Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 08:27   #4171
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Miałam ją sto lat i jest raczej kryjaca
Ale to ładny jasny, pudrowy róż.
O, a na fotce w Katalogach Avonu wydawała się taka średnio kryjąca.
No cóż, zobaczę na żywo czy mi się spodoba czy nie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
może jakieś szpilkowe weteranki posłużą radą?
Chyba jedynie trzeba tak jak pisałam - zacisnąć zęby i nie poddawać się.
Pierwszy raz w życiu założyłam szpilki na studniówkę, potem na maturę(i to od razu cienką szpilkę jakieś 6-8 cm). Nogi mi się z początku chwiały, stopy bolały, ale po pewnym czasie się przyzwyczaiłam. Po prostu trzeba chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić.
Na otarcia i ból nie mam rady. Ja po prostu wybieram poziom hard i choćby mi nogi miały odpaść to ubieram obcasy

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A zapomniałam Ci napisać: ja miałam kilka olejów z ecospa. Fajne były (chyba z orzechów włoskich i moreli). Ale to było daaaawno temu, na samym ich początku. Teraz nie zamawiam u nich, bo mnie denerwuje, że mam płacić za przesyłkę skoro mają siedzibę w centrum Warszawy
Miałam zamawiać ten z moreli Ale zdecydowałam się na migdałowy, bo podobno dobry na włosy jest.
Stary 2010-02-11, 08:39   #4172
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Wiesz, u mnie to jest trochę skomplikowane, bo prowadzę dość aktywny tryb życia i ćwiczę od daaawna (3x w tygodniu tak standardowo), a jakoś na początku stycznia zmieniłam dietę i staram się ćwiczyć częściej, nawet codziennie ale różne partie mięśni, tak że wszystko ma czas się zregenerować, zazwyczaj 1 dzień w tygodniu mam beztreningowy.
Zazdroszcze

Ja mam coś słabą kondycję ostatnio, do tego źle śpię od kilku nocy, mam mocne bóle głowy. Intensywniej spędzony dzień niż zwykle (jak np. wczoraj: po pracy szybki obiad, do lekarza po receptę dla mamy, z TŻ do Nomi (te 3 rzeczy w 40 minut od powrotu z pracy), odwiózł mnie do koleżanki - mieszka na tym samym osiedlu co TZ wynajął mieszkanie, posiedziałam u niej od ok 17.30, z powrotem zabralam się z TŻ który wracał po malowaniu mieszkania, w domu byłam ok 21.30) bardzo mnie męczy, a przeciez nic szczególnie męczacego nie robiłam

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
W KWC jest tylko dwufazowy
Ale z tej serii jest też micelarny
Ooo ciekawe

Cytat:
a gdzieś to można sprawdzić, że wiecie o wygranych innych osób?
W mailu są podane adresy osób do których też został wysłany

Cytat:
Buu, ja nie wygrałam, jak zwykle Ale z opisu Twojej koleżanki wynika, że sama go sobie nie kupię - lubię mieć też pogrubione rzęsy.
Jestem ciekawe dlaczego mnie wybrali, bo też wole pogrubione niż wydłużone Może chcą mnie przekonać, że wydłużenie jest fajniejsze niż pogrubienie?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:06   #4173
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość

Dziś tłusty czwartek, moja babcia zawsze piecze pączki w ten dzień i mam w kuchni 16 świeżych, cieplutkich sztuk. Fajnie, tylko ja nie bardzo lubię pączki.
Czemu nikt mi nie upiecze takiego pączka? Muszę wyjść do sklepu i sama sobie kupić, a tak mi się nie chce wychodzić

Cytat:

jutro premiera To skomplikowane, dobre dla wielbicieli Meryl Streep
Ja wielką wielbicielką nie jestem ale film mi się całkiem podobał. Taki raczej lekki i przyjemny, typowa amerykańska komercja

Cytat:

u mnie w większości przypadków to samo.. w parze z nowym drogeryjnym szamponem powinnam kupować Nizoral
Niestety też mi się to zdaża. Przez co kupowanie nowego szamponu przestaje byc przyjemnością...

Cytat:
Gratulacje...
Buu, ja nie wygrałam, jak zwykle Ale z opisu Twojej koleżanki wynika, że sama go sobie nie kupię - lubię mieć też pogrubione rzęsy. Pozostaje kupić 2000 calorii, bo tusz YR, który ostatnio używam jest beznadziejny - niby pogrubiający, a nieprawda, to już stary tusz MF lepiej pogrubia niż ten nowy
Ja też nie. Widacznie ten tusz nie jest dla nas
Stary 2010-02-11, 09:37   #4174
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
mi się podobają te z załączników z butyku chyba Ice kiedyś pokazywała
A te to akurat są jak kapcie mega wygodne, mierzyłam je 100 razy bo wielokrotnie planowałam zakup, ale w końcu się nie skusiłam, bo stwierdziłam, że mi się ta satyna z miękką skórką w środku strasznie rozciągnie.

A co do butów tej firmy to mam kozaki na wysokim obcasie i są to po pierwsze najpiękniejsze kozaki jakie w życiu widziałam, a po drugie jedne z najwygodniejszych jakie nosiłam (porównywalne tylko z płaskimi). Tylko ostatnio na krzywym chodniku zgubiłam fleka a przez to, że był śnieg, to nie poczułam i nie usłyszałam ubytku. Dzisiaj mają wrócić od szewca i się denerwuje, czy udało mu się je uratować.

Cytat:
u mnie w większości przypadków to samo.. w parze z nowym drogeryjnym szamponem powinnam kupować Nizoral
A próbowałaś używać Nizoralu prewencyjnie? Ja tak robiłam jak miałam problemy z wrażliwą skórą głowy i praktycznie nie mam już takich problemów, więc może na kosmetyczny łupież też by pomógł?

Cytat:
może jakieś szpilkowe weteranki posłużą radą?
A to chyba nie ma reguły jak się nauczyć ja się uczyłam zaczynając od niziutkich i przechodząc do coraz wyższych, moja przyjaciółka śmigała w koturnach i potem nauczyła się w szpilkach, bo wysokość miała opanowaną i została jej tylko równowaga.

Podstawą są wygodne buty!!! Moje pierwsze buty to był jakiś syf z Deichmanna i obcierały nieludzko. Takie buty to sobie można kupić jak się już umie chodzić, a nie jak stopa się chwieje na wszystkie strony. Do nauki buciki z miękkiej skórki i ze stabilnym obcasem - tylko i wyłącznie.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Chyba jedynie trzeba tak jak pisałam - zacisnąć zęby i nie poddawać się.
Pierwszy raz w życiu założyłam szpilki na studniówkę, potem na maturę(i to od razu cienką szpilkę jakieś 6-8 cm). Nogi mi się z początku chwiały, stopy bolały, ale po pewnym czasie się przyzwyczaiłam. Po prostu trzeba chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić.
Na otarcia i ból nie mam rady. Ja po prostu wybieram poziom hard i choćby mi nogi miały odpaść to ubieram obcasy
Nie odbierz tego jako atak na siebie, ale ze dwie strony temu pisałaś, że każde buty obcierają Cię do krwi i masakrują Ci stopy, a jeszcze wcześniej przy innej rozmowie o butach, że wszystkie, które masz pochodzą z Deichmanna i CCC. No więc, Isa, kup sobie chociaż jedne porządne buty wykonane ze skóry na zewnątrz i w środku i wtedy zobacz, czy będzie tak samo, bo chodzenie na szpilkach nie jest wcale równoznaczne z bólem i otarciami.

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Czemu nikt mi nie upiecze takiego pączka? Muszę wyjść do sklepu i sama sobie kupić, a tak mi się nie chce wychodzić
Ja też. I w dodatku jeszcze by się przydało TŻa wyciągnąć, a on marudzi, że niezdrowe i tuczące i nie jemy takich rzeczy (akurat, nie odpuszczę mu w tłusty czwartek ). Uwielbiam pączki, takie najpyszniejsze, z różą i lukrem.

Jak już było wspomniane, też dostałam do testowania tusz MF. Oby był fajny i odroczył mi zakup tuszu. Estella czy Ty może przypadkiem wiesz, czym to będzie wysyłane? Pocztą czy jakimś kurierem?

Hosenko jakiś czas temu prosiłaś, żeby Ci opisać wysuszacz SH z serii Salon. No więc szczerze odradzam - jest fatalny . Strasznie długo mu zajmuje, żeby lakier wysechł, w zasadzie w przypadku niektórych lakierów nie działa wcale. Insta-Dri jest lepszy dużo, chociaż gęstnieje i gorzej się go używa.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:58   #4175
Koshatka
Zakorzenienie

Któraś z Was podawała tu niedawno link do strony gdzie można sprawdzić datę ważności produktu z kodu. Mogę prosić o powtórzenie? Usiłowałam wyszukać ale wyszukiwarka coś nie chce ze mną dziś współpracować.
Stary 2010-02-11, 10:09   #4176
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Któraś z Was podawała tu niedawno link do strony gdzie można sprawdzić datę ważności produktu z kodu. Mogę prosić o powtórzenie? Usiłowałam wyszukać ale wyszukiwarka coś nie chce ze mną dziś współpracować.
http://datecalculator.googlepages.com/englishhomepage

Stary 2010-02-11, 10:24   #4177
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja też nie. Widacznie ten tusz nie jest dla nas
Tak, widocznie tak - może kiedyś każda z nas wygra w lotto Ja wygrałam w losowaniu raz w życiu - jak miałam chyba 14 lat - tanie wino musujące
Za to w konkursach udało mi się wygrać naszyjnik Kruka i... książeczkę Gdzie jest Nemo (to był konkurs dla dzieci). No i teraz czekam, bo może dostanę od swojego banku odtwarzacz dvd. Właściwie nie mam na co narzekać, chociaż na wizażu nic jeszcze nie wygrałam
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Podstawą są wygodne buty!!!
Też tak uważam! Mnie po nocy na szpilkach zawsze coś się dzieje, bo mam płaskostopie poprzeczne (tak to wygląda) i stanie na palcach bardzo obciąża stopy. Ale wszystkie buty mam skórzane, nie wyobrażam sobie chodzić w butach ze skóry ekologicznej, bo bym miała od razu obtarcia

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Ja znalazłam taki kalkulator: http://datecalculator.googlepages.com/englishhomepage
ale nie wiem, jakie firmy Cię interesują

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Trochę się spóźniłam Tak to jest zaczynać cytowanie i pójść się roliniczyć
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:37   #4178
isa666
Zakorzenienie

ice
Problem w tym, że mam 2 pary butów ze skóry (w tym jedne czółenka na niskim obcasie, skórzane kupione w prywatnym sklepie, gdzie robi je szewc) i tak samo mnie obcierają jak te z sieciówek.

W dodatku te czółenka z początku były tak twarde, że nie dałam rady w ogóle w nich chodzić. Dopiero po tym jak przechodziłam w nich całą wiosnę poczułam, że na tyle się "rozbiły", że już mnie nie cisnęły, ale pamiętam jak raz założyłam je na bosą stopę...myślałam, że umrę, tak mnie obtarły

Jeśli chodzi o szpilki z sieciówek zauważyłam, że te z CCC są o wiele lepsze, bo nie bolą po nich stopy tak jak po Deichmannowych. W zeszłym roku kupiłam w CCC kilka par butów i wszystkie są wygodne
Ja też zdaję sobie sprawę, że codziennie pokonuję jednak dość spory kawałek na nogach do pracy (ok. kilometr) a taka droga nawet w wygodnych butach to męczarnia, o obcasach nie wspominając
Stary 2010-02-11, 11:29   #4179
Koshatka
Zakorzenienie

Sleepy, kochanie dziękuję. Chodzi mi przede wszystkim o Clinique i L'Oreala a to tu jest.
Stary 2010-02-11, 11:29   #4180
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o szpilki z sieciówek zauważyłam, że te z CCC są o wiele lepsze, bo nie bolą po nich stopy tak jak po Deichmannowych. W zeszłym roku kupiłam w CCC kilka par butów i wszystkie są wygodne
Ja też zdaję sobie sprawę, że codziennie pokonuję jednak dość spory kawałek na nogach do pracy (ok. kilometr) a taka droga nawet w wygodnych butach to męczarnia, o obcasach nie wspominając
Kilometr to meczarnia??
Może masz jednak wiecej.

Do byłej pracy mialam 2 km i faktycznie, trochę daleko ale bez przesady, zeby 1 km było meczarnią.

Instagram

Stary 2010-02-11, 11:37   #4181
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kilometr to meczarnia??
Z tego by wynikało, że jestem hardkorem jeśli chodzi o chodzenie

No chyba, że kilometr w szpilkach w dodatku po błocie/lodzie/rozpadającym się chodniku albo "kocich łbach" Czasem 100 metrów może być ciężkie do przejścia.
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 12:26   #4182
isa666
Zakorzenienie

Trudno mi ocenić odległość, ale w jedną stronę jest gdzieś tyle. W dodatku połowa trasy jest pod górę i przez to ciężko się idzie
Stary 2010-02-11, 13:00   #4183
iceflower
Przyjaciółka KWC

Kilometr to nawet w szpilkach powinien być lekki spacerek moim zdaniem.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2010-02-11, 13:06   #4184
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Za to popływałam sporo (wstyd się przyznać, ale nie pływałam już dwa lata) i jak wyszłam, to czułam super zmęczenie I ręce już mnie bolą, super

Żeby nie było za zdrowo zrobiłam 3 bita. O rety jakie to przesłodkie, zjadłam trzy kawałki i nie byłabym w stanie zjeść ani okruszka więcej Pyszne, ale następnym razem spróbuję z krakersami. Aż mi się słabo robi jak pomyślę, że jutro tłusty czwartek
Ja dzisiaj idę na basen z TZ i jego chrześnikiem Mam nadzieję, że się ostro wymęczę!
Co do 3bita, to robiłam go na zeszłą niedzielę, właśnie z krakersami, jest duzo mniej słodkie niż z herbatnikami, ale też pyszne!

Co do butów, to ja nie mogę przejść 100m w nieskórzanych butach, czy nawet materiałowych z sieciówek czy jakiegoś targu. Są strasznie ostre i twarde, zawsze mnie cisną. (nie wspominając już o tym, że cuchną po nich stopy i pocą się) Buty to chyba najważniejsza część mojej garderoby, muszę mieć porządne, bo w innych w ogóle nie mogę chodzić! Ale nawet te porządne mnie początkowo obcierają i po dłuższym chodzeniu (kilka h) pieką mnie pod spodem. Wkładki żelowe tylko trochę pomagają. Ja to mam jakieś dziwne stopy

Jeszcze mi sukienka nie przyszła! jestem wkurzona!
Za to przyszło parę cudeniek z wymiany:
  • Vichy Normaderm na dzień 50ml nowy
  • Micel ziaja sopot spa nowy
  • Flowerbomb ok 20ml natural spray(śliczny )mam ochotę na flaszkę edp, ale cena mnie trochę przeraża
  • wodę YR Rose absolue 15ml+ balsam 90ml
  • odlewkę bardzo mocnego peelingu Ziaja pro 30ml
  • odlewka balsamu cat deluxe Naomi Campbell 30ml
  • odlewkę Niny Ricci legere 10ml
  • odlewkę Diora Hypnotic poison 5ml (to już mam 10ml! bo jedna miałam)
  • maseczkę Himalaya owocową- właśnie wypróbowałam- faktycznie szczypie, no i zapach brzydki, wcale nie owocowy.
No i byłam dziś w naturze, kupiłam szampon HE pomarańczowy do użytku rodzinnego, więc nie wpisuję do licznika, no i kupiłam sobie chusteczki nawilżane dla dzieci, klamrę do włosów i mamie farbę Briliance a do niej był sliczny łańcuszek z wisiorkiem- jak kryształ svarowskiego! no i wzięłam słodziutki magnes na lodówkę w kształcie serca z misiem

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-02-11 o 13:09
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 13:38   #4185
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo super, nie wiem gdzie go szukać w Warszawie, ale może będzie w Naturze, do której się dziś wybieram
Cytat:
A zapomniałam Ci napisać: ja miałam kilka olejów z ecospa. Fajne były (chyba z orzechów włoskich i moreli). Ale to było daaaawno temu, na samym ich początku. Teraz nie zamawiam u nich, bo mnie denerwuje, że mam płacić za przesyłkę skoro mają siedzibę w centrum Warszawy

Jasne A nie wiem, czy Ci pisałam, EDM teraz znowu pozmieniało, że na zniżkę 45% można brać "małe pędzle". Jednak trzeba poczytać, bo u nich są zmiany na stronie co 5 minut
Iza a widziałaś, że Zrób Sobie Krem ma sklep obok Arkadii w Babka Tower? Chcę tam pojechać, jak tylko wykończę coś do twarzy.
O EDM mi pisałaś, dzięki, jak zbiorę zamówienie to dam znać
Cytat:
Jak już było wspomniane, też dostałam do testowania tusz MF. Oby był fajny i odroczył mi zakup tuszu. Estella czy Ty może przypadkiem wiesz, czym to będzie wysyłane? Pocztą czy jakimś kurierem?
Chyba kurierem i chyba część osób już dostała.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 13:39   #4186
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Trudno mi ocenić odległość, ale w jedną stronę jest gdzieś tyle. W dodatku połowa trasy jest pod górę i przez to ciężko się idzie
Myślę, że masz więcej bo kilometr to nie jest dużo

Sprawdź sobie: http://www.zumi.pl/trasa.html

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-02-11 o 13:41
Stary 2010-02-11, 14:02   #4187
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że masz więcej bo kilometr to nie jest dużo

Sprawdź sobie: http://www.zumi.pl/trasa.html
Sprawdziłam na google maps i wyszło, że jest ok 0,8 km w jedną stronę.

Stary 2010-02-11, 14:48   #4188
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
A te to akurat są jak kapcie mega wygodne, mierzyłam je 100 razy bo wielokrotnie planowałam zakup, ale w końcu się nie skusiłam, bo stwierdziłam, że mi się ta satyna z miękką skórką w środku strasznie rozciągnie.

A co do butów tej firmy to mam kozaki na wysokim obcasie i są to po pierwsze najpiękniejsze kozaki jakie w życiu widziałam, a po drugie jedne z najwygodniejszych jakie nosiłam (porównywalne tylko z płaskimi). Tylko ostatnio na krzywym chodniku zgubiłam fleka a przez to, że był śnieg, to nie poczułam i nie usłyszałam ubytku. Dzisiaj mają wrócić od szewca i się denerwuje, czy udało mu się je uratować.
a to stacjonarnie też prowadzą sprzedaż? myślałam, że są do dostania tylko przez internet tak bez mierzenia bym się bała brać, bo w komentarzach dużo ludzi pisze, że rozmiarówka jest zawyżona
ale dobrze wiedzieć, że u nich znajdzie się porządne obuwie

mam nadzieję, że kozaki wrócą w stanie sprzed zgubienia fleka
Cytat:
A próbowałaś używać Nizoralu prewencyjnie? Ja tak robiłam jak miałam problemy z wrażliwą skórą głowy i praktycznie nie mam już takich problemów, więc może na kosmetyczny łupież też by pomógł?
o tym nie pomyślałam, spróbuję
Cytat:
A to chyba nie ma reguły jak się nauczyć ja się uczyłam zaczynając od niziutkich i przechodząc do coraz wyższych, moja przyjaciółka śmigała w koturnach i potem nauczyła się w szpilkach, bo wysokość miała opanowaną i została jej tylko równowaga.

Podstawą są wygodne buty!!! Moje pierwsze buty to był jakiś syf z Deichmanna i obcierały nieludzko. Takie buty to sobie można kupić jak się już umie chodzić, a nie jak stopa się chwieje na wszystkie strony. Do nauki buciki z miękkiej skórki i ze stabilnym obcasem - tylko i wyłącznie.
dziękuję za cenne rady, prosto i klarownie
wiosną zacznę polowanie
Cytat:
Ja też. I w dodatku jeszcze by się przydało TŻa wyciągnąć, a on marudzi, że niezdrowe i tuczące i nie jemy takich rzeczy (akurat, nie odpuszczę mu w tłusty czwartek ). Uwielbiam pączki, takie najpyszniejsze, z różą i lukrem.
róża też uwielbiam ten smak
w taki dzień można pozwolić sobie na małe szaleństwo
tylko dla nowszych kosmetyków się nie sprawdza, bo kody są aktualizowane przez różne marki, a kalkulator nie.. i produkty z limitowanek 2009r. pokazywał jako 2000
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Ooo super, nie wiem gdzie go szukać w Warszawie, ale może będzie w Naturze, do której się dziś wybieram
dasz znać jak gdzieś znajdziesz?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 15:41   #4189
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
dasz znać jak gdzieś znajdziesz?
No jasne

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 16:51   #4190
isa666
Zakorzenienie

Widziałyście kolekcję MACa na lato? http://www.temptalia.com/mac-to-the-...or-summer-2010
Śliczny ten róż z konikiem morskim.
Stary 2010-02-11, 17:06   #4191
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
a to stacjonarnie też prowadzą sprzedaż? myślałam, że są do dostania tylko przez internet tak bez mierzenia bym się bała brać, bo w komentarzach dużo ludzi pisze, że rozmiarówka jest zawyżona
ale dobrze wiedzieć, że u nich znajdzie się porządne obuwie
Buffalo London są w Humanicu i w Gortz 17, oczywiście, okrojona ilość modeli i kolorów. Byłam w Berlinie pod ich butikiem firmowym i oczy mi wyszły na wierzch, niestety było zamknięte bo była noc.

Z tymi ich rozmiarami jest dziwnie rzeczywiście, ja jak kupowałam moje kozaki właśnie w butyku, obmierzyłam wszystkie buty tej firmy, od baletek po kozaki jakie znalazłam w krakowskich sklepach i połowa była dobra w rozmiarze 37, a połowa w 38. Zaryzykowałam z kozakami 38 i to był dobry wybór bo może są nieco luźne, ale skarpetka grubsza niż podkolanówka 15 den też wchodzi a to w zimie bywa ważne, zwłaszcza jak -20 za oknem. Ale z tych satynowych to już bym chyba brała mniejsze...
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2010-02-11, 17:34   #4192
bossy
Zakorzenienie

Ja wczoraj kupiłam kozaki w butyku te http://www.butyk.pl/galeria.5989.Koz...bat_13672.html
Dzisiaj je wysłali więc jutro powinny u mnie być
To mój pierwszy zakup tam..

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:44   #4193
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Ja wczoraj kupiłam kozaki w butyku te http://www.butyk.pl/galeria.5989.Koz...bat_13672.html
Dzisiaj je wysłali więc jutro powinny u mnie być
To mój pierwszy zakup tam..
Mnie wpadły w oko te: http://www.butyk.pl/towar.6062.Kozak...Zoe_13494.html
Taki gruby obcas jest wygodny i stabilny nawet na śniegu i lodzie.
Ale cena...

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2010-02-11 o 17:46
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 17:48   #4194
bossy
Zakorzenienie

Ja 3 tygodnie temu kupiłam kozaki na obcasie więc już nie chciałam. Chciałam te płaskie http://www.butyk.co.uk/prod/show/402...ory_13359.html ale nie ma numeru ;( a są prześliczne.

.supergirls just fly.
Stary 2010-02-11, 17:55   #4195
isa666
Zakorzenienie

Ja bym chciała już kupić jakieś buty na wiosnę. O kozakach będę myśleć przed przyszłą zimą
Niedawno zauroczyły mnie jeszcze te jasnobrązowe sandałki z pierwszego zdjęcia: http://www.zeberka.pl/art.php?id=7332

Nie wiem tylko czy jednak nie byłyby za wysokie jak dla mnie.
Stary 2010-02-11, 17:58   #4196
bossy
Zakorzenienie

A na wiosnę to kupiłam już w grudniu te granatowe. A to są te kozaki co kupiłam na obcasie. obcas ma 10 cm, jest ladny. a podeszwa z przodu jest jakby "traperkowata" heh
A te z Aldo śliczne. Widziałam w poniedziałek bardzo podobne i się zastanawiałam czy kupić ale jeszcze się wstrzymałam. Bo były za 400zł, wolałam za tę kwotę kupić póki co kozaki.

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2010-02-11 o 21:21
Stary 2010-02-11, 19:23   #4197
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Wcale nie zabieram
Jak już załatwiła allegro to nie miała siły na tego neta żeby jeszcze odpowiadać, ale czyta na bieżąco
Noo, po trosze to prawda. Cierpliwości do mojego neta chwilami mi brak, o czym niejednokrotnie wspominałam. Ale inna sprawa, że to zwykle nie ja byłam zalogowana
Z drugiej strony mnie też różne inne obowiązki domowe wzywały, a to Ty byłaś przecie gościem, nie ja. A gościom się wszystko należy

Przy okazji dziękuję wszystkim za pozdrowienia
A 3bit do dziś się ostał i po obiadku jeszcze się nim dobiłyśmy Nic to, że wcześniej każda wtrąbiła ze 3 pączki No ale przecie raz w roku można sobie na takie obżarstwo pozwolić

Cytat:
Ja też często miewam problemy z otarciami i pęcherzami(zwłaszcza, gdy jest gorąco i stopy się pocą). Nie raz docierałam do pracy czy do domu z obtartym naskórkiem, z którego leciała krew. Na przykład nie jestem w stanie założyć butów typu czółenka(nawet na niskim obcasie) jeśli nie założę podkolanówek lub rajstop, bo każde mnie obcierają. Sandałki z paseczkami z kolei często wbijają mi się w skórę jeśli te paseczki są zbyt cienkie.
No, ale nie raz zaciskałam zęby i jakoś szłam(najgorzej było zawsze z nowymi butami, bo one zawsze mnie obcierały). Jeśli było bardzo źle to ubierałam balerinki i nim się rany nie zagoiły chodziłam w wygodniejszych butach.
A próbowałaś sztyftu Compeed na obtarcia? A raczej zapobiegającego nim. Dostępny w aptekach i Rossmannie. Mi pomaga, tylko trzeba pamiętać, żeby smarować newralgiczne miejsca zanim się cokolwiek złego zacznie dziać.
EDIT: Tu masz recenzje: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...-Coloplast.htm

Cytat:
Kurczę, mam iść dzisiaj wieczorem do sauny, tż mnie namówił, ale tak się boję Normalnie mam od dwóch dni sny, że mi popękają wszystkie naczynka, że zemdleję No ale mam nadzieję, że nic się nie stanie, kiedyś trzeba spróbować, a nie bać się całe życie
Też bym sobie kiedyś może i poszła, ale też się boję o naczynka. Poza tym kiedyś w dzieciństwie weszłam do sauny na basenach termalnych na Węgrzech i bardzo szybko wyszłam, nie dla mnie taka parówka była. No ale z drugiej strony uwielbiam gorący prysznic (wiem, wiem, niezdrowo tak ) i po mojej wizycie łazienka i tak się w saunę zmienia
Muszę obczaić jaka sauna jest u mnie na basenie i czy mogę na nią wejść na karnet z pracy, to może jak się już cieplej zrobi, to spróbuję. Bo na razie wizja przewianych zatok trzyma mnie z dala od basenu.

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ładnie wykańczam ostatnio, poszedł żel Nivei melonowy - mój ulubiony, więc kupiłam żel tesori d'oriente [pachnie jak angel], maskę do włosów skończyłam, błotną z Bielendy, prawie kończę serum Farmony BNue Lagoon [uczuliło mnie ]

Jakoś mam włosy przesuszone ostatnio, chyba ta zima i ogrzewanie tak na nie podziałały.
Jutro się zmobilizuję, nałoże na końcę olej kokosowy i zostawię na całą noc.
Ja też ładnie wykańczam. Mam już 6 sztuk na liczniku, z czego 1 to kolorówka i 1 w sumie nie tyle zużyta, co oddana dla siostry rzyrafki. A ta kolorówka to korektor pod oczka Klinikowy, którego miałam ponad 2 lata - i niech mi nikt nie mówi, że wysokopółkowce są drogie, bo w ogólnym rozrachunku wyszło mnie to taniej niż używanie korektora L'Oreala Dziś może wykończę peeling czekoladowy Daxa do ciała, a na dniach balsamidło i antyperspirant (wtedy, co myślałam, że już po nim, to był jakiś fałszywy alarm )
EDIT: A mnie serum Farmony dobrze służy. Właśnie dziś rozpoczęłam drugie opakowanie.

Cytat:
Acha, chyba Ty Rzyrafko pisałaś o pędzlach Pierre Rene ? Ja mam do pudru i bardzo go lubię, jest nie za miękki, ale nie drapie, ładnie się nim nakłada puder, fajnie się modeluje buzię.
I włoski mu nie wypadają.
Ooo, a który masz? Ten taki z brązowym włosiem? Bo nam się dziś wydał trochę za ostry, ten czarny do różu już był lepszy. A rzyrafka kupiła sobie w końcu pędzelk do cieni - kropkę czy jak mu tam. Mnie też korcą jakieś do cieni, ale najpierw muszę się przyjrzeć wszystkim moim i ustalić, jakie mi są tak naprawdę potrzebne, a nie kupować jak leci. Zresztą w lutym odwykuję przecie, a pędzelków niezbędnikami nazwać nie mogę.
No i póki co całkiem nieźle się trzymam, nic zbędnego nie kupiłam. Co prawda nie mogłam się oprzeć i w Rossmannie kupiłam Bennetonka męskiego, ale był w Cenie na Do Widzenia za niecałe 29zł, więc żal nie wziąć. TŻ kiedyś dostanie, chyba, że potestuję je na sobie i mu ich nie oddam Bo z blotterka tak ładnie pachniały, wcale nie tak typowo męsko. Na lato mogłby być dobre i dla mnie

Cytat:
Zabierzcie ten śnieeeeg! Wstaję rano i co? I znowu sypie.
Jak przyjdzie wiosna i ten cały śnieg się w końcu stopi to chyba będę skakać z radości pod sufit, bo mam dość tej pogody
A mi tam się nadal ta zima podoba. Mimo trudów brnięcia przez zalegającą na chodnikach breję i rozjeżdżających się nóg jak włożę moję kozako-glany Ale przynajmniej tak ładnie jest

Cytat:
A ten Dove jest konsystencji kremowej czy żelowej? Bo kusisz.
O dziwo taki żelowy. Wygląda na perłowy żel. Przez to i mnie kusi, bo kremowych nie lubię zbytnio, a ten pachnie baaardzo przyjemnie.

Cytat:

Problem w tym, że mam 2 pary butów ze skóry (w tym jedne czółenka na niskim obcasie, skórzane kupione w prywatnym sklepie, gdzie robi je szewc) i tak samo mnie obcierają jak te z sieciówek.

W dodatku te czółenka z początku były tak twarde, że nie dałam rady w ogóle w nich chodzić. Dopiero po tym jak przechodziłam w nich całą wiosnę poczułam, że na tyle się "rozbiły", że już mnie nie cisnęły, ale pamiętam jak raz założyłam je na bosą stopę...myślałam, że umrę, tak mnie obtarły
Ale ice dobrze radzi, tylko musisz wziąć poprawkę na to, że skóra skórze nierówna. Buty muszą być wygodne od samego początku, a jeśli je mierzysz i czujesz, że są sztywne, to nie bierz Delikatna, miękka skórka to podstawa Poza tym dobrym sposobem na dopasowanie/rozbicie butów jest nie tyle chodzenie w nich, co siedzenie Wtedy skóra lekko się rozgrzewa, lekko nabiera wilgoci i buty dopasowują się bezboleśnie. Także zanim uderzysz w nowych butach na miasto posiedź w nich dzień czy dwa w domu, przed TV czy Wizażem

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Chyba kurierem i chyba część osób już dostała.
A ja dostałam pocztą. Wysłane wczoraj, doszło dziś. Szkoda tylko, że dostałam False Lashes zamiast tego nowego
No ale darowanemu koniowi podobno się w zęby nie zagląda

Cytat:
Mnie wpadły w oko te: http://www.butyk.pl/towar.6062.Kozak...Zoe_13494.html
Taki gruby obcas jest wygodny i stabilny nawet na śniegu i lodzie.
Ale cena...
Fajne te kozaki. Proste, ale takie ponadczasowe. Tylko ta cena faktycznie ciężka do przetrawienia

Dzisiaj miałyśmy intensywny dzień. Musiałam na chwilę wpaść do pracy, potem szybki przelot po sklepach i cukierniach , potem do domu, obiadek i na dworzec. A ja jeszcze wracając odwiedziłam parę sklepów i upatrzyłam sobie szaliczek do wiosennej kurteczki i jutro po niego wracam, bo dziś nie miałam przy sobie tyle kasy, kartą płacić nie można, a sklep się zaraz zamykał. Nie widziałam wcześniej takich - jakby połączyć zwykły cienki materiałowy szaliczek z haftowanym tiulem / koronką. Ciekawy. I jeszcze jest promocja 1 + 1 gratis i myślę co dobrać do niego. Są tam jeszcze kolczyki, korale, zegarki, torebki Że też wcześniej nie byłam w tym sklepie, to byśmy z rzyrafką poszły i na pewno razem coś wybrały. No ale przepadło

A jutro jeszcze mnie czeka wizyta u lekarza. Od poniedziałku coś mnie kolano pobolewało, z dnia na dzień jest coraz gorzej, od wczoraj je smaruję jakimś maścidełem, ale dziś już ledwie chodzę. Schody ledwie pokonuję, do samochodu wsiadałam z bólem Mam nadzieję, że się z rana zarejestruję do ogólnego i dostanę skierowanie do ortopedy i na RTG. Oby tylko to nic poważnego nie było...

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2010-02-11 o 19:37 Powód: za szybko Enter ;)
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:47   #4198
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście kolekcję MACa na lato? http://www.temptalia.com/mac-to-the-...or-summer-2010
najbardziej podobają mi się zdjęcia
Cytat:
Buffalo London są w Humanicu i w Gortz 17, oczywiście, okrojona ilość modeli i kolorów. Byłam w Berlinie pod ich butikiem firmowym i oczy mi wyszły na wierzch, niestety było zamknięte bo była noc.

Z tymi ich rozmiarami jest dziwnie rzeczywiście, ja jak kupowałam moje kozaki właśnie w butyku, obmierzyłam wszystkie buty tej firmy, od baletek po kozaki jakie znalazłam w krakowskich sklepach i połowa była dobra w rozmiarze 37, a połowa w 38. Zaryzykowałam z kozakami 38 i to był dobry wybór bo może są nieco luźne, ale skarpetka grubsza niż podkolanówka 15 den też wchodzi a to w zimie bywa ważne, zwłaszcza jak -20 za oknem. Ale z tych satynowych to już bym chyba brała mniejsze...
o, w takim razie zajrzę do Gortz 17, nawet nie wiedziałam, że jest taki sklep w Warszawie, a się okazuje, że mijałam go wiele razy
dziękuję
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
A ja dostałam pocztą. Wysłane wczoraj, doszło dziś. Szkoda tylko, że dostałam False Lashes zamiast tego nowego
No ale darowanemu koniowi podobno się w zęby nie zagląda
chyba powinnaś zgłosić zażalenie.. skoro masz testować nowość i wydać o niej opinię, to czemu masz testować wersję zupełnie inną, od dawna dostępną, Twoja opinia ma być miarodajna... to coś nie tak

trzymam kciuki, żeby z tym kolanem to nie było nic poważnego i mam nadzieję, że Ci szybko pomogą
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2010-02-11 o 19:49
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 20:37   #4199
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
o, w takim razie zajrzę do Gortz 17, nawet nie wiedziałam, że jest taki sklep w Warszawie, a się okazuje, że mijałam go wiele razy
dziękuję
Potwierdzam i ja, że są w tej sieci, sama mam jedną parę Buffalkowych sandałków stamtąd i zgadzam się z ice, że te buty to mistrzostwo świata. Świetnie wykonane, wyprofilowane, dodatkowa miękka skórzana wyściółka i w ogóle, cud, miód i orzeszki Zresztą kiedyś się Wam chwaliłam, że dorwałam je z przeceny za jakieś 70-80zł z pastą pod kolor gratis, a to tylko dlatego, że prawy but trochę wyblakł od leżenia na wystawie. No ale pasta załatwiła sprawę, teraz ciężko je odróżnić, trzeba by się baaardzo wnikliwie przypatrywać.

Cytat:
chyba powinnaś zgłosić zażalenie.. skoro masz testować nowość i wydać o niej opinię, to czemu masz testować wersję zupełnie inną, od dawna dostępną, Twoja opinia ma być miarodajna... to coś nie tak
Nawet nie zdążyłam zgłosić zażalenia, jak przyszedł mail, że to drobne nieporozumienie z producentem i że właśnie część osób dostała False Lashes, ale mimo wszystko mamy testować i zrecenzować i tą maskarę. Ale fakt faktem, że po otwarciu przesyłki byłyśmy z rzyrafką niemile zaskoczone Bo akurat jeszcze u mnie była i miała zaszczyt rozpakować kopertę
EDIT: Tylko nie zrozumcie mnie źle... - cieszę się, że w ogóle udało mi się załapać na te testy, no ale z drugiej strony to nie tak miało być

Cytat:
trzymam kciuki, żeby z tym kolanem to nie było nic poważnego i mam nadzieję, że Ci szybko pomogą
Oby, oby

EDIT:
Właśnie się zorientowałam, że zapomniałam doliczyć do licznika serum Farmony i kremu pod oczy YR. Serum pięknie zużyłam, a krem zaliczył kosz. Chyba jednak się popsuł, nawet rzyrafka stwierdziła, że kiedyś to on pachniał zielskiem, a teraz to tak jakby się zwarzył, zjełczałym olejem jedzie I tym samym muszę kupić krem pod oczy i zupełnie nie wiem jaki

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2010-02-11 o 21:48
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:58   #4200
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Acha, chyba Ty Rzyrafko pisałaś o pędzlach Pierre Rene ? Ja mam do pudru i bardzo go lubię, jest nie za miękki, ale nie drapie, ładnie się nim nakłada puder, fajnie się modeluje buzię.
I włoski mu nie wypadają.
Tak, to ja i w końcu skusiłam się na mały kulkowy do cieni duże też zmacałyśmy ale największy wydawał się jednak ostry, już ten czarny do różu lepszy ale znów wypadała z niego rączka
Cytat:
A ten Dove jest konsystencji kremowej czy żelowej? Bo kusisz.
Raczej taką jak zwykłe, nie te nowe, ale głowy nie dam
Cytat:
ooo, ja na niego polowałam na jesieni ale udało mi się dorwać Maybelline. Jak skończe Sensibio i nie będzie fajnej promocji to znów zapoluję skoro zachwalasz
Cytat:
Gratulacje...
Buu, ja nie wygrałam, jak zwykle Ale z opisu Twojej koleżanki wynika, że sama go sobie nie kupię - lubię mieć też pogrubione rzęsy. Pozostaje kupić 2000 calorii, bo tusz YR, który ostatnio używam jest beznadziejny - niby pogrubiający, a nieprawda, to już stary tusz MF lepiej pogrubia niż ten nowy
A ja ostatnio zapragnęłam samego wydłużenia
Cytat:
pod górkę w obcasach zawsze mi się lepiej chodziło, gorzej z zejściem
Cytat:
To pooglądaj te kosmetyki, od nich chyba się zaczęły te płaskorzeźby http://www.chantecaille.com/
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Nawet nie zdążyłam zgłosić zażalenia, jak przyszedł mail, że to drobne nieporozumienie z producentem i że właśnie część osób dostała False Lashes, ale mimo wszystko mamy testować i zrecenzować i tą maskarę. Ale fakt faktem, że po otwarciu przesyłki byłyśmy z rzyrafką niemile zaskoczone Bo akurat jeszcze u mnie była i miała zaszczyt rozpakować kopertę
EDIT: Tylko nie zrozumcie mnie źle... - cieszę się, że w ogóle udało mi się załapać na te testy, no ale z drugiej strony to nie tak miało być
Ja jeszcze nie dostałam ale jak przyjdzie nie ten to rozumiem to jako nie wywiązanie się z umowy i zażądam usunięcia moich danych z ich bazy, no bo jak to tak, False Lashes miałam rok temu jak się tylko pojawił i jak chcą moją opinię to niech se użyją wyszukiwarki

Ech, odpoczęłam sobie od brudnego miasta chociaż te kilka dni, kota spała znów ze mną, tym razem nie w nogach a przy samej podusi

Wykończyłam w autobusie krem do rąk a prócz pędzelka zdążyłam jeszcze kupic cień Gosha z wyprzedaży
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości