|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Lea mam jeszcze karton po 3 letniej majowej bratanicy
i tez pewnie będzie mi stopniowo przynosić..ale to już wolałabym odkupić..bo wiem ile takie już większe ciuszki kosztują![]() Co do pączków- jetem z jednym na plusie..a dziś mama tez robi więc..czekam od niej na telefon i lece przynieść do pracy pare cieplutkich
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-11 o 10:11 |
|
|
|
#1502 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez kiedys szukalam bezwzorkowych i znalazlam tylko na stronie http://www.beyond-bedding.com/baby-bedding.html ale nawet nie chcialo mi sie pytac czy za ocean wysylaja. Jakby sie uparl to pewnie tak ale chyba wybiore cos z allegro bardzo pastelowaego albo z mamas&papas.. Cytat:
![]() Poglaszcz psinke ![]() Cytat:
Napewno na kolejnej wizycie lozysko bedzie mialo sie dobrze ale polezec nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Nasz pies czeka na wylizanie pudelka po jogurcie. Slina mu kapie i gapi sie jak w obrazek. Truskawkowe najbardziej mu wchodza. Cytat:
Cytat:
![]() Na pietrze z firmy obok jest taki jeden facet, zawsze wpychal sie do windy przede mna, ale odkad zobaczyl, ze mam bagaz na przodzie, to przepusci i nawet drzwi przytrzyma
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17111542]Zjadłam już jednego pączka,
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny uważajcie na Siebie Szaja ja bym się chyba decydowała na zamianę A ja nie mam pączków, do sklepu nie chce mi się wychodzić, Tż znowu wyjechał. Podrzućcie chociaż jednego
|
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wpadłam się przywitać i zabieram się za dwudniowe nadrabianie ![]() A ja tez nie jadłam pączka...nie wychodzę do sklepu bo nie chcę po przeziębieniu jeszcze, a nie ma kto przynieść buuuu
|
#1506 | |
|
Organizatorka
|
Albo kupuje się gotową masę karmelową w puszce
![]() Cytat:
![]() Mi wczoraj też kolezanka zakupiła kombinezon i jestem bardzo zadowolona bo jest śliczny ![]() A wczoraj byłam na badaniach u gina wszystko mam jak należy jedynie musze troche wage pilnowac bo wychodzi na to że już 5kg na plusie ale dzis jednego pączka muszę zaliczyć ![]() Moje małe oczywiscie jak na każdej wizycie wsadza sobie nogi do buzi i tylko widać jak mu język pracuje ![]() Jak na razie jeszcze nie wszamalam ani jednego pączka ale marzy mi sie jakis jeden z cukrem pudrem i marmoladą różana jednego muszę zjeść...
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Witaam
![]() Dziś mi lepiej, mała mnie z rana obudziła ale poszla dalej spac i ja też ![]() A co do pączków.. Babcia własnie dzwoniła zeby za 15 min ktoś zgłosił sie po pączki bo własnie zaczyna smażyć ![]() a faworków to nie tknę, cały poprzedni tydzień wpierniczałam, az mnie mdliło. |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja-jak istnieje chociaż cień szansy,że dacie radę spłacić to się nie zastanawiajcie tylko bierzcie
![]() mnie właśnie rosną takowe http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/Pieczone-paczki.html jak wyjdą to jakiegoś wsunę
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze a 5kg to nie tak dużo
|
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem ale nie chce żeby mój mały później pączkiem był ![]() A fotki nie mam bo w pracy jestem ![]() Właśnie zapisałam sie do szkoły rodzenia ale qrde dopiero na 10 marca a ja już mam 26tydz i5dz i sama nie wiem 11 spotkań jest to pewne że wszystkich nie obskoczę i sama nie wiem co zrobić ![]() Ile wy dziewczyny płacicie za szkołę bo mi bekneli 300zł to dużo czy mało??? |
||
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja szkołę rodzenia mam od poczatku marca, 6 tygodni, co poniedziałek a szkoła jest za darmo
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, 1 pokój, na wprost kuchnia, oddzielone to to malutkim przedpokojem, i łazienka maleńka - 2,2 metry. Ciasno, chociaż to 48m. Ale choćbyśmy nie wiem, jak kombinowali, nie ma gdzie kącika potem dla dziecka zrobić - mamy jeszcze tylko miejsce na wstawienie łóżeczka i koniec
A jak mała starsza będzie, to co? Natomiast to drugie mieszkanie to 60m, większy i mniejszy pokój (mniejszy jest z balkonem, większy przechodni co prawda, Ale tu już zaczynam kobinować na przyszłość - większy można rozdzielić na 2 części, tam gdzie okno - pokój dla małej, ten z balkonem dla nas, a to co zostanie z większego - zrobić kącik gościnny- miejsce jest, większy pokój to jakieś 25m), nieco większa łazienka, nieco za to mniejsza kuchnia (ale teraz mamy 17m, i dla nas to za dużo), ale za to ma spiżarnię, wnękę taką gdzieś2,5 powierzchni (którą chciałabym porwać na swój warsztat robótkowy, wreszcie by mi małż nie skrzeczał, że połowa szafek zawalona pierdołami ), spory przedpokój również z wnęką ścienną, którą standardowo można na szafkę na buty przerobić, a jest na tyle szeroki, że nam się regał z książkami dodatkowy zmieści. Cytat:
Niskociśnieniowiec raczej jestem, norma dla mnie to 110/50-60. Stópki zimne, paluszki, nosek....![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17111542] ja bym się zdecydowała, 2 pokoje to już fajnie, - no i zawsze jakoś to jest. [/QUOTE] No to masz tak, jak ja No bo musi jakoś być, jak to dobry wojak Szwejk mawiał: nigdy jeszcze tak nie było, żeby jakoś to nie było Małża mi tylko żal, bo znów na niego cała robota spadnie - a ja sama potrafię pomalować ściany, kafelki położyć - a tu teraz nawet sprzątanie poremontowe odpada. I na pewno nie liczyłabym na przeprowadzenie się przed porodem, bo tu naprawdę finansowo nie damy rady. Jeszcze żadnego pączka nie pożarłam
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z rundki po mieście. szukałam czegoś dla małża na walentynki, choć w zasadzie ich nie obchodzimy. ale ostatnio bywa tak, że nawet jak się umówimy, że nie robimy sobie prezentów, to on i tak mnie czymś zaskakuje, a potem mi głupio, że ja dla niego nic nie mam...
oczywiście nic tu nie znalazłam i jutro się chyba przejadę do Gliwic, w zależności od stanu dróg. zaliczyłam też ciuchlandię, ale nie było nic ciekawego. a w zwykłym sklepie dla bobasów kupiłam okrycie kąpielowe z kapturkiem. na razie jedno. różnica w cenie pomiędzy dwoma blisko położonymi sklepami 7,50 ![]() może uda mi się załatwić pewną ważną sprawę remontową, ale żeby nie zapeszyć, na razie nic nie powiem. idę zaraz cykać fotki ciuszkom ![]() Szaja - z opisu wynika, że warto. ja bym brała to mieszkanie. też jeszcze nie jadłam żadnego pączka i nie będę. ale za to mam dziś dyspensę na chipsy
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-02-11 o 12:38 |
|
|
|
#1515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jednego pączka mam na + ale pewnie jeszcze z jednego wciągnę ![]() szaja, ja też bym brała mieszkanko... z resztą jakos sobie poradzicie i poukładacie
|
|
#1516 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17106640]Margoś, jakie krzywił - na swoją córeczkę? Tak tylko mówi, facet jeden Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania [/QUOTE]kurczę, ja wiem jaki sajgon jest przy okazji remontu, ale warto... moja teściowa niedawno się żaliła, że jak dostali swoje przydziałowe dwa pokoiki, odnowili, to pojawiła się możliwość zamiany na dwupoziomowe ładne mieszkanie w tym samym budynku. a im się już nie chciało bawić... i przez dwadzieścia lat nie raz żałowali decyzji. a z resztą sama piszesz że w nowym m i miejsca więcej, i pokój dla dziecka będzie, to ja bym się nie zastanawiała... Cytat:
![]() i w ogóle przywieźli nam meble, małż zdążył złożyć szafę (pół szafy i to bez przykręcenia drzwiczek) i czmychnął do pracy... a ja zostałam z całym bajzlem, kartonami, ciuchami na łóżku i nie wiem za co mam się zabrać, tyle tego jest. zmęczyłam się opróżnianiem starych mebli i brzuch mnie rozbolał... ale mam dzisiaj dołaaa.... |
|||
|
|
|
#1517 |
|
Konto usunięte
|
No ja jestem na tak z mieszkaniem, co nie zmienia faktu, że mnie to przeraża
![]() Emer, odwal się od tej szafy, ale już Leż do góry brzuchem , nie nadwyrężaj się babo Popatrzcie, właśnie przeczytałam... http://barwy-nieszczescia.blog.onet....,ID399229841,n Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi?
|
|
|
|
#1518 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17114729]Tak, 1 pokój, na wprost kuchnia, oddzielone to to malutkim przedpokojem, i łazienka maleńka - 2,2 metry. Ciasno, chociaż to 48m. Ale choćbyśmy nie wiem, jak kombinowali, nie ma gdzie kącika potem dla dziecka zrobić - mamy jeszcze tylko miejsce na wstawienie łóżeczka i koniec
A jak mała starsza będzie, to co? Natomiast to drugie mieszkanie to 60m, większy i mniejszy pokój (mniejszy jest z balkonem, większy przechodni co prawda, Ale tu już zaczynam kobinować na przyszłość - większy można rozdzielić na 2 części, tam gdzie okno - pokój dla małej, ten z balkonem dla nas, a to co zostanie z większego - zrobić kącik gościnny- miejsce jest, większy pokój to jakieś 25m), nieco większa łazienka, nieco za to mniejsza kuchnia (ale teraz mamy 17m, i dla nas to za dużo), ale za to ma spiżarnię, wnękę taką gdzieś2,5 powierzchni (którą chciałabym porwać na swój warsztat robótkowy, wreszcie by mi małż nie skrzeczał, że połowa szafek zawalona pierdołami ), spory przedpokój również z wnęką ścienną, którą standardowo można na szafkę na buty przerobić, a jest na tyle szeroki, że nam się regał z książkami dodatkowy zmieści. [/QUOTE] Chyba sama siebie już do tego większego mieszkania przekonałaś, więc bierz! a jaka radocha przy ponownym urządzaniu się. No i Agatka miałaby swój pokój- to największy plus tego wszystkiego... teraz macie okazję w tym samym budynku zostać, więc tym bardziej. Jak teraz zostaniecie w swoim małym mieszkaniu, to pewnie najdalej za kilka lat i tak będziecie szukać czegoś większego. .. ja bym się nie zastanawiała.
|
|
|
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1711527 0]ślicznioch... uwielbiam zwierzątka akwariowe. właśnie męża namawiam na jakieś, bo od paru lat nic nie mam - a od małego zawsze jakieś rybki były... i mi tak pusto bez akwarium :;(:
tylko mu się wydaje, że się będzie krzywił... raczej właśnie zacznie mu się miło kojarzyć to mię... kurczę, ja wiem jaki sajgon jest przy okazji remontu, ale warto... moja teściowa niedawno się żaliła, że jak dostali swoje przydziałowe dwa pokoiki, odnowili, to pojawiła się możliwość zamiany na dwupoziomowe ładne mieszkanie w tym samym budynku. a im się już nie chciało bawić... i przez dwadzieścia lat nie raz żałowali decyzji. a z resztą sama piszesz że w nowym m i miejsca więcej, i pokój dla dziecka będzie, to ja bym się nie zastanawiała... w jednym ze szpitali lubelskich śpiewają 500zł... 300 to mi się wydaje że w miarę niedrogo... tak niby dużo, ale nie dużo... ja się zastanawiałam i chyba odpuszczę tą szkołę rodzenia. nie wiem... chandra mnie dopadła i zamykam się przed światem. najchętniej bym oprócz rodziny żadnych ludzi nie widywała... hormony? ![]() i w ogóle przywieźli nam meble, małż zdążył złożyć szafę (pół szafy i to bez przykręcenia drzwiczek) i czmychnął do pracy... a ja zostałam z całym bajzlem, kartonami, ciuchami na łóżku i nie wiem za co mam się zabrać, tyle tego jest. zmęczyłam się opróżnianiem starych mebli i brzuch mnie rozbolał... ale mam dzisiaj dołaaa.... u mnie szkoła rodzenia 150zł, dziś sie dowiedziałam a byłam pewna że za darmo..można przyjść dopiero w 32 tygodniu.i za co im płacić? jeszcze się namyślam na USG 4d bo jest już w mojej mieścinie robione przez jednego z ginekologów-150zł.Ale finansowo średnio mi sie to podoba..tż też juz nosem kręci..że chodze prywatnie do jednego więc po co gdzieś indziej.a po to żebym była pewniejsza o dzidka ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-11 o 13:03 |
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17115413]No ja jestem na tak z mieszkaniem, co nie zmienia faktu, że mnie to przeraża
![]() Emer, odwal się od tej szafy, ale już Leż do góry brzuchem , nie nadwyrężaj się babo Popatrzcie, właśnie przeczytałam... http://barwy-nieszczescia.blog.onet....,ID399229841,n Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi? [/QUOTE] I ja nie rozumiem czemu się na to godzi..
|
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1711527 0]
i w ogóle przywieźli nam meble, małż zdążył złożyć szafę (pół szafy i to bez przykręcenia drzwiczek) i czmychnął do pracy... a ja zostałam z całym bajzlem, kartonami, ciuchami na łóżku i nie wiem za co mam się zabrać, tyle tego jest. zmęczyłam się opróżnianiem starych mebli i brzuch mnie rozbolał... ale mam dzisiaj dołaaa.... Odpocznij, szafa nie zając nie ucieknie A doła to chyba po kolei łapiemy, szybko przechodzi wiec sie nie martw [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17115413] Popatrzcie, właśnie przeczytałam... http://barwy-nieszczescia.blog.onet....,ID399229841,n Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi? [/QUOTE]Też już czytałam, dlaczego się godzą: bo się boją, że same sobie nie poradzą, dziecko w drodze i jak tu na siebie zarobić a znając życie to taki gnojek nie pofatyguje się do płacenia alimentów
|
|
|
|
#1522 |
|
Konto usunięte
|
Cate, i byłaby to dla ciebie wystarczająca wymówka, by się godzić na traktowanie gorzej niż psa? Bo alimentów nie zapłaci? Dla mnie nie, ale ja chyba mam wredny charakter
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17116075]Cate, i byłaby to dla ciebie wystarczająca wymówka, by się godzić na traktowanie gorzej niż psa? Bo alimentów nie zapłaci? Dla mnie nie, ale ja chyba mam wredny charakter [/QUOTE]Na szczęście też mam wredny i bym sobie nie pozwoliła ale nie każda kobieta ma tyle odwagi by odejść niestety. |
|
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
ja też płace co 3-4 tygodnie 100zl plus badania i tż bardzo ufa temu doktorowi i chce żebym do niego chodziła ..ale akurat moj doktor nie ma 4d wiec chciałabym zrobić u kogoś innego....
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
wrzutka
![]() niektóre nówki, niektóre jak nówki, niektóre bardziej używane, ale wciąż w bdb stanie. |
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
bry dzień..
u mnie zamieciowo.. sypie jak szalony i ledwo po pączka doszłam w kwestii zakupów to jest tak że sklepy obok siebie mają różne ceny i jak chce się troszkę zaoszczędzić to trzeba pochodzić. Chętnie bym wam pokazała moje ubranka bo wy pokazujecie takie śliczne maleństwa ale mam w kartonie i nie wiem czy odpakowywać.. usg 4d jest drogie bo w warszawie spotkałam się z cenami do 300zł nawet, za to szkoła rodzenia jest za darmo ![]() emerald kobieto odpocznij i nie dołuj się tylko ciesz że mebelki dojechały margo powiedz staremu ze Ty rodzisz i Ty masz ostatnie zdanie w kwestii imienia mi się podobała Martynka a małżowi Maja no a mi nie i powiedziałam że w takim razie szukajmy dalej imienia jakiegoś co nam się spodoba to powiedział że jemu się Martyna podoba a Maja może na drugie damy no i ubranka cudne!!!
Edytowane przez gosiak0512 Czas edycji: 2010-02-11 o 13:21 |
|
|
|
#1527 |
|
Konto usunięte
|
O raju
Piękna sukienusia ta kwiatuszkowa, no i widzę całą wyprawkę do chrztu
|
|
|
|
#1528 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17115413]No ja jestem na tak z mieszkaniem, co nie zmienia faktu, że mnie to przeraża
![]() Emer, odwal się od tej szafy, ale już Leż do góry brzuchem , nie nadwyrężaj się babo Popatrzcie, właśnie przeczytałam... http://barwy-nieszczescia.blog.onet....,ID399229841,n Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi? [/QUOTE]toteż właśnie odpoczywam do góry brzuchem półleżąc ![]() łóżko całe zawalone więc leżeć to ja sobie mogę na podłodze... ![]() a tej kobiety nie rozumiem. wszystko byłoby lepsze od takiego *%*#^(*#^$ |
|
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciagle macam sie po brzuchu czy sie rusza .Rano zawsze zanim wstalam juz charcowala a teraz cisza , budzi sie dopiero jak sie rozruszam i w dzien tez tak roznie . Za to przynajmniej wieczorami jest jak dawniej i o 21 jak sobie juz leze to robi mi piramidki z brzucha Chyba daruje sobie te paczki , smaka mam jak nie wiem ale sie zawzielam bo mam za duzo na plusie cholerka nie wiem z kad mi sie to wzielo . Za to machne sobie troche mniej kaloryczne - roze karnawalowe ( ciasto cos jak na faworki) .Zakupilam tez dzis forme do pieczenia w ksztalcie serca , machne mojemu torcik walentynkowy w sobote - niech sie cieszy ![]() Ide machac te rozyczki
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Margo ciuszki super
Gosiu na innym wątku pisałaś o wózku Espiro. Możesz napisać jaki masz model i jak on się sprawuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

i tez pewnie będzie mi stopniowo przynosić..ale to już wolałabym odkupić..bo wiem ile takie już większe ciuszki kosztują

chciałam przepuścić ludzi na chodniku, bo odśnieżone i odlodzone dołlownie 15 cm szerokości no i wlazłam na taką kupkę śniegu; oczywiście pod puchem był lód i z lekkim impetem siadłam sobie tyłkiem w zaspie... trochę się zestrachałam, ale chyba nic się nie stało... to bardziej był siad płaski niż wywrotka...

Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).

ale dzis jednego pączka muszę zaliczyć 

nie wiem z kad mi sie to wzielo . Za to machne sobie troche mniej kaloryczne - roze karnawalowe ( ciasto cos jak na faworki) .