Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 17:21   #1531
danika
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Hello

Nadrobiłam...ufff

Lenka -- nie daj się! w końcu sie uda - nastepnym razem już mniej się bedziesz denerwowac, a nerwy tu maja wielkie znaczenie

Kretencjo-- z naszymi starankami to juz 7 cykli minelo, takich z liczeniem dni i konkretnym staraniem wiem, ze to jeszcze nie tak długo, ale w międzyczasie 3 koleżanki w ciąże zaszły, a ja się coraz bardziej załamuje

Aldii -- malutka jest cudna

Scio --trzymam kciuki za hormonki

Idziemy dziś z TZ do znajomych na parapetówe - i postanowiłam się dziś opić - jak już musze mieć @ to niech chociaż mam coś z życia :P

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Kretencjo -- doczytałam, że mama już po zabiegu...niech dochodzi szybko do siebie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:11   #1532
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Witajcie,
chciałabym się dopisać do listy... planujemy poród na 4.08.2010 (tp).

Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane i staraczki - życzę cierpliwości i spokoju w dążeniu do upragnionej fasolki.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:23   #1533
weruczek
Zadomowienie

Lenka, zdawaj do skutku, mój szwagier 6 razy zdawał, to nie oto chodzi, ze sie nie nadajesz, po egzaminie i tak każdy jeździ, jak chce...
Weronia, mniam, mniam
Ja po poście Virginii kupiłam sobie też czekoladowy balsam i maseczke i bede sie upiekszac wieczorem Do tego mam jeszcze czekoladki I love Milka, MNIAm!!!
Dzięki dziewczyny za kciuki, by the way, dziś ma urodziny

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:33   #1534
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Scio, u nas dziekan nie ma prawa podać pytań na egzaminie warunkowym, on się nie zgodził.... zadaje takie żeby wszystkichc oblać i wszyscy oblewają.. a powtórka przedmiotu 900 zł.

Dziewczyny dzięki za kciuki ale nie zdałam i mam tego dosyć
Mam już gdzieś ten egzamin...
DZisiaj już nie wytrzymałam i dosłownie się popłakałam, bo tak byłam blisko... Długo jeździłam po mieście i ani razu mi nie powiedział egzaminator, że popełniłam błąd (jak ten poprzedni jełop)..
Pomyliłam się na rondzie.. miałam ustąpić pierwszeństwa przed rondem, a zatrzymałam się nie przed rondem, tylko przed przejściem dla pieszych (i przed tym znakiem właśnie, bo jakaś babka mi wlazła na pasy.. i ja już potem się zamotałam i nie wiem dlaczego, ale wjechałam na to rondo bez zatrzymania się drugi raz...
Popełniłam taki błąd.. na czwartym chyba rondzie, na samym końcu..
Egzaminator trochę się zdziwił i powiedział że się nie spodziewał tego, bo szło mi świetnie I oblałam przez własną głupotę...........
Nie wiem czy będę jeszcze zdawać, nie nadaję się

PS Egzaminator wreszcie inny i super, cały czas sobie żartował z czegoś i w ogóle się nie stresowałam... nawet mi się nogi w ogóle nie trzęsły jak ostatnio.......
Lenka, oj ja też nie zdałam 2x i się poddałam, nie jeżdziłam już chyba ze 2 miesiące, muszę się za to zabrać bo chciałam zdać przed wiosną ale też chciało mi się płakać, nie chciało mi się rozmawiać, bo też oblałam z własnej głupoty...ale teraz mam siłe i pozytywnego myślenia całą mase daj sobie czas, ale nie rezygnuj i nie mów że się nie nadajesz!!! Każdy się nadaje, czasami potrzeba więcej szczęścia ja trzymam

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:37   #1535
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Lenka, zdawaj do skutku, mój szwagier 6 razy zdawał, to nie oto chodzi, ze sie nie nadajesz, po egzaminie i tak każdy jeździ, jak chce...
Weronia, mniam, mniam
Ja po poście Virginii kupiłam sobie też czekoladowy balsam i maseczke i bede sie upiekszac wieczorem Do tego mam jeszcze czekoladki I love Milka, MNIAm!!!
Ciasto prawie gotowe musze poczekać ąaż ten zakalec troche przestygnie może polewe czekoladową jeszcze zrobie a jak ktoś chce kawałek to zapraszam
Stary 2010-02-12, 18:40   #1536
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsley bardzo fajne fotki fajny brzusio
jak tak patrze i dzisiaj jeszcze ten film oglądałam co tity poleciła to też taki brzuch mi się marzy z niespodzianką w środku
Brzusio fajny i coraz cięższy... A synek potrafi tak kopnąć aż zaboli... Wczoraj u położnej się rozszalał Wam już do ślubu zostało niewiele to może powoli zacznijcie się starać... W 2 m-cu jeszcze by nic nie było widać
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kakusiu znieczulenie nie kosztuje takich masakrycznych pieniedzy - co najwyzej 200-300zl.Poza tym zgodnie z nowymi przepisami, ktore weszly w zycie w styczniu, znieczulenie sie nalezy ZA DARMO i kazda rodzaca ma prawo go zazadac !!! i to co mowia lekarze, ze u nich nie ma znieczulen to jest bujda na resorach !! A jak wam beda dalej takie kity wciskac, to trzeba dzwonic do NFZ, albo na sama gore (do ministerstwa)
...
Lindsley ale juz masz piekny brzunio mi juz teskno za moim
To jak znajdziesz to wklej koniecznie... Podpytam położną na SR następnym razem...
Dzięki Też pewnie będę za swoim tęsknić... Ale masz już malutką Lu ze sobą Też już bym chciała...
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
żebyś mnie nie miała potem dość
Nie bój się
Cytat:
Poza tym, która rodząca podczas porodu z bólami będzie dzwonić do NFZ i upominać się o zni
Ja Podejrzewam, że jakbym miała pewność, że mi się należy i już bym nie mogła wytrzymać a położne by mnie olewały to między skurczami bym zadzwoniła i nakrzyczała na nich
Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Witajcie,
chciałabym się dopisać do listy... planujemy poród na 4.08.2010 (tp).

Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane i staraczki - życzę cierpliwości i spokoju w dążeniu do upragnionej fasolki.
Czy TY u nas już kiedyś nie byłaś i nie uciekłaś?

Cytat:
To dużo zdrówka dla mamy

Lenka ja zdawałam 4 razy... W końcu się udało, nie poddawaj się...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:42   #1537
mlmFM
Rozeznanie

Co do zdawania na prawko, przed egzaminem można włożyć sobie do kieszeni 100pln z nastawieniem "to na kolejne podejście"...

Wtedy ponoć człowiek się mniej stresuje i zdaje
podpowiedziała mi to koleżanka jak znajoma zdawało na prawko... i zadziałało...

Znam już kilka przypadków gdzie zdawali ze 100pln w kieszeni i pozdawali bez problemów... i to zarówno przypadki gdzie oblewali wcześniej po kilka razy jak i za pierwszym razem

Nie zaszkodzi sprawdzić...
trzymam
Stary 2010-02-12, 19:11   #1538
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Witam też nowe staraczki!
.
Urządziłam dziś sobie spamowanko - prysznic + peeling całego ciała + krem do ciała farmona czekolada i pistacje + szampon, maseczka, jedwab i odżywka bs mousse chocolate i teraz cała jestem chodzącą czekoladką . Słodko mi z tym . Zrobiłam też peeling i maseczkę buźki ('głębokie oczyszczanie'). Od 13 do chyba 20 korkuję. A tak w ogóle mam kilku nowych uczniów .
Tyle nowości u mnie.
Ściskam wszystkich mocno!

ahhh jak mi sie zachcialo takiego domowego spa szkoda ze nie mam nic takiego specjalnego tylko puder "mleko i miod". A moglabys mi zdradzic gdzie moge kupic ten krem i odzywke tak smacznie brzmia mniammm

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Co do zdawania na prawko, przed egzaminem można włożyć sobie do kieszeni 100pln z nastawieniem "to na kolejne podejście"...

Wtedy ponoć człowiek się mniej stresuje i zdaje
podpowiedziała mi to koleżanka jak znajoma zdawało na prawko... i zadziałało...

Znam już kilka przypadków gdzie zdawali ze 100pln w kieszeni i pozdawali bez problemów... i to zarówno przypadki gdzie oblewali wcześniej po kilka razy jak i za pierwszym razem

Nie zaszkodzi sprawdzić...
trzymam
co do podkreslonego - chyba tak zrobie jak pojde na moj egzamin narazie nie wiem jeszcze kiedy ale moj instruktor wrozy mi marzec ale mnie sie wydaje ze nadal malo umiem

a wogole to witam z wieczora

urwalam sie dzis z pracy bo cosik kiepsko sie czuje czekam na @ (ma przyjsc 14.02 i mam cicha nadzieje ze nie przylezie bo zrobilabym tesciora i jakby byly wymarzone II kreseczki to bylby najcudowniejszy prezent )

dobra juz nie smuce, lece po obiad bo troche glodna jestem

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:33   #1539
weronia83
Rozeznanie

Ja troche po zrzędze Mam w biurze taka młodą kierowniczkę z którą nie da się nic wyjaśnić tłumacze jak małemu dziecku, że trzeba fakura dawać na czas bo te po terminie łapia procenty, a ona że ich nie ma to dalej tłumacze to proś o dupilkaty a on rzuciła mi papiery swoje na biurko ze słowami "skoro wiesz co zrobić to to zrób bo masz takie doświadzenie" O litości nie będe zawsze za nia świecić oczami Ten raz ustąpiłam bo nie miałam sreca iść do głównej ksiegowej bo ma na głowie zakończenie roku i bilansy ale drugi raz już jej nie odpuszczę i po premi jej polecą to się nauczy załatwiać swoje sprawy
Stary 2010-02-12, 19:52   #1540
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, widzę, że Cię natchnęłam. A balsam naprawdę super - pachnie do tej pory .
Urodziny? No to !!! Twoje zdrówko!
Wszystkiego wymarzonego!!!

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ahhh
jak mi sie zachcialo takiego domowego spa szkoda ze nie mam nic takiego specjalnego tylko puder "mleko i miod". A moglabys mi zdradzic gdzie moge kupic ten krem i odzywke tak smacznie brzmia mniammm
Krem/masło do ciała mam akurat z wizażowej wymianki ale wydaje mi się, że jest w drogeriach - naturze, rossmanach itp. Odżywkę kupiłam przez net, ale jest też na allegro .

kretencja - zdrówka dla mamy!!

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
A tu kruszynka dla cioc - zdjatko zrobione minute temu
Jakie maleństwo!!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:57   #1541
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dziewczyny, dzięki Mi po prostu tak szkoda

Cytat:
Lenka co do kawy - to ciekawe, bo w maminych gazetkach ciągle pisze, że na zgagę dobre jest mleko
Oraz przy temacie wapnia - piszą, aby ciężarna piła mleko
Także tak jak napisała Virginia - wszystko z umiarem
To jeszcze napiszę o mleku... Tylko proszę nie najeżdżajcie na mnie, ja nikogo nie chcę przekonywać, żeby nie pił mleka, tylko ciekawostki z moich wykładów wam napiszę Ja sama nie piję mleka od półtora roku, bo mam po nim takie bóle żołądka jak po smażonych potrawach. Pijemy za to mleko zsiadłe i jogurty naturalne.

"Wapń zawarty w krowim mleku jest mało wartościowy dla człowieka, gdyż zawarty jest w kazeinie - białku niestrawialnym dla ludzi (tylko co 12 człowiek trawi kazeinę). Wapń jest wchłaniany tylko z produktów, które mają odpowiednią proporcję wapnia do fosforu (2:1), w krowim mleku jest mniej więcej tyle wapnia co fosforu. Ponadto wapń jest łatwoprzyswajalny z produktów o odczynie kwaśnym (nabiał, sery, jogurty, kefiry, mleko zsiadłe), podczas gdy mleko ma odczyn zasadowy.

Prócz tego mleko krowie jako źródło wapnia nie może się równać z innymi znacznie lepiej przyswajalnymi i zdrowymi artykułami spożywczymi. Przykładowo: 118 mg wapnia w 100 gramach mleka krowiego, migdały (254 mg), brokuły (130 mg), kapusta włoska (187 mg), nasiona sezamu (1160 mg) i sardynki (400 mg).

Jeśli trudno komuś zrezygnować z nabiału, to warto wybierać mleko kozie, które swym składem zbliżone jest do mleka ludzkiego.Ponadto wysoce niewskazane jest dodawanie mleka czy śmietany do kawy. Wysoka temperatura powoduje, że kazeina zawarta w mleku ścina się.

Odnośnie karmienia dzieci mlekiem krowim:
"Zawartość kazeiny (białka mleka) w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się potężnego kośćca cielęcia. W żołądku niemowlęcia tworzą się z niej grube, twarde, ubite grudki, które są trudne do strawienia, z tego powodu wiele niemowląt cierpi na niestrawności. Fragmenty sera utworzonego z mleka ludzkiego w żołądku niemowlęcia są małe i luźne, dzięki czemu szybko przedostają się one z żołądka do jelit i mogą być przyswojone dalej. W związku z czym żołądek dziecka karmionego mlekiem matki opróżnia się szybciej i nie powoduje powstawania procesów gnilnych.

Należy również zaznaczyć, że jeżeli dziecko karmione wyłącznie piersią zwróci pokarm, nie ma on przykrego zapachu. Inaczej wygląda sytuacja w przypadku niemowląt karmionych butelką. Zwrócony pokarm ma przykry kwaśny odór. Winny takiego stanu rzeczy jest kwas masłowy, który znajduje się w krowim mleku, a który to ma przykry zapach przy częściowym strawieniu."

PS
→ zgaga
MLEKO zawiera kazeinę, która w procesie fermentacji ulega ścięciu.
Do niedawna lekarze leczyli wrzody dietą mleczną, ale po chwilowej uldze u pacjentów nasilały się bóle i nadkwasota. Po prostu mleko ma odczyn zasadowy i neutralizuje kwas żołądkowy, co daje chwilową ulgę, ale do strawienia kazeiny żołądek musiał wytworzyć jeszcze więcej kwasu, z czego wynika nasilenie choroby.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
co do podkreslonego - chyba tak zrobie jak pojde na moj egzamin narazie nie wiem jeszcze kiedy ale moj instruktor wrozy mi marzec ale mnie sie wydaje ze nadal malo umiem
A ja nie biorę kaski, bo nie wierzę w takie bzdury Trzeba uważniej jeździć i tyle...
Stary 2010-02-12, 20:17   #1542
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Czy TY u nas już kiedyś nie byłaś i nie uciekłaś?
Byłam... ale gdzieś coś wcięło i mi zniknęłyście

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A ja nie biorę kaski, bo nie wierzę w takie bzdury Trzeba uważniej jeździć i tyle...
Jak chcesz
Nawet jak nie pomoże - chociaż myślę że jakiś większy komfort jest wiedząc że i tak masz kasę przy sobie odłożoną na następne podejście - to na pewno nie zaszkodzi...

No chyba że będziesz prosić egzaminatora, żeby Ci przechował tą stówkę - może opacznie to zrozumieć
Stary 2010-02-12, 20:55   #1543
agata1971
Raczkowanie

GG do agata1971

A tu kruszynka dla cioc - zdjatko zrobione minute temu [/QUOTE]

Aldi-malutka jest prześliczna,gratuluję

Edytowane przez agata1971
Czas edycji: 2010-02-12 o 20:56
agata1971 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:59   #1544
Starlett
Wtajemniczenie

Aldii - Lu śliczna
Kretencja - kciuki za Mamę i Tatę.
Lenka- nie poddawaj się, to najgorsze co możesz w tej sytuacji zrobić!
Wyjeżdżam na weekend, a w następnym tygodniu muszę zmobilizować się i iść do ginekologa na coroczną cytologię i usg tv!!!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:02   #1545
kretencja
Zakorzenienie

Dziękuję, Dziewczyny, za tyle ciepłych słów i pozdrowień dla Mamy. Kochane jesteście
Kakusia, tak naprawdę to nie wiem, czy tłusty czwartek jest ustanowiony przez kościół Ale kojarzy się z końcem karnawału i początkiem postu, a dla mnie te pojęcia nie mają żadnego znaczenia Dlatego tak napisałam. W piątek też nie poszczę, a w niedzielę nie odpoczywam (często w niedzielę najwięcej sprzątam )...
Danika, wiem co czujesz. U nas chyba 10 cykl, już nawet nie liczę... Z tym, że my nie liczymy dni płodnych jakoś specjalnie, no ale seksu nie unikamy, więc coś już powinno zaskoczyć... Prawdopodobnie nie owuluję. We wtorek idę na test prolaktynowy, a za tydzień we wtorek do gina i coś będziemy wreszcie na serio myśleć, jak temu zaradzić...
No a teraz uciekam pod prysznic i do łóżka, bo jakoś już bardzo zmęczona jestem...
Dobrej nocy

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:10   #1546
Starlett
Wtajemniczenie

Dobranoc!!!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:18   #1547
mlmFM
Rozeznanie

dobranoc... ja tez za chwilkę spadam... jeszcze ogarnąć chałupkę trzeba - mamy jutro odwiedziny mojego przyszłego teścia
Stary 2010-02-12, 23:02   #1548
Nanucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Witam w już 3 części wątku dzidziusiowego !!! Owocnych i jakże przyjemnych starań naszym staraczkom, a także spokojnej i radosnej ciąży naszym przyszłym mamusiom i dużo zdrówka narodzonym już dzieciaczkom

Niech spadnie "tłusty różowo-niebieski grad"!

W poprzednich odcinkach :
Sezon 1: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. I
Sezon 2: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. II
Sezon 3: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Staraczki planujące:

Aliczka88 (21) - początek starań - marzec 2010
Anessa (29 lat) - początek starań - PRZESUNIĘTE
Awenturyn - początek starań - marzec/kwiecień 2010
Ewurka (Ewa, 30 lat) - początek starań - marzec 2010
BordAna (Anna, 24 lata)- początek starań - maj 2010
Gusia.. (27 lat)- początek starań - druga połowa 2010
Jasiulek (Joanna, 23 lata) - początek starań - marzec 2010
MAGiALENA - początek starań - styczeń/luty 2010
m.a.r.t.a. - początek starań - druga połowa 2010
Mike87(Michał, 22lata) - początek starań - PRZESUNIĘTE
Ollliwka (Ewa)- początek starań - wrzesień 2010
Słoneczko555xxx - początek starań - wrzesień 2009 PRZESUNIĘTE
Starlett - początek starań -
PRZESUNIĘTE
Tity(26 lat) - początek starań - druga połowa 2010@ 27/12 PRZESUNIĘTE
Weruczek (Weronika 24 lata)- początek starań
- grudzień 2010

Staraczki aktywne:

Agness813 (28 lat)
@ 12/01
Celasa
Danika
(Ewa, 27 lat) @ 14/1

gimiks (Dagmara, 25 lat)
Ishka (24 lata) @ 19/1
Kotekk81 (Justyna 29 lat)
Kretencja(Katarzyna, 26 lat) @ 6/2
Lolota ( 25lat )
@ 29/11
marthinisa (
Marta, lat 27) @Marta, lat 27 (już we wtorek ), @ 5/1
monia9980-
Nanucha (Natala, 27 lat)
Pamela86
@ 5/2
Scio (Paulina 23 lata) @ 2o/1
serduszkowata
@ 10/12
weronia83 (Jowita, 26 at)
virginia
(27 lat) @ 19/1

MAMY JUŻ 22 PRZYSZŁE MAMUSIE!!!

Agagmm23 - termin porodu - Patrycja
pysiamn (29 lat) -termin porodu - 7 luty 2010 Córka
Sensuel - termin porodu - 23 luty 2010 Syn
Mama Zuzy - termin porodu -
Mysia1234 -termin porodu - marzec 2010
Evitka21 - termin porodu - 4 marzec 2010 Lenka
Dogisia - termin porodu - 12 marzec 2010
ita83 -termin porodu - 4 kwiecień 2010
301185(23 lata) -termin porodu - 2 maj 2010
zgadnij_MS(23 lata) - termin porodu - 9 maj 2010 Syn
KBKatarynka(25 lat) - termin porodu - maj 2010
Lindsley (Ewelina, 26 lat) - termin porodu - 16 maja 2010 Syn
bydgoszczanka - termin porodu - Córka
Kakusia - termin porodu - 28 maja 2010
Olayya
(27 lat) -
- termin porodu -
kwiatuszekk88 -
termin porodu -
Gabisun - termin porodu - 1 września 2010
Lenka* (Magdalena, 25 lat) - termin porodu - 6 września 2010
Pomidora (Katarzyna, 26 lat) - termin porodu-7 września 2010
Mpik82 (Madzia)- termin porodu - 9 września 2010
Falbala
(26 lat)
- termin porodu -
Abz
-
termin porodu -

*Aniołki*

BordAna - aniołek (*)
bela14(27 lat) - aniołek (*)
Mike87(Michał, 22lata) - aniołek (*)

Mamy i ich dzieci
Maria2008 - Córka
Domi7ks 22.12.2009 Pola
Malga19 06.01.2010 Jowita Małgorzata
Aldii
18.01.2010, Lukrecja
elcia0787(Ela, 22 lata) 5.02.2010 Szymon

Pamela, Kretencja
Nanucha ostatnia @ 03.01.2010

na kwasie
foliowym oczywiście
[vichy]462184[/vichy]
Nanucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 23:32   #1549
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Lenka, nie możesz się poddawać, zdasz następnym razem, już mało Ci brakło

Aldii Lukrecja jest śliczna, tak słodka i kochaniutka

Lindsley brzusio śliczny

ja przed chwilką się dowiedziałam że moja młodsza kuzynka ( o 6 lat) jest w ciąży, aż przykro mi się zrobiło, ale udałam że sie bardzo cieszę.... szkoda że nie ja ...... ale na wszystkich przyjdzie pora

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 00:09   #1550
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nanucha Pokaż wiadomość
Nanucha ostatnia @ 03.01.2010
Kiedy będzie wiadomo czy to fasoka
Stary 2010-02-13, 09:13   #1551
Tity
Zakorzenienie

Nanucha a test już robiłaś? Trochę dawno ta @ była
Scio ja chyba dopiero jednak za dwa miesiące zacznę tak na prawdę staranka, więc mi na razie nie zmieniaj, bo wczoraj się dowiedziałam, że jak biorę od 10 dc lutkę to ona będzie hamowała ewentualną owulację....ah...szkoda. Za miesiąc powiem lekarzowi, że chcemy się już starać, to mi zmieni dawkowanie może.
Zaraz zabieram się za sprzątanie, mąż ma upiec ciasto potem. I będziemy leniuchować w miarę możliwości (bo psy trzeba przecież wyprowadzić )

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:21   #1552
gimikis
Rozeznanie

Scio proszę o dopisanie @13.02
A miały być piękne te walentynki. Jesli za mc się sytuacja powtórzy to idę do gina niech zacznie nade mną działać. Ile można czekać.
A tak wogóle to witam wszystkie forumowiczki

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:22   #1553
Ollliwka
Zakorzenienie

lindsley możemy się starać i nie wiem czy w ogóle będzie taka możliwość.. jutro napiszę więcej

3 majcie kciuki jutro

na razie to od kilku dni mam... gorsze chwile..
Stary 2010-02-13, 10:01   #1554
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

DZień dobry

Kciuki niestety nie pomogły, bo wynik jest niejednoznaczny. Wyszła cytoliza, czyli rozpad komórek spowodowany najczęściej błędnym pobraniem lub błędem laboratoryjnym,

Zaraz pozmieniam listę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:26   #1555
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko a co się stało?

L
J
Stary 2010-02-13, 12:33   #1556
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Oliwko

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:58   #1557
Ollliwka
Zakorzenienie

tity specjalnie nie pisałam o tym kilka dni , poczekam do jutra i może napiszę wtedy , ale ogólnie rzecz biorąc to się wszystko pieprzy..

No nic.. szykuję się i niebawem jadę na zaległe urodziny TŻ - dzisiaj będą jego dziadkowie , no i może tort będzie
Stary 2010-02-13, 14:00   #1558
pendrak
Raczkowanie

Witam wszystkich mam pytanie odnośnie testu, jako że nie mam w tej kwestii zbyt dużego doświadczenia, zrobiłam test który wyszedł ujemnie tzn zaraz wyszła jedna wyraźna kreska testowa i miałam go wyrzucić i widzę ledwo widoczną pod światło drugą i tak się zastanawiam czy nie za wcześnie sprawdzałam wynik bo mogło nie upłynąć jeszcze 5 minut, czy ta kreska testowa pojawia się wcześniej od ewentualnej drugiej?
pendrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 14:10   #1559
Tity
Zakorzenienie

penraku ja już też "pod światło" ciążę miałam Powtórz test i odczekaj te 5 minut i zobaczymy, ale pod światło to mogą być kreski wynikające z budowy testu, jak będziesz robiła nowy to sobie pod światło popatrz zanim nasiusiasz i wtedy sobie porównasz.

L
J
Stary 2010-02-13, 14:27   #1560
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Scio proszę o dopisanie @13.02
A miały być piękne te walentynki. Jesli za mc się sytuacja powtórzy to idę do gina niech zacznie nade mną działać. Ile można czekać.
Oj, to szkoda . Zobaczymy jak u mnie, ale póki co na nic się nie nastawiam..

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
na razie to od kilku dni mam... gorsze chwile..
Co się dzieje, mycha?

Ja dostałam serducho z piernika i to już ładnych kilka dni temu . Dziś jeszcze doszła różyczka .

Od rana byliśmy już w: kilku sklepach, na bazarku, w bibliotece (muszę już brać książki na konto TŻeta bo swoich mam już 9... ), w aptece. Kupiłam jeszcze mojemu chrześniakowi uroczy samochodzik, który sam jeździ po naciśnięciu głowy szanownego kierowcy . Oprócz tego mam dla niego śliczny komplecik rękawiczek i szaliczka z misiem . Plus jakieś pampersiaki, chusteczki... Po południu robimy z mamą ciacha na jutrzejsze Dawidkowe urodzinki. A wieczorem lecimy z TŻetem do znajomych, zakupiliśmy już odpowiedni na tą okazję trunek (ostatnio odkryłam Pinacoladę ). Przeziębienie dalej mnie trzyma i już pie****ca dostaję od siedzenia na 4 literkach .
Zmykam,
pa!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości