![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VIII
Cytat:
![]() Wiem, że samo zdawanie egzaminów to wystarczająca presja, a gdy dochodzi jeszcze nacisk ze strony rodziców, to trzeba naprawdę mieć mocną psychikę, żeby przetrzymać taki stres. Pamiętaj, że stres może albo Ciebie zniszczyć, albo zmobilizować do walki. Każda kolejna jazda bardziej oswaja Ciebie z samochodem, nad pewnymi rzeczami (typu znaki, linie) w końcu nawet przestajesz się zastanawiać i automatycznie reagujesz. Niektórzy mają szczęście i są na tyle pewni siebie, że zdają za pierwszym razem, inni potrzebują więcej praktyki, ale nie oznacza to, że są gorszymi kierowcami. Po prostu muszą również nabrać pewności siebie, wyrobić w sobie naturalne nawyki. Pewnie, że boli fakt wydanie kolejnej stówy na egzamin, boli fakt, że znowu dało się ciała. Pomyśl, że każde kolejne podejście wzmacnia Cię psychicznie. Według mnie lepiej zdać za 15 razem niż w ogóle się poddać. Nigdy bym sobie nie wybaczyła, że podjęłam się czegoś, a nie doprowadziłam tego do końca, bo się bałam. Moja siostra była właśnie zrezygnowana, bo dwa razy oblała i mówiła mi, że zastanawiała się czy to był w ogóle dobry pomysł, a może lepiej odpuścić sobie. Namówiłam ją, żebyśmy zdawały razem, żeby się nie poddawała. Jak ostatnio jeździła po mieście z instruktorem, to była z siebie naprawdę zadowolona, bo przezwyciężyła strach i była bardziej pewna siebie. Dopiero wtedy jazda zaczęła sprawiać jej przyjemność. Także, pixelka, życzę powodzenia i postaraj się dać z siebie wszystko! ![]() Dziewczyny, trzymajcie kciuki za mnie i moją siostrę jutro (egzamin niby na 12, choć pewnie ze dwie godzinki posiedzimy bezczynnie)!!! Mam nadzieję, że w czwartek nie stracę rezonu i tym razem się uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jakie to jest najbardziej poranbane skrzyzowanie w Gdansku? pytam bo tez tu zdaje ![]() postanowilam, ze znow zaczne sie tu udzielac, moze tym razem wasze kciuki pomoga mi w koncu zdac ostatni raz pisalam chyba w czesci VI, a tu juz VIII a ja wciaz bez prawka ![]() zapisalam sie na kurs we wrzesniu 2008 roku, do maja zdazylam oblac 4 egzmiany, skonczyla mi sie waznosc egzaminu teoretycznego no i postawnowilam, ze zrobie sobie przerwe, a w zasadzie sytucaja zyciowa zrobila to za mnie w pazdzierniku postanowilam ze wracam do gry, zapisalam sie na egz najpierw teoretyczny, w grudniu mialam praktyke ktora po raz kolejny oblalam, no i teraz czekam na kolejny egzamin- ktory odbedzie sie 24 lutego z perspektywy czasu , musze przyznac , ze ta przerwa wiele mi dala, nabralam dystansu i oczekiwanie na ten grudniowy egzamin nie wywolywalo we mnie juz tylu emocji, nawet siedzac w poczekalni, czekajac , az wywolaja moje nazwisko stres byl o wiele mniejszy niz na wszytskich poprzednich egzminach, mam nadzieje , ze tym razem tez tak bedzie i w koncu uda mi sie zdac, bo tym razem zalezy mi na tym tak bardzo jak nigdy wczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
niniona witaj
![]() ![]() Tak mi szkoda Was dziewczyny, które nie możecie zdać... Przecież na pewno umiecie jeździć, wiecie co i jak. A zawsze coś (np. stres) lub ktoś (np. egzaminator) Wam w tym przeszkodzi. Ale nie ma co się załamywać to chyba nic nie da. Trzeba walczyć do końca. I mam nadzieję, że z każdym dniem, każdym tygodniem będzie na tym forum coraz więcej radości z pozytywnych wyników! ![]()
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pierwsze dwa podejścia nie wierzyłam w siebie, bałabym się wsiąść do samochodu. Trzecim razem podeszłam bardziej pewnie, niestety oblałam na placu przy wyjeżdżaniu ze wzniesienia ( ![]() Za czwartym podejściem znów oblałam na placu... Zrobiłam sobie długą przerwę, mam nadzieję na ponowne podejście podczas wakacji, choć teraz czuję się bardziej pewnie niż poprzednim razem. Chyba ta przerwa dużo daje. Pomoże podejść do egzaminu z większą pewnością siebie i dystansem... Mam zamiar wykupić tyle godzin by mieć stuprocentową pewność, że jednak nie popełnię żadnego błędu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
jednoczesnie uwazam ze nie jestem jakims fatalnym kierowcom, wiem ze inni jezdza gorzej a zdaja, mysle ze wiele (w moim przypadku) zalezy wlasnie od poziomu stresu no i szczescia moj Tz byl swiecie przekonany, ze jestem ofiarom losu i w ogle nie nadaje sie do jazdy, a po kazdym oblanym egzmainie tylko sie w tym utwerdzal ( oczywiscie nigdy mi tak nie pwoiedzial ale to sie czuje ![]() ![]() ![]() a jesli chodzi o przerwe, to wydawalo mi sie , ze jak wsiade do samochodu po ponad 7-miesiecznej przerwie to nie bede pamietac nic a nic i bede musiala sie uczyc wszystkiego od nowa a bylo tak jakbym ostatni raz w samochodzie siedziala dzien wczesniej, jak sie przekonalam tego sie nie zapomina, podobnie jak jazdy na rowerze ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że za każdym razem oblewałam ze swojej winy. nie ma co twierdzić, że było inaczej, bo nie było. z tżtem mam to samo. ciągle odczuwam coś takiego, jakby... on od razu wiedział, że obleje. jakby miał mnie za jakąś niedorajdę. identycznie jak Ty jestem zirytowana faktem, że tylu kierowców jest, którzy gorzej jeżdżą i jeździli ode mnie, a mają prawo jazdy. bo im akurat ta najważniejsza jazda w życiu - na egzaminie, wyszła pozytywnie. bo może się nie stresowali tak, bo może mieli lepszego egzaminatora, bo może nie popełnili takich błędów, jak ja. a wcale nie musza być lepszymi kierowcami. chciałam za wszelką cenę zdać ten egzamin, zanim skończy mi się ważność teorii, ale już mam to gdzieś. teraz za bardzo się tym stresuję. niestety - z dnia na dzień coraz bardziej. gdy tylko pomyślę o tym, że może pojade i się zapisze - od razu robi mi się gorąco, nie mogę spać... nigdy nic tak mnie nie stresowało. więc trzymam za każdą kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam i roczne przerwy przez różne wydarzenia w moim życiu, w sumie to nie wiem, czy zaszkodziły, czy pomogły, jestem neutralnie nastawiona. ![]() Ja Was podczytuję, ale nie zawsze mam czas, żeby się rozpisać, więc wybaczcie mi to i wiedzcie, że trzymam mocno za wszystkie kciuki. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak tam ??
![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
niestety - oblałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez pavas55 Czas edycji: 2010-02-10 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale znam to uczucie, też miałam taki egzamin spoko egzaminator a ja tak pięknie na łuku oblałam ![]() Tobie też się uda z pewnością ![]() ![]() ![]() ![]() Ja już prawko odebrałam, ale jakoś z przyzwyczajenia tu zaglądam i z wami pisze ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
slavia - tak mi przykro, ale nie poddawaj się
![]() szkoda, że masz tak odległy termin następnego egzaminu, granda żeby tyle czekać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja czytalam, ze na slasku dlugo sie czeka, w poprzedniej czesci dziewczyny pisaly ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sama nie wiem co się stało.. po prostu wjechałam na słupek mimo, że dotychczas nigdy łuk nie sprawiał mi problemu.. ale poddać się nie mam zamiaru ![]() ![]() no nic, czekamy teraz na wieści od innych dziewczyn i trzymamy kciuki za te z jutrzejszym egzaminem. Dzięki wszystkim za słowa otuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() trzymam za Ciebie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
slavia --->
![]() niniona---> to takie skrzyżowanie jak się wyjeżdża w lewo z PORDu i masz przejazd kolejowy ze stopem i pierwszeństwo mają ci jadący z prawej z takiego łuku. No i dodatkowo masz zawracające L-ki i zajezdnię autobusową. Dla mnie największą presją są rodzice, TZ i znajomi. Jak wszyscy po kolei się pytają i musze im ze szczegółami wyjaśniać moje kolejne porażki. Jestem osobą ambitną, egzaminy zawsze zdaje za pierwszym razem, jestem solidna i wiem, że jak się naucze to zdam. Exam na prawko jest dla mnie pierwszą w życiu sytuacją, gdzie mimo, że wszystko umiem, to zdać nie moge. I mam już dość wszystkich "wujków dobra rada", którzy sami zdając egzamin w latach 60-tych mówią mi, jaka to jestem słaba, bo "oni zdali za pierwszym razem". I nijak mówić im, że to jest inny PORD, inny Gdańsk, inny egzamin i inni ludzie. I nie można im przetłumaczyć, że to nie zawsze mój brak umiejętności (zresztą jakie umiejętności mogę mieć po 30 godzinach za kierownicą) ale i pech na drodze mają duży wpływ na moje zdanie lub nie. Jak musze być jedyną osobą na skrzyżowaniu, która wie, jak się na nim jeździ, a do tego ma gbura po prawej, presje wszystkich, i naprawdę podejmuje inne decyzje, często gorsze, niż jak jeżdżę na luzie z instruktorem. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() widzę że zdawałaś na Śląsku, tylko u nas takie terminy są ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a gdzież się podziała PIXELKA? miałyśmy egzamin dzisiaj i myslałam od razu po jak się jej wiedzie a tutaj nadal brak wieści.. owieczkaa - dzięki, już mi trochę przeszło ![]() Anusiak24 - jestem z Katowic ale egzaminy zdaję w Tychach.. przeniosłam tam swego czasu papiery myśląc, że terminy są krótsze.. Edytowane przez slavia Czas edycji: 2010-02-10 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
a jesli chodzi o egzaminy to i dla mnie prawo jazdy jest pierwszy egzminem z ktorym nie moge sobie poradzic, zawsze wszytsko szlo mi gladko, bez przeszkod, zawsze jak nie nalepsza to przynajmniej w czolowce, a w tym przypadku.... dlatego tym bardziej tak trudno mi sie z tym pogodic ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
dziewczęta kochane, ale tu napisałyście prze dwa dni!
dziękuje za trzymanie kciuków! ale niestety oblałam ![]() ![]() ![]() ![]() już wam zdaję relacje: oczywiście od poczatku miałam przeboje, bo nie zdążyłam wyjechać z koperty przed zrobieniem łuku i mi zgasł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale słuchajcie najlepszego: mój intruktor mówi mi zawsze, że jeżdzę super, lepiej niż niejeden facet, tylko czasami mam chwilowe "pomrocznosci" heh. po tym co odwalam zwątpiłam w to co mówi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() trzymajcie kciuki bo sie umówiłam na uwaga: JUTRO ![]() ale sie napisałam ![]()
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co ten luty jest jakimś przeklętym miesiącem, że tak mało pozytywnych wyników do tej pory? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Chyba coś w tym jest, bo zawsze jak byłam w tym ośrodku a było to 7 razy (bo raz miałam teorie osobno+6 razy praktyczny) to było tyle ludzi oczekujących na egzamin że w korytarzu nawet miejsca nie było. A wczoraj jak byłam to zaledwie kilka osób czekało, pomijając już fakt, że jak skończyłam egzamin to w poczekalni nie było już nikogo oprócz mojego tż i taty... Poza tym zawsze pracowali tam chyba do 16 tzn. o 16 szła ostatnia tura osób, a wczoraj chyba o tej godzinie co ja miałam czyli 14:30 była ostatnia tura... Nie wiem jak w innych ośrodkach, ale skoro tak kiepsko zdają w tym lutym to może po prostu nie ma chętnych na egzamin w takich porach roku.
#117 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() tak nawiasem: też kiedyś wymusiłam pierwszeństwo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2010-02-11 o 10:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja już drugi raz wymusiłam ![]() ![]() ![]() Co do pogody to wczoraj też zdawałam jak śnieg padał i w ogóle nieciekawe warunki były, ale trudno już... Powodzenia jutro ![]()
![]() |
#119 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz że mniej chętnych, to dzięki temu na termin czeka się około 2 tygodni a nie ponad miesiąc. Uszy do góry. Prawko to nie sprawa życia i śmierci, zdasz następnym razem ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
bybella tez jestes z Torunia ?? W jakiej szkole robisz prawko??
Tak, tak egzaminy w Torunskim WORD-zie odwoluja jak sa kiepskie warunki. Tydzien przed moim egzaminem wlasnie odwolali. Ja naszczescie mialam czarne ulice ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.