|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tego ze chodzisz jak staruszka zgieta w pol. Mi polozna wrecz kazala sie rano wyprostowac jak tylko wstalam z lozka. Powiedziala ze wlasnie jak tego nie zrobie od razu to bede tak chodzila, a jak sie od razu wyprostuje to tam sie wszystko naciagnie i bedzie ok. I faktycznie, pomalu sie wyprostowalam i juz za chwile chodzilam jakby operacji nie bylo ![]() Spac mi sie chce ale niedlugo powinien moj zarloczek wstac bo spi juz prawie 3h. wiec chyba poczekam az wstanie nakarmie i jak usnie to ja sie poloze. Zeberka ale debile w tej przychodni. Az slow brakuje. Ale dobrze ze z wami wszystko ok tylko szkoda tamtego maluszka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Bubi te grudki w kupce, to niestrawione resztki mleka - to normalne, nie masz sie czym martwic
![]() Ten bol to pewnie obkurczajaca sie macica Asiuulka powodzenia jutro Zaslona odpocznij, to poczujesz sie lepiej Youyou ![]() Kocurazab ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Rozeznanie
|
Celka mi przystawiono do cyca córkę od razu po przyjściu na salę poporodową położne mi ja podstawiały non stop......a nawet leżała u mnie bardzo długo przy boku
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Kamyil dzieki za info od Castili i Zeberki
Kolka moja na szczescie smoka nie chce.A kryzys chyba powoli ustepuje...zobaczymy jaka noc bedzie Bubi a czemu ze skapym masz jechac na IP ? Ja przestalam krwawic po tygodniu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki kochana za odpowiedź ![]() ************************* ********* Powstawiałam kilka przepisów na Smaczny.Któraś prosiła o przepisy z wczorajszej imprezki.No więc z 4 rzeczy co miłam wczoraj na urodzinach TŻ to wstawiałm tylko 2 na razie: http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1408 i http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1411 Co do kolejnych 2 to już nie ma siły pisać,bo plecy mnie już bolą i coś brzuchol troszkę. Idę wymoczyć zwłoki we wannie z bąbelkami ![]()
![]() |
#4116 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Synek śliczny! ![]() Cytat:
![]() ![]() Dla syneczka muszę mieć tylko pieluchy i chusteczki, więcej nic ![]() ![]() Aczkolwiek muszę się pochwalić, że jutro mąż pomaluje sufit, we wtorek ściany, potem tylko panele (kupiliśmy w ten piątek) i koniec burdelu w tym 1 pokoju ![]() ![]() Także moje Kochane, wkońcu widać koniec syfu w tym 1 pokoju ![]() Mam tylko nadzieję, że Maluszek nie wyjdzie przed skończeniem tego pokoju. ************** Czy Wy dla siebie musicie mieć podkłady takie jak do przewijania Maluszka, do szpitala? Tylko dla siebie, nie dla Dziecka? Bo ja muszę - dziwne, że nie mają takich rzeczy... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdjęcie rodzeństwa super ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak jak to, że czujemy się jak stare babcie ![]() Cytat:
![]() Ale w sumie najważniejsze, że synek jest zdrowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Rozeznanie
|
Asiuulka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Sensuel ja sie domagalam przepisow
![]() ![]() Kocurazab mialam dla siebie taki sam podklad jak do przewijania malej i poscielilam go sobie na lozku ![]() ![]() Moja mala juz po kolacji - wypila 140...teraz zasypia, wiec i ja ide sie polozyc.Milej nocki mamuski |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Rozeznanie
|
Aldii w dniu wypisu ze szpitala lekarka stwierdziła, że jeszcze macica jest wysoko i pytała czy mam krwawienie i kazała je kontrolowac... i powiedziała, że jeśli się skończy to lepiej na Ip się udać.......nie wiem sama ile wogóle to ma trwac.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak wróciliśmy do domu to młodszy dał starszemu helikopter z filmu Auta do jego kolekcji. Teraz starszy często całuje młodszego nawet z 6 razy pod rząd, więc powiedziałam, że max. 2 razy ![]() ![]() kocurazab ![]() ![]() kamyil dzięki za info o castili i zeberce. A co do stanika do karmienia, to jak juz poradziła BubiGirl - miseczka o jeden rozmiar większajest niezbędna. Najgorzej przetrwac nawał, bo piersi olbrzymie jak balony i bolesne (i wtedy to nawet przydałaby sie miseczka o 2 rozmiary większa, ale na szczęście u mnie to trwało tylko 1,5 dnia i miałam jeden taki większy stanik) zeberko wyśpij sie wreszcie i trochę zrelaksuje w domku ![]() Asiuulka miłej nocki i ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- U nas nie było tego wymogu, ale ja i tak wzięłam i przydały się |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Bubi to moze dlatego.Mi za to obkurczala sie bardzo szybko.Polozne sie cieszyly, ze potwornie mnie brzuch boli i malo krwawie, to ponoc dobrze jak tak jest.Ale pierwsza doba byla strasznaaaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Raczkowanie
|
czy wasze dzieciatk też tak charczą we śnie- sapka?mój czasami na poczatku zasypiania ma poza tym cięzki oddechi trochę siętym martwię..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje Wam za wsparcie i podtrzymanie na duchu... Nikomu nie życzę tego co czułam kiedy odebrałam wyniki. Do teraz wszoku jstem, nie spałam od środy jak pisałam Kamyil... aż boję się połorzyć, że nie wstane na czas na karmienie małęgo a musi być 10 razy na dobę- wdzień co 2 h , w nocy 3 razy... masakra muszę budzik ustawić chyba...Strasznie to wszystko mnie zmieniło- czuję to od środka... Mam mętlik...
Bilirubina spadła w 3 dnio ze 170 do 103 czyli to żółtaczka od pokarmu... gdybym go miała teraz bym dostawiała do piersi małego z powrotem i byłoby już ok... ale straciłam go bezpowrotnie... ,musze gina zapytać czy musze brać tabletki na zanik pokarmu czy już napewno nic tam nie ma... więcej napiszę jak dojde do siebie i wogóle, bo mam totalny mętlik |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to proszę bardzo w takim razie ![]() ********************** Spadam spać chyba,bo w TV nic nie ma,a ja coś padnięt jestem.Tylko zgaga mnie męczy,a mleko póki co to kiepsko mi dzisiaj pomaga ![]()
![]() |
#4126 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie po wizycie wszystko dobrze ![]() Próbuję Was nadrobić, ale co i rusz mi coś przeszkadza, więc idzie mi to ciężko. Aczkolwiek to wielocytowanie fajna sprawa, bo trochę szybciej się czyta i odpisuje ![]() ![]() ********************** Pisałam Wam wcześniej, że po wizycie u lekarza nie mogłam się dostać do domu. Otóż było to tak, że byłam umówiona mniej więcej na 19:30, a mój mąż na 20:00 szedł do pracy. Pojechałam naszym autem, on pojechał z kolegą. Po wizycie poszłam do Cerfura, jak wróciłam do domu było po 21:00. Wychodzę z samochodu i co... przypomniało mi się, że moje klucze od domu są w domu ![]() Dzwonię do męża, mówię mu o tym, ten wsiadaj w samochód i przyjeżdzaj do mnie, to dam Ci swoje. No i jechałam po nocy 50 km w tą i spowrotem ![]() Także jak wróciłam, to nawet nie pomyślałam o komputerze, bo byłam tak umordowana drogą, że... (droga kiepska, ledwo odśnieżona, noc, śniegu masa..., no ale bezpiecznie dotarłam spowrotem do domu). Na drugi dzień siostra pożyczyła modem i tak to wyszło, że dopiero dzisiaj mogłam do Was zajrzeć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zdjęcie rodzeństwa super ![]() Cytat:
![]() No i ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opis porodu bardzo pokrzepiający ![]() Cytat:
![]() Szkoda, że musiałaś się nacierpieć, ale najważniejsze że córcia jest już z Wami i że jesteście w domku ![]() Malutka super ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |||
Zakorzenienie
|
Wyspane dziecko to szczęśliwe dziecko
![]() Moja córcia świetnie sypia w nocy, ale w dzień prawie wcale, a dzisiaj się udało... U moich rodziców spała prawie 3 godziny, a potem w domu drugi raz 2,5 godziny... Po kąpieli standardowo zasnęła w łóżeczku... Wprawdzie dzienne drzemki odbywają się u mnie na brzuchu, ale postanowiłam, że nie wszystko na raz... Najpierw nauczę ją sypiać w dzień, postaramy się jakoś mieć plan, a potem przyjdzie czas na uczenie spania w kołysce... W jakim była świetnym humorze, w kąpieli nawet nie marudziła, chociaż była głodna po tak długim czasie... No i brzuszek jej nie boli, bo przez tyle godzin wszystko jej się ładnie trawi... To istny aniołek ![]() Poza tym już wiem od czego te histerie przy karmieniu piersią... Najprawdopodobniej... To przypadek, że to była lewa pierś... Malutka dostaje Debridat 3 razy dziennie strzykawką... To jest paskudztwo, nie dość że jej nie smakuje, to jeszcze jest klejące... I to chyba powód awantur, ona nie chce jeść z cycusia, który jest poklejony... Muszę opracować jakiś inny system podawania... Cytat:
A kupka normalna... Cytat:
Ja też miałam twarde, w jednym miejscu myślałam, że nigdy nie przejdzie, ale na szczęście już mam to z głowy... Cytat:
![]() |
#4129 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajniutka ![]() Cytat:
![]() Ale ja nie znam dnia i godziny kiedy juz nie będzie mi leżał na nogach, a Ty już dzisiaj się go pozbędziesz ![]() Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Np Ciebie ![]() Tobie kolejnej będziemy Gratulowały ![]() Powodzenia! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też mam w planach chrzcić dziecko tam gdzie braliśmy ślub. Z tego powodu, że parfia do której nalezymy patrzy tylko na kasę - np za ślub co łaska 1000zł ![]() Tam co braliśmy ślub, to moja parafia - od czasu ślubu już nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mówię do naszego Maluszka, to tylko mi dupsko wpycha w rękę, lub nóżki ![]() ![]() Mój Kochany Glutek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do biustonoszy to ja kupiłam na allegro z Canpola, ale jest on zbyt mały pod biustem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() **************** Uff nadrobiłam ![]() ale godzina to jest już ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja wlasnie sie obudzilam i ![]() ![]() Zebra biedna Ty.. przez nerwy stracilas pokarm.. ale najwaznijesze ze Piotrus jes zdrowy teraz wyleczysz dokonca zoltaczke i skonczy sie ten caly dramat. Ja 3mam kciuki ![]() Kocurazab no to musze ladnie pieknie pokgratulowac SYNKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja ide sie ubrac, zejde wypic hrbatke bo moge ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Asiulka89 powodzenia dzisiaj
![]() ![]() ![]()
#4134 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie laseczki
![]() Wczoraj o 22 wypisali nas do domku (ja też się zdziwiłam że mi o takiej godzinie pozwolili ale po takim dlugim pobycie w szpitalu to byla najlepsza wiadomosc dla mnie ![]() Przeszlam przed porodem bardzo duzo ale o tym napisz wam innym razem Mala jest przecudowna jestem w niej zakochana ![]() Nie wiem czy uda mi sie nadrobić pewnie nie ale chciałabym pogratulowac wszytskim mamusia i podziekowac tym ktorzy trzymali za nas kciuki ![]() Zdjecie pozniej jak tż mi je zgra do komputera Buziaczki dla was ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Zapomniałam napisać Poród SN mała miała 3460 i 51 cm dostała 10 punktów co się wymęczyłam to moje poród wywoływali mi oxy ale tylko dlatego, że wody były zielonkawe ![]() Dostałam jakąś końska dawkę oxy aby szybko urodzić dla dobra małej albo jak nie robić cc. I faza 3.40 II 30 min Nie miałąm praktycznie przerw między skurczami brzuszno-krzyżowymi Jak poźniej mówiły mi pielęniarki dawno sie nie spotkaly sie z takim przypadkiem jak ja, tyle wywoływania i taka dawka oxy, gratulowaly mi pozniej silnej woli ale powiem wam ja w szpitalu byłam już psychicznym wrakiem... Gdyby nie tż nie wiem jakbym to wytrzymała Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2010-02-08 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardotko bardzo się nacierpiałaś na tej końcówce ciąży ale dobiłaś pięknie do mety i masz już przy sobie to upragnione trofeum, całe i zdrowe i najważniejsze, że już jesteście razem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
bardotka_a
![]() ![]() Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia córeczki ![]()
#4137 |
Raczkowanie
|
Bubi- ja tez mialam skape krwawienie, a po 2 tyg juz prawie nic nie ma, tylko jakies minimalne ploamienie od czasu do czasu, jade na zwykłych wkładkach naturelle tych cieniutkich..nikt mi nie mowil ze jak zanikna tomam sie zgłosic do lekarza. Wizyta za 2tyg wiec juz poczekam.
Co do szwów, (Gosbaj) to zdjęcie go wogole nie boli..i trwa 5 sekund. Mi sciagneła go połozna zaraz po obchodzie. Martwi mnie tylko to ze po prawej stronie nad blizną, mam zgrubienie pod skórą i tak jakos niesymetryczne to wyglada.Ma któras z was takei cos? Co do CC- ze stołu zeszłam o 20.00 , małą przyniesli rano o 5.00 - połozyli i zostawili tak do konca. Nikt mi nie pokazał jak przystawic, co robic, ani ze podniesc sie nie mozna bylo.Nawet przewijałam pierwszy raz sama, bo nikt ni emial czasu pokazac..a na SR nie chodziłam. Wszystko instyktownie..wiec w sumie dalej nie wiem czy dobrze to robie ![]()
#4138 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() wklejam fotkę z wczorajszego spacerku a dziś kończymy 7 tygodni: |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Raczkowanie
|
Noi chyba czas dzis zaczac werandowanie, rozumiem ze tak przez cały tydzień w wozeczku , przy uchylownym balkonie, poczawszy od 10 min, zwiekszając o 5 min codziennie? zeby wyjsc za tydzien na 20-30 min spacer przy bloku?Mała w srode skonczy 3 tyg..to juz chyba czas?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.