|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Cytat:
Właściwie nie czułam żadnej różnicy. Chcę naleśniki zrobić, ale chyba ślepa jestem i nie mogę przepisu dorwać Zaraz sama coś sklecę ![]() Gdzie ta @?
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
a wiecie co, ja wczoraj też byłam w kinie, i oczywiście też dawali słynne duplo, o których wspominała już berlinianka, nie wzięłam, coby nie było później kłótni, kto pierwszy w kolejce z forumowiczów będzie je lizał
ale za to zaopatrzyłam się w colę zero, i wiecie jak się jej napiłam to było mi tak słodko, że miałąm wyrzuty sumienia ![]() Ja bardzo rzadko pijałam colę, nawet jak nie byłam na diecie, może tak raz na pół roku mi się zdarzało , to może dlatego wydała mi się taka słodka ?? |
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
Udało się nie poległam. Obiad zrobiłam i nie spróbowała. Jestem z siebie dumna.
|
|
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
Berlinianka - nalesniki --> przepisownia ---> 2 str. = dodane przez wiolqn
|
|
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
U mnie już 3,3 kg mniej, czy to nie za szybko? Na diecie jestem od poniedziałku. Próbowałam zrobić protomajonez z przepisu z książki ale to co mi wyszło.... Nie spodziewałam się Winiar ale to to już przesada. Wyrzuciłam po jednym spróbowaniu. Mąż się śmiał że zapomniałam dodać skrzydeł nietoperza.... A co do dzisiejszego śniadania to zjadłam naleśniki z mleka w proszku z przepisowni z surówką i kurczakiem, takie a'la tortilla i do tego mocna kawa bo generalnie mam niskie ciśnienie a teraz to już zupełnie jak lunatyk. (pysznie było) Co do @ to dostałam na szczęście (ciekawe jak będzie za m-c) ale osłabłam bardzo. no i te bóle głowy.... Pozdrawiam wszystkich serdecznie, wytrwałości życzę i spadków. Teraz zmykam na spacer. Edytowane przez Siasia37 Czas edycji: 2010-02-07 o 14:07 |
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajne wyszły ![]() Kuzyn z Berlina przyjechał. Przywiózł mi kg żelków Haribo ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Moje naleśniki zrobiłam tak: 2 jajka (dość duże) 1/2 szkl. mleka 1 łyżka parafiny 1 płaska łyżka skrobi kukurydzianej Kilka ziarenek soli, bo szczypta to to nie była Pomieszać energicznie, trzepaczką, co by nieco ruchu zaliczyć i na gorący teflon. Wyszło ich 7 ![]() Przewracałam ręką, bo mam dziś lodowate, to nie czułam gorąca, ale nie wyglądały jakby chciały się porwać ![]() Idę jeść ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Zjadłam 4 z serem ![]() Pyszne, pyszne Dodam do przepisowni później, co 2 przepisy to nie 1
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-07 o 14:35 |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Rozeznanie
|
witojcie
![]() ja też dziś pyszny obiadek ukulałam normalnie sobie zrobiłam placka po myśliwsku czy zbójnicku czy jak to tam się nazywa - u każdego pewnie inaczej Oczywiście nie usmażyłam placka ziemniaczanego ale placka dukanowskiego z jajca i otrębów ... ehhhh się obżarłam ![]() No i zaczęłam III fazę - choć planowałam jutro ale nic to ![]() Jeszcze mam pytanie co do cellulitu. Soli nie używam, śmigam w ćwiczeniach jak się patrzy - codziennie po 40 - 50 minut a on dalej jest ... Wodę spijam butlami ...... Co robić???????????
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (co nie zmienbia faktu, że cellulit mam nadal obrzydliwy i jak znajdziesz sposób, żeby go wykurzyć ostatecznie, to podziel się pliiiiz ![]() EDIT: A we wpływ ćwiczeń na cellulit to ja nie wierzę Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2010-02-07 o 14:49 |
|
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
Marta33, mnie się szybko zaczął zmniejszać jak zaczęłam szczotką podczas kąpieli masować. Mam taką z naturalnego włosia i się wygładza wszystko
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Na opryszczke TYLKO compeed
kiedys nie wierzyłam w te bajery z reklam ale facet mi kupił zeby mnie nie urazał i jak boga kocham podziałało po 3 dniach prawie sladu nie było, co wiecej mniej boli ......Ja własnie po obiedzie mniaaammmmmmmmmmmmOstatni dzien warzywek niestety od jutra do piatku protinki Ja już od dziś nie bankrutuje na testach ciążowych ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Berlinianka biore sie za pieczenie sernika trzymaj kciuki chociaz i tak pewnie bedzie zakalec hehehehehe wszystko w normie bedzie wiec
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ala @ dalej nie mam ![]() Tyle, że jestem 100% pewna, że nie zostaniecie ciociami ![]() Sernik? Rób, rób, ja się biorę za naukę, też trzymaj kciuki
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na cellulit sprobujcie gąbki Syrena
o takiej:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...owa-Syrena.htm wystarczy spojrzec na opinie kosztuje 3zł, mozna ja kupic w drogeriach, supermarketach a nawet w zwyklych osiedlowych sklepach sie trafia Ja polecam, uzywam od 2 lat (oczywiscie nie jednej i tej samej ) i sa efekty
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#3705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej ja mam pytanie a jak inaczej zrobic bez tej skrobii???Bo ja jej nie moge nigdzie znalezc a mam chec na nalesniki czesto osttanio wmuciłam takiego normalnego bo tak mi sie chciało:-/i miałam wyrzuty sumienia...Masz jakis pomysł?? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Ratujcie!! załóżcie mi jakąś kłódkę na lodówkę albo coś
Wściekła jestem jak nie wiem, bo poprawiam robotę po kimś, kto miał ją zrobić porządnie, a nie dość że zrobił byle jak, to jeszcze na ostatnią chwilę i nie mam czasu, żeby mu dać do poprawy, bo jutro jest termin oddania a w lodówce leży piwo i krzyczy do mnie: wypij mnie, będzie ci lepiej! A ja mu zaczynam wierzyć |
|
|
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- No... i miałam się uczyć Wyłączam komputer, nie ma to tamto ![]() Do później!
|
|
|
|
#3708 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny możecie podać link do przepisów, jestem nowa i jeszcze wszystkiego nie ogarniam
|
|
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak na razie jedynym sposobem, który choć trochę ruszył to moje zatwardziałe paskudztwo jest doktorek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja tez nie mam tego mleka ale chyba bedzie trezba kupic a te otreby to w czym je mielicie??Mam młynek do cukru pudru ale w tym to chyba sie nie zmielą co:-D
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Raczkowanie
|
Hej, witam, link do przepisów znajdziesz na pierwszej stronie tego wątku
|
#3713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może wykup sobie karnet w fitness klubie i popróbuj różnych zajęć? może jakiś stretching albo joga? to są spokojne relaksujące ćwiczenia Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2010-02-07 o 15:43 Powód: lit. |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś będę piekła dukanowe gofry
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
Berlinianka .
z sernika NICI , nie mam czym zmielić otrąb na puch Ale ..l zrobiłam ptasie mleczko 3/4 z aromatem migdałowo smietankowym a 1/4 z rozpuszczalna kawka ( 2 małe łyżeczki rozpuszczone w lyzce wody) wlasnie sie zastyga, w pucharkach wyglada SUPER 80% jest białe a 20% brazowe na gore dałam szczypte kakao i szczypte cynamonu
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Eriika- brzmi pysznie !
Co jadłyście dziś na obiad? U mnie forszmak z kuraka
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
Ja jadłam wariacje kurakową ,
NA talerzu pokroić 1 duzy pomodor na cwiartki , 1/4 ogorasa na pol i w szerdze plasterki., 2 korniszonki , 1/3 duzego brokułka , na to duzy cycek pokrojony w paski uzmazony na teflonie (czesciowo pod koniec smazenia dodałam wody lekko nasiaknal i sie poddusil i byl soczysty a nie suchy i dobrze podsmazony) Wszystko polane sosikiem jogurt + 2 czosnek+ pieprz + ziola prowansalskie MNIAM cały talerz wszamałam - tuz to ostatni dzien p+w
|
#3718 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i sernik i leniwe wychodzą super na żytnich a placki serowe robię z owsianymi nie zmielonymi i są genialne Co do ptasiego mleczka - z kawką ropuszczalną - to jest to mam w lodówce jeszcze porcyjkę z wczoraj Cytat:
a na kolkację będą placuski cyckowo-jajkowo-otrębowe ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
tylko zamiast ziół prowansalskich daję oregano, ale muszę z ziołami spróbować |
|||
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Forszmak to taka zupa z kurczaka, z pieczarkami i ogórkiem kiszonym, często na weselach się ją widzi coś w rodzaju strogonowaDobra, to moje to nie jest forszmak. To było tak- mama zrobiła wielki gar galaretki z piersi ( takiej z marchewką) i mi dała. ja nie lubię galarety, więc wywaliłam ją do gara, zagotowałam jeszcze raz, dodałam przecier pomidorowy, podsmażoną papryczkę i cebulkę i przyprawy. Naprawdę dobre wyszło ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- mam całą paczkę ziół prowansalskich przywiezionych z Francji. muszę spróbować.
|
|
#3720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miela sie idealnie ![]() Wlasnie jestem po obiadku (papryki faszerowane i zupka pomidorowa - pycha )Tak sobie tez mysle zeby zaczac cwiczyc... Akurat powoli zaczynaja sie pierwsze zastoje, sesje koncze, bedzie wiecej czasu... Tylko ze moje samozaparcie wola o pomste do nieba... Wogole bylam dzisiaj w kinie na "Wszystko co kocham" i zdecydowanie polecam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

Zaraz sama coś sklecę

i na gorący teflon. 

Wodę spijam butlami ...... Co robić???????????

od jutra do piatku protinki