Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 21:11   #1381
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Kobiety w ciąży i dzieci do 18 roku życia leczą się bezpłatnie.
To jeszcze to trzeba wytłumaczyć panienkom w rejestracjach Bo pewnie by problemy robiły że bez papiera .
A wogóle moja kadrowa mi powiedziała że te książeczki ubezp. to już można prawie sobie nimi tyłek wytrzeć i teraz się daje druki te co co miesiąc dostajemy w pracy ze są składki odprowadzane . A książeczki są ważne do wykorzystania wszystkich kratek na stempelki .
Wszystko pięknie ale dlaczego jakaś pipa w rejestracji ma wiedzieć mniej więcej ile ja zarabiam

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
zdecydowalismy sie na wozek...o ten: http://www.swiatwozkow.pl/product_in...oducts_id=44 90 niebieski, najladniejszy kolorystycznie i nie kieruje sie tym ze moze bedzie chlopak:P
tylko kurde mam nadzieje ze bedzie dostepny w tym sklepie, bo trudno dostac te z 2010 bo w normalnych sklepach ich nie ma jeszcze
Super wózek . pewnie z dnia na dzień coraz wiecej ich będzie
Stary 2010-02-12, 21:13   #1382
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
zdecydowalismy sie na wozek...o ten: http://www.swiatwozkow.pl/product_in...oducts_id=44 90 niebieski, najladniejszy kolorystycznie i nie kieruje sie tym ze moze bedzie chlopak:P
tylko kurde mam nadzieje ze bedzie dostepny w tym sklepie, bo trudno dostac te z 2010 bo w normalnych sklepach ich nie ma jeszcze
młoda1989 - super wybór. My też kupimy X-landera XA. Co do rocznika- te nowe mają fajne kolorki, różnią się od poprzedniego roku tym, że w modelach z 2009 każdy kolor wózka był łączony z czernią. w 2010 już tak nie jest. Ja będę szukała tego wózka w sklepie internetowym, zawsze troche taniej. A przecież technicznie chyba nic od modelu 2009 nie zmienili.

Cały dzień prasowałam ciuszki dzieciowe. Nareszcie skończyłam i ułożyłam jak się należy w szafeczce niuni Policzyłam ile czego mam i wyszło, w rozmiarze 0-3 mce tak:
Koszulki - 5 szt
Kaftaniki - 17 szt
śpioszki z długim rękawem - 13 szt
śpioszki z krótkim rękawkiem/ na ramiączka -12 szt
body z krótkim rękawkiem - 18 szt
body z długim rękawkiem - 6 szt
rampersy - 4 szt
sukienki - 4 szt
spódniczka (dżinsowa) - 1 szt
spodenki - 6 szt
sweterki/bluzy - 3 szt
skarpetki - 12 par
buciki - 3 pary
czapeczki wiązane - 10 szt
wierzchnie kombinezoniki - 5 szt
niedrapki - 2 pary

Do tego mam dwie wyprawki, czyli takie komplety jak do wypisu ze szpitala. Kupię jeszcze tylko ze dwie pary rajstopek do tych sukieneczek. Jak to wszystko poukładałam, to wyszło 5 szuflad samych ubranek. Musi wystarczyć, nie mam więcej miejsca... I nie wyobrażam sobie, żebym miała prać lub pracować ciuszki przynajmniej przez pierwszy tydzień w domku...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:15   #1383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

o weszlo
fajny wozek, ale dla nas cena za wysoka za takie cacko, mozna znalesc z takimi samymi funkcjami a taniej

w ogole nie wiemy co zrobic, kuzynka ma nowy wozek i chce nam za 250 zł sprzedac, jej maly tylko 3 miesiace jezdzil w nim i w sumie nawet niech sie popsuje to szkoda nie bedzie, lezaczki sa drozsze;D
i zastanawiamy sie czy nie zrezygnowac z tamtego, tylko ten wozek od kuzynki to zadna jakas tam firmowka, po prostu zwykly wozek duze kola nieskretne pompowane i mamy dylemat, ale kolorystycznie nam sie bardzo podoba
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:22   #1384
NaTaLaLa
BAN stały

Pomaranczowo-brazowy jest booooooski
Ja mam czarno-zielony (bardziej lekki seledynek, bron boze nie razacy w oczy ne ne ) wozek i tez nie kupowalam ze wzgledu chlopak/dziewczynka....taki wpadl mi w oko, TZ rowniez (pozniej po fakcie przyznal sie ze cale szczescie nie wybralam rozowego bo glupio by sie czul;P)...chociaz nie powiem ogladalam jeden bezowo-rozowy ale po 1 byl zdecydowanie za ciezki dla mnie a po 2 ten bez...nie nadazalabym z praniem...praktycznosc i wygoda ponad wszystko ;P

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Darusia za taka cene nawet sie nie zastanawiajcie, jesli podoba wam sie i bedzie wygodny dla dzidzi co mozna stwierdzic albo poprostu zapytac to nie ma nad czym myslec tak jak napisalas kawalek lezaczka jest drozszy... a wiadomo jakie sa ceny wozkow.tyle pieniazkow w kieszeni, mozna przeznaczyc na cos innego mysle ze to naprawde dobre wyjscie, pomyslcie nad tym..
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:38   #1385
mloda1989
Zakorzenienie

od 2009 rozni sie jeszcze tym ze ta nakladka na gondole jest na zamek, w spacerowce budke naciaga sie do palaka ze mozna ochronic przed sloncem, i maja taki inny materacyk w spacerowce plus to ze latwiej jest w niej ten palak sciagnac no i ta saszetka na budce spacerowki jest wieksza....

wiesz mozna kupic tanszy...ale....zastanawi alismy sie np nad musty transporter ale odpal bo...przy podbijaniu wozka na kraweznik tak jak trzeba go na tych tylnich kolach utrzymac x-landera mozna jedna reka...a przy mutsy nawet dwoma bylo mi ciezko pomimo tego ze jest lzeszy to to zlamanie ramy jest bardzo nisko i troche sily tzreba w to wlozyc....a np przy duzo tanszym tako przy takiej czynnosci dziecko na bank sie obudzi bo wozek tak sprezynuje ze masakra, sam podskakuje....sam wozek kosztuje niecale 1600zl....ale akurat tam jest najtaneij z tym fotelikiem bo sam fotelik kosztuje np 540zl

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

aaa w noramych sklepach model 2009 jest juz prawie niedostepny....a cenowo tylko 200 mniej wychodzilo...a kolory, ktore im zostaly kiepskie....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:40   #1386
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my co do wozka nie wydziwiamy poki co wezmiemy ten za 250 zł - zwykly wozek, najzwyklejszy, dzieci wcale nie spia na dworku tak ze jak cos potrzasnie to sie budza od razu, bo biedne na naszych chodnikach by usnac nawet nie mogly;D
a jak sie jaki wozek sprawuje i czy nam odpowiada dowiemy sie jak juz go wyprobujemy inaczej mozemy sluchac opinii, a kazdy lubi cos innego
A.Camus
Stary 2010-02-12, 21:42   #1387
mloda1989
Zakorzenienie

aaa i ten pomaranczowo-brazowy na zywo ogladalismy...myslalam na pocztaku nad nim jak w necie widzialam...ale na zywo ten pomarancz straszna zarowa jest;/
Stary 2010-02-12, 21:50   #1388
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
o weszlo
fajny wozek, ale dla nas cena za wysoka za takie cacko, mozna znalesc z takimi samymi funkcjami a taniej

w ogole nie wiemy co zrobic, kuzynka ma nowy wozek i chce nam za 250 zł sprzedac, jej maly tylko 3 miesiace jezdzil w nim i w sumie nawet niech sie popsuje to szkoda nie bedzie, lezaczki sa drozsze;D
i zastanawiamy sie czy nie zrezygnowac z tamtego, tylko ten wozek od kuzynki to zadna jakas tam firmowka, po prostu zwykly wozek duze kola nieskretne pompowane i mamy dylemat, ale kolorystycznie nam sie bardzo podoba
Może mieć te same funkcje ale to już nie bedzie x-lander .
Skoro go miała tylko trzy miesiące czemu chce go sprzedać , może się nie sprawdził ?

Cytat:
my co do wozka nie wydziwiamy poki co wezmiemy ten za 250 zł - zwykly wozek, najzwyklejszy, dzieci wcale nie spia na dworku tak ze jak cos potrzasnie to sie budza od razu, bo biedne na naszych chodnikach by usnac nawet nie mogly;D
a jak sie jaki wozek sprawuje i czy nam odpowiada dowiemy sie jak juz go wyprobujemy inaczej mozemy sluchac opinii, a kazdy lubi cos innego
Jak to dzieci nie spią na dworku ? Mój zasypiał w 5 min i potrafił na dworzu spać po kilka godzin większość dzieci śpi na dworzu .
Stary 2010-02-12, 21:58   #1389
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mrowak to ja już bym tam była choćby dla tej bitej śmietany
a może będzie miała jakieś ciekawe propozycje na przyszłość, jakiś fajny kursik
Byłam, wróciłam, zaliczyłam czekoladę Spotkanko sympatyczne czego można było się spodziewać, a jeszcze przy odśnieżaniu samochodu spotkałam swojego kursanta z ostatniego kursu (jeśli pamiętacie historię z połkniętą łyżeczką to właśnie jego) W sumie dobrze, że się ruszyłam, bo w drodze powrotnej kupiłam sobie 2 litry mleczka. Jak ja bym przetrwała bez niego?

Idę spać bom zmęczona coś.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:00   #1390
mloda1989
Zakorzenienie

no to gratuluje udanego spotkania heh i cieple mleczko przed snem zeby sie dobrze spalo
Stary 2010-02-12, 22:00   #1391
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja wlasnie napisalam ze spia na dworku i to twardo

a wozek chce sprzedac bo go nie potrzebują, dostali spacerowke a maly sie rodzil latem i byla lzejsza a oni na 5 pietrze mieszkaja i uzywali tylko tej spacerowki bo ten ktory chce sprzedac jest podobno ciezszy i bylo jej ciezko a klucha tez sie niezla urodzila 4300 SN 63 dlugi, a ja nie mam schodow do domu ani na podworko....
A.Camus
Stary 2010-02-12, 22:13   #1392
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wlasnie napisalam ze spia na dworku i to twardo

a wozek chce sprzedac bo go nie potrzebują, dostali spacerowke a maly sie rodzil latem i byla lzejsza a oni na 5 pietrze mieszkaja i uzywali tylko tej spacerowki bo ten ktory chce sprzedac jest podobno ciezszy i bylo jej ciezko a klucha tez sie niezla urodzila 4300 SN 63 dlugi, a ja nie mam schodow do domu ani na podworko....
Napisałaś własnie że nie śpią i jak coś potzrąśnie to się budza zobacz posta zacytowałam czy ja czytac nie umiem he he .
No to nie przemyślała laska zbytnio tematu kupując tamten .
Stary 2010-02-12, 22:16   #1393
EciaPecia
Raczkowanie

Luis jest słodki ... właśnie zapodałam sobie ten film "co nieco o rozwoju dziecka" i od pierwszych minut jak zahipnotyzowana patrzę i podziwiam Kurcze, nasze Bobki też takie słodkie będą ehhh już niedługo

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:18   #1394
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ona go nie kupila, kupila jej tesciowa "kochana"

napisalam dokladnie tak:
dzieci wcale nie spia na dworku tak ze jak cos potrzasnie to sie budza od razu ( co mialo znaczyc ze nie spia tak ze sie budza co chwila jak sa nierownosci)
A.Camus
Stary 2010-02-12, 22:27   #1395
mloda1989
Zakorzenienie

no tylko mi nie chodzilo o nierownosci chodnikowe tylko o wykonanie wozka, ktory sam w sobie zapewnia nam niezle wstrzasy, pierwszy raz spotkalam sie z czyms takim w wozku zeby tak podskakiwal i to z taka sila...
Stary 2010-02-12, 22:44   #1396
Darusiaaaa
Zakorzenienie

terenówa;D

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

ja przypominajac sobie jak z chrzesniakiem na spacery chodzilam to wlasnie pamietam ze on wielbial takie wstrzasy, wertepy jakies, spal wtedy jak susełek
A.Camus
Stary 2010-02-13, 00:03   #1397
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny 3majcie kciuki.
Jutro a właściwie to już dzisiaj robimy drugie podejście do zabrania Oliwki ze szpitala. I mam nadzieję, że już nic nam nie przeszkodzi. Godzina ZERO to Sobota godz. 14.00 czyli około 15 będziemy w domu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 00:14   #1398
EciaPecia
Raczkowanie

Trzymamy za Was kciuki Pop, szczęśliwego powrotu do domu już w trójkę na pewno

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 01:30   #1399
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mam pytanie... Z tego okresu zostało mi jeszcze 12 dni urlopu (z tego co trzeba wykorzystać do marca). ja rzecz jasna go nie wykorzystam. Czy jeśli urodzę w kwietniu to mogę wtedy go wykorzystać, czy już będzie za późno i wtedy ewentualnie mi za niego zapłacą?? jak to wygląda prawnie??
Zapłacić za zaległy urlop pracodawca może tylko w wypadku rozwiązania umowy o pracę. Urlop tak szybko nie przepada możesz go spokojnie wykorzystać w następnym roku.
Ja aktualnie mam 30 dni zaległego urlopu, czyli całość z zeszłego i 4 dni z 2008. Pomimo, że w zeszłym roku wykorzystałam 35 dni. I to nawet jak byłam już w ciąży to brałam urlop zamiast zwolnienie. Kiedyś byłam pracoholikiem. A teraz każdy dzień by mi się przydał. Mi już minęło ponad 8 tyg. urlopu macierzyńskiego.:mur :

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
O nasze skarby!!!
Cieszyc będa oczy ciotek wizazowych
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...27&postcount=2
Bardzo fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Asiuulka89 gratuluje slicznej coreczki!!!!

Pop piekna ta Twoja malutka i jaka duuuuzia juz

No duuuuzia to pojęcie względne. Aktualnie (dane z piątkowego pranaka) 2,190 kg. Niektóre z Was to już w brzuszkach mają większe

młoda1989- my też kupiliśmy X-landera 2010. gondole mamy zieloną, a spacerówkę czerwoną. Specjalnie wybrałam dwa różne kolory aby mi się nie znudziły. Fotelik mam maxi cosi. Całość kosztowała nas (w sklepie) równe 2 tys. Gwarancja 24 miesiące. W tej cenie była także torba i oczywiście adaptery do fotelika.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 04:16   #1400
NaTaLaLa
BAN stały

A ja sie wybralam po lozeczkowy materac i niestety dalej nie mam.... mamy sie zjawic pon/wt po nowej dostawie...chyba za wybredna jestem bo nic nie moglam wybrac, wszytsko jakies miekkie bylo..... a ci sprzedawcy-mezczyzni jakos nie byli przekonywujacy.... takze odlozylam zakup do poczatku tygodnia :/ Pocieszona nie jestem, pomaltretuje TZ w nocy...moze on jakos 'pocieszy'...
Ale nie ma tego zlego...pokupowalam kosmetyki dla dzieciatka, kapielowe, pieluchowe itp itd, dla siebie spadochron aka namiot rodzinny na te dni PO... bo niestety nie mialam ani jednej pary, troszke ciuszkow, ostatnich bodziaki, pajace itp no i kocyczki....takze jak cos sie zdarzy to jestem redi 99.9...ta reszte zostawiam dla materaca :P

A i dowiedzialam sie tez od znajomej ktora rodzila w szpitalu (5m-cy temu) ktory ja sobie wybralam ze na wyjscie dostaje sie kombinezonik dla dzidzi i torbe na buteleczki, pampersiaki itp ..podobno nawet dwa kolory do wyboru hehe takze jest cacy....wiec teraz CZEKAMY

Znajac zycie i wiedzac ktora h w Polsce pewnie nikogo tu nie zastane wiec lece na joge, doczytam Was juuuutro
Do nastepnego ciezarowki
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:07   #1401
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł pustki z rana, pewnie macie swoich tżtów obok siebie a ja zostałam samamój tż dzisiaj poszedł do pracy i będę chyba sama ze sobą pisać Mrowak dobrze, że poszłaś i się dobrze bawiłaJa zasnęłam wczoraj przed 20tą i mój mężulo się rano ze mnie śmiał, że chrapałam hmmm nigdy mi się to nie zdarzyło wcześniej A dzisiaj jak wstałam to mam tak spuchnięte dłonie, że nawet mnie boli jak chcę paluchy w pięść zwinąć buuuu

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:17   #1402
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam
Cytat:
widze ze masz wpisany wrocław iwec polecam askot na braniborskiej, maja te wózki jako jedyni od połowy stycznia- byłam i zakupiłam własnie x-landera xa 2010 szaro-pomaranczowego i jeszcze 100zł rabatu dostalismy
technicznie tak jak piszesz niczym sie nie róznią z 2009 pare szczegółów w materiale no i ta kolorystyka mnie zachwyciła
jak dobrze pamietam wózek spacerówka +gondola 1600 z groszami

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
młoda1989 - super wybór. My też kupimy X-landera XA. Co do rocznika- te nowe mają fajne kolorki, różnią się od poprzedniego roku tym, że w modelach z 2009 każdy kolor wózka był łączony z czernią. w 2010 już tak nie jest. Ja będę szukała tego wózka w sklepie internetowym, zawsze troche taniej. A przecież technicznie chyba nic od modelu 2009 nie zmienili.

.
my co prawda kupilismy tylko spacerówke 2010 bo zakochałam sie w jej wyglądzie, a wiedziałam ze chce x-landera, a gondole dokupie 2009 na allegro
i co ciekawe na allegro najtanszy x-lander spacerówka xa jaki znalazłam to 1069zł a my dalismy w normalnym sklepie 1033 po rabacie gwarancja oczywiscie na 2 lata

Cytat:
od 2009 rozni sie jeszcze tym ze ta nakladka na gondole jest na zamek, w spacerowce budke naciaga sie do palaka ze mozna ochronic przed sloncem, i maja taki inny materacyk w spacerowce plus to ze latwiej jest w niej ten palak sciagnac no i ta saszetka na budce spacerowki jest wieksza....

.
dokładnie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny 3majcie kciuki.
Jutro a właściwie to już dzisiaj robimy drugie podejście do zabrania Oliwki ze szpitala. I mam nadzieję, że już nic nam nie przeszkodzi. Godzina ZERO to Sobota godz. 14.00 czyli około 15 będziemy w domu.
3mamy mocno! juz niedługo bedziesz w domu ze swoim slicznym skarbem

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł pustki z rana, pewnie macie swoich tżtów obok siebie a ja zostałam samamój tż dzisiaj poszedł do pracy i będę chyba sama ze sobą pisać Mrowak dobrze, że poszłaś i się dobrze bawiłaJa zasnęłam wczoraj przed 20tą i mój mężulo się rano ze mnie śmiał, że chrapałam hmmm nigdy mi się to nie zdarzyło wcześniej A dzisiaj jak wstałam to mam tak spuchnięte dłonie, że nawet mnie boli jak chcę paluchy w pięść zwinąć buuuu
mój juz tez niestety w pracy, na szczescie tylko do 14
współczuje paluszków spuchnietych

o ja mam takiego, a gondole wymysliłam sobie czerwoną, ot taki mix

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2010-02-13 o 08:20
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:55   #1403
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
i cieple mleczko przed snem zeby sie dobrze spalo

Ale nigdy w życiu CIEPŁE! Byłoby Ja ostatnio poza herbatą wszystko piję tylko z lodówki. Mało tego od 3 dni do wody, soków dodaję lodu. A na samą myśl o ciepłym mleku mnie wykręca.

PoP, trzymam kciuki!!!!!!

Baobabek, zmierz sobie ciśnienie ze względu na puchnące łapki. Mi też kiedyś spuchły, ale zeszło i pojawia się bardzo sporadycznie. Za to dziś złapał mnie skurcz łydki- fuj!

Wstałam o 7 i już mi się spać chce.
Stary 2010-02-13, 09:06   #1404
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ale nigdy w życiu CIEPŁE! Byłoby Ja ostatnio poza herbatą wszystko piję tylko z lodówki. Mało tego od 3 dni do wody, soków dodaję lodu. A na samą myśl o ciepłym mleku mnie wykręca.

PoP, trzymam kciuki!!!!!!

Baobabek, zmierz sobie ciśnienie ze względu na puchnące łapki. Mi też kiedyś spuchły, ale zeszło i pojawia się bardzo sporadycznie. Za to dziś złapał mnie skurcz łydki- fuj!

Wstałam o 7 i już mi się spać chce.
no właśnie zmierzyłam i mam 110/60 więc dobre ja generalnie mam zawsze niskie ciśnienie nawet po kawie...trzymałam je pod zimną wodą i trochę zeszło ale nadal są opuchnięte i jak nimi ruszam to takie mrowienie czuję...Ja też ciepłego mleka nie tknę ciepłą lubię tylko herbatę, ja nawet kawę zimną piję tzn. 1/4 w kubku zalewam wodą a resztę zimnym mlekiem i kawa jest chłodna
Nie mogę się doczekać zdjęcia Oliwki z domu POP prosimy o zdjęcie dla cioć w wolnej chwili

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:48   #1405
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry.

Pop juz niedlugo bedziecie w domq, kwestia paru godzinek ale fajnieee
my z tz bierzemy ten wozek od kuzynki, tak wczoraj uzgodnilismy zwlaszcza zemoj dizec latem bedzie w wiekszosci spal na dworku na podworeczku i w ogrodzie a nie musze specjalnie na dwor wychodzic
A.Camus
Stary 2010-02-13, 09:56   #1406
anakazar
Zakorzenienie

Witam
Ja też juz sama,mąż w pracy do wieczora;/
Widzę,że temat wózków ruszył-ja mam swój wybrany,ale kupie dopiero jak urodzę małą-wózek mam wybrany różowy i dlatego czekam do narodzin,żeby potem w razie czego chłopiec mi w różowym nie jezdził-wystarczy,że będzie musiał w różowych ciuszkach chodzic;d.Urodzę,dam cynk mamie i pojadą mi kupic.
Kurcze jutro mamy dużą impreze rodzinną i chciałam coś zrobic z włoskami,żeby troszkę inaczej wyglądac niż zawsze i wymyśliłam ,że zrobie sobie fale prostownicą-weszłam na youtube po instrukcje i tam tak to prosto wygląda,a mi nie wychodzi;/sierota ze mnie jakaś chyba jest,że nie potrafie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:14   #1407
drcron
Zakorzenienie

Dzien dobry
POP trzymam kciuki by Oliwke dzisiaj wypuscili ze szpitala
Ankazar poprobuj innych technik krecenia wloskow moze walki albo papiloty na noc jesli nie dajesz rady z prostownica ?? przyznam sie ze mi tez nigdy nie wychodzilo krecenie prostownica i kupilam sobie falownice o taka swietna sprawa
http://www.estyl.pl/sklep/product_im...p?imageid=6371
tylko teraz lezy w domku nie uzywana bo mi sie nei chce krecic nawet prostowac mi sie nei chce umyje uczesze zwiaze w kitke i smigam

a ja dzisiaj nie pojade na narty bo moj malz musi pociac drzewo zeby w domku bylo cieplo a jego brat tylko dzisiaj mial czas zeby to zrobic i tak oto tym sposobem znow siedze w domku ale wieczorem idziemy na ostatnkowa impreze <jupi> mialam zrobic golabki wstalam rano nastawilam kapuste i dupa blada liscie sa tak pozbijane ze sie rwa jak staram sie je oddzielic i co ja mam teraz z farszem na golabki zrobic do sklepu mi sie nie chce jechac bo zadaleko i zazimno

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Ankazar tutaj masz caly watek dotyczacy takich fali moze troszke pomoze
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222273
ale pisza ze w tydzien idzie sie tego nauczyc
a tu baardzo prosto pokazane
http://styloskop.pl/Community/Blog.a...gEntryId=19697

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-02-13 o 10:17
drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:19   #1408
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dzien dobry
POP trzymam kciuki by Oliwke dzisiaj wypuscili ze szpitala
Ankazar poprobuj innych technik krecenia wloskow moze walki albo papiloty na noc jesli nie dajesz rady z prostownica ?? przyznam sie ze mi tez nigdy nie wychodzilo krecenie prostownica i kupilam sobie falownice o taka swietna sprawa
http://www.estyl.pl/sklep/product_im...p?imageid=6371
tylko teraz lezy w domku nie uzywana bo mi sie nei chce krecic nawet prostowac mi sie nei chce umyje uczesze zwiaze w kitke i smigam

a ja dzisiaj nie pojade na narty bo moj malz musi pociac drzewo zeby w domku bylo cieplo a jego brat tylko dzisiaj mial czas zeby to zrobic i tak oto tym sposobem znow siedze w domku ale wieczorem idziemy na ostatnkowa impreze <jupi> mialam zrobic golabki wstalam rano nastawilam kapuste i dupa blada liscie sa tak pozbijane ze sie rwa jak staram sie je oddzielic i co ja mam teraz z farszem na golabki zrobic do sklepu mi sie nie chce jechac bo zadaleko i zazimno
Nie mam papilotów,walków ani nic-wszystko u mamy zostało,mam jedynie prostownice,a pewnie po papilotach jak pudel bym wyglądała;/hmm,ale ta falownica-pierwsze słysze i widzę-daje efekt fajnych fal?bo mi się od razu skojarzyło z efektem po gofrownicyhmm za pare dni mam urodzinki,mąż mnie męczy co chcę i może coś takiego by mi się przydało...
A z tym farszem to co tam jest?ryż i mięsko-to ja bym pewnie zrobiła krokiety takie inne niż zawsze,ale z krokietami to kupa roboty.Może dziewczyny coś podpowiedzą jeszcze.

Oo a może zrób jakąś zapiekanke z tym farszem- są przepisy na te z mięsa mielonego-dodaj ziemniaczki,pieczarki,wrz uc ser na wierch i pycha

Wiem na wizażu też czytałam co tam dziewczyny z włoskami wyprawiają,ale mi kiepsko to wychodzi,ale powalcze jeszcze z nimi dzisiaj.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-13 o 10:22
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:55   #1409
drcron
Zakorzenienie

Dziewczyny mam kolyske drewniana podobna do mojej tylko nie rzezbiona chetnie jej sie pozbede bo po co nam dwie < zapomnialam ze na poczatku ciazy zakupilam ja na allegro i dopiero dzisiaj mi sprzedajacy ja dostarczyl och ta demencja ciazowa > blizniakow sie nie spodziewamy wiec dwie nam nie potrzebne jest w bardzo dobrym stanie chetnie sie jej pozbede mam nadzieje ze za to nie dostane bana od admina wiec prosze o kontakt na priwa

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:59   #1410
mrowak
Zakorzenienie

A mnie nadal odrzuca od jedzenia takiego typowego obiadowego. Jak czytam o mięsie mielonym to mam minę jakbym przegryzła pieprz albo co gorszego. Ciekawe czemu mi się tak porobiło od 3 dni
W lodówce sznycelki z indyka leżą do zrobienia, ale jak otwieram lodówkę to udaję, że ich nie widzę. No nie mogę!

Chyba dziś zrobię ryż z samym sosem jakimś gotowym. Nie wiecie czy to jakiś kolejny syndrom końcówki ciąży czy co?
Za to mogę litrami pić sok z czarnej porzeczki rozrobiony z wodą i z lodem. Chyba się zamienię w taką wielką porzeczkę albo w mleko, bo tyle tego piję.

Draconiku, jak Ci dopiero dziś sprzedawca dostarczył od początku ciąży to chyba równie dobrze mogłabyś do niego napisać, żeby ją sobie wsadził, bo teraz to już nie chcesz i niech kasę oddaje!
Ale jeśli może się komuś przydać to może poczekaj. U nas miejsca jak na lekarstwo i nawet kołyska od mojego brata zostaje u rodziców i będzie robić na łóżeczko w czasie wizyt. Ale tego sprzedawcę to bym udusiła chyba.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-02-13 o 11:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości