Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 21:33   #1921
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Jakos nie mam weny na pisanie, juz was wszystkie nadrobilam
i powiem za macie SLICZNIUSIE DZIECI zakochalam sie we wszystkich

to ja tez pochwale sie swoja perelka

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:35   #1922
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Właśnie Wiki to ma tak dziwnie. Główka jest spłaszczona tak po środku. Ani nei z boku ani z tyłu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałaś A co z tą podusią z pestkami?? Masz ją?
Na środku, to od leżenia na wznak?
Nie mam poduszki, czekam co mi jutro neurolog powie.
Podobno dobrze też robić takie ćwiczenie, że dziecko leży na pleckach i jego lewą rączką sięga się na prawą stronę a prawą rączką na lewą. Wtedy główka mu się tak turla troszkę, podobno to pomaga.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:35   #1923
zebra666
Zakorzenienie

Bogus piękności i te włoski

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:39   #1924
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Śliczna pannica i cała mama

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Na środku, to od leżenia na wznak?
Nie mam poduszki, czekam co mi jutro neurolog powie.
Podobno dobrze też robić takie ćwiczenie, że dziecko leży na pleckach i jego lewą rączką sięga się na prawą stronę a prawą rączką na lewą. Wtedy główka mu się tak turla troszkę, podobno to pomaga.
Właśnie nie na środku. Tak dziwnie trochę. On leży zawsze na wznak ale głowę ma tylko lekko odwróconą w lewą stronę. Nie ma jej tak całkiem odwróconej że leży płasko tylko tak że troche policzka jest na podłodze. Tak jakby za uszkiem ma takie spłaszczone. Załapałaś

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:41   #1925
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Ale przystojniak
I jakie ma piękne włoski
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Bogus piękności i te włoski
Dzięki A włoski coraz dłuższe i rosną prosto do góry.

Cytat:
Miodzio A tżt to polak czy americano? bo mały ma Hollywodzką urodę
Tz- Hindus , ale może wieje u nas Hollywoodzki wiatr i to ma jakiś wpływ
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:45   #1926
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
najlepiej w tyle, żebyś była w stanie wypić, tzn żeby nie było za mocne. Myślę, że płaska łyżeczka na kubek starczy. Ja piję ok 2 litrów dziennie herbatki na laktację

I to by było na tyle. Myślałam, że was jakoś nadrobię, ale nic z tego.. Dzisiejszy dzień był męczący. Idę spać póki Sandra śpi

Dziekuje

Mam nadzieje, ze jutro bedzesz miala lepszy dzien i troszke do nas wpadniesz

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Przyszło mi zamowione hula hop:mdlej e::mdleje : : mdleje:
kostki juz mam poobijane bp jak mi spada to uderza w kostki a boli cholernie
Badz twarda!! Talia osy czeka

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Zaharia synek cały Ty
Zaharia powiadasz..?

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a my po wizycie kontrolnej - mały waży 6700 i słuchowo jest czysty
I za jaderka tez I jeszcze w te jego calusne usteczka...

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

jak 2 krople wody z mamusią! częściara - Nila podobna do tatusia i już nie mogę tego słuchać

Hehehe...a ja zawsze chcialam miec synka podobnego do tz'ta...no nic trzeba bedzie drugiego tak zakombinowac...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Tomek widac ze nie czuje sie najlepiej bo wciaz chce spac ale nie goraczkuje tylko kaszle. Nie podoba mu sie czyszczenie nosa sterimarem ale za to cebion lize tak chetnie ze az mu sie uszy trzesa. no i apetyt dopisuje

Moj tez nie lubi psikania do noska...czasami czuje sie jak wyrodna matka, ze mu to robie...

Cytat:
I teraz prośba. Marcelinko jak Wam się sprawdza czas dla brzuszka?? Mały chętnie na niej leży?? A może któraś z Was ma coś takiego
http://www.allegro.pl/item919358132_...ue_nowosc.html

Ja tez mam ta poduszke, przyszla razem z mata i maly lubial na niej lezec Teraz juz sam woli wiec odeszla troche w zapomnienie...

Cytat:
A i Kamila napisz prosze jak ty małego na tej podusi układasz?? Tak normalnie na boczku czy jakoś specjalnie????

Tak zwyczajnie na wprost, tylko glowka w odpowiednia strone a podusia z tego boku, co trzeba, zeby podpierala

Cytat:

Cudna perelka A jak jej ladnie w tym rozowym

Ehhh....moja mama wlasnie pojechala i taaaaak mi smetnie...
Zazdraszczam tym, ktore maja mamy blisko siebie....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:47   #1927
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Słodka jest
Mina na trzecim zdjęciu boska

Cytat:
Właśnie nie na środku. Tak dziwnie trochę. On leży zawsze na wznak ale głowę ma tylko lekko odwróconą w lewą stronę. Nie ma jej tak całkiem odwróconej że leży płasko tylko tak że troche policzka jest na podłodze. Tak jakby za uszkiem ma takie spłaszczone. Załapałaś
Cos ciężko łapię dzisiaj
Mój ma z prawej strony na potylicy, właściwie najbardziej się to rzuca w oczy z "lotu ptaka" no i włosy ma bardziej wytarte w tym miejscu
Mówiła Ci lekarka, kiedy to się zacznie wyrównywać?
Kazała podkładać coś czy jak?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Tz- Hindus , ale może wieje u nas Hollywoodzki wiatr i to ma jakiś wpływ
No to chyba raczej Bollywoodzka uroda

Stary 2010-02-11, 21:48   #1928
zebra666
Zakorzenienie

a mnie przeziębienie wzieło Mam nadzieję, że szybko się wyleczę żeby mały nie złapał

Stary 2010-02-11, 21:51   #1929
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Rozumiem Cię kochana, moja co prawda wyprowadziła się tylko 70 km ode mnie, ale i tak było mi ciężko.
Ale wraca , najpóźniej w kwietniu się przeprowadza i to jakiś 1 km ode mnie, wiem, pewnie jeszcze tego pożałuję kiedyś

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
a mnie przeziębienie wzieło Mam nadzieję, że szybko się wyleczę żeby mały nie złapał
To kochana, nafaszeruj się jakimiś lekami, nie karmisz już to możesz i marsz do łóżka

Stary 2010-02-11, 21:53   #1930
katekatee
Zadomowienie

Cytat:

Cos ciężko łapię dzisiaj
Mój ma z prawej strony na potylicy, właściwie najbardziej się to rzuca w oczy z "lotu ptaka" no i włosy ma bardziej wytarte w tym miejscu
Mówiła Ci lekarka, kiedy to się zacznie wyrównywać?
Kazała podkładać coś czy jak?

No mówiła że to może potrwać nawet kilka miesięcy Mówiła tylko żeby zwracać uwagę żeby mały jak najczęściej patrzał i leżał na tej drugiej stronie. Za miesiąc mam kontrolę. No i że ważne jest to leżenie na brzuchu bo wtedy głowa niczego nie dotyka. Normalnie ręce opadają z tym wszystkim

Stary 2010-02-11, 21:59   #1931
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No mówiła że to może potrwać nawet kilka miesięcy Mówiła tylko żeby zwracać uwagę żeby mały jak najczęściej patrzał i leżał na tej drugiej stronie. Za miesiąc mam kontrolę. No i że ważne jest to leżenie na brzuchu bo wtedy głowa niczego nie dotyka. Normalnie ręce opadają z tym wszystkim
Ja tak robie od dłuższego czasu, a wydaje mi się, że jest coraz gorzej `
TŻ mówi, że schizuję, zobaczymy czego sie jutro dowiem.

Stary 2010-02-11, 22:02   #1932
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
To kochana, nafaszeruj się jakimiś lekami, nie karmisz już to możesz i marsz do łóżka
Jestem juz naćpana od leków i czekam na męża i ferwex bo ma przywieźć...no i miód do herbatki... mam nadzieję, że rano wstanę juz nowonarodzona

Stary 2010-02-11, 22:10   #1933
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napewno Ci się wydaje. Ja też już miałam czarny scenariusz. I od paru dniu taki ból brzucha że masakra. A dziś po wizycie od razu mi przeszło
Bedzie dobrze trzymam kciuki

Cytat:
Jestem juz naćpana od leków i czekam na męża i ferwex bo ma przywieźć...no i miód do herbatki... mam nadzieję, że rano wstanę juz nowonarodzona
A może do lekarza się wybierz jak Ci jutro nie przejdzie?? Jak nie karmisz to lepiej żebyś szybciuto wyzdrowiała

Dobra dziołszki ja spadam spać. W domu bałagan to chociaż rano wstanę i zdążę posprzątać zanim tżt włączy swoją syrenę

Słodkich snów spokojnych nocek

Stary 2010-02-11, 22:16   #1934
gucia6
Zakorzenienie

produkujecie jak szalone. Dziećmi się opiekować i tztami

Maluszki macie cudowne Aż miło się patrzy jak pięknie się rozwijają

Cytat:

Mam nadzieje, ze jutro bedzesz miala lepszy dzien i troszke do nas wpadniesz

Ależ ja dzień miałam dobry, tylko zalatany.
Jak wstałam, to tylko pod prysznic, potem nakarmiłam Sandrę i już musiałyśmy wychodzić na gimnastykę i masaż, to w drzwiach słyszałam jak dusi kupala, więc musiałam się cofnąć i przebrać całą - Pampers nie wytrzymał ciśnienia i tak zeszło mi kolejne 10 minut. Potem przez opady śniegu jazda przez miasto była niemożliwością, także na gimnastykę się spóźniłam, trochę też musiałam uspokajać Sandrę, bo była całkiem nie do życia pośród innych maluchów. Pod koniec tej gimnastyki w końcu zasnęła, w domu położyłam ją do łóżeczka i wzięłam się za kombinerki, wiertarkę, młotek i śrubokręt, bo wieszak się ze ściany wyrwał , bo śruby były za krótkie. Jak już się z tym uporałam, to przyszło mi odkurzyć, także przeleciałam całe mieszkanie, potem pranie, potem mała się obudziła, to nakarmiłam, po karmieniu wyszłyśmy na spacer, podczas którego nie pamiętam już jak prowadziłam wózek po tym śniegu.
A tak w ogóle, to stwierdziłam, że się starzeję Na studiach starczało mi niekiedy po 2-4 godziny snu dziennie i funkcjonowałam doskonale, mimo iż czasami po nocnej zmianie w pracy jechałam bezpośrednio na wykłady, a teraz przesypiając ok 7 godzin w jednym ciągu, to chodzę skołowana
Stary 2010-02-11, 22:24   #1935
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Ale masz śliczną córeczke A jak fajnie wygląda w mini!
Stary 2010-02-11, 22:24   #1936
zebra666
Zakorzenienie

Katekatee mam katar taki lekki i kicham na razie... więc myślę, że silna kuracja domowa powinna pomóc... To przez ten ponbt w szpitalu- znowu jak w inkubatorze i wysatraczyło raz do sklepu wyjść i mnie przewiało:\Muszę się pochartwoać po tym wszystkim ... ale ta pogoda

Stary 2010-02-11, 22:34   #1937
brombusia
Zakorzenienie

Guciu to z Ciebie baba- orkiestra

Dziecko już nakarmione, bo się obudziło
Sąsiedzi tak trzaskają za ścianą i ich dzieciaki jeszcze wrzeszczą

Chyba pójdę już spać, to może się wyśpię
Jutro wpadnie Teściówka, potem brat i na koniec do neurologa.
A jeszcze muszę jakieś ciasto upiec i zakupy zrobić, bo w sobotę znowu goście

Stary 2010-02-11, 22:36   #1938
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:

śliczna niunia

Boguś synuś śliczny
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 22:40   #1939
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja sie boje tego dorastania tym bardziej, ze nic nie wiem...a jak ssie raczke to ja zaraz mysle, ze jest głodna...jak sie rusza to ja sobie wyobrazam jakies napiecia miesni i nie wiadomo co jeszcze
a wczesniej sobie tak spokojnie lezala, nawet sie nie ruszala, a teraz mi cala "chodzi"
podczas karmienia mnie odpycha, zaraz sie przybliza, maca mnie,wypluwa sutka, zeby zaraz go wciagnac znów, a jak sie cos mowi to tak jakby podsluchiwala:P
czyżby z małego aniołka robił się mały diabełek?

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, jak wasze dzieciaczki reagują na perfumy których używacie ?
tak długo jak karmię to nie używam, i nie będę używać

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Moge wiedzieć jaka to herbatka Ja pije z Hippa ale ona starcza na bardzo krótko
ja kupuję taką w torebkach gotową mieszankę koper włoski+anyż+kminek.
Równie dobrze możesz kupić w jakimś zielarskim te składniki i wymieszać je sama w proporcjach 2:1:1 (koper włoski najbardziej wpływa na laktację)

Cytat:
Guciu to z Ciebie baba- orkiestra
w końcu przez coś inżynierem się jest

tak mówicie o podnoszeniu główki u waszych maluchów, a ja mam wrażenie, jakby Sandra się cofnęła. Niby na brzuszku jest ok, ale szybciej się męczy i zaczyna denerwować I tak się zachowuje jakby chciała już się móc przemieszczać, ale przez to, że nie może, to się złości

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-11 o 22:58
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:05   #1940
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspi, na pewno się da
Znam babeczkę co karmi swojego synka, już dużego, bo ponad rocznego tylko dwa razy dziennie i cycki jej nie ciekną.
Nawet w Zaklinaczce coś ostatnio na ten temat czytałam, tylko musiałabyś zacząć zanim pójdziesz do pracy, bo jakiś czas trwa stabilizacja. Przemyśl, bo w sumie co Ci szkodzi, jak się nie uda, to najwyżej w ogóle nie będziesz karmić. A przecież to lubisz
Lubię, lubię... przemyśliwam cały czas zobaczymy jak to się w praniu poukłada...
mam nadzieję, że do tego czasu dojdę do tego fragmentu w Zaklinaczce, bo na razie czytam ją na taaaaaaaaakie raty, że hej.
A jak już mam chwilę to wchodzę tutaj, a czas leci.
Czyli że wszystko przez Was bo za dużo piszecie

[QUOTE=Maria2008;17126167]
Cytat:
najlepiej w tyle, żebyś była w stanie wypić, tzn żeby nie było za mocne. Myślę, że płaska łyżeczka na kubek starczy. Ja piję ok 2 litrów dziennie herbatki

Moge wiedzieć jaka to herbatka Ja pije z Hippa ale ona starcza na bardzo krótko
Maria możesz pić zwykłą herbatke z kopru - koper tez napedza laktację.
Na pewno ma takie herbatki Malwa i w lidlu kiedyś znalazlam - Fenchel.
Na laktację jest tez w Rossmanie herbatka z babydreama - w torebkach- tańsza chyba niż Hipp.
Ja jakos pije je teraz okazjonalnie ale swego czasu jedną koperkowa piłam codziennie żeby małemu pomóc na brzuszek.

Cytat:
My byliśmy na szczepieniu wczoraj. Dostał 5 zastrzyków. Pytałam lekarza czy nie ma szczepionki 5w1, tak jak w Polsce, to powiedział, że nie, bo przecież każda szczepionka jest w innej dawce (!). Płakał bardzo, potem dostał środek przeciwbólowy i zasnął. Mały waży troszke ponad 6 kg, a ma dwa miesiace i 3 dni. W miesiąc przytył 2 kilo! No i teraz się martwie, że jest za gruby. Jak tak dalej pójdzie, to jak bedzie miał 3 miesiące bedzie ważył 8 kg... Ile ważyły wasze dzieciaczki w 3 miesiacu?
Boguś jak Ty karmisz? Bo na naturalnym dziecko nie moze byc za grube.
W ogole nie jest gruby, tylko booolywooodzko ladny

Cytat:

To krotko mama byla.
Teraz Ty musisz mamę odwiedzic niedługo

Cytat:
Bedzie dobrze, a kciuki na wszelki wypadek trzymam

Cytat:
produkujecie jak szalone. Dziećmi się opiekować i tztami

A tak w ogóle, to stwierdziłam, że się starzeję Na studiach starczało mi niekiedy po 2-4 godziny snu dziennie i funkcjonowałam doskonale, mimo iż czasami po nocnej zmianie w pracy jechałam bezpośrednio na wykłady, a teraz przesypiając ok 7 godzin w jednym ciągu, to chodzę skołowana
Świete slowa

Gucia, jeszcze troche, podobno potem, w kompletnej starości spać znowu nie można...

Miałam iść jutro po południu do fryzjera włosy troszke podciąć i okazało sie ze bo tż jedzie w delegacje...
a chcialam być piękna na walentynki...

Brombi, zapomnialam Ci odpisać a`propos tego Twojego menu dla gości, o ktorym pisałaś nic szczegolnego - 3 salatki i 2 ciasta to niby co?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:18   #1941
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=gucia6;17131690]czyżby z małego aniołka robił się mały diabełek?

tak długo jak karmię to nie używam, i nie będę używać

ja kupuję taką w torebkach gotową mieszankę koper włoski+anyż+kminek.
Równie dobrze możesz kupić w jakimś zielarskim te składniki i wymieszać je sama w proporcjach 2:1:1 (koper włoski najbardziej wpływa na laktację)

Dzięki Gucia
Stary 2010-02-11, 23:20   #1942
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba pójdę już spać, to może się wyśpię
Jutro wpadnie Teściówka, potem brat i na koniec do neurologa.
A jeszcze muszę jakieś ciasto upiec i zakupy zrobić, bo w sobotę znowu goście
a zakupy to z Filusiem robisz?
Ja takie wieksze to robię tylko listę i tż za dostwcę teraz robi.
A swoją drogą to tak pustawo w lodowce kiedyś u nas nie bylo, bo mi zawsze w sklepie coś w oko wpadało, a Tż kupuje tylko to, co ma na kartce...

Cytat:

tak mówicie o podnoszeniu główki u waszych maluchów, a ja mam wrażenie, jakby Sandra się cofnęła. Niby na brzuszku jest ok, ale szybciej się męczy i zaczyna denerwować I tak się zachowuje jakby chciała już się móc przemieszczać, ale przez to, że nie może, to się złości
Gucia, ja pisalam ze u nas też jest gorzej niz było
Staś robi mi awanturę po krotkiej chwili na brzuszku, ze w ogóle osmieliłm się go tak połozyć, (chociaz dzisiaj jak posluchalam Tarasi i zamiast na macie poszliśmy na przewijak - bylo ciut lepiej)
On mi w ogole zamiast podnosic glówke to zaczal tuptać tymi nóżkami i próbuje sie po tej macie przesuwać , jakby raczkowac czy co A że się nie udaje to zaraz jest syrena...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:26   #1943
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=Maria2008;17126167]
Maria możesz pić zwykłą herbatke z kopru - koper tez napedza laktację.
Na pewno ma takie herbatki Malwa i w lidlu kiedyś znalazlam - Fenchel.
Na laktację jest tez w Rossmanie herbatka z babydreama - w torebkach- tańsza chyba niż Hipp.
Ja jakos pije je teraz okazjonalnie ale swego czasu jedną koperkowa piłam codziennie żeby małemu pomóc na brzuszek.

Super dzięki przejde się i może uda mi się kupić
Stary 2010-02-11, 23:52   #1944
domi7ks
Zakorzenienie

A ja dopiero niedawno uspałam moje dziecię. Zasnela przedtem w lozku ze mna na chwile ale i tak sie musiala zbudzic. Teraz zasnela u siebie w lozeczku i to juz jest ten prawdziwy sen. Przez caly dzien praktycznie nie spi. Mam nadzieje, ze obudzi sie dopiero rano...
Poza tym dzis byla niespokojna, ciagle plakala i chciala na raczki

ale widze ze juz wszytskie spicie, dobranoc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 03:11   #1945
bogus85
Raczkowanie

Cytat:

Co racja to racja

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
śliczna niunia

Boguś synuś śliczny
Dzięki

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Boguś jak Ty karmisz? Bo na naturalnym dziecko nie moze byc za grube.
W ogole nie jest gruby, tylko booolywooodzko ladny
Karmię piersią, i jestem zaskoczona jego przyrostem wagi. Na początku mało przybierał, a a teraz taki efekt

Cytat:
A swoją drogą to tak pustawo w lodowce kiedyś u nas nie bylo, bo mi zawsze w sklepie coś w oko wpadało, a Tż kupuje tylko to, co ma na kartce...
Mój tz tez robi zakupy z kartką, tyle że jego to w sklepie ponosi fantazja i kupuje dwa razy wiecej rzeczy niz jest napisane... A wcześniej narzekał, że ja robie duże zakupy
Stary 2010-02-12, 07:00   #1946
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Dobrze, że z Grzesiem już lepiej
Jak mu się spodobała narzeczona ?
narzeczona spała ale zostawiłam ulotke tuby inhalacyjnej i musiałam wrocic i zobaczyłam ją już na rekach tatusia

Cytat:
A Prawie 60zł 80g i nie wiem czy zosatć przy nim, czy spróbowac tańszego... ale boję się problemów z kupą... Jak ja nie lubie zmian.... a tu trzeba by próbować...
ile???????????????? u nas w tesco jest za kilogram jakies 46 zł
a moze bebilon pepti - to dla alergików - odnośnie cery - tylko na receptę połowę tańszy jakieś 12 zł za 35 dkg

Cytat:
I za jaderka tez I jeszcze w te jego calusne usteczka...

no całuśne ma napewno go wycałuję

nie smuc się

Dzieciaczki piekne a Bogus - mały ma bardzo piękną egzotyczną urodę - bollywood

dziś sama małemu mam zrobić inhalację i już się boję.
powiem wam, że wolałąbym aby go sypało tak jak Ize niż te astmatyczne reakcje.
no i teraz pies będzie jednak uśpiony - jak tylko zima się skończy - on jest w domu a mały jak jest w tym pokoju co pies to i kicha i kaszle więcej, zresztą pies ma prawie 15 lat i jest schorowany to mniej go szkoda
Iza wstała własnie - ide zrobię jej płatki
mały pewnie zaraz też wstanie i zaczął nam coraz dłuzej spac w nocy - dziś wstał o 4 na jedzonko, czyli sie poprawia
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:21   #1947
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
A ja myslę znowu nad mlekiem modyfikowanym... Dobry ten bebilon- zero problemów z kupą, smakuje małemu, wogóle nie widzę niczego złego po nim... poza ceną Prawie 60zł 80g i nie wiem czy zosatć przy nim, czy spróbowac tańszego... ale boję się problemów z kupą... Jak ja nie lubie zmian.... a tu trzeba by próbować...

zeberka!
moja malutka jest na bebilonie 1 - we Wrocławiu w rossmanie kosztuje ok 35 zł!

p.s. po szpitalu była ba bebiko 1, zarówno położna jak i pediatra stanowczo odradzali to mleczko ( proszkowane ) podobno jest "najsłabsze" z dostęnych na PL rynku.

.... no to teraz doczytuję co tam naskrobałyście od wczoraj!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:

Wstawiam zdjęcia synka, jedno gdy się uśmiecha do mamusi, a drugie- jak probuje dosięgnąć i zjeść suwak

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:

prawdziwa PEREŁKA

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:

Karmię piersią, i jestem zaskoczona jego przyrostem wagi. Na początku mało przybierał, a a teraz taki efekt

jak przybiera na wadze znaczy zdrowy chłop
podobno jak dzidziuś nabiera wiecej w pierwszych miesiącach to straci jak zacznie raczkować - także spokojnie!

ooooo, właśnie się obudził mój głodomorek

gucia, a na jaką ty gimnastykę chodzisz z malutką ?

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-02-12 o 08:23
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:41   #1948
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
za to cebion lize tak chetnie ze az mu sie uszy trzesa.

Tarasiu z ktorej strony Nilka do taty podobna?? ja tam widze cala mame. jakby wlosy miala dluzsze to bardzo podobna nawet tz tak ostatnio mowilam bo ogladalismy Nile w albumiku
Taak cebion jest pyszny zawsze to powtarzmy Nili kiedy jej go dajemy a ona tak śmiesznie mlaska
Podobna do mnie? wszyscy w koło mówią, że cały tatuś
a ja też tam w niej widzę siebie
Cytat:
O to nie wiedziałam, myślałam, że waga tylko rośnie (jak u mnie ). Ten nasz lekarz chyba się mnie boi, przynajmniej tak twierdzi tz, bo ja sie naczytam w internecie i potem go zasypuje pytaniami... Wczoraj nam powiedział, że my tak daleko musimy dojeżdzać na wizyty (20 min samochodem, co wcale nie jest tak daleko jak na tutejsze odległości), a oni maja jeszcze jeden gabinet bliżej naszego mieszkania. Tz go pyta, czy on tez tam przyjmuje, a on, że nie - hihi no i wszystko jasne

Wstawiam zdjęcia synka, jedno gdy się uśmiecha do mamusi, a drugie- jak probuje dosięgnąć i zjeść suwak
żona kuzyna też karmiła swoje synka piersia i była z niego taka klucha, że hej! Nawet lekarka zwróciła jej uwagę, że Miłosz jest trochę za gruby za to ona chuda jak patyk! także chyba da się wychodować kluseczkę na piersi
Cytat:
skąd wy bierzecie te śliczne opaski/? ja ostatnio pytałam w sklepie dziecięcym i pani miała tylko duże
Cytat:
kuruj się kuruj!

Cytat:
i nasuwa się taka myśl, że od momentu poczęcia stale już będziemy się martwić o nasze maleństwa. W ciąży mtślałyśmy o tym, żeby wszystko było w porządku, żeby donosić ciążę i żeby dziecko urodziło się zdrowe. Kiedy się urodziło każdego dnia boimy się, żeby coś mu się nie stało, żeby dobrze się rozwijało i było szczęśliwe...
taki już nasz- matek- los
Cytat:

Ależ ja dzień miałam dobry, tylko zalatany.
Jak wstałam, to tylko pod prysznic, potem nakarmiłam Sandrę i już musiałyśmy wychodzić na gimnastykę i masaż, to w drzwiach słyszałam jak dusi kupala, więc musiałam się cofnąć i przebrać całą - Pampers nie wytrzymał ciśnienia i tak zeszło mi kolejne 10 minut. Potem przez opady śniegu jazda przez miasto była niemożliwością, także na gimnastykę się spóźniłam, trochę też musiałam uspokajać Sandrę, bo była całkiem nie do życia pośród innych maluchów. Pod koniec tej gimnastyki w końcu zasnęła, w domu położyłam ją do łóżeczka i wzięłam się za kombinerki, wiertarkę, młotek i śrubokręt, bo wieszak się ze ściany wyrwał , bo śruby były za krótkie. Jak już się z tym uporałam, to przyszło mi odkurzyć, także przeleciałam całe mieszkanie, potem pranie, potem mała się obudziła, to nakarmiłam, po karmieniu wyszłyśmy na spacer, podczas którego nie pamiętam już jak prowadziłam wózek po tym śniegu.
ale dzień!
mnie z kolei ciągle boil kręgosłup. niby nie noszę całymi dniami dziecka na rękach a jednak boli.
prawie codziennie ćwiczę ale chyba jednak muszę się wybrać na basen bo to najlepszy lekarz dla kręgosłupa!

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-02-12 o 09:17
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:51   #1949
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dzien doberek

ogolnie powinnam byc dzisiaj totalnie padnieta, bo moje dziecie budzilo sie w nocy chyba z 7 razy , ale tz dzisiaj wraca z Indii wiec oczy na zapalki i...

I jeszcze podpatrzone gdzie indziej:

Pewien facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy
oświadczyła mu, że jest w ciąży. On, nie chcąc zrujnować swojej
reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do
Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu.

Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko.
Ona się zgodziła, ale spytała: - Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy
dziecko się urodzi? - Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi
pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti",
wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka.

I wyjechała.Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z
pracy, a tu żona mówi: - Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową,
nic nie rozumiem co to za kartka. Maż na to: - Daj mi tę kartkę, zobaczę
co to?
Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać
pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał. Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z
kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-12 o 08:57
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:11   #1950
brombusia
Zakorzenienie

Heloł
Ja dzisiaj wyglądam tak
Filuś mnie obudził w nocy chyba 4 razy, a nad ranem koło 4 dawałam mu smoczka z 5 razy, za każdym razem wracałam do łóżka i zasypiałam momentalnie, a on płakał za chwilkę i znowu mnie budził, w końcu wzięłam go na cycka, a potem odłożyłam do łóżeczka i on chyba znowu nie spał Skopał całą kołderkę, mimo że ja zakładam za materac i podobno o 6 chichotał do Tatusia i był gotowy do zabawy
Jak go wzięłam na karmienie o 7.30 to pojadł kilka minut, a potem śpiewał i co chwilę robił dwa łyki i znowu śpiewał
Piszę serio, że śpiewał bo to robi inaczej niż jak "gada", tak głośniej "aaaa" i jeszcze rezonuje sobie rączką w buzi, więc wychodzi nawet jakaś melodia

Cytat:
Brombi, zapomnialam Ci odpisać a`propos tego Twojego menu dla gości, o ktorym pisałaś nic szczegolnego - 3 salatki i 2 ciasta to niby co?
Kochana, bo ja zawsze szaleję, jak mam gości ( to po Mamie ) i robię jakieś potrawy na ciepło, przekąski itd. a teraz mi się nie chciało

Cytat:
Mój najczęściej zapomina tej kartki i potem dzwoni do mnie ze sklepu
Zakupów nie robię z Filusiem, chyba że jestem z nim na spacerku i wejdę na chwilę bo coś potrzebuję . Za duża różnica temperatur i się boję że się przegrzeje.Tak to jak Teściówka przyjdzie to idę na zakupy a ona jeździ z wózkiem koło sklepu, albo zostaje ona albo Mama z Małym, a ja z TŻ jadę na jakieś większe zakupy.
Jakoś nie mam przekonania do targania dziecka po centrum handlowym, jeszcze za mały żeby to była dla niego atrakcja, jak w niedzielę byliśmy po rowerek, to miałam wyrzuty sumienia, mimo że to trwało raptem 30 minut. Ale ja mam z kim go zostawić, więc mam wybór.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
dziś sama małemu mam zrobić inhalację i już się boję.
powiem wam, że wolałąbym aby go sypało tak jak Ize niż te astmatyczne reakcje.
no i teraz pies będzie jednak uśpiony - jak tylko zima się skończy - on jest w domu a mały jak jest w tym pokoju co pies to i kicha i kaszle więcej, zresztą pies ma prawie 15 lat i jest schorowany to mniej go szkoda
Iza wstała własnie - ide zrobię jej płatki
mały pewnie zaraz też wstanie i zaczął nam coraz dłuzej spac w nocy - dziś wstał o 4 na jedzonko, czyli sie poprawia
Mam nadzieję, że inhalacje szybko mu pomogą, a co do psa, to pewnie lepiej będzie i dla niego, skoro choruje i tylko się męczy.

Cytat:

ogolnie powinnam byc dzisiaj totalnie padnieta, bo moje dziecie budzilo sie w nocy chyba z 7 razy , ale tz dzisiaj wraca z Indii wiec oczy na zapalki i...
No to dzisiaj będzie witanie
Tym naszym dzieciom rzeczywiście popuściły jakieś sprężynki w tyłkach
A tacy byli grzeczni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości