PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 19:36   #2551
Remmi
Rozeznanie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

No, ja zjadłam jak na razie 4 wielkie pączuchy. I już więcej nie wścisnę chyba..
Przejrzałam sobie bukiety ślubne i nawet nawet projekt "bukiet ślubny" się klaruje.. Muszę obgadać tę kwestię z moją sąsiadką - florystką.

Ja tymczasem znikam, niedługo mój TŻ wraca z trasy, idę się wyszykować...
Dobrej nocki
Stary 2010-02-11, 19:41   #2552
notizia
Raczkowanie

witajcie

herbatki są mniam kawa jest fuj...

a zielona jest the best
notizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:42   #2553
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
o biała tez uwielbiam Miałam kiedys taką za stówę nawet Ona byla w takich kuleczkach, które się otwierały w kubku, cudo, była przepyszna, teraz też mam jakąś biała, bo mama dostala zestaw herbat skądś tam. Ostatnio piłam herbate z Egiptu, tylko mi smakowała

nie no dokopie sie do niej

Dobra uciekam, pa
o łaaał za stówę no to naprawdę jesteś herbaciara

no widzisz tylko smakosze pija takie rożne, dziwne herbatki

Samoa- no nie udało się w żaden sposób zgrać tej fotki, jeszcze raz wkleje link do której jest ta sukienka najbardziej podobna:

http://www.mojeciuchy.pl/dane/201453...posa_5400.html

i taką chyba wybiorę

PS dokładam fotkę tej drugiej co jeszcze super lezała na mnie, ...ale.... jest taka jak wszystkie, tak mi się wydaje (no już sama nie wiem, która wybrać) :

http://www.sinceritybridal.com/eu_pl...owns/5902.html
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 22:06   #2554
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość

Ja z teściami mam super. Mieszkam z nimi już ponad 2 lata

Moja teściowa to samo. Nie wtrąca się, a jak jej się coś wymknie to jej zaraz głupio. Ale tak poważnie to jak chce ze mną pogadać czy coś to bardzo delikatnie do tego podchodzi, żeby tylko mnie nie urazić. Ja z nią mam tak, że sama do niej schodzę na pogaduchy i się jej radzę. Wspiera mnie we wszystkim, nawet w "urabianiu" TŻ-ta.
Mogę rzec - że to idealna teściowa jak na razie
Moja tez mi w tym pomaga, oj ja to mam z nią dobrze.

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Suuuper! ale cudo

Ta jest śliczna! W porównaniu do tamtej to niebo a ziemia! teraz chyba sama widzisz! I nie przejmuj się, biały do wszystkiego pasuje. Kupisz TZtowi białą koszulę i będzie git!

Chyba mamusia będzie wtedy przychodziła i wyręczała synka!

Moi teściowie są bardzo w porządku i luzaccy, co do wesela, to mówią, że może im się czasem podobać coś innego, ale to nasze wesele i będzie tak jak my chcemy, oni nam kupią czy załatwią co chcemy. Większe zastrzeżenia mam do babci TZta, która też z nimi mieszka i czasem niby żartem ale potrafi dogryźć.
Moja teściowa to zlota kobieta, mogę z nią pogadać i pośmiać się, ale fakt, trochę rozpieściła synalków- ściela im łóżka, sprząta, pierze, babcia gotuje, no i wstaje o 6 rano, żeby wszystkim mężczyznom w domu podać śniadanko... Dobrze, że mój TŻ sam czasem chce coś ugotować, w domu nie sprząta, bo zanim pomyśli to już jest posprzątane, ale np w naszym budynku gospodarczym(mamy tam pokój+kuchnia w 1) przeszkadza mu najmniejszy bałagan i bierze się za sprzątanie.
Mój tż też prawie nie sprzątał, ale mialam na to sposób - ja tez przestałam sprzątać.... męczyło mnie to strasznie, ale skutek odniosło i powolutku do celu

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
jedzie do mnie 200 pączków
ale nie martwcie się! ja ich sama nie zjem

Nie wierzę.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

jak już pączki mówią, to ciężka sprawa, ja bym bała się jeść gadające pączki
Jak to przeczytałam to tak się śmiałam, że aż oplułam mo0nitor.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
zrobiłyście mi smaka i chyba idę po pączki
postaram się wybrać te małomówne
Poprawiłyście mi humor rozmową o pączkach.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
tylko nie przemawiaj do nich w sklepie, bo pokój bez klamek bywa klaustrofobiczny

Ale jakoś musi sprawdzić czy są małomówne czy gadatliwe, więc musi sie do nich odezwać.

Cytat:
Napisane przez wife_to_be Pokaż wiadomość
a ja marzę o takich...
białe złoto nierodowane....

Kiedyś mi się wiele obrączek podobało, a teraz naszych nigdy bym nie zamieniła.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my tez bedziemy miec rozne szerokosci i w zyciu o zadnych doplatach z tego tytulu nie slyszalam
a co do tego czy od kompletu... ja jednak wole taka sama. nawet nie chce zadnych brylancikow, bo ma byc identyczna jak TZowa

no wlasnie. zazwyczaj jednak goscie przynosza te swoje aparaty
no ale tam podobno tak jest (teraz) i jak mowila jest to praktycznie na kazdym weselu co kto lubi ale zeby juz jej calkiem radochy nie odbierac to sie chyba na ta ksiege gosci zdecydujemy - a niech ma sama sobie bedzie z nia chodzic po sali i zmuszac ludzi zeby sie wpisywali

ale mamy ostatnio ruch na watku znow jak za dawnych czasow nie nadazam

U kuzyna po północy zespół ogłosił, że jest księga gości i kto chce może się wpisać. Wpisali się chyba wszyscy.

A tak w ogóle Tż wraca za 3 tygodnie i 6 dni.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2010-02-11 o 22:45
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:15   #2555
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wife_to_be Pokaż wiadomość
jejjj marzy mi sie taki kawalerski mojego tz, ale niestety, szczerze watpie zeby "tylko" takie cos wymyslili ehhhh chyba zrezygnuje z tych zabaw

fajnie ze masz juz zaplanowany ten wieczor
a co tez moze wymyslic czego sie tak obawiasz?
mi dziewczyny zaplanowaly tyle ze przedstawily mi swoj plan zebym dala zielone swiatlo
a moj TZ dzis wymyslil, ze w takim razie on z kolegami wyjedzie w ten sam weekend co ja z dziewczynami, a tydzien pozniej wynajmiemy sale w jakims klubie z parkietem do tanczenia i sie zrobi laczona imprezke tez dla tych, ktorych nie bylo na osobnych weekendach
kombinuje jak kon pod gore zeby tylko caly miesiac przeimprezowac

Cytat:
a w domu tż kupił mi pączki.. nie mogę na nie patrzeć!
u TZa w pracy dyrektorka przyniosla dzis torbe 30 paczkow po czym zjadla jednego i stwierdzila, ze ona juz nie moze, wiec musza zjesc cala reszte TZ wymiekl przy szostym kiepsciutko, bo dzis na fitnessie instruktorka sie pochwalila, ze 10 wsunela z reszta u nas na recepcji w klubie lezala dzis taca paczkow - kazdy mogl sie poczestowac i uzupelnic spalone kalorie (lub dopiero zjesc zeby bylo co spalac)

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Widzę, że Lain jednak do Dublina, nie ma tam za dużo do zwiedzania, no ale nie o to chodzi Zobacz sobie kiedy jest Oxegen, jak my byliśmy w Irl był własnie w Dublinie Oxegen i były super koncerty, może się załapiecie. Tu poszperaj http://www.oxegen.ie
wiadomo - nie jedziemy tam zwiedzac : choc fabryke Guinessa chetnie zobacze
fajny ten festiwal z tych zeszlorocznych zespolow chetnie zobaczylam Nine Inch Nails, Nick'a Cave'a albo Manic Street Preachers tylko drogawo z deczka

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
http://www.mojeciuchy.pl/dane/201453...posa_5400.html

i taką chyba wybiorę

PS dokładam fotkę tej drugiej co jeszcze super lezała na mnie, ...ale.... jest taka jak wszystkie, tak mi się wydaje (no już sama nie wiem, która wybrać) :

http://www.sinceritybridal.com/eu_pl...owns/5902.html
sliczna ta falbaniasta suknia jesli Ci w niej ladnie to bierz smialo i rzeczywiscie ta druga przy tej pierwszej jest taka jak wszystkie

co do herbat to tez jestem maniakiem i wypijam takie ilosci, ze TZ patrzy na to ze zgroza i sie ze mnie smieje najbardziej lubie czerwona za to kawy praktycznie nie pijam, no chyba, ze taka wypasiona z lodami albo frappe w kawiarni

ide poczytac do lozka i spac, bo padam z nog
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 06:29   #2556
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam

dziś już piątek ale się strasznie cieszę

co do panieńskiego mojego jakoś szczególnie go nie organizuję na pewno u mnie w domku dziewczyny wpadną pogadamy coś wypijemy poszalejemy i po wszystkim przecież nie zostaje odcięta od nich bo biorę ślub

a mój TZ wiem ze planuje imprezę dwu dniową już się nie może doczekać będą kiełbaski ognisko piwko no i "chyba" tyle a jak panienki to za tż jest pewna ale jego koledzy mają rożne pomysły wiem co było u TZ brata bo mi opowiadał (nic sprośnego)

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 06:35   #2557
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim Ale mi dziwnie Obudziłam się po 6 i chciałam wstawać, bo mi sie wydawało że spóźnię się do pracy
Pisałyście o herbatach zielonych. Ja mam na nie fazę od jakiegoś czasu Na stażu się przyzwyczaiłam do picia zielonej herbaty, koleżanka uwielbia i mnie poczęstowała. Najbardziej lubię z opuncją figową i pigwą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 07:41   #2558
83mika
Raczkowanie

hej hej tak Was czytam i stwierdziłam, że wypiłam kawe i mam zgage blee i postanowiłam ... nie będę od dzisiaj piła kawy, tylko herbatkęuwielbiam zieloną
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:05   #2559
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!
odcieli mnie znowu od neta wczoraj

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:07   #2560
notizia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
hej hej tak Was czytam i stwierdziłam, że wypiłam kawe i mam zgage blee i postanowiłam ... nie będę od dzisiaj piła kawy, tylko herbatkęuwielbiam zieloną

hahahahaha...

kilka osób napisało ze kawa jest 'be" i proszę....
notizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:08   #2561
Remmi
Rozeznanie

Czeeść wszystkim..

znowu pada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 08:17   #2562
Ellin_ak
Rozeznanie

Ja od 5 lat nie piję kawy. Piję tylko inkę. Mam kartę stałego klienta w herbaciarni i pijemy z Tżtem różne odmiany senchy, mate i roibosa- Tż uwielbia roibosa.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:22   #2563
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a co tez moze wymyslic czego sie tak obawiasz?
mi dziewczyny zaplanowaly tyle ze przedstawily mi swoj plan zebym dala zielone swiatlo
a moj TZ dzis wymyslil, ze w takim razie on z kolegami wyjedzie w ten sam weekend co ja z dziewczynami, a tydzien pozniej wynajmiemy sale w jakims klubie z parkietem do tanczenia i sie zrobi laczona imprezke tez dla tych, ktorych nie bylo na osobnych weekendach
kombinuje jak kon pod gore zeby tylko caly miesiac przeimprezowac

u TZa w pracy dyrektorka przyniosla dzis torbe 30 paczkow po czym zjadla jednego i stwierdzila, ze ona juz nie moze, wiec musza zjesc cala reszte TZ wymiekl przy szostym kiepsciutko, bo dzis na fitnessie instruktorka sie pochwalila, ze 10 wsunela z reszta u nas na recepcji w klubie lezala dzis taca paczkow - kazdy mogl sie poczestowac i uzupelnic spalone kalorie (lub dopiero zjesc zeby bylo co spalac)

wiadomo - nie jedziemy tam zwiedzac : choc fabryke Guinessa chetnie zobacze
fajny ten festiwal z tych zeszlorocznych zespolow chetnie zobaczylam Nine Inch Nails, Nick'a Cave'a albo Manic Street Preachers tylko drogawo z deczka

sliczna ta falbaniasta suknia jesli Ci w niej ladnie to bierz smialo i rzeczywiscie ta druga przy tej pierwszej jest taka jak wszystkie

co do herbat to tez jestem maniakiem i wypijam takie ilosci, ze TZ patrzy na to ze zgroza i sie ze mnie smieje najbardziej lubie czerwona za to kawy praktycznie nie pijam, no chyba, ze taka wypasiona z lodami albo frappe w kawiarni

ide poczytac do lozka i spac, bo padam z nog
no jeszcze potrzebuje opini rodziców i jak potwierdzą mój wybór to zamówie do konca lutego
Stary 2010-02-12, 08:25   #2564
gospella
Wtajemniczenie

dzien dobry
a ja dziś juz po owocowej herbatce a teraz kawusię wchłaniam
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:31   #2565
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:33   #2566
mariiasia
Zadomowienie

cześć i czołgiem!

na wstępie:
Karlain ta falbaniasta to po prostu

na rozwinięcie:
1) wczoraj z friend gadałyśmy o panieńskim i stwierdziła, że ona już teraz zaczyna myśleć co tu wykombinować a patrząc na jej minę powiedziałam tylko : bez żadnych obleśnych chłopków w lateksowych stringach!!

2) rozmawiałam z tż o jego kawalerskim, że ma zakaz panienek

3) obaliliśmy wczoraj z tż i moim tatą jedną flaszeczkę weselną, żeby sprawdzić czy dobra ( w sumie to oni obalili, ja się zadowiliłam jednym drinkiem )

na zakończenie:
zakończenia nie ma! będę was dręczyć cały dzień (a przynajmniej do 17)

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:33   #2567
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny mam zagwostkę.

Potrzebuję zrobić próbną fryzurę (cóż za zaskoczenie ) no ale chciałabym ją zrobić na jakąś okazję a nie tylko pooglądać, pozachwycać się, cyknąć zdjęcie i umyć głowę. Tylko że w tym roku mam tylko dwa wesela jedno tydzień przed nami (za późno) a drugie 1 maja (moja fryzjerka wyjeżdża na majówkę)

Kiedy byście zrobiły fryza? 30 kwietnia z nadzieją że może przetrwa do następnego dnia czy w zupełnie inny dzień "bez okazji"?
Głupie trochę to pytanie ale już sama nie wiem...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:36   #2568
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Potrzebuję zrobić próbną fryzurę (cóż za zaskoczenie ) no ale chciałabym ją zrobić na jakąś okazję a nie tylko pooglądać, pozachwycać się, cyknąć zdjęcie i umyć głowę. Tylko że w tym roku mam tylko dwa wesela jedno tydzień przed nami (za późno) a drugie 1 maja (moja fryzjerka wyjeżdża na majówkę)

Kiedy byście zrobiły fryza? 30 kwietnia z nadzieją że może przetrwa do następnego dnia czy w zupełnie inny dzień "bez okazji"?
Aaś, słonko, zawsze możesz zorganizować jakąś bibkę i wtedy fryzurkę zrobić
a tak serio, to ja bym chyba zrobiła w inny dzień

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-12, 08:37   #2569
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:

My mamy na szczęście wesele kuzynki Tżta w maju więc wtedy sobie zrobię.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 08:44   #2570
obca7
Wtajemniczenie

Hello

Ja nie pijam kawki w ogóle. Ohyda. A herbatki uwielbiam

Dzisiaj znowu miałm koszmar slubny-znowu mi się sniło, ze całuję się z innym na własnym weselu I to nie pierwszy raz mi się sni, że zdradzam tżta. Normalnie głupoty takie, ze nie wiem.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:

na wieczór panieński-2 tyg. przed slubem, zeby zobaczyć jak wytrzyma nocne szaleństwa Też w sumie żadnej okazji nie mam przed naszym weselem.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:46   #2571
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
cześć i czołgiem!

na wstępie:
Karlain ta falbaniasta to po prostu

na rozwinięcie:
1) wczoraj z friend gadałyśmy o panieńskim i stwierdziła, że ona już teraz zaczyna myśleć co tu wykombinować a patrząc na jej minę powiedziałam tylko : bez żadnych obleśnych chłopków w lateksowych stringach!!

2) rozmawiałam z tż o jego kawalerskim, że ma zakaz panienek

3) obaliliśmy wczoraj z tż i moim tatą jedną flaszeczkę weselną, żeby sprawdzić czy dobra ( w sumie to oni obalili, ja się zadowiliłam jednym drinkiem )

na zakończenie:
zakończenia nie ma! będę was dręczyć cały dzień (a przynajmniej do 17)
też bardzo mi się podoba

dziewczyny a jaki welon do niej dokupić macie jakies pomysły? długi krótki, i chyba delikatny bo sama suknia jest bogata... hmmm
Stary 2010-02-12, 09:02   #2572
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:

na panieński wody!

btw Aaś i Remmi, dziś spotkanie na szczycie na gg ;D Tylko o której będziecie?

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:05   #2573
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
też bardzo mi się podoba

dziewczyny a jaki welon do niej dokupić macie jakies pomysły? długi krótki, i chyba delikatny bo sama suknia jest bogata... hmmm
ja myślę że taki może właśnie do ramion delikatny

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-12, 09:12   #2574
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś, słonko, zawsze możesz zorganizować jakąś bibkę i wtedy fryzurkę zrobić
a tak serio, to ja bym chyba zrobiła w inny dzień
Cytat:
na panieński wody!

btw Aaś i Remmi, dziś spotkanie na szczycie na gg ;D Tylko o której będziecie?

znając moje szczęście to woda będzie miała panieński 1 maja
a swój panieński będę miała jakieś 3 tyg przed weselem to może faktycznie wtedy...ale nadal nie wiem czy to nie za późno... nic tylko robić jakąś porządną bibę

a ja się właśnie próbuję z tżtem dogadać bo nam coś dziś planował... jakieś spotkanie ze znajomymi... ale spróbuję się wymigać z tego napisze po południu o której będę.
Stary 2010-02-12, 09:19   #2575
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Podpisuję się pod tym myślę że delikatna mgiełka będzie pasować. A odnośnie sukni, obie są ładne, w mój gust bardziej trafia ta druga, ze względu na to, że do mnie falbanki nie pasują Ale nie zaprzeczę, że ta pierwsza jest bardzo ładna
Stary 2010-02-12, 09:31   #2576
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

jak można nie lubić kawy ?????
izzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:34   #2577
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Też bym była za takim delikatnym, mi sie podobają takie proste do ramion, ewentualnie ozdobione przy końcu jakimiś kryształkami
Dziewczyny słyszałyście o tym wariacie co grasuje w ZG?
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 09:42   #2578
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izzie Pokaż wiadomość
jak można nie lubić kawy ?????
oj można mozna. Zwłaszcza jak po pierwszej wypitej choruje sie przez 2 dni
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:43   #2579
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Też bym była za takim delikatnym, mi sie podobają takie proste do ramion, ewentualnie ozdobione przy końcu jakimiś kryształkami
Dziewczyny słyszałyście o tym wariacie co grasuje w ZG?
słyszałam może wizażanki powinny zrobić obławę na niego?
Stary 2010-02-12, 09:44   #2580
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
oj można mozna. Zwłaszcza jak po pierwszej wypitej choruje sie przez 2 dni

Ja też nie lubię co prawda nie choruję po kawie ale nie smakuje mi... wolę herbatę zieloną lub earl greya z miodem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości