30+ ... zapraszam :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 19:51   #1261
laudik
Zakorzenienie

Dot.: 30+ ... zapraszam :)

ja 166cm wzrostu i 65 kilo - chyba bo sie nie waze.
ale wpisz mi 66 - to mnei to moze bardzij zmotywuje.
a chce 60
uruchomie w koncu wage, ale dopiero jak bede wiedziala , ze zaczynam biegac - co sie bede dolowac, zanim zaczen sie ogarniac.
poki co tak sobie mi idzie,
za dnia spokojnie sie pilnuje, a koniec dnia zawsze spie....zrze jakims wafelkiem.
robie hiita wiec powiedzmy ze bilans mi poki co wychodzi na zero
ani nie tyje ani nie chudne

laudik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 06:41   #1262
niutka1
Wtajemniczenie

prosze o poprawienie listy- u mnie 67 kg
chyba skopie tom wagie

dziś:

kawa z mlekiem
kiełki ( to jest mix 4 kiełków) podsmażane na oliwie
kawa z mlekiem
2 grzaneczki ( czyli jedna kromka chleb pszenny) z żółtym serem
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-02-07 o 11:25
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 07:45   #1263
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

dzien doberek z rana
dzis cos mnie podkusiło i stanełam na wage i cooooo 64,8 masakra . co to za skok ? moze przed @...

ide upic sie czerwona herbatka

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:12   #1264
lenka07661
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

Nie mam w ogóle ostatnio czasu na komputer, wczoraj byłam w pracy do 18, potem padłam. W ramach relaksu nagrzeszyłam słodyczami i w ogóle wczorajszy dzień, a w zasadzie wieczór to pod względem jedzenia masakra

Poczytałam Was trochę, ale muszę uciekać, więc potem napiszę więcej

Miłej niedzieli

Aha, jeśli chodzi o kremy pod oczy to polecam z Flosleku różne wersje na opuchnięcia i cienie i jeszcze zadowolona byłam z Oriflame Ekolagen (biały z zieloną zakrętką). A na ciebie dobre jest serum z witamina c.

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
lenka07661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:29   #1265
agika11
Zadomowienie

RAZEM LŻEJ 30+...:

A_neska..............162 cm/ 67,00kg ... 64,30kg ... 55kg...
Agika11...............162 cm/ 62,00kg ... 55,10kg ... 54kg ... -0,40
Bettix75..............172 cm/ 62,20kg ... 60,85kg ... 59kg... +0,20
Gigosia...............180 cm/
78,50kg ... 76,80kg ... 70kg ...-1,20
Ilion77 ...............160 cm/ 86,00kg ... 80,20kg ...70kg... +1,50
Laudik................166 cm/
66,00kg ... 66,00kg ... 60kg
Lenka07661 .......168 cm/
60,00kg ... 60,50kg... 54kg ...+1,40
Melkas
................168 cm/
73,00kg ... 71,00kg ... 62kg ...+0,65
Niutka1
..............170 cm
/ 69,00kg ... 67,00kg ...62kg... +1,00
Olunek ...............169 cm/ 66,00kg ... 63,40kg... 58kg ...+0,20
Wiolka525 .........168 cm/ 77,00 kg ... 75,00kg ... 60kg

Edytowane przez agika11
Czas edycji: 2010-02-07 o 12:43
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:30   #1266
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Cześć.Przyszedł czas na spowiedź z wczorajszej, udanej imprezki
śniadanie: 2 kromki po 20 g chlebka pełnoziarnistego własnego wypieku,trójkąt serka topionego light, kawa z mlekiem
przekaska: 300 ml soku pomidorowego, mały kawałeczek ciasta czekoladowego
obiad:schab w ziołach smazony, brokół gotowany, łyzka sosu czosnkowego,surówka z białej kapusty
kolacja( impreza) bijcie:kawa z mlekiem,2 porcje ryby po grecku, kromka mojego chlebka, łyzka sałatki ryżowej z annanasem i krabami,1 dewolaj i... butelka czerwonego wina 8,5 %. Ale kaca nie miałam A jeszcze zapomniałam o kawałku sernika, ok 50 g i kostce czekolady nadziewanej.To wczoraj a dziś:
śniadanie: kawa z mlekiem, spora porcja ryby po grecku, 2 kostki czekolady nadziewanej i kawałeczek sernika.
A zaraz ide do pracy,prawdopodobnie na 12 godzin.No to Pa, a baty zbiore jak z pracy wróce.

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 10:23   #1267
gigosia
Raczkowanie

hello weekendowo
ja juz po sniadanku : 3 jajka na twardo wiem wiem mialy byc 2 ale jakos mnie naszlo, 3 b.cieniutkie plasterki wedzonej poledwicy i pomidorki no i kawka ...
a na obiadokolacje szykuje schab nadziewany ziolami +salata
no i wczoraj dojechalam jeszcze te 20 min na rowerku

ilionja tu nowa wiec nie wiem czy moge cie tak od razu bic..ale co tam ...mi sie zdaje ze na imprezach najgorzej jest sie powstrzymac....nas dzis znajomi tez zapraszali na ciasto i kawe ale ja odmowilam..a znajoma nie mogla pojac czemu...ona mowi ze mi cos innego poda ale ja nie chce ptrzec jak inni jedza slodkosci a ja musze sie powstrzymywac...wole sobie w domu posiedziec bo ja jeszcze na I fazie jestem ten tydzien
agika ja tak nieskromnie powie ze u mnie bylo na poczatku 78,5 wiec jak mozesz zmienic w tabelce
Wiolka za wznowienie cwiczen i zdrowka zycze duzo
Oluneknapewno przed @ waga podskoczyla u mnie ciagle pzred @ juz 5 dni plamie i brzuch jak balon
niutkate wagi sa przeklete

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

znacie moze jakies ciasto bez maki a ppyszne moze na waletynki bym cosik takiego zrobila....
gigosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 11:29   #1268
niutka1
Wtajemniczenie

ciasto bez mąki z płatków owsianych może coś trza by poszukac w necie

o, juz wiem- tzw. sernik na zimno, ale tylko z jogurtu i serka z żelatyna plus z galaretki, bez herbatników, moga byc do tego owoce

byłam dzis na basenie ale w zasadzie nie pływałam stricte , bo pilnowałam latorośli, ale co se pozjeżdżałam to moje
Stary 2010-02-07, 12:07   #1269
Bettix75
Zadomowienie

Oj dziewczynki... no przecież M mówił, co by się do wtorku na wagę nie wchodzić

Aga, my to na rękach powinnyśmy Cię nosić, a nie linczować Możesz podać przepis na to ciasto czekoladowo - migdałowe bez mąki? Myślisz, że Ci uwierzę, że w tłusty czwartek nie skusisz się na pączusie mamy?

Olunku, ja na szczęście jeszcze cieni pod oczami nie mam. A ten Dax na noc stosuję mimo zakazu detmatolożki, bo daje mi poczucie luksusu. Szczególnie wtedy, gdy chce sobie poprawić humor

Lenko, czyżbyś chciała odreagować, to co pokazała waga?

Ilion, w ciągu tych 12h wszystko spalisz Nie dajmy się zwariować

Wiola, to razem walczymy z piciem wody... mi też już więcej wchodzi

Niutka, adrenalinka skakała? A takie serniczki z serka homogenizowanego są przepyszne

Gigosiu, niezłe wyjście znalazłaś Tydzień szybko zleci i menu się powiększy. Dasz radę!

Melkas, pisz jak było Mam nadzieję, że Cię nie porwali?

Na Walentynki nic nie przygotowuję, bo idziemy na 46 rocznicę ślubu do rodziców.
Agika, Olunku - to jest ten serwis, który kupiliśmy: http://www.helios-szklo.pl/cmielow-s...odukt-233.html
Mężowi kupiłam walentynkową karteczkę, planuję jeszcze kupić bokserki i... nie wiem co jeszcze Dopiero po sklepach muszę polatać.

Dzisiaj:
10,00 zupa mleczna zwana zacierką
15,30 filet z indyka + warzywa z patelni
Nie mrożonka, tylko sami robiliśmy i wyszła masakryczna ilość - chyba na 4 dni
Wieczorkiem pewnie przetrące kilka kapuśniaczków. Ciasto już ładnie rośnie i zaraz się za nie zabieram.

Miłej niedzieli Piękne
od 20.11.10 IV faza: stabilizacja
aktualna waga: 58,85kg

06.06.10r. A6W ukończone

Edytowane przez Bettix75
Czas edycji: 2010-02-07 o 12:14
Bettix75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 13:09   #1270
agika11
Zadomowienie

No jak linczu nie ma to coś skrobnę, póki nie ma chłopaków, a młodszy jeszcze śpi.
Bettix, ja właśnie w tej chwili skończyłam - jeszcze się ładuje na stronę internetową, potajemnie robiony kalendarz na biurko dla małża na walentynki. Zaczyna się od lutego, umieściłam w nim, poza jednym miesiącem, tylko moje zdjęcia. W czerwcu, gdy jest nasza rocznica ślubu dałam nasze wspólne zdjęcie A wiecie jak ciężko było mi wybrać 12 zdjęć, fajnych, gdzie jestem sama, większość zdjęć jest z 2005 roku, kiedy dzieci jeszcze z nami nie było. Przejrzałam milion zdjęć i na wszystkich, albo z małżem, albo z dziećmi. W szoku byłam. Specjalnie starego kompa odpalałam. Oprócz tego kupiłam najnowszą powieść Browna. A na stanik nie mam co liczyć, małż się nie odważy, bez przymiarki mi kupić. Ja jak sobie kupuje to około 10 mierzę zanim, któryś dobrze leży.
Moje drogie podaję przepis na cisto bez mąki, którym właśnie wczoraj grzeszyłam (ale w ramach przekąsek)
5 żółtek ubić z 20 dag cukru, dodać 25 dag miękkiego masła wymieszanego z roztopioną gorzką czekoladą (25 dag), jak masa będzie już pulchna dodać 30 dag zmielonych migdałów (ja dalam 15 dag zmielonych i 15 dag pokruszonych płatków migdalowych, fajnie potem chrupały). Ubić białka na pianę i delikatnie połączyć z masą. Wylać na tortownicę posmarowaną margaryną - 24 cm i piec ok 40 min w 180 stopniach. Można posypać cukrem pudrem, lub gorzkim kakao. Ja użyłam silikonowej formy więc nie smarowałam. Jeśli ktoś nie lubi mocno intensywnego smaku gorzkiej czekolady, proponuję zrobić pół na pół z mleczną. Ciasto jest intensywnie czekoladowe, jak dla mnie najlepiej smakuje na ciepło (podgrzewam w mikrofali) i podaję z gałką loda waniliowego. Mniam, jeden kawałek naprawdę mocno zaspokaja chęć na słodkie.
Bettix, ja nawet nie będę walczyć z pączkami w tłusty czwartek, zjem 2-3 w ramach przekąsek, niestety nie będą od mamusi.
Ilion, nie dajmy się zwariować, ja mam imprę raz w tygodniu, jak u mnie to staram się robić rzeczy zgodne z SB, ale często coś zjem niezgodnego. Uważam teraz, że jak nie jest to codziennie i następnego dnia wracam na właściwe ścieżki to jest OK.
Niutka to dzieciaki już wróciły? ja też chcę na basen. Masz już ćwiczenia za;liczone
Bettix bardzo ładny ten serwis, klasyka. Mojej mamie z pewnością by się spodobał, ja dla siebie mam bardziej kanciasty
Gigosia, a kiedy pierwszą fazę kończysz? Aleś się wybroniła Ja tam znowu nie odpuszczam okazji i jak coś ćwiczę siebie i swoją wolę. Ile razy musiałam w zeszłym tygodniu odmawiać ciastek w pracy.
Olunek i po coś na tą wagę wchodziła, po co? Po wtorku jest piątek, wtedy się ważymy. Nie dołować się.
Laudik walcz z wafelkami, wywal wszystkie z domu, nie będą kusić. Albo zjedz owoc suszony, jabłko. Nie daj się
Tabelka zaktualizowana.
Moje menu:
śniadanie: jajecznica 2 jajka na szynce, kromka razowca
przekąska, kawa i kefir,
Lunch: stek wołowy z grilla (już 2 dni się marynuje) fasolka na parze,
Przekąska 2: cappuccino +jeszcze nie wiem co
kolacja: sałatka gyros,

chyba dziś zrobię 30 min HH.
miłej niedzieli.

Stary 2010-02-07, 15:07   #1271
gigosia
Raczkowanie

po pierwsze powiedzcie mi kiedy tlusty czwartek jest
agikasmaka narobilas tym ciastem..a zawsze wychodzi? bo ja do ciast mam lewe rece .no chociaz z rabarbarem zawsze mi wychodzi...ale sie rozmarzylam
a prezenty super na walentynki..ja dla m zamowilam koszulke z jego zdjeciem i napisem I'M MAGIC ( tak na niego w robocie wolaja bo ma zlota raczke ) i czekoladki kupilam... a moj prezent juz kupiony ..perfumy Dior Accit 2 ah ten zapach
a ja juz 30 min na rowerku ...jak narazie..teraz obiad sie robi..a pozniej znowu cwiczonka ..mam nadzieje..
musze sobie HH zamowic takie ciezsze bo te co mam to za lekkie

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

niutka galaretka, jog hmm moze byc pyszne z owocami...
agikaw sobote albo w piatek...zobacze co mi waga w pt powie
bettixa serwis b.elegancki...mi sie podoba, chociaz ja tez mam kanciaste

a ktora z was stosowala diete dr.Dukana ? bo to w sumie podobna do SB co nie? chociaz chyba wiecej produktow jest dozowolonyc w I fazie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 16:31   #1272
lenka07661
Zadomowienie

Gigosia tłusty czwartek jest w czwartek, najbliższy Wiem, że nie oprę się pączkom, to takie głupie, bo na co dzień wcale ich nie jem, a tego dnia jakoś tak tradycja nakazuje - taka wymówka

Jeśli chodzi o dietę Dukana, to chyba mniej w niej jest dozwolone niż w SB. Czytałam tę książkę. I faza opiera się na samym białku, czyli dozwolony tylko kurczak, ryby, cielęcina, jajka, chudy nabiał - dla mnie masakra, zmuliło by mnie po pierwszym dniu. Żadne węglowodany niedozwolone, nawet warzywa dopiero po jakimś czasie. Ale efekty podobno sa niezłe, tylko potem trzeba ostrożnie z diety wychodzić, żeby uniknąć jojo.

Bettix żebyś wiedziała, że ta waga mnie dobiła, bo sie w tym tygodniu pilnowałam i co??? taka nagroda wrrrrrrrrr.

No a walentynki w tym roku nie dla mnie niestety

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
Stary 2010-02-07, 18:52   #1273
melkas
Raczkowanie

GG do melkas

hej, hej.... to ja

Rany ile czytania... jak fajnie się do Was wraca!
Wróciłam, nie porwali mnie, było zaje....fajnie: sauny, łaźnie, jakuzzi (również zewnętrzne - a na dworze -10C!), zjeżdżalnie (najwyższa z 6pietra), bar w basenie, itd. Najfajniejsze było to, że jakoś mało ludzi, więc naprawdę superancko! Niestety okazało się, że jest zakaz robienia zdjęć i nie mam foto, ale polecam link http://www.akvapark.lt/pl/ i wszystko jest naprawdę świetnie i czysto utrzymane! Także się wypływałam, wymoczyłam i wygrzałam, gdy wróciliśmy ok. 19 to już tylko nakarmiliśmy kocury i spać... 20:30 - chrapaliśmy jak susły.

Bettix... Ten Twój chłop to ma łeb ! Już go lubię, chociaż nie znam! Uściskaj go ode mnie i jak dla mnie to ma NOBLA , a dziedzina jakaś się znajdzie... Serwis - elegancki i bardzo ładny.

Agika... Super pomysł z tym kalendarzem, rozumiem że to akty będą. A tak poważnie, to rewelacyjny i oryginalny prezent. Na pewno Wąż będzie zaskoczony.... Ostatnio robiłam kalendarz młodemu na urodziny i bardzo się podobał. Zawsze prezent własnoręcznie wykonany to coś innego, specjalnego... Gratuluję pomysłu!

Lenka... Lenuś, walentynki są dla wszystkich. Nie musisz być kochanym czy kochającym... Walentynki dla mnie to specjalny dzień dla specjalnych ludzi - przyjaciół, rodziny - których cenię, podziwiam, którym ufam, którzy mają do mnie cierpliwość, którzy biorą mnie taką, jaka jestem i nie starają zmieć. A czasami miłość jest tak blisko, za blisko żebyśmy mogli ją zobaczyć. Czasami przyjaciel, którego zna się od lat okazuje się miłością. A czasami miłość okazuje się przyjaźnią... Walentynki to dla mnie możliwość powiedzenia:Widzę Cię, jesteś - jesteś dla mnie ważny/a!. Dlatego, kochana walentynki to nie tylko dzień zakochanych...

Olunek... Oluś, a ja myślałam że Ty na Sb jesteś. Kapuściana, powiadasz - ja jakoś nie mogę się przekonać do żadnej diety, bo wiem że jeżeli będę miała na coś zakaz, to będzie mnie do tego ciągnęło. A najlepsza dla mnie to ŻP i wyznaczenie pewnych zasad. Ale jak zaczelam teraz ładnie się odżywiać (no mam nadzieję, że ładnie) i podpatruje Wasze menu, a szczególnie te z SB to dochodzę do wniosku, że może dałabym radę. No zobaczymy wiosną... Brawa za zmagania z płynami! i super zestaw ćwiczeń - też skorzystam

Wiolka.... Hej, jak samopoczucie? Wracasz do siebie?

Kobietki, nie wiem jak Was, ale mnie nasza ostatnia tabelka przeraziła ! O co chodzi ja się pytam?! Ale żeby tak prawie wszystkie na kg w górę?! I zgłaszam postulat - przyjąć za wytłumaczenie teorię WĘŻA BETTIX i puścić temat z dymem! A może to te wyładowania na Słońcu... Ale już się boję następnego ważenia: tłusty czwartek, walentynki, ostatki... Kiedy, pytam się, ja to spalę?! Na moim profilu są wszystkie tabelki od początku do wglądu - zapraszam.
Może któraś jakiegoś zaklinacza małp zna???

Widziałam przemknął temat kremów do twarzy. U mnie od lat ok.6 króluje AA i przeszłam chyba wszystkie dozwolone do "30+..." serie - bardzo sobie chwalę. Chociaż ostatnio zauważyłam, że skóra się przyzwyczaiła i właśnie czekam na serię z AVONU (jakąś nie pamiętam - siostra zamawiała mi), jak wypróbuję to dam znać. Raz w tygodniu staram się też nakładać maseczkę(dermika, perfecta) nawilżającą lub przeciw zmarszczkom mimicznym. Mam to szczęście, że nigdy nie miałam problemów z cerą. W tej chwili np. w ogóle nie używam pudru (w żadnej postaci: fluid, podkład, kamień, sypki), tylko na specjalne wyjścia. A do pracy kremik na dzień i wio! A poza ty i tak jesteśmy piękne, nawet ze zmarszczkami! Pamiętajcie - Kobiety się nie starzeją, tylko szlachetnieją!

Ten mój weekend pod względem diety - MASAKRA! Tak pokrótce: orzechy 100g, pizza 2,5 kawałka, 8szt wiśnia w czekoladzie(!), kotlet schabowy, baba ziemniaczana, 2 kawałki murzynka...
Zero ćwiczeń - nie licząc spa...
Możecie lać, tylko równo na obie strony, żeby równo puchło...

buziaki

siłownia - wt, śr, czw, piąt

168cm/73...72,2...71,75... 71,25...71... 70,30... 69,90...68,30...67,50...66...65...64...63...62 ...61...60!
BMI: 25,69... 23,90 ... 22

Edytowane przez melkas
Czas edycji: 2010-02-07 o 19:48
melkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 19:44   #1274
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Olunek jestem pod wielkim wrażeniemi bardzo ale to bardzo Ci dziekuję i napewno skorzystam

Jesli chodzi o kremy na zmarszczki to zdecydowanie polecam Eucerin z kwasem hialuronowym albo żel hialuronowy z BU zmieszany z czyms

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 20:10   #1275
agika11
Zadomowienie

witaj Melkas tylko wróciłaś i tak pięknie napisałaś o tych walentynkach, że aż cię uściskam, a jednak ucałuje, bo nie ma fajnej emotionki uścisku . Chyba na nowo odkryję Walentynki. Super to napisałaś. i jedno
No, a w kalendarzu nie ma aktów, bo jednak myślę, że wyląduje w pracy na biurku. Ale jest parę fajnych zdjątek dno w załączeniu
Ale super brzmi podsumowanie waszej wyprawy. No i jeszcze piszesz, że ćwiczeń nie było Super, że się zrelaksowałaś.
Ja właśnie miałam napisać, że kupiłam nowy tonik do twarzy z AA i po 2 zastosowaniach, strasznie mnie wysypało syfkami. Właśnie zrobiłam maseczkę z glinki zielonej, by trochę to oczyścić.
SzatAnka, a ty siedzisz trochę na biochemii kosmetycznej, zamawiałaś na BU? ja się czaję trochę, jakbyś mogła napisz o doświadczeniach.
Ja właśnie zrobiłam sobie domowe zabiegi: depilacja, peeling kawowy, pazurki, maska na włoski i smarowanko. Kończę herbatkę i idę spać.
DO jutra
Stary 2010-02-07, 21:01   #1276
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

bettix bardzo ładna ta zastawa. ja tez mam takie kanciaste bardziej ale bym sie baaaardzo ucieszyła jakbym taka dostała w prezencie

agika chyba skusze sie na ciasto bez mąki...moze i zrobie je tztowi na walentynki poniewaz prepada za słodkosciami a do tego bede dla niego miła przez calutki dzien

lenka jak to nie dla ciebie walentynki a myyyyyyyy???? oj kochana melkas super napisała tez tak uwazam

Kobiety się nie starzeją, tylko szlachetnieją! melkas przykleje sobie to na lustrze i co rano bede czytała na głos
no zobaczymy jak mi pojdzie ta kapuscianka haha dobre oczyszczanie po tłustym czwartku bedzie
super ze wypoczełas zazdraszczam wyprawy do spa...

szatanka nie ma za co ja lubie te cwiczenia i działaja ciesze sie ze innym tez przypadły do gustu

dziekuje za wszystkie opinie o kremikach napewno zakupie żel hialuronowy i olej z pestek malin i bede mieszała.obecnie mam nanobase i rewelacyjnie nawilza mi skore pod oczami. a na oczyszczanie najlepsze jest mydło szare

ech cos jeszcze miałam napisac ale mi tz przerywa co chwile i zapomniałam.

dobranoc

paula darcy

dukan
Stary 2010-02-08, 04:14   #1277
niutka1
Wtajemniczenie

no cóz, ja tez raczej nie obchodze walentynek, tzn. ja obchodze z dzieciakami, bo mój mąz "się nie bawi w te głupoty" mój małz obchodzi tylko urodziny i święta, a wszystko inne uważa za niepotrzebne zawracanie głowy niestety i od lat mu tego nie moge przetłumaczyć.
tak więc moge tutaj liczyc tylko na dzieci i moja przyjaciółkę.

dziewczyny, nie wiem o co chodzi z ta dieta, chyba musze jakąs radykalniejsza, moze jakąs głodówke kilkudniową, czy co, bo nic nie chudne, a wręcz przytyłam na tej redukcji
Stary 2010-02-08, 06:39   #1278
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Agika siedzę na BU to za dużo powiedziane ale zamówiłam tam kilka rzeczy.
Puder bambusowy świetnie matuje filtry ale troszkę bieli i trzeba dosypać do niego troszkę czegoś ciemniejszego.
Serum Renew z retinolem jest super,wygładza zmarszczki i nawilża ale z połączeniem żelu hialuronowego.Zresztą ten żel dodaje do wszystkich kremów i serów jakie mam
Serum z vit C to jak Flavo C czyli vit C lewoskretna czy jakoś tam a duzo tańsza od Flavo.
To narazie całe moje zakupy z BU ale są jeszcze Mazidłaalbo ZSK(Zrób Sobie Krem)
Od kiedy siedzę na Wizażu to mam minimum kosmetyków pielęgnacyjnych

A jeśli któraś by się skusiła na Eucerin to polecam allegro na którym są do kupienia saszetki w nieporównywalnej cenie

Olunku ja dopiero jutro przećwiczę te ćwiczenia bo dziś cały dzień pracuję

Miłego dnia Kobietki

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2010-02-08 o 06:50
SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 07:01   #1279
niutka1
Wtajemniczenie

dziś:

ziemniaki gotowane z masełkiem ok 200g
wiórki kokosowe ok 50 g
czekolada 3 kostki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 07:29   #1280
Bettix75
Zadomowienie

Hejka

Mi też podobają się serwisy kwadratowe jak najdelikatniejsze, a ten szczególnie wpadł mi w oko:
http://www.sklep.eskot.pl/Serwisy-ob...6,product.html
Ale dla rodziców wybraliśmy klasyczny - koniecznie musiał być złocony
Ten w kwadraciki u nas kosztuje 799zł, ale przebidkę mają

Aga, pomysł na prezent super Oglądałam stronkę z podobnymi upominkami. Sama zastanawiałam się na kubkiem do kawy, bo mój M uwielbia kubki, filiżanki itp.
A tak z innej beczki... skoro szperałaś w zdjęciach, to może byś jedno wkleiła do swojego profilu?

Lenko, ja już zapomniałam o wadze i Tobie też radzę Następne ważenie w... czwartek? Co o tym myślicie? Myślę, że w piątek znowu będzie masakra, po tłustym czwartku
Od nas na Walentynki buziaka napewno dostaniesz, a lepiej niż Melkas bym tego święta nie opisała

Melkas, wróciłaś
Po takim relaksiku ćwiczenia nie były Ci potrzebne, bo i tak padłaś
Łaźnie wyglądają zachęcająco... a smagaliście gałązkami? Czy tylko ten pan na zdjęciu ściemnia? M uściskam po powrocie do domu. Tyle o Was opowiadam, że on czuje się tak jakby z nami pisał. I może nawet zapisze się do naszej tabelki? Jak pozwolicie oczywiście

Olunku, a szare mydło nie przesusza Ci skóry? Podobno ma takie właściwości. W poniedziałek odpytam czy byłaś w niedzielę miła dla męża... no nie koniecznie "grzeczna" musisz być

Niutko, błagam Cię wybij sobie kilkudniową głodówkę z główki
To do niczego dobrego nie prowadzi

Wczoraj zjadłam 3 szt kapuśniaczków - wielkości 1/2 bułki drożdżowej.

Dzisiaj:
7,00 świeżutkie dwie kromki razowca z serkiem Delikate, kawa czarna
9,00 woda n/g + minerały
11,00 kefir + 3 Pano
13,00 kapuśniaczki 2szt
13,30 woda n/g + minerały
15,30 filet z indyka + warzywa
Wieczorem: bieganie + brzusie, potem sok Kubuś

Miłego dnia

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2010-02-08, 07:42   #1281
gigosia
Raczkowanie

hello
to powiem ze wczorj jeszcze 30 min pojezdzilam na rowerku wiec w calosci wyszlo 1h i troche HH
a dzis na sniadanko: 2 jajka sadzone i 3 plasterki wedzonej poledwicy i pomidorki
qrcze a u nas nie ma tlustego czwartku ,,w suie moglabym zrobic faworki i pojsc do polskiego sklepu po paczki ale po co kusisc los
ja do twarzy uzywam serie Clinique anti-blemish...terazjest lepiej ale ogolnie mam problemy z cera..bylam u dermatolog ale w zwiazku z tym ze staram sie o bejbika nie mogl mi nic mocnego przepisac i dala jakis zel z cynkiem..powiedziala ze efekt szybki bylby przy stosowaniu kermu z antybiotykiem ale ja nie moge....
a przeciwzmarczkowy tez mam z Clinique...jak narazie
a szukam czegos zeby zakryc te wory pod oczami..moze znacie cos na zamaskowanie ich?
szatankaco to jest BU?
niutkanie martw sie mm tez sie nie bawi w swieta ale ze Gosia kaze wiec musi cos mi kupic i poudawac ze cos obchodzimy
olunektez bedziesz robic ciasto bez maki na walentynki? jak ja dla m powiedzialam to az mu sie oczy rozblysly on tez uwielbia slodycze i chudy jest jak szkapa
lenkamowisz ze przez diete Dukana gorzej przejsc hmmm wiec zostaje na SB
melkasale super wypoczelas i pewnie niezle kalorii tam spalilas
Stary 2010-02-08, 08:18   #1282
agika11
Zadomowienie

witam z rańca
Niutka ja cię proszę zapomnij o głodówkach, na pewno na dobre ci to nie wyjdzie, pamiętaj, że my tu zdrowo się odżywiamy To co mogę ci doradzić, to proponuję usiądź i przygotuj sobie menu na kilka dni, tak byś jadła regularnie co 2-3 godzinki, w okresie największej aktywności (u mnie śniadanie) załącz węglowodany, a przed snem 2-3 godz staraj się tylko białkowe posiłki. Może w tą stronę spróbujesz?
Ciasto bez mąki wychodzi takie trochę zakalcowate, więc nawet jak się nie uda to jest OK , poza tym złudną rzeczą jest, że jak bez mąki to ma mniej kalorii . Wpisz w google ciasto bez mąki, pojawią się podobne przepisy ze zdjęciami, mam w domu link to może po powrocie wkleję jak wygląda.
Bettix, właśnie wczoraj jedną fotkę z kalendarza załączyłam do profilu, by pokazać jakie najbardziej rozebrane zdjęcie załączyłam Jak ktoś chce obejrzeć to zapraszam, bo pewnie wkrótce usunę.
I pomysł z kubkiem też super
SzatAnka, dzięki za info. Już o tym kremie Eurecin dużo dobrego słyszałam, mam próbki więc spróbuję. I też jak siedziałam w domu pod koniec ciąży trochę na biochemii kosmetycznej siedziałam, mam zamiar na wiosnę spróbować z kwasami. To już muszę zamowienie składać. A jaką masz cerę? Ja używam głównie Avene, ostatnio w ramach cost saving kupiłam tonik AA i o efektach już pisałam. Ale zaoszczędziłam.

Co do ważenia dla mnie czwartek jest ok. Oszukamy przeznaczenie

Lenka wracaj do nas
A ja wracam do roboty, jeszcze tylko menu:
Śniadanie: sałatka piękności: owsiane, orzechy, jabłko, rodzynki, miód
Przekąska: kefir 250
Lunch: bogracz
Przekąska: jabłko
kolacja: sałatka gyros,
Idę dziś do gienka na badania i po skierowania. Trzymajcie kciuki.
papa
Stary 2010-02-08, 09:00   #1283
lenka07661
Zadomowienie

Jestem, jestem

Melkas, Olunek, Bettix bardzo bardzo dziękuję za walentynkowe wsparcie, szczególnie Melkas, bo tak pięknie napisałaś o tych walentynakch, że aż sie wzruszyłam Od razu inaczej spojrzałam na ten dzień i w tym roku postanowiłam się nim cieszyc zamiast dołować

Gigosia poczytaj sobie o tym Dukanie, ja Cie nie zniechęcam, tylko ostrzegam, że wymaga dyscypliny, ale efekty są. Sama musisz zdecydować
A BU to Biochemia Urody - taki sklep internetowy, w którym zamawia sie naturalne składniki i samemu robi się w domu kremiki, sera itp. Niektóre dziewczyny bardzo chwalą, bo produkty te raczej nie uczulaja i nie mają chemii, ale mi akurat nie podpasowały. Może jednak Tobie ta zabawa się spodoba. http://www.biochemiaurody.com/

Niutka słuchaj naszej mądrej Bettix i zapomnij o głodówce, bo ona tylko spowolni metabolizm, a niewiele pomoże na dłuższą metę. Chociaż wiem, co czujesz, bo ja po ostatnim ważeniu troche sie podłamałam i też przeszły mi przez głowę głupie mysli, ale chyba trzeba przeczekać te trudne dni, szczególnie, że w tym tygodniu tłusty czwartek.

Betiix dobry pomysł z tym wcześniejszym ważeniem, ale nie wiem, czy ja w ogóle jeszcze kiedyś stanę na wagę po tym ostatnim doświadczeniu
A dla Twojego TŻ proponuję Nobla z dziedziny psychologii!! Kto jest za?

Stary 2010-02-08, 09:15   #1284
gigosia
Raczkowanie

lenkapoczytac poczytam ale teraz i tak SB samemu robic kosmetyki hmmm musze chyba sie zapoznac z tym tematem, ale ja z rodziny leniwcow wiec wole gotowe
a ja przejechalam 30 min na rowerku bo pozniej juz nie bede miala czasu..a po za tym brzucholboli bo nito @ przylazla...czy wy tez macie problem z rozroznieniem 1dc? bo u mnie to koszmar a ja musze sie zapisac na ivf wiec uznam ze to dzis
Stary 2010-02-08, 09:56   #1285
melkas
Raczkowanie

GG do melkas

witam z rana...

Cieszę się, że Was moje wypociny wprowadziły w nastrój walentynkowy i ... się spodobały. Przeczytałam to dziś sobie i muszę powiedzieć, że miałam polot... (to chyba spa mnie tak natchnęło)

Agiko... I mężuś będzie miał Cię cały czas na oku? Taką laskę, przecież on się skupić biedny nie będzie mógł! To może i lepiej, że bez aktów...hihihi . Faktycznie z kosmetykami AA jest tak, że niby dla alergików(?), jednak często są po zastosowaniu dziwne historie. MMM... po Twoim poście i ja nabrałam ochoty na peeling, chyba dziś se trzasnę - kupiłam w lidlu ryżowo-imbirowy(?) i czas go wypróbować.
Olunek... Tak mi zawsze moja babcia powtarza, a że starszych trzeba słuchać to trzymam się tego i za nic nie puszczę ! I jeszcze na pytanie o wiek, zawsze odpowiada: "Właśnie skończyłam 16!" . Mądra Kobieta ...
Bettix... Tym razem bez gałązek, ale miałam tę przyjemność wcześniej. Rany co za uczucie, jakby Ci igły sypały się na plecy - kwestia przyzwyczajenia. Oni mają tam programy łaźniowe (zabieg o określonej godz.), ale czasami jest tyle osób, że szkoda fatygi... To już wolę sama poleżeć w pustej saunie przy muzyczce. Facet w naszej tabelce - jestem za!
Niutka... Żadnych drastycznych kroków, żadnych głodówek . Rozwalisz sobie metabolizm...
Lenuś... Zuch dziewczyna! Ja jestem za noblem dla Bettix'owego Węża i honorowe członkostwo w naszym wątku! pisałyśmy jednocześnie.

Kobiety - błagam! Bez drastycznych i nieprzemyślanych kroków! Wyładowania na Słońcu się skończą i nasze wagi przejdą na jasną stronę mocy! Spoko!

meldunek: 6:30 - brzuchy=3x 30, pośladki+wew uda=3x 30

menu:
8:30 - śn: 3x pano, pasta jajeczna z tuńczykiem, mała kawa z mlekiem
10:30 - 3x otrębuś, herbata zielona
13:00 - owsianka z jabłkiem i cynamonem
14:30 - 1,5 kr fit pełnoziarnisty, pasta jajeczna z tuńczykiem, zielona herbata
18:00 - herbata czerwona, 4szt wiśnia w czekoladzie(ostatnie 4)
19:00 - 30szt orzechów

168cm/73...72,2...71,75... 71,25...71... 70,30... 69,90...68,30...67,50...66...65...64...63...62 ...61...60!

Edytowane przez melkas
Czas edycji: 2010-02-08 o 18:01
Stary 2010-02-08, 10:34   #1286
serduszkowata
Rozeznanie

Siema laski
W piątek wyjechaliśmy w góry i wróciliśmy wczoraj wieczorem i muszę Wam się przyznać że dieta zachowana tylko dodatkowo grzańca piłam w piątek i w sobotę a w niedzielę niestety ale zjadłam placek po zbójnicku ale musiałam - być i nie zjeść
Kalorii pospalałam na spacerach więc chyba się wyrównało.
Na wagę nie wchodzę aż nie zrobię porządku z WC

Cytat:
Napisane przez melkas Pokaż wiadomość
Serduszkowata moja mama ma takie problemy jak ty i też mało co jej pomaga, ale ostatnio "odkryła" sałatkę z buraków i ogórków kiszonych i mówi, że po tym wizyta w wc murowana
To jak nic nie będzie pomagało to będę musiała spróbować - poproś proszę mamę o przepis.

Cytat:
Napisane przez Bettix75 Pokaż wiadomość
Serduszko, na Twoją prośbę
od razu lepiej dzięki

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
kochane bedziecie ze mnie dumne dzis wypiłam 3 litry wody a teraz spadam pod prysznic i przytutkac sie do tzta
CUDOWNIE i co nie było tak źle?

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia

Edytowane przez serduszkowata
Czas edycji: 2010-02-08 o 10:35
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 10:48   #1287
melkas
Raczkowanie

GG do melkas

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
To jak nic nie będzie pomagało to będę musiała spróbować - poproś proszę mamę o przepis.
Serduszko... Chętnie bym pomogła, ale to nie mój cytat...

Stary 2010-02-08, 15:12   #1288
gigosia
Raczkowanie

lo matko jaka ja mam dzis chcice na cos slodkiegoale sie nie skusilam jeszcze...cos mi sie zdaje ze w Walentynki ciezko sie bedzie oprzec slodyczom
w poludnie zjadlam mozzrelle z pomidorem i kawalkiem szynki a teraz na obiad wczorajszy kawalek schabu z salata..a na przekaske do szkoly biore male pomidorki i oliwki...
Stary 2010-02-08, 15:15   #1289
Bettix75
Zadomowienie

Aga, nie wiem dlaczego, ale myślałam, że jesteś brunetką - tak sobie Ciebie wyobrażałam Wreszcie się doczekałam Twojego zdjęcia, wprawdzie widać na nim śliczny brzusio, bardziej niż twarz, ale dobre i to

Lenko, wejdziesz na wagę, bo ciekawość nie da Ci spokoju Wynik będzie lepszy niż statnio

Gigosia, wszelkie plamienia zaliczamy do poprzedniego cyklu, a 1dc to pierwszy dzień krwawienia. Niedługo do Ciebie dołączę, już czuję jej oddech na plecach

Melkas, przyznam, że mi też przeszło przez głowę, aby zrezygnować z II śn. ale przeszło i poszło Nie ma głupich! I tak schudnę, a nie zależy mi, by to było ekspresem. Wakacje dopiero pod koniec czerwca się kroją No to jeśli Aga się zgodzi dopisać TŻ, to jego wagę podam w czwartek
Ps. Ale się ucieszył z tych pochwał

Serduszko, placek po zbójnicku jest rewelacyjny i też nigdy nie odpuszczam A jak jest z dodatkiem żółtego sera i surówek, to mnie prawie wynoszą z restauracji, ha ha. A gdzie są Skarbeńku zdjęcia z wyprawy?

A mi choróbsko już przechodziło, cały weekend nigdzie nie wychodziłam, a dziś od nowa gardło zaczęło piec, głowa mnie boli i na dodatek coś w oskrzelach piecze podczas kaszlu. W pracy się wymarzłam, bo piec się zepsuł i przez weekend tak się wychłodziła firma, że do 9,30 siedziałam w płaszczu za biurkiem Napewno mi to nie pomoże w kuracji

Ilion, a Ty gdzie się podziewasz?

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2010-02-08, 16:14   #1290
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

hej to ja grzesznica mozecie bic ale co zjadłam słodkiego to moje
a powaznie to mam wyrzuty sumienia i teraz tylko wode pije z cytryna
mnie tez juz @ prawie dopadła wiec nawet nie bede szukała wytłumaczenia na te słodkosci

niutka moj maz tez nie uznaje takich swiat jak walentynki, dzien kobiet itp. nawet ze swietami i urodzinami ma problem no nie jest to przyjemne kiedy np nic nie dostaje na wigilie czy urodziny albo jak widzi ze mi przykro to na drugi dzien kupi kwiatka a tyle razy mowiłam ze ucieszyłabym sie z czegokolwiek : czekolada nawet ta made in tesco, kwiatek zerwany z trawnika , rysunek syna itp...i tak było przez 5 lat az w koncu zawziełam sie i powiedziałam sobie ze juz nic a nic nie wspomne o tym i ze przy najblizszej okazji on nic nie dostanie ode mnie no ale ja tak nie potrafie. złosc przeszła i napewno cos na walentynki dostanie( boszee jaka jestem żałosna hahahha.) koniec koncow to ze on nie uznaje tego rodzaju swiat nie znaczy ze ja nie mam mam dla kogo- synek i dla samej siebiesama sobie kupie kwiatka

a waga zacznie spadac spokojnie to fatalny okres na odchudzanie bo organizm domaga sie weglowodanow i gromadzi tłuszczyk bo zimno mu.spokojnie i ten okres minie.

bettix no własnie mydełko szare nie przesusza nic a nic. oczy zmywam zelem do skory przesuszonej i wrazliwej a reszte mydełkiem i nie czułam juz dawno tak czystej twarzy. pory ładnie oczyszcza a ja mam tendencje do zapychania, po mydełku dobry kremik nawilzajacy i jest buzia jak ta lala a cera to mi sie tak popsuła jak zrezygnowałam z solarium. kilka lat chodziłam po 1 raz na tydzien lub na dwa tygodnie niby nie duzo ale teraz skutki sa koszmarne . no i dopiero po 3 miesiacach cera dochodzi do siebie ale co ja sie nakombinowałam

a z kosmetykow to juz wybrałam olej z pestek malin, Żel hialuronowo-peptydowy,nanobase(juz sie z nim nie rozstane ) flavo - serum no i jeszcze wacham sie nad kremem do twarzy...

gigosia chyba zrobie to ciasto na walentynki i tez je podam z lodami waniliowymi ale nie wiem czy to niespodziewajka bedzie bo tz juz wypatrzył przepis on naprawde baardzo bardzo duzo je a ma taka przemiane ze przy 185 wazy 72kg ale tez szalenie duzo sie rusza, cwiczy na siłowni na rzezbe ciała,biega, chodzi na basen , na boks a do pracy rowerkiem nawet jak było - 20( do pracy ma około 6 km w jedna str)
przykładowy obiad tzta: zupa, 1,5 kg ziemniakow, 2 schabowe, salatka, około 30-40 cukierkow czekoladowych oczywiscie jak sa w domu a po godzinie woła ze by cos zjadł a najsmieszniejsze jest to ze pod koniec miesiaca dostaje ochrzan ze tak duzo wydaje na jedzenia hahaha a mały wdał sie w tatusia z jedzeniem - masakra

lenko i tak trzymac walentynki sa dla wszystkich

agika ja robiłam zapasy na mazidłach : olej z bawełny, jojoba, olej kokosowy, jedwab, hydrolant geraniowy to to co moge polecic gdybym miała wiecej kasy to bymn szalała a tak moja lista sie wydłuza i czeka na lepsze czasy a teraz pierszenstwo ma olej z pestek malin i zel hialuronowo-peptydowy.

melkas bardzo madra kobieta z twojej babci
wiecie ja strasznie tesknie za moja babcia. i za miejscami gdzie czułam sie szczesliwa i bezpieczna a tak było własnie u niej na mazurach, czesto mi sie sni ona , jej dom , zapach i wszystko we snie jest tak realistyczne ze nie chce sie budzic a jak juz sie obudze to wyraznie rzez kilka sekund czuje ten zapach drewna ,czekolady, swiec i powietrza ktore pachnie tak tylko na mazurach

serduszko no nie było zle z ta woda ale nadal musze pilnowac zeby nie zapominac jest jednak coraz lepiej
a wiesz tak sobie myslałam o tobie ostatnio bo tez długo staralismy sie o dzidziusia. pierwszy raz poroniłam a potem dlugo nie mogłam zajsc a jak dostałam prace i stwierdziałam ze odkladamy starania na pozniej to cyk i byłam w ciazy pamietam 1 grudnia dostałam umowe po okresie probnym a 5 grudnia dowiedziałam sie ze jestem w ciazy ale szef miał mine jak sie dowiedział
pisze to dlatego ze wazne jest nie starac sie zbyt bardzo bo to niestety blokuje. trzymam kciuki bardzo mocno i wierze z e juz wkrotce sie uda

no własnie gdzie ilion?pewnie biedna pracuje ciezko

paula darcy

dukan

Edytowane przez olunek
Czas edycji: 2010-02-08 o 16:15
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości