Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 10:09   #1501
Marta1122
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Lea mam jeszcze karton po 3 letniej majowej bratanicy i tez pewnie będzie mi stopniowo przynosić..ale to już wolałabym odkupić..bo wiem ile takie już większe ciuszki kosztują

Co do pączków- jetem z jednym na plusie..a dziś mama tez robi więc..czekam od niej na telefon i lece przynieść do pracy pare cieplutkich

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-11 o 10:11
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:44   #1502
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy widziałyście może pościel do łóżeczka całkowicie gładką, bez żadnych bajkowych wzorów typu kubuś puchatek czy jakieś krokodyle, żyrafy, misie itp...?
Znalazłam jedną stronę w internecie ale ceny mnie rozbawiły ... Komplety pościeli po 2 tys $...
http://www.petittresor.com/baby-bedd...aspx?group=240
cena szalowa.
ja tez kiedys szukalam bezwzorkowych i znalazlam tylko na stronie http://www.beyond-bedding.com/baby-bedding.html
ale nawet nie chcialo mi sie pytac czy za ocean wysylaja. Jakby sie uparl to pewnie tak ale chyba wybiore cos z allegro bardzo pastelowaego albo z mamas&papas..

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Wróciłam od pani wetki...Pies dostała zastrzyk rozkurczowo- przeciwbólowy, miała lekką gorączkę i pani powiedziała, że źle nie jest- wykryła niewielką bolesność brzuszka. Dziś psia głodówka a potem tylko ryżyk z piersią kurczaczkową i w piątek na kontrolę. Dobrze Dziewczęta, że mnie pogoniłyście , spokojniejsza jestem i jest szansa na spokojną noc, bez wychodzenia na dwór. Dziękuję Wam serdecznie
No i super
Poglaszcz psinke

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
piękne

a ja wrócilam i leżę, dołączyłam do zacnego grona klapiących tyłkiem w śnieg chciałam przepuścić ludzi na chodniku, bo odśnieżone i odlodzone dołlownie 15 cm szerokości no i wlazłam na taką kupkę śniegu; oczywiście pod puchem był lód i z lekkim impetem siadłam sobie tyłkiem w zaspie... trochę się zestrachałam, ale chyba nic się nie stało... to bardziej był siad płaski niż wywrotka...

małż obiadek robi, pomidorki faszerowane
uuuu, doczytalam pozniej, ze nic sie nie stalo
Napewno na kolejnej wizycie lozysko bedzie mialo sie dobrze ale polezec nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
zaraz wam go pokaze tera jest jeszcze jakies 10 cm dłuzszy i troche grubszy :-P
o, czyli to sprawca nocnego zamieszania
przyjemniaczek

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17106640]Margoś, jakie krzywił - na swoją córeczkę? Tak tylko mówi, facet jeden

Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).
Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania
Pokombinujce cos moze bo chyba warto na wieksze zamienic..

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ojj kochane.. nie wyobrażam sobie domu bez psa
A moja, jak np jem batona to zadowoli się papierkiem Wyliże i zadowolona, samego batona nie chce
ja tez.
Nasz pies czeka na wylizanie pudelka po jogurcie. Slina mu kapie i gapi sie jak w obrazek. Truskawkowe najbardziej mu wchodza.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A propos chodzenia... Dziś pierwszy raz od dawna jechałam busem do pracy. 2/3 autobusu to chłopy w wieku 20-35 lat. Jak fajnie reagują na babę z brzuchem... Strasznie śpią mocno, podnoszą oczy jak się kobita zatrzymuje przy nich i zasypiają natychmiast jak niedźwiedzie, w sekundę...
Normalnie chichrałam się w szalik, tak mnie ubawili.
Cytat:
też pingwinkuję , a zaspa dobra, mięciutka
ale już więcej nie chcę klapać...

ja ostatnio jechałam metrem do lekarza, a między stacjami któtymi ja jeżdżę poruszają się głównie studenci i uczniowie... stanęłam blisko drze coby się potem z brzuchem nie pchać, wszyscy siedzę i oczywiście udają że nic nie widzą. koło mnie siedział taki chcłopaczek z 16-17 lat i tak mi co chwila zaglądał pod płaszczyk... płaszczyk mam krótki taki trochę z koła cięty i brzuszek widać głównie z dołu... chłopak tak zagląda, zagląda, przygląda się mnie, znów kuka pod płaszczyk, aż mi się głupio zrobiło... w końcu po 15 minutach jak już wysiadałam to pyta" to może chce Pani sobie usiąść?"
kulturalne chlopaki, nie ma co

Na pietrze z firmy obok jest taki jeden facet, zawsze wpychal sie do windy przede mna, ale odkad zobaczyl, ze mam bagaz na przodzie, to przepusci i nawet drzwi przytrzyma

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:59   #1503
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
też pingwinkuję , a zaspa dobra, mięciutka
ale już więcej nie chcę klapać...

ja ostatnio jechałam metrem do lekarza, a między stacjami któtymi ja jeżdżę poruszają się głównie studenci i uczniowie... stanęłam blisko drze coby się potem z brzuchem nie pchać, wszyscy siedzę i oczywiście udają że nic nie widzą. koło mnie siedział taki chcłopaczek z 16-17 lat i tak mi co chwila zaglądał pod płaszczyk... płaszczyk mam krótki taki trochę z koła cięty i brzuszek widać głównie z dołu... chłopak tak zagląda, zagląda, przygląda się mnie, znów kuka pod płaszczyk, aż mi się głupio zrobiło... w końcu po 15 minutach jak już wysiadałam to pyta" to może chce Pani sobie usiąść?"
Szybkotrybny jakiś.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17111542]Zjadłam już jednego pączka, jeszcze dwa czekają w kolejce.[/QUOTE] A ja dwa i z 5 faworków... I już mi uszami wyłażą...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:54   #1504
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

Dziewczyny uważajcie na Siebie
Szaja ja bym się chyba decydowała na zamianę

A ja nie mam pączków, do sklepu nie chce mi się wychodzić, Tż znowu wyjechał. Podrzućcie chociaż jednego
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:57   #1505
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry

Wpadłam się przywitać i zabieram się za dwudniowe nadrabianie
A ja tez nie jadłam pączka...nie wychodzę do sklepu bo nie chcę po przeziębieniu jeszcze, a nie ma kto przynieść buuuu
Stary 2010-02-11, 11:59   #1506
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
Gotujesz mleczko ok 3 godz, studzisz, wykładasz na wafle
Albo kupuje się gotową masę karmelową w puszce

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
To ja sie chwale moimi pierwszymi typowo dziewuszkowymi zakupami
na pierwszych 4 fotach ubranka na 62 , pozniej na 68 i kombinezonik w ktorym sie zakochalam i najchetniej bym sama zalozyla taki milutki ,na 74 .
Śliczne ciuszki kombinezon uroczy

Mi wczoraj też kolezanka zakupiła kombinezon i jestem bardzo zadowolona bo jest śliczny
A wczoraj byłam na badaniach u gina wszystko mam jak należy jedynie musze troche wage pilnowac bo wychodzi na to że już 5kg na plusie więc koniec ze słodyczami i jedzeniem wieczorem ale dzis jednego pączka muszę zaliczyć
Moje małe oczywiscie jak na każdej wizycie wsadza sobie nogi do buzi i tylko widać jak mu język pracuje chyba mu się tam naprawde nudzi skoro tak lubi te swoje stopki
Jak na razie jeszcze nie wszamalam ani jednego pączka ale marzy mi sie jakis jeden z cukrem pudrem i marmoladą różana jednego muszę zjeść...
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:01   #1507
kardashi
Zakorzenienie

Witaam
Dziś mi lepiej, mała mnie z rana obudziła ale poszla dalej spac i ja też

A co do pączków.. Babcia własnie dzwoniła zeby za 15 min ktoś zgłosił sie po pączki bo własnie zaczyna smażyć
a faworków to nie tknę, cały poprzedni tydzień wpierniczałam, az mnie mdliło.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:05   #1508
annLee
Zakorzenienie

Szaja-jak istnieje chociaż cień szansy,że dacie radę spłacić to się nie zastanawiajcie tylko bierzcie

mnie właśnie rosną takowe
http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/Pieczone-paczki.html

jak wyjdą to jakiegoś wsunę

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:06   #1509
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Mi wczoraj też kolezanka zakupiła kombinezon i jestem bardzo zadowolona bo jest śliczny
A wczoraj byłam na badaniach u gina wszystko mam jak należy jedynie musze troche wage pilnowac bo wychodzi na to że już 5kg na plusie więc koniec ze słodyczami i jedzeniem wieczorem ale dzis jednego pączka muszę zaliczyć
A gdzie fotka
Super, że wszystko dobrze a 5kg to nie tak dużo
Stary 2010-02-11, 12:06   #1510
annLee
Zakorzenienie

Kardashi-ale masz dobrze z taką babcią !

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:15   #1511
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
Witaam
Dziś mi lepiej, mała mnie z rana obudziła ale poszla dalej spac i ja też

A co do pączków.. Babcia własnie dzwoniła zeby za 15 min ktoś zgłosił sie po pączki bo własnie zaczyna smażyć
a faworków to nie tknę, cały poprzedni tydzień wpierniczałam, az mnie mdliło.
Kardashi podaj adres babci to ja zgłoszę się po pączki

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Szaja-jak istnieje chociaż cień szansy,że dacie radę spłacić to się nie zastanawiajcie tylko bierzcie

mnie właśnie rosną takowe
http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/Pieczone-paczki.html

jak wyjdą to jakiegoś wsunę
Widzę że też okupujesz tą stronkę z wypiekami bo ja ją uwielbiammmm zasze jak cos z niej pieke to wszystko wychodzi jak z obrazka

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A gdzie fotka
Super, że wszystko dobrze a 5kg to nie tak dużo
Wiem ale nie chce żeby mój mały później pączkiem był
A fotki nie mam bo w pracy jestem

Właśnie zapisałam sie do szkoły rodzenia ale qrde dopiero na 10 marca a ja już mam 26tydz i5dz i sama nie wiem 11 spotkań jest to pewne że wszystkich nie obskoczę i sama nie wiem co zrobić
Ile wy dziewczyny płacicie za szkołę bo mi bekneli 300zł to dużo czy mało???
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:18   #1512
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Kardashi podaj adres babci to ja zgłoszę się po pączki

Widzę że też okupujesz tą stronkę z wypiekami bo ja ją uwielbiammmm zasze jak cos z niej pieke to wszystko wychodzi jak z obrazka

Wiem ale nie chce żeby mój mały później pączkiem był
A fotki nie mam bo w pracy jestem

Właśnie zapisałam sie do szkoły rodzenia ale qrde dopiero na 10 marca a ja już mam 26tydz i5dz i sama nie wiem 11 spotkań jest to pewne że wszystkich nie obskoczę i sama nie wiem co zrobić
Oo niee.. Adresu nie podam

Ja szkołę rodzenia mam od poczatku marca, 6 tygodni, co poniedziałek a szkoła jest za darmo

Stary 2010-02-11, 12:28   #1513
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

A teraz masz 1 pokój?
Jak tak to ja bym mocno dumała. Warto.
Tak, 1 pokój, na wprost kuchnia, oddzielone to to malutkim przedpokojem, i łazienka maleńka - 2,2 metry. Ciasno, chociaż to 48m. Ale choćbyśmy nie wiem, jak kombinowali, nie ma gdzie kącika potem dla dziecka zrobić - mamy jeszcze tylko miejsce na wstawienie łóżeczka i koniec A jak mała starsza będzie, to co?

Natomiast to drugie mieszkanie to 60m, większy i mniejszy pokój (mniejszy jest z balkonem, większy przechodni co prawda, Ale tu już zaczynam kobinować na przyszłość - większy można rozdzielić na 2 części, tam gdzie okno - pokój dla małej, ten z balkonem dla nas, a to co zostanie z większego - zrobić kącik gościnny- miejsce jest, większy pokój to jakieś 25m), nieco większa łazienka, nieco za to mniejsza kuchnia (ale teraz mamy 17m, i dla nas to za dużo), ale za to ma spiżarnię, wnękę taką gdzieś2,5 powierzchni (którą chciałabym porwać na swój warsztat robótkowy, wreszcie by mi małż nie skrzeczał, że połowa szafek zawalona pierdołami ), spory przedpokój również z wnęką ścienną, którą standardowo można na szafkę na buty przerobić, a jest na tyle szeroki, że nam się regał z książkami dodatkowy zmieści.

Cytat:

SZaja ma niskie ciśnienie, musi dbać, że jej je ktoś dźwigał od czasu do czasu...
A żebyś wiedziała Niskociśnieniowiec raczej jestem, norma dla mnie to 110/50-60. Stópki zimne, paluszki, nosek....

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17111542]
ja bym się zdecydowała, 2 pokoje to już fajnie, a kasa to nie problem, kredyty są dla ludzi. Ale ja z zasady na wariata decyzję podejmuje, nie zważając na nic, zawsze gadam: jakoś to będzie. - no i zawsze jakoś to jest.

[/QUOTE]

No to masz tak, jak ja No bo musi jakoś być, jak to dobry wojak Szwejk mawiał: nigdy jeszcze tak nie było, żeby jakoś to nie było Małża mi tylko żal, bo znów na niego cała robota spadnie - a ja sama potrafię pomalować ściany, kafelki położyć - a tu teraz nawet sprzątanie poremontowe odpada. I na pewno nie liczyłabym na przeprowadzenie się przed porodem, bo tu naprawdę finansowo nie damy rady.

Jeszcze żadnego pączka nie pożarłam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:35   #1514
margo80
Zakorzenienie

właśnie wróciłam z rundki po mieście. szukałam czegoś dla małża na walentynki, choć w zasadzie ich nie obchodzimy. ale ostatnio bywa tak, że nawet jak się umówimy, że nie robimy sobie prezentów, to on i tak mnie czymś zaskakuje, a potem mi głupio, że ja dla niego nic nie mam...
oczywiście nic tu nie znalazłam i jutro się chyba przejadę do Gliwic, w zależności od stanu dróg.

zaliczyłam też ciuchlandię, ale nie było nic ciekawego.
a w zwykłym sklepie dla bobasów kupiłam okrycie kąpielowe z kapturkiem. na razie jedno. różnica w cenie pomiędzy dwoma blisko położonymi sklepami 7,50

może uda mi się załatwić pewną ważną sprawę remontową, ale żeby nie zapeszyć, na razie nic nie powiem.

idę zaraz cykać fotki ciuszkom

Szaja - z opisu wynika, że warto. ja bym brała to mieszkanie.

też jeszcze nie jadłam żadnego pączka i nie będę. ale za to mam dziś dyspensę na chipsy

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-02-11 o 12:38
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:43   #1515
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
kulturalne chlopaki, nie ma co

Na pietrze z firmy obok jest taki jeden facet, zawsze wpychal sie do windy przede mna, ale odkad zobaczyl, ze mam bagaz na przodzie, to przepusci i nawet drzwi przytrzyma
ano, kulturne

Cytat:
Szybkotrybny jakiś.

A ja dwa i z 5 faworków... I już mi uszami wyłażą...
wyjątkowo
ja jednego pączka mam na + ale pewnie jeszcze z jednego wciągnę

szaja, ja też bym brała mieszkanko... z resztą jakos sobie poradzicie i poukładacie

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:44   #1516
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
...
no bo to taki wodny zaraz wam go pokaze tera jest jeszcze jakies 10 cm dłuzszy i troche grubszy :-P
ślicznioch... uwielbiam zwierzątka akwariowe. właśnie męża namawiam na jakieś, bo od paru lat nic nie mam - a od małego zawsze jakieś rybki były... i mi tak pusto bez akwarium :;(:
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a ja właśnie usłyszałam od małża, że on się może zgodzić na Hanię, ale będzie się całe życie krzywił wymawiając to imię, bo go nie cierpi...
kolejna próba nieudana, a mi humor siadł od razu...
tylko mu się wydaje, że się będzie krzywił... raczej właśnie zacznie mu się miło kojarzyć to mię...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17106640]Margoś, jakie krzywił - na swoją córeczkę? Tak tylko mówi, facet jeden

Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).
Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania [/QUOTE]
kurczę, ja wiem jaki sajgon jest przy okazji remontu, ale warto... moja teściowa niedawno się żaliła, że jak dostali swoje przydziałowe dwa pokoiki, odnowili, to pojawiła się możliwość zamiany na dwupoziomowe ładne mieszkanie w tym samym budynku. a im się już nie chciało bawić... i przez dwadzieścia lat nie raz żałowali decyzji. a z resztą sama piszesz że w nowym m i miejsca więcej, i pokój dla dziecka będzie, to ja bym się nie zastanawiała...
Cytat:
...
w jednym ze szpitali lubelskich śpiewają 500zł... 300 to mi się wydaje że w miarę niedrogo... tak niby dużo, ale nie dużo... ja się zastanawiałam i chyba odpuszczę tą szkołę rodzenia. nie wiem... chandra mnie dopadła i zamykam się przed światem. najchętniej bym oprócz rodziny żadnych ludzi nie widywała... hormony?

i w ogóle przywieźli nam meble, małż zdążył złożyć szafę (pół szafy i to bez przykręcenia drzwiczek) i czmychnął do pracy... a ja zostałam z całym bajzlem, kartonami, ciuchami na łóżku i nie wiem za co mam się zabrać, tyle tego jest. zmęczyłam się opróżnianiem starych mebli i brzuch mnie rozbolał... ale mam dzisiaj dołaaa....
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:48   #1517
Konto usunięte

No ja jestem na tak z mieszkaniem, co nie zmienia faktu, że mnie to przeraża

Emer, odwal się od tej szafy, ale już Leż do góry brzuchem , nie nadwyrężaj się babo

Popatrzcie, właśnie przeczytałam...
http://barwy-nieszczescia.blog.onet....,ID399229841,n

Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:52   #1518
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17114729]Tak, 1 pokój, na wprost kuchnia, oddzielone to to malutkim przedpokojem, i łazienka maleńka - 2,2 metry. Ciasno, chociaż to 48m. Ale choćbyśmy nie wiem, jak kombinowali, nie ma gdzie kącika potem dla dziecka zrobić - mamy jeszcze tylko miejsce na wstawienie łóżeczka i koniec A jak mała starsza będzie, to co?

Natomiast to drugie mieszkanie to 60m, większy i mniejszy pokój (mniejszy jest z balkonem, większy przechodni co prawda, Ale tu już zaczynam kobinować na przyszłość - większy można rozdzielić na 2 części, tam gdzie okno - pokój dla małej, ten z balkonem dla nas, a to co zostanie z większego - zrobić kącik gościnny- miejsce jest, większy pokój to jakieś 25m), nieco większa łazienka, nieco za to mniejsza kuchnia (ale teraz mamy 17m, i dla nas to za dużo), ale za to ma spiżarnię, wnękę taką gdzieś2,5 powierzchni (którą chciałabym porwać na swój warsztat robótkowy, wreszcie by mi małż nie skrzeczał, że połowa szafek zawalona pierdołami ), spory przedpokój również z wnęką ścienną, którą standardowo można na szafkę na buty przerobić, a jest na tyle szeroki, że nam się regał z książkami dodatkowy zmieści.
[/QUOTE]
Chyba sama siebie już do tego większego mieszkania przekonałaś, więc bierz! Finansowo zawsze jakoś to będzie, a jaka radocha przy ponownym urządzaniu się. No i Agatka miałaby swój pokój- to największy plus tego wszystkiego... teraz macie okazję w tym samym budynku zostać, więc tym bardziej. Jak teraz zostaniecie w swoim małym mieszkaniu, to pewnie najdalej za kilka lat i tak będziecie szukać czegoś większego. .. ja bym się nie zastanawiała.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 13:02   #1519
Marta1122
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1711527 0]ślicznioch... uwielbiam zwierzątka akwariowe. właśnie męża namawiam na jakieś, bo od paru lat nic nie mam - a od małego zawsze jakieś rybki były... i mi tak pusto bez akwarium :;(:

tylko mu się wydaje, że się będzie krzywił... raczej właśnie zacznie mu się miło kojarzyć to mię...

kurczę, ja wiem jaki sajgon jest przy okazji remontu, ale warto... moja teściowa niedawno się żaliła, że jak dostali swoje przydziałowe dwa pokoiki, odnowili, to pojawiła się możliwość zamiany na dwupoziomowe ładne mieszkanie w tym samym budynku. a im się już nie chciało bawić... i przez dwadzieścia lat nie raz żałowali decyzji. a z resztą sama piszesz że w nowym m i miejsca więcej, i pokój dla dziecka będzie, to ja bym się nie zastanawiała...

w jednym ze szpitali lubelskich śpiewają 500zł... 300 to mi się wydaje że w miarę niedrogo... tak niby dużo, ale nie dużo... ja się zastanawiałam i chyba odpuszczę tą szkołę rodzenia. nie wiem... chandra mnie dopadła i zamykam się przed światem. najchętniej bym oprócz rodziny żadnych ludzi nie widywała... hormony?

i w ogóle przywieźli nam meble, małż zdążył złożyć szafę (pół szafy i to bez przykręcenia drzwiczek) i czmychnął do pracy... a ja zostałam z całym bajzlem, kartonami, ciuchami na łóżku i nie wiem za co mam się zabrać, tyle tego jest. zmęczyłam się opróżnianiem starych mebli i brzuch mnie rozbolał... ale mam dzisiaj dołaaa.... [/QUOTE]

u mnie szkoła rodzenia 150zł, dziś sie dowiedziałam a byłam pewna że za darmo..można przyjść dopiero w 32 tygodniu.i za co im płacić?
jeszcze się namyślam na USG 4d bo jest już w mojej mieścinie robione przez jednego z ginekologów-150zł.Ale finansowo średnio mi sie to podoba..tż też juz nosem kręci..że chodze prywatnie do jednego więc po co gdzieś indziej.a po to żebym była pewniejsza o dzidka

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-11 o 13:03
Stary 2010-02-11, 13:08   #1520
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17115413]No ja jestem na tak z mieszkaniem, co nie zmienia faktu, że mnie to przeraża

Emer, odwal się od tej szafy, ale już Leż do góry brzuchem , nie nadwyrężaj się babo

Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi? [/QUOTE]

I ja nie rozumiem czemu się na to godzi..

Stary 2010-02-11, 13:09   #1521
cate_
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1711527 0]
i w ogóle przywieźli nam meble, małż zdążył złożyć szafę (pół szafy i to bez przykręcenia drzwiczek) i czmychnął do pracy... a ja zostałam z całym bajzlem, kartonami, ciuchami na łóżku i nie wiem za co mam się zabrać, tyle tego jest. zmęczyłam się opróżnianiem starych mebli i brzuch mnie rozbolał... ale mam dzisiaj dołaaa.... [/QUOTE]
Odpocznij, szafa nie zając nie ucieknie
A doła to chyba po kolei łapiemy, szybko przechodzi wiec sie nie martw
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17115413]

Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi? [/QUOTE]
Też już czytałam, dlaczego się godzą: bo się boją, że same sobie nie poradzą, dziecko w drodze i jak tu na siebie zarobić a znając życie to taki gnojek nie pofatyguje się do płacenia alimentów
Stary 2010-02-11, 13:10   #1522
Konto usunięte

Cate, i byłaby to dla ciebie wystarczająca wymówka, by się godzić na traktowanie gorzej niż psa? Bo alimentów nie zapłaci? Dla mnie nie, ale ja chyba mam wredny charakter
Stary 2010-02-11, 13:13   #1523
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
u mnie szkoła rodzenia 150zł, dziś sie dowiedziałam a byłam pewna że za darmo..można przyjść dopiero w 32 tygodniu.i za co im płacić?
jeszcze się namyślam na USG 4d bo jest już w mojej mieścinie robione przez jednego z ginekologów-150zł.Ale finansowo średnio mi sie to podoba..tż też juz nosem kręci..że chodze prywatnie do jednego więc po co gdzieś indziej.a po to żebym była pewniejsza o dzidka
Ja z każdą wizytę płace 120 zł, do tego badania dochodzą ale na szczęście Tż na to akurat jest w stanie oddać wszystkie pieniądze

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17116075]Cate, i byłaby to dla ciebie wystarczająca wymówka, by się godzić na traktowanie gorzej niż psa? Bo alimentów nie zapłaci? Dla mnie nie, ale ja chyba mam wredny charakter [/QUOTE]
Na szczęście też mam wredny i bym sobie nie pozwoliła ale nie każda kobieta ma tyle odwagi by odejść niestety.
Stary 2010-02-11, 13:14   #1524
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ja z każdą wizytę płace 120 zł, do tego badania dochodzą ale na szczęście Tż na to akurat jest w stanie oddać wszystkie pieniądze
ja też płace co 3-4 tygodnie 100zl plus badania i tż bardzo ufa temu doktorowi i chce żebym do niego chodziła ..ale akurat moj doktor nie ma 4d wiec chciałabym zrobić u kogoś innego....

Stary 2010-02-11, 13:18   #1525
margo80
Zakorzenienie

wrzutka
niektóre nówki, niektóre jak nówki, niektóre bardziej używane, ale wciąż w bdb stanie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 13:19   #1526
gosiak0512
Zakorzenienie

bry dzień..
u mnie zamieciowo.. sypie jak szalony i ledwo po pączka doszłam
w kwestii zakupów to jest tak że sklepy obok siebie mają różne ceny i jak chce się troszkę zaoszczędzić to trzeba pochodzić.

Chętnie bym wam pokazała moje ubranka bo wy pokazujecie takie śliczne maleństwa ale mam w kartonie i nie wiem czy odpakowywać..

usg 4d jest drogie bo w warszawie spotkałam się z cenami do 300zł nawet, za to szkoła rodzenia jest za darmo

emerald kobieto odpocznij i nie dołuj się tylko ciesz że mebelki dojechały

margo powiedz staremu ze Ty rodzisz i Ty masz ostatnie zdanie w kwestii imienia mi się podobała Martynka a małżowi Maja no a mi nie i powiedziałam że w takim razie szukajmy dalej imienia jakiegoś co nam się spodoba to powiedział że jemu się Martyna podoba a Maja może na drugie damy no i ubranka cudne!!!

Edytowane przez gosiak0512
Czas edycji: 2010-02-11 o 13:21
gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 13:20   #1527
Konto usunięte

O raju Piękna sukienusia ta kwiatuszkowa, no i widzę całą wyprawkę do chrztu
Stary 2010-02-11, 13:23   #1528
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17115413]No ja jestem na tak z mieszkaniem, co nie zmienia faktu, że mnie to przeraża

toteż właśnie odpoczywam do góry brzuchem półleżąc

łóżko całe zawalone więc leżeć to ja sobie mogę na podłodze...

a tej kobiety nie rozumiem. wszystko byłoby lepsze od takiego *%*#^(*#^$
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 13:27   #1529
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość

my dzisiaj 23 tc zaczynamy a Zuzia zmieniła całkiem przyzwyczajenia i pory baraszkowania i tak mi dziwnie..
i jest jakaś taka mniej aktywna no i teoretycznie wiem że nie zawsze musi brykać jak szalona ale babska natura ma to do siebie że lubimy panikować.....
a mąż tylko się ze mnie śmieje jak do niej pukam - mówi zostaw ją jeszcze da Ci popalić że Ci się odechce - hmmm pewnie ma rację ale ja lubię czuć jak ona sobie wierzga nóżkami (albo rączkami)
miłego dnia

no i uważać z ilością pączków
Moja dzidzia tez zmienila pory brykania i tez mi jakos nieswojo ciagle macam sie po brzuchu czy sie rusza .Rano zawsze zanim wstalam juz charcowala a teraz cisza , budzi sie dopiero jak sie rozruszam i w dzien tez tak roznie . Za to przynajmniej wieczorami jest jak dawniej i o 21 jak sobie juz leze to robi mi piramidki z brzucha

Chyba daruje sobie te paczki , smaka mam jak nie wiem ale sie zawzielam bo mam za duzo na plusie cholerka nie wiem z kad mi sie to wzielo . Za to machne sobie troche mniej kaloryczne - roze karnawalowe ( ciasto cos jak na faworki) .

Zakupilam tez dzis forme do pieczenia w ksztalcie serca , machne mojemu torcik walentynkowy w sobote - niech sie cieszy
Ide machac te rozyczki

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 13:29   #1530
cate_
Zadomowienie

Margo ciuszki super

Gosiu na innym wątku pisałaś o wózku Espiro. Możesz napisać jaki masz model i jak on się sprawuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości