|
|
#61 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zjadanie ludzkich płodów ?
Cytat:
możesz poszukać.wiesz , Ty możesz napisać że to lalki, inni napiszą że prawdziwe płody, są dwie wersje w które można uwierzyć.
MIŁOŚNICZKA : ŁKS-u. motocykli. aktorstwa. Cel: Zostać aktorką, posiadać motocykl i jeździć nim na mecze. "(...) Wtedy już się uparłem, to była ambicja... Jak mnie tam skur*syny nie chcą to ja się tam właśnie dostanę." K. Kieślowski. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy te zdjęcia są prawdziwe, choć niewątpliwie gdzieś są ludzie, którzy jedzą ludzkie płody. Są ludzie, którzy ludzkie mięso jedzą i jest jeszcze bardzo wielu różnych ludzi, których nawyki żywieniowe kwalifikują ich do posadzenia na krześle elektrycznym.
Może nas to nie wzruszać, mnie chyba już nic nie zszokuje, bo świat najwyraźniej zmierza ku końcowi. Ale porównywanie ludzkiego mięsa i płodów do kurczaka? Ludzie, litości, opanujcie się. Pewne czyny i zjawiska wykraczają poza granice moralności. Nie nam oceniać, którzy są lepsi, a którzy gorsi? Ej, to ja mam pomysł. Jak zapraszacie gości, to pytajcie się, czy przypadkiem nie są kanibalami, a jeśli będą, to podajcie swoją nogę jako przystawkę. No ręce opadają...
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym raczej pokusiła się o stwierdzenie "nihil novi sub sole"...
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
W związku z tym `nil admirandum.` ; >
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie inaczej.
A tak wracając do poprzedniego, ja odczuwam to w ten sposób: nie jest gorzej niż było, ale "niestety" mamy internet.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz wierzyć Zhu Yu i wszystkim bezkrytycznie przyjmującym każdą działającą na prymitywne emocje bzdurę, albo wziąć pod uwagę, że nikt tego nie udowodnił i to, że w Chinach płodów ani nie podaje się w co siedemnastej restauracji, ani nie sprzedaje w supermarketach i wbrew pozorom, mimo rożnicy kulturowej ludzie wcale nie mają tam luźnego podejścia do kanibalizmu.
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że ja spotkałam się z tym tylko w durnym azjatyckim "horrorze" tzn takiej trylogii Three Extremes i tam jeden filmik nazywał się "Dumplings" czyli pierożki. Jak sama nazwa mówi i temat wątku chyba wiecie z czym były te pierożki... a bohaterka zjadała je właśnie w celu zachowania młodości i atrakcyjności, pożądania męża. A jak sama zaszła z nim w ciążę to zabiła swoje dziecko aby skonsumować je w postaci pierożków, gdyż była od nich uzależniona a niedobór płodów (z tego co pamiętam, bo już dawno to widziałam) powodował, że stawała się brzydka :/
dla zainteresowanych link do recenzji -> http://www.filmweb.pl/f149828/Saam+gaang+yi,2004 |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tym, jednym słowem wstrząśnięta. Sami zobaczcie:
W ziołowych „zupach” przygotowanych z ciał zabitych w wyniku aborcji dzieci specjalizuje się restauracja w chińskim mieście Canton w prowincji Guangdong. Lokal zachęca klientów do konsumpcji, twierdząc, że “potrawa” poprawia ogólny stan zdrowia, a zwłaszcza zwiększa popęd seksualny. Zanim ta szokująca wiadomość pojawiła się w prasie, przetoczyła się przez internet. Południowokoreański dziennik „Seoul Times” potwierdził te rewelacje wyjątkowo drastycznymi zdjęciami martwego dziecka przygotowywanego do posiłku. Ciało dziecka odkaża się alkoholem i przyprawia ziołami. Przybliżona cena takiej „zupy” to 4 tysiące dolarów. Zjedzenie dzieci zabitych w późnej ciąży jest przy tym droższe od tych ze środkowego okresu życia płodowego. Powód bestialstwa? Taka „zupa” ma poprawiać ogólny stan zdrowia a w szczególności wydajność seksualną. 62-letni konsument “potrawy” przyznał w rozmowie z koreańską gazetą, że jest stałym klientem restauracji, która ją serwuje. Potwierdził, że ziołowa „zupka” posiada właściwości, o których się mówi. Wskazując na swoją 19-letnią żonę oświadczył z dumą, że codziennie uprawia z nią seks. Ten sam sześćdziesięciolatek zaprowadził reportera „Seoul Timesa” do restauracji, gdzie można zjeść taką „zupę”. Tym razem była przygotowana z dziewczynki zabitej w piątym miesiącu ciąży. Jej rodzice, mający już dwie dziewczynki, zdecydowali pozbyć się trzeciej. W ubiegłym roku przeprowadzono w Chinach 13 milionów aborcji. Od lat 70-tych XX wieku Chiny konsekwentnie prowadzą tzw. politykę jednego dziecka, zakazującą posiadania więcej niż jednego potomka. Czym może być wywołane takie podejście ludzi? Klientów tej restauracji, "szefów kuchni"? Czy powodem może być inna mentalność i obyczaje czy to już zakrawa o problemy natury psychicznej? ![]() Źródło: http://wiadomosci.monasterujkowice.pl/?p=2148 Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2010-02-06 o 21:58 |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla ludzi o mocnych nerwach!! Afrodyzjak z płodu.
EEEEEEEEEEEEEEEEE........ ....... słyszałam o kremach z płodów które niby działają cuda na twarz.................... ale ZUPA? JEŚĆ???????????/ JE???????????? i to i to jest równie obrzydliwe chore nienormalne i nie wiem co jeszcze
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Cóż... w sumie od psów czy kotów do dziecka niedługa droga... Ale nie mogę sobie wyobrazić jak ktokolwiek mógł wpaść na taki pomysł.. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?! Jak możesz twierdzić, że jedzenie psa i kanibalizm to niemal to samo?! Teoretycznie mięso to mięso - ale nie mogę zrozumieć, jak można zjeść człowieka... Z wyjątkiem sytuacji podbramkowej, w obliczu śmierci głodowej, czy coś. Ale nie dla "urody" czy "zdrowia" (WTF?). Okropność. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś był wątek o kanibaliźmie w Chinach i chyba była mowa o tyxh "zupkach".
Przyznam że przez upodobania kulinarne tego kraju, Chiny skutecznie zniechęcają mnie do odwiedzin. EDIT: mam http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=350060
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam ostatnio film o Chinach i ich polityce jednego dziecka, (chyba) pt ''Umieralnie'', zmuszają kobiety do aborcji - ale żeby robić zupy z tych dzieci
matkoo to już nawet nie jest bestialstwo, to ARCYbestialstwo!
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Hitler i Mengele nawet na to nie wpadli...
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś nie chce mi sie wierzyć żeby to była prawda
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Przez myśl by mi nawet nie przyszło żeby zrobić aborcje to co tu mówić o jedzeniu "tego". Ciężko mi w to uwierzyć że istnieją tacy ludzie co to przyrządzają i tacy co to jedzą.
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- To, że coś wychodzi poza granice naszej wyobraźni wcale nie znaczy, iż nie istnieje. W tym wypadku, niestety. |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jedna z wersji była taka, że ktoś przygotował "coś", co wyglądało jak martwe płody, żeby wzbudzić sensacje i coś tam przez to przekazać, już nawet nie pamiętam... Myślę zresztą, że wyniki google potwierdzają moje przypuszczenia. Powtarzają się te same zdjęcia, a "nowe odkrycie" pojawia się regularnie co parę miesięcy... http://www.google.pl/#hl=pl&source=h...04a89cea128776
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Co kraj to obyczaj.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
traktowałabym tą sprawę z przymrużeniem oka.
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
wg mnie może to być zarówno prawda, jak i zwykła podpucha..
z jednej strony debilizm ludzkich pomysłów niedługo sięgnie zenitu i to (te zupki)wydaje się być całkiem realne, ale... możecie też mieć rację, że należy to traktować z przymrużeniem oka. trudno ocenić. |
|
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
żeby uwierzyć potrzebowałabym potwierdzenia przez uważany za rzetelny czy powszechnie szanowany portal, nie chcę urazić, ale mnie adres fronda.pl nic nie mówi.
(edit: aha, no już mi coś mówi )w tamtym wątku byla rownież poruszana kwestia, ze to coś w rodzaju miejskiej legendy. W sumie oczywiście nie wiem, jeśli chodzi o ludzką fantazję teoretycznie nic chyba nie powinno dziwic, niektórzy gustują w móżdżkach, konskich penisach, etc. ![]() Chyba Cejrowski opowaidal kiedyś w 1 z programów, a może Pawlikowska, o pobycie w amazonskiej dzungli gdy już się skonczy zabrany prowiant - zostaje zupa z małpy - w garnku plywają częsci ciala łudząco kojarzące się z niemowlęciem/człowiekiem (że taka ugotowana łysa głowa malpy wygląda jak glowa dziecka; malenka rączka), że wielu ludzi nie jest w stanie ''przejśc'' koniecznosci jedzenia takich posilkow, i może właśnie coś takiego jest na tych bulwersujących świat zdjęciach.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-07 o 11:40 |
|
|
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
Mięso to mięso.Zjadamy zdechłe ciała kur, króliczków i innych zwierząt i to wszystko jest na porządku dziennym.A te kury też mają swoje rodziny,chodź może dla was to śmiesznie brzmi, i są pożyteczniejsze niż ludzie.Zdrowsze i smaczniejsze:pp.
Może ta zupa była smaczna? Nikt nie mówił o smaku. A moze to bujda;d? kto to wie...Dziś mam na obiad schabowego;d;] |
|
|
|
|
#87 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie: mięso to mięso, tylko kanibalizm to kanibalizm, jeśli już. Pozdrawiam.A co do bujd ogółem nie ma się co egzaltować czymś, co ktoś napisze w necie, tylko dlatego, że napisal, jeśli nie ma się pewności (ja np. takiej tu dziś nie znalazłam ;-)), czy coś jest prawdą. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-07 o 12:11 |
|
|
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
Mięso to mięso.Jakby światem rządziły zwierzęta, to jadłyby ludzi i nic w tym nie było by nadzwyczajnego..
Słyszałyście o Karolu Kocie? w latach 60s był postrachem Krakowa.Wyszukajcie z nim wywiad, zobaczcie co on pisze;d Jest troche fascynujacy. |
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O głowie chyba nie mówił, ale na pewno dłonie małp są łudząco podobne do niemowlęcych ![]() A jeśli chodzi o Cejrowskiego i jedzenie ludzi To opowiadał także, że musiał zjeść zupę z prochami wodza (lub szamana, nie pamiętam), który zmarł, gdyż był to wobec niego najwyższy wyraz szacunku, a Cejrowski obiecał mu to przed śmiercią. Wszystko jest dla ludzi...
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sprawy - ja do tej pory spotkałam się z relacjami w których ludzie w domach sobie takie rzeczy robili przy aborcjach "na lewo" kiedy płody zostawały u nich - właśnie sobie zupki robili i inne ale wiadomo relacje dotyczyły sie biedoty i innych takich w restauracje trochę ciężko mi uwierzyć ale jak to przemyśleć to oni tam mają różne "pomysły" i szczerze mówiąc kompletnie bym się nie zdziwiła gdyby taki lokal działał w "podziemu" - na specjalne życzenia, dla specjalknych klientów. Naprawdę bym się kompletnie nie zdziwiła... a tak w ogóle ciekawa sprawa 1) kwestia aborcji - o tak niech kobieta sobie robi aborcje bo to jej sprawa a nie cudza, bo to kwestia zdrowia - bo przecież zdrowiej oficjalnie i w ogóle wszystko cacy i super 2) jedzenie płodów - fe ble ochyda... skoro płod to nie człowiek to nie wiem co niektórzy uparci zwolennicy abprcji mają tutaj za problem ? Skoro płod to nie człowiek to jedzenie płodu to nie kanibalizm.. no gdzie ten problem ? Płod - nie człowiek, wchodzi na to, że można traktować tak samo jak świnię czy coś innego - nie rozumiem problemu naprawdę, świenie nie człowieka zjeśc można ale płodu nie człowieka już nie ? Bo co ? ( apropo wyżej - nie popieram aborcji ani spożywania płodów - gdybam sobie nad granicami moralności tych który mają ją wybiórcza) === a tak w kwestii ścisłości reklamy- kanibalizm jak taki prowadzić może chociażby do chorób prionowych, członkowie plemion które się kanibalizmem zajmowały z różnych przyczyn ( głod/ tradycja) często padały jak kaczki z powodu tych chrób
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

możesz poszukać.

matkoo to już nawet nie jest bestialstwo, to ARCYbestialstwo!

(edit: aha, no już mi coś mówi
Nie: mięso to mięso, tylko kanibalizm to kanibalizm, jeśli już. Pozdrawiam.