|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
Wspaniale!!!!! ![]() szczęśliwa mama z wózeczkiem ![]() A dziś 8.02.2010 mój wymarzony/wydumany termin i cisza... ale dzień się jeszcze nie skończył Wszystko przygotowane już dla Nikodemka, my również ![]() Ja się dziwie, że On jeszcze nie chce nas poznać ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dzionka wszystkim rodzącym i przewijającym ![]()
![]() |
#4142 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() to jestesmy 2.....heheh ktore mialy urodzic przed czasem a nie urodzily.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() witajcie ![]() a u mnie nocka do Bani..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
Doberek! Bylam dzis u gina. Nie rodze i chyba za szybko nie bede rodzic. Szyjka zcentrowana, ale nie mam pojecia o co chodzi. W kazdym razie zamknieta. Dostalam skierowanie do szpitala, ale gin powiedzial, ze on to by mnie nie kladl szybciej niz za 2 tygodnie. Ale mam sie pojawic na izbie przyjec (zeby zdecydowali co z moja maloplytkowoscia, czy chca mnie polozyc szybciej) jak dostane wyniki z posiewu. A ze dostane w piatek, to juz pewnie w poniedzialek sie pojawie na IP. Gin mowil, zeby w piatek, ale jeszcze mnie zatrzymaja bez sensu na weekend to nie mam co sie spieszyc
![]() ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Kolka juz pisalam o tym wcozraj chyba Filce.Albo zalegaja malenstwu smarki,wtedy psiknij woda morska i odciagnij.Albo jest to pierwszy objaw alergii (po czyms co zjadlas).
U mnie jak jest charczenie, to znaczy, ze trzeba odciagnac (nawet widac, ze jakis smark tam siedzi).A jak typowa sapka, to byla alergia (chyba na pomidora,albo ciasteczka korzenne) Zebciu kochana trzymaj sie, jestesmy z Toba ![]() Kamyku a co to ten Debridat i na co ? Bardotka ![]() ![]() Pantee ja tez mam zgrubienie nad blizna (cala).Piekny avatarek ![]() Lila ![]() ![]() Kampoolka ![]() Celka czekaj spokojnie do pon, po co weekend spedzic w szpitalu 3 tygodnie skonczone ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-08 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
Witam. Ja tylko na chwilę.
W piątek byłam u pediatry i pytałam o sapkę. Moja malutka też tak ma. Wydaje się, że ma pełny nosek, a jak psikam wodą morską, to nic nie da się ściągnąć. Jest to tak zwana sapka fizjologiczna i może się utrzymywać do 3 miesiąca. Nie zawsze jest to objaw alergii, ani kataru.
#4147 |
Zakorzenienie
|
Szukam info o szczepieniach dodatkowych i zobaczcie co znalazlam : http://www.pneumokokiudoroslych.pl/p...FVSJzAodfnc_Gg moze ktoras to zainteresuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Raczkowanie
|
Dzieki Aldii- juz własnie sobi spi w wozeczku w dzwiach balkonowych..w pajacyku, welurowym kaftaniku, welurowo-misiowym kombinezonie i opatulona szczelnie koocykiem. mam nadzieje ze tak dobrze?
A tak przynajmniej pokoj przewietrze...dzis -9stopni al piekne słonce..
#4149 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się kochana dzielnie ![]() ************************* **************** A ja dzisiaj nadrobiłam w obowiązkach domowych wczorajszy dzień ![]() Zaraz idę zalegnąć obok TŻ,bo po nocy śpi. A ja w nocy skoleji miałam masakrę,bo spałam tylko 3h ![]() ![]()
![]() |
#4150 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, ze rodzince nie zdradzasz imienia, ale koleżankom z wizazu mogłabyś sie pochwalić, przecież my nikomu nie powiemy ![]() Cytat:
![]() ![]() bardotka widać, ze "trochę" przeżyłaś, ale w domku juz na pewno będzie tylko lepiej. I brawa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pliwa kto wie, jak sama piszesz dzień sie jeszcze nie skończył i wszystko się może zdarzyć ![]() Kampoolka zdrówka dla córci ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- celka bardzo dobrze ze sie nie spieszysz i idziesz dopiero w poniedzialek, bo przecież mieliśmy tu już niejeden przypadek, że w weekend zupełnie nic nie robili Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zadomowienie
|
witam
u nas kolki cd ![]() wczoraj sciagałam pokarm( na dzis miał byc) i nie wiem jak wy to robicie ze tak duzo sciągacie,ja przez prawie pół godz tylko 40ml ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie coś na temat plesniawek?co z tym sie...?pojutrze przychodzi połozna to może mi pomoze. zaraz sie mała obudzi to ją poweranduje |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mamusiek - czy Wasze maluszki często się teraz ruszają?Czytałam, że przed porodem dzieci są mniej aktywne, bo już mają mało miejsca, ale mój Adaś coś dzisiaj bardzo malutko się rusza
![]() ![]()
#4153 |
Zakorzenienie
|
Addicted
![]() Filka na plesniawki kup Aphtin. A probowalas mala dokarmic ? Moze sie nie najada i taka marudna.Moja wczoraj na kolacje zjadla 140 (tyle udalo mi sie odciagnac) i jeszcze sie rozgladala ![]() Szperam i szperam na temat szczepien i znalazlam cos bardzo ciekawego http://wolnemedia.net/?p=16442 dluuugie, ale warto przeczytac !! Mamuski, te co beda szczepily na pneumo.Na jaka szczepionke sie zdecydowalysci 7,10,czy 13-walentna ?? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-08 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
azzis mój zdecydowanie od jakiegos czasu mało się rusza. W zasadzie czesto ogranicza się do czkawki to wiem, ze zyje
![]() w moim przypadku to jeszcze mała ilośc wód go ogranicza bo jak powiedział mój lekarz juz nie ma możliwosci "pływania" bo macica go bardziej okleja. Jednak to stresujące ![]() pozarłam ananasa i kupa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Raczkowanie
|
Zeberko super, że już w domu jesteście
![]() Malinka dzięki ![]() Filka nic się nie martw, jak mała przybiera to znaczy, że się najada. Widocznie masz tyle mleka żeby dla niej starczyło i tyle. Jeśli je często to możesz mieć mniej, ale wypływy są podczas karmienia. Tylko dzidziuś jest w stanie swoim ssaniem je pobudzać tak dobrze. Laktator nie. Co do pleśniawek to mi w razie gdyby Maja miała to lekarka wypisała nystatynę do smarowania w buzi. Ktoś pytał o zgrubienia w miejscu szycia. To ja mam. Potem to się zmniejsza, ale taka trochę inna skóra zostaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Natomiast był taki dzień, że nie ruszał się wcale, dopiero jak poruszałam "trochę"(tak mocniej) brzuchem, to raczył się wypiąć. Generalnie cieszę się , że w takim dniu jak tamten miałam stetoskop i mogłam usłyszeć jego serducho. Ale i tak byłam zestresowana, a w porywach optymizmu myślałam, czy to nie poród się zbliża. Cytat:
![]() i nietylko... ![]() A dziś boli mnie na dole z przodu, nie przy szyjce i nie jak na miesiączkę. Poprostu boli tak jakby mi ktoś tam przywalił... ![]()
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
pliwa
![]() to ja dziś sobie zafunduje masaż sutków ![]() za 2 dni zaczynam 39 tc mój Adi urodził się w łasnie w 39 tc, Tomasz tez mogłby zechcec juz wyjsc ![]() coś Pyska nas ostatnio zaniedbuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Raczkowanie
|
Na szczęście Maja już dziś dużo lepiej. Tylko Ida chora. Już zamówiłam wizytę u pediatry na jutro.
![]() Celka ja tam żadnego prezentu nie kupowałam. Ida wiedziała, że urodzi się siostrzyczka. Mój mąż przyjechał z z Idą po nas do szpitala. Bardzo się cieszyła. Sama che mi wszystko podawać - pieluchy, chusteczki, lekarstwo na kolkę, chce kąpać (to pozwalam trzymać prysznic jak nalewamy wodę do wanienki). Oczywiście jest zazdrosna. Przez pierwsze dni chciała z nami spać. Podsumowując to ma ambiwalentne uczucia - czyli norma. Raz ją kocha, raz nie cierpi. Kiedyś powiedziała; "ce Maje wyzucić z domu" - takim spokojnym tonem, a dziś po obudzeniu "jestem siostzycką". Mówi o niej Majusia, Majecka. Myślę, że trochę inaczej by było gdyby to był brat, bo inna płeć. Było by chyba łatwiej. Tak mi się wydaje |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
mamaidy tez mam takie odczucie, ze jak jest inna płec to będzie łatwiej
![]() ![]() ciekawe jak tam Asiulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |||
Zadomowienie
|
pisze jedna reka , bo mam Zuzie na rekach
coś z nią dziś nie tak , spi tylko po pare minut , w jelitach jej ciagle bulgota i strasznie duzo bąków puszcza no i cały czas płacze a spi tylko na moich rekach a przecież zjadam takie rzeczy , które mi tylko wolno ![]() rozmawiałam wczoraj z mężem i powiedział że mama moze sobie gadać co chce a my i tak zrobimy po swojemu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na chwilkę
![]() Pobierałyście kiedyś mocz do tych woreczków? Czy ja mam go zamontować i czekać z gołą pupą aż nasika czy założyć pieluchę, ubrać i czekać aż nasika...???? Dzisiaj chyba idę do gina... Jeśli Paulinka nie będzie dużej wojny robiła wieczorem mężowi... Musze jeszcze mu trochę ściągnąć do butelki w trakcie dnia... TŻ pojechał z psiutą do weta dzisiaj, na szczęście wszytko w porządku, chociaż czekamy na wyniki badań jeszcze... Ale zabrał mi stelaż od wózka, bo w bagażniku trzymamy i nie byłyśmy na spacerku... Na regulacje pracy jelit... Nie dość, że Paulina miała kolki, to jeszcze kupki raz na trzy dni... I wprawdzie to jest normalne, ale ona cały trzeci dzień płakała z bólu aż się udało... Teraz mam co dziennie jedną lub co dwa dni dwie kupki, ale zupełnie bezbolesne... Cytat:
My dopiero będziemy szczepić około 5 miesiąca...
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz troszkę popukuje, ale zdecydowanie mniej jak wcześniej. No ale rusza się to najważniejsze ![]() A gdzie Ty się tak spieszysz??? jeszcze masz czas ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-02-08 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
U nas też się tak zaczęło... Ale najważniejsze nie daj sobie wmówić, że to twoja wina, bo tak naprawdę nie wiadomo od czego są kolki... Nie koniecznie od twojego jedzenia, a po prostu chyba z niedojrzałości układu pokarmowego... Paulinka ma wzdęty brzuszek niezależnie od tego co jem, a przeciez na sucharach nie będę, bo co z tego by było za mleko... Działajcie objawowo, żeby jej ulżyć, a w końcu samo przejdzie...
#4165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dodam że robi kupki , ale po malucieńkich łyżeczkach ( jak bączka puści to coś tam wyleci )
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
azzis no wtryniam się bo już mi się dłuzy
![]() ![]() pliwa no to lipnie ![]() ja chciałam sobie kupic tą herbate z liści malin i w żadnej aptece w której byłam nie mieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
Hey lachony
![]() Jestem jak pisalam wczoraj ...nie miałam już zwolnienia ....bo ostatnio moja gin wystawiła mi do 7 lutego i tak niedowierzajac że dotrzymam ![]() A dziś 8 ! więc pojechałam do Mariotu... Mojej gin nie było jest na 2 tyg urlopie ![]() Myślałam że zbzikuje ...bo niechcialam brać wcześniej macierzyńskiego... Naszczęście poszlam do mojej kochanej internitki ![]() Dostałam 2 tyg L4 tak na wszelaki wypadek ...by nie biegać po kolejne zwolnienie jeśli bedzie konieczne ![]() Dala mi skierowanie na morfologie i mocz ...razem z WR i HBS Wyniki cieplutkie będę miała dziś o 19 ![]() No i załatwiła mi USG poza kolejnoscią....u najlepszego specjalisty ![]() U Pysiolinki wszystko OK Łożysko III stopień dojrzałości ...przepływy OK...reszta na miejscu... Powiedział że z uwagi że jestem już po terminie zrobi USG najbardziej dokładnie jak potrafi ....i powiedział że nie wychodzi mniej niż 4kg ![]() Dokładnie z USG wyszo że mala ma 4o tyg i 5 dni i waży 4kg!!! Najważniejsze że wszystko OK ![]() ![]() ![]() Aaaaaa i po raz kolejny potwierdził DZIEWCZYNKĘ ![]() ot to tyle....... idę się położyć( bo jeszcze Kuba spi) a ja nie moglam spać w nocy ![]() i jestem padnięta ![]() Może potem podczytam ![]() Witamy BArdotkę z malutką w domku ![]() ![]() Lila ...cudnie wyglądasz jako mamusia na spacerku ![]()
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Najlepiej to chyba w jakimś zielarskim sklepie popytać o te liście z malin.
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
azzis tyleze średnio u mnie z chodzeniem bo znów mnie nawala spojenie
![]() ![]() jutro jadę do ordynatora aż się boję z nim gadać bo jakieś mam dziwne uczucie, ze wszyscy Ci lekarze na wyższych stanowiskach to takie buce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.