Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 16:19   #1231
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Ja sie ino zapytowywuje skad mi sie nagle pod biustem 90cm wzielo
nio skad
A stanik 75 dalej na mnie dobry buhahahahaha
No właśnie,muszę się babci zapytac czy ma centymetr i się zmierze i najwyżej kupię miseczke B na teraz i miseczke C na pózniej.
Mamusie przy okazji stanika znalazłam fajnego sprzedawce http://www.allegro.pl/show_user_auct...5742&p=12&p=13

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-11 o 16:22
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:22   #1232
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

Ale o la boga - to ja musze sobie znow nowy stanik kupic
K lub L
A myslalam ze do porodu juz nie urosnie - i sie dawno nie mierzylam
Oj przewalone.. jeszcze jakieś "F" na siebie na all widziałam, ale K to już nie, a w sklepie to pewnie ceny będą kosmiczne
Np. w triumphie widziałam większe rozmiarówki i za kawałek bezwyrazistej szmatki trzeba zapłacić 90zł prawie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
No właśnie,muszę się babci zapytac czy ma centymetr i się zmierze i najwyżej kupię miseczke B na teraz i miseczke C na pózniej.
A ja Ci polecam zanim kupisz cokolwiek udać się do sklepu i poprzymierzać rozmiary zgodnie z instrukcją którą wkleiłam Możesz być mile zaskoczona . A potem wrócić do domku i dopiero zamawiać przez all
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:23   #1233
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Nie ekspert, po prostu po wielu latach wreszcie mnie ktoś olśnił i wreszcie mi z własnymi cyckami wygodnie i nic mnie nigdzie nie gniecie, a że życzę temu każdej kobiecie, to się z wami dzielę
P.S. Moja psiapsióła, która zawsze twierdziła, że jest deska, że cycków ma tyle co same sutki i że w ogóle chyba jest wklęśnięta w biuście, zawsze nosiła A. Mnie słuchać nie chciała, ale "obcego" już posłuchała i nagle odkryła że ma biust! Teraz miseczkę c/d nosi A jaka wizualna różnica!!!

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Wiesz... z dwojga złego lepiej mieć ciut za dużą miseczkę i wsadzić w nią wkładkę laktacyjną, niż za małą miseczkę która będzie cycocha obciskać. Tym bardziej, że piersi będą pełne pokarmu i to będzie normalne bolesne.... zwłaszcza jak stanik będzie z fiszbinami
ja własnie mam duzy biust + mały obwód i duuuzo czytałam mierzyłam sprawdzałam na temat dobrze dobranego stanika- mam bzika na punkcie ładnej bielizny i szlak mnie trafiał zawsze jak sprzedawczynie próbowały mi wcisnąc np 75 lub 80 d bo 75 d ma mniejsza miske niz 80d a ja wiedziałam np ze potrzebuje 70f
u naszych producentów tak jest wezmy dwa biustonosze 1 80d drugi 70f i miska bedzie ta sama tylko obwód mniejszy
niestey wiekszosc sprzedawców nadal nie wiem ze powyzej d sa kolejne literki a nie tylko wiekszy obwód

tak własnie jak piszesz cała piers musi byc w miseczce, fiszbina powinna konczyc sie w połowie pod pacha, i oczywiscie lepiej ciut za duzy niz niedajboze za mały biustonosz

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:27   #1234
ita83
Wtajemniczenie

Izumi - stanik ma juz 4 miesiace - wiadomo rozciaga sie
A kupilam specjalnie troszke luzniejszy bo przeczytalam ze obwod bedzie rosnal
i zamiast na pierwsza haftke zapinam na srodkowa
Kurcze nie usmiecha mi sie inwestowac w nowy stanik na niecale 2 miesiace przed porodem - zwlaszcza ze z moja rozmiarowka ceny sa kosmiczne

Ale znalazlam cos ladnego i taniego
http://www.allegro.pl/item909050140_...zmiar_75k.html
Znow by mi mama musiala wysylac

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

co do rozmiarówki to ja mam lepiej bo w Irlandi produkuja duze biustonosze - do K z ktorego ja juz pomalu wyrastam
A do karmienia - to sie chyba za wczesnie ucieszylam bo widzialam JJ

Nio nic ide kupic te dwa namioty i kawalek sznurka - moze beda w jakies wzorki
Stary 2010-02-11, 16:31   #1235
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Oj przewalone.. jeszcze jakieś "F" na siebie na all widziałam, ale K to już nie, a w sklepie to pewnie ceny będą kosmiczne
Np. w triumphie widziałam większe rozmiarówki i za kawałek bezwyrazistej szmatki trzeba zapłacić 90zł prawie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

A ja Ci polecam zanim kupisz cokolwiek udać się do sklepu i poprzymierzać rozmiary zgodnie z instrukcją którą wkleiłam Możesz być mile zaskoczona . A potem wrócić do domku i dopiero zamawiać przez all
tez radze wybrac sie do sklepu i poprzymierzac, bo kalkulator kalkulatorem a kazdy producent sobie...
no i niesprawiedliwe jest to ze na miseczke a.b czy c mozna dostac śliczne i tanie biustonosze paktycznie wszedzie, ale jak ktos posiada f,g ... to masakra, tzn dostac mozna ale ceny
ja zazwyczaj jade po biustonosze do wrocławia 100km tam jest sklep outlett z bielizna wieeelu producentów takich które normalnie w sklepie 150-200zł, a tam zawsze do 100 kupuje fajny ale mimo wszystko namierzyc sie trzeba

Stary 2010-02-11, 16:48   #1236
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
o tak, bole zeber, wczesniej mialam, teraz juz rzadko. zwroc uwage na stanik jaki nosisz, czy Cie dodatkowo nie uciska. ja chodzilam w ogole bez, no i pomagalo mi czasami lezenie na boku. poprobuj zmian pozycji
Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Też tak mam i myślałam,że to żebra a to wątroba, mam konkretny ucisk na wątrobę co grozi podobno cholestazą. Jak na razie jej nie mam ale mam zalecone badania (ASPAT, ALAT, fosfataza zasadowa - badania z krwi) i zobaczymy czy wątroba pracuje prawidłowo.
Miałam tak też z nerką ale dostałam jakieś leki i przeszło.
Najlepiej poinformuj gina o tym że Cię boli bo jak Ci wątroba zacznie nawalać to będzie źle.
Mnie boli najbardziej jak siedzę. Ale jak leżę to już nie.
Dzięki za info - stanik po domu noszę taki nieuciskający, więc raczej to nie kwestia stanika. Zmiana pozycji - oj czasem to mam ochotę leżeć bez ruchu bo najmniejsza zmiana to taki przeszywający ból. Poszukałam trochę w necie prawdopodobnie to macica uciska i dodatkowo mała lubi kopać w to miejsce (po kim ona taka złośliwa ). A w ogóle to mam mały brzuszek, więc mało miejsca ma tam do wyginania.
A że to wątroba - nie znam się, ale ten ból to mam tak wysoko, troszkę poniżej linii stanika, wątroba chyba jest niżej?? Czy Ciebie też bolało tak wysoko?

A dziewczyny - któraś z Was chciała zamawiać u dorotybatko. Mi ostatnio przyszło zamówienie od niej - ciuszki firm Pinokio (moja ulubiona firma, taka delikatna i przyjemna w dotyku bawełna, produkt polski, polecam!!), Ewa Klucze i Batko seria ELA.
I porównując ciuszki Ewa Klucze i Batko niby tego samego rozmiaru to różnica w wielkości jest bardzo duża.
Jak chcecie to cyknę fotkę i sobie porównacie.

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:55   #1237
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

jestem już w domku i wiecie co????????po moim wyjściu teść jednak polazł do roboty wrrrrrrrr no ale się chociaż do malutkiej poprzytulałam jak ja uwielbiam tą niuniuśkę .Tż po mnie przyjechał, kupiliśmy pączki, 1 zjadłam z czekoladą zaraz jak się dorwałam do siatki w samochodzie, a teraz zjadłam 2 z pudrem i czekam jak tż zrobi zapiekanki w piekarniku a co jak tłusty to tłusty . Widzę, że temat cycników poruszacie...hmmm to jest jedyna rzecz za którą nienawidzę chodizć po sklepach...ja mam 75D i u mnie są 2 dobre i drogie sklepy z bielizną i jak już kupuję to zostawiam tam kupę kasy a i tak zawsze jestem nie zadowolona teraz chodzę w cycnikach z Canpola tych do karmienia i jest mi najwygodniej w świecienic mnie nie uwiera, żadna koronka i żaden drut. Ale wiecie co....musiałam zdjąć (z wielkim trudem) obrączkę dzisiaj i już jej do porodu nie założę...tak mi paluchy napuchły - jak serdelki

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:56   #1238
Łaciata
Raczkowanie

Dziewczyny - nie szalejcie teraz z biustonoszami - teraz wystarczy w zupełności taki najzwyklejszy tani - byle tylko wkładki podtrzymał. mniej więcej ok. 2 tyg. po porodzie sprawdzicie rozmiar - w żebrach będziecie już węższe, a po ustabilizowaniu laktacji biust osiągnie nowy rozmiar. jak kupicie na obecny rozmiar pod biustem, to po porodzie może się okazać za luźny

Ja nosiłam rozmiar 75B - wybór jest ogromny, ale znalezienie dobrego biustonosza to problem. Mam szerokie żebra - 83 cm i niestety większość fiszbin jest dla mnie za wąska.
Stary 2010-02-11, 16:58   #1239
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:

tu masz miseczke h do karmienia
http://moda.allegro.pl/listing/searc...&category=1472
tu miseczka i
http://moda.allegro.pl/item909140043...rny_bialy.html
http://moda.allegro.pl/item909138939...rny_bialy.html

tutaj k- pierwszy do karmienia
http://moda.allegro.pl/listing/searc...&category=1472
http://moda.allegro.pl/listing/searc...&category=1472 tyle ze te ostatnie juz nie do karmienia gr

Stary 2010-02-11, 17:11   #1240
Izumi
Wtajemniczenie

A ja właśnie trochę z mamą gadałam o stanikach i ona uważa że to zbędny luksus. Ja jestem innego zdania. No bo .. załóżmy że małe będziemy karmić do 3 godziny. Więc co 3h musisz podać cyca. I teraz co? Latać cały dzień bez stanika? Żeby cyce wisiały a koszulki przemakały mlekiem? Czy może założyć normalny stanik i co 3h CAŁKIEM go ściągać? No bo wyjmując cycka pod stanikiem, czy opuszczając miseczkę ugniatamy pierś! A tego robić nie wolni, bo się kanaliki mlekowe pozatykają, będzie zastój pokarmu, ból, a może nawet z czasem zapalenie cycka no i będzie problem ;/. Także... wydaje mi się że jednak stanik typowo do karmienia to dobra inwestycja ... tylko momentami strasznie kosztowna ;/ ... pewnie też przez all zamówie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Ooo! Nieźle
Stary 2010-02-11, 17:12   #1241
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dzięki za info - stanik po domu noszę taki nieuciskający, więc raczej to nie kwestia stanika. Zmiana pozycji - oj czasem to mam ochotę leżeć bez ruchu bo najmniejsza zmiana to taki przeszywający ból. Poszukałam trochę w necie prawdopodobnie to macica uciska i dodatkowo mała lubi kopać w to miejsce (po kim ona taka złośliwa ). A w ogóle to mam mały brzuszek, więc mało miejsca ma tam do wyginania.
A że to wątroba - nie znam się, ale ten ból to mam tak wysoko, troszkę poniżej linii stanika, wątroba chyba jest niżej?? Czy Ciebie też bolało tak wysoko?

A dziewczyny - któraś z Was chciała zamawiać u dorotybatko. Mi ostatnio przyszło zamówienie od niej - ciuszki firm Pinokio (moja ulubiona firma, taka delikatna i przyjemna w dotyku bawełna, produkt polski, polecam!!), Ewa Klucze i Batko seria ELA.
I porównując ciuszki Ewa Klucze i Batko niby tego samego rozmiaru to różnica w wielkości jest bardzo duża.
Jak chcecie to cyknę fotkę i sobie porównacie.
To my:ja i drcron robimy zakupy u dorotybatko.Ja mam zamiar po raz drugi,więc Twoje wskazówki się przydadzą
A co do staników to ja się zdecydowałam na dwa takie http://www.allegro.pl/item907081140_...acej_80_b.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-11 o 17:16
Stary 2010-02-11, 17:15   #1242
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość
Dziewczyny - nie szalejcie teraz z biustonoszami - teraz wystarczy w zupełności taki najzwyklejszy tani - byle tylko wkładki podtrzymał. mniej więcej ok. 2 tyg. po porodzie sprawdzicie rozmiar - w żebrach będziecie już węższe, a po ustabilizowaniu laktacji biust osiągnie nowy rozmiar. jak kupicie na obecny rozmiar pod biustem, to po porodzie może się okazać za luźny

Ja nosiłam rozmiar 75B - wybór jest ogromny, ale znalezienie dobrego biustonosza to problem. Mam szerokie żebra - 83 cm i niestety większość fiszbin jest dla mnie za wąska.
I dlatego ja jeszcze nie mam
Póki co jakąś szmatkę kupię wygodną żeby mieć do szpitala i móc tam wkładki włożyć, ale później to już kupię coś ładnego, bo w takim byleczym to się po prostu źle czuję ;[ I wstyd się przed mężem rozebrać w staniku "babcinym"

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ale wiecie co....musiałam zdjąć (z wielkim trudem) obrączkę dzisiaj i już jej do porodu nie założę...tak mi paluchy napuchły - jak serdelki
Oj.. znam ten ból Ja ściągnełam kilka dni temu Mi strasznie w nocy ręce puchną i drętwieją i rano palce gdzie nosiłam obrączkę i pierścionek zaręczynowe są po prostu siwe .... teraz to pewnie dopiero po porodzie założę
Stary 2010-02-11, 17:19   #1243
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Dzien Dobry
My juz po wizycie, szyjka pozamykana, wszystko wporzadku, natomiast mam jesc ryz i wiecej bialka bo za malo przybralam na wadze bo przez 3 tyg tylko 900 gram, maly natomiast wazy 2800.
Wszystko jest ustalone, jesli nie urodze do 27 marca 28 marca widzimy sie na wywolaniu, bo maly jest na prawde duzy, jesli tak bedzie rosl nadal mozliwe bedzie cc, siedzi glowka w dol nasz nietoperek, nadal jest Kacprem, a nie Oliwką.
Jeśli przy porodzie przez godzine nie wejdzie częścią głowki w kanał rodny tez bede miala cc.
Za 3 tygodnie wizyta i umawiam sie na zwiedzanie porodowki i idziemy z nia do mojej poloznej jak to mowi moja gin- wybralam dla ciebie VIPowską położną, więc ide sie z nia poznac, porozmawiac wszystko mi powie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:38   #1244
megi-megi
Zakorzenienie

Ostatnio też jedna pani ginekolog mi powiedziała, że mały jest tak duży że nie dam pewnie rady go naturalnie urodzić i czeka mnie cc. Ale... nie wierzę do końca - często się mylą. Poza tym ta sama pani doktor umówiła mnie na kolejną wizytę (przyszłam do niej na początku 9 m-ca tj. 37 tydzień) za 4 tygodnie - dokładnie 1 marca, kiedy mamy termin porodu - nie uważa, że coś należy tu kontrolować itd.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

I jakby tego było mało jeszcze pączka nawet ani jednego nie zjadłam - siedzę w tym więzieniu bez pączków. A jak się wkurzę, to pójdę jednak do sklepu. Chociaż prasowałam koło godzinki i stałam i teraz boli mnie całe podbrzusze.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:40   #1245
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mi nie powiedziala ze nie dam rady tylko ze gdyby po godzinie sie nie wbil a kanal rodny nie bedzie czekala tylko cc.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

ja ostatnio 5 h przy zelazku ale sobie deske obnizylam tz mi przyniosl krzeslo i tak prasowalam a on skladal
A.Camus
Stary 2010-02-11, 17:53   #1246
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
I dlatego ja jeszcze nie mam
Póki co jakąś szmatkę kupię wygodną żeby mieć do szpitala i móc tam wkładki włożyć, ale później to już kupię coś ładnego, bo w takim byleczym to się po prostu źle czuję ;[ I wstyd się przed mężem rozebrać w staniku "babcinym"

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Oj.. znam ten ból Ja ściągnełam kilka dni temu Mi strasznie w nocy ręce puchną i drętwieją i rano palce gdzie nosiłam obrączkę i pierścionek zaręczynowe są po prostu siwe .... teraz to pewnie dopiero po porodzie założę
Nam obrączki przyszły o rozmiar za duże-tak nam jakos babka z jubilera pomierzyła i mąż sobie zmniejszył,a mi mojej zmniejszyc nie mogli,bo ja mam z brylantem(powiedzieli,że wtedy nie można) i noszę sobie za duża-przytrzymuje zaręczynowym i jak mi paluchy spuchną to dopiero wtedy będzie dobra i możliwe,że nie będę musiała ściagac w ogóle.
Jak dziewczyny nosicie łancuszek to możecie sobie obrączke na nim zawiescic.

Stary 2010-02-11, 17:56   #1247
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my jak obraczki wybieralismy sugerowalismy sie tym ze kiedys moga byc za ciasne i dlatego bralismy klasyczne ze scietymi kantami bez zadnych dupereli i drobiazgow ale poki co nie puchna mi palce i nie musze jeszcze sciagac, on tez nie, nie sciagnal ani razu odkad mu zalozylam na palec
A.Camus
Stary 2010-02-11, 17:57   #1248
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
To jest to, jestem pewna bo znam to z autopsji. Też się zdziwiłam,że wątroba ale ginka mi to potwierdziła we wtorek i zleciła badania te co wymieniłam. Bo trzeba sprawdzić czy wątroba pracuje prawidłowo bo może coś tam się blokować (nie pamiętam już o co chodziło) ale to niefajne dla Twojego organizmu przede wszystkim no i dla dziecka też bo ta wątroba też dla niego pracuje.
Brzuszek też mam niewielki i możliwe, że te uciski mamy od tego. Po prostu mamy już coraz mniej miejsca w środku i wszystkie narządy ściśnięte. Z reszta już miałam ucisk na nerkę wcześniej też z braku miejsca.
A boli po prawej stronie, dokładnie pod biustem, jakby za żebrami. Znasz to?
Zrób sobie te badania, które Ci wymieniłam, prywatnie kosztują po 5-6 zł za jedno i jak pójdziesz do gina to już będziesz miała gotowe.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:58   #1249
P0P70
Zakorzenienie

Dzisiaj uzmysłowiłam sobie jedną rzecz: wraz z urodzeniem dziecka przechodzę na drugą stronę, czyli taką która wyznacza granice, tworzy zakazy, mądrzy się że wie lepiej niż dziecko, zabrania, nakazuje …itp. Itd. Czyli stanę się kimś kogo kiedyś nie rozumiałam – RODZICEM. Oczywiście potem już wiedziałam dlaczego były te zakazy i nakazy ale nie w tamtym momencie gdy one się pojawiały. I teraz to ja będę mówiła np. „za moich czasów to ….” I tym podobne frazesy.
Oj to leżenie w łóżku bardzo mi doskwiera i przychodzą mi do głowy głupoty.

Ale dobrze że jesteście to przynajmniej mam rozrywkę podczytując Was. A dyskusja na temat staników bardzo połuczająca. Co prawda od porodu mineły już ponad 8 tygodni i jak wiecie nie mam pokarmu to jeszcze nie mieszcze się w swoje stare biustonocze i nie chodzi tu tylko o wielkośc pod biustem ale bardziej o miseczki. A moze już tak zostanie na stałe.

I jeszcze jedno: Nie ma już Brzyduli? Skończyła się? Kiedy? W jej miesce jest jakaś Majka!!

Moj TZ już od paru godz. siedzi w szpitalu i zajmuje się małą. musi to śmiesznie wyglądać bo jest jedynym facetem który siedzi sam, przewija i karmi dziecko. Faceci gdy przychodzą to tylko zachwycają się dziećmi, asystują i czasami może nawet wezmą na ręce.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-02-11 o 18:18
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:30   #1250
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam obrączki przyszły o rozmiar za duże-tak nam jakos babka z jubilera pomierzyła i mąż sobie zmniejszył,a mi mojej zmniejszyc nie mogli,bo ja mam z brylantem(powiedzieli,że wtedy nie można) i noszę sobie za duża-przytrzymuje zaręczynowym i jak mi paluchy spuchną to dopiero wtedy będzie dobra i możliwe,że nie będę musiała ściagac w ogóle.
Jak dziewczyny nosicie łancuszek to możecie sobie obrączke na nim zawiescic.
Ej no sory, ale skoro zawalili to powinni sami z siebie błąd ZA DARMO NAPRAWIĆ! Tym bardziej, że to jednak obrączki są! Masakra jakaś . I sranie w banie z tym, że nie można zmniejszyć.. jak zawalili to powinni zrobić NOWĄ w dobrym rozmiarze skoro zmniejszyć nie mogą! Bożesz... jak mnie takie coś denerwuje. Kase wziąć to każdy chętny, ale wziąć odpowiedzialność za błędy to już chętnych brak

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my jak obraczki wybieralismy sugerowalismy sie tym ze kiedys moga byc za ciasne i dlatego bralismy klasyczne ze scietymi kantami bez zadnych dupereli i drobiazgow ale poki co nie puchna mi palce i nie musze jeszcze sciagac, on tez nie, nie sciagnal ani razu odkad mu zalozylam na palec
Takie gadanie. Znam całą masę ludzi, którzy przez 20-30 lat ani razu zmieniać rozmiaru nie musieli. Ja bym też nosiła, ale przez ten "zespół kanału nadgarstka", czyli drętwienie i puchnięcie dłoni po prostu w nocy mi łapska puchną, w ciągu dnia mogłabym nosić, ale boję się że jak tak będę ściągać i zakładać do w końcu zgubię .
poza tym ja jestem zdania, że obrączki mają być nasze! Mają się nam podobać! Mają nas odzwierciedlać i ogólnie powinny być charakterystycznie pasujące do nas ... . Nie chciałabym dać Tż obrączki takiej samej jaką mogłaby mu dać każda inna Kasia czy Zosia i wyglądające jak każda inna obrączka, tylko dlatego, że MOŻE kiedyś trzeba będzie zmienić rozmiar .... od takie spaczenie

A Kacperek to BYKU 2800, a jesteś ciążowo tylko 1,5 tyg. starsza ode mnie. SZOK!. W książce doczytałam że w 2800 dziecko powinno ważyć w 36tc ... także kawał chłopa z niego będzie Daria

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dzisiaj uzmysłowiłam sobie jedną rzecz: wraz z urodzeniem dziecka przechodzę na drugą stronę, czyli taką która wyznacza granice, tworzy zakazy, mądrzy się że wie lepiej niż dziecko, zabrania, nakazuje …itp. Itd. Czyli stanę się kimś kogo kiedyś nie rozumiałam – RODZICEM. Oczywiście potem już wiedziałam dlaczego były te zakazy i nakazy ale nie w tamtym momencie gdy one się pojawiały. I teraz to ja będę mówiła np. „za moich czasów to ….” I tym podobne frazesy.
Oj... to straszne jest A najgorsze się zacznie jak dziecko będzie już miało własne zdanie Nie zgodzi się z Tobą, zrobi Ci awanturę, nakrzyczy, że Cię nienawidzi i zacznie płakać.... ;]... To będą "piękne" chwile ;] .... wręcz nie mogę się doczekać
Stary 2010-02-11, 18:36   #1251
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no sory, ale skoro zawalili to powinni sami z siebie błąd ZA DARMO NAPRAWIĆ! Tym bardziej, że to jednak obrączki są! Masakra jakaś . I sranie w banie z tym, że nie można zmniejszyć.. jak zawalili to powinni zrobić NOWĄ w dobrym rozmiarze skoro zmniejszyć nie mogą! Bożesz... jak mnie takie coś denerwuje. Kase wziąć to każdy chętny, ale wziąć odpowiedzialność za błędy to już chętnych brak

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Takie gadanie. Znam całą masę ludzi, którzy przez 20-30 lat ani razu zmieniać rozmiaru nie musieli. Ja bym też nosiła, ale przez ten "zespół kanału nadgarstka", czyli drętwienie i puchnięcie dłoni po prostu w nocy mi łapska puchną, w ciągu dnia mogłabym nosić, ale boję się że jak tak będę ściągać i zakładać do w końcu zgubię .
poza tym ja jestem zdania, że obrączki mają być nasze! Mają się nam podobać! Mają nas odzwierciedlać i ogólnie powinny być charakterystycznie pasujące do nas ... . Nie chciałabym dać Tż obrączki takiej samej jaką mogłaby mu dać każda inna Kasia czy Zosia i wyglądające jak każda inna obrączka, tylko dlatego, że MOŻE kiedyś trzeba będzie zmienić rozmiar .... od takie spaczenie

A Kacperek to BYKU 2800, a jesteś ciążowo tylko 1,5 tyg. starsza ode mnie. SZOK!. W książce doczytałam że w 2800 dziecko powinno ważyć w 36tc ... także kawał chłopa z niego będzie Daria
Ee wtedy mielismy tą całą przed ślubną gorączke,że przyszły to braliśmy-tż dopiero po 2 czy 3 miechach poszedł ją zmniejszyc,bo raz by zgubił tak mu latała i oczywiście za darmo mu zmniejszyli-ale to akurat żaden wyczyn ,bo koszt 10-15zł-to są grosze w porównaniu do ceny obrączek,a mi osobiście Pan ,który jest właścicielem i tam siedzi i naprawia złoto powiedział,że jeśli jest tego typu kamień to podczas zmniejszania może dojśc do uskodzenia obrączki i on się tego nie podejmie-cóż uwierzyłam i już się przyzwyczaiłam,że z lekka ona mi lata-zresztą ja więcej jej na palcu nie mam niż mam,bo nie lubie w domu nosic nic na palcach,więc nawet obrączka leży.Zakładam tylko jak gdzieś wychodze.

Stary 2010-02-11, 18:48   #1252
catro
Rozeznanie

No to wklejam porównanie.
Niebieskie to Ewa Klucze, żółte (na zdjęciu wyszło jak kremowe) to Batko seria Ela. Ja się "lekko" zdziwiłam, jak przymierzyłam jedno do drugiego. Myślałam, że dla takich dzieciaczków ciuszki są bardziej znormalizowane.

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:52   #1253
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ee wtedy mielismy tą całą przed ślubną gorączke,że przyszły to braliśmy-tż dopiero po 2 czy 3 miechach poszedł ją zmniejszyc,bo raz by zgubił tak mu latała i oczywiście za darmo mu zmniejszyli-ale to akurat żaden wyczyn ,bo koszt 10-15zł-to są grosze w porównaniu do ceny obrączek,a mi osobiście Pan ,który jest właścicielem i tam siedzi i naprawia złoto powiedział,że jeśli jest tego typu kamień to podczas zmniejszania może dojśc do uskodzenia obrączki i on się tego nie podejmie-cóż uwierzyłam i już się przyzwyczaiłam,że z lekka ona mi lata-zresztą ja więcej jej na palcu nie mam niż mam,bo nie lubie w domu nosic nic na palcach,więc nawet obrączka leży.Zakładam tylko jak gdzieś wychodze.
ja mam podobie z pierścionkiem z brylantem ale robie myk zakładam najpierw pierścionek (luźny) a potem cisną obraczkę i wiem ze mi nie spadnie hihihi też nikt go nie chce zmniejszyć

Już po gościach byli 1,5 godzinki jak taksię postarałam o oni mnie olali może faworki nie smakowały ?
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-02-11 o 18:54
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:02   #1254
JoannM
Zadomowienie

Cytat:

Ale dobrze że jesteście to przynajmniej mam rozrywkę podczytując Was. A dyskusja na temat staników bardzo połuczająca. Co prawda od porodu mineły już ponad 8 tygodni i jak wiecie nie mam pokarmu to jeszcze nie mieszcze się w swoje stare biustonocze i nie chodzi tu tylko o wielkośc pod biustem ale bardziej o miseczki. A moze już tak zostanie na stałe.

I jeszcze jedno: Nie ma już Brzyduli? Skończyła się? Kiedy? W jej miesce jest jakaś Majka!!

Moj TZ już od paru godz. siedzi w szpitalu i zajmuje się małą. musi to śmiesznie wyglądać bo jest jedynym facetem który siedzi sam, przewija i karmi dziecko. Faceci gdy przychodzą to tylko zachwycają się dziećmi, asystują i czasami może nawet wezmą na ręce.
Dobry Tzet, dobry...

heh, dopiero teraz chyba zrozumiemy swoich rodzicow tak naprawde.. pojawia nam sie nowe poklady uczuc. tez czasami o tym mysle.
wkraczamy w zupelnie nowa faze

Ano Brzydula sie skonczyla, nawet byla taka reklama ja majka puka do drzwi i pakuje swoje manatki do mieszkania brzyduli,o prosze http://www.youtube.com/watch?v=HXl_C8_t8PY

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:10   #1255
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Niebieskie to Ewa Klucze, żółte (na zdjęciu wyszło jak kremowe) to Batko seria Ela. Ja się "lekko" zdziwiłam, jak przymierzyłam jedno do drugiego. Myślałam, że dla takich dzieciaczków ciuszki są bardziej znormalizowane.
No to rzeczywiście różnica jest i to jakakurde...dob rze,że nam pokazałaś

Aneczka na pewno były pyszne,może sami już wcześniej zjedli i już patrzec nie mogli na faworki-kochana jakbys mnie zaprosiła to nie było by tego problemu,zjadłabym wszystko

Stary 2010-02-11, 19:33   #1256
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
tez sie tego obawiam, psioczyło sie na rodziców pod nosem, teraz oczywiscie wiem ze przewaznie mieli racje, ale wiem jaka czasem byłam na nich wsciekła i teraz to damo bedzie czuło moje dziecko ...

Cytat:

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 --------

Oj... to straszne jest A najgorsze się zacznie jak dziecko będzie już miało własne zdanie Nie zgodzi się z Tobą, zrobi Ci awanturę, nakrzyczy, że Cię nienawidzi i zacznie płakać.... ;]... To będą "piękne" chwile ;] .... wręcz nie mogę się doczekać
i ja tez ...
Cytat:
straszne różnice
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja mam podobie z pierścionkiem z brylantem ale robie myk zakładam najpierw pierścionek (luźny) a potem cisną obraczkę i wiem ze mi nie spadnie hihihi też nikt go nie chce zmniejszyć

Już po gościach byli 1,5 godzinki jak taksię postarałam o oni mnie olali może faworki nie smakowały ?
mi na szczescie jeszcze palce nie puchna normalnie nosze zareczynowy i obraczke
a co do faworków to ja chetna jestem napewno są pyyyszne

Stary 2010-02-11, 20:13   #1257
Asiuulka89
Zakorzenienie

Czesc mamuskin

Dziekujemy za gratulacje i komplementy

Ja sie malo odzywalam na woatku bo juz wkoncu sama niewiedzialam do jakeigo naleze raz termin 2 marca raz na 22 luty no ale ze mialam cala problematyczna ciaze lekarz zdecydowal CC d tygodnie przed terminem ogolnie juz sie czuje w miare dobrze aleprod wspominam okropnie chco to bylo CC.. ja wszystko czulam musieli mnie uspic ( wtaki sposob ze myslalam ze umieram..)ale jak sie ocknelam slyszalam juz placz mojej corki wspaniale przezycie wiedzialam ze to ona i od razu sie poplakalam nie mowiac juz o tym jak ja zobaczylam bol sie zapomina jednak szybko ale jak chcialam drugie dzidzi tak chwilowo niee

lecem juz bo malutka sie budzi
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 20:29   #1258
Darusiaaaa
Zakorzenienie

super Ja juz ci zazdroszcze, zobaczymy jak to w koncu bedzie u mnie od 10 marca mam byc naszykowana z torbą spakowana i tak dalej, bo znowu na usg termin wyszedl na 18 ale umowiona jestem na 28 marca jesli nic wczesniej sie nie rozwiaze samo.
A.Camus
Stary 2010-02-11, 20:48   #1259
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Czesc mamuskin

Dziekujemy za gratulacje i komplementy

Ja sie malo odzywalam na woatku bo juz wkoncu sama niewiedzialam do jakeigo naleze raz termin 2 marca raz na 22 luty no ale ze mialam cala problematyczna ciaze lekarz zdecydowal CC d tygodnie przed terminem ogolnie juz sie czuje w miare dobrze aleprod wspominam okropnie chco to bylo CC.. ja wszystko czulam musieli mnie uspic ( wtaki sposob ze myslalam ze umieram..)ale jak sie ocknelam slyszalam juz placz mojej corki wspaniale przezycie wiedzialam ze to ona i od razu sie poplakalam nie mowiac juz o tym jak ja zobaczylam bol sie zapomina jednak szybko ale jak chcialam drugie dzidzi tak chwilowo niee

lecem juz bo malutka sie budzi
Najważniejsze że obie macie się dobrze Trzymam kcuki i życze powodzenia Mała boska i te kędziory szok
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:01   #1260
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uffff....skonczylam pisac prace, jeszcze czas sie nauczyc na jutro ale chwila odpoczynku
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości