|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
Mamusie przy okazji stanika znalazłam fajnego sprzedawce http://www.allegro.pl/show_user_auct...5742&p=12&p=13
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-11 o 16:22 |
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Np. w triumphie widziałam większe rozmiarówki i za kawałek bezwyrazistej szmatki trzeba zapłacić 90zł prawie ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
. A potem wrócić do domku i dopiero zamawiać przez all
|
||
|
|
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u naszych producentów tak jest wezmy dwa biustonosze 1 80d drugi 70f i miska bedzie ta sama tylko obwód mniejszy niestey wiekszosc sprzedawców nadal nie wiem ze powyzej d sa kolejne literki a nie tylko wiekszy obwód tak własnie jak piszesz cała piers musi byc w miseczce, fiszbina powinna konczyc sie w połowie pod pacha, i oczywiscie lepiej ciut za duzy niz niedajboze za mały biustonosz
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi - stanik ma juz 4 miesiace - wiadomo rozciaga sie
A kupilam specjalnie troszke luzniejszy bo przeczytalam ze obwod bedzie rosnal i zamiast na pierwsza haftke zapinam na srodkowa ![]() Kurcze nie usmiecha mi sie inwestowac w nowy stanik na niecale 2 miesiace przed porodem - zwlaszcza ze z moja rozmiarowka ceny sa kosmiczne Ale znalazlam cos ladnego i taniego http://www.allegro.pl/item909050140_...zmiar_75k.html Znow by mi mama musiala wysylac ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- co do rozmiarówki to ja mam lepiej bo w Irlandi produkuja duze biustonosze - do K z ktorego ja juz pomalu wyrastam A do karmienia - to sie chyba za wczesnie ucieszylam bo widzialam JJ Nio nic ide kupic te dwa namioty i kawalek sznurka - moze beda w jakies wzorki
|
#1235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i niesprawiedliwe jest to ze na miseczke a.b czy c mozna dostac śliczne i tanie biustonosze paktycznie wszedzie, ale jak ktos posiada f,g ... to masakra, tzn dostac mozna ale ceny ![]() ja zazwyczaj jade po biustonosze do wrocławia 100km tam jest sklep outlett z bielizna wieeelu producentów takich które normalnie w sklepie 150-200zł, a tam zawsze do 100 kupuje fajny ale mimo wszystko namierzyc sie trzeba
|
|
#1236 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
). A w ogóle to mam mały brzuszek, więc mało miejsca ma tam do wyginania.A że to wątroba - nie znam się, ale ten ból to mam tak wysoko, troszkę poniżej linii stanika, wątroba chyba jest niżej?? Czy Ciebie też bolało tak wysoko? A dziewczyny - któraś z Was chciała zamawiać u dorotybatko. Mi ostatnio przyszło zamówienie od niej - ciuszki firm Pinokio I porównując ciuszki Ewa Klucze i Batko niby tego samego rozmiaru to różnica w wielkości jest bardzo duża. Jak chcecie to cyknę fotkę i sobie porównacie. |
||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już w domku i wiecie co????????po moim wyjściu teść jednak polazł do roboty
jak ja uwielbiam tą niuniuśkę i czekam jak tż zrobi zapiekanki w piekarniku a co jak tłusty to tłusty . Widzę, że temat cycników poruszacie...hmmm to jest jedyna rzecz za którą nienawidzę chodizć po sklepach...ja mam 75D i u mnie są 2 dobre i drogie sklepy z bielizną i jak już kupuję to zostawiam tam kupę kasy teraz chodzę w cycnikach z Canpola tych do karmienia i jest mi najwygodniej w świecie nic mnie nie uwiera, żadna koronka i żaden drut . Ale wiecie co....musiałam zdjąć (z wielkim trudem) obrączkę dzisiaj i już jej do porodu nie założę...tak mi paluchy napuchły - jak serdelki
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - nie szalejcie teraz z biustonoszami - teraz wystarczy w zupełności taki najzwyklejszy tani - byle tylko wkładki podtrzymał. mniej więcej ok. 2 tyg. po porodzie sprawdzicie rozmiar - w żebrach będziecie już węższe, a po ustabilizowaniu laktacji biust osiągnie nowy rozmiar. jak kupicie na obecny rozmiar pod biustem, to po porodzie może się okazać za luźny
Ja nosiłam rozmiar 75B - wybór jest ogromny, ale znalezienie dobrego biustonosza to problem. Mam szerokie żebra - 83 cm i niestety większość fiszbin jest dla mnie za wąska.
|
#1239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/listing/searc...&category=1472 tu miseczka i http://moda.allegro.pl/item909140043...rny_bialy.html http://moda.allegro.pl/item909138939...rny_bialy.html tutaj k- pierwszy do karmienia http://moda.allegro.pl/listing/searc...&category=1472 http://moda.allegro.pl/listing/searc...&category=1472 tyle ze te ostatnie juz nie do karmienia gr
|
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie trochę z mamą gadałam o stanikach i ona uważa że to zbędny luksus. Ja jestem innego zdania. No bo .. załóżmy że małe będziemy karmić do 3 godziny. Więc co 3h musisz podać cyca. I teraz co? Latać cały dzień bez stanika? Żeby cyce wisiały a koszulki przemakały mlekiem? Czy może założyć normalny stanik i co 3h CAŁKIEM go ściągać? No bo wyjmując cycka pod stanikiem, czy opuszczając miseczkę ugniatamy pierś! A tego robić nie wolni, bo się kanaliki mlekowe pozatykają, będzie zastój pokarmu, ból, a może nawet z czasem zapalenie cycka no i będzie problem ;/. Także... wydaje mi się że jednak stanik typowo do karmienia to dobra inwestycja
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Ooo! Nieźle
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do staników to ja się zdecydowałam na dwa takie http://www.allegro.pl/item907081140_...acej_80_b.html
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-11 o 17:16 |
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Póki co jakąś szmatkę kupię wygodną żeby mieć do szpitala i móc tam wkładki włożyć, ale później to już kupię coś ładnego, bo w takim byleczym to się po prostu źle czuję ;[ I wstyd się przed mężem rozebrać w staniku "babcinym" ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Ja ściągnełam kilka dni temu Mi strasznie w nocy ręce puchną i drętwieją i rano palce gdzie nosiłam obrączkę i pierścionek zaręczynowe są po prostu siwe .... teraz to pewnie dopiero po porodzie założę
|
||
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
My juz po wizycie, szyjka pozamykana, wszystko wporzadku, natomiast mam jesc ryz i wiecej bialka bo za malo przybralam na wadze bo przez 3 tyg tylko 900 gram, maly natomiast wazy 2800. Wszystko jest ustalone, jesli nie urodze do 27 marca 28 marca widzimy sie na wywolaniu, bo maly jest na prawde duzy, jesli tak bedzie rosl nadal mozliwe bedzie cc, siedzi glowka w dol nasz nietoperek, nadal jest Kacprem, a nie Oliwką. Jeśli przy porodzie przez godzine nie wejdzie częścią głowki w kanał rodny tez bede miala cc. Za 3 tygodnie wizyta i umawiam sie na zwiedzanie porodowki i idziemy z nia do mojej poloznej jak to mowi moja gin- wybralam dla ciebie VIPowską położną, więc ide sie z nia poznac, porozmawiac wszystko mi powie.
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio też jedna pani ginekolog mi powiedziała, że mały jest tak duży
że nie dam pewnie rady go naturalnie urodzić i czeka mnie cc. Ale... nie wierzę do końca - często się mylą. Poza tym ta sama pani doktor umówiła mnie na kolejną wizytę (przyszłam do niej na początku 9 m-ca tj. 37 tydzień) za 4 tygodnie - dokładnie 1 marca, kiedy mamy termin porodu - nie uważa, że coś należy tu kontrolować itd.---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- I jakby tego było mało jeszcze pączka nawet ani jednego nie zjadłam - siedzę w tym więzieniu bez pączków. A jak się wkurzę, to pójdę jednak do sklepu. Chociaż prasowałam koło godzinki i stałam i teraz boli mnie całe podbrzusze.
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie powiedziala ze nie dam rady tylko ze gdyby po godzinie sie nie wbil a kanal rodny nie bedzie czekala tylko cc.
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- ja ostatnio 5 h przy zelazku ale sobie deske obnizylam tz mi przyniosl krzeslo i tak prasowalam a on skladal
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dziewczyny nosicie łancuszek to możecie sobie obrączke na nim zawiescic.
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
my jak obraczki wybieralismy sugerowalismy sie tym ze kiedys moga byc za ciasne i dlatego bralismy klasyczne ze scietymi kantami bez zadnych dupereli i drobiazgow
ale poki co nie puchna mi palce i nie musze jeszcze sciagac, on tez nie, nie sciagnal ani razu odkad mu zalozylam na palec
|
|
#1248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brzuszek też mam niewielki i możliwe, że te uciski mamy od tego. Po prostu mamy już coraz mniej miejsca w środku i wszystkie narządy ściśnięte. Z reszta już miałam ucisk na nerkę wcześniej też z braku miejsca. A boli po prawej stronie, dokładnie pod biustem, jakby za żebrami. Znasz to? ![]() Zrób sobie te badania, które Ci wymieniłam, prywatnie kosztują po 5-6 zł za jedno i jak pójdziesz do gina to już będziesz miała gotowe.
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj uzmysłowiłam sobie jedną rzecz: wraz z urodzeniem dziecka przechodzę na drugą stronę, czyli taką która wyznacza granice, tworzy zakazy, mądrzy się że wie lepiej niż dziecko, zabrania, nakazuje …itp. Itd. Czyli stanę się kimś kogo kiedyś nie rozumiałam – RODZICEM. Oczywiście potem już wiedziałam dlaczego były te zakazy i nakazy ale nie w tamtym momencie gdy one się pojawiały. I teraz to ja będę mówiła np. „za moich czasów to ….” I tym podobne frazesy.
Oj to leżenie w łóżku bardzo mi doskwiera i przychodzą mi do głowy głupoty. Ale dobrze że jesteście to przynajmniej mam rozrywkę podczytując Was. A dyskusja na temat staników bardzo połuczająca. Co prawda od porodu mineły już ponad 8 tygodni i jak wiecie nie mam pokarmu to jeszcze nie mieszcze się w swoje stare biustonocze i nie chodzi tu tylko o wielkośc pod biustem ale bardziej o miseczki. A moze już tak zostanie na stałe .I jeszcze jedno: Nie ma już Brzyduli? Skończyła się? Kiedy? W jej miesce jest jakaś Majka!! Moj TZ już od paru godz. siedzi w szpitalu i zajmuje się małą. musi to śmiesznie wyglądać bo jest jedynym facetem który siedzi sam, przewija i karmi dziecko. Faceci gdy przychodzą to tylko zachwycają się dziećmi, asystują i czasami może nawet wezmą na ręce.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-02-11 o 18:18 |
|
|
|
#1250 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. I sranie w banie z tym, że nie można zmniejszyć.. jak zawalili to powinni zrobić NOWĄ w dobrym rozmiarze skoro zmniejszyć nie mogą! Bożesz... jak mnie takie coś denerwuje. Kase wziąć to każdy chętny, ale wziąć odpowiedzialność za błędy to już chętnych brak ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
.poza tym ja jestem zdania, że obrączki mają być nasze! Mają się nam podobać! Mają nas odzwierciedlać i ogólnie powinny być charakterystycznie pasujące do nas ... . Nie chciałabym dać Tż obrączki takiej samej jaką mogłaby mu dać każda inna Kasia czy Zosia i wyglądające jak każda inna obrączka, tylko dlatego, że MOŻE kiedyś trzeba będzie zmienić rozmiar .... od takie spaczenie A Kacperek to BYKU 2800, a jesteś ciążowo tylko 1,5 tyg. starsza ode mnie. SZOK!. W książce doczytałam że w 2800 dziecko powinno ważyć w 36tc ... także kawał chłopa z niego będzie Daria ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
A najgorsze się zacznie jak dziecko będzie już miało własne zdanie Nie zgodzi się z Tobą, zrobi Ci awanturę, nakrzyczy, że Cię nienawidzi i zacznie płakać.... ;]... To będą "piękne" chwile ;] .... wręcz nie mogę się doczekać
|
|||
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
No to wklejam porównanie.
Niebieskie to Ewa Klucze, żółte (na zdjęciu wyszło jak kremowe) to Batko seria Ela. Ja się "lekko" zdziwiłam, jak przymierzyłam jedno do drugiego. Myślałam, że dla takich dzieciaczków ciuszki są bardziej znormalizowane. |
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po gościach byli 1,5 godzinki jak taksię postarałam o oni mnie olali może faworki nie smakowały ?
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-02-11 o 18:54 |
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() heh, dopiero teraz chyba zrozumiemy swoich rodzicow tak naprawde.. pojawia nam sie nowe poklady uczuc. tez czasami o tym mysle. wkraczamy w zupelnie nowa faze Ano Brzydula sie skonczyla, nawet byla taka reklama ja majka puka do drzwi i pakuje swoje manatki do mieszkania brzyduli,o prosze http://www.youtube.com/watch?v=HXl_C8_t8PY |
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde...dob rze,że nam pokazałaś![]() Aneczka na pewno były pyszne,może sami już wcześniej zjedli i już patrzec nie mogli na faworki-kochana jakbys mnie zaprosiła to nie było by tego problemu,zjadłabym wszystko
|
|
#1256 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do faworków to ja chetna jestem napewno są pyyyszne
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuskin
Dziekujemy za gratulacje i komplementy Ja sie malo odzywalam na woatku bo juz wkoncu sama niewiedzialam do jakeigo naleze raz termin 2 marca raz na 22 luty no ale ze mialam cala problematyczna ciaze lekarz zdecydowal CC d tygodnie przed terminem lecem juz bo malutka sie budzi |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
super
Ja juz ci zazdroszcze, zobaczymy jak to w koncu bedzie u mnie od 10 marca mam byc naszykowana z torbą spakowana i tak dalej, bo znowu na usg termin wyszedl na 18 ale umowiona jestem na 28 marca jesli nic wczesniej sie nie rozwiaze samo.
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
uffff....skonczylam pisac prace, jeszcze czas sie nauczyc na jutro ale chwila odpoczynku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

. A potem wrócić do domku i dopiero zamawiać przez all

Ja ściągnełam kilka dni temu 
. I sranie w banie z tym, że nie można zmniejszyć.. jak zawalili to powinni zrobić NOWĄ w dobrym rozmiarze skoro zmniejszyć nie mogą! 

kurde...dob rze,że nam pokazałaś