Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 17:58   #4141
Organzza
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Tak, tylko byłabym w nich wyższa nawet od TŻa. Tzn. chyba, bo nie jestem pewna.
hehe, ja mam 1.70, TŻ 1.85, więc jakiś tam zapas mam, a 15 cm obcasów na pewno nie będę nosić
Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Gratuluję zdanego egzaminu
Ja chwaliłam, Karolina też jest zadowolona Za to Eli nie bardzo pasował Mam nadzieję, że Tobie się spodoba.
Zapach ma "naturalny", w sumie ja go już nie czuję. I lubię, że się nie pieni jakoś mocno (choć dla mnie to i tak dużo). Ostatnio myłam włosy szamponem garniera chyba i potwornie mocno się pienił, już nie wrócę do drogeryjnych, miałam wrażenie, że nic nie spłucze tej ilości piany
bardzo się cieszę, że nie znalazłam się w tych 70%ach oblanych

oby przypasował, chciałabym uspokoić nieco skórę głowy.. raczej nie będzie mi przeszkadzało małe pienienie do zapachu pewnie się przyzwyczaję
ja z kolei zauważyłam, że od drogeryjnych szamponów pojawia mi się łupież kosmetyczny.. przy Matrixach czy L'Orealu profesjonalnym zupełnie nie mam z tym problemu.. nie wiem w czym rzecz
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja też mam ochotę na zakupy ciuchowe. Chcę coś wiosennego, w pastelowych kolorkach
Boskie te szpile, chętnie bym takie założyła Na pewno je przymierzę jak się już pojawią w sklepie. W ogóle obcasy tej firmy Jennifer&Jennifer są bardzo wygodne i dobrze wyprofilowane(nie czuć wysokości), mam kilka par i we wszystkich mi się super chodzi.
dziękuję

a ja tak rzadko noszę obcasy jak już założę, to pod koniec dnia strasznie bolą stopy, a jeszcze jak pojawią się obtarcia, ból, to już w ogóle mnie zniechęca - i jak tu przyzwyczaić stopy
Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Oj tak, Fitomed zrobił mi straszne kuku i teraz kurzy się w szufladzie i używam go tylko do prania pędzli. Niestety włosy mam dość grube , kręcone i z tendencją do puszenia i mimo nakładania ogromnych ilości odżywki nie byłam ich w stanie rozczesać, a skóra głowy strasznie mnie po nim swędziała. Wydaje mi się, że strasznie wysuszał mi włosy
mam nadzieję, że u mnie będzie inaczej, w końcu mam proste, cienkie włosy, do tego przetłuszczające się, więc może trochę pomoże..
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:37   #4142
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym być niższa o jakieś 15cm teraz i móc spokojnie je nosić, a tak to miałabym w nich grubo ponad 180cm, a to trochę za dużo.
Ja mam 174 i nie mam kompletnie problemu z noszeniem wysokich obcasów mam 10cm, 11cm, 13 cm a nawet 14cm!

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:50   #4143
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
hehe, ja mam 1.70, TŻ 1.85, więc jakiś tam zapas mam, a 15 cm obcasów na pewno nie będę nosić
Mój ode mnie wyższy jest o jakieś 10cm, więc nie jest najgorzej.

aaa, gratuluję zdanego egzaminu!
Wypadło mi wcześniej z głowy.
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Ja mam 174 i nie mam kompletnie problemu z noszeniem wysokich obcasów mam 10cm, 11cm, 13 cm a nawet 14cm!
W takim razie podziwiam, bo ja na tak wysokich obcasach czuję się ogromna.
Cytat:
Skąd ja to znam
Gratuluję minimalizowania zbiorów
Dzięki.
Ja bym tak chciała mieć z 1.65cm , to już nawet mniej niż te 15cm, o których mówiłam wcześniej. No ale niestety.
Cytat:
Ja też mam ochotę na zakupy ciuchowe. Chcę coś wiosennego, w pastelowych kolorkach
Boskie te szpile, chętnie bym takie założyła Na pewno je przymierzę jak się już pojawią w sklepie. W ogóle obcasy tej firmy Jennifer&Jennifer są bardzo wygodne i dobrze wyprofilowane(nie czuć wysokości), mam kilka par i we wszystkich mi się super chodzi.
Właśnie te buty są już w sklepach. Podobnie jak Ty mam ochotę na jakieś pastele, lekko rozmyte kolory.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:58   #4144
bossy
Zakorzenienie

Kurcze szukam ładnych płaskich kozaków i nic wczoraj chodziłam, dzisiaj też i nie ma. znalazłam na butyku..ale nie ma rozmiaru

te mi się najbardziej podobają:
http://www.butyk.pl/towar.4021.Kozak...ory_13359.html

te też ładne, ale wolałabym te dłuższe ..
http://www.butyk.pl/towar.6039.Kozak...odd_13547.html

nic. Szukam dalej

Ja mam jedne moje ukochane super buty. są płaskie, właśnie takie dłuższe. skóra jest też w całości w środku. są piękne. ale wolałabym ich nie "męczyć" w tych chlapach, śniegach, solach. To pomyślałam, że kupię sobie nowe Widziałam jedne fajne w ryłko. Ale były czarne zamszowe. Fakt, że solidny ten zamsz ale z indentycznego (i też czarnego) kupiłam sobie niedawno kozaki na obcasie. Więc nie chcę już z tego materiału. Wolałabym skórzane brązowe lub czarne. Ale z takiej solidnej skóry a nie skóreczki, która się przeciera przy jednym przejściu..

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2010-02-09 o 19:01
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:33   #4145
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nr 2 był na licytytacji ok 2 tygodnie temu (miałam go w obserwowanych).

Znalazłam: poszedl za 37 zl + przesyłka http://www.allegro.pl/item903230656_...cy_okazja.html
Ojej, nie wiem czemu nie przyszło mi w mailu skoro mam w subskrybcji kryterium o tej nazwie
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Co kto lubi. Ja mam hopla na punkcie idealnie rozczesanych rzęs. Jak się dwie skleją to już szału dostaję. No i wpienia mnie niesamowicie jak w kolorowej gazecie prezentują jakiś makijaż i rzęsy są poklejone w nóżki owadzie.
Generalnie ja też wolę porozdzielane, bo mam ich mało i rzadkie, ale za cenę taiego pogrubienia to odpuszczam
Cytat:
Rzyrafko, piękny makijaż
dziękować
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ale do Eskulapa trzeba się przejechać albo zamówić za 250 zł, żeby to miało sens. Szkoda, może ja się skuszę na Plante System. Czytałam chyba kiedyś niezłe opinie w KWC. Zobaczę po weekendzie, jak skoczę na zakupy.
Mi się w sumie sensibio spodobało bardzo do demakijażu oczu- do niczego więcej go nie potrzebuję i chwilę bym się chciała nim nacieszyć zanim się znudzi ale i o Plante S. wiem nie wiele i nie chcę ryzykować bubla za tyle kasy
Cytat:
zapomniałam się pochwalić, że zaliczyłam egzamin, byłam niemal pewna, że obleję, a tu taka niespodzianka strasznie się cieszę, że nie będę musiała tego poprawiać w marcu, uff..
Gratulacje :brawo:
Cytat:
Ja bym tak chciała mieć z 1.65cm , to już nawet mniej niż te 15cm, o których mówiłam wcześniej. No ale niestety.
A ja bym właśnie chciała więcej, tak z 175 mieć (teraz ok 171)

Zdążyłam już zgrzeszyć w obcym mieście w Rossmannie zanabyłam miniaturkę Dove pod prysznic, bo nie widziałam trgo zapachu u nas oraz z cen na dowidenia wzięłam kremik pod oczka AVA Eco Line za 11 zł z groszami bo skład wydaje się rewelacyjny- chociaż w kwc nie pieją na jego cześć, no zobaczymy, na noc przetestujemu z Mag
Byłyśmy na sporym spacerku jak już nam sięudało wymalować i wyjść z domku- swoją drogą pierwsyz raz poważnie testowałam minerałki, na razie tak średnio mi podeszły, nałożyłam w miarę oszczędnie a po jakimś czasie wyglądają jak tradycyjny podkład w za dużej ilości... jutro nałożę mniej i dodam ten wykańczający jeszcze. I wymaziałam się Dandelionem- faaajowski jest!! A wracając do spacerku to po drodze poważnie kusiły mnie: platynowy lakier Vipery, pędzelki Pierre Rene (wymacałyśmy, mięciutkie i praktyczne się wydają) i cienie Gosh z wyprzedaży- nie wiem czy uda mi się oprzeć
Pomalowałam pazurki a Mag zabrała się za robienie 3bita
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:54   #4146
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Ha, Iza, masz więcej balsamów ode mnie liczę też te, które zostały w PL. Tutaj mam w użyciu tylko 1 balsam i 1 masło i nie powiem, fajne uczucie

Oj tak, Fitomed zrobił mi straszne kuku i teraz kurzy się w szufladzie i używam go tylko do prania pędzli. Niestety włosy mam dość grube , kręcone i z tendencją do puszenia i mimo nakładania ogromnych ilości odżywki nie byłam ich w stanie rozczesać, a skóra głowy strasznie mnie po nim swędziała. Wydaje mi się, że strasznie wysuszał mi włosy
Ech, wlaśnie dlatego już nic nie kupię zanim... wiadomo co Nic mnie nie kusiło od dawna, to pewnie przez to tak uległam promocji Ale lada dzień skończę dwa balsamy, to już zostanie tylko 12
Z opisu wygląda na to, że mam ten sam typ włosów - grube, puszą się okropnie i lubią się kręcić. Ale mi fitomed odpowiada - znów potwierdza się zasada, że nie ma produktu idealnego...
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Fajnie macie, pozdrów Magję, bo widzę, że jej ciągle komputer zabierasz
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 01:38   #4147
rzyrafka
Zakorzenienie

Wcale nie zabieram
Jak już załatwiła allegro to nie miała siły na tego neta żeby jeszcze odpowiadać, ale czyta na bieżąco

Wklepałyśmy Avę pod oczki- fajna gładziutka skórka jest teraz tam
Dobranoc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 07:28   #4148
Hosenka*
Zakorzenienie

Rzyrafko: mi przyszło powiadomienie w subskrypcji

Pozdrów Mag

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 07:34   #4149
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tak rzadko noszę obcasy jak już założę, to pod koniec dnia strasznie bolą stopy, a jeszcze jak pojawią się obtarcia, ból, to już w ogóle mnie zniechęca - i jak tu przyzwyczaić stopy
Ja też często miewam problemy z otarciami i pęcherzami(zwłaszcza, gdy jest gorąco i stopy się pocą). Nie raz docierałam do pracy czy do domu z obtartym naskórkiem, z którego leciała krew. Na przykład nie jestem w stanie założyć butów typu czółenka(nawet na niskim obcasie) jeśli nie założę podkolanówek lub rajstop, bo każde mnie obcierają. Sandałki z paseczkami z kolei często wbijają mi się w skórę jeśli te paseczki są zbyt cienkie.
No, ale nie raz zaciskałam zęby i jakoś szłam(najgorzej było zawsze z nowymi butami, bo one zawsze mnie obcierały). Jeśli było bardzo źle to ubierałam balerinki i nim się rany nie zagoiły chodziłam w wygodniejszych butach.

Cytat:
Właśnie te buty są już w sklepach. Podobnie jak Ty mam ochotę na jakieś pastele, lekko rozmyte kolory.
O, może skoczę do CCC w najbliższym czasie i przymierzę sobie

Cytat:
Ale Ci fajnie, Mag Cię rozpieszcza widzę
Stary 2010-02-10, 08:36   #4150
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, gratuluję zdanego egzaminu!
Wypadło mi wcześniej z głowy.
dziękuję jeszcze czekam na wyniki jednego
Cytat:
Mi się w sumie sensibio spodobało bardzo do demakijażu oczu- do niczego więcej go nie potrzebuję i chwilę bym się chciała nim nacieszyć zanim się znudzi ale i o Plante S. wiem nie wiele i nie chcę ryzykować bubla za tyle kasy

Gratulacje :brawo:
no co Ty ja wolę go używać do twarzy, do oczu najlepiej sprawdzają się dwufazy po Sensibio czasem mnie oczy szczypią

dziękuję

ale Ci fajnie z MagJą rzeczywiście rozpieszcza Cię tam
Cytat:
Ja też często miewam problemy z otarciami i pęcherzami(zwłaszcza, gdy jest gorąco i stopy się pocą). Nie raz docierałam do pracy czy do domu z obtartym naskórkiem, z którego leciała krew. Na przykład nie jestem w stanie założyć butów typu czółenka(nawet na niskim obcasie) jeśli nie założę podkolanówek lub rajstop, bo każde mnie obcierają. Sandałki z paseczkami z kolei często wbijają mi się w skórę jeśli te paseczki są zbyt cienkie.
No, ale nie raz zaciskałam zęby i jakoś szłam(najgorzej było zawsze z nowymi butami, bo one zawsze mnie obcierały). Jeśli było bardzo źle to ubierałam balerinki i nim się rany nie zagoiły chodziłam w wygodniejszych butach.
ja nie wiem jak się można przyzwyczaić.. zawsze jak coś mi się stanie, to przez długi czas nie mam ochoty włożyć stopy w tego "krzywdziciela" ale chyba jest to możliwe, skoro wiele kobiet nosi obcasy na co dzień

edit: umyłam włosy Fitomedem, na razie zapowiada się fajnie włosy dały się rozczesać bez bez problemów, to już nieźle daję im wyschnąć bez suszarki, ale trochę już podeschły i widzę, że ładnie błyszczą może się polubimy
Double with me?

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2010-02-10 o 09:03
Stary 2010-02-10, 10:14   #4151
kochanie
Wtajemniczenie

Rzyrafko, zazdroszczę Magji, ja od wczoraj mam w kuchni przygotowane składniki na 3bita, ale jakoś nie chce mi się go robić i wyjadam herbatniki żebym tylko się nie dobrałam do puszki z karmelem!

Kurczę, mam iść dzisiaj wieczorem do sauny, tż mnie namówił, ale tak się boję Normalnie mam od dwóch dni sny, że mi popękają wszystkie naczynka, że zemdleję No ale mam nadzieję, że nic się nie stanie, kiedyś trzeba spróbować, a nie bać się całe życie

Wykończyłam wczoraj kolejną próbkę masełka i oparłam się zakupom kolejnych minerałów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 11:30   #4152
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Btw. mam ochotę na mega zakupy ciuchowe - wczoraj z Vibeską wypatrzyłam fajną torbę w H&M i zakochałam się w niebotycznie wysokich platformach (tzn. niebotycznie wysokich jak dla mnie ). Chciałabym być niższa o jakieś 15cm teraz i móc spokojnie je nosić, a tak to miałabym w nich grubo ponad 180cm, a to trochę za dużo. Tutaj zdjęcie:
http://www.ccc.com.pl/#/pl/catalog/p.../3518060000009
Ja też bym chętnie zaszalała ciuchowo, ale ostatnio nic mi się nie podobało. Jeszcze nie chodziłam po sklepach i nie oglądałam wiosennych kolekcji, bo pewnie dużo rzeczy by mi się spodobało. Na wiosnę zawsze mam bardziej ochotę szaleć ciuchowo niż jesienią czy zimą. Tak jak isie marzą mi się ciuszki w pastelowych kolorach
Dziś znów wcześniej wstałam w oczekiwaniu na listonosza i nie przyszedł. Dopiero potem jak włączyłam komp to zobaczyłam maila, ze sukienka dopiero wczoraj wysłana Nie lubię tyle czekać!

Fuksjaa, a buciki śliczne! Kocham buty na wysokich obcasach, ale nie mogę za długo w nich chodzić. Po godzine odpadają mi stopy. Ale czasem się skuszę jak mnie wyjątkowo zauroczą!
Cytat:
Mi sie te podobają: http://www.ccc.com.pl/#/pl/catalog/p.../3522050000009 ale nie miałabym za bardzo do czego ubierac butów w takim kolorze.
Świetne! Ja np. lubię mieć stonowany strój w jednolitych kolorach a buty są takim mocnym akcentem Dlatego mam np. różowe, złote czy srebrne, niebieskie buty
Cytat:
Ojej, przepraszam, nie chciałam Cię zawstydzić Ja na przykład nie mam żadnego kontaktu z kosmetykami z avonu ani oriflame, to nawet nie mają jak mnie kusić
Właśnie policzyłam na szybko - wyszło 14 (w tym 6 w użyciu) i 3 brązujące (nie wiem, po co mi tyle, nie znoszę zapachu samoopalcza, więc prawie ich nie używam...)... Winą obarczam TBS, przed promocją miałam 6 smarowideł mniej
No co Ty, przecież się nie gniewam! Każdy wie, że jestem skrzywiona psychicznie jeżeli chodzi o balsamy
Kurcze, jak napoczynam nowy balsam, to sobie myślę: Kiedy ja go skończę, a ile jeszcze stoi w zapasie! Teraz załuję, ze byłam taka głupia!
Dziś siostra mi napisała, że korektor potrójny, który zamawiałam z Ori jest w brakach. Czyli mój licznik zakupowy kosmetyków w tym miesiącu nie drgnie. No trochę go popsuje wymianka, przyjdzie mi m.in Normaderm i Flowerbomb no i odlewki perfum, peelingu ziaja pro, maska owocowa Himalai, micel Ziai
Cytat:
Kurczę, mam iść dzisiaj wieczorem do sauny, tż mnie namówił, ale tak się boję Normalnie mam od dwóch dni sny, że mi popękają wszystkie naczynka, że zemdleję No ale mam nadzieję, że nic się nie stanie, kiedyś trzeba spróbować, a nie bać się całe życie
Nie martw się, nic Ci się nie stanie. Jak będziesz się dziwnie czuła to wyjdziesz

Lecę kupić bratu prezencik skromny, bo ma dziś urodziny

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-02-10 o 11:32
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:50   #4153
Hosenka*
Zakorzenienie

Polecam Wam wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=395579

Mam kilka swoich pomyslów i już nie mogę się doczekac, kiedy je zrealizuję

Instagram

Stary 2010-02-10, 12:44   #4154
fuksjaa

Cytat:
Ale sauna nie jest taka straszna. Jak to ma być Twój pierwszy raz, to wejdź sobie na krótko, kilka minut i jak będziesz brała prysznic po, to nie polewaj się taką bardzo zimną wodą, tylko raczej średnią.
Mnie sauna bardzo odpręża.

Zauważyłam, że od kiedy regularnie ćwiczę (czyli codziennie), czuję się o wiele lepiej - nie boli mnie kręgosłup, lepiej sypiam, nie jestem taka zmęczona jak wcześniej i trochę lepiej radzę sobie ze stresem. Zmieniłam też dietę i wreszcie nie potrzebuję codziennej porcji kawy żeby normalnie funkcjonować!
Dziś rano zauważyłam, że cellulit znika. Baaardzo motywujące to jest.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Polecam Wam wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=395579

Mam kilka swoich pomyslów i już nie mogę się doczekac, kiedy je zrealizuję
Uwielbiam przeróbki i szycie ciuchów. Mam szczęście, bo mama pracuje w firmie odzieżowej, więc ma dostęp do fajnych projektów i czasem same coś wymyślamy.

Dzisiejszy dzień zaczął się dla mnie kiepsko, a tu niespodzianka, bo zakwalifikowałam się do testu MaxFactora. Z tego co widzę, to Em także.
Stary 2010-02-10, 14:24   #4155
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejszy dzień zaczął się dla mnie kiepsko, a tu niespodzianka, bo zakwalifikowałam się do testu MaxFactora. Z tego co widzę, to Em także.
Ja też

Instagram

Stary 2010-02-10, 15:50   #4156
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, mam nadzieję, że jednak nie będzie to dla Ciebie traumatyczne przeżycie
Ja bym chętnie do sauny poszła. Uwielbiam sobie robić taką mini saunę w łazience(leję mnóstwo wrzącej wręcz wody z prysznica) i zawsze po mnie jest tak naparowane w łazience, że rodzice się śmieją jak ja w ogóle oddycham w tej parze

Cytat:
Cytat:
Ja też
Gratuluję dziewczyny

A ja byłam w Naturze i kupiłam:
- szampon Herbal Essences różowy
- odżywkę Herbal Essences przeciw łamaniu się włosów (wielka butla, bo małej nie było)
- matowy cień do powiek My Secret w odcieniu ciemnej czekolady
- żel pod prysznic Nivea Angel Star malinowy
- żel do mycia twarzy Olay Skin Comfort: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia-twarzy.html
Skusiły mnie opinie o nim. Właśnie umyłam nim twarz i zapowiada się, że polubię ten kosmetyk, bo jest delikatny.
Stary 2010-02-10, 16:26   #4157
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja też
gratuluję! ja nie dostałam żadnego maila, więc chyba mnie nie zechcieli

ale dzień i tak świetny, spędziłam kilka godzin z przyjaciółką, byłyśmy w kinie i na kawie, bardzo dobrze się bawiłam
a na dodatek dostałam 4,5 z ostatniego, długo wyczekiwanego egzaminu i już spokój
Cytat:
O matko, mam nadzieję, że jednak nie będzie to dla Ciebie traumatyczne przeżycie
Ja bym chętnie do sauny poszła. Uwielbiam sobie robić taką mini saunę w łazience(leję mnóstwo wrzącej wręcz wody z prysznica) i zawsze po mnie jest tak naparowane w łazience, że rodzice się śmieją jak ja w ogóle oddycham w tej parze

- szampon Herbal Essences różowy
- odżywkę Herbal Essences przeciw łamaniu się włosów (wielka butla, bo małej nie było)
- matowy cień do powiek My Secret w odcieniu ciemnej czekolady
- żel pod prysznic Nivea Angel Star malinowy
- żel do mycia twarzy Olay Skin Comfort: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia-twarzy.html
Skusiły mnie opinie o nim. Właśnie umyłam nim twarz i zapowiada się, że polubię ten kosmetyk, bo jest delikatny.
mi się robi niedobrze, jak woda jest aż tak gorąca, a wokół pełno pary, mam wrażenie, że zaraz zemdleje..

gratuluję zakupów wąchałam dziś ten malinowy żel i on prawie w ogóle nie pachnie malinami zdecydowanie moim faworytem jest malinowy TBS pachnie obłędnie
Double with me?
Stary 2010-02-10, 16:32   #4158
isa666
Zakorzenienie

Ninuś wg. mnie też to nie jest malinowy zapach, ale spodobał mi się nawet. Wahałam się co prawda czy nie wziąć tego nowego melonowego, ale jednak ten bardziej mi przypadł do gustu

Chciałam jeszcze w Naturze obmacać ten podkład L`Oreala z rolką, ale nie było testerka
Stary 2010-02-10, 22:54   #4159
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak wklejałaś zdjęcie ślicznych butów na nieludzko wysokich obcasach. Ja w takich mogę co najwyżej stać, i to nie za długo
Ale bardzo podobają mi się takie wysokie szpilki. Są takie sexy

Cytat:
Zostało coś jeszcze? Czy siedzicie przy lodówce z łyżkami?

Cytat:

Wykończyłam wczoraj kolejną próbkę masełka i oparłam się zakupom kolejnych minerałów
I co, pękło Ci coś?

A ja dziś dopiero otworzyłam passiflorowe masło. Właśnie się posmarowałam po kąpieli i tak cudnie słodko pachnie
Jak będę się brać za zamówienie minerałowe to zgłoszę się do Ciebie po pomoc Ale to może za 2-3 tygodnie. Na razie zaczął mnie kusić normalny płynny podkład, ten nowy Bourjois, naszła mnie ochota na odstawienie prochów.

Cytat:
gratuluję zakupów wąchałam dziś ten malinowy żel i on prawie w ogóle nie pachnie malinami zdecydowanie moim faworytem jest malinowy TBS pachnie obłędnie
O tak, tbs'owa malina jest namber łan. Dla mnie właśnie malina jest najbardziej kuszącym, najfajniejszym zapachem wśród całej gamy maseł/żeli.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 23:03   #4160
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczęście nie było to traumatyczne przeżycie... bo była taka kolejka do sauny, że nie wpuszczali więcej osób (czyli nas) No ale i tak za jakiś czas pójdę, może nic złego się nie stanie
Cytat:
mi się robi niedobrze, jak woda jest aż tak gorąca, a wokół pełno pary, mam wrażenie, że zaraz zemdleje..
No właśnie mi też się robi niedobrze - bardzo źle mi się oddycha, jakby serce inaczej działało... Byłam kiedyś na Węgrzech w basenach z borowinami - 39 stopni, a ja wytrzymywałam minutę i musiałam wyjść, bo ledwo oddychałam.
No ale my pójdziemy do fińskiej sauny, czyli bez pary, to może będzie inaczej

Za to popływałam sporo (wstyd się przyznać, ale nie pływałam już dwa lata) i jak wyszłam, to czułam super zmęczenie I ręce już mnie bolą, super

Żeby nie było za zdrowo zrobiłam 3 bita. O rety jakie to przesłodkie, zjadłam trzy kawałki i nie byłabym w stanie zjeść ani okruszka więcej Pyszne, ale następnym razem spróbuję z krakersami. Aż mi się słabo robi jak pomyślę, że jutro tłusty czwartek

Isa, gratuluję poddania się szaleństwu w Naturze
Mnie ten żel malinowy nie bardzo przekonuje, za to nowe Fa, o których pisała Sleepy, bardzo ciągną.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
P
I co, pękło Ci coś?

A ja dziś dopiero otworzyłam passiflorowe masło. Właśnie się posmarowałam po kąpieli i tak cudnie słodko pachnie
Jak będę się brać za zamówienie minerałowe to zgłoszę się do Ciebie po pomoc Ale to może za 2-3 tygodnie. Na razie zaczął mnie kusić normalny płynny podkład, ten nowy Bourjois, naszła mnie ochota na odstawienie prochów.
Nic nie pękło, bo jak pisałam, dzisiaj mi się upiekło
Oczywiście chętnie pomogę przy zamówieniu, może za wiele tam nie pozmieniali od ostatniego razu
Nie kuś tym masłem, ja naprawdę więcej nie potrzebuję! (tzn potrzebuję, ale 15 smarowidło do ciała to (chyba) nie jest produkt pierwszej potrzeby:myśli:)

Stary 2010-02-10, 23:54   #4161
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci fajnie, Mag Cię rozpieszcza widzę
Cytat:
no co Ty ja wolę go używać do twarzy, do oczu najlepiej sprawdzają się dwufazy po Sensibio czasem mnie oczy szczypią

ale Ci fajnie z MagJą rzeczywiście rozpieszcza Cię tam
Ano ropieszcza, kochana jest

Do zwykłych tuszy dwufaz nie lubię bo zamiast ładnie rozpuszczać to kruszą i inne dziwne rzeczy robią, ale mocniejsze makijaże rzeczywiście czasem zmywam nimi bo jednak mają lepszy poślizg. Jak skończę obecnego Maybelline to zpoluję na Bielendkę Awokadkową
Cytat:
Ja też, mag też i iceflower chyba też gratulacje
Koleżanka moja ma go i zachwycona jest- podobno bardzo wydłuża i właśnie nie pogrubia tylko efekt jest jak takie gładkie sztuczne długie rzęsy
Cytat:
A my zgrzeszyłyśmy dziś jedynie gumkami do włosów
Cytat:
a na dodatek dostałam 4,5 z ostatniego, długo wyczekiwanego egzaminu i już spokój
Świetnie, no to teraz odpocznij ładnie przed nowym semestrem
Cytat:
Zostało coś jeszcze? Czy siedzicie przy lodówce z łyżkami?

Na razie zaczął mnie kusić normalny płynny podkład, ten nowy Bourjois, naszła mnie ochota na odstawienie prochów.
A właśnie, że zostałoi Ale jest ryzyko, ze do rana zniknie w okolicznościach tatomagjowych

Prochy mi dziś bardziej podeszły niż wczoraj- testowałam jaśniejszy odcień i jednak bez pudru utrwalającego. Kolor lepsiejszy ale nie wiem, jakoś szybko mi się buzia świeci i nie wtapia się ładnie...
Cytat:
Mnie ten żel malinowy nie bardzo przekonuje, za to nowe Fa, o których pisała Sleepy, bardzo ciągną.
Mnie też wcale malinka nie ciągnie, Fa owszem, ale najbardziej granatowo-werbenowy Dove wylądował na zakupowej liście na samym końcu- jako doping w zużyciu wyznaczonych 8 żeli

Buu i jutro już wracam do Krakowa
Stary 2010-02-11, 06:57   #4162
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Witam ja tylko ostatnio tak podczytuję ale już sił na odpisanie nie mam

Ładnie wykańczam ostatnio, poszedł żel Nivei melonowy - mój ulubiony, więc kupiłam żel tesori d'oriente [pachnie jak angel], maskę do włosów skończyłam, błotną z Bielendy, prawie kończę serum Farmony BNue Lagoon [uczuliło mnie ]

Jakoś mam włosy przesuszone ostatnio, chyba ta zima i ogrzewanie tak na nie podziałały.
Jutro się zmobilizuję, nałoże na końcę olej kokosowy i zostawię na całą noc.

Miałam mieć wolne 3 dni - tzn była taka nieśmiała nadzieja ale nic z tego nie wydzie, koleżanka w ciąży już idzie na l-4 i zostaję sama z koleżanką.

Leci coś ciekawego w kinie ?
Przyjeżdzają do mnie znajomi i chcę ich na coś zabrać.

Acha, chyba Ty Rzyrafko pisałaś o pędzlach Pierre Rene ? Ja mam do pudru i bardzo go lubię, jest nie za miękki, ale nie drapie, ładnie się nim nakłada puder, fajnie się modeluje buzię.
I włoski mu nie wypadają.
Stary 2010-02-11, 07:15   #4163
isa666
Zakorzenienie

Zabierzcie ten śnieeeeg! Wstaję rano i co? I znowu sypie.
Jak przyjdzie wiosna i ten cały śnieg się w końcu stopi to chyba będę skakać z radości pod sufit, bo mam dość tej pogody

Cytat:
Żeby nie było za zdrowo zrobiłam 3 bita. O rety jakie to przesłodkie, zjadłam trzy kawałki i nie byłabym w stanie zjeść ani okruszka więcej Pyszne, ale następnym razem spróbuję z krakersami. Aż mi się słabo robi jak pomyślę, że jutro tłusty czwartek

Isa, gratuluję poddania się szaleństwu w Naturze
A jakie tam szaleństwo? Musiałam kupić te rzeczy, bo mi się pokończyły szampony i odżywki i mało brakło a nie miałabym czym myć włosów.

Nie no, następna kusi tym 3-bitem.
A dziś tłusty czwartek, ale będzie wyżerka. Podejrzewam, że gospodyni domu, w którym mieści się moja firma znów nas poczęstuje domowymi pączkami i faworkami a ona takie dobre je robi

Cytat:
Mnie też wcale malinka nie ciągnie, Fa owszem, ale najbardziej granatowo-werbenowy Dove wylądował na zakupowej liście na samym końcu- jako doping w zużyciu wyznaczonych 8 żeli
A ten Dove jest konsystencji kremowej czy żelowej? Bo kusisz.

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Miałam mieć wolne 3 dni - tzn była taka nieśmiała nadzieja ale nic z tego nie wydzie, koleżanka w ciąży już idzie na l-4 i zostaję sama z koleżanką.

Wiem co czujesz. Ja zostaję sama bez nikogo (na szczęście od 1. marca dopiero, a nie od przyszłego poniedziałku), ale i tak się boję nawału obowiązków.
Wczoraj wysłałam co prawda wniosek o staż do Grodzkiego UP, bo sami się zaoferowali, że mają kasę na staże, ale nie wiem czy uda się kogoś w te 2 tygodnie znaleźć. Oby

---------
Dziś może przyjdzie moja paczka z Ecospa. Nie mogę się doczekać, uwielbiam to uczucie, gdy rozpakowuję paczuchę
A wczoraj złożyłam zamówienie z Avonu i wzięłam sobie nowy żel Senses Magical czy jakoś tak i szminkę Ultra Colour Rich w tej świątecznej edycji w srebrnym opakowaniu. Wybrałam kolor Pout, wygląda na ładny jasny różyk i nie za bardzo kryjący.
Stary 2010-02-11, 07:27   #4164
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
oby przypasował, chciałabym uspokoić nieco skórę głowy.. raczej nie będzie mi przeszkadzało małe pienienie do zapachu pewnie się przyzwyczaję
ja z kolei zauważyłam, że od drogeryjnych szamponów pojawia mi się łupież kosmetyczny.. przy Matrixach czy L'Orealu profesjonalnym zupełnie nie mam z tym problemu.. nie wiem w czym rzecz
O widzisz, ja dlatego przeszłam na szampony apteczne - po wszystkich Fructisach, Niveach i innych natychmiast ze łba się sypie.
Cytat:
Mam to samo a tak bardzo mi sie podobają nogi w szpilkach Też zastanawiam się jak w ogóle nauczyć się chodzić, skoro po 1 dniu na obcasach nie ma szans, abym na drugi założyła...

Cytat:
Wysoka kobieta na wysokich obcasach jest boska Ty to musisz być faaajna laska

Cytat:

A ja używam micela za 5 zł i jest najbardziej oczyszczającym produktem na świecie - zmywa tak dobrze aż skrzypi - wiecie, takie uczucie że twarz masz pozbawiona makijażu, sebum i wierzchniej warstwy naskórka

Cytat:

Zauważyłam, że od kiedy regularnie ćwiczę (czyli codziennie), czuję się o wiele lepiej - nie boli mnie kręgosłup, lepiej sypiam, nie jestem taka zmęczona jak wcześniej i trochę lepiej radzę sobie ze stresem. Zmieniłam też dietę i wreszcie nie potrzebuję codziennej porcji kawy żeby normalnie funkcjonować!
Dziś rano zauważyłam, że cellulit znika. Baaardzo motywujące to jest.
A od kiedy ćwiczysz? Czyli, ile musiałaś czekac na znikający cell. ?

---

Mam kilka nowych bardzo udanych nowości w domu To efekt służbowego obejścia 6 Rossmanów, Sephory i Douglasa (fajny element mej pracy )
- podkład Healthy Mix Bourjois (jak on pachnie )
- krem do rąk Garniera Hydro Urea (balsam kocham)
- żel Palmolive Fruit Essentials (pomarańcza z grejfrutem bodajże, ma się ochotę ugryźć butelkę tak pachnie)

I intensywnie liczę, że na imieniny przybędzie mi zestaw Marine Groove

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 07:46   #4165
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A wczoraj złożyłam zamówienie z Avonu i wzięłam sobie nowy żel Senses Magical czy jakoś tak i szminkę Ultra Colour Rich w tej świątecznej edycji w srebrnym opakowaniu. Wybrałam kolor Pout, wygląda na ładny jasny różyk i nie za bardzo kryjący.
Miałam ją sto lat i jest raczej kryjaca
Ale to ładny jasny, pudrowy róż.

Składalam wczoraj zamówienie z Avonu na III termin K2 i wziełam dla siebie krem do skórek z netto - nie moge ich ostatnio doporowadzić do ładu, sa bardzo suche, az twarde. Mam nadzieję, że pomoże.

Zużyłam emulsję Emolium

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-02-11 o 07:47
Stary 2010-02-11, 07:53   #4166
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście chętnie pomogę przy zamówieniu, może za wiele tam nie pozmieniali od ostatniego razu
Izuś u mnie się dziewczyny zbierają z zamówieniem, zamówisz nam coś?
Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
A ja używam micela za 5 zł i jest najbardziej oczyszczającym produktem na świecie - zmywa tak dobrze aż skrzypi - wiecie, takie uczucie że twarz masz pozbawiona makijażu, sebum i wierzchniej warstwy naskórka
Który to?

Jak fajnie, że pojawiły się już wiosenne kolekcje ubrań, wczoraj się obkupiłam w Zarze z kosmetyków kusi mnie peeling solny Therme - mam Farmonę z tej nowej serii Sweet coś tam i jest beznadziejna. Muszę dokupić też zmywacz i piankę do golenia. A z 'niepotrzebnych' rzeczy kusi mnie podkład Bourjois...

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:02   #4167
fuksjaa

Cytat:
Ja też
Cytat:
Koleżanka moja ma go i zachwycona jest- podobno bardzo wydłuża i właśnie nie pogrubia tylko efekt jest jak takie gładkie sztuczne długie rzęsy
W takim razie też gratuluję.
Co do drugiej części wypowiedzi Rzyrafki, to świetnie, bo szukam tuszu mocno wydłużającego rzęsy.
Cytat:
Szkoda.. tak się cieszyłaś na te kilka dni urlopu.
Cytat:
A od kiedy ćwiczysz? Czyli, ile musiałaś czekac na znikający cell. ?
Wiesz, u mnie to jest trochę skomplikowane, bo prowadzę dość aktywny tryb życia i ćwiczę od daaawna (3x w tygodniu tak standardowo), a jakoś na początku stycznia zmieniłam dietę i staram się ćwiczyć częściej, nawet codziennie ale różne partie mięśni, tak że wszystko ma czas się zregenerować, zazwyczaj 1 dzień w tygodniu mam beztreningowy.

Co to za micel za 5zł?

Dziś tłusty czwartek, moja babcia zawsze piecze pączki w ten dzień i mam w kuchni 16 świeżych, cieplutkich sztuk. Fajnie, tylko ja nie bardzo lubię pączki.

Edytowane przez fuksjaa
Czas edycji: 2010-02-11 o 08:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 08:04   #4168
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość

Który to?
W KWC jest tylko dwufazowy
Ale z tej serii jest też micelarny

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:12   #4169
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak wklejałaś zdjęcie ślicznych butów na nieludzko wysokich obcasach. Ja w takich mogę co najwyżej stać, i to nie za długo
Ale bardzo podobają mi się takie wysokie szpilki. Są takie sexy
mi się podobają te z załączników z butyku chyba Ice kiedyś pokazywała
Cytat:

O tak, tbs'owa malina jest namber łan. Dla mnie właśnie malina jest najbardziej kuszącym, najfajniejszym zapachem wśród całej gamy maseł/żeli.
nie kuś

dla mnie też a żel jest zupełnie nie przesłodzony, dla mnie ideał
Cytat:
Do zwykłych tuszy dwufaz nie lubię bo zamiast ładnie rozpuszczać to kruszą i inne dziwne rzeczy robią, ale mocniejsze makijaże rzeczywiście czasem zmywam nimi bo jednak mają lepszy poślizg. Jak skończę obecnego Maybelline to zpoluję na Bielendkę Awokadkową
ja uwielbiam, u mnie wszystko schodzi idealnie
Cytat:
gratuluję

a gdzieś to można sprawdzić, że wiecie o wygranych innych osób?
Cytat:
Świetnie, no to teraz odpocznij ładnie przed nowym semestrem
od tygodnia nic innego nie robię tylko to taki niby-odpoczynek, bo połączony ze stresem związanym z oczekiwaniem na wyniki.. no ale zostały jeszcze 4 spokojne dni do powrotu do szarej rzeczywistości
Cytat:
Leci coś ciekawego w kinie ?
Przyjeżdzają do mnie znajomi i chcę ich na coś zabrać.
ja wczoraj byłam na Oświadczynach po irlandzku, ale to trzeba lubić komedie romantyczne lekki, łatwy i przyjemny
i strasznie spodobała mi się ta piosenka ze ścieżki dźwiękowej

jutro premiera To skomplikowane, dobre dla wielbicieli Meryl Streep
a z cięższych gatunkowo dobry może być Autor Widmo Polańskiego, ale wychodzi dopiero w przyszłym tygodniu..
Cytat:
Zabierzcie ten śnieeeeg! Wstaję rano i co? I znowu sypie.
Jak przyjdzie wiosna i ten cały śnieg się w końcu stopi to chyba będę skakać z radości pod sufit, bo mam dość tej pogody
przyłączam się do apelu

Cytat:
O widzisz, ja dlatego przeszłam na szampony apteczne - po wszystkich Fructisach, Niveach i innych natychmiast ze łba się sypie.
u mnie w większości przypadków to samo.. w parze z nowym drogeryjnym szamponem powinnam kupować Nizoral
Cytat:
Mam to samo a tak bardzo mi sie podobają nogi w szpilkach Też zastanawiam się jak w ogóle nauczyć się chodzić, skoro po 1 dniu na obcasach nie ma szans, abym na drugi założyła...
może jakieś szpilkowe weteranki posłużą radą?

Pakosta
, gdzie można znaleźć tego micelka? w Rossmannie jest dostępny?
Double with me?

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2010-02-11 o 08:17
Stary 2010-02-11, 08:14   #4170
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje...
Buu, ja nie wygrałam, jak zwykle Ale z opisu Twojej koleżanki wynika, że sama go sobie nie kupię - lubię mieć też pogrubione rzęsy. Pozostaje kupić 2000 calorii, bo tusz YR, który ostatnio używam jest beznadziejny - niby pogrubiający, a nieprawda, to już stary tusz MF lepiej pogrubia niż ten nowy
Cytat:
A jakie tam szaleństwo? Musiałam kupić te rzeczy, bo mi się pokończyły szampony i odżywki i mało brakło a nie miałabym czym myć włosów.
No to jeszcze fajniej - uwielbiam coś kupować po wykończeniu zapasów (jej, kiedy to będzie) - właściwie jedynie szamponów nie chomikuję
A zapomniałam Ci napisać: ja miałam kilka olejów z ecospa. Fajne były (chyba z orzechów włoskich i moreli). Ale to było daaaawno temu, na samym ich początku. Teraz nie zamawiam u nich, bo mnie denerwuje, że mam płacić za przesyłkę skoro mają siedzibę w centrum Warszawy
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Izuś u mnie się dziewczyny zbierają z zamówieniem, zamówisz nam coś?
Jasne A nie wiem, czy Ci pisałam, EDM teraz znowu pozmieniało, że na zniżkę 45% można brać "małe pędzle". Jednak trzeba poczytać, bo u nich są zmiany na stronie co 5 minut

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości