|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Jakos nie mam weny na pisanie, juz was wszystkie nadrobilam
i powiem za macie SLICZNIUSIE DZIECI to ja tez pochwale sie swoja perelka
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Nie mam poduszki, czekam co mi jutro neurolog powie. Podobno dobrze też robić takie ćwiczenie, że dziecko leży na pleckach i jego lewą rączką sięga się na prawą stronę a prawą rączką na lewą. Wtedy główka mu się tak turla troszkę, podobno to pomaga.
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Bogus piękności i te włoski
|
|
|
|
#1924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
A włoski coraz dłuższe i rosną prosto do góry.Tz- Hindus , ale może wieje u nas Hollywoodzki wiatr i to ma jakiś wpływ
|
|
|
|
#1926 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Mam nadzieje, ze jutro bedzesz miala lepszy dzien i troszke do nas wpadniesz Cytat:
![]() Zaharia powiadasz..? ![]() I za jaderka tez I jeszcze ![]() Cytat:
Hehehe...a ja zawsze chcialam miec synka podobnego do tz'ta...no nic trzeba bedzie drugiego tak zakombinowac... ![]() Cytat:
Moj tez nie lubi psikania do noska...czasami czuje sie jak wyrodna matka, ze mu to robie... ![]() Cytat:
Ja tez mam ta poduszke, przyszla razem z mata i maly lubial na niej lezec ![]() Cytat:
Tak zwyczajnie na wprost, tylko glowka w odpowiednia strone a podusia z tego boku, co trzeba, zeby podpierala Cudna perelka Ehhh....moja mama wlasnie pojechala i taaaaak mi smetnie... ![]() Zazdraszczam tym, ktore maja mamy blisko siebie....
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Słodka jest
Mina na trzecim zdjęciu boska ![]() Cytat:
![]() Mój ma z prawej strony na potylicy, właściwie najbardziej się to rzuca w oczy z "lotu ptaka" no i włosy ma bardziej wytarte w tym miejscu ![]() Mówiła Ci lekarka, kiedy to się zacznie wyrównywać? Kazała podkładać coś czy jak? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie przeziębienie wzieło
Mam nadzieję, że szybko się wyleczę żeby mały nie złapał |
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię kochana, moja co prawda wyprowadziła się tylko 70 km ode mnie, ale i tak było mi ciężko. Ale wraca ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówiła tylko żeby zwracać uwagę żeby mały jak najczęściej patrzał i leżał na tej drugiej stronie. Za miesiąc mam kontrolę. No i że ważne jest to leżenie na brzuchu bo wtedy głowa niczego nie dotyka. Normalnie ręce opadają z tym wszystkim
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
`TŻ mówi, że schizuję, zobaczymy czego sie jutro dowiem.
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem juz naćpana od leków i czekam na męża i ferwex bo ma przywieźć...no i miód do herbatki... mam nadzieję, że rano wstanę juz nowonarodzona
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze trzymam kciuki Cytat:
Dobra dziołszki ja spadam spać. W domu bałagan to chociaż rano wstanę i zdążę posprzątać zanim tżt włączy swoją syrenę Słodkich snów spokojnych nocek |
||
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
produkujecie jak szalone. Dziećmi się opiekować i tztami
Maluszki macie cudowne ![]() Cytat:
Ależ ja dzień miałam dobry, tylko zalatany. Jak wstałam, to tylko pod prysznic, potem nakarmiłam Sandrę i już musiałyśmy wychodzić na gimnastykę i masaż, to w drzwiach słyszałam jak dusi kupala, więc musiałam się cofnąć i przebrać całą - Pampers nie wytrzymał ciśnienia i tak zeszło mi kolejne 10 minut. Potem przez opady śniegu jazda przez miasto była niemożliwością, także na gimnastykę się spóźniłam, trochę też musiałam uspokajać Sandrę, bo była całkiem nie do życia pośród innych maluchów. Pod koniec tej gimnastyki w końcu zasnęła, w domu położyłam ją do łóżeczka i wzięłam się za kombinerki, wiertarkę, młotek i śrubokręt, bo wieszak się ze ściany wyrwał A tak w ogóle, to stwierdziłam, że się starzeję Na studiach starczało mi niekiedy po 2-4 godziny snu dziennie i funkcjonowałam doskonale, mimo iż czasami po nocnej zmianie w pracy jechałam bezpośrednio na wykłady, a teraz przesypiając ok 7 godzin w jednym ciągu, to chodzę skołowana
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Katekatee mam katar taki lekki i kicham na razie... więc myślę, że silna kuracja domowa powinna pomóc... To przez ten ponbt w szpitalu- znowu jak w inkubatorze i wysatraczyło raz do sklepu wyjść i mnie przewiało:\Muszę się pochartwoać po tym wszystkim ... ale ta pogoda
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu to z Ciebie baba- orkiestra
![]() Dziecko już nakarmione, bo się obudziło ![]() Sąsiedzi tak trzaskają za ścianą i ich dzieciaki jeszcze wrzeszczą Chyba pójdę już spać, to może się wyśpię ![]() Jutro wpadnie Teściówka, potem brat i na koniec do neurologa. A jeszcze muszę jakieś ciasto upiec i zakupy zrobić, bo w sobotę znowu goście
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczna niunia Boguś synuś śliczny |
|
|
|
|
#1939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Równie dobrze możesz kupić w jakimś zielarskim te składniki i wymieszać je sama w proporcjach 2:1:1 (koper włoski najbardziej wpływa na laktację) w końcu przez coś inżynierem się jesttak mówicie o podnoszeniu główki u waszych maluchów, a ja mam wrażenie, jakby Sandra się cofnęła. Niby na brzuszku jest ok, ale szybciej się męczy i zaczyna denerwować I tak się zachowuje jakby chciała już się móc przemieszczać, ale przez to, że nie może, to się złości ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-11 o 22:58 |
|||
|
|
|
#1940 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak to się w praniu poukłada... mam nadzieję, że do tego czasu dojdę do tego fragmentu w Zaklinaczce, bo na razie czytam ją na taaaaaaaaakie raty, że hej. A jak już mam chwilę to wchodzę tutaj, a czas leci. Czyli że wszystko przez Was bo za dużo piszecie ![]() [QUOTE=Maria2008;17126167] Cytat:
Na pewno ma takie herbatki Malwa i w lidlu kiedyś znalazlam - Fenchel. Na laktację jest tez w Rossmanie herbatka z babydreama - w torebkach- tańsza chyba niż Hipp. Ja jakos pije je teraz okazjonalnie ale swego czasu jedną koperkowa piłam codziennie żeby małemu pomóc na brzuszek. Cytat:
W ogole nie jest gruby, tylko booolywooodzko ladny Cytat:
Teraz Ty musisz mamę odwiedzic niedługo Cytat:
Cytat:
![]() Gucia, jeszcze troche, podobno potem, w kompletnej starości spać znowu nie można... Miałam iść jutro po południu do fryzjera włosy troszke podciąć i okazało sie ze a chcialam być piękna na walentynki... ![]() Brombi, zapomnialam Ci odpisać a`propos tego Twojego menu dla gości, o ktorym pisałaś nic szczegolnego - 3 salatki i 2 ciasta to niby co?
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=gucia6;17131690]czyżby z małego aniołka robił się mały diabełek?
![]() tak długo jak karmię to nie używam, i nie będę używać ja kupuję taką w torebkach gotową mieszankę koper włoski+anyż+kminek. Równie dobrze możesz kupić w jakimś zielarskim te składniki i wymieszać je sama w proporcjach 2:1:1 (koper włoski najbardziej wpływa na laktację) Dzięki Gucia |
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takie wieksze to robię tylko listę i tż za dostwcę teraz robi. A swoją drogą to tak pustawo w lodowce kiedyś u nas nie bylo, bo mi zawsze w sklepie coś w oko wpadało, a Tż kupuje tylko to, co ma na kartce... Cytat:
![]() Staś robi mi awanturę po krotkiej chwili na brzuszku, ze w ogóle osmieliłm się go tak połozyć, (chociaz dzisiaj jak posluchalam Tarasi i zamiast na macie poszliśmy na przewijak - bylo ciut lepiej) On mi w ogole zamiast podnosic glówke to zaczal tuptać tymi nóżkami i próbuje sie po tej macie przesuwać , jakby raczkowac czy co A że się nie udaje to zaraz jest syrena...
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Maria2008;17126167]
Maria możesz pić zwykłą herbatke z kopru - koper tez napedza laktację. Na pewno ma takie herbatki Malwa i w lidlu kiedyś znalazlam - Fenchel. Na laktację jest tez w Rossmanie herbatka z babydreama - w torebkach- tańsza chyba niż Hipp. Ja jakos pije je teraz okazjonalnie ale swego czasu jedną koperkowa piłam codziennie żeby małemu pomóc na brzuszek. Super dzięki przejde się i może uda mi się kupić
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero niedawno uspałam moje dziecię. Zasnela przedtem w lozku ze mna na chwile ale i tak sie musiala zbudzic. Teraz zasnela u siebie w lozeczku i to juz jest ten prawdziwy sen. Przez caly dzien praktycznie nie spi. Mam nadzieje, ze obudzi sie dopiero rano...
Poza tym dzis byla niespokojna, ciagle plakala i chciala na raczki ![]() ale widze ze juz wszytskie spicie, dobranoc |
|
|
|
#1945 | ||
|
Raczkowanie
|
Co racja to racja
Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
narzeczona spała
ale zostawiłam ulotke tuby inhalacyjnej i musiałam wrocic i zobaczyłam ją już na rekach tatusia ![]() Cytat:
a moze bebilon pepti - to dla alergików - odnośnie cery - tylko na receptę połowę tańszy jakieś 12 zł za 35 dkg Cytat:
Dzieciaczki piekne a Bogus - mały ma bardzo piękną egzotyczną urodę - bollywood dziś sama małemu mam zrobić inhalację i już się boję. powiem wam, że wolałąbym aby go sypało tak jak Ize niż te astmatyczne reakcje. no i teraz pies będzie jednak uśpiony - jak tylko zima się skończy - on jest w domu a mały jak jest w tym pokoju co pies to i kicha i kaszle więcej, zresztą pies ma prawie 15 lat i jest schorowany to mniej go szkoda Iza wstała własnie - ide zrobię jej płatki mały pewnie zaraz też wstanie i zaczął nam coraz dłuzej spac w nocy - dziś wstał o 4 na jedzonko, czyli sie poprawia |
||
|
|
|
#1947 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeberka! moja malutka jest na bebilonie 1 - we Wrocławiu w rossmanie kosztuje ok 35 zł! p.s. po szpitalu była ba bebiko 1, zarówno położna jak i pediatra stanowczo odradzali to mleczko ( proszkowane ) podobno jest "najsłabsze" z dostęnych na PL rynku. .... no to teraz doczytuję co tam naskrobałyście od wczoraj! ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- prawdziwa PEREŁKA ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() podobno jak dzidziuś nabiera wiecej w pierwszych miesiącach to straci jak zacznie raczkować - także spokojnie! ooooo, właśnie się obudził mój głodomorek ![]() gucia, a na jaką ty gimnastykę chodzisz z malutką ? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-02-12 o 08:23 |
|||
|
|
|
#1948 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze to powtarzmy Nili kiedy jej go dajemy a ona tak śmiesznie mlaska ![]() Podobna do mnie? wszyscy w koło mówią, że cały tatuś ![]() a ja też tam w niej widzę siebie ![]() Cytat:
za to ona chuda jak patyk! także chyba da się wychodować kluseczkę na piersi![]() Cytat:
Cytat:
taki już nasz- matek- los Cytat:
mnie z kolei ciągle boil kręgosłup. niby nie noszę całymi dniami dziecka na rękach a jednak boli. prawie codziennie ćwiczę ale chyba jednak muszę się wybrać na basen bo to najlepszy lekarz dla kręgosłupa! Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-12 o 09:17 |
|||||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
ogolnie powinnam byc dzisiaj totalnie padnieta, bo moje dziecie budzilo sie w nocy chyba z 7 razy , ale tz dzisiaj wraca z Indii wiec oczy na zapalki i... I jeszcze podpatrzone gdzie indziej: Pewien facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy oświadczyła mu, że jest w ciąży. On, nie chcąc zrujnować swojej reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu. Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko. Ona się zgodziła, ale spytała: - Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy dziecko się urodzi? - Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti", wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka. I wyjechała.Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z pracy, a tu żona mówi: - Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową, nic nie rozumiem co to za kartka. Maż na to: - Daj mi tę kartkę, zobaczę co to? Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał. Na kartce było napisane: "Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-02-12 o 08:57 |
|
|
|
#1950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ja dzisiaj wyglądam tak ![]() Filuś mnie obudził w nocy chyba 4 razy, a nad ranem koło 4 dawałam mu smoczka z 5 razy, za każdym razem wracałam do łóżka i zasypiałam momentalnie, a on płakał za chwilkę i znowu mnie budził, w końcu wzięłam go na cycka, a potem odłożyłam do łóżeczka i on chyba znowu nie spał Skopał całą kołderkę, mimo że ja zakładam za materac i podobno o 6 chichotał do Tatusia i był gotowy do zabawy ![]() Jak go wzięłam na karmienie o 7.30 to pojadł kilka minut, a potem śpiewał i co chwilę robił dwa łyki i znowu śpiewał ![]() Piszę serio, że śpiewał bo to robi inaczej niż jak "gada", tak głośniej "aaaa" i jeszcze rezonuje sobie rączką w buzi, więc wychodzi nawet jakaś melodia ![]() Cytat:
) i robię jakieś potrawy na ciepło, przekąski itd. a teraz mi się nie chciało ![]() Cytat:
![]() Zakupów nie robię z Filusiem, chyba że jestem z nim na spacerku i wejdę na chwilę bo coś potrzebuję . Za duża różnica temperatur i się boję że się przegrzeje.Tak to jak Teściówka przyjdzie to idę na zakupy a ona jeździ z wózkiem koło sklepu, albo zostaje ona albo Mama z Małym, a ja z TŻ jadę na jakieś większe zakupy. Jakoś nie mam przekonania do targania dziecka po centrum handlowym, jeszcze za mały żeby to była dla niego atrakcja, jak w niedzielę byliśmy po rowerek, to miałam wyrzuty sumienia, mimo że to trwało raptem 30 minut. Ale ja mam z kim go zostawić, więc mam wybór. Cytat:
Cytat:
![]() Tym naszym dzieciom rzeczywiście popuściły jakieś sprężynki w tyłkach A tacy byli grzeczni
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

, ale może wieje u nas Hollywoodzki wiatr i to ma jakiś wpływ

I za jaderka tez 

Mam nadzieję, że szybko się wyleczę żeby mały nie złapał
Mówiła tylko żeby zwracać uwagę żeby mały jak najczęściej patrzał i leżał na tej drugiej stronie. Za miesiąc mam kontrolę. No i że ważne jest to leżenie na brzuchu bo wtedy głowa niczego nie dotyka. Normalnie ręce opadają z tym wszystkim

Ja pije z Hippa ale ona starcza na bardzo krótko