|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
![]() Cytat:
A co do naleśniorków- to już wiesz co mi na pewno zrobisz chetni ebym spróbowała takich właśnei drobiowych lub rybnych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Recovera bardzo lubiłam, nawet na mojej tłustej gębie świetnie się spisywał, póki nie odkryłam, ze to on mnei zapycha ![]() Cytat:
dopisane do listy ![]() Cytat:
Ale byłam z mamą i koniec mojego projektu po 6 zużytych ładnie kosmetykach wpadło: FlavoC Forte, szampon i odżywka HE niebieskie, 2 kremy Dr Scheller do twarzy (bardzo mnie ciekawią, multi-ochronny porzeczka-marula do wszystkich typów cery oraz balansujący nawilżający do wrażliwej z jojobą i schisandrą) i potem jeszcze deo w sprayu Nivea Happy Time z promocji w Almie.Czyli jestem na zero ![]() A nie, nie jestem wymieniłam się rano z jedną wizażanką, wpadła mi mgiełka Avonu Mango&passiflora i odsypka pigmentu MACa platinum a oddałam rzeczy, których i tak już nie liczyłam do swoich zbiorów więc jest dodatkowe +2...Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
http://www.vampyvarnish.com/2010/01/...atches-review/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie robić tego wszystkiego
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co chcę wypróbować wszystkie z Herbala (póki co miałam niebieską odżywkę i kończę pomarańczowy szampon, więc jeszcze długa droga przede mną ).Mama sobie kupiła mleczko do ciała Ziaja kokosowa, całkiem fajnie się zapowiada. Miałam z tej serii masło, ale zapach tego mleczka jest ładniejszy, bardziej słodki
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w Krakowie jest tylko jeden SP? zadowolona jesteś z tego Flavo C? ile kosztuje po zniżce? ja dziś kupiłam bluzkę w VeroModzie żałuję, że nie wzięłam drugiej w innym kolorze, ale w sumie dwie takie same..
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() FlavoC mi służy, dermatolog zaleciła na grudki biał podskórne i faktycznei jak regularnie stosuję to mi się poprawiło i ogólny stan cery też. Myślałam o kupnie ActiveC XL bo testuję z próbki właśnie i też nie jest złe, no ale ta promocja akurat się trafiła to zdążę jeszcze jedną kurację przed wiosną przeprowadzić po znizce wychodzi za 74,99 zł ![]() Ja lubię kupować parami, jak mi się coś spodoba i nie jets za drogei to biorę 2 kolry jednego modelu- bo mi ciężko znaleźć coś dobrego na siebie więc jak już się trafi to lepiej brać
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Pigment z MACa, niestety limitowany i nie wznawiany od dłuższego czasu
Ale kolor jest tak śliczny i niejednoznaczny, że nie wiem czy kiedyś w końcu nie pęknę i go nie kliknę![]() Aha, i gratuluję zdanego egzaminu Ja dziś też byłam na zakupach, ale wróciłam tylko z jeansami z Topshop i pantoflami na niskim obcasie. Szukałam jakiejś fajnej torby, ale mimo iż oglądałam dziś chyba z 1000 egzemplarzy nic kompletnie mi się nie podobało
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda zauważyłam, że w mojej szafie przez to jest jakoś nudno (kiedyś kupowałam bluzki np. w jakieś wzorki typu kwiatki, kropki itp. a teraz wszystkie gładkie), ale przynajmniej jest kolorowo. Na wiosnę chciałabym obkupić się w jakieś ciuszki w pastelowych kolorach, bo dominują u mnie: czerń, ciemny brąz, szary, odcienie niebieskiego i granatu oraz fiolety.
|
|
#4057 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do karnetu to też mam takowy, tyle że niezupełnie darmowy, bo ja płacę za niego część, a cześć pracodawca, ale mam nielimitowane wejścia praktycznie wszędzie, gdzie chcę, a gdzie program Benefit działa. Tylko jakoś tak za mało go wykorzystuję Ale już niedługo będzie się robić cieplej i widniej, to i chęć ruszenia tyłka z domu będzie większa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z moim netem to ciężko się youtube ogląda, a co tu mówić o filmach. TŻta wykorzystuję i mi ściąga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz nie mogę się ruszać ![]() Cytat:
************* Znikam, bo TŻ zaraz będzie, a ja jeszcze muszę szybko odkurzyć i się umalować, bo mamy iść na zakupy, mam nadzieję szybkie, bo wcale mi się nie chce po sklepach łazić. Miłego popołudnia |
||||||||
|
|
|
#4058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, nie przyłożyłam się za bardzo ale grunt, ze już nie musze się z tym męczyć TopShop mi się podoba- mam parę rzeczy z lumpków i lubię Torbę też musze jakąś fajną dorwać, teraz mam jedną szarą ale rączka popękała i wystaje ze środka jakiś musztardowy wkład ![]() Cytat:
umawiałam się z Isą ale nei wyszło (jeszcze ).Tak, nie ma to jak wymówki ![]() dobra już dobra, nei ma czego gratulować, koniec tematu ;p Ojej, to one takei zapiekane w naczyniu, aaa, myślałamże tak jak moje na patelni, to tym bardziej chcę ![]() Bo wiesz, mam taki sposób: wchodzimy gdzieś i ja zaczynam paplać i paplać wypluwając potok słów i w międzyczasie rzucam nazwy rzeczy które mama zaraz ujrzy na następnej półce i w ten sposób one lądują w koszyku jej ręką Ale o dziwo serum i Biodermę sama chciała mi kupić bo wcześniej w domu piałam z zachwytu nad nimi więc tu mnie nawet zaskoczyła sama. szkoda tylko, że micela brakło ![]() Też bym gdzieś poszła z TŻ, czekam aż wróci z pracy i jak nie będzie żadnej imprezy to może coś porobimy razem we dwójkę a jak nie to jutro, bo będę tęsknić jak wyjadę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Chyba idę na koncert punkowy ![]() To się nawet dobrze składa- walnę sobie jakis mocniejszy makijaż bo się już stęskniłam- co do ostatniego dubowego to pamiętam, że miałam go wkleić zaraz fotki obrobię bo trochę światło miałam nieodbre i brzydko widać kolorki ![]() No, nie wyszły mi te fotki- kolorki były na prawde intensywniejsze a i smokey bardziej przyciemniony i wyżej
Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2010-02-06 o 18:06 |
|||
|
|
|
#4059 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam go swego czasu gratis do zakupów na Truskawce ![]() Cytat:
Paznokci natomiast nie mogę malować ze względów czysto praktycznych, gdyż studiuję pielęgniarstwo. W weekendy więc nadrabiam sobie zaległości i w makijażu, i w malowaniu paznokci ![]() Cytat:
![]() Do FMN mam spory sentyment, bo były to moje pierwsze cienie Clinique i od nich zaczęła się moja mania ![]() _________________________ Wszyscy się odchudzają, a ja bym bardzo chętnie przytyła Nie za dużo, tylko tak żeby się lepiej czuć i żeby ubrania lepiej na mnie leżały. 50 kg by mnie zadowoliło ![]() No i wykorzystam ten wątek i ponarzekam sobie. Tęsknię za TŻ-em, w piątek mam egzamin i muszę się uczyć oraz mam już dosyć zimnej i śnieżnej pogody Mogłoby już być cieplej
|
|||
|
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na mnie słońce w ziemie okropnie działa. Głowa mnie tak boli, ze zaraz chyba pęknie.
Cytat:
Cytat:
Super Świetny makijaż Szkoda, że mi takie kolorki nie pasują ![]() Zużyłam wczoraj nieszczęsny żel Indian Spice. Na All kliknęłam prasowane meteoryty Nacres - za 110 zl można się skusić. Beige L. poczekają - i tak nie sa teraz w dobrej cenie. Co dopiero wczoraj sie żaliłam, że ostatnio spedzamy mało czasu razem z TŻ a dziś wynajął mieszkanie na drugim końcu miasta
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-06 o 18:09 |
||
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko ślicznie Ci wyszedł ten makijaż
Jak byłam w liceum też lubiłam malować się tak kolorowo a teraz używam tylko neutralnych barw i zastanawiam się właśnie nad zakupem paletki 8 cieni z Avonu z tymi beżowo-brązowymi cieniami BTW. Zauważyłam jakiś czas temu, że coś mi się dzieje z kolorem tęczówek. Zawsze miałam niebiesko-zielone a niedawno zauważyłam na nich jakieś brązowe plamki, których wcześniej nie było a jedna z nich jest nawet dość spora
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2010-02-06 o 18:42 |
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję, dużo słyszałam dobrych opinii o serach z wit. C pewnie w końcu i ja ulegnę zwłaszcza jako ochrona przed drobnymi zmarszczkami mimicznymii nadal żałuję, bo bluzki mi się podobały, cena świetna (przecenione z 39,99 na 14,99), rodzicielka namawiała na drugą, a ja się tak wahałam, że w końcu nie mam Cytat:
dziwiłaś się, że Nosek wzięła (a ona chyba ma jaśniejszą skórę niż Ty ) a w końcu sama się skusiłaś nie spodziewałam się ![]() mój TŻ też na drugim końcu miasta.. sama podróż zniechęca - 1,5h w jedną stronę, no ale u Ciebie to chyba lepiej/wygodniej niż widywanie się u jego rodziców?Rzyrafko, cudny makijaż
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki impuls Najwyżej puszczę w świat dalej ![]() Nosek ciemniejsza ode mnie ![]() No własnie nie wygodniej, bo dzieliło nas kilka kroków, podwoził mnie do pracy, z pracy, do szkoły, ze szkoły i ogólnie gdzie chciałam a teraz Zawsze można było wyskoczyć choćby na te pół godzinki a teraz nie będzie takiej możliwości Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-06 o 19:11 |
|
|
|
|
#4066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój 10 min piechotą, ale z racji na warunki wolałabym żeby nawet na wiosce gdzie trzeba busem jechać mieszkał ![]() Dzięki, muszę poszukać jakichś fajnych kursów wizażystkowych, bo z pracą w moim zawodzie naprawde krucho i się boję co to będzie za półtorej roku ze mną... Cytat:
![]() Jejku, zaraz pewnei zadzwonią żebym wychodziła a ja nawet nie wiem w co się ubrać (o wykonaniu makijażu nie mówiąc). ![]() Miłego wieczorku
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko: może nie tyle od kształtu twarzy tak ogólnie od jej wyglądu
Nie wiem jak to dokładnie opisac, ale przekonałam się o tym robiąc makijaże z MM - na kimś makijaz wyglądał super a na mnie ... eh ... Przeważnie wygladałam na zapłakaną, albo jakbym miała 15lat
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślę, że kurs Ci nie potrzebny, masz wrodzony talent do malowania Przeglądam sobie stronkę Himalai i kuszą mnie te nowości do włosów. Nie wiem czy się czasem nie zdecyduję na któryś szampon i odżywkę. Muszę też pomyśleć o zamówieniu z BU, bo mam jeszcze tylko pół butelki żelu hialu. i muszę zrobić zapasik. A przy okazji wzięłabym jeszcze jakiś olej ![]()
|
|
#4069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chciała mieć swojego bliżej, ale z drugiej strony kilka kroków, to chyba za blisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przede wszystkim, należy szukać wszelkich zmian - takich jak: plamki, kropki, linie, zagłębienia, a także innych znaków, jak np liczne pierścienie, które świadczą o nie najlepszym stanie naszych nerwów. Ciemny pierścień pojawiający się na obwodzie tęczówki świadczy o spowolnionym procesie przemiany materii. Liczne brązowe plamy na całej powierzchni świadczyć mogą o kłopotach z wątrobą, a żółte - o problemach z nerkami. Obwód źrenicy (czyli tzw pierścień metaboliczny) powinien być czarny i równomierny. Podwójny pierścień w dwóch odcieniach (jaśniejszym i ciemniejszym) jest oznaka nieżytu żołądka. Nierównomierny lub bardzo cienki pierścień mówi nam o tym, że nasz organizm ma się raczej kiepsko. O chorobie mogą świadczyć również czarne plamki. Po zaobserwowaniu każdej nowej nieznikającej plamki powinniśmy udać się do lekarza, aby wykluczyć pojawienie się nowotworu w gałce ocznej.
|
|
#4070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od kilku godzin jest w trakcie wyprowadzki. Nie odczuwałam żadnych niedogodności związanych z tymi kilkoma krokami Nikt nikogo nie kontrolował, nie ograniczał ani nic z tych rzeczy.---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Na zdjeciach na NK na bladzioszka nie wygląda
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to byłoby niezbyt.. nie umiem tego logicznie wytłumaczyć, ale dziwnie bym się czuła mając go tak "pod ręką" chyba za dużo szczęścia choć momentami wiele bym dała, żeby mieszkał jak najbliżej tak ja pamiętam mniej więcej koloryt ze zdjęcia głównego, ale tak jak mówię minęło kilka miesięcy
|
|
#4072 | |||
|
po prostu Em :)
|
Nie zapominajmy o Tajlandii.
![]() Dziewczyny, które pisały, że też by chciały gdzieś wyjechać. Jedźcie! Bilety kosztują naprawdę grosze, można polecieć nawet na dwa dni, do Rzymu na przykład, za 50 zł w dwie strony, nie płacić za nocleg tylko korzystać z pobytu, a potem wrócić! Wystarczy na to weekend! Cytat:
![]() Skąd masz perfumy Bourjois? ![]() Cytat:
Cytat:
Połowa cytatów gdzieś mi zginęła. ![]() fuksja, dotarła do Ciebie paczuszka? Prosiłam TŻa, żeby wysłał, bo nie zdążyłam wcześniej. ![]() A co u mnie? Źle. Jestem chora tak jak nie byłam od dobrych dwóch lat. I nie przechodzi mi nic a nic, choć od wczoraj leżę w łóżku i nigdzie nie wychodzę. Z ewentualnym lekarzem strasznie dużo jest załatwiania, no ale chyba będzie to koniecznie w poniedziałek.Przez dwa pierwsze dni tutaj nie miałam prądu, ani ogrzewania, a przez pierwszą noc również kołdry. Mam mnóstwo załatwiania spraw papierkowych, ubezpieczenie, bank, wszystkie te sprawy. No i ten tydzień to jedna wielka integracja... A ja leżę w łóżku. ![]() Miasto jest cudowne, jestem absolutnie zakochana. Będę pisać więcej na bieżąco.
|
|
|
#4073 |
|
|
To są moje wszystkie kosmetyczne łupy.
Nie jest tego dużo, bo na razie kupiłam tylko to co niezbędnie jest mi potrzebne (micel, tonik, żel pod prysznic, mydło do rąk i myjka). Mam mnóstwo innych wydatków, takich jak garnek, patelnia, czajnik, poduszka i cała reszta. ![]() W Sephorze kupiłam myjkę, bo są według mnie najlepsze. Kosztowała całe 1,5 euro, a sprzedawczyni była przemiła, dorzuciła mi próbkę perfum, dała kartę stałego klienta, no cud miód orzeszki.
|
|
#4074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję choroby, noce są jednak zimne a skoro nie miałaś ogrzewania to tym łatwiej o przeziębienie. Trzy tygodnie temu przechodziłam dokładnie to samo, załatwianie spraw papierkowych, urzędowych, konto w banku itp. Ale parę dni i wszystko załatwisz ![]() Cytat:
![]() Też po przyjeździe najpierw musiałam kupić pościel, akcesoria do kuchni itp., na kosmetyki jedynie patrzyłam z daleka
|
|
#4075 |
|
|
lizzie, dam znać co z Bourjois.
Słyszałam tylko, że antyperspiranty nie są najlepszej jakości.Ja na razie kupuję mało i tanio jeśli chodzi o kosmetyki (ten micel jest marki Carrefour ), ale może jak w przyszłym miesiącu odbiję się od finansowego dna to poszaleję. ![]() Pisałyście o ilości kosmetyków. Ja pielęgnacji mam obecnie sztuk 12, mówię wam, da się z tym żyć!
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Policzyłam z ciekawości swoje rzeczy i też mam tylko 12 sztuk w użyciu + 2 w zapasach (żel pod prysznic i masło TBS). I rzeczywiście, można tak żyć Mało tego, bardzo mi się taki stan podoba, bo kosmetyki schodzą szybciej i nie mam dylematu pt: "który ze swoich 10 balsamów użyć"
|
|
#4077 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
O jaka dyskusja o mnie
jestem blada jak bylam, tylko mam za ciemny podkład na tamtym zdjęciu ze sniegiem ![]() pozdrawiam z Brukseli
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pasiaka jestem średnio zadowolona, tzn. podoba mi sie najjaśniejszy odcień, jest idealny do rozświetlenia wewn. części powieki no i najciemniejszy brąz. pozostale są miedziane i to niezbyt mi się podoba. poza tym jest bardzo miękki. Nakladam delikatnym skunksem z EDM a jedank potrafi zrobić placki. Na całą twarz chyba jest zbyt błyszczący, chyba lepiej będzie wyglądał latem. Co do masełka TBS do ust, to bardzo mi się podoba, pachnie i smakuje jak prawdziwe mandarynki, ma delikatne złote drobinki i na ustach wygląda naturalnie. Będzie idealny na lato. Co do lakieru Bourkois do frencha to ma ścięty pędzelek na pólokrągło, ale z jednej strony włoski jakby kawałek wyszly, albo są krzywo ucięte i przez to wcale idealnie się nie nakłada. Poza tym dość długo schnie. Masło Eveline to sezamowe mam z wymiany, u mnie w mieśie w ogóle go nie widziałam ![]() Cytat:
Ojej, jak Ty wytrzymałaś bez ogrzewania kołdry i prądu A perfumy mam z wymiany
|
|
#4079 |
|
|
A tak pytam, bo też mam jedne perfumy Bourjois - pachną dokładnie jak Baby Doll.
|
|
#4080 | |||
|
Zakorzenienie
|
No, dziś wstałam trochę zdrowsza, ale nadal jestem trochę słaba, więc kuruję się dalej. Najgorsze, że zapowiadają w tym tygodniu znów mrozy do -15 i znów przemarznę pewnie Cytat:
Nie wiem, chyba w końcu pójdę na jakieś badania, bo innej rady nie ma choć nienawidzę chodzić do lekarzy. Do dentysty też muszę iść...od grudnia mam tą wielką dziurę w zębie po wypadnięciu plomby i koniecznie muszę z nią coś zrobić. Ech... Cytat:
Nie wiedziałam, że produkują takie kosmetyki.Zdrowiej szybko emuś ![]() Cytat:
Nie wysusza włosów, choć się tego bałam, bo szampon ma żelową konsystencję i się bardzo mocno pieni Zapach jest piękny, więc używanie go to czysta przyjemność. Trochę tylko mało wydajny jest(mam butlę 250 ml), albo to ja na raz za dużo leję
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Dawno takich dziwnych snów nie miałam...
chetni ebym spróbowała takich właśnei drobiowych lub rybnych 

Ale byłam z mamą i koniec mojego projektu 

umawiałam się z Isą ale nei wyszło (jeszcze 

jestem blada jak bylam, tylko mam za ciemny podkład na tamtym zdjęciu ze sniegiem