Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 16:22   #1471
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

slipe śliczne ubranka
niunia na allegro widziałam bez obrazkowe ale np w paseczki delikatne i nie po całości.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:35   #1472
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Wróciłam od pani wetki...Pies dostała zastrzyk rozkurczowo- przeciwbólowy, miała lekką gorączkę i pani powiedziała, że źle nie jest- wykryła niewielką bolesność brzuszka. Dziś psia głodówka a potem tylko ryżyk z piersią kurczaczkową i w piątek na kontrolę. Dobrze Dziewczęta, że mnie pogoniłyście , spokojniejsza jestem i jest szansa na spokojną noc, bez wychodzenia na dwór. Dziękuję Wam serdecznie

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:48   #1473
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy widziałyście może pościel do łóżeczka całkowicie gładką, bez żadnych bajkowych wzorów typu kubuś puchatek czy jakieś krokodyle, żyrafy, misie itp...?
Widzialam Wejdz na strone http://www.amy.com.pl/
sa tam piekne posciele z nadrukami i calkiem gladkie , ogolnie wybor jest spory . Sama jestem zakochana w poscielach dzieciecych tej firmy , mam juz 1 komplet i zamierzam dokupic .W sklepach tez jest dosc duzy wybor poscieli tej firmy .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:02   #1474
annLee
Zakorzenienie

ale mi miło,że jeszcze mnie pamiętacie
Lea-byłam na feriach u rodziców i tydzień bez kompa wystarczył,żebym została daleko w tyle za Wami
cudne rzeczy kupujesz i szalejesz na całego-ale masz rację teraz masz czas i kasę to warto spożytkować,latem nie będzie na to czasu

ja mam dla małej pościele po Zu-jedną z Tchibo,druga z Ferettiego w klowny,obie cudne i niezniszczalne
teraz raczej zakupię Zu większe a te przejdą dla malutkiej
faktem jest,że przez jakieś pół roku spała w śpiworkach,później było lato,więc kocyk albo i bez a dopiero ok.roku kołderka i płaska podusia
baldachimu nie kupowałam,ochraniacze sprawdziły się u nas te całościowe-białe z Ikea jeśli łóżeczko drewniane to warto o nich pomyśleć dla bardziej ruchliwych dzieci
Zu się wybudzała jak zakneblowała się nogami między szczebelkami i nie umiała ich wyjąć

jeszcze czytam wątek karmieniowy-Szaja ,po co Ci ta rozpierducha?

macie jakieś sprawdzone przepisy na pączusie?

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:09   #1475
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Nie mogę z mojej mamy Przebiła samą siebie Zobaczcie co kupiła 9zł - weź i nie kup
Cudne
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
To ja sie chwale moimi pierwszymi typowo dziewuszkowymi zakupami
na pierwszych 4 fotach ubranka na 62 , pozniej na 68 i kombinezonik w ktorym sie zakochalam i najchetniej bym sama zalozyla taki milutki ,na 74 .
Pajacyk śliczny
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
czuję się jak nowonarodzona ileż radości moze sprawić zwykła kąpiel
Chyba muszą mi na tydzień wodę odciąć bo nie cierpię kąpieli
Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Wróciłam od pani wetki...Pies dostała zastrzyk rozkurczowo- przeciwbólowy, miała lekką gorączkę i pani powiedziała, że źle nie jest- wykryła niewielką bolesność brzuszka. Dziś psia głodówka a potem tylko ryżyk z piersią kurczaczkową i w piątek na kontrolę. Dobrze Dziewczęta, że mnie pogoniłyście , spokojniejsza jestem i jest szansa na spokojną noc, bez wychodzenia na dwór. Dziękuję Wam serdecznie
No to super, że już wiesz co się dzieje z psiną
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:21   #1476
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
na pierwszych 4 fotach ubranka na 62 , pozniej na 68 i kombinezonik w ktorym sie zakochalam i najchetniej bym sama zalozyla taki milutki ,na 74 .
piękne

a ja wrócilam i leżę, dołączyłam do zacnego grona klapiących tyłkiem w śnieg chciałam przepuścić ludzi na chodniku, bo odśnieżone i odlodzone dołlownie 15 cm szerokości no i wlazłam na taką kupkę śniegu; oczywiście pod puchem był lód i z lekkim impetem siadłam sobie tyłkiem w zaspie... trochę się zestrachałam, ale chyba nic się nie stało... to bardziej był siad płaski niż wywrotka...

małż obiadek robi, pomidorki faszerowane

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:12   #1477
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Super ciuszki.

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
eee za droga pościel żeby takie kombinacje robic..oddam im to w pieruny..albo wymienie na cos innego.nie wiecie czy mozna tak w ikea?
Powinno sie dać.Jeżeli masz parago to tam powinna być informacja ile dni masz na oddanie.

Cytat:
Miałam zamknięte oczy na pobraniu, nie dałabym rady na to patrzeć, o nie... Ale widziałam ile fiolek miała naszykowanych

Dziewczyny, czy widziałyście może pościel do łóżeczka całkowicie gładką, bez żadnych bajkowych wzorów typu kubuś puchatek czy jakieś krokodyle, żyrafy, misie itp...?
Znalazłam jedną stronę w internecie ale ceny mnie rozbawiły ... Komplety pościeli po 2 tys $...
http://www.petittresor.com/baby-bedd...aspx?group=240
Ja widziałam z tych tańszych posciel w taką delikatną krateczkę.

Cytat:
No i brawo.Pies poczuje sie dobrze i wszytko bedzie ok. A ty się tak bałaś.

Ja wróciłam z miasta z kolejnymi dzieciowymi zakupami. Była przecena i sie nie mogłam oprzec.Ale już koniec bo jeszcze w polsce pewnie pobuszuje po ciucharniach.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:18   #1478
annLee
Zakorzenienie

Dafreen-leż kobito i pachnij! dobrze,że nic Ci się nie stało

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:10   #1479
kees26
Rozeznanie

Cytat:
muszę to napisać:
MAM CIEPŁO

jutro dojdzie do tego jeszcze ciepła woda i będzie git. od razu zabieram się za ogarnianie tego chaosu.
Super margo

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
heloł
o jakichś 2tyg,próbuję Was nadrobić,ale nie daję rady
nie dość,ze nowy wątek to lecicie strasznie z koksem
ale fajnie się czyta

niesamowite jak niektórym z Was się płcie dzieciaczków zmieniły!

3mam kciuki za te co powiinny leżeć i odpoczywać

u nas wszystko oki,wczoraj miałam połowkowe
śliczna dziewczynka
wszystko pomierzone i zaobserwowane prawidłowe
ufff....

no i jakie smakołyki tu pieczecie ! dobrze,ze nie mam za dużo czasu,bo ja podatna na pichcenie i pieczenie

Super, że u Was wszystko ok.
Gratululę córeczki

Cytat:
widzę, że większość z Was kupuje pościel z baldachimami. będziecie tego używać?
Ja się właśnie zastanawiałam nad baldachimem, bo nie chciałabym dzidzi powietrza zabierać zbędnymi płachtami, ale na szczęście znalazłam taki z tiulu

Cytat:
Dziewczyny, ja dziś byłam na glukozie, w dodatku lekarz zlecił mi od razu 75!!! Mam traumę dotyczącą pobierania krwi, słabnę, płaczę i w ogóle ogarnia mnie paniczny strach... Nie muszę mówić co było dziś;(
W sumie 5 fiolek krwi, szok, spłakałam się jak mała dziewczynka... Po prostu nie mogłam zatrzymać łez....
Dobrze że mąż był przy mnie cały czas... w sumie 2 godziny i 3 pobrania, sama bym chyba umarła...
Tak bolą mnie teraz ręce;(
Dodam jeszcze że po jej wypiciu (ohyda!!!!!!!!!) tak strasznie źle się czułam do drugiego pobrania, było mi słabo, miałam duszności... Nie mogłam złapać tchu... wszystko cofało mi się z powrotem do ust
Mam nadzieję że wszystko wyjdzie dobrze, nie wyobrażam sobie bym miała to kiedykolwiek powtórzyć...
Aleś mnie nastraszyła
Ja też nie cierpię pobierania, a w przyszłym tygodniu jadę robić te nieszczęsną glukozę i to 75 gram...

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
bry..
pamięta mnie ktoś jeszcze?!
zniknęłam na troszkę ale wracam
już wiadomo że w maju przywitamy córeczkę Martynkę
brzuchol rośnie i się wierci.. na plusie 4.4kg jak na razie
\

Gratuluję córeczki I fajny brzusio

Cytat:
A no widzisz.. ja zawsze wkladałam do gara i tak się gotowało i gotowało

Nie mogę z mojej mamy Przebiła samą siebie Zobaczcie co kupiła 9zł - weź i nie kup
Śliczności

Cytat:
Piękne

Kurka wodna zęby mi się sypią - wczoraj wypadła mi plomba
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:34   #1480
Silpe
Zadomowienie

Kobietki buziole za te wasze ochy i achy nad moimi ciuszkami
Staralam sie
To moje pierwsze dziewuszkowe ciuszki a ze nie lubie za bardzo rozu , to i sa takie delikatne w kolorkach . Teraz odbylam bola to sie wstrzymam z zakupami do nastepnego usg , bo jak sie znow okaze ze dziecie zmienilo plec to bedzie klops Juz bym tego nie chciala ,ale nie zbadane sa wyroki boskie nie
Teraz dokupie sobie mebelki i pierdulki kosmetyczne

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:49   #1481
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
yolanda pościel się przyda bo przyjdą chłodne dni to się przykrywać będzie a i zmieniać jak uleje czy przemoczy..

z ubranek to ja mam na start
56
.. 3 body.. 3 pajace.. 1 śpioch.. 7 kaftanów.. 1 bluze.. 1 komplecik dresowy.. 1 spodnie ze stópkami krytymi..
62
16 bodów krótkich.. 3 body z długim rękawem.. 8 śpiochów.. 4 kaftany.. 5 koszulek z krótkim rękawem .. 2 koszulki z długim.. 2 rampersy.. 3 pary spodni dresowych .. 2 pary krótkich spodenek..
do tego mam z 7 czapeczek, skarpetek całkiem sporo, śpiworek 0-6msc, drapki na rączki.

ja zbieram ciagle mi cos ktos przynosi

dzis nawet jedna ciocia do nas przyszła i powiedziała ze jak cos w ciucholandzie upoluje to mi przyniesie (ona z tych co ida niby nic nie ma a znajduje cudenka ) wiec sie ciesze
ja co nazbierałam i co nie co kupiłam
body z krótkim rekawem (rózne zapiecia)rozmiar 56 - 12 sztuk
body z długim rękawem mam tylko 2 sztuki
rajstopki 8 sztuk
koszulki tylko 2
kaftaniki mam 7
Pajacyki 2 takie ciensze drugie 2 takie grubsze
czapki 2 normalne 2 takie na gołą głowke i 2 takie cieplejsze (ale bez przesady)
skarpetki 4 pary
kocyki 2 jeden polarowy cienki drugi wiekszy i gruby i cieplejszy
reczniki 2
5 pieluszek flanelowych
rożek 1 sztuka
łozeczko z całym oprzyrządowaniem 120/60 (posciel przescieradło , materac itp)
ale wiem ze bedzie potrzebna 2 para poscieli wiec juz zamówiłam
chusteczki nawilzajace
proszek
termometr
no i pare rzeczy na wiekszy rozmiar

dzis jeszcze pary rzeczy dokupie i dopisze

i to chyba wszystko

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Ja też taką mam.. i jak chcialam kupić gdzieś to wiem że nie mogłam znaleźć odpowiedniego wymiaru.. zwykle kołderka jest za wąska a podusza za duża..
Ja mam kołderkę o wymiarach 125 cm x 110 cm.. i nie mogłam znaleźć takiej by pasowała..

Wogóle to mi cycki zmalały?! nie są juz takie duuże i jędrne.. ?

Yhm.. Nie da sie schować przed moim psem jak jem wafle ryżowe zamknęłam sie w pokoju a on w drugim spał, a gdziee tam. przyleciała..

to tak jak moja wyweszy czekolade lub cukierki czekoladowe wiem ze psu nie wolno wiec kupuje taka czekolade do psa ale franca zawsze pozna nie da sie oszukać
i trzeba jej tak milimetr dac bo bedzie piszczec tak długo i głosno ze po uszach bedzie ciągło

my to mamy z tymi psami ale sa kochane

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Ja też taką mam.. i jak chcialam kupić gdzieś to wiem że nie mogłam znaleźć odpowiedniego wymiaru.. zwykle kołderka jest za wąska a podusza za duża..
Ja mam kołderkę o wymiarach 125 cm x 110 cm.. i nie mogłam znaleźć takiej by pasowała..

Wogóle to mi cycki zmalały?! nie są juz takie duuże i jędrne.. ?

Yhm.. Nie da sie schować przed moim psem jak jem wafle ryżowe zamknęłam sie w pokoju a on w drugim spał, a gdziee tam. przyleciała..

Cytat:
: love:

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-02-10 o 21:08
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:58   #1482
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=basiak;17096800]Miałam cytować, ale cierpliwość mi się skończyła

Edzia z tą twoją nocną przygodą, to ja się wcale nie dziwię, że przerażona byłaś. Mnie nawet z daleka przeraża widok takich stworów Obleśne są!!! I w akwarium go trzymacie???

no bo to taki wodny zaraz wam go pokaze tera jest jeszcze jakies 10 cm dłuzszy i troche grubszy :-P

Stary 2010-02-10, 21:02   #1483
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

mówiłam to samo co moja miała sie ciesze ze jest wszystko dobrze

kurcze strasznie wizaż mi chodzi makabra

Stary 2010-02-10, 21:08   #1484
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1708900 5]
tylko nie wiem co z tymi materacami... kokos... gryka? bosz... znowu dylematy

a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).[/QUOTE]

Ja kupiłam kokosowo - gryczany, o ten http://www.allegro.pl/item880403679_...l.html#gallery

za ciasto.

Cytat:

widzę, że większość z Was kupuje pościel z baldachimami. będziecie tego używać?
Ja baldachimu nie będę używać. Łóżeczko będzie stało z dala od okna więc słońce nie będzie przeszkadzać.

Cytat:
Dziewczyny, ja dziś byłam na glukozie, w dodatku lekarz zlecił mi od razu 75!!! Mam traumę dotyczącą pobierania krwi, słabnę, płaczę i w ogóle ogarnia mnie paniczny strach... Nie muszę mówić co było dziś;(
W sumie 5 fiolek krwi, szok, spłakałam się jak mała dziewczynka... Po prostu nie mogłam zatrzymać łez....
Dobrze że mąż był przy mnie cały czas... w sumie 2 godziny i 3 pobrania, sama bym chyba umarła...
Tak bolą mnie teraz ręce;(
Dodam jeszcze że po jej wypiciu (ohyda!!!!!!!!!) tak strasznie źle się czułam do drugiego pobrania, było mi słabo, miałam duszności... Nie mogłam złapać tchu... wszystko cofało mi się z powrotem do ust
Mam nadzieję że wszystko wyjdzie dobrze, nie wyobrażam sobie bym miała to kiedykolwiek powtórzyć...
Bidulka

Cytat:
bry..
pamięta mnie ktoś jeszcze?!
zniknęłam na troszkę ale wracam
już wiadomo że w maju przywitamy córeczkę Martynkę
brzuchol rośnie i się wierci.. na plusie 4.4kg jak na razie
Gratuluję córeczki

Cytat:

a teraz się pokarzemy trochę
kruszynka leży sobie spokojnie na usg następnie ja w 24 tyg i łóżeczko mamy takie ale młodsze jeszcze w nim śpi
Ślicznie wyglądasz, ładny brzusio

Cytat:
Napisane przez sweet cherry Pokaż wiadomość

Pomożcie!Czy łososiowy kolor pościeli będzie pasował do chłopaczka??Bo mnie jakoś średnio się to widzi A tak mi się ten kolor podoba...Mąż mówi,że synuś się nie obrazi.No ale...Co myślicie??
Jak Tobie się podoba, to będzie

Cytat:

Super!!

Cytat:

kurdeee..zaciągałam ciążowe leginsy do góry przed chwila w toalecie i zachaczyłam pazurem o pieprzyka który mam pod biustem..i lała sie krew..dzieczyny czy cos sie może dziać z tym pieprzem teraz???
Nie powinno nic być. Przyklej plaster. Najwyżej narośnie trochę nowego mięska. Mnie się tak zrobiło kiedyś. Teraz mam wszystkie odstające pieprzyki usunięte. Zrobiłam to jeszcze przed ciążą.

Cytat:

Mój pies ślinił się wczoraj do placuszków serowych ( tych od kardashi ) . Dostał jednego i poszedł spać. Sen miał twardy, bo aż chrapał, ale jak tylko mąż przyniósł sobie resztę do podjadania, to nagle zrobił duże oczy Taki cwaniak.

Cytat:
Piękne

Kurcze, część postów się nie zacytowała

kropka, cukier miałam powyżej normy ( max 140, ja miałam 143 jednostki ). Niby nie dużo powyżej, ale ja już mam czarne myśli. Idę w poniedziałek zrobić krzywą na 75 g. Zobaczymy co wyjdzie.

Przyszła dzisiaj przesyłka z All. Materac, śliniaki i tetra. Pieluchy są dosyć grube. Porównałam z tymi, które miałam przy Łukim....prawie to samo
Teraz czekam na drugą

Jutro idę na kolejną wizytę do gina......zobaczę moją kruszynę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:35   #1485
margo80
Zakorzenienie

a ja właśnie usłyszałam od małża, że on się może zgodzić na Hanię, ale będzie się całe życie krzywił wymawiając to imię, bo go nie cierpi...
kolejna próba nieudana, a mi humor siadł od razu...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:56   #1486
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Margoś, jakie krzywił - na swoją córeczkę? Tak tylko mówi, facet jeden

Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).
Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:04   #1487
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no bo to taki wodny zaraz wam go pokaze tera jest jeszcze jakies 10 cm dłuzszy i troche grubszy :-P
No buźkę to on ma nawet całkiem miłą ale jakby mi po podłodze skakał to zawał murowany Do ręki bym go nie wzięła

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:08   #1488
gosiak0512
Zakorzenienie

1,5h usypiałam dziecia.. nie wiem co mu sie dziś stało.. to chyba przez zęby bo idzie 5 przedostatnia.. ehh.. i do tego głowa mnie strasznie boli..

dziękuję za wszystkie miłe komentarze co do mojego wyglądu i brzuszka oraz dziękuję za gratki córeczkowe

edyta jak jak bym miała wymieniać wszystko to by dluga lista wyszła.. ubranka mam do 1.5 roku.. kocyków pieluch itp całe multum po pierworodnym ale ładną kolekcję już masz

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:31   #1489
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Dziewczyny pomozcie mi zinterpretowac wyniki tej nieszczesnej glukozy...
na czczo mialam ponad 80, po godzinie 63 a po dwoch 64...
Wszystko ok?
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:39   #1490
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
ja zbieram ciagle mi cos ktos przynosi

to tak jak moja wyweszy czekolade lub cukierki czekoladowe wiem ze psu nie wolno wiec kupuje taka czekolade do psa ale franca zawsze pozna nie da sie oszukać
i trzeba jej tak milimetr dac bo bedzie piszczec tak długo i głosno ze po uszach bedzie ciągło

my to mamy z tymi psami ale sa kochane

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Ojj kochane.. nie wyobrażam sobie domu bez psa
A moja, jak np jem batona to zadowoli się papierkiem Wyliże i zadowolona, samego batona nie chce

Wogole to brzuch mnie dziwnie boli I taki twardy mam.. Wzielam już nospę to trochę mi przeszło.. A jak leże to ciężko mi się oddycha

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 06:56   #1491
justin18061976
Rozeznanie

czesc Kobity!!!!
Gdzies z tydzien nie zgladalam do Was i popierwsze bardzo sie stesknilam a po drugie nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac
Normalnie niesamowite jestescie. W pracy zawrot glowy, ale juz wiem, ze wybywam na macierzynski zaraz na poczatku kwietnia!!!! czyli raptem poltora miesiaca. Brzuszek rosnie w zawrotnym tempie, ciezko sie zasypia, Stefanek baraszkuje do tego, ale coz...jest blizej niz dalej
Malz krzyczy, bo ja szaleje z zakupami, ale czytam o Waszych wyprawkach to widze, ze wcale nie przesadzam. Mam podobne ilosci , wiec juz dzisiaj mu zrobie wykladzik, hihi...
Co do piesiaczkow, ja dzisiaj pedze z moja niunia na szczepienia, nawet z tej okazji wolne sobie z roboty wzielam, to taka kruszyna jest, nie chce zeby byla sama w domku potem.
Piekne ciuszki pokupowalyscie - tylko chrupac
milego dnia Wszystkim
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:17   #1492
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj kochane.. nie wyobrażam sobie domu bez psa
A moja, jak np jem batona to zadowoli się papierkiem Wyliże i zadowolona, samego batona nie chce
To tak jak ja bez kota.

Moja też się papierkiem zadowala, tyle że to nie liże a kula.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17106640]
Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).
Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania [/QUOTE]
A teraz masz 1 pokój?
Jak tak to ja bym mocno dumała. Warto.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:17   #1493
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
margo na 140*70 posciel jest 100/135cm
też się zastanawiam nad takim większym łóżeczkiem i miałam dylemat z pościelą ale już wiem....
tylko że z tych standardowych rozmiarów to taki duży wybór właściwie wszędzie jest a tego np u mnie w sklepach nie uświadczy dobrze że all jest

my dzisiaj 23 tc zaczynamy a Zuzia zmieniła całkiem przyzwyczajenia i pory baraszkowania i tak mi dziwnie..
i jest jakaś taka mniej aktywna no i teoretycznie wiem że nie zawsze musi brykać jak szalona ale babska natura ma to do siebie że lubimy panikować.....
a mąż tylko się ze mnie śmieje jak do niej pukam - mówi zostaw ją jeszcze da Ci popalić że Ci się odechce - hmmm pewnie ma rację ale ja lubię czuć jak ona sobie wierzga nóżkami (albo rączkami)
miłego dnia

no i uważać z ilością pączków
Stary 2010-02-11, 08:22   #1494
margo80
Zakorzenienie

miałam w planie oponki, ale coś mi wczoraj zaszkodziło przy kolacji i siedziało na żołądku całą noc (i nie był to dzidek ), więc odpuszczę sobie wszystkie tłuste atrakcje dzisiaj. znając mnie, tylko dodatkowo bym cierpiała.

odpuściłam wczoraj jedną aukcję, bo cena przekroczyła zakładaną przeze mnie kwotę, ale będę polowac dalej
i postaram się dziś pstryknąć foty tych ciuszków, które dostaliśmy od kuzynki małża.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:37   #1495
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
kropka, cukier miałam powyżej normy ( max 140, ja miałam 143 jednostki ). Niby nie dużo powyżej, ale ja już mam czarne myśli. Idę w poniedziałek zrobić krzywą na 75 g. Zobaczymy co wyjdzie.
Nie dużo ponad, to może następna wyjdzie lepsza. Oby. trzymam.

A ja się wymigałam od picia na czczo glukozy. Próbowałam konferować, że na drugie pobranie przyjdę kiedy indziej i nie na głodniaka, ale się nie dało, uparte baby i mówią NIE.
To je kicham.
W sobotę jadę sobie do ojca, tam zechleję to świństwo i dziabnę się jego maszyną cukrzycową. Sama sobie zrobię, o.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a ja wrócilam i leżę, dołączyłam do zacnego grona klapiących tyłkiem w śnieg chciałam przepuścić ludzi na chodniku, bo odśnieżone i odlodzone dołlownie 15 cm szerokości no i wlazłam na taką kupkę śniegu; oczywiście pod puchem był lód i z lekkim impetem siadłam sobie tyłkiem w zaspie... trochę się zestrachałam, ale chyba nic się nie stało... to bardziej był siad płaski niż wywrotka...
Dobrze, że w zaspie.

Nic Ci nie jest, mam nadzieję?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
jeszcze czytam wątek karmieniowy-Szaja ,po co Ci ta rozpierducha?

SZaja ma niskie ciśnienie, musi dbać, że jej je ktoś dźwigał od czasu do czasu...

Stary 2010-02-11, 08:57   #1496
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Nie dużo ponad, to może następna wyjdzie lepsza. Oby. trzymam.

A ja się wymigałam od picia na czczo glukozy. Próbowałam konferować, że na drugie pobranie przyjdę kiedy indziej i nie na głodniaka, ale się nie dało, uparte baby i mówią NIE.
To je kicham.
W sobotę jadę sobie do ojca, tam zechleję to świństwo i dziabnę się jego maszyną cukrzycową. Sama sobie zrobię, o.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Dobrze, że w zaspie.

Nic Ci nie jest, mam nadzieję?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

SZaja ma niskie ciśnienie, musi dbać, że jej je ktoś dźwigał od czasu do czasu...
na szczęście nic , klapłam na tyłek, nawet nie z wysokości swojego wzrostu, bo zaspa spora była, ale trochę się przestraszyłam.... zadnych skurczy, plamień, bóli w związku z tym nie miałam... trochę plecki bolały, i brzuch ale to raczej nie od upadku... Mały fika normalnie więc raczej ok... w środe mam usg to sobie obejrzymy łożysko, bo o nie najbardziej się martwię, chyba ze coś się bedzie działo niepokojącego to podejde do szpitala

Bruno już w domku
Stary 2010-02-11, 09:07   #1497
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam kokosowo - gryczany, o ten http://www.allegro.pl/item880403679_...l.html#gallery

za ciasto.

Ja baldachimu nie będę używać. Łóżeczko będzie stało z dala od okna więc słońce nie będzie przeszkadzać.

Bidulka

Gratuluję córeczki

Ślicznie wyglądasz, ładny brzusio

Jak Tobie się podoba, to będzie

Super!!

Nie powinno nic być. Przyklej plaster. Najwyżej narośnie trochę nowego mięska. Mnie się tak zrobiło kiedyś. Teraz mam wszystkie odstające pieprzyki usunięte. Zrobiłam to jeszcze przed ciążą.

Mój pies ślinił się wczoraj do placuszków serowych ( tych od kardashi ) . Dostał jednego i poszedł spać. Sen miał twardy, bo aż chrapał, ale jak tylko mąż przyniósł sobie resztę do podjadania, to nagle zrobił duże oczy Taki cwaniak.

Piękne

Kurcze, część postów się nie zacytowała

Przyszła dzisiaj przesyłka z All. Materac, śliniaki i tetra. Pieluchy są dosyć grube. Porównałam z tymi, które miałam przy Łukim....prawie to samo
Teraz czekam na drugą

Jutro idę na kolejną wizytę do gina......zobaczę moją kruszynę

witam, tak zrobiłam przykleilam wiecozrem plaster bo przy kąpieli znow lekko naruszylam i była krew mam nadzieje że ładnie sie zagoi..

Darianna znalazłam paragon, sprawdzałam wymiary i faktycznie..oddam tą kołderke jak tylko będę w pobliżu Ikea.Poduche zostawie bo fajna ..lubie len
szału mozna dostać z tymi kompletami pościelowymi..niezdecydow ana jestem jak z niczym do tej pory,poprostu za dużo tego..ale tak chyba mają baby w ciąży..

Co do ciuszków..chyba narazie dam sobie spokój troszke już kupiłam a reszte mam po bratanicy która tez w maju sie rodziła..słodkie te ubranka.No i teraz bratanek ma już miesiąc i wszystkie rozmiary 56 już po nim dostałam śliczniutkie prawie jak nowe..i bratowa zapowiada że będę dostawać co chwile coś bo mały rośnie jak na drożdżach. Głupio aż bo ma tego mnóstwo i nie bylejakich firm..miałam kilka uniwersalnych kolorków to jej pozyczyłam na 62 bo jak widze ile razy na sobie dziecko to ma to naprawde nie d asie tego zniszczyć..tym bardzije że ona go nie oliwkuje bo mały ma jakieś problemy ze skórą.

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-11 o 09:15
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:28   #1498
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
na szczęście nic , klapłam na tyłek, nawet nie z wysokości swojego wzrostu, bo zaspa spora była, ale trochę się przestraszyłam.... zadnych skurczy, plamień, bóli w związku z tym nie miałam... trochę plecki bolały, i brzuch ale to raczej nie od upadku... Mały fika normalnie więc raczej ok... w środe mam usg to sobie obejrzymy łożysko, bo o nie najbardziej się martwię, chyba ze coś się bedzie działo niepokojącego to podejde do szpitala
Dobra zaspa.

Nie upadaj więcej.

Ja już ze strachu chodzę jak pingwin.

A propos chodzenia... Dziś pierwszy raz od dawna jechałam busem do pracy. 2/3 autobusu to chłopy w wieku 20-35 lat. Jak fajnie reagują na babę z brzuchem... Strasznie śpią mocno, podnoszą oczy jak się kobita zatrzymuje przy nich i zasypiają natychmiast jak niedźwiedzie, w sekundę...
Normalnie chichrałam się w szalik, tak mnie ubawili.

Stary 2010-02-11, 09:43   #1499
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

też pingwinkuję , a zaspa dobra, mięciutka
ale już więcej nie chcę klapać...

ja ostatnio jechałam metrem do lekarza, a między stacjami któtymi ja jeżdżę poruszają się głównie studenci i uczniowie... stanęłam blisko drze coby się potem z brzuchem nie pchać, wszyscy siedzę i oczywiście udają że nic nie widzą. koło mnie siedział taki chcłopaczek z 16-17 lat i tak mi co chwila zaglądał pod płaszczyk... płaszczyk mam krótki taki trochę z koła cięty i brzuszek widać głównie z dołu... chłopak tak zagląda, zagląda, przygląda się mnie, znów kuka pod płaszczyk, aż mi się głupio zrobiło... w końcu po 15 minutach jak już wysiadałam to pyta" to może chce Pani sobie usiąść?"

Bruno już w domku
Stary 2010-02-11, 10:06   #1500
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
może i fajny, ale ja bym z takim stworzeniem pod jednym dachem nie zasnęła.

Cytat:
a ja właśnie usłyszałam od małża, że on się może zgodzić na Hanię, ale będzie się całe życie krzywił wymawiając to imię, bo go nie cierpi...
a niech się krzywi...
teraz tak gada, a w rzeczywistości szybko by się przestał krzywić.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17106640]
Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania [/QUOTE]
ja bym się zdecydowała, 2 pokoje to już fajnie, a kasa to nie problem, kredyty są dla ludzi. Ale ja z zasady na wariata decyzję podejmuje, nie zważając na nic, zawsze gadam: jakoś to będzie. - no i zawsze jakoś to jest.

Cytat:
Co do ciuszków..chyba narazie dam sobie spokój troszke już kupiłam a reszte mam po bratanicy która tez w maju sie rodziła..słodkie te ubranka.No i teraz bratanek ma już miesiąc i wszystkie rozmiary 56 już po nim dostałam śliczniutkie prawie jak nowe..i bratowa zapowiada że będę dostawać co chwile coś bo mały rośnie jak na drożdżach. Głupio aż bo ma tego mnóstwo i nie bylejakich firm..miałam kilka uniwersalnych kolorków to jej pozyczyłam na 62 bo jak widze ile razy na sobie dziecko to ma to naprawde nie d asie tego zniszczyć..tym bardzije że ona go nie oliwkuje bo mały ma jakieś problemy ze skórą.
teraz jeszcze z ciuszków bratanka skorzystasz, ale za jakiś rok już nie, bo dzieciaczki się zrównają.

kurcze, znów zapomniałam aparatu zabrać. żeby Wam fotki pokazać.

Zjadłam już jednego pączka, jeszcze dwa czekają w kolejce.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości