Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 11:26   #1771
sexy body
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

kropka, madzia, malinka brombi
Mam tak samo z tymi natręctwami. Jak wiem że TŻ wraca z pracy to w tym czasie mam w głowie jakieś wizje wypadków, śmierci. I tak codziennie. Najmniejszy ból jakiejkolwiek części ciała u kogoś z rodziny sprawia, że paralizuje mnie strach i od razu myslę, że to sie skonczy najgorszym. A o maleństwo to już same wiecie jaki jest strach.
W ogóle mam obsesję śmierci, która też okresowo nie pozwala mi normalnie funkcjonować i obcować z ludźmi.

Też sie uzewnętrzniłam

brombi dziękuje za Twoje rady, jakoś postaram się do nich stosować i zobaczymy co się będzie działo.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:51   #1772
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
A co i jak konkretnie podkładałaś?dzi

Sa takie poduszki z pestkami (zdaje sie, ze czeresni) w srodku...ja je podkladalam, ale tez czasami recznik zwykly...
Sprobuj tez jak maly bedzie juz gleboko spal, wtedy przekrecic mu glowke we wlasciwa strone

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
nam pediatra nic o kaskach nie mówił, ale też póki co udało się, żeby Sandra miała okrągłą główkę. Ma co prawda preferencję do odwracania w prawo jak śpi, ale walczymy z tym i jak jest już w głębokim śnie, to jej ją delikatnie odwracamy na lewo
Tez tak robilismy

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Witam Kochane!!!
Zaczynam mojego posta od: R A T U N K U ! ! !

Moje dziecko się przestawiło z jedzeniem, już trzecią dobę, w dzien mi je 2 razy, trzeci raz około 22 przed spaniem, a w nocy............. TRAGEDIA!!! Chce jesc co 1,5 - 2 godziny! Nie wiem co mam zrobić. Wczoraj jej chciałam podawac czesciej w dzien, zeby sie najadła, ale ona wypluwała i nie chciała...

Błagam pomóżcie moje ekszpertki

Moze skok jakis? Albo kryzys laktacyjny? Ile twoja mala je naraz? Moze ociagaj mleczko, zebys wiedziala ile je i wtedy bedziesz wiedziala czy placze na pewno z glodu czy innego powodu...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:51   #1773
flowerspower
Raczkowanie

Żyję Brombusiu i z Adim też wszystko w porządku. Mieliśmy mały kryzys jedzeniowy ostatnio ale na szczęście minął. Ogólnie moje dziecko ładnie śpi w nocy bo jak zaśnie o 21-22 to rano o 5 je przez sen i budzi sie dopiero koło 7. W dzien za to mało śpi i ostatnio jest na etapie stania tzn. cały czas jak się go złapię za rączki to się podciaga i wstaje i chce żeby go trzymać pod pachy a on bęzie podskakiwał normalnie czasem to już wysiadam. Pozatym ukochał sobie pieluchę bez której sie nie może obejść i żuje ją cały dzień a w nocy ściska i z nią śpi.

Mało ostatnio piszę bo nie mam nastroju Cały dzień siedze z Adikiem a jak mąż wróci zpracy to idzie do swojej mamy i siedzi u niej, jeszcze teraz moja mama, tata i siostra przeziębieni więc nie moga zostac z Adim, żebym chociaż do sklepu mogła wyjśc. Mało tego dzisiaj sie okazało, że mój mąż prawdopodobnie straci pracę comnie dobiło
No i jeszcze moje wszystkie usilne próby odchudzania i diety spełzły na niczym bo na smutki najlepsza dla mnie jest czekolada SZKODA GADAĆ...

Chciałam jeszcze dodać, że jak widzę małą MIRIAM to nie mogę wyjśc z zachwytu nad jej fryzura a z tą spineczką wygląda obłednie.
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:10   #1774
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Guciu kochana u nas podobnie, tzn mała bardzo mało mi śpi w dzień. Ile Sandra ma drzemek w ciągu dnia, tak jak pisze Tracy- 3 półtoragodzinne i jedna krótka wieczorem? I do tego śpi w nocy? Jak to zrobić?
umknęło mi to w poprzednim poście
Dzień wygląda mniej więcej tak:
ok 6 karmienie
spanie do ok 8.30 gadanie, przewijanie, trochę aktywności i między 9.30-10 karmienie
potem gdzieś do 11-11.30 aktywność
drzemka do ok 13-13.30 i karmienie
aktywność do ok 14.30-15
drzemka do ok 16-16.30, karmienie
potem aktywność do ok 18, krótka drzemka, o 19 karmienie, kąpiel spanie
ok 23-23.30 dokarmiam na śpiocha
i zwykle przesypia mi przynajmniej do 5

Wiadomo, nie zawsze jest dokłądni o tych samych porach, bo jeśli Sandra obudzi się o 5.30 to już nakarmię, a ja jeszcze śpi o 6.30, to wtedy nakarmię na śpiocha

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Żyję Brombusiu i z Adim też wszystko w porządku. Mieliśmy mały kryzys jedzeniowy ostatnio ale na szczęście minął. Ogólnie moje dziecko ładnie śpi w nocy bo jak zaśnie o 21-22 to rano o 5 je przez sen i budzi sie dopiero koło 7. W dzien za to mało śpi i ostatnio jest na etapie stania tzn. cały czas jak się go złapię za rączki to się podciaga i wstaje i chce żeby go trzymać pod pachy a on bęzie podskakiwał normalnie czasem to już wysiadam. Pozatym ukochał sobie pieluchę bez której sie nie może obejść i żuje ją cały dzień a w nocy ściska i z nią śpi.

Mało ostatnio piszę bo nie mam nastroju Cały dzień siedze z Adikiem a jak mąż wróci zpracy to idzie do swojej mamy i siedzi u niej, jeszcze teraz moja mama, tata i siostra przeziębieni więc nie moga zostac z Adim, żebym chociaż do sklepu mogła wyjśc. Mało tego dzisiaj sie okazało, że mój mąż prawdopodobnie straci pracę comnie dobiło
No i jeszcze moje wszystkie usilne próby odchudzania i diety spełzły na niczym bo na smutki najlepsza dla mnie jest czekolada SZKODA GADAĆ...

Chciałam jeszcze dodać, że jak widzę małą MIRIAM to nie mogę wyjśc z zachwytu nad jej fryzura a z tą spineczką wygląda obłednie.
niedługo na pewno będzie lepiej
A odchudzaniem się nie martw, przyjdzie czas i na to. Najważniejsze, że Adi jest zdrowy. A jeśli musisz iść do sklepu, to weź go ze sobą.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Tez tak robilismy
Ja już widzę poprawę i Sandra sama zaczyna nawet przez sen odwracać główkę w lewo. Mam nadzieję, że za chwilę nie będziemy musieli walczyć w drugą stronę

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-10 o 12:28
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:27   #1775
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Cytat:
Swoją drogą już druga @ powinna być, a na razie nic
Ja też nie mam jeszcze miesiączki, a ostatnią miałam jakoś w grudniu. I ja nie karmię piersią!!!

Cytat:
Katarina, a córcia przypadkiem nie ząbkuje? Znajomym właśnie dziecko zacząło ząbkować i też ich mała nie chciała jeść, gryzła co się dało i do tego miała trochę goroączki i w nocy była niespokojna
Myślę, ze to nie ząbki Macałam jej dziąsełka i nie widzę, zmian.

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość

Współczuje wiem co czujesz bo też to przerabiałam, ale jakoś samo się . Ja dalej wstaje 2 razy w nocy i to się chyba nigdy nie zmieni
końcu

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Moze skok jakis? Albo kryzys laktacyjny? Ile twoja mala je naraz? Moze ociagaj mleczko, zebys wiedziala ile je i wtedy bedziesz wiedziala czy placze na pewno z glodu czy innego powodu...
Kochana ja nie karmę piersią, a ona wciąga w nocy co 1,5-2 godziny jakies 50-60ml. W dzien tez tyle je, z tym ze te przerwy sa dluzsze.. Może to rzeczywiscie jakis skok Musze o ty poczytac w necie
Stary 2010-02-10, 12:59   #1776
martaN23
Zadomowienie

piszecie o @ ja właśnie jestem już prawie po i to był straszny tydzień lało się jak z wiadra masakra
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 13:08   #1777
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Monia, a Ty tez sie zbieraj na spacer, zamiast tyle przed kompem siedzieć
no własnie wróciliśmy, pierwszy spacerek na którym Mój mały nie spał oglądał świat, dobrze że nie płakał bo jak go ubierałam i znosiłam wózek to na cały blok się wydzierał , ale na dworze sie już uspokoił...

A ja nie cały czas przed kompem tylko cały czas komp włączony

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 13:45   #1778
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Haj
Młode mi dzisiaj ładnie spało, a niedawno padło na macie, więc przeniosłam do łóżeczka i git
Dzisiaj mam doła, bo dokładnie za 3 miesiące będzie mój ostatni dzień wolny od pracy, od 11 maja wracam w kierat
...

Coś mnie nosi, idę pojeździć na szmacie
Ja mam planowo wrócić w połowie maja... Brombi, czy Twój dyrektor nie proponował Ci np. żebyś wróciła dopiero we wrześniu? Bo mój jeszcze zanim urodziłam stwierdził, że chyba bez sensu żebym wracała na miesiąc do pracy (robiła po kimś porządek, wystawiała oceny itd., poza tym musiałby na miesiąc przed końcem roku plan zmieniać i niezbyt mu to na rękę) Tylko co ja zrobię z tym miesiącem - na wychowawczy przecież nie pójdę...

ps. Doszła paczucha:cmok :
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
melduje ze juz nie tylko Adi ma gile do pasa ale ja tez poza tym od tej osemki mam spuchnieta prawa czesc twarzy
a jeszcze mlody mnie GRYZIE swoimi 2 zabkami i boli

Sexy

Brombi ty sie kiedys pytalas o moje natrectwa a chyba podobnie mam do sexy. anicznie boje sie ze cos sie stanie moim dzieciom. jak tz jedzie gdzies samochodem to musi do mnie zadzwonic ze dojechal bezpiecznie bo inaczej boje sie. jesli nie odbiera tel mam od razu panike ze nie zyje, a jak ma tel wylaczony bo np. rozladowany to normalnie chce mi sie plakac i potrafie 50 razy dzwonic na ta rozladowana komorke. wiem ze to irracjnalny strach ale nie umiem tego opanowac. poza tym jeszcze standardowe. nie usne jak nie sprawdze (czasem kilka razy) czy drzwi sa zamkniete na obydwa zamki i brama na naszej czesci korytarza.

no to sie uzewnetrznilam z rana

Cytat:
Nie, o tej
http://allegro.pl/item902386561_clou...sy_natutr.html
Jest fajniejsza bo ma więcej odgłosów

A co i jak konkretnie podkładałaś?

Z Filusiem będzie moja Mama i Teściówka będzie jej pomagać, jak będzie miała na późniejszą zmianę

Dziewczyny, każdy ma jakieś fobie i natręctwa
Ja mam kilka
Od małego dziecka zmagam się z apejrofobią, tym bardziej mi trudno, że jestem osobą wierzącą i nie potrafię tego zmienić.
Poza tym, odkąd mój ojciec zmarł, a ja się dowiedziałam o tym przez telefon, to wydzwaniam do Mamy kilka razy dziennie, a jak nie odbiera, to od razu przeczuwam najgorsze.
No i jestem posiadaczką "nerwowego pęcherza" czyli jak gdzieś jestem i nie ma WC, to od razu mi się chce.

Mogłabym tak wymieniać i wymieniać, mój TŻ się śmieje z mojej fobii dotyczącej Rufusa, mianowicie, jak on jest u nas w domu i gdzieś wychodzimy, to 3 razy sprawdzam czy wszystko wyłączone, wszystkie kable wyciągam z gniazdek, bo się boję że bestia wpadnie na pomysł przegryzienia czegoś i wybuchnie pożar, a on nie będzie mógł się wydostać i zginie
mam to samo
Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe powitanko . My dziś byłyśmy u pediatry na kontroli poszpitalnej - moja mała już 8 cm urosła i waży 4250 - nie dużo ale mała ważyła 2700 przy wypisie ze szpitala, więc i tak jest nieźle. A pamiętacie ile ważyły wasze dzidzie w 7 tygodniu? Moja Lenka jest karmiona sztucznym mlekiem, od samego początku jest na bebilonie 1 ha, ale ostatnio robi mi zielone kupki. Czy u was też to się zdarza? Przy tych kupkach nie zauważyłam żadnych innych dolegliwości - mała jest grzeczna, nie płacze jak nie jest głodna lub zmęczona, nie ma w kupkach śluzu... nie wiem czy mam się martwić tymi kupkami. Pani dr powiedziała niby że to się jeszcze unormuje... ale sama nie wiem... Powiedziała też że skoro Lenka nie ma alergii to jak wrócimy z drugiej tury leczenia to trzeba będzie zmienić mleko na zwykły bebilon.

A do dziewczyn, które męczą się z kolkami lub bólami brzuszka - sprawdziłyście, że to nie jest spowodowane tym że maluszek nie dojadł? Ja miałam taką sytuację w szpitalu. Wydawało mi się, że mała się najada a wieczorami dostawała ataku płaczu, napinała nóżki i brzuszek a płacz był przerywany. Myślałam, że to kolka, akurat nie było naszej Pani doktor prowadząej i zawołałam inną na dyżurze - stwierdziła kolkę, ale po 3 dniach (powtarzało się to przez ten okres) zgłosiłam naszej Pani doktór i ona kazała zwiększyć dawkę mleka i sprawdzić czy dziecko nie jest po prostu głodne. I co się okazało? Że moja Lenka poprostu nie dojadała . A wyrodna matka się nie domyśliła i myąlała, że to kolka.
Moja ważyła 5300 w 7 tygodniu ale ja karmię tylko piersią...
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
piszecie o @ ja właśnie jestem już prawie po i to był straszny tydzień lało się jak z wiadra masakra
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:16   #1779
elalank
Zadomowienie

heloł

nie pamiętam czy już o tym pisałam, ale byliśmy na kontroli i pani dr po zbadaniu Olki stwierdziła, że wg niej to już żółtaczki nie ma wcale (kontrola 6 dni po badaniu krwi) więc się ucieszyłam. Jeszcze w poniedziałaek idziemy kontrolnie na badanie i we wtorek szczepienie,

ufff...

byłam na spacerze 2 h i zmarzłam że hej! tak więc troche Was nadrobiłam gaduły i lecę zrobić sobie gorącej herbaty póki Olka jeszcze śpi!

ps. ja tez mam natręctwa chyba mamuśki juz tak mają

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:23   #1780
sexy body
Rozeznanie

Jak tu wprowadzić mojemu dziecku jakis plan, jak on albo w dzień śpi kilka razy po 5, 10 minut albo - tak jak dzisiaj - raz ale 3 godziny????

Chyba sobie postanowił, że będzie taki nieprzewidywalny:rolleyes :

suonko mój mały w ostatnim dniu 7.tygodnia ważył 4180 g, wiec tez jest malutki. Przy wypisie ze szpitala ważył 2960 g.
Aha, zielonych kupek u nas brak.

gucia dzięki za radę o SabSimplex. Tyle że to trzeba ponoć z Niemiec sprowadzać a ja bym wolała coś u nas zakupic (musze mieć polską ulotkę). Któraś z dziewczym pisała o ESPUTICONIE, moze to wypróbuje. Ale najpierw chyba z lekarzem to skonsultuję. Bo malutki naprawdę coraz bardziej sie męczy i przez to juz od ok. 5 rano nie śpimy.

flower a dlaczego TŻ siedzi u mamy? Bo jeśli z nią wszystko ok, tzn. nie choruje, nie wymaga opieki, to powienien z Toba siedzieć. No chyba ze czegos znowu nie doczytałam.
I nie łam się, tylko jak najczęściej tu pisz i sie żal a my pomozemy dobrym słowem i wypisywaniem głupot na pocieszenie

moniam ja zakupiłam inną owieczke, taką z 4 dźwiękami do przypinania do łóżeczka lub wózka. Ale mój mały nie oszalał na jej punkcie tak jak Iwo samanthy.
samantha jaką Ty tą owieczkę zakupiłaś?

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:30   #1781
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Brombusiu to jestesmy umowione na spacerek z Monia i dzieciaczkami. Niech tylko sie cieplej zrobi. Wsadzam małego do auta, wozek tez...ino mi tam jakie miejsce parkingowe zamów
No i git
A miejsce parkingowe się znajdzie

Cytat:
My wczoraj po południu byliśmy oglądać kolejny dom, ten, który tak mi się podobał i... tz jest nim zachwycony. Dziś będziemy oglądać jeszcze jeden i potem już tylko zdecydować się, który chcielibyśmy wziąć i już zacząć załatwiać formalności z bankiem
Super, ale Ci zazdraszczam
Rozumiem, że zrobisz parapetówę

Cytat:
Witam Kochane!!!
Zaczynam mojego posta od: R A T U N K U ! ! !

Moje dziecko się przestawiło z jedzeniem, już trzecią dobę, w dzien mi je 2 razy, trzeci raz około 22 przed spaniem, a w nocy............. TRAGEDIA!!! Chce jesc co 1,5 - 2 godziny! Nie wiem co mam zrobić. Wczoraj jej chciałam podawac czesciej w dzien, zeby sie najadła, ale ona wypluwała i nie chciała...
To tak brzmi jakby pokićkała noc z dniem ( tyle, że pod względem jedzeniowym), czy dużo śpi w dzień? Skoro w dzień je tylko dwa razy, to zrozumiałe, że potem nadrabia w nocy. Ale jak to rozwiązać, kurcze? A próbowałaś w nocy jej nie dać butli, tylko smoczka? Bo jak ona tyle zje w nocy, to potem w dzień nie jest głodna.

Cytat:
ostatnie pytanie w tej kwestii: czy one są różnych wielkości????
"Uwaga na innej naszej aukcji dostępna jest duża owca do łóżeczka"

Ta najtańsza za 60 zł, to jest śpiąca owieczka w podróży, jest malutka, nadaje się bardziej do wózka niż do łóżeczka

Karenina i Gucia, dziewczyny ja mu przekręcam główkę jak śpi i podkładam potem pieluszkę, żeby jej z powrotem nie odwrócił.
W dzień zawsze go tak obracam, żeby patrzył w lewą stronę, robię tak już od jakiegoś czasu, a główka dalej trochę krzywa
Dobrze, że w piątek idziemy do neurologa, to sprawdzi to napięcie mięśniowe i może coś doradzi co do tej główki, bo te kaski mnie przerażają

Ditu cytowałam Cię, a mi się nie zacytowało
W każdym razie jeśli chodzi o powrót do pracy, to u mnie chodzi też o staż na mianowanego, bo jestem w trakcie i nie mogę mieć przerwy dłuższej niż rok, a kadrowa mi wyliczyła że to będzie 329 dni
A Ty możesz na ten miesiąc iść na l-4, skoro dyrektor Ci zasugerował, żebyś nie wracała, pewnie coś w tym stylu miał na myśli.
A czy nauczycielki mają jakieś przywileje z racji karmienia piersią?
Bo wiem że normalnie jak się pracuje, to jest dzień pracy krótszy o godzinę .
Co do ps. to się cieszę, szybko poszło

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-10 o 14:32
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 14:34   #1782
zaharia
Rozeznanie

hejka mamusie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
zahario wspolczuje problemow z tarczyca a jak zawitasz w pl to dawaj znac, umowimy sie na spacerek
dobra dziewczynki musze uciekac narazie bo malenstwo mnie wzywa.
Aha brombusiu proszę o namiary na tę stronkę fotkową naszych pociech.Wrzuce tam tez foty mojego słodziaka .
Narka
nedzia jesli mozna to gdzie ty miszkasz?

Cytat:
dosłownie nie mogę się na twoją Miriam napatrzeć

A przy niedoczynności tarczycy to możesz właśnie przybierać na wadze. W każdym razie trzymam , żeby wszystko było ok

My wczoraj po południu byliśmy oglądać kolejny dom, ten, który tak mi się podobał i... tz jest nim zachwycony. Dziś będziemy oglądać jeszcze jeden i potem już tylko zdecydować się, który chcielibyśmy wziąć i już zacząć załatwiać formalności z bankiem
A po oglądaniu domu spotkaliśmy się ze znajomymi z SR i naszą położną, w domu byliśmy o 23.30, to tylko młodą nakarmiłam i zgaga nie chciała spać, tylko oczy jak 5 złotych i gada sobie z cieniami. No ale tak ją zostawiłam to w końcu musiała zasnąć. Rano ja się obudziłam o 6.30, nakarmiłam ją na śpiocha i potem pięknie spała do 8.30.

tak wiem, jednak przy terapi lekami spada sie z wagi

oj to juz niedlugo bedzisz posiadaczka domu

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe powitanko . My dziś byłyśmy u pediatry na kontroli poszpitalnej - moja mała już 8 cm urosła i waży 4250 - nie dużo ale mała ważyła 2700 przy wypisie ze szpitala, więc i tak jest nieźle. A pamiętacie ile ważyły wasze dzidzie w 7 tygodniu? Moja Lenka jest karmiona sztucznym mlekiem, od samego początku jest na bebilonie 1 ha, ale ostatnio robi mi zielone kupki. Czy u was też to się zdarza? Przy tych kupkach nie zauważyłam żadnych innych dolegliwości - mała jest grzeczna, nie płacze jak nie jest głodna lub zmęczona, nie ma w kupkach śluzu... nie wiem czy mam się martwić tymi kupkami. Pani dr powiedziała niby że to się jeszcze unormuje... ale sama nie wiem... Powiedziała też że skoro Lenka nie ma alergii to jak wrócimy z drugiej tury leczenia to trzeba będzie zmienić mleko na zwykły bebilon.

A do dziewczyn, które męczą się z kolkami lub bólami brzuszka - sprawdziłyście, że to nie jest spowodowane tym że maluszek nie dojadł? Ja miałam taką sytuację w szpitalu. Wydawało mi się, że mała się najada a wieczorami dostawała ataku płaczu, napinała nóżki i brzuszek a płacz był przerywany. Myślałam, że to kolka, akurat nie było naszej Pani doktor prowadząej i zawołałam inną na dyżurze - stwierdziła kolkę, ale po 3 dniach (powtarzało się to przez ten okres) zgłosiłam naszej Pani doktór i ona kazała zwiększyć dawkę mleka i sprawdzić czy dziecko nie jest po prostu głodne. I co się okazało? Że moja Lenka poprostu nie dojadała . A wyrodna matka się nie domyśliła i myąlała, że to kolka.
suonko - moja w 8 tygodniu wazyla 4200 wiec mozesz byc spokojna.
ja rowniez na noc podaje mleczko h.a. i mi dok powiedziala, za kupki zielone i ze sluzem to efekt po mleczku za wzgledu na znaczne rozbicie bialka. ja podaje tylko raz dziennie - na noz przez caly dzien i rowniez w nocy karmie piersia.

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość

kochanie glowa do gory, mam nadzieje, ze wszystko wam sie pouklada. waga sie nie przejmuj, szkoda na to marnowac energii.
i dla Adiego ktory rozpieszcza mamusie
moja miriam tez ma pieluszke ktora zaklada na twarz jak idzie spac, to jest takie slodkie
i dziekuje za komplementy
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:37   #1783
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Jak tu wprowadzić mojemu dziecku jakis plan, jak on albo w dzień śpi kilka razy po 5, 10 minut albo - tak jak dzisiaj - raz ale 3 godziny????
To dlaczego go nie obudziłaś, jak przyszedł czas karmienia
Jeśli chcesz wprowadzać plan, to trza czasem dziecko obudzić, jak już go wdrożysz w życie, to jakieś wahania go nie popsują, ale na początku trzeba troszkę bardziej pilnować tego.
A jak się budzi po 5 minutach, to co Ty robisz? Bierzesz go od razu z łóżeczka? Dajesz mu jeść, czy jak?
Mój jak się obudzi po 30 minutach , to ja przychodzę, włączam owcę, daje mu smoczka, pogłaszcze po główce i wychodzę. On nie płacze, bo jest jeszcze zaspany i w 99 przypadkach na 100 śpi dalej.

Stary 2010-02-10, 14:38   #1784
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Kochana ja nie karmę piersią, a ona wciąga w nocy co 1,5-2 godziny jakies 50-60ml. W dzien tez tyle je, z tym ze te przerwy sa dluzsze.. Może to rzeczywiscie jakis skok Musze o ty poczytac w necie

Hmm....cos mi sie wydaje, ze te 50-60 ml to za malo...to bardzej podjadanie niz jedzenie...Podobno jak maluch odpowiednio duzo wazy i tyle je w nocy to lepiej dac mu wtedy smoczka

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
gucia dzięki za radę o SabSimplex. Tyle że to trzeba ponoć z Niemiec sprowadzać a ja bym wolała coś u nas zakupic (musze mieć polską ulotkę). Któraś z dziewczym pisała o ESPUTICONIE, moze to wypróbuje. Ale najpierw chyba z lekarzem to skonsultuję. Bo malutki naprawdę coraz bardziej sie męczy i przez to juz od ok. 5 rano nie śpimy.
Gdybys chciala to moge ci wyslac SabSimplex

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:40   #1785
minnie
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
minnie a karmiesz piersia? ja mam teraz takiego smaka na piwo, a jak na zlosc moj Tz sobie ostatnio kupuje. Kilka mies nie kupowal a mi tym robi smaka
Domi, tak karmię tylko piersią.Wypiłam dosłownie pół szklaneczki,też mi Tż narobił smaka.
Jak nie przepadam za piwem to to z soczkiem tak mi smakowało,mniam.Wiadomo, zakazany owoc smakuje najlepiej

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

slodziaczek i jaki silny!!

!!
Zahario
Twoja Miriam jest przesłodka:lo ve:
Chętnie bym ją na synową widziała, ale pewnie zarezerwowana już dawno.Zresztą za taką pięknością na pewno chłopaki się będą uganiać, to będzia miała w czym wybierać.

Co do czarnej krechy na brzuchu ,też mam niestety.
Cytat:
melduje ze juz nie tylko Adi ma gile do pasa ale ja tez poza tym od tej osemki mam spuchnieta prawa czesc twarzy
a jeszcze mlody mnie GRYZIE swoimi 2 zabkami i boli

Sexy

Brombi ty sie kiedys pytalas o moje natrectwa a chyba podobnie mam do sexy. anicznie boje sie ze cos sie stanie moim dzieciom. jak tz jedzie gdzies samochodem to musi do mnie zadzwonic ze dojechal bezpiecznie bo inaczej boje sie. jesli nie odbiera tel mam od razu panike ze nie zyje, a jak ma tel wylaczony bo np. rozladowany to normalnie chce mi sie plakac i potrafie 50 razy dzwonic na ta rozladowana komorke. wiem ze to irracjnalny strach ale nie umiem tego opanowac. poza tym jeszcze standardowe. nie usne jak nie sprawdze (czasem kilka razy) czy drzwi sa zamkniete na obydwa zamki i brama na naszej czesci korytarza.

no to sie uzewnetrznilam z rana

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ja mam planowo wrócić w połowie maja... Brombi, czy Twój dyrektor nie proponował Ci np. żebyś wróciła dopiero we wrześniu? Bo mój jeszcze zanim urodziłam stwierdził, że chyba bez sensu żebym wracała na miesiąc do pracy (robiła po kimś porządek, wystawiała oceny itd., poza tym musiałby na miesiąc przed końcem roku plan zmieniać i niezbyt mu to na rękę) Tylko co ja zrobię z tym miesiącem - na wychowawczy przecież nie pójdę...

ps. Doszła paczucha:cmok :

mam to samo

Moja ważyła 5300 w 7 tygodniu ale ja karmię tylko piersią...

Mój też karmiony tylko piersią ważył w 6 tygodniu 5200.

Dziś robilismy zdjęcie do paszportu,porażka zrobić takiemu dziecku zdjęcie,żeby jakoś normalnie wyglądało.Pojechaliśmy do automatu a Młody w międzyczasie zasnął.No to zaczęło się wybudzanie i jakieś tam próby .Niestety nic z tego nie wyszło.Ale wpadlismy na pomysł że zrobimy mu fotkę w domu.Przed chwilą miał sesję zdjęciową,mamy z 10 zdjęć także z tego idzie już coś wybrac.Potem się pochwalę.
Chciałabym dać na nk takie jedno zdjęcie składające się z kilku mniejszych ,ale nie wiem w jakim programie się to tworzy.Pomożecie???

Katarinko i jak założyłaś tę mirenę???jak tak to proszę napisz jak pierwsze wrażenia.Ja na razie zdecydowałam sie na Nuvaring.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 14:40   #1786
brombusia
Zakorzenienie

Właśnie wiedziałam, że o czymś zapomniałam
Flower, cieszę się że jesteście zdrowi
Co do czekolady, to ja tez kocham miłością zgubną
A dlaczego Twój TŻ tak łazi do swojej mamy, ona potrzebuje pomocy czy jak?
Co do pieluszki, to mój też lubi, chyba dzieci tak mają

Stary 2010-02-10, 14:42   #1787
martaN23
Zadomowienie

wpadłam się pożalić
była u nas teściowa i jak zwykle zaczęła gadać do Oliwki sepleniącno myślałam że szlak jasny mnie trafizwracam jej więc uwagę raz drugi trzeci spokojnie noi w końcu nie wytrzymałam i podniosłam głos no to się obraziła i wyszła normalnie nic nie można powiedzieć bo obraza majestatu wszyscy jakoś mogą mówić do małej normalnie tylko ona jedna nie!
No wyszło że ja się domniej nie odpowiednio odzywam i dlatego wyszła no pięknie ona będzie seplenić do Małej a ja później będę latać po logopedach
Czy wy też macie takie problemy?jej ale mnie wpieniła
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:50   #1788
moniam85
Raczkowanie

Cytat:

Ta najtańsza za 60 zł, to jest śpiąca owieczka w podróży, jest malutka, nadaje się bardziej do wózka niż do łóżeczka
Mo to którą polecasz dużą czy mała?? Mała jest identyczna tylko ze mała??
Cytat:
Uuuu Kochana pilnuje tego strasznie i również zwracam uwagę...
Stary 2010-02-10, 14:56   #1789
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
...
Ditu cytowałam Cię, a mi się nie zacytowało
W każdym razie jeśli chodzi o powrót do pracy, to u mnie chodzi też o staż na mianowanego, bo jestem w trakcie i nie mogę mieć przerwy dłuższej niż rok, a kadrowa mi wyliczyła że to będzie 329 dni
A Ty możesz na ten miesiąc iść na l-4, skoro dyrektor Ci zasugerował, żebyś nie wracała, pewnie coś w tym stylu miał na myśli.
A czy nauczycielki mają jakieś przywileje z racji karmienia piersią?
Bo wiem że normalnie jak się pracuje, to jest dzień pracy krótszy o godzinę .
Co do ps. to się cieszę, szybko poszło
Ja też robię staż na mianowanego i nie wiem w takim razie czy sie nie uprzeć, żeby wrócić poszłam na zwolnienie dopiero 17 października (wcześniej od początku roku ani jednego dnia nie byłam na zwolnieniu), mała urodziła się 16 grudnia. Czyli jeśli poszłabym na L4 do końca roku szkolnego to czy wakacje byłyby już normalnie i nie miałabym przerwy w odbywaniu stażu dłuższej niż rok? No mnie też nie uśmiecha się robienie stażu od nowa W październiku minął rok i miesiąc jak zaczęłam...
Nie wiem czy mają przywileje, ale kiedy ja karmilam Piotrusia (wróciłam do pracy w marcu) to koleżanki będące w komisji ds planu ułożyły mi tak że miałam po 4 godz. na 8, a w piątek 3 godz. Ale ja tylko goły etacik miałam.
Cytat:
wpadłam się pożalić
była u nas teściowa i jak zwykle zaczęła gadać do Oliwki sepleniącno myślałam że szlak jasny mnie trafizwracam jej więc uwagę raz drugi trzeci spokojnie noi w końcu nie wytrzymałam i podniosłam głos no to się obraziła i wyszła normalnie nic nie można powiedzieć bo obraza majestatu wszyscy jakoś mogą mówić do małej normalnie tylko ona jedna nie!
No wyszło że ja się domniej nie odpowiednio odzywam i dlatego wyszła no pięknie ona będzie seplenić do Małej a ja później będę latać po logopedach
Jeśli przychodzi do nas ktoś w odwiedziny czasem i tak gada to spoko - pomyślę tylko o nim odpowiednio. Ale gdyby to robiła osoba, która ma częsty kontakt z dzieckiem, bez ogródek powiedziałabym co o tym myślę. Najpierw delikatnie a potem tak, żeby cel osiągnąć Na szczęście u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą jakie mamy zdanie na ten temat i nikt tak nie mówi

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-02-10 o 14:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 15:05   #1790
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Marta ja tez nie daje seplenic do dzieci. uwazam ze to sa madre dzieciaki i nie jest potrzebne zdrabnianie kazdego wyrazu czy seplenienie.. brrrr...

nie daje sobie dzis rady ze swoim starszym dzieckiem. zle mi.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:08   #1791
samanthhha
Wtajemniczenie

Jestem...

Nie zostaliśmy zaszczepieni! Pediatra źle wyliczyła date i dopiero za tydzień Iwo może być szczepiony bo brakuje mu dwóch dni do 6 tygodnia. Eh... Ja nie wiedziałam że dzidziuś musi miec ukonczone 6 tygodni zeby zostac zaszczepiony. No ale przynajmniej wiemy ile waży UWAGA UWAGA! 5500!!!!!!! Tłuścioch Jest zdrowy, silny i był bardzo grzeczny i uśmiechał się nawet do pani pediatry

A moja Owca to ta
http://www.allegro.pl/item909758344_...cie_serca.html

Jest cudaśna I bardzo uspokaja Wychodze z pokoju, zaglądam za minutke a Iwo już ma oczęta zamknięte

Uciekam, nie mam dziś za bardzo czasu na nadrabianie, tylko Was przeleciałam - porządna lektura jutro albo wieczorem

Miłego popołudnia
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:11   #1792
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Brombusiu dzisiaj w nocy próbowałam jej dać smoczek, to był dwa razy taki płacz i łzy jakby ją ktoś torturował conamniej... Sama nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić.

Kareninko, ona tak je, w takich małych porcjach. Nie potrafi więcej, nawet jak ją przetrzymam. Taki jej urok, ale przybiera na wadze prawidłowo i robi ladne kupki ze trzy razy dziennie.

Minnie no wlansie jeszcze nie założyłam. Zła jestem na to, że szok Najpierw moja ginka byla na urlopie, jutro wraca i wolny termin teraz ma dopiero za trzy tygodnie. Nie wiem co mam robic, nie chce isc do kogos innego...
Stary 2010-02-10, 15:13   #1793
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Marta ja tez nie daje seplenic do dzieci. uwazam ze to sa madre dzieciaki i nie jest potrzebne zdrabnianie kazdego wyrazu czy seplenienie.. brrrr...

nie daje sobie dzis rady ze swoim starszym dzieckiem. zle mi.

Na pocieszenie powiem, że nie tylko Ty - mój prawie dwuipółlatek zawsze jest delikatny wobec siostry, całuje ją srednio 20 razy na dzień chce głaskać i przytulać... Czasami wstępuje w niego diabełek (pocieszam sie, że mu przejdzie ten "bunt dwulatka"). Dziś przebierałam Madzię w salonie na dole na kanapie - nie chciało mi sie iść na górę do sypialni). Obok mały przekomarzał się z babcią. Nagle uderzył malutką nogą w główkę - myślałam, że zawału dostanę, zrobiło mi sie zimno i gorąco na zmianę. Mała przez chwilę płakała i potem zaczęła się uśmiechać - a ja do tej pory roztrząsam sytuację i wymyślam sobie od wyrodnych matek, aż mój mąż na mnie nakrzyczał... Buu

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-02-10 o 16:47 Powód: lit.
Stary 2010-02-10, 15:22   #1794
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
ja nadal mam ta linie, jest ona wynikiem stezenia prolaktyny w organizmie jesli sie karmi piersia prolaktyna jest podwyzszona wiec stad ten dluzszy czas "oczekiwania" na @, posiadanie "kreski", ciemniejszych sutek i innych zmian skornych...(pieprzyki)
U mnie też @ brak, a krecha jest. Ale neich sobie będzie i tak w końcu jej dni bedą policzone.

Cytat:
Haj
Młode mi dzisiaj ładnie spało, a niedawno padło na macie, więc przeniosłam do łóżeczka i git
Dzisiaj mam doła, bo dokładnie za 3 miesiące będzie mój ostatni dzień wolny od pracy, od 11 maja wracam w kierat
Brombi, nawet gdybys rzeczywiście musiała wrocić to tylko na miesiąc z kawałkiem przecież, a potem wakacje...
U mnie doł był wczoraj, bo byłam w żlobku zapytać o przyjęcia... i nie wiem jeszcze co zrobimy, ale ja mojego slonka tak szybko do żłoba nie oddam wydawało mi się wcześniej ze te 22 tygodnie macierzynskiego to będzie w miarę długo, a teraz dopiero zaczynam sie martwić...

Cytat:
Ja już widzę poprawę i Sandra sama zaczyna nawet przez sen odwracać główkę w lewo. Mam nadzieję, że za chwilę nie będziemy musieli walczyć w drugą stronę
dobre.

Chyba dzisiaj pieskie ciśnienie, głowa mnie boli

Monia, cieszę się że spacer sie udał.

Flower odzywaj się częściej. Dziewczyny już o to pytaly- czemu Tz siedzi u mamy a nie z Tobą i z Adim? Staraj się zrobić sobie jakąś przyjemność, coś co lubisz codziennie i wypatruj w tym wszystkim czegoś pozytywnego. I pamietaj, że wiosna w końcu nadejdzie

Ela fajnie że Olka już zdrowa.

Ja muszę też coś o tych drzemkach w dzień poczytać, bo Staś generalnie malo w dzień śpi. Poki sypia ladnie w nocy to mialam w to nie ingerowac, ale może on ma jednak za mało snu? juz sie obudził, owca działa ale tylko wieczorem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:45   #1795
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Ha, odgapiłam i kupiłam małej przed chwilką owieczke

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Muszę uciekać z tego allegro, bo jeszcze kupiłam dla synka mojej siostry na pierwsze urodziny taki nocniczek
http://allegro.pl/item906604205_fish...eta_p4326.html
Fajny?? Myślę, że to dobry pomysł na prezent, do tego już wczesniej kupilam mu jeansy i taką elegancką kamizelkę
Stary 2010-02-10, 16:10   #1796
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
wpadłam się pożalić
była u nas teściowa i jak zwykle zaczęła gadać do Oliwki sepleniącno
U mnie nikt tak nie mówi, teściówka to się chyba w ogóle mnie boi, bo nawet jak go chce wyjąć z łóżeczka to się mnie pyta

Cytat:
Mo to którą polecasz dużą czy mała?? Mała jest identyczna tylko ze mała??
Nie wiem, ja mam tylko tę dużą

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ja też robię staż na mianowanego i nie wiem w takim razie czy sie nie uprzeć, żeby wrócić poszłam na zwolnienie dopiero 17 października (wcześniej od początku roku ani jednego dnia nie byłam na zwolnieniu), mała urodziła się 16 grudnia. Czyli jeśli poszłabym na L4 do końca roku szkolnego to czy wakacje byłyby już normalnie i nie miałabym przerwy w odbywaniu stażu dłuższej niż rok? No mnie też nie uśmiecha się robienie stażu od nowa W październiku minął rok i miesiąc jak zaczęłam...
Nie wiem czy mają przywileje, ale kiedy ja karmilam Piotrusia (wróciłam do pracy w marcu) to koleżanki będące w komisji ds planu ułożyły mi tak że miałam po 4 godz. na 8, a w piątek 3 godz. Ale ja tylko goły etacik miałam.
To się nie liczy kalendarzowo, tylko jakoś inaczej, coś w to nie wchodzi, tylko nie wiem co
Bo ja na l-4 poszłam 4 maja, a wracam 11 maja a mimo to nie będzie to cały rok.
Ja też będę miała pewnie goły etat, bo pozamykali teraz kilka oddziałów w szkołach wieczorowych. A nie wiesz, czy to że Ci tak poukładały plan, to wynika z ich dobrej woli czy jest na to jakieś rozporządzenie?

Cytat:
Brombusiu dzisiaj w nocy próbowałam jej dać smoczek, to był dwa razy taki płacz i łzy jakby ją ktoś torturował conamniej... Sama nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić.
Dwa razy? To szybko się poddałaś.
Daj smoczka, uspokajaj, głaszcz, śpiewaj kołysanki, nawet weź na ręce ale spróbuj nie dawać od razu jedzenia. Może jej to przejdzie, ale jest niebezpieczeństwo, że tak jej się przestawi, że będzie jadła więcej w nocy a mniej w dzień.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Brombi, nawet gdybys rzeczywiście musiała wrocić to tylko na miesiąc z kawałkiem przecież, a potem wakacje...
Dokładnie półtora miesiąca, bo koniec roku szkolnego przypada na 25 czerwca. Ale mnie bardziej chodzi o to, że Młody będzie miał pół roku i jeszcze będzie dużo cycował, a ja nie dam rady tyle odciągnąć, no i wizja cieknących cycków na lekcji mnie przerasta A we wrześniu, to już będzie miał 10 miesięcy, wtedy dziecko raczej już pije z piersi tylko rano i wieczorem.

Cytat:
Ha, odgapiłam i kupiłam małej przed chwilką owieczke
To możemy zakładać owczarnię

Kropciu

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-10 o 16:11
Stary 2010-02-10, 16:42   #1797
zatoka
Raczkowanie

flowerspower

dla synka, niesamowicie silny chłopczyk
Cytat:

Współczuje wiem co czujesz bo też to przerabiałam, ale jakoś samo się . Ja dalej wstaje 2 razy w nocy i to się chyba nigdy nie zmieni

w końcu
To tylko 2 pobudki jak dla 1,5 miesięcznego malca jak tak dalej pójdzie to za 1,5m-ca bedzie przesypiać całe 12h!

A u nas wczoraj pierwszy raz Zosia się zaśmiała tak długo jakby ktos jej niezły kawał opowiedział, coś niesamowitego

katekatee Ja też podaję żelazo i miałam takie same obawy. Zosia wcześniej robiła kupę raz na 2-3 dni a od kiedy dostaje żelazo kupa jest codziennie, jest lekko ciemniejsza i nie ma z nią najmniejszego problemu. Może u Wikiego też tak będzie

Edytowane przez zatoka
Czas edycji: 2010-02-10 o 16:50
zatoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:01   #1798
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
A u nas wczoraj pierwszy raz Zosia się zaśmiała tak długo jakby ktos jej niezły kawał opowiedział, coś niesamowitego

Super uczucie

A ja wpadłam się pochwalić że mój syn w końcu przewrócił się z brzuszka na plecki
Leżał na brzuszku i przechylił najpierw tułów, jak już był na boku, to przerzucił nóżkę i tratatam był na pleckach
Tak powoli to zrobił i strasznie się zdziwił dlaczego matka mu brawo bije

Stary 2010-02-10, 17:31   #1799
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Kareninko, ona tak je, w takich małych porcjach. Nie potrafi więcej, nawet jak ją przetrzymam. Taki jej urok, ale przybiera na wadze prawidłowo i robi ladne kupki ze trzy razy dziennie.
katarinko - ja tez miala taki problem, moja do dzisiaj je nie wiecej niz 60ml, chociaz musze dodac , ze czasem na "glodzie" wciagnie 80ml.
tak ja dziewczyny pisaly, ze je zbyt malo jak na jedna porcje, wiec dlatego sie budzi w nocy czesciej. ja sprobowalam sposob brombi - karmienie przez sen i tak wieczorem po kapieli je swoje 60 a po 1, 5 -2 godz nie czekajac az sie obudzi na spiaco podaje drugie 60ml i w ten sposob ma brzuszek pelen i spi 5-6godzin

Cytat:

Super uczucie

A ja wpadłam się pochwalić że mój syn w końcu przewrócił się z brzuszka na plecki
Leżał na brzuszku i przechylił najpierw tułów, jak już był na boku, to przerzucił nóżkę i tratatam był na pleckach
Tak powoli to zrobił i strasznie się zdziwił dlaczego matka mu brawo bije
klask i: dla filipka, moja jakas oporna na zabawy na brzuszku, denerwuje sie i zlosci na mame.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Hej
Zahario
Twoja Miriam jest przesłodka:lo ve:
Chętnie bym ją na synową widziała, ale pewnie zarezerwowana już dawno.Zresztą za taką pięknością na pewno chłopaki się będą uganiać, to będzia miała w czym wybierać.

Co do czarnej krechy na brzuchu ,też mam niestety.

a tak, zapobiegliwa mama zalozyla liste potencjalnych kandydatow
wpisuje i Mikiego
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:00   #1800
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Cytat:
katarinko - ja tez miala taki problem, moja do dzisiaj je nie wiecej niz 60ml, chociaz musze dodac , ze czasem na "glodzie" wciagnie 80ml.
tak ja dziewczyny pisaly, ze je zbyt malo jak na jedna porcje, wiec dlatego sie budzi w nocy czesciej. ja sprobowalam sposob brombi - karmienie przez sen i tak wieczorem po kapieli je swoje 60 a po 1, 5 -2 godz nie czekajac az sie obudzi na spiaco podaje drugie 60ml i w ten sposob ma brzuszek pelen i spi 5-6godzin
Kochana ja robię tak samo, o 22 karmienie i idzie spac, a o 24 ja karmię na spiąco i budzi sie o 2. Wczesniej mialam unormowane nocki. Budzila sie okolo 4-5 i pozniej okolo 7-8. A teraz nie wiem co jej sie stalo

Wyslalam Ci na priva nazwe biura podróży Masz dla mnie jakieś newsy?? Juz sie zdecydowalam na 100%, skoro mówisz, ze hotel jest fajny, w końcu ma 5 *,negocjuję cenę i widzimy sie w czerwcu!!!!!!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości