|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
ogolnie jest ladnie tylko troche malo warzyw i kolacja mi sie nie podoba
moze lepiej 2 jaja+pieczywo+ warzywka:?
#3572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trochę mało warzyw wiec staraj się je dodawać w miarę możliwości- rozumiem pracę. Są NNKT, białko super o ile w tej wędlinie jest go sporo.
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
[/QUOTE]
Ok wyrak, ale czy te 8kg po napadach zejdą same żle się z nimi czuję ![]() ![]() a to był jednodniowy napad, czy np. przez czy dni miałaś napady?? 8 kg wydaje mi się strasznie dużo jak na jedne dzień... Mi się wydaję że te kg zlecą, bo napewno jedzenie zalega w jelitach, woda też pewnie jest zatrzymana w organiźmie dlatego stąd pewnie taka nadwyżka kg...
#3574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3575 |
Rozeznanie
|
Środowe U (chociaż wygląda jak czwartkowe
![]() Śniadanie owsianka- 3 łyżki owsianych, 2 płatków ryżowych, szklanka mleka 2%, kilka pestek dyni, kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie jogurt 200g jagodowy po znowu kawa z mlekiem i cukrem ![]() Obiad miseczka rosołu z łychą makaronu, skrzydełko opiekane i grahamka 60g z serkiem pleśniowym wędzonym Deser kostka czekolady mlecznej wedla z orzechami, pół pomarańczy (drugie pół złapał tata ![]() ![]() Podwieczorek pączek malinowy, 4 faworki (skoro robiłam no to grzechem byłoby nie spróbować ![]() Kolacja 2 jajka na miękko, buła jakaś ciemna z rodzynkami i płatkami dyni 60g z masełkiem, sałatka: pomidor cebulka, łycha jogo naturalnego Uśmiecham się o ocenkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Raczkowanie
|
Nie odzywamy sie bo niezbyt ciekawie u nas ostatnio;[ [ przez ostatnie dwa dni byla tragedia]
Do jednej okres nie rpzyszedl, jestesmy w domu, czujemy sie tutaj schizowo, zle itp. Dodatkowo staramy sie jeszcze bardizej niz w ostatnim miesiacu a tu...moze to niepotrzebny stres, ktory i tak w tkaiej sytuacji nie jest wskazany;( Dzis jes juz lepiej zjadlysmy paczki z czekolada i wanila, szykuje sie impreza z kolezankami, blacha ciasta, pizza, kanapki i morze alkoholu...oblewanie sesji...mimo wszystko boimy sie ze sie poddamy ![]()
#3577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. ja dzisiaj tez ide oblewac zdana sesje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
3ci posilek zdecydowanie do dopracowania. Odzywki na kolacje bym nie bral, tylko zjadl jakies wolnowchlaniajace sie bialko, bo odzywka ma przeciez przeciwny cel. Cytat:
Wiecej NNKT by nie zaszkodzilo. To sie nie czuj zle, nie masz co. Nie pozwol takim rzeczom kontrolowac Twojego nastroju. Ja nie mam z tym doswiadczenia, ale mysle, ze zejda. Uszy do gory, rob swoje, jedz zdrowo i sie nie przejmuj tym!
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Raczkowanie
|
Cristin@-cieszymy się bardzo!. I gratulujemy zdanej sesji!!!
![]() Widzisz... nie sądzilysmy ze nas to zlapie... ale zawsze tak mamy gdy wracamy do rodzinnego domu...zle sie tu czujemy, kazdy przychodi patrzy czy juz przytylysmy, ocenia.... Dlatego odliczami dni do powrotu... I wiesz co nas jeszcze dobija?? Wszysktie koleznaki, znajomi itp pisza do nas jak to schudli...dobrze wiedza ze staramy sie rpzytyc i poprostu takie cos nas troche wybija z rytmu, wkurza;/ Nie chcemy tego sluchac, a akzdy robi tak by bylo nam jak najgorzej. I ten brak okresu teraz... sam fakt ze sie bardziej staramy a jest coraz gorzej, no ![]() Trudno, nie poddamy sie, trzeba wziasc sie w garsc i wiemy ze nam to najlepiej wyjdzie jak stad wyjedziemy. Dzis z reszta jest dzien by się wykazac i nie dac zrytej posychice! ![]() pozdraiwamy i zyczymy smacznych pączków!
#3580 |
Raczkowanie
|
wierze ze wam sie uda
![]() tez mam podobnie z tym ze wszyscy sie chwala ile to schudli... to jest denerwujace, wiec rozumiem sytuacje w ktorej jestescie. co do okresu to napewno lada chwila sie pojawi i bedzie ok ![]() dzieki, paczki juz zjedzone-2! i gora faworkow-ubustwiam je. ja rowniez pozdrawiam i trzymam za was kciuki, milego (tlustego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Raczkowanie
|
Dziesiejsze U/p
śn;7.30 jogurt naturalny 125 g + 5 łyżek bran flakesów + 1,5 łyżki otrębów, 4 migdały, łyżeczka słonecznika, kilkanaście rodzynek, bakalie, miód-tyle żeby nie było za słodkie. za ok 1,5 godzinki; 9.10 mini drożdżówka z różą za 45 minut; kilka nic nacks'ów 2 śniadanie;11.00 bułka kwadratowa ze słonecznikiem z almy z margaryną, wędliną drobiową i rzodkiewką przekąska;11.50 jabłko 200 g ob; 14.40 2,5 chochelki rosołu z tartą jarzyną, łyżka ryżu (nie przepadam za nim), mięso gotowane z tuszki kurczaka inaczej porcja rosołowa-nicała bo połowe tata zjadł ![]() ![]() pod; 18.00 2 pączki z lukrem i różą ok; 19.00/19.30 kolejny pączek-albo go zjem przed spaniem kol; 20.00/20.30 2 kromki z wędliną, masłem, warzywami, herbata z łyżeczką cukru po; activia/ lub pączek który mam zamiar zjeść o 19. Ocenicie??? Plis!!! ![]() ![]() P.s nie chce wiedzieć ile tu jest kalorii.!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Zadomowienie
|
R/U
I. Grahamka z serkiem wiejskim, jabłko II. Serek wiejski, dwa jabłka (wiem, monotematycznie ![]() III. Ryba na parze, trzy łyżki kaszy gryczanej. Potem wypadałoby pewnie warzywa na parze sobie zrobić bo ostatnio nie było :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Wtajemniczenie
|
R:
ś: 8 naprawde duzych ciastek (kostka chudego twarogu, dwa jajka, pol szklanki otrebow zytnich, slodzik) IIś: omlet, pol papryki O: pół duuuzej makreli, warzywa ( takie niby leczo) K: kawal dorsza wedzonego+jakies warzywko ewentualnie jak pojde pozniej spac to jeszcze serek wiejski. oceni ktos? ![]()
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
CO ZNACZĄ U LUB R PRZY JADŁOSPISACH?
tak trudno odpowiedzieć? I 4x wasa z ogórkiem i szynką 150 II bułka sałata ogórek szynka rzodkiewka cienko majonezu 300 III barsz czerwony czysty z ryżem, policzyłam 300 IV pączek 350 wyszło 1100 kcal,a jakąś kolację to bym zjadła.
![]() |
#3586 |
Rozeznanie
|
natul
R - redukcja U - utrzymanie P - przytycie Kolację zjedz koniecznie, bo póki co malo i biednie, śniadanie powinno być większe, nawet na R (bo podejrzewam że na tym jesteś), zjedz normalny chleb razowy a nie bibułki z Wasy. Mało warzyw, mało białka, mało nnkt... ogólnie słabiutko, ledwie się w regulaminie mieścisz, o ile w ogóle... |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Raczkowanie
|
Moje U ( potrafie jak chce )
Sn: dwie szklanki płatków cornfleks zalane szklanka mleka 1.5 % , 2 mandarynki , herbata z cytryna i lyzeczka cukru (500) 2sn: grahamka100g z serkiem Moj ulubiony plasterkiem sopockiej , szczypiorkiem, pomidorkiem , jabłuszko (300) O: 5 duzych pierogow ruskich , 200 g buraczkow (450) P: pączek z budniem , kakao ( 3 lyzeczki puchatka , szklanka mleka 1,5 % ) (400) K: dwie kromki razowca z pasztetem pieczarkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem , jabluszko , ogromna pomaranczka , herbata z cytrynka i lyzeczka cukru (400) 2050
#3588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wasę wywal raczej,porażka to pieczywo...smaczniejszy i zdrowszy chlebek orkiszowy/graham...barszcz czerwony z ryżem 300 kalorii???chyba wiadro barszczu ![]() w ogóle co to ma być?jakaś katastrofa.... ja mam takie wrażenie,że czysta prowokacja...sorki,jeżeli się mylę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2010-02-11 o 18:10 Powód: Chochliki :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochane nie przejmujcie sie innymi. Ja tez tak mam ze wszystkie klezanki se odchudzaja, mowia jak to calymi dniami jedza tylko jogurt i kilka wafli ryzowych.. Zawsze pytaja czemu jestem taka chuda, co jem i pytaja co one ma jesc a czego nie... Jak jetem w domu to kazdy tylko patrzy czy spodnie sa juz opiete czy jeszcze nie... i ciagle chca zebym sie wazyla i mierzyla... to meczy i wkurza... P (nie bylo paczków ![]() ![]() 1. owsianka na mleku 2% : zmielone p owsiane, slonecznik, dynia, semie lniane; kakao, dzem, orzechy, cukier, prazone jablko, winie z kompotu - pyyyyszna byla... ![]() 2. grahamka z leczo z parowka zapieczona z zoltym serem i ketchupem, garsc chipsow serowo-cebulowych, jablo 3. 3 duze ziemniaki, chochla leczo jw, zolty ser, ketchup, kawa mlekiem i cukrem, 4 kostki gorzkiej czeko, mandarynka 4. serek ziarnisty 200g z papryka, ketchupem, koma chleba maslem 5. ide na lyzwy i pozniej zapewne do jakiegos baru na hot-doga albo hamburgera i w koncu na PACZKA ![]() jak dzisiaj?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
Ok wyrak, ale czy te 8kg po napadach zejdą same żle się z nimi czuję
![]() ![]() a to był jednodniowy napad, czy np. przez czy dni miałaś napady?? 8 kg wydaje mi się strasznie dużo jak na jedne dzień... Mi się wydaję że te kg zlecą, bo napewno jedzenie zalega w jelitach, woda też pewnie jest zatrzymana w organiźmie dlatego stąd pewnie taka nadwyżka kg...[/QUOTE] 4 dni napadu. ale konkretnego nie wiedziałam co ze mną się dzieje. ale mimo wszystko ignoruje chama. tylko chciałabym by zeszło to 8kg, bo naprawdę nie czuję się fajnie. ogólnie wiem, że kilka kg nie powinno wpływać na akceptację, ale nikt mi nie powie, że wpływa to na dobre samopoczucie. kiedy osoba z wagą prawidłową nagle w krótkim czasie taki przeskok. i najgorsze jest to, że pal licho, gdybym tyle przytyła przez długi okres czasu, stopniowo, ciesząc się jedzeniem i nie myśląc o nim. a nie byle co, byle jak, szybko i byle dużo ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Twoim jadłospisie nie ma 1000 kalorii, kolejny tego typu zostanie przeniesiony do niedawno utworzonego tematu na KZ. Cytat:
generalnie, wszystko jest, co trzeba. NNKT, węgle złożone, no i fajnie urozmaicony jadłospis, ale jeśli ćwiczysz, to faktycznie troszkę ubogi w kalorie. ;-) Cytat:
jeśli nie zaczniesz jeść więcej i będziesz dalej wklejać jadłospisy do tego wątku, będę zmuszona je edytować/przenieść na KZ. rozumiemy się? ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() te kg (po co się ważyłaś? ![]() Pij dużo, jedz normalnie. I przede wszystkim, bądź dla siebie miła. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- proszę, byś pilnowała słownictwa. Tę samą treść można przekazać w kulturalny i niezłośliwy sposób.
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
ocenicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() iza_wiosenna Dziekuje bardzo za ocene ![]() ![]() ![]() aha, w tym tygodni nie cwicze, mam malo ruchu, bo siedze i sie ucze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3598 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
#3599 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U
7.30 cieplutki pączek z budyniem ŚNIADANIE (8.30) Kaokao, sandwich (plaster sera, plaster szynki), paczek z marmolada. IIŚNIADANIE (11.30) tartaletka z budyniem, pomaranczka, 2 kromki razowca z almette smietankowym i ogorkiem. Wpadło kilka faworkow i kuleczek nesquik. OBIAD (16.30) Gęsta zupa pieczarkowa (ze 4 chochelki) Deser: paczek z ajerkoniakiem (mama przyniosla z pracy) KOLACJA(20?) Jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i pomidorem. (cos mam dzis ochote na pieczarki). Slodko dzis, wszystko przez tlusty czwartek Moz byc ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
liquefy - nie wiem czemu Twoj post byl zacytowany, chodzilo mi o pozostale dwa
![]() ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.