|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Mariolko, co tam u was? jak Antos?
myslalam ze doczytam czy juz lepiej trzymam kciuki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z zielona herbatka
![]() nocka spokojna jak zawsze(tak sie przyzwyczailam ze jak mala zacznie jakies placze wyprawiac to chyba bede musiala sie przestawic ) mala spala prawie 12 godzinmala cwaniara jak slyszy ze jej rano mleko robie to az piszczy bo juz chce ![]() dzieki piszesz ze Amelka spi na brzuchu to przeciez dobrze, skoro jej tak dobrze to ja zostaw, moja mala to przez 4 mce spala na brzuchu tylko i wylacznie ![]() Cytat:
![]() ach ja juz tak marze zeby miec te kuchnie, narazie musimy zrobic sufit podwieszany bo chce trzon na srodku i jakis fajny sufit z halogenkami nad nim, potem trzeba zrobi cos ze scianami , kafle polozyc na podloge i dopiero za meblami bedziemy jezdzic a najgorsze bedzie kupno sprzetu..........wiesz moj malz to maniak jesli chodzi o takie rzeczy wiec zostawiam mu wolna reke i tylko bede wizualnie mowic czy mi sie podoba hehe Cytat:
wiec mysle ze tak wlasnie robi Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie tez najlepsza chwila bylo jak zobaczylam Weronike i potem jak juz po wszystkim przyniesli mi ja umyta i jak ja przytulilam do siebie i dalam cycka -czulam taka bliskosc wtedy z nia caly czas nie moglam uwierzyc ze to moja coreczka ktora byla w brzuszku ![]() a jak lekarz mnie szył to czulam wszystko ale caly czas gadalam z tż o naszej Weroniczce
|
|
#2523 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
Mariolko jak Antonio?? mam nadzieję że już lepiej i wszystko będzie ok Marysiu widocznie taki urok Twojego dzieciątka - koleżanki córeczka starsza od Amelki o 2 m-ce waży tyle samo co Amelka. a dziecko drugiej koleżanki którą poznałam w szpitalu i rodziłyśmy razem, waży 1.5 kg mniej od Amelki. ja poród wspomninam bardzo miło, śmieszne uczucie po zastrzyku - głupi jaś, pamietam jak skakałam na piłce i jak mi dobrze wtedy było bo prawie nie bolało (mąż też to wspomina i się z tego śmieje), pamiętam jego pomoc przy parciu i jak mi czoło wycierał mokrym ręcznikiem. pamiętam jak mi Amelkę położyli na piersi ale nie pamiętam że brudna była jakoś mi umknęło. potem mąż poleciał do samochodu po ciuszki Amelkę zabrali i szycie - też ok. potem przynieśli ją ubraną i przystawiłam ją do piersi (za co mi się dostało od pani doradcy laktacyjnego, bo czy ja już wszystko wiem???) ale ogólnie bardzo dobrze wszystko wspominam w takiej atmosferze (mąż i położna super) mogę rodzić drugi raz spokojnie (tak sie wyrywam a sie okaże że drugi poród to koszmar będzie i dziecko odwrotnie niż Amelka, z kolkami i nieprzespanymi nockami...)ale się rozpisałam, fajnie było powspominać kończę bo Amela mi pisać nie daję, ciąga mnie za rękę i pisać nie mogę ja kupiłam Amelce kubek niekapek canpol i ok jest tylko Amela nie chce pić bo jej wszelkie napoje nie odpowiadają (herbatka z dzikiej róży i maliny i bobovity sok z owoców jagodowych) teraz przez tydzień planuję jej nie dawać na wieczór kaszki robionej na mleku tylko dam jej sinlac poczekam aż jej buźka będzie czysta - bo teraz cały czas coś ma, i zobaczymy, potem znowu dodam mleko i sie zobaczy czy to ono. widziałam że jest bebiko pepti na receptę to pewnie to dostaniemy jak się wybiorę do lekarza. oki uciekam przebrać Amelkę bo już czuję że trzeba potem spacerek, odezwe sie po poludniu |
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za tydzien idziemy na szczepienie i zapytam wtedy o to ale sama nie wiem -napewno ma jakies uczulenie tylko na co
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie wyspałam sie. Położyłam sie ok 24 a zanim zasnełam była pewnie 1. Kuba obudził mnie o 6.30 Ja mam troche inne wspomnienia z porodu niz Wy (cesarka) ale był on dla mnie niezwykle wzruszający. Całe to przygotowanie do operacji, mysl ze za kilka minut zobacze małego. Pamietam bardzo dobrze jak lekarka szarpała mi brzuch (takie dziwne uczucie) i pierwszy krzyk Kuby. Popłakałam sie cały czs płakałam a pielegniarka wycierała mi łzy chusteczką. A najwspanialszy moment był, jak za chwilke przyniesli mi Kube, pocałowałam go w policzek - był taki ciepły i mięciutki
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomnialam sie pochwalic ze malz ma dzisiaj wywiad do jakiejs ksiazki, wczoraj do niego zadzwonili- znalezli go na jego stronie internetowej i powiedzieli ze jest ciekawa osoba i ma ciekawa prace
![]() oczywiscie malz sie zgodzil bo sam jest ciekaw o co chca ga pytac
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy - wczoraj przez przypadek nacisnełam jakies klawisze (nie wiem jakie
) i teraz zginał mi pasek na dole jak mam otwarta strone internetową. Te wszystkie zakładki u góry tez znikneły, dopiero jak najeżdzam myszka na góre strony wysuwaja sie te zakładki. Co mam zrobić? TŻ sie wkurzy,ze majstrowałam przy jego lapciu
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się i miłego dnia życzę Mariolu jak Antoś? Megi trzymam za szczęśliwą podróż mamy
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jest wszystko w porzadku, pogrzebałam troche i naprawiłam
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Cass wciśnij shift+F11
powinno zadziałać
|
|
|
|
#2531 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja moj poród wspominam bardzo miło A z śmiesznych momentów Położna krzyczy do mnie Iza przyj już widać główkę a ja niewiele się zastanawiając bach ręką tam gdzie nie powinnamA tak wogóle witam mamusie Śniegu dziśiaj dowaliło u nas co niemiara. Miałam jechać z koleżanką wstawić suknie do komisu, ale nie wiem czy w taką paskudną pogodę mi się chce. Moje maleństwo właśnie ucina sobie drzemkę a ja lecę skręcić mięsko na kotleciki mielone. W niedzielę jedziemy z małżem na kulig ) Już nie mogę się doczekać
|
|
#2532 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
TZ spal dzis z malym w salonie, w nocy dal mu mleko, ale oczywiscie sie budzilam jak przychodzil po pieluche albo cos ale na karmienie przyniosl mi malego dopiero po 6 ehh moje dziecko juz nie spi do 11 jak kiedys, teraz 7-8 to jest maks, mimo, ze tak wojuje w nocy i pozno chodzi spac chcialam mu zabrac jedna drzemke w dzien ale wczoraj o 16 byl juz tak marudny, ze nie dal rady i musial sie polozyc na godzine Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jakie inne moga pasowac? mi sie wydaje, ze tylko biale ehh nie ma nigdzie takich zaslon jak mi sie podobaja naprawde Cytat:
![]() tak z filcu ![]() hmmmmm a moj porod byl taki, ze mnie uspili i nic nie widzialam ale zanim byla cesarka to przez 7 godzin lezalam ze skurczami i z tego najbardziej pamietam jak TZ byl przy mnie i w pewnym momencie tak sie na mnie spojrzal no a jak mowie samego porodu nie pamietam, nie widzialam - pamietam tylko jak mnie wiezli na sale a ja ryczalam jak bobr i krzyczalam gdzie moje dziecko, pokazcie mi moje dziecko!!! heh porod Eryka wspominam inaczej, to byl koszmar - ale najbardziej pamietam chwile gdy mi go prosto z brzucha polozyli na piersi
|
|
|
#2533 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje kolejnej dobrej nocy Nie martw sie, na pewno mama dojedzie bezpiecznie. A dokad pojechala? Dolaczam sie Cytat:
Ania wlasnie lezy na macie i piszczy z zachwytem, a tak daje czadu, ze bebenki bola. Ma sie te plucka ![]() Wspolczuje Wam tego sniegu naprawde. U nas w zasadzie juz wszystko stopnialo. Moze jak wszystkie intensywnie pomyslimy o wiosnie to sie ociepli? Cytat:
Brawa dla zdolnego meza ![]() Cytat:
Dziewczyny, piekne te wasze wspominki porodowe, az sie wzruszylam Dzisiaj ide z Aneczka do meza do pracy troche porobic ksiegowosc. A potem jedziemy zobaczyc dwa nowe domy. Mariolko jak tam Antos dzisiaj? Lepiej?
|
|
#2534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem co masz na myśli Amelka też dała mi w kość ![]() Cytat:
teraz już mniej ale jednak. Widzę, że jej tak najlepiej spać więc jej już nie przekładam i mam nadzieję, że jest już na tyle duża że się nic nie stanie A z Tż pewnie jesteś dumna coo? ![]() Amelka już po pierwszej drzemce. Czekam na tż może się wyrwę na miasto ![]() Tuli
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-02-12 o 10:57 |
||
|
|
|
#2535 |
|
Ola-Unhola
|
Svinecko, białe firanki jak najbardziej, tylko zasłony jakieś inne - bo srebrny i biały to podobna tonacja.
A takie Ci się nie podobają? http://www.allegro.pl/item893955797_...i_berner1.html Ja porody wspominam oba dobrze. Pierwszy dłuugi i bardzo męczący, ale zakończony cudownym widokiem naszej niespodzianki - Bartusia ![]() Drugi szybszy i bardziej świadomy. Antoś na brzuszku, taki śliski i wpatrujący się we mnie i mówiący wzrokiem: to ja Cię tak kopałem w brzuchu ![]() Chciałabym to przeżyć jeszcze raz Ja wczoraj miałam dzień majsterkowicz ![]() Kurde, nie jeden chłop by był zadowolony z takiej żonki ![]() Odkręciłam starą ociekarkę z szafki i przykręciłam nową, dokręciłam śruby w łóżeczku (co wiązało się z postawieniem go do góry nogami i wyjęciem jednego boku), bo jak wiecie stelaż opada... i przykleiłam listewkę w blacie kuchennym ![]() Ja się chyba z powołaniem minęłam, powinnam remonty trzaskać ![]() Cały czas myślę o tym kąciku komputerowym w sypialni i jak już miała być cegiełka, ta k teraz chyba jednak fornir położymy. Czy ja coś w końcu zdecyduję ![]() http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2380,...,,inne_wnetrza
|
#2536 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a fornir fajny hmm moze ja jakas dziwna jestem, bo moze i bym chciala trzecie dziecko ale nie chce znow przezywac porodu
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja tez jestem majesterkowicz. kiedyś na urodziny zażyczyłam sobie szlifierkę oscylacyjną a potem wyrzynarke do drewna ![]() ja dzisiaj dostałam okresu! przeżywam to strasznie, to jak drugi pierwszy raz! jakos tak mi dobrze było bez okresu. a i sex miał byc, a tu lipa.... ach.....ide cos zjesc z tego wszystkiego a i ja poród też bardzo dobrze wspominam. było szybko bo od podania kroplówki to 2-3 godziny i już Oliwka była na świecie, za to okres po porodzie jak lezałam na sali z 7 innymi kobietami ( a sala była czteroosobowa) jak było ponad 25 C , gorąco ciasno .... ojj to straszne przezycie dla mnie było. jedziemy to tesciów z Oliwką, dzisiaj ostatni dzien urlopu ojcowskiego mojego męża
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-12 o 11:46 |
|
|
|
|
#2538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie moge sie doczekac az malz wroci i opowie co to za wywiad, do jakiej ksiazki itp.
a nawet wczoraj mu mowilam zeb wspomnial tez cos o mnie hhe Cytat:
![]() czy taki zdolny to nie wiem hihih ale on caly czas mi mowi ze ja w niego nie wierze a on mi pokaze ze bedzie kiedys slawny-jego marzenie to miec swoj program kulinarny w tv i wydac swoja ksiazke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwile wpadlam powiedzieć, że zmobilizowalam sie i uczę się pilnie ale mam coraz wiekszego stresiora
. miłego dnia |
|
|
|
#2540 |
|
Ola-Unhola
|
a coś takiego:
http://www.allegro.pl/item913289734_...zowe_ecry.html ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- http://www.allegro.pl/item913388155_...decor_2_x.html więcej czarnego jest ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- http://www.allegro.pl/item905747776_...ymbol_107.html ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- http://www.allegro.pl/item905913799_...slona_hit.html ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- http://www.allegro.pl/item913116090_...a_zaslona.html
|
#2541 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie podobaja mi sie
![]() ta pierwsza nawet fajna ale do zaslony ecri nie wiem jakie mialabym dac firanki chcialabym nie za ciemne te zaslony ale tez nie za jasne, zeby dac biale firanki, bo jak juz zaslony beda we wzory to firanki zwykle
|
|
#2542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ja oczywiście tylko na chwilkę, bo będę zaraz zbierać się do pracy ![]() dzisiaj muszę iść troszkę wcześniej u mnie oczywiście w nocy pobudka co godzinkę lub mniej, chyba na nic Wasze kciuki ![]() mały chyba w nocy odbija sobie brak cyców przez całe popołudnie ![]() aż się boję co będzie jak będę mała I zmianę ![]() Cytat:
![]() a był jeszcze jakiś inny filmik ? bo widziałam tylko te dwa właśnie PS demotywatory czadowe Cytat:
![]() Cytat:
![]() daj znać jak Antonio i co mu było Cytat:
dobre
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2010-02-12 o 12:33 |
||||
|
|
|
#2543 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.allegro.pl/item913404077_..._baklazan.html
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Eleeri: http://www.youtube.com/watch?v=swuOKHyjOus
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślałyście juz nad pierwszymi urodzinami Waszych dzieci ?
jak będą wyglądały, jakie dania zaserwujecie, kogo zaprosicie, itd
|
|
#2545 |
|
Ola-Unhola
|
Biedna jestes z tym wstawaniem w nocy
![]() Kurcze, ja zaciskam jak moge i mówisz, ze doopka
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antoś jest niesamowity wielkie dla niegosuper
|
|
|
#2547 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ona tak właściwie nie ma konkretnie zdiagnozowanej, ale skoro jak zjem coś z mlekiem to ją wysypuje to jednak skaza. jak tak dalej będzie to wezme skierowanie na testy i zobaczymy co jej konkretnie szkodzi. gratuluję wywiadu i zdolnego męża oby wasze marzenia się spełniły my po spacerku, super pogoda gdyby nie śnieg, plecy mnie bolą od pchania wózka. kupiłam Amelce grzechotkę za 4,7 takiego pingwina plastykowego i polski producent co mnie cieszy... Marica, trzymamy kciuki ciekawe co z Antonio ![]() Amelka leży na brzuszku i ta ta ta ta ta ta mówi... jak mały ptaszek a po wczorajszym bólu podbrzusza nie ma śladu ale no spe brałam. nie wiem czemu tak bolało. mąż to mnie pyta czy mam pewność że w ciąży nie jestem... nie mam, tzn na 99 mam. waga taka sama, temperatura niska...no i niby ten okres miałam ale już ponad miesiąc temu a teraz cisza. pewnie będzie tak że nie wiadomo kiedy nstp... eleeri to i ja zaciskam kciuki za przespane nocki, może pomogą... co do urodzin Amelki to już teściowie się nastawiają na 2 imprezy naraz - akurat 20 lipca obchodzą 30 rocznicę ślubu....za bardzo nie chciałabym tak ale pewnie nie będzie innego wyjścia jak pojechać... oki uciekam papa Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-02-12 o 12:42 |
|
|
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
A ta gra co pisałam Wam to fajna, bo to nie jest taka typowo eotyczna tylko nazywa się TAJEMNICA, i są tam zadanie ktore trzeba wykonac w ciagu iluś tam dni np ja trafiłam na karte że przez kolejne 4 dni mam robic kanapki do pracy mężowi i wkladac mu karteczki z erotycznymi myślami lub milosnymi wyznaniami
ciekawe nawet a mój cos wylosował ale nie pow co bo to nie można ale cos mi mówi, że chodzi o ciągłe przytulanie i pieszczoty w ciągu dnia bo jakiś taki pieszczoch się zrobił
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety młody jest twardy i idzie spać dopiero jak ja pójdę do pracy ostatnio juz myślałam że go zaduszę ![]() całą noc mnie budził, a rano nie mógł zasnąć, choć bardzo chciał, tarł oczka, ziewał, no i płakał, ale spać - gdzie tam zasnął dopiero jak poszłam i spał 4 godziny ![]() potem zjadł obiadek, deserek, no i akurat przyszłam z pracy jak znowu zaczynał marudzić
|
|
|
#2550 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.youtube.com/watch?v=IsuZx...eature=related
to tak a propos wspomnien naszych Ja urodzinki standardowo. Jeden dzień moja rodzina, drugi dzień rodzina Małża. Tort zamówię jakis specjalny w cukierni: http://www.camargo.com.pl/torty-dla-...-warszawa.html Dzięki taki mały rozrabiaka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) mala spala prawie 12 godzin

dla Werci 
Juz jakis czas sie nie odzywała. Chyba sie na nas pogniewała, ze tak wtedy na nia naskoczyłyśmy
cały czs płakałam a pielegniarka wycierała mi łzy chusteczką. A najwspanialszy moment był, jak za chwilke przyniesli mi Kube, pocałowałam go w policzek - był taki ciepły i mięciutki 

nasza polska siłaczka
to jej pierwszy wyjazd i bardzo się denerwuję.
wiem co masz na myśli Amelka też dała mi w kość