|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
kropeczko gratuluje pierwszego zabeczka!!
![]() ![]() katekate jesli chodzi o kuoke to malenstwo moze nie robic tak do 10 dni, ale jesli Wiki sie meczy to zjedz plasterek-dwa kiwi... ![]() Moj tz juz leci do Indii wlasnie... ![]() ![]() André ma od srody katar i tak sie meczy biedny... ![]() Czy pisalam juz, ze moje dziecie od ponad tygodnia budzi sie w nocy kilka razy..? ![]()
#1623 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek mamuski
Ja dzis nie wyspana ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Wtajemniczenie
|
a my nadal w domu
Iza ten tydzień też siedzi w domu, zresztą kaszle więc moze to i dobrze, że nie chodzi do przedszkola ![]() choć czasem mam dość - jest krnabrna i chce zawsze postawić na swoim - a szkoda gadać, mały tez jak sie rozwrzeszczy to nie wyrabiam na zakrętach ![]() u mnie pokarmu już prawie nie ma, od wczoraj nie moge praktycznie ściągnąć - jakieś pojedyńcze kropelki - nic juz nie pomaga - woda, herbatki, tabletki, nawet karmi ![]() a i to moje biodro mnie dobija - jade na ketonalu i on tez bardzo nie pomaga moze to i dobrze, ze pokarm zanikł, co ja bym wzieła na ten bol, ale co tam i tak nie ma sie co zastanawiać choć jest mi przykro jutro z Izą jedziemy do laryngologa do kliniki - mam pietra, chyba bardzo ten lek nic nie poprawił, bo mała dalej pochrapuje, mówi przez nos i spi z otwartą buzią, no i węzły jak były tak są powiększone Grześ dalej kaszle choć już mniej niż w piątek i sobotę mam nadzieję, ze wszystko nbedzie OK bo w niedzielę jego świeto a i tak słucham od teściowej - ale to temat rzeka i nie tu na niego miejsce Brombi a jaki masz rowerek - tez mi sie marzy, choc myslałam o orbiteku i chyba sobie zafunduję to hulahop co wkleiła Katerina - fajne jest Kareninka - a dlaczego Andre nie ma ani jedengo zdjecia w albumie? Zahario - Miriam ma jedna fotke w albumie ale to chyba mało? a tak generalnie to co z resztą dzieciaczków - zakłądac galerie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Raczkowanie
|
Kropcia, gratulacje dla Tomeczka pierwszego ząbka
![]() ![]() Magda, biedna jesteś z tym mlekiem... a co masz z biodrem, że tak boli? rzeczywiście po ketonalu to i tak karmienie chyba odpada... Mam nadzieję, że dzieciaczki szybko dojdą do zdrowia! A skoro Grześ tak ładnie je, to chyba wszystko tutaj na dobrej drodze... Moniam, dobrze zrozumiałam, że masz tylko spacerówkę? bo tak raczej nie powinno się wozić maluszków A u nas ostatnio coraz większe problemy z brzuszkiem. To nie kolka ale na pewno coś z gazami i wypróżnianiem. Czy któraś z was próbowała Infacol albo Bobotic? Strasznie nie mogę patrzeć, jak mój synek się męczy. Zwłaszcza to występuje nad ranem - dzisiaj od 3 do 6 nie spał ![]() I teraz też znowu - dałam mu dosłownie 10ml herbatki koperkowej hippa ale nic nie dało... Co polecacie ![]()
#1626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Wtajemniczenie
|
Bella ja parzyłam na poczatku dzieciom koperek - zwykły uwazam ze jest lepszy i dodawalam troche glukozy
Infacol u Izy nie zdał egzaminu przy Grzesiu nie probowałam, ale probowałam bobotic i tez lipa - u nasprawdziły sie kropelki espumisan wiec pewnie kazde dziecko inaczej i sama musisz porownac po ktorych lepiej co do biodra to po ciazy pierwszej mialam problem ze stawem prawym - grzes mi go doprawil maksymalnie, ma teraz jakies az rwania od posladka do lydki - pewnie to ta rwa kulszowa - ale to domniemam mam takie bole ze nie moge stac isc lezec - czasem mnie nie boli i jakos krzywo stane i prawie mnie wyklada z bolu po izie to mi przeszlo po kilku miesiacach od porodu - zobaczymy jak bedze teraz, na pewno nie pomaga noszenie malego, ale co zrobic wole go nosic niz ma plakac - w szitalu sie tak przyzwyczaił i teraz potrzebny czas aby go oduczyc choc problemy zabkowe tez nie pomagaja |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Madziu ja cię podziwiam, że tak walczyłaś o laktację
![]() Trzy miesiące to i tak bardzo długo jak na ten wysiłek, który musiałaś w to wkładać . Cytat:
Na orbitreka to ja w domu miejsca nie mam ![]() Chciałam iść na spacerek, ale ciągle jest -7 i wieje zimny wiatr, czyli nic z tego ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-08 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=magdawikp;17038953]a my nadal w domu
Cytat:
Cytat:
No to pewnie sprubuję po kolei - a ten koperek to normalny parzyłaś, taki z herbapolu? bo ja taki mam i sama piję i nawet myślałam czy małemu nie dać - można?
![]() |
#1630 |
Zakorzenienie
|
Bella mozna
![]()
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Magda, współczuję ci problemów z biodrem. Mam nadzieję, że szybko ci przejdzie. ......................... ................... Hurra, dziecko mi w końcu usnęło ![]() Wracam do ćwiczeń udek i dupci ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-08 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bede miala juz dzisiaj stepper i hula-hop ![]() ![]() Madziu jej, wspolczuje bolu biodra - sama od dwoch dni chodze jak 70-latka... ![]() ![]() ![]() A zdjecia do albumu dzisiaj postaram sie juz wkleic... ![]() Wlasnie wybieram stroj kapielowy na lato - jestem miedzy tankini a strojem z spodniczka...i zastanawiam sie tak, ktora czesc mojego ciala bedzie sie nadawala bardziej do pokazania w tym roku - brzuch czy pupa..? ![]() ![]()
![]() |
#1633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jesli chodzi i wózek to mam x-landera i on rozkłada się całkowicie na leżąco i mam śpiworek w nim, a budka jest taka jakby podwójna oto foto |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysypki prawie już nie ma. Zostały tylko chropowate policzki i zielone śluzowate kupki. Jeżeli ten śluz nie zniknie to pójdziemy w przyszłym tygodniu do lekarza. Czy wasze dzieciaczki też maja śluzowate kupki? Cytat:
a ja na to " ale jak to? będzie płakało?!" a on " tak się pani dała takiemu maluszkowi? gorzej jak się pokapuje, że mama na każde zawołanie od razu przybiega" ![]() Cytat:
![]() ![]() przegotowana wodą |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby się nie znudzilo,, najlepiej robic cos jeszcze w czasie jazdy, bo tak faktycznie nudno może byc jak sie nic przed oczami nie zmienia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas -4, idę. Cytat:
![]() od dawna juz Was namawialam ![]() ![]() Tylko chyba Gucia jeszcze i Tarasia (o ile sie nie mylę) ćwiczyły w ciąży tak ze bardzo fajnie ze dołacza do nas teraz więcej uczestniczek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Hmm...nie robie jak na razie wiele, zeby temu zaradzic, bo wiem, ze cos malego po prostu boli...Ponad miesiac bylo juz tak, ze sam z siebie przesypial calutka noc od 20.30 do 8-9 rano i wcale nie byla to moja zasluga, po prostu tak mial...ale od niedawna mielismy problemy brzuszkowe a od srody ma katar i budzi go tez zatkany nosek wiec nie mozna na to duzo poradzic... Poczekamy az sie podleczy ladnie i wtedy bede myslala co i jak...ale mysle, ze jak bedzie sie juz dobrze czul to sam wskoczy w swoja dawna rutyne ladnego spania... ![]() Tylko moj malz jest pod wrazeniem, ze ja po takich zarwanych nocach smigam jeszcze caly dzien i to z usmiechem na buzi... ![]()
#1637 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to Sandra sobie pospała ![]() ![]()
![]() |
#1638 |
Raczkowanie
|
wieści z frontu ciąg dalszy
byliśmy z Bernim u pani rehabilitantki w piątek okazało się że ma mega Wzmożone Napięcie Mięśniowe, które skręca go na prawo, a my przez swoje noszenie, karmienie itd wykręciliśmy go na lewo ![]() ![]() dostaliśmy na start kilka lekkich ćwiczonek i masaż do wykonania 4x dziennie; mały tego NIECIERPI!!! wije się, kręci, ryczy, a ja muszę go ustawiać za każdym razem w prawidłowej pozycji i dopiero potem masować; masakra, rąk mi brakuje, powinnam zostać ośmiornicą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Wtajemniczenie
|
Fruziu będzie dobrze
![]() fakt dziwna teoria tzn, że dzieci urodzone przez cc maja z gory przypisany gorszy rozwoj? tzn, że moje obydwoje dzieci bedą miały pod górkę poniewaz nie mogłam urodzić sn? ja zawsze myslałam, ze tego typu problemy dyslekcja itd. to raczej mają inne podłoże niż rodzaj porodu jakś dziwna pani - nie rozumiem dlaczego uwaza, ze małemu grozi dyslekcja .... tylko dlatego ze urodzony przez cc - bo problemy z napięciem to chyba moga miec również dzieci urodzone przez sn, więc to jest problem który rodzice korygują poprzez odpowiednie ciwczenia malca.
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-02-08 o 13:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() zanim Was nadrobię wstawię kilka zdjęć mojego Szkrabika. |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Wtajemniczenie
|
bardzo mi się podoba na 2 fotce - slicznosci
a założyłąs już galerię w albumiku?????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
Minnie piekny dzidzius
![]() Tarasiu nie mamy sluzowych kupek ale dosc rzadkie. kiepsko sie czuje ![]() chlopcy chyba czuja ze mama nie bardzo przytomna i sa jak narazie grzeczni a i w ogole to mam jakis nawal pokarmu ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-08 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
Fruziu, zgadzam się z Magdą. Trochę dziwna teoria, zwłaszcza z tymi dys-funkcjami. Ja urodziłam się sn a mimo to mam dysgrafię
![]() ![]() A z napięciem mięśniowym, to poćwiczycie, pomasujecie i będzie dobrze ![]() Minnie, Szkrabik cudowny ![]()
#1644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombri moj juz 15 lat mieszka w Canadzie a każde nasze pożegnanie kończy sie płaczem- jakos nie moge sie powstrzymac... I brawo za długą "trase" rowerową ![]() Gucia fajnie ze spedzicie razem święta Minne ślicznści. a te stópeczki ![]() Tarasia u mnie zdażały sie takie kupsztale jakby ze śluzem ale poniewaz nie są takie codziennie to jakos sie tym nie martwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Raczkowanie
|
Brombusiu i Guciu dziekuje za rady, zaczynam sie do nich stosowac, Zobaczymy jakie beda efekty, trzymajcie za mnie kciuki
![]() Kachula efekty sa super, ja brzucha po porodzie nie mam wcale i juz zaczynam pracowac nad kostka ![]() ![]() Dziękuję za zaproszenia na NK ![]() ![]() A ktoras z Was pisala, chyba Domi, ze mała ma plamki na głowce i szyjce od urodzenia. Moja tez takie ma, ja mam takie i mój tato też. Jeżeli to są takie same to one nie znikaja, taka już jej uroda ![]() No to sobie popisalam, uciekam, bo mala placze ![]()
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nad jaką kostką będziesz pracować? Aż cofnęłam się na poprzednią stronę, ale nic nt kostki wcześniej nie pisałaś, no chyba, że ja już taka ślepa jestem ![]()
![]() |
#1647 |
Raczkowanie
|
Guciu, ale mnie rozbawilas
![]() ![]() ![]() ![]()
#1648 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=belladonna78;170408 44]Tak do 100ml dziennie,podana na 2,3 razy
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie pospałam i zaraz biorę się za sprzątanie, bo jest mega masakra... W piątek jade zrobić małemu badania kontrolne- bilirubine i morfologię... oby było dobrze a bilirubina spadała dalej... jeszcze mnie ortopeda czeka.. jest znowu co robić... aa i wybroczyny w oczku do kontroli pod koniec kutego... zobaczymy jak będzie - mam andzieję już tlyko coraz lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieźle Was nastraszyła ta rehabilitantka, ale na pewno Berni będzie się rozwijał normalnie i po ćwiczeniach szybko będzie poprawa, gdybyście zaniedbali rehabilitację, wtedy mogłyby być jakieś problemy. Co do tego oleju lnianego, to czy to jest konieczne? Mały jest jakiś nerwowy czy jak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też sobie obejrzałam na NK Katarinę i Olalicious ![]() Ale lachony ![]() Dziewczyny, wiece co u Eli ? Już jej długo nie było ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.