Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 22:02   #2281
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Mi się wydaje, że nadszedł taki punk kulminacyjny, czyli lekki przesyt.
Ja tak zawsze ze znajomymi miałam, jak za dużo i za często ze sobą przebywaliśmy, to coraz więcej nieporozumień i drażliwych tematów się rodziło.
Stary 2010-02-09, 22:03   #2282
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Mi jest do smiechu
powaga...
och dzieciaki
wybaczcie ale nie zajme głosu, bo jeszcze bardziej rozsierdze towarzystwo

Jest to dla mnie tak błahe i proste, że nawet nie mam ochoty sie cofnac wstecz i poswiecic temu dluzszej chwili, ale jesli pamiec mnie nie myli to zacytowalam post Svi i napisalam ze ja tez tak robie, ze tez lize lyzke i tez chowam do nastepnego dnia do lodowki.
Natomiast nie przypominam sobie bym napisala ze i dla mnie to paranoja.
Bylo to ujete w wypowiedzi Svi, ale - nie u mnie

jednak sie pofatygowalam, bo tlucze mi sie to po glowie
tak wiec
SVI:
a propo tej lyzczeczki - to mi podchodzi pod paranoje
ja daje malemu ze sloika i potem wkladam go do lodowki jak nie dokonczy i zyje, i jeszcze nigdy nie popsulo sie jedzenie z tego powodu
samej tez czasem zdarzy mi sie oblizac lyzeczke

JA:mi tez i tez tak robie.Nie przekladam na miseczeke, ale w zasadzie tak zalecaja.Napewno dluzej nie trzymam jak nie zje na drugi dzien

Rozumiem ze rozchodzi sie o "mi tez"
ale nie ze mi podchodzi to pod paranoje, a ze mi tez sie nie psuje i zdaza mi sie oblizac
I nie pomysl ze obracam kota ogonem.Miala bym tą odwage by napisac cos od siebie niz podpiac sie pod wypowiedz Svi i dodac tylko "ja tez, mi tez itp"
Stac mnie na wiecej.

Z rezta moj emot " " przy "mi tez" wyglądałby głupio jesli mialoby to byc okreslenie paranoiczki
Nie mam za co przepraszac, natmiast zostalam bezpodstawnie oskarzona
A mi się nie chce tłumaczyć W ogóle bez sensu ta awantura.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
To tak jak ja zupelny brak pomyslow i inspiracji Urzadzam sie juz dwa lata i skonczyc nie moge Za to zaczelam myslec o przeprowadzce

Dziekuje bardzo za wszystkie kciuki. Podaje malej syrop i czekam. Bylo lepiej a na wieczor znowu gorzej, teraz spi to moje biedactwo.
Dziewczyny normalnie serce mi sie kroi jak patrze na moja dzidzie. Jest taka przygaszona. Ciagle chce na rece. Najlepiej spi jej sie w moich ramionach...Ehh, aby do jutra. Moze bedzie lepiej

Katarzynka nie wiem ile procent ma ta smietana. Nie jest na niej napisane. Jest bardzo bardzo gesta i tyle moge o niej powiedziec

Marica obejrzalam filmik i dla twojej niuni

Fajne dywany ale ja mam problem ze zdecydowaniem sie na wszystko wiec nie pomoge

Skierka witaj.
Macius ma sie lepiej ale to pewnie Eleeri zaraz ci napisze
Na pewno będzie lepiej

Zapominam ciągle - dziękuję wszystkim za komentarze w albumie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:09   #2283
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej dziewczyny

a co to za przepychanka slowna co??ja uwazam tak samo jak Svinecka no sorki Elerri ale chyba za bardzo sie przejelas tym co Svi napisala
to miala byc zwykla wymiana zdan a wyszlo jakies nieporozumienie

nie moglam napisac bo znowu malz mi lapka zabral

mala nie miala temp. i zjadla dzisiaj obiadek -dalam jeszcze sloik ale jutro ugotuje i mam nadzieje ze bedzie jej smakowac

bylam na zakupach bo tż dostal kase i kupilam malej pare ciuszkow

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
no to udalo si wgra filmik yaprasyam do oejryenia pierwsyzch krocykw mojej gwiaydeczki http://www.youtube.com/watch?v=xsCPcRdqg6E o trosyk mi tu przeszkadza
super

Weronika to narazie stoi ale kroczkow nie umie.......cwaniara tak lubi stac ze nie moge jej posadzic bo nog w kolankach nie chce zgiac

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Jejku jak ja sie okropnie czuję:ledwo widzę, słabo mi, zbiera mnie na wymioty i kręci się w głowie i do tego ten straszny ból głowy. Chyba to migrena nie? Włączyłam Małemu bajkę(chociaż tego nie lubie) bo nie mam siły się nim zająć, a oczywiscie sama w domu jestenm

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

A. Zośce kompletnie nie przypasowała zupka z brokułem. Dobrze, że miałam od wczoraj pół dużego słoiczka jeszcze.
A miałam Was o coś zapytać jeszcze. Małża szwagierka daje swojemu Szymkowi (nie skończył jeszcze 7 miesięcy) Danonki i to już od dość dawna. I w niedzielę przyniosła Zośce prezent: czteropak Danonków... Szczerze mówiąc jestem sceptycznie nastawiona. Co o tym myślicie?
a ja wlasnie kupilam dzisiaj Danonki malej i chce jej jutro dac , kupilam tez jakis Jogurcik brzoskwiniowy po 6 mcu-chyba nestle nie pamietam dokladnie
aa i kaszke ryzowo-pszenna bobovity
Cytat:

Bylam u lekarza. Lena miala 39 stopni. Pobral krew i wymaz z gardla i kazal czekac. Jesli bedzie bakteria to da znac i antybiotyk a jesli nie to mam dawac syrop na zbicie goraczki
Chyba nie ma bakterii bo pewnie by juz sie do tej pory odezwal.
za zdrowko malej

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Sluchajcie a ja mam pytanie.

Czy jesli mam umowe w pracy do konca lutego, a pozniej bede bezrobotna normalnie, to zasiłek dla bezrobotnych mi przyznadzą? bo pracowałam wiecej niz pol roku wiec niby przysluguje, ale nie wiem jak sie ma ta rejestracja jako bezrobotna, bo ja nie szukam pracy, bo nie mam z kim zostawic Oliwki, i nie wiem czy w ogole moge sie rejestrowac, skoro pracy nie szukam, ale zasiłek ten czyli ta kuroniówka by się przydała..... nie wiem czy jasno napisałam.....
ja sie zarejesrtowalam tylko po to zeby dostac zasilek a co nalezy mi sie a jak kaza mi isc na jakas rozmowe o prace to zwyczajnie nie bede sie starac zeby mnie nie przyjeli i nic nie mowilam ze nie mam z kim malej zostawic tylko ze mam male dziecko i babka powiedziala ze nie moge na 3 zmiany pracowac
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
jestem
ale mi zeszlo
w funduszu wymyslili sobie, ze musze miec wyrok prawomocny (a ja mam z natychmiastowa wykonalnoscia), wiec musialam pojechac do sadu a tam godzine szukalam miejsca jak juz tam poszlam do odsylali mnie z pokoju do pokoju, w koncu udalo mi sie zlozyc wniosek o ten wyrok i maja mi przyslac do domu
a tak bym miala juz w lutym kase

polska biurokracja

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Chcialam jeszcze dodac, ze u mnie wszystko organic i to, co mozna dostac w sklepie ze zdrowa zywnoscia jest superdrogie. Nic to. Dzis kolejny domowy obiad zostal wchloniety blyskawicznie
jak bylam w IE to nie moglam zrozumiec czemu wszyscy tak wariuja na punkcie tych produktow

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie wreszcie jestem stskniłam się za Wami moooocno.
wpadam szybko bo ten net na kartę strasznie wolny no i kaska na nim leci szybko... także najważniejsze rzeczy popatrzę i wszystko. popatrzę na jakieś dodatkowe pakiety może coś się ugra...bynajmniej nie nadrobię nigdy, a nawet nie dam rady tej części przeczytać

po pierwsze dziękuję wam bardzo za pamięć i pomoc

po drugie napiszę co u nas (Unholy pewnie przekazywała ) już po tej nieszczęsnej przeprowadzce, doszliśmy do ładu ze wszystkim. mieszka się dobrze (jak będę miała normalny internet to porobię zdjęcia i powstawiam). Amelka zdrowa - poza małym przeziębieniem, katarek miała ale już ok. był u niej lekarz i powiedział że to może być alergiczne ten katar kazał odstawić kaszki mleczno-ryżowe a dawać mleko nan ha z kaszką ryżową. tak też robię, ale policzki dalej zaczerwienione. kupiłam jej też sinlac i dziś dałam - dobre toto . poza tym je jeden słoiczek dziennie tak całe popołudnie męczy bo mało kiedy zje cały naraz. jak nie ma kaszki to dodaję ugotowanej manny i ok. zwiększyłam ilość i wrzucam na mały słoik ok 2,5 dużej łyżki. czytałam że po tej 2 miesięcznej ekspozycji ożna dawać bez większych ograniczeń gluten. potem wieczorem ok 18-19 je kaszkę i cyc na żądanie i taka to dieta dzieciaczka. waży 8200. tutaj lekarz przyjmuje razem z chorymi ludźmi co mi się nie podoba ale teraz idziemy w sierpniu na szczepienie to jakoś przeżyję. Amelka dużo leży na brzuszku, jest w ciągłym ruchu. przewraca się a teraz zaczęła z pozycji na brzuszku siadać.na czworakach ługo uniesiona jest. siedzi też dość długo sama. mówi na, ta, gr, i krzyczy jak tatę widzi
to tak z grubsza co u nas, mam nadzieję że u was ok. napiszcie mi proszę co u Maciusia bo nie doczytam
potem zajrzę buziaczki kochane
noooo wreszcie kochana wrocilas

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

W nocy wstawałam tylko 5 razy Amelka obudziła się zadowolona i wyspana o 5:30 A ja o 7 uciekłam do drugiego pokoju i spałam do 10

bedzie coraz lepiej
Cytat:
mamusie a co to za nerwowa atmosfera na forum??
dziękuję za miłe przyjęcie oczywiście musiałam zajrzeć
jeszcze popatrze na jakies pakiety danych i idę spać bo Amelka już śpi - dalej przesypia nocki - a i jeszcze ma 2 ząbki dół. wcale tego nie odczuła a wręcz przeciwnie - jest bardziej pogodna a w dzień wiecej śpi

chcę poszukać info o jakiś dotacjach do działalnośći = muszę sie czymś zająć koniecznie bo czas mi ucieka a praacować trzeba. jeszcze myślę co i jak ale coś muszę wykominować. a może któraś z was prowadzi swoją działalność i może mi na priw z grubsza nakreślić wsystko??

oki dobranoc

dzieki cass

pamietam jak pisalas ze jej wychodza- w sumie ile czasu trwalo zanim sie przebily?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:12   #2284
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czeko Ty jestes znawczyni - moglabys mi polecic jakiegos w miare dobrego orbiterka ale zeby byl tani? duzo tanszy niz Twoj
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:13   #2285
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja od razu zobaczyłam łobuzerski uśmiech

Kuba tez lubia tą zabawę.
A najlepsza dla niego to : "Ujezdzanie konia" (czyt. dziadka). Moj tata kleka na czworaka ja małego sadzam mu na plecach i trzymam a tata podskakuje, rży jak kon i chodzi po mieszkaniu. Mały wniebowzięty
hehe prawie jak w cyrku
u nas czasem takie wyglupy ze jak ktos obcy by zobaczyl to pomysli
"dom wariatow"

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-09, 22:14   #2286
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Blender jest bardzo przydatny.
A u nas cieżko jest dostac kaszki Hippa Razy były w Kauflandzie truskawkowe wiec wziełam 2 + gratis metalowe pudełko.
A Ty gdzie kupujesz?
Cass ja kupowałam kaszki Hippa w realu

Cytat:
dziewczyny czy tylko moje dziecko jest tak charakterne czy sie nie chwalicie ?
mala sie tak rozszalała w scenach, ze np potrafi sie rozplakac jak stojac ze mna przy oknie nie pozwalam jej chwytac za firanke-zazdroske
Mam juz je na maxa sfatygowane przez kocura, a mloda by ją pewnie wyrwala z zaczepow,wiec sobie pokrzyczala
nie tylko Twoje dzieciątko
Zuzka też krzyczy jak jej czegos nie chcę dać i tak fajnie rączki prostuje i krzyczy
złośnica mała moja

Cytat:
dzis wezme sie za uzupelnianie pamietnika mojej niunki, bo pozapominam wszystkie pierwsze razy
a dzis doszlo efektywne, (tzn cala porcja picia-120ml gladko poszla ustniczkiem) picie a jeszcze wczoraj pisalam ze wiecej go gryzie i udalo jej sie w ciagu calego dnia jak jej go podawalam do nauki wyciumkać zaledwie kilkanascie ml a dzis pelen sukces
Nic nie jest w stanie mnie bardziej ucieszyc niz nowe umiejetnosci dziecka
Czy w takim razie podawac picie tylko niekapkiem czy butelka tez?
ja bym chyba tylko niekapkiem dawała
moja nie bardzo chce z tego niekapka pić

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny ja tak czytam o tym waszym gotowaniu i bardzo chętnie tez bym już małej zupki robiła...czy ja za bardzo fiksuję z tym niezdrowym jedzeniem ze sklepów?? mam dylemat szczerze mówiąc chyba założę hodowlę królików, świń i kur i ogródek założę, w końcu na wsi mieszkam to pikuś dla mnie No bo jak tak myślę to nawet takie mięso od kogoś prywatnie to nie do końca wiadomo czy zwierzaki na coś nie chorowały..

ja też uważałam, że ze słoiczków zdrowe a tak naprawdę do końca nie wiemy co tam jest, ile czego i skąd
zaczęłam gotować bo taniej
po słoiczkach u Zuzi pojawiły się te powiększone gruczoły więc sama widzisz
ja nie namawiam nikogo ani do słoiczków ani do samodzielnego gotowania
w końcu i tak musiałabym Zuzi dawać sklepowe jedzenie
i tak jak Cass nie będę kupowala mięsa i warzyw w supermarketach

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Sluchajcie a ja mam pytanie.

Czy jesli mam umowe w pracy do konca lutego, a pozniej bede bezrobotna normalnie, to zasiłek dla bezrobotnych mi przyznadzą? bo pracowałam wiecej niz pol roku wiec niby przysluguje, ale nie wiem jak sie ma ta rejestracja jako bezrobotna, bo ja nie szukam pracy, bo nie mam z kim zostawic Oliwki, i nie wiem czy w ogole moge sie rejestrowac, skoro pracy nie szukam, ale zasiłek ten czyli ta kuroniówka by się przydała..... nie wiem czy jasno napisałam.....
aannuullaa już napisała to co ja chciałam napisać

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Zdolniacha z tego Kubusia. Czy Wy cwiczycie jakos z Waszymi dziecmi, czy One tak same z siebie pewnego dnia siadaja/obracaja sie/ zaczynaja raczkowac?
...
Brawa dla Zuzi

Czytalam- identycznie jak Ty mialam problem z wczytaniem sie, ale od jakiegos miejsca sie wkrecilam
ja ćwiczę w ten sposób np. że jak Zuzia leży już na brzuszku i nie wie jak wrócić do siadu to sadzam ją
czasem jak z siadu chce przejść do pozycji raczkowania to nóżka jej się zaplącze i zaczyna się denerwować to też pomagam
albo jak siedzi obok mnie i chce się podnieść to przytrzymuję delikatnie
ale np. sama nauczyła się (i ja nawet nie wiem kiedy ) że jak siedzi i chce klęknąć to wie jak nóżki podwinąć i później wie jak wrócić, żeby znów siedzieć
sama nauczyła się przewracania i innych rzeczy

myślalałam, że to tylko mi tak ciężko się czytało
dobrze, że nie zniechęciłam się
ale pamiętam jak czytałam Alchemika - no nijak mi nie podszedł i nie doczytałam

Syla nadal za Lenkę

Marica ale super sobie radzi Martynia

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-02-09 o 22:43
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:18   #2287
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czeko Ty jestes znawczyni - moglabys mi polecic jakiegos w miare dobrego orbiterka ale zeby byl tani? duzo tanszy niz Twoj
a do jakiej kwoty cenowej??500-700zł moze byc?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-09, 22:23   #2288
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
myślalałam, że to tylko mi tak ciężko się czytało
dobrze, że nie zniechęciłam się
ale pamiętam jak czytałam Alchemika - no nijak mi nie podszedł i nie doczytałam
a ja nigdy jakos nie czytalam ksiazek (nie mialam na to czasu, bo ja zawsze szajbus bylam i wszystko musialo byc na juz a z ksiazkami sie tak nie da )
ale Alchemik to byla jedyna ksiazka, ktora przeczytalam w calosci (poza w pustyni i w puszczy w 5 klasie) i to dwa razy - tak mi podeszla jakos
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a do jakiej kwoty cenowej??500-700zł moze byc?
lepiej 500
Stary 2010-02-09, 22:29   #2289
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nigdy jakos nie czytalam ksiazek (nie mialam na to czasu, bo ja zawsze szajbus bylam i wszystko musialo byc na juz a z ksiazkami sie tak nie da )
ale Alchemik to byla jedyna ksiazka, ktora przeczytalam w calosci (poza w pustyni i w puszczy w 5 klasie) i to dwa razy - tak mi podeszla jakos

lepiej 500
to i tak dobrze że nie "Janko muzykant"

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:36   #2290
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nie no wiesz takich 5cio stronicowych nie licze bo takie czytalam raczej
Stary 2010-02-09, 22:40   #2291
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

lepiej 500
powiem tak najlepszy orbitrek to taki co ma jak najwiecej kg koło zamachowe ja mam 12kg oczywiscie sa i wieksze ale cena ponad 2tys

w sumie mam 3 ktore sama kiedys chcialam kupic
ten 1 wlasnie ma to kolo 12kg
a tamte 5kg
1. http://www.allegro.pl/item901619726_...lo_12_5kg.html

2.http://www.allegro.pl/item910134753_...wy_okazja.html

3.http://www.allegro.pl/item911105280_...ny_ts_op1.html

ten 3 wyglada na solidny i w miare tani jest

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-09, 22:41   #2292
UnholyOne
Ola-Unhola

Idę spać, nakupowałam się blenderów, parowarów, chodników i dywanów, więc idę spać
Zmęczyłam się
Jutro czeka mnie kupowanie tapet

Dobrej nocy
Stary 2010-02-09, 22:42   #2293
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki czeko
zapisze sobie i moze jak bedzie jakas kaska to sobie sprawie

bo raczej nie doczekam sie az TZ mi przywiezie tamten sprzecior od tesciowej
Stary 2010-02-09, 22:46   #2294
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
dzieki czeko
zapisze sobie i moze jak bedzie jakas kaska to sobie sprawie

bo raczej nie doczekam sie az TZ mi przywiezie tamten sprzecior od tesciowej
toz go pogon

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-09, 22:46   #2295
megi b
Wtajemniczenie

skierko gratuluję ząbków

Cytat:
wiec sie nie myle
Wy tez widzicie te chochliki w oczach i tego ananasa co mi rosnie...

Zapomnialam napisac, ze najbardziej ulubiona zabawa Antosia polega na tym, ze on na rekach taty i uciekaja, a mama ich goni

Wtedy to jest smiechu i pisku....
Ja Ci już pisałam, że to latynoskie spojrzenie czaruje
ale zabawa

Cytat:

A ja jestem zdania, że trzeba pisać co się ma na sercu, ale jak coś ostrzej to na pw co by wątku nie psuć

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:49   #2296
Ania0104
Zakorzenienie

Bartsoz zansął jakies pół godziny temu ... oudzil się przed 20, pogadał z dziadkiem na skypie, wykąpałam go i na MjakM jadł kaszkę ... potem oczywiście wygłupy, piski, śmiechy i padł dopeiro o 22

Cytat:
wpadam szybko bo ten net na kartę strasznie wolny no i kaska na nim leci szybko... także najważniejsze rzeczy popatrzę i wszystko. popatrzę na jakieś dodatkowe pakiety może coś się ugra...bynajmniej nie nadrobię nigdy, a nawet nie dam rady tej części przeczytać

po drugie napiszę co u nas (Unholy pewnie przekazywała ) już po tej nieszczęsnej przeprowadzce, doszliśmy do ładu ze wszystkim. mieszka się dobrze (jak będę miała normalny internet to porobię zdjęcia i powstawiam). Amelka zdrowa - poza małym przeziębieniem, katarek miała ale już ok. był u niej lekarz i powiedział że to może być alergiczne ten katar kazał odstawić kaszki mleczno-ryżowe a dawać mleko nan ha z kaszką ryżową. tak też robię, ale policzki dalej zaczerwienione. kupiłam jej też sinlac i dziś dałam - dobre toto . poza tym je jeden słoiczek dziennie tak całe popołudnie męczy bo mało kiedy zje cały naraz. jak nie ma kaszki to dodaję ugotowanej manny i ok. zwiększyłam ilość i wrzucam na mały słoik ok 2,5 dużej łyżki. czytałam że po tej 2 miesięcznej ekspozycji ożna dawać bez większych ograniczeń gluten. potem wieczorem ok 18-19 je kaszkę i cyc na żądanie i taka to dieta dzieciaczka. waży 8200. tutaj lekarz przyjmuje razem z chorymi ludźmi co mi się nie podoba ale teraz idziemy w sierpniu na szczepienie to jakoś przeżyję. Amelka dużo leży na brzuszku, jest w ciągłym ruchu. przewraca się a teraz zaczęła z pozycji na brzuszku siadać.na czworakach ługo uniesiona jest. siedzi też dość długo sama. mówi na, ta, gr, i krzyczy jak tatę widzi
to tak z grubsza co u nas, mam nadzieję że u was ok. napiszcie mi proszę co u Maciusia bo nie doczytam

z niecierpliwoscia czekam na fotki
dla Amelki z anowe umiejętności!
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
JUtro mija nam 3 rocznica ślubu ciekawe co ten mój tżcior wymyśli. A może wy mi podsuniecie jakiś pomys jak go zaskoczyć??? jestem cay dzień w domu to mogę pokombinować a tak za bardzo nie mam pomyslu co zrobić zeby go powalić na kolana
hmmmm na Poczekalni dziewczyny pisały o różnych akcjach jak zaskakiwały małżów np ubrane w bitą smietanę?
Cytat:
A jaki styl lubicie? Jakie kolory? Jakie meble? Doradzimy
ja to tak troche tradycyjny, troche nowoczesny ... więc trudno mi sie zdecydować
Narazie mam czerwoną wannę i do tego muszę dopasować płytki i inne dodatki
Cytat:
Pomylilam Matiego z Maciusiem
nikt nie zauważył

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:49   #2297
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja zupelny brak pomyslow i inspiracji Urzadzam sie juz dwa lata i skonczyc nie moge Za to zaczelam myslec o przeprowadzce

Dziekuje bardzo za wszystkie kciuki. Podaje malej syrop i czekam. Bylo lepiej a na wieczor znowu gorzej, teraz spi to moje biedactwo.
Dziewczyny normalnie serce mi sie kroi jak patrze na moja dzidzie. Jest taka przygaszona. Ciagle chce na rece. Najlepiej spi jej sie w moich ramionach...Ehh, aby do jutra. Moze bedzie lepiej
czyli urządzanie od początku

i moc buziaków
Cytat:
Znowu chwale sie dzieckiem ---> TUTAJ

Antos jest boski
... a kim sie pochwalisz, jak nie dzieckiem?
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
[/COLOR][/SIZE]W nocy wstawałam tylko 5 razy Amelka obudziła się zadowolona i wyspana o 5:30 A ja o 7 uciekłam do drugiego pokoju i spałam do 10
to już nie 10
Fajnie, ze mogłaś sobie pospać
Cytat:
Zapomnialam napisac, ze najbardziej ulubiona zabawa Antosia polega na tym, ze on na rekach taty i uciekaja, a mama ich goni

Bartosz też uwielbia ta zabawę ... a jak schodzimy po schodach to wszyscy na dole słyszą, że Bartek nadchodzi - tak piszczy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-02-09, 22:56   #2298
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

uciekam pod prysznic i spac bo malz oglada jakis dokument o voodoo
i nie moge patrzec na to

dobrej nocki zwlaszcza dla Svineckiej i Megi

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

a wie moze ktoras co z Maggi?? bo dawno juz nie zagladala

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-09, 22:57   #2299
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

witaj kochana
cieszę się, ze u Was wszystko w porządku i miło Cię znów czytać

Cytat:
A najlepsza dla niego to : "Ujezdzanie konia" (czyt. dziadka). Moj tata kleka na czworaka ja małego sadzam mu na plecach i trzymam a tata podskakuje, rży jak kon i chodzi po mieszkaniu. Mały wniebowzięty

nareszcie Was nadrobiłam i już nic więcej nie chce mi się pisać
przypuszczam, że i tak już wszystkie poszłyście spać
miałam poczytać książkę ale już noc mnie zastała
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 23:10   #2300
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
toz go pogon
toz go gonie ale bezskutecznie jak ze wszystkim
hmm drzwiczki od komody od czasow mojej ciazy stoja oparte o komnode bo nie ma komu zawiasow zrobic........i tak moglabym wymieniac
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Narazie mam czerwoną wannę i do tego muszę dopasować płytki i inne dodatki
cos Ty?
poka poka
Cytat:
dobrej nocki zwlaszcza dla Svineckiej i Megi
niedziekuje

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

i co ja robie tu uuuuuu co ja tutaj robie? zamiast spac

czekam na TZ

jakos nie umiem sie klasc poki go nie ma
dziwne
Stary 2010-02-09, 23:14   #2301
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
hmm drzwiczki od komody od czasow mojej ciazy stoja oparte o komnode bo nie ma komu zawiasow zrobic........i tak moglabym wymieniac

cos Ty?
poka poka

o taka ... Czerwona

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-02-09, 23:19   #2302
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

o taka ... Czerwona
ekstra

polecialabym z plytkami w szarosci i biele a dodatki czerwone pod wanne, szafki moga byc czerwone
Stary 2010-02-09, 23:39   #2303
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wpadlam jeszcze bo wygonilam malza pod prysznic a jak polozylabym sie spac to zasne a chce sie poprzytulac

Cytat:

i co ja robie tu uuuuuu co ja tutaj robie? zamiast spac

czekam na TZ

jakos nie umiem sie klasc poki go nie ma
dziwne
a ja to potrafie czlowieka w kurzyc hihih jak malz cos odklada sie ociaga z robota to tak mu chodze i zrzedze ,poganiam ze ma juz mnie dosc i zrobi-bo taka ze mnie jedza jak to malz mowi

ja tez nie moge spac jak tz czasem pozno w nocy wroci to ja leze w lozku , krece sie i zasne jak on dopiero sie polozy(ale nie odzywam sie udaje ze spie)

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-09, 23:43   #2304
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

TZ wrocil wiec ja sie juz zegnam
milej nocy
Stary 2010-02-10, 07:30   #2305
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień Dobry
Witam z inką i parówką w ręku.
Stary 2010-02-10, 07:33   #2306
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
a jakie?
(chodzilo o ciasto) cos na ksztalt piernika

Cytat:

Slodko

Cytat:
Kochany dziadek

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

ja ćwiczę w ten sposób np. że jak Zuzia leży już na brzuszku i nie wie jak wrócić do siadu to sadzam ją
czasem jak z siadu chce przejść do pozycji raczkowania to nóżka jej się zaplącze i zaczyna się denerwować to też pomagam
albo jak siedzi obok mnie i chce się podnieść to przytrzymuję delikatnie
ale np. sama nauczyła się (i ja nawet nie wiem kiedy ) że jak siedzi i chce klęknąć to wie jak nóżki podwinąć i później wie jak wrócić, żeby znów siedzieć
sama nauczyła się przewracania i innych rzeczy
Kolejna zdolniacha

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Idę spać, nakupowałam się blenderów, parowarów, chodników i dywanów, więc idę spać
Zmęczyłam się
Jutro czeka mnie kupowanie tapet

Dobrej nocy
Ty? Zmeczona allegro?? Nie wierze

Cytat:
hmmmm na Poczekalni dziewczyny pisały o różnych akcjach jak zaskakiwały małżów np ubrane w bitą smietanę?
Taaa, Aneczka by sie chyba popukala w glowke i kazala mamusi przestac sie wyglupiac

Cytat:

o taka ... Czerwona
Bossska! A co do kolorow zgadzam sie ze Svinecka:

Cytat:
ekstra

polecialabym z plytkami w szarosci i biele a dodatki czerwone pod wanne, szafki moga byc czerwone
LUB zrobilabym dodatki w kolorach czarno-bialych. Czerwonego juz duzo bym nie dawala, bo ta wanna jest wystarczajaco krwista, tylko moze jakies dodatki typu kubek na szczoteczki, wazonik itp. bzdety.

dzien dobry kochane!

Ania jeszcze spi, a ja juz wizazuje. Ania wczoraj odkryla nowa umiejetnosc: podnosi obie nozki jednoczesnie i majta nimi to w lewo to w prawo. A jak sie przy tym cieszy
Juz sroda, a wraz ze sroda moj kurs. Dzisiaj na tapecie sztuka romanska
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 07:35   #2307
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Witam z inką i parówką w ręku.
no to ja się dołączę z owsianką i zieloną herbatką Witajcie

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 07:35   #2308
Tulipfever
Rozeznanie

Urodzinowe caluski przesylamy dzisiaj Leosiowi Nikki (ciekawe, co tam u Nich?)
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 07:43   #2309
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Urodzinowe caluski przesylamy dzisiaj Leosiowi Nikki (ciekawe, co tam u Nich?)

I ja się dołączam, wszystkiego najlepszego dla już 10-cio miesięcznego Leosia
Stary 2010-02-10, 07:45   #2310
mariolasl
Zakorzenienie

Hej
Za nami prawie bezsenna noc, tak wiec witam z kubkiem mocnej kawy.
Tulipfever milych chwil dla siebie . Fajnie masz z tym kursem.

Milego dnia.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości