Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 11:05   #1051
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

ja już kolorek mam hurra wreszcie nie widać moich odrostów, siwizny i myszy zrobiłam sobie sałatkę grecką i zjadłam całą miskę i zapiłam colą wiem wiem....
no i na tym mój dobry dzień się zakończył bo właśnie mój "ukochany" teść wrócił do domu z udawanym bólem głowy!!!!!!!!!!!!szlag mnie zaraz trafi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:11   #1052
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Ankazar jesli chcesz czekac dlugo na przesylke to smialo u nich zamawiaj do mnie przesylka dotarla dopiero dzisiaj i watpie zeby dotarla gdybym do nich meila nie wyslala to raz dwa to zamawialam rozowe smoczki przyszly biale zamawialam body w kolorze bialym przyszly w pomaranczowym w dodatku z innym napisem niz chcialam jakosc bodow tez nie najlepsza sa dosc cienkie i wielkie jak na 56 przykladalam je do 62 to sa troszke dluzsze niz tamte co juz mam nic beda na pozniej

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Natala jeszcze bedziesz miala wiele atrakcji poczekaj juz blizej niz dalej
Jakoś specjalnie mi się z tą przesyłką nie spieszy,a zależy mi na zakupach u nich,bo tylko oni mają tą wanienkę i stojak do niej co chcę-więc wyboru zbytniego nie mam.
A co?nie dali Ci chociaż żadnego gratisika za tak długą przesyłke?mi raz się zdarzyła taka sytuacja jak zamawiałam kurteczki dla siostrzyczek,że przesyłka się sporo opózniła,bo wysłali ją do kogoś innego-przysłali w ramach przeprosin takie gratisy z hanny montany,że dziewczyny były w raju
joanna o tej hurtowni o której piszesz nie słyszałam,ale o tej na struga-moja bratowa pare miechów temu robiła tam zakupy i nie była jakos zadowolona-mówiła,że w sumie cenowo to u nich jak w sklepie i jednym słowem była rozczarowana.
asieńka nie martw się,wszystko będzie dobrze i dasz sobie rade z bobaskiem-jak my wszystkie

Tak mi tu fajnie z wami,ale muszę iśc troszkę ogarnąc domek.
Miłego dnia życzę dziewczynki

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-10 o 11:15
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:26   #1053
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a jednak malz pojechal na zakupy wiec ja nie musze

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

mnie jeszcze 2 rozdzialy do napisania pracy zostaly, ale chwilowo robie pauze.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:31   #1054
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
japonki jak najbardziej, bo w nich bedziesz mogla isc nawet pod prysznic, ja tak gola noge w miejscach publicznych staram sie nei stawiac, wiec warto miec takie klapki kapielowe ze soba.tylko ze jak zalozysz skarpetki to potem ciezko zalozyc takie japonki
.
Japonki sa dobre ale pod prysznic bo na porodówce chodzi sie w skarpetkach... same zobaczycie... szczególnie w trakcie i po porodzie bedzie Wam zimno.. i nawet połozne radza zabierac je ze sobą..
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a ja się wczoraj skusiłam i kupiłam sobie farbę do włosów i jednak muszę je ufarbować mam już siwiznę niesamowitą
Własnie mi przypomniałas ... sniło mi sie że wsród moich brąz włosach było pełno siwych... WYSTRASZYŁAM sie strasznie bo nigdy nie miałam siwych a tu nagle cała zgraja
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

A jeszcze mam jedno pytanie. Bo wczoraj się bardzo wkurzyłam na listonosza. Wychodziłam z tż na zakupy około 11-ej więc zajrzałam do skrzynki, a tam... awizo. Że podobno nie zastał mnie w domu o 9-tej. jak my cały czas grzecznie w domu siedzieliśmy i od 7-ej juz nie spaliśmy. domofon i dzwonek do drzwi mamy taki, że by zmarłego obudził, więc po prostu nie chciało się panu wejść na I piętro. To już nie pierwszy raz, z tym, że zawsze na momencik gdzies wyskakiwalam i myślalam, że moze akurat w tych 3 minutach on pechowo dzwonił. le jak sie okazuje jest śmierdzącym leniem. I teraz pytanie- czy ja mogę to jakoś zgłosić?? Złożyć na niego "donos" No bo bez przesady, ja w ciąży i musze teraz specjalnie gnać na pocztę. Od czegoś chyba jest...
możesz spokojnie iśc na poczte i to zgłosić sytuacja nie powinna sie powtórzyć.... brzuszek pokarz jeszcze i nawtykaj troszkę ...

a karuzele bym kupiła.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:35   #1055
asienka240
Rozeznanie

o i widzicie??
dzięki wam wiem, czego brakuje mi w mojej torbie!
Klapki pod prysznic.
Spakowałam tylko zwykłe kapcie... a o klapkach kąpielowych już nie pomyślałam. Jak dobrze, że jesteście
Stary 2010-02-10, 11:35   #1056
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
teraz radosc przycmiewa mi pytanie czy dam rade... czy bede dobra mama...
takie watpliwosci mnie nachodza... pomozcie
SKąd ja to znam Średnio 20 razy na dobę mam takie myśli. Dzisiaj po przebudzeniu miałam przekonanie, że będzie dobrze, że fakt, że dziecko reorganizuje życie i że nie jest się już samym dla siebie to w gruncie rzeczy dobrze. A do tej pory (11.30) zdążyłam już przejść przez fazę "Rany, co to będzie???", "A jak nie dam rady?", " a jeśli będzie jakaś choroba, to czy podołamy?" itd itp.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:43   #1057
madziwnia
Zakorzenienie

mrowak ja też zaczynam mysleć i boję sie że nie dam rady... czytam artykuły ale potem i tak dużo z tego nie pamietam..

Wiem tyle że w miare mozliwosci jakie da dziecko:
- nie podam mu smoczka przynajmiej przez pierwszy tydzien albo i dwa... - to samo z butlą.. nawet na sekunde.. dzieki temu nauczy sie szybciej prawidowo ssac pierc bo smoczki sie ssie inaczej.
- kąpac bede codziennie buzie i głowke na przewijaku reszta w wanience.
- będe starała sie trzymac dziecko jak najmiej w pozycji pionowej tylko do odbicia sie...

aaaaaaaaaa ja sie boje!!!!!!!!!!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-02-10, 11:43   #1058
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
SKąd ja to znam Średnio 20 razy na dobę mam takie myśli. Dzisiaj po przebudzeniu miałam przekonanie, że będzie dobrze, że fakt, że dziecko reorganizuje życie i że nie jest się już samym dla siebie to w gruncie rzeczy dobrze. A do tej pory (11.30) zdążyłam już przejść przez fazę "Rany, co to będzie???", "A jak nie dam rady?", " a jeśli będzie jakaś choroba, to czy podołamy?" itd itp.
choroba? ani mi nie gadaj...
ja mam ostatnio tak zmienne nastroje... z radości wpadam w szał, moj Tżt nie wie co sie ze mna dzieje, potem zaraz zaczynam wyć zeby za minute sie zaczac smiac... nie wiem czy ja wariuje czy taka huśtawka emocji na końcówce jest normalna...
ale sama z soba chwilami zle sie czuje...
ogolnie się ciesze ale jestem strasznie przerazona...
Stary 2010-02-10, 11:49   #1059
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
mrowak ja też zaczynam mysleć i boję sie że nie dam rady... czytam artykuły ale potem i tak dużo z tego nie pamietam..

Wiem tyle że w miare mozliwosci jakie da dziecko:
- nie podam mu smoczka przynajmiej przez pierwszy tydzien albo i dwa... - to samo z butlą.. nawet na sekunde.. dzieki temu nauczy sie szybciej prawidowo ssac pierc bo smoczki sie ssie inaczej.
- kąpac bede codziennie buzie i głowke na przewijaku reszta w wanience.
- będe starała sie trzymac dziecko jak najmiej w pozycji pionowej tylko do odbicia sie...

aaaaaaaaaa ja sie boje!!!!!!!!!!!!!
A ja się chyba najbardziej boję właśnie kąpieli takiego maleństwa i powiem Ci kochana,że z tą buzią i główką na przewijaku to dobry pomysl...
A dlaczego będziesz trzymała dzidziulka jak najmniej w pozycji pionowej?to zle?pytam,bo nie wiem

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-02-10, 11:53   #1060
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zgadzam sie z toba ale co do smoczka czy butelki nie powiem ze nie podam bo moze byc tak ze bedzie tego potrzebowal, moze sie nie najadac moim pokarmem, moze nie chciec... rozmawialam wlansie niedawno o tym na innym watku mamusiowym i same potwierdzaja ze chcialy karmic ale juz 3 nie karmią same....wiec z tym bywa roznie
A.Camus
Stary 2010-02-10, 11:57   #1061
mrowak
Zakorzenienie

Maluszki do chyba 4-go miesiąca nie powinny przebywać w pozycji pionowej ze względu na nierozwinięty jeszcze i stosunkowo słaby kręgosłup, którego nie należy przeciążać. Z tego samego powodu nie powinno się markować siadania np. trzymając za rączki. To nie jest naturalna pozycja dla malucha. To tak jak z obowiązkowym podtrzymywaniem główki- samo sobie nie poradzi, nie siada, bo ma wciąż słaby kręgosłup, a więc pionowo też jest niekorzystnie.

Tyle pamiętam z mądrości

Ja się zastanawiam jak zareaguję na to, że nagle nie mogę sobie w każdej chwili wyskoczyć do sklepu czy pójść pod prysznic kiedy mi się zachce. Że wszystkie wyjścia będą w sporej mierze podporządkowane małej, że w dużej mierze to ona będzie panią mojego czasu... takie dziwadła mi po łbie chodzą...

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-02-10 o 11:58
Stary 2010-02-10, 11:58   #1062
asienka240
Rozeznanie

kurcze... a ja bym tak bardzo chciała karmić przynajmniej pół roku...
a nawet rok...
ale każda znajoma mówi mi że juz po 3-5 miesiącach nie miała pokarmu... :| trochę się przez to martwię, że ja też mogę mieć problemy...
Mam nadzieje, że jak będziemy z maluszkiem współpracować i jak w dalszym ciągu będę tak bardzo, bardzo chciała to damy radę

Mrowak tak będzie z tymi wyjściamy, ale wydaje mi się, że jak maluszki będą już z nami to będziemy na to patrzeć troszke inaczej niż teraz...

Edytowane przez asienka240
Czas edycji: 2010-02-10 o 12:00
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:05   #1063
megi-megi
Zakorzenienie

No ja też mam różne obawy, np. że się teraz tak cieszę, że sobie wyobrażam kochanego synka, a później on będzie płakał, moje starania nic nie dadzą i będę płakała razem z nim z tej bezradności, że nie wiem, co mam zrobić, że go nie rozumiem... itd. Boję się, że nie będę miała pokarmu, że nie będę umiała go nakarmić, smutków poporodowych, kataru u niego się strasznie boję - a co jeśli nie wyciągnę mu tych glutków na czas? no i wszystkich chorób i w ogóle... a czasem przychodzą takie myśli, że damy radę, bo kto ma dać, jak nie my? Właściwie nieco mi odwala.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:09   #1064
Darusiaaaa
Zakorzenienie

czasami tez sie zastanawiam, ze zachce mi sie wyjsc a tu nic z tego, ale moj malzonek stwierdzil ostatnio ze dla niego nie bedzie problemem zostac wieczorem z malym zebym ja mogla wyjsc na pogaduchy bo on twierdzi ze jak baba z baba nie pogada od czasu do czasu to stajemy sie marudne poza tym co drugi tydzien wieczorami go nie ma wiec zawsze bede miala czas na te pogaduchy jak ktos przyjdzie

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

to wszystko zalezy, moja siostra cioteczna karmila ponad rok, a jej siostra nie miala w ogole pokarmu juz po urodzeniu dzieciaczek jechal na mleku modyfikowanym.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No ja też mam różne obawy, np. że się teraz tak cieszę, że sobie wyobrażam kochanego synka, a później on będzie płakał, moje starania nic nie dadzą i będę płakała razem z nim z tej bezradności, że nie wiem, co mam zrobić, że go nie rozumiem... itd. Boję się, że nie będę miała pokarmu, że nie będę umiała go nakarmić, smutków poporodowych, kataru u niego się strasznie boję - a co jeśli nie wyciągnę mu tych glutków na czas? no i wszystkich chorób i w ogóle... a czasem przychodzą takie myśli, że damy radę, bo kto ma dać, jak nie my? Właściwie nieco mi odwala.
podejscie damy rade bo jak nie my to kto ma moj malzonek
kochany jest, ze tak podtrzymuje na duchu czasami mimo tego ze widze ze ma pewne obawy.
Codziennie mu sie śnia dzidziusie
A.Camus
Stary 2010-02-10, 12:10   #1065
asienka240
Rozeznanie

ja tez sie katarku boje...
kurcze...
20 dni...

Stary 2010-02-10, 12:12   #1066
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Maluszki do chyba 4-go miesiąca nie powinny przebywać w pozycji pionowej ze względu na nierozwinięty jeszcze i stosunkowo słaby kręgosłup, którego nie należy przeciążać. Z tego samego powodu nie powinno się markować siadania np. trzymając za rączki. To nie jest naturalna pozycja dla malucha. To tak jak z obowiązkowym podtrzymywaniem główki- samo sobie nie poradzi, nie siada, bo ma wciąż słaby kręgosłup, a więc pionowo też jest niekorzystnie.

Tyle pamiętam z mądrości

Ja się zastanawiam jak zareaguję na to, że nagle nie mogę sobie w każdej chwili wyskoczyć do sklepu czy pójść pod prysznic kiedy mi się zachce. Że wszystkie wyjścia będą w sporej mierze podporządkowane małej, że w dużej mierze to ona będzie panią mojego czasu... takie dziwadła mi po łbie chodzą...
No tak logiczneDziękuje za wyjaśnienie.

Stary 2010-02-10, 12:13   #1067
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez sie katarku boje...
kurcze...
20 dni...

bardzo ci zazdroszcze tych 20 dni
A.Camus
Stary 2010-02-10, 12:14   #1068
madziwnia
Zakorzenienie

megi-megi co z tymi glutkami na czas??? jej nic nie wiem?

ja zakupiłam aspirator nosefrida.. ale chciałam zapytac czy np. jak widze pojedyncza koze w nosie to moge zwykła gruszka.. bo ten aspirator dla jednej kozuchy to bez sensu?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-02-10, 12:17   #1069
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie:
Ja tak szybko bo siedze w szpitalu u Oliwki I jestem troche podlamana
1. Dziekuje za slowa uznania w imieniu Oliwki

2.Nie wiem czy wyjdziemy jutro. Oliwia ma nie najlepsze wyniki krwi (nidokristosc) wiec bedzie miala transfuzje. To juz 3 raz! Jezeli zrobia ja dzisiaj to wyjdzie jutro a jak nie to w czwartek.
przyłączam sie do 3mających kciuki za Oliwke, bedzie dobrze, coraz lepiej, dzielne i twarde z Was kobietki
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
Niedawno wróciłam od gina,pojechałam spakowana na dłuższy pobyt w szpitalu,a okazało się po badaniu,że moja niunia urosła,brzuszek mój również urósł i jest wszystko tak jak byc powinno<hura>potwierdziła się po raz kolejny płec mojej dziewczynki
Jestem spokojna i strasznie szczęśliwa.

..
no widzisz szkoda było sie zamartwiać, ginka paniki narobiła niepotrzebnie

u mnie po niedzielnej wizycie ok, glukoza w normie, wyniki wszystkie tez a bałam sie strasznie, brzuszek mojego skarba urósł troszke-nadal jest za mały ale najwazniejsze ze nie stanął w miejscu za 2 tygodnie jeszcze jedno szybkie kontrolne usg bo gin chce juz całkowiecie wykluczyć hipotrofie, ale mam byc dobrej mysli, po prostu dzidzus bedzie prawdopodobnie mały
ale na koniec 28 tc wazył 1300 wiec mysle ze to znowu nie tak mało
najwazniejsze ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Dziewczynki, czemu wczoraj pisalyscie ze to niedobrze jak twardnieje brzuch? cos moze byc nie tak? mi moja gin nic o tym nie wspomniala.... a pytam bo od wczoraj wieczorem jest tak twardy jak skala :/ i nie wiem czy powinnam sie zaczac martwic czy to normalne ...
I ja zadnych skurczy przepowiadajacych tez nie czuje, z cycow nie cieknie, nic sie nie dzieje.... spokoj ....przed burza????:confu sed:
co do twardnienia to ja tez pytałam i powiedział ze ma prawo twardniec do 10 razy na dobe, ze maluch sie pręzy, wierci itp, robił mi długo usg i mówi ze gdyby to twardnienie było objawem czegosc złego to podczas badania by to wyczuł a było ok
oczywiscie jak twardy i boli mozna no-spe

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

A jeszcze mam jedno pytanie. Bo wczoraj się bardzo wkurzyłam na listonosza. Wychodziłam z tż na zakupy około 11-ej więc zajrzałam do skrzynki, a tam... awizo. Że podobno nie zastał mnie w domu o 9-tej. jak my cały czas grzecznie w domu siedzieliśmy i od 7-ej juz nie spaliśmy. domofon i dzwonek do drzwi mamy taki, że by zmarłego obudził, więc po prostu nie chciało się panu wejść na I piętro. To już nie pierwszy raz, z tym, że zawsze na momencik gdzies wyskakiwalam i myślalam, że moze akurat w tych 3 minutach on pechowo dzwonił. le jak sie okazuje jest śmierdzącym leniem. I teraz pytanie- czy ja mogę to jakoś zgłosić?? Złożyć na niego "donos" No bo bez przesady, ja w ciąży i musze teraz specjalnie gnać na pocztę. Od czegoś chyba jest...
smiało mozesz to zgłoscić, u mnie niestety takie sytuacje sa czeste siedze w domu a awizo w skrzynce, a kilka dni temu poleconyw krzynce hmm ciekawe kto podpisał odbiór

Cytat:
kurcze... a ja bym tak bardzo chciała karmić przynajmniej pół roku...
a nawet rok...
ale każda znajoma mówi mi że juz po 3-5 miesiącach nie miała pokarmu... :| trochę się przez to martwię, że ja też mogę mieć problemy...
Mam nadzieje, że jak będziemy z maluszkiem współpracować i jak w dalszym ciągu będę tak bardzo, bardzo chciała to damy radę

.
tez bym chciała chociaz pół roku, no ale czas pokaze
dziewczyny pokoje i te wnęki macie boskie juz pokazałam tz-owi i marudze ze tez chce no ale u nas nietuzinkowa sytuacja z mieszkaniem wiec narazie nie mam gdzie nawet chciec tej wneki, czekamy (od5lat) na eksmisje sasiada zeby wykupic jego mieszkanie -pokój z kuchnia i wtedy bedziemy juz mieli całe pietro, ale to co urzednicy wyprawiają to masakra... brak słów zadłuzenie rosnie a on mieszka juz 5rok od nakazu eksmisji , zreszta dłuuuga historia zyjemy tylko z mezem nadzieja ze w kwietniu to sie zakonczy

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:19   #1070
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
a czasem przychodzą takie myśli, że damy radę, bo kto ma dać, jak nie my? Właściwie nieco mi odwala.
To właśnie powtarza mój TZ i to od początku ciąży- no jak nie my to kto? ALBO tyle ludzi dało radę i my też damy.

Martwię się też trochę tym, że on mając odskocznię w postaci pracy będzie leciał do domu jak na skrzydłach do małej, a ja po całym dniu siedzenia w domu, potencjalnych kolek, płaczu czy samego niewyspania będę zgorzkniała, wiecznie zmęczona i gdy on będzie marzył o weekendzie w domu to mnie będzie wysysało na zewnątrz po tygodniu siedzenia non stop w domu z małą. Że będziemy się niejako "rozmijać", no wiecie o co biega.
Stary 2010-02-10, 12:21   #1071
P0P70
Zakorzenienie

No i nie odbiorę Oliwki dzisiaj a być może także jutro czy pojutrze. I problem nie jest po stronie dziecka tylko matki. Mam grypę żołądkową. Nie wiem gdzie ją złapałam. Noc miała straaaszną, wezwaliśmy nawet lekarza do domu. Mój TZ właśnie pojechał do szpitala porozmawiać z ordynatorem. Rozmawiał z nią już przez telefon i to ona stwierdziła że lepiej jeżeli dziecko zostanie u nich. Tylko ja tak bardzo boję się że ja ją już zaraziłam i być może inne dzieci. A dla takich maluszków taka choroba jest niebezpieczna z powodu odwodnienia.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:28   #1072
Baobabek
Zakorzenienie

no to ja jestem chyba jakaś wyobcowana na tym forum...ja się nie boję opieki nad małym, ale to jest z pewnością zasługa tego, że mam wsio przećwiczone dokładnie na mojej siostrzenicy...moja siostra sobie kompletnie z początku nie radziła i ja codziennie po pracy do późnego wieczora do niej jeździłam i wszystko koło małej robiłam...a w wakacje to już od samego rana w sumie katar małej też przechodziłam i nie jest to aż tak straszne dziecko dużo wtedy śpi....a raz moja siostra nawet nie zauważyła, że mała miała gorączkę 39st....i jeszcze gadała, że jest spocona bo taki upał jakbym ja od razu nie zauważyła i nie zmierzył temp to nie wiem jak by się skończyło...oczywiście do lekarza i mała jak się okazało złapała jakiego wirusa mnie to wszystko jakoś tak łatwo przychodziło...hihi może dlatego, że ja non stop lalkami - niemowlakami się bawiłam mam nadzieję, że przy moim będę też taka zaradna no boję się jedynie porodu...a właściwie to cc

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
No i nie odbiorę Oliwki dzisiaj a być może także jutro czy pojutrze. I problem nie jest po stronie dziecka tylko matki. Mam grypę żołądkową. Nie wiem gdzie ją złapałam. Noc miała straaaszną, wezwaliśmy nawet lekarza do domu. Mój TZ właśnie pojechał do szpitala porozmawiać z ordynatorem. Rozmawiał z nią już przez telefon i to ona stwierdziła że lepiej jeżeli dziecko zostanie u nich. Tylko ja tak bardzo boję się że ja ją już zaraziłam i być może inne dzieci. A dla takich maluszków taka choroba jest niebezpieczna z powodu odwodnienia.
ojjj no to faktycznie lepiej niech Mała jeszcze tam posiedzi, aż Ci całkiem przejdzie - nie martw się opiekę ma bardzo dobrą - co do tego nie miej wątpliwości i nie mów o zarażaniu!!może to tylko jakieś zatrucie a nie grypa żołądkowa mam nadzieję, żeCi szybko minie i zabierzesz Oliwcię do domku

Stary 2010-02-10, 12:28   #1073
mrowak
Zakorzenienie

Ja nawet nie tyle boję się samej opieki nad maluchem ile codziennej odpowiedzialności czy raczej tego, czy będę wiedziała jak zareagować w nieprzewidzianej sytuacji. Ech, te dylematy. 3 piętra nad nami mieszka pielęgniarka i wiem, że w razie czego będę do niej lecieć po pomoc. Wczoraj nawet zapytałam wprost czy gdyby mojego TZta nie było w domu, a mnie by coś zaczęło ściskać w nocy na przykład to czy mogę do niej zapukać. Oczywiście się zgodziła, położną nie jest, ale zawsze to raźniej jakby miała ze mną choćby na taksówkę poczekać czy pomóc znieść torbę.

Co do grypy żoł. to trochę się martwię, bo TZ wczoraj pojechał do rodziców, a tam się okazało , że jego mama się rozłożyła (teraz jest u lekarza i się dowiemy czy to żołądkowa czy nie), a TZ dziś wraca do domu. Nie chciałabym niczego teraz załapać...

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-02-10 o 12:30
Stary 2010-02-10, 12:33   #1074
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
To właśnie powtarza mój TZ i to od początku ciąży- no jak nie my to kto? ALBO tyle ludzi dało radę i my też damy.

Martwię się też trochę tym, że on mając odskocznię w postaci pracy będzie leciał do domu jak na skrzydłach do małej, a ja po całym dniu siedzenia w domu, potencjalnych kolek, płaczu czy samego niewyspania będę zgorzkniała, wiecznie zmęczona i gdy on będzie marzył o weekendzie w domu to mnie będzie wysysało na zewnątrz po tygodniu siedzenia non stop w domu z małą. Że będziemy się niejako "rozmijać", no wiecie o co biega.
mój mówi dokładnie to samo, ale ja tez boje sie ze po całym dniu bede miała dosc a on po pracy pełen energi do małego bedzie, ale damy rade!! inni sobie radza wiec czemu my mamy nie poradzic
wprawy tez juz troszke mam, prze 2lata i 8miesiecy byłam nianią, zaczynałam jak szkrab miał 6i pół miesiaca, wiadomo kaze dziecko jest inne,ale kochamy je juz najmocniej na swiecie i ze wszystkim sobie poradzimy głowy do góry

Cytat:
to bardzo mi przykro, wracaj szybko do zdrowia, na szczescie grypa zoładkowa zazwyczaj nie trwa długo, w zaleznosci od organizmu 1-3 dni raczej wiec juz bliżej niz dalej, 3majcie sie dzielnie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:49   #1075
Izumi
Wtajemniczenie

CZEŚĆ

Ja zraz będę nadrabiać wszystko idt. ale najpierw chciałam prosić Madziwnię o AKTUALIZACJĘ danych
Izumi-Tsunami - mama Michasia

C H Ł O P C Z Y K
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:51   #1076
asienka240
Rozeznanie

Pop mam pytanie do Ciebie...
Za 20 dni mam mieć cesarkę...
Czy jest coś oprócz tych podstawowych rzeczy co przydaje się po cesarce w szpitalu? Jakieś rzeczy, których zwykle w wyprawkach do szpitala się nie wymienia... chodzi mi oczywiście o wyprawkę dla mamy
Liczę na twoje doświadczenie
Izumi gratuluję jajeczek!!! Będzie synuś, ale fajnie
Stary 2010-02-10, 12:55   #1077
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
przyłączam sie do 3mających kciuki za Oliwke, bedzie dobrze, coraz lepiej, dzielne i twarde z Was kobietki

no widzisz szkoda było sie zamartwiać, ginka paniki narobiła niepotrzebnie

u mnie po niedzielnej wizycie ok, glukoza w normie, wyniki wszystkie tez a bałam sie strasznie, brzuszek mojego skarba urósł troszke-nadal jest za mały ale najwazniejsze ze nie stanął w miejscu za 2 tygodnie jeszcze jedno szybkie kontrolne usg bo gin chce juz całkowiecie wykluczyć hipotrofie, ale mam byc dobrej mysli, po prostu dzidzus bedzie prawdopodobnie mały
ale na koniec 28 tc wazył 1300 wiec mysle ze to znowu nie tak mało
najwazniejsze ze wszystko ok

co do twardnienia to ja tez pytałam i powiedział ze ma prawo twardniec do 10 razy na dobe, ze maluch sie pręzy, wierci itp, robił mi długo usg i mówi ze gdyby to twardnienie było objawem czegosc złego to podczas badania by to wyczuł a było ok
oczywiscie jak twardy i boli mozna no-spe

smiało mozesz to zgłoscić, u mnie niestety takie sytuacje sa czeste siedze w domu a awizo w skrzynce, a kilka dni temu poleconyw krzynce hmm ciekawe kto podpisał odbiór

tez bym chciała chociaz pół roku, no ale czas pokaze
dziewczyny pokoje i te wnęki macie boskie juz pokazałam tz-owi i marudze ze tez chce no ale u nas nietuzinkowa sytuacja z mieszkaniem wiec narazie nie mam gdzie nawet chciec tej wneki, czekamy (od5lat) na eksmisje sasiada zeby wykupic jego mieszkanie -pokój z kuchnia i wtedy bedziemy juz mieli całe pietro, ale to co urzednicy wyprawiają to masakra... brak słów zadłuzenie rosnie a on mieszka juz 5rok od nakazu eksmisji , zreszta dłuuuga historia zyjemy tylko z mezem nadzieja ze w kwietniu to sie zakonczy
gusinek mi na początku w 20tyg mówili,że mam bardzo duże dziecko,że ubranka na 56 to raczej nie dla mojej małej,a ostatnio jak byłam w 27 to córa ważyła 980 i zanosi się raczej też na maluszka,więc Twój bobasek wcale mały nie jest-wszystko będzie dobrze i nie martw się niczym

izumi a miała byc dziewczynka czy nie znaliście jeszcze płci bobaska?gratuluje chłopczyka

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-10 o 13:00
Stary 2010-02-10, 12:56   #1078
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
CZEŚĆ

Ja zraz będę nadrabiać wszystko idt. ale najpierw chciałam prosić Madziwnię o AKTUALIZACJĘ danych

C H Ł O P C Z Y K
Mama Michasi z ogromna przyjemnoscia wpisze Michasia synka IZUMi na listę!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-02-10, 12:56   #1079
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
CZEŚĆ

C H Ł O P C Z Y K
jeeeeeeeeeeeee hurrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaa aaaaaaaaaa
wiedziałam, wiedziałam od początku Ci mówiłam
jej ale się cieszę - jak jakiś głupek Gratulejszyn

Stary 2010-02-10, 13:06   #1080
ita83
Wtajemniczenie

hehehe Izumi - kolejny mezczyzna na liscie
To mieliscie niezle przeczucie z tym mowieniem do brzuszka
Ale fajnio

A wracajac do tematow strachow i obaw - to ja najbardziej sie boje tego ze przegapie poczatek akcji porodowej i ze pojade do szpitala za pozno....Wsluchuje sie w siebie jak glupia - wczoraj skurcze przepowiadajace mi chodzily po glowie - dzis szukam informacji na temat czopu (czopajak to sie odmienia) sluzowego heheheheh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości