tak je wydam.. bo tu nowa bluzka, nowe spodnie, a jakaś książka może, a tu prezent dla Tżeta.. no i szybko mi się ta kasa rozchodzi. A jak np. mam określoną sumę na określony czas (np. mam 1000zł na miesiąc) to wiem, że muszę wszystko tak rozplanować i przemyśleć żeby nie wydać kasy na głupoty, które są mi zbędne.. albo np. zamiast mleka za 4zł kupić mleko za 2zł. zamiast zrobić zakupy w delikatesach.. przejść się do Biedronki gdzie zapłacę dwa razy mniej i nie kupię zbędnych produktów. mam świadomość, ze muszę zapłacić rachunki, a wolnych środków zostanie mi 100zł np.. takie pieniądze na swoje przyjemności.. i wtedy wiem, że mogę iść na imprezę i zostawić w klubie 50zł albo za tą kasę kupić sobie bluzkę. I wtedy rozważam co mi się opłaca bardziej..i czy np. jak nie pójdę na imprezę to coś stracę.. a może nawet nie kupię bluzki.. bo uważam, że nie jest warta tej ceny.. a lepiej zostawić tą kasę na coś innego.. ja np. odkładam drobniaki, taką metodą słoikową. Mam pojemnik do którego prawie codziennie (wiadomo, że nie codziennie mam takie drobniaki.. więc też nie codziennie) wrzucam drobniaki (wszystko poniżej 1zł). W wakacje po 3 czy 4 miesiacach takiego oszczędzania miałam w tym pojemniku trochę ponad 50zł, co było dla mnie miłym zaskoczeniem. teraz postanowiłam nie wymieniać dopóki nie uzbieram całego pojemnika zawsze mam takie wolne pieniądze na coś ekstra dla siebie, a tak naprawdę nie czuję, że coś odkładam. już się umówiłam z Tż, że od maja nie będziemy sobie robić żadnych prezentów na jakieś walentynki, rocznice poznania, mikołajki, dni kobiet, dni dziecka, imieniny, zajączki i inne takie dupne nie-święta, tylko będziemy odkładać do słoika po 50zł przy każdej takiej okazji. Zostaną tylko urodziny i święta BN myślę, że nauczę się lepiej dysponować kasą jak zacznę sama ją zarabiać (chociaż jak widzę po Tż to on swoją wypłatę lekką ręką wydaje )---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
właśnie, dla moich rodziców nie jest to problem, jest to problem DLA MNIE. bo ja byłam przyzwyczajona do tego, że mówiłam co chciałam i zawsze to miałam. Na początku zawsze kręcili nosem, a potem mi robili miłą niespodziankę. Zawsze robią wszystko dla mnie. Tylko, że ja dorosłam, zmieniły się moje wartości.. i nie potrzebuję nowego telefonu, nowych ubrań, nowego komputera. A moja mama tego nie rozumie ona myśli, ze ja POWINNAM ciągnąć z nich jak najwięcej i ona się dziwi, że nie chcę butów za 600zł, że nie proszę o kasę na kino, że nie chcę pieniędzy na wyjazd do Tż (bo zawsze staram się planować te wyjazdy z wyprzedzeniem, że mogę sobie sama na to odłożyć).pojechałam przed sylwestrem do Gdańska na tydzień. Dała mi swoją kartę kredytową i kazała mi iść na zakupy. Nie miałam limitu ile kasy mogę wydać. Wydałam ok 200zł na jedzenie, bilety na pociągi i ztm, skm. + 50zł na dwie koszulki w tally weijl. a mama się na mnie prawie wydarła, że sobie nic nie kupiłam ![]() no,ale.. jak mi się nic nie podobało.. no i zrozumiesz. i właśnie tak jest, że im więcej masz tym więcej wydasz , szczególnie na zbędne rzeczy i głupoty. ![]() a nie chcę być taka, że potem nie będę umiała docenić pieniądza i będę rozrzutna.. i do niczego w życiu nie dojdę bo wszystko wydam na perfumy i drogie ciuszki ![]() no dobra, są blokady, ale ja bym nie wrzuciła tych pieniędzy na lokatę bo widziałabym dla nich lepszą inwestycję no łuszczy się psu skóra jak je za dużo białka. Facet mi w zoologicznym powiedział, ze to dlatego, że wątroba nie nadąża z trawieniem białka i pies po prostu w ten sposób choruje
|
|
#3647 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to rzeczywiscie :pupa: ubrałam się ciepło godzinkę sobie spacerowałysmy. świetne powietrze![]() grzańca bym sobie wypiła ![]() Cytat:
jeśli chodzi o oszczędzanie to nie jest to moją mocną stroną. niestety. ale muszę się nauczyc rozsądnie wydawac pieniądze ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- dostałam sms-a : egzamin w czwartek aż mi serce zaczęło bic szybciej i odczułam lekki stres . będzie dobrze Kamila ..
|
||
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
To następnym razem jedziemy razem
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17007367] grzańca bym sobie wypiła ![]() dostałam sms-a : egzamin w czwartek aż mi serce zaczęło bic szybciej i odczułam lekki stres . będzie dobrze Kamila ..[/QUOTE]A wiecie, na stoku to grzane piwo i ni piłam. Wróciłam do domu i było mi masakrycznie zimno, to wlałam do garnka wino całe i nie miałam przyprawy do grzańca to dałam do piernika będą. Wykąpałam się, idę zobaczyć o czy tam pisałyście. |
|
|
|
#3649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie mama kolegi też musiała robić studia, pracuje 7-15, a jak czasami B opowiada, jakie ona ma tam akcje i tak samo - cały czas przed kompem (przy okazji - dlatego właśnie nie idę na informatykę, przynajmniej taką "na sprzęcie" - nie dałabym rady tyle czasu przed ekranem + mój nie najlepszy wzrok )Cytat:
![]() Ja muszę mieć czarne, bo do czerwonych butów takie beżowe by wyglądały dziko ogólnie ja zawsze chodzę w czarnych/grafitowych rajtach, jakoś nie lubię beżowych ![]() A ja mam chude łydki i zlatują ze mnie wszystkie podkolanówki Już to zrobiłam ![]() Weź, tyle tych atlanticów w Turku, że hoho weszłam pierw do jakiegoś no-name, to tylko majty do pępka a ja w nie biodrówkach nie chodzę ![]() Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17007367]no rzeczywiście jest kryzys ![]() dostałam sms-a : egzamin w czwartek aż mi serce zaczęło bic szybciej i odczułam lekki stres . będzie dobrze Kamila ..[/QUOTE]Kamila, bo ja nie nadążam siostra w Hiszpanii, brat w Anglii, drugi tutaj, którego żona lubi Czarodziejki z Księżyca.. ile Ty masz rodzeństwa? (pamiętam, że chyba pisałaś w wakacje )Będzie dobrze -------- Dziwnie mi, jak piszecie tak o oszczędzaniu, kasie, itd... Bo u mnie to jakoś tak zawsze płynnie wychodzi. Kasę z 18 wpłaciłam na lokatę, a co jakiś czas dostaję od rodziców pieniądze. Przykładowo dzisiaj 200 zł ( a potrzebowałam 50 na zasadzie ja kupuję Tżtowi krawaty, on mi bieliznę ), to pewnie starczy mi to do końca tygodnia na solarium przed studniówką, puder i czerwoną pomadkę, zrobię kilka razy jakieś zakupy do domu. A nie, 90 wydałam już dzisiaj w spożywczym (takie rzeczy przerażają, że mało co, a prawie stówa...). Ale jak coś zachomikuję, to mam na imprezę. Chociaż nigdy nie mam problemów, żeby rodzice mi coś dali. Przy czym nigdy nie kupuję sobie za tą kasę ubrań (bo prawie zawsze jeżdżę z rodzicami, jak nie, to zawsze dadzą więcej niż chcę i potrzebuję...).Ciężko będzie za rok ![]() Pisałyście kilka miesięcy temu o nowej płycie Happysadu ja ze swojej super szybkim zapłonem dopiero teraz jej słucham, tzn miałam już jakiś czas, ale tak jakoś. I w niektórych piosenkach się zakochałam |
||||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Fatalnie się czuję, oł je.
![]() Nie mogę nawet jogurtu zjeść, bo robi mi się tak niedobrze. ![]() Chyba mnie grypa żołądkowa dopada. W moim otoczeniu krąży już ze 3 tygodnie. Przeskoczyła chyba na mnie. Hej. ![]() Skąd jesteś, jak masz na imię, jakie plany maturalne? [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17007367]dostałam sms-a : egzamin w czwartek aż mi serce zaczęło bic szybciej i odczułam lekki stres . będzie dobrze Kamila ..[/QUOTE]Będzie dobrze.
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki jest ZUS. Ma swoje dziwne obliczenia i myślą, że to starczy. Tzn. myślę o Bdg. , siostra też studiuje w Bdg. Ogólnie to nie jestem z Bdg., oddalona jestem jakoś 25 km., ale to tylko 60 zł/na os.bilet miesięczny +jakieś sieciówki. Ale to tam to nic takiego. I fakt koszty utrzymania póki co odpadają, bo nie wiadomo jak to się później wszystko potoczy. ![]() Tak tak, ja to rozumiem. Im więcej ma się kasy, tym bardziej chce się wydawać. Ojj to jest straszne. Też najczęściej wydaję kasę na jakieś zbędne rzeczy, które w danej chwili nie są mi potrzebne. I racja jak będziesz miała określoną sumę na dany czas to będziesz wiedziała co możesz kupić, a czego nie. lecę do sąsiadki na herbatkę, matma leży.
|
|
#3652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() siostra w Hiszpani. brat w Anglii i to Jego żona lubi Czarodziejki ![]() no i trójka rodzeństwa jest w domu . także mam dużą ,wesołą rodzinkę ![]() no nie które piosenki są rzeczywiście fajne
Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2010-02-06 o 21:22 |
|
|
|
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17001861]no ja myślę
u mnie też mają zrobic lodowisko na boisku na ferie pytałam się koleżanki i napisała mi że nie trzeba nic podpisywac Widzę, że nie tylko ja lubię lodo Ale kurde, oni w ogóle nie dbają o to, by ten lód był równy! ![]() Oo, to mi dałaś nadzieję. Ja dopytam się jeszcze TŻa, jak to z nim było. Cytat:
![]() Ona chyba przeziębiona jest i dlatego tak popuszcza.. bo dość często jej się zdarza. A tam, już teraz zaczęły się spacerki, to balkon odejdzie w siną dal. ![]() Cześć. ;* Cytat:
Dziś ją odrobaczyliśmy. A karmę ma z białkiem,tj. z kurczakiem ;> Pedigree Junior. szczeniak musi dostawać dużo białka przecież, potrzebny jest do wzrostu. ;> Cytat:
Nie mogę powiedzieć, że jestem samodzielna finansowo, no ale rodziców nie proszę. Nawet czasami jedzenie sobie sama kupuję, np. jak mam ochotę na wędzonego łososia albo super-hiper chleb razowy za 4zł. Cytat:
Kupiłam sobie szampon za to. [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17007367] dostałam sms-a : egzamin w czwartek aż mi serce zaczęło bic szybciej i odczułam lekki stres . będzie dobrze Kamila ..[/QUOTE] !!____ No i po lodowisku.. nie wiem, jak ja się przestawię na "normalny tryb" po feriach, jak teraz kładę się o 0:00-1:00 i wstaję o 9:00-10:00.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-02-06 o 21:40 |
||||
|
|
|
#3654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra jakaś, jak można tak kłamać. Nienawidzę oszukiwania, straszliwie. Cytat:
Jak pracujesz dodatkowo to mniej, coś tam zabierają. No bo u mnie w rodzinie jest taka sytuacja. Bo obojgu rodziców dostają, chyba 1000 zł na dwoje, a jak brat już się nie uczy to na siostrę idzie cała kwota. Cytat:
No i tam to już tak dobrze nie płacą jak w UK np. |
|||
|
|
|
#3655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja do Czech jeździłam z legitymacją, gdy nie miałam jeszcze dowodu. Ale to było rzut kamieniem od mojego domu, nie było okazji, by mnie wylegitymować, więc nie wiem czy mogłam tak jeździć ![]() . Oglądałam dziś "nostalgię anioła" wzruszający film, oglądała któraś? |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Paszport skończył mi się przed wakacjami no i nie ma , ale będę musiała wyrobić. Myślałam nad pracą w Holandii lub Niemczech. Tylko trochę mam obawy załatwiać pracę w tych biurach najlepiej byłoby przez znajomości coś załapać ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17006802]siostra w Hiszpani. brat w Anglii i to Jego żona lubi Czarodziejki ![]() no i trójka rodzeństwa jest w domu . także mam dużą ,wesołą rodzinkę ![]() [/QUOTE] fajnie masz ja jestem jedynaczką
|
|
#3657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka Polska ![]() tak,wiem, że nie jesteś z Bdg, ale tak napisałam bo wiem, że mieszkasz pod Bdg i pisałaś, że tam chcesz zostać na studia. no właśnie.. [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17009261] ![]() siostra w Hiszpani. brat w Anglii i to Jego żona lubi Czarodziejki ![]() no i trójka rodzeństwa jest w domu . także mam dużą ,wesołą rodzinkę ![]() no nie które piosenki są rzeczywiście fajne [/QUOTE]z jednej strony taka duża rodzinka jest fajna (wiem bo mam w rodzinie takie rodziny - jeżu, masło maślane, ale okej).. wszyscy się wspierają i w ogóle kochają a ja jestem sama, ale też nie narzekam.w ogóle stwierdziłam, że wywalę całą swoją szafę bo mam wszystko z ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
bardzo możliwe. ale nie wiem.. ale chodziło mi o to, ze co? smażyć psy będziesz mięso? bez sensu ooo, wiesz co mi facet mówił w zoologicznym? (w innym niż ten gdzie kupuję te szampony i akcesoria do pielęgnacji Perły) że małym psom - w sensie nie, że młodym, tylko małym wielkością- nie wolno dawać tych pedigree i chappi bo one mają dużo toksyn i rozsadzają takim małym psom szybko wątrobę.i to prawda musieliśmy ją leczyć Puriną (30zł/kg ), a teraz kupujemy jakiejś innej firmy na wagę.. za 8zł i za 12zł, bo mieszamy dwie. I jest wszystko dobrze i kup Soni witaminę D w kropelkach ja jej tą witaminę dodawałam do jajka, w sumie do żółtka (surowego). takie surowe jajko dla psa jest świetne na sierść. moja Perła uwielbia to surowe żółtko Cytat:
niee.. o czym to?
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-02-06 o 22:00 |
|||
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, jak np. sobie smażysz jajecznicę z kiełbasą chociażby to już psu tej kiełbaski rzucić nie moźna. ![]() No ale przecież to Pedigree Junior, więc dla małych psów, bo zazwyczaj szczeniaki są małe. ;> kurde, jakie to zagmatwane, dopytam się stryja który ma psa, dzięki. ![]() A po jakim czasie dostawała łupieżu od jedzenia ;>? Bo Soni na razie nic nie jest. Na surowe jajka moi rodzice się nie zgodzą, powiedzą, że bzdury wymyślam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3659 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. nie mojemu psu, bo ja nie mam, ale temu na wiosce, bo on taki biedny jest. Tak się cieszy jak przyjedziemy, a babcia to go tak o tylko trzyma. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

. a poza tym to moja siostra do odpowiedzialnych osób nie nalezy
tzn. to taki lekkoduch. nie w głowie jej stabilizacja, jest niekonsekwentna i w ogóle. byłoby mi raźniej na pewno ale niewiem czy do końca czułabym się z nią bezpiecznie
Po znajomości wszystko póójdzie.

kiedyś jak młodsza byłam to ciągle mi się tak robiło, a teraz w ogóle
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ogólnie bardziej mi chodziło o rzeczy. Niektóre są fajne.
A jaka była zdziwiona "biedne dzieci, nie dosyć, że musicie matematykę obowiązkowo zdawać, to jeszcze z językami wam tak zrobili... przecież to bez sensu". A jeden kolega dopiero się dowiedział, że ustny P też musi zdawać 

Żeby ładnie z podwiązką wyglądały
bo wiadomo, że wzięłam S... 

..