|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
![]() Izumi - gratuluję siusiora ![]() Baobabek - wytrwałości u lekarza ![]() Cytat:
Dobrze, że mam psa bo też nie zawsze mi się chce.Cytat:
GRATULUJE, jest słodka i oczywiście łzy w oczach u mnie ![]()
Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2010-02-10 o 15:12 |
|||
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie na wizycie wsio Gucio
Wszystko pozamykane na 3-spusty.Mały (kurde... nie przywyknę chyba ) główką w dół - czyli jednak ta "eksplozja" w brzuchu 4.02. to było odwrócenie się.Płci znać nie chciałam (jedynie przeczuwałam i raz coś mi "migło", ale nie brałam do głowy), ale mama jest położną, dobrą znajomą tego lekarza i ona chciała bardzo wiedzieć. Rozmowa z ginem wyglądał mniej więcej tak: Gin: Płeć znamy? Ja: Nie, nie znamy i nie chcemy znać ;d G: Na prawdę nie znamy? J: No nie, domyślamy się tylko, że chłopak, ale wolimy niespodziankę! G: Ok, to zdjęcie ARMATY zrobię w takim razie dla mamy (dla mojej mamy) .... no i weź tu z takim gadaj ;d. Ja mu jeszcze później mówiła, żeby tak nie chojrakował, bo znam takie co miały mieć chłopca ( wiadomo o kim mowa chyba . Jak przekazałam Tż, to o tych reklamacjach, to się bardzo ucieszył i stwierdził, że jak jednak będzie dziewczynka, to w ramach reklamacji gin. będzie sukieneczki kupował ![]() Tak poza tym, to małe waży między 1600-1800g. Ciężko dokładnie określić, bo miał doktorek problem żeby zmierzyć Małego dokładnie, tak więc spory margines błędu ;] No i stópki to ma cały czas pod żebrami moimi - wiem bo uparłam się że chcę zdjęcie stópki i się okazało, ze mnie gin po moich prywatnych osobistych żebrach pojechał ;] Załączam dwie fotki jeszcze ![]() 1. Stópka - najdokładniej to widać 5paluszków ... z resztą gorzej ![]() 2. nosek ... + INSTRUKCJA do odczytania fotki ! - Powinno wam pomóc w rozkminieniu fotki od JoannM
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() IZMI GRATULUJEEEEEEEEEEEE ![]() a ja wrocilam od lekarza wszystko jest dobrze dzidziolek zrobil sie spokojny bo ma malo miejsca zeby tak buszowac jak wczesniej
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też sama zauważyłam fisiorka i wtedy zapytałam lekarza czy się nie mylę.Słodka stopka, też mam takie zdjęcie hehe i w sumie tylko ja widzę, że to girka mojego synka, pięć słodkich paluszków do schrupania ...
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1116 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka gratuluje rzeslodkiej ZUZI
czuprynke ma niesamowita---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Do dziewczyn z okolic moich dzisiaj porozmawialam sobie na temat porodow z polozna i ona mi powiedziala ze : CC na zyczenie to nawet na nfz robia w swidnicy i najlepiej tam jechac rodzic SN tylko swiebodzice ale tu nie ma neonatologi wiec jesli cos z dzieckiem sie dzieje przewoza do innego spzitala ZO tylko walbrzych choc tam z tym robia problemy wymagane troszke formalnosci i zaswiadczen ale opieka nad dzidziolkiem dobra < aha widze tu przyklad mojej szwagierki no ale dobra :/ > Izumi przeslodka stopka i nosek przeslodki
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
Mhm, psa mówisz
Też mam psa, który wychodzi z klatki, leci pędem do swojego kącika, robi błyskawicznie to co ma do zrobienia i biegiem (jak na swoje trzy łapki) wraca. Tak o 11 - 12 ciężko go wyciągnąć pierwszy raz na dwór, drugi raz łaskawie idzie wieczorem przy czym znowu zanim Tż po schodach z 1 piętra zejdzie to nasza wariatka już wraca ![]() W domu śpi pod kołdrą i przy kominku a na dłuższy spacer to tylko przy ładnej pogodzie i jak się księżniczce chce oczywiście. Także ja nie mam żadnej motywacji ![]() Fajnie macie. Ale moja ginka mi wczoraj mówiła że w tym szpitalu do którego ja się wybieram też nic się nie dopłaca, niby nie robią na życzenie ale ja się ładnie uśmiechnęłam i ginka się zgodziła zrobić (to że mała leży pośladkowo to się okazało dopiero po rozmowie). Nawet się śmiała że mam sobie termin wybrać. A do szpitala można zabrać co się chce, jedynie proszą o zakup spirytusu 90%. A sale tylko 1 i 2 os. Więc może nie będzie tak źle. Tylko co mnie zaskoczyło to to że ja będę przytomna,myślałam, że usypiają. A druga rzecz że muszę kolczyk z języka wyjąć bo w razie jakiegoś problemu to będą mieli problem żeby mnie reanimować. A ja go tyle lat mam i bez niego to nie umiem mówić normalnie ![]() A i jeszcze pytanie do mam po CC. Czy Tż był gdzieś na korytarzu w trakcie CC i jak już dziecko "wyszło" to mógł je zobaczyć, iść z kimś zważyć, zmierzyć itd. Bo u nas Tż nie może być ze mną w czasie CC ale nie wiem czy jest opcja żeby od razu zobaczył dziecko i był z nim od razu po zabiegu.
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi GRATULACJE!!! jajuniek
![]() super,ze wszystko gra,swoją droga pocieszny ten doktorek![]() Asiulek89 gratuluje córeczki,Zuzia jest urocza i ma boski włoski No teraz to sie będzie działo,co chwila będa pewnie foteczki nowych baby forumowych
|
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Naskrobałyście tyle że NIGDY tego nie nadrobię Ja się byczę na feriach z córą u mojej Mamusi Zakupki ostatnio porobiłam, uzupełniłam braki i chyba mam wsio prócz kosmetyków I tu moje pierwsze pytanie: czy Olian czy jakieś te inne odpowiedniki nie są funkcją wiele w jednym?? Sądziłam że kupie tą jakąś emulsję (tylko wiele tego ) i będę miała z głowy a tu czytam że Wy kupujecie wszystko... więc jak to w końcu jest??Izumi gratuluje sisiorka (wiedziałam !!) i witaj w klubie ![]() Pop Oliwka przecudowna Napatrzeć się nie można i zdrówka dla Mamusi życzę ![]() Baobabek za wizytę Ja mam swoją w piątek i już się doczekać nie mogę bo USG będzie na pewno Chyba Hanie ze sobą zabiorę Widzę temat podawania smoczka - ja swojemu małemu będę dawać. Mam przykre doświadczenia po Hani - smoka nie chciała i do 4 roku życia ssała kciuka... Dzieci mają silną potrzebę ssania, a niestety od sztucznego smoka często wolą swego palucha tylko smoka w końcu można wyrzucić (dwa dni płaczu i po sprawie), a z kciukiem co zrobić Przestała dopiero jak miała buzie pełną aft i Ją tak bolała że nie dała rady ssać ...a tak to myślę że do dzisiaj byłby problem Szwagierki synek dzisiaj 3 tygodnie kończy - jest taki słodki że bym Go zjadła I Ona też była na nie ze smokiem do czasu gdy Max wisiał na cycu 24h na dobę i wcale nie jadł tylko "ciumkał", nawet do łazienki pójść na siku nie mogła bo wrzeszczał w niebogłosy Mały cwaniak
|
#1122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Panicznie się boję o małą. Trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że każą mi w domu leżeć, i że będzie dobrze. Przeciez 32 tydzień to zdecydowanie za wcześnie. Może za dużo się napracowałam przy tym całym remoncie.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
ja zakupilam smoki ale bede podawala dopiero po 5 dniach bo czytalam ze przez pierwsze 5 dni dziecko uczy sie odruchu ssania i dopiero po 5 dniach odroznia piers od smoka i ssa inaczej ale moze cos pokrecilam wiec mnie poprawcie
![]() co do CC ja sie panicznie boje tego zabiegu ze wzgledu na to ze beda usypiali mam nadzieje ze nasza niunia sie odwroci glowka do dolu bedzie grzeczna i poslucha mamusi
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam do was pytanie:jak to jest jak jedziecie autem?jako pasażer siadacie z przodu czy już(o ile w ogóle)z tyłu?bo mnie mąż już zaczyna gonic do tyłu...
dusiaka oczywiście trzymamy mocno kciuki za was.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-10 o 16:21 |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sprawa jest prosta- siedzę za kółkiem
![]() Dusiaka, trzymaj pyzę, trzymaj, nie daj!
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
IZUMI przecudnej urody klejnoty
Asiulka GRATULACJE ![]() Cytat:
Już sie zarejestrowałam do lekarza ze Świdnickiego szpitala jeszcze nie jestem do końca zdecydowana na CC na decyzję mam jeszcze pare dni 18 lutego mam wizytę Nie wiem co będzie lepsze CC czy PN ja jestem straszną panikarą i płaczką w szpitalu rycze nawet jak mi nic nie robią masakra nie wiem czy poradze sobie z PN
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Ankazar ja siedze z przodu ale zapinam adapter razem z pasami no chyba ze jedzie z nami tesciu to siadam do tylu ale ja wole siedziec z przodu a ze za kolkiem teraz nie moge to wybieram z przodu mam dlugie nogi i z tylu poprostu mi niewygodnie i nie ma takiej sily by wsadzila mnie na tylne siedzenie ![]() Aneczka ja tez strasznie panikuje zanim pobiora mi krew mam lzy w oczach ale wole chyba SN rodzic niz CC bo sie boje ze sie nie obudze glupol ze mnie wiem wiem ale juz tak mam
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki ze Szczecina i okolic: w TVN24 na pasku podają info, że szpital na Pomarzanach nie przyjmuje na porodówkę ze wzgl. na wykrycie na oddziale jakiejś bakterii
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MadCat - masz super pieska hehe Moja nie ciągnie sama na dwór i nie marudzi pod drzwiami ale widzę, kiedy już "zielenieje" i chce na siusiu więc z nią wychodzę i trochę spacerujemy
|
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczescie i tak nie zamierzalam tam rodzic-za duzo tam studentow, ucza sie tam.Ale dzieki za potwierdzajace info! ![]() Izumi od razu powinnam zrobic taki rysuneczek jak Ty, bo jak widac nikt nie widzi twarzy na moim zdjeciu. choc mi sie wydaje ze widac o co chodzi no i gratuluje "armaty" bedzie maly przystojniaczeknie wiem jak u Was w realu,ale u nas sa takie wyprzedaze ze kupilam bluze z kapturem rozm 68, przeceniona z 25 na 3 zl, i byl spory wybor dla dziewczynek i chlopakow bluzy,koszulki z dluzszym rekawem po 3 i 5 zl.. Jakosciowo calkiem spoko!
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-02-10 o 17:07 |
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda mam do ciebie pytanko napisz mi prosze jak w photoshopie < kurcze zapomnialam
> moge polaczyc dwa zdjecia w jedno chodzi mi o zatapianie tla na jednym zdjeciu jest moja siostra na drugim ja i chcialabym te zdjecia na trzecim polaczyc w jedno szukalam na necie tutoriali ale nic nie znalazlam chyba wyszlam z wprawy
|
#1134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba nawet do szpitala autem pojadę ![]() Cytat:
A dopytaj czy w ogóle usypiają bo ja byłam święcie przekonana, że tak a się okazało, że nie.
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA UWAGA WRÓCIŁAM
usg oczywiście nie robił, bo stwierdził, że nie będzie mi masował brzucha bo mam nadal twradą macicę i dalej mam brać ten cholerny fenoterol, magnezin, isoptin i nospę 3 razy dziennie ) bo stwierdził, że mam opuchnięte ręce i nogi....wrrr Następna wizyta 24 lutego i pewnie wtedy się dokładnie dowiem kiedy pessara ściągnieJej ale się cieszę, że nie sterczałam tam w kolejce jak głupek ![]() Gmyrelka - tak właśnie myślałam, że jesteś w kielcach, ale dobrze, że się odezwałaś Izumi hmmm ja to taki wstydniś jestem....nie wstawię fotki ale kolorek ładny - brązik w promieniach słońca wpadający w lekki rudy
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- majtki poporodowe (wg mnie na początek dobre są wysokie bo podtrzymują opatrunek) a następnie niskie aby nie drażniły rany – luźne! - przyda się także twój TZ, który pomoże Ci się umyć. Pierwsze mycie jest tragiczne. ( u mnie był zakaz odwiedzin więc zrobiłam to sama – TREGEDIA!!) - mi brakowało czegoś na hemoroidy, - zużyłam 4 paczki podkładów (te wielkie). - ja miałam 3 koszule nocne i wszystkie były w ruchu. - klapki pod prysznic i kapcie - kosmetyki (minimum: Żel pod prysznic, balsam do ciała, szampon, odżywka do włosów, szczoteczka do zębów i pasta) - telefon komórkowy wraz z ładowarką - biustonosze do karmienia (miałam 3 – nie przydały się. Nie miałam pokarmu). - ja miałam także laktator na pobudzenie laktacji. Ale ja nie miałam dziecka więc pozostał mi laktator. - wkłady do biustonosza (także mi się nie przydały.) Mam nie otwartą paczkę TT –może komuś przesłać? - dokumenty (ja oprócz podstawowych, czyli dowód, książeczka zdrowia miałam pełną dokumentację z ciąży, ale tak naprawdę to przydał mi się tylko dokument dot. Grupy krwi). - niektóre dziewczyny wzięły z sobą także suchary, lub ciastka maślane lub biszkopty. Ja nic takiego nie miałam ale też nie miałam apetytu. - środki przeciwbólowe: u mnie było tak że wystarczyło tylko poprosić a dawali. Najpierw dożylnie a potem tabletki. - i nie możesz być przeziębiona. Kaszlenie, kichanie, śmiech zabronione w pierwszych dniach. Masakra!!! Ale jeżeli już to poduszkę należy przycisnąć do brzucha – trochę pomaga. A jeżeli chodzi o CC to dla mnie najgorsze było wyciąganie drenu. To był najgorszy ból. Ja za dużo także leżałam po cesarce (porobiły się zrosty) ale Ty do dziecka to zaraz wstaniesz. U mnie CC było nagłe więc jak TZ przyjechał do szpitala to już było po Wszystkim. Jemu dziecko pokazali zaraz jak tylko przejechał i potem w tym drugim szpitalu mógł siedzieć z dzieckiem ile chciał. To tylko ze mną nie mógł się widywać. Na porodówkę też sie zawieziesz sama?? ciekawe jak to jest prowadzić samochód przy skurczach. Asiulek89- piękna mała i jakie ma włoski. Gratulacje!! Megi – masz jeszcze szansę na 3 miejsce. Izumi – jak fajnie że to jednak chłopak. Katarek u dziecka – w szpitali widziałam, że jak dziecko ma Katarek to pielęgniarki najpierw wkrapiają sól fizjologiczną a następie wyciągają pod ciśnieniem, albo przy kichnięciu samo wychodzi. Smoczek – moja ssał smoczek już od 31 tc. Oczywiście to był taki malutki specjalny smoczek, dostępny tylko w szpitalach. Dzięki niemu wyrobiło sobie odruch ssania. Więc czasami smoczek jest zalecany już w szpitali.
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
zamowilam sobie cyckonosz
http://www.allegro.pl/item886377457_...i.html#gallery i przy okazji znalazlam fajnego sprzedawce http://www.allegro.pl/show_user_auct...360023&p=3&p=4
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie zawiozę się sama raczej
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogole nie siadam z tylu bo przewaznie ja jestem kierowcą, ale pasow juz nie zapinam bo mi nie wygodnie i chyba przyciskaja malego bo nawet po regulacji strasznie sie wierci.
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- za bardzo kocham jezdzic samochodem zeby z tego zrezygnowac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Ja farbowałam w poniedziałek.

Dobrze, że mam psa bo też nie zawsze mi się chce.
jak to sie odmienia

Też mam psa, który wychodzi z klatki, leci pędem do swojego kącika, robi błyskawicznie to co ma do zrobienia i biegiem (jak na swoje trzy łapki) wraca. 
za wizytę 

na szczescie i tak nie zamierzalam tam rodzic-za duzo tam studentow, ucza sie tam.