Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-13, 21:23   #3691
kiitty
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

P

śniadanie: bułka z ziarnami; pół z serkiem topionym Hochland Cheddar i Camembertem, drugie pół z masełkiem czosnkowym, serem żółtym i rzodkiewką
2 jaja gotowane na miękko
herbata z sokiem malinowo-cytrynowym

2śniadanie: babeczka z bitą śmietaną i owocami, banan, garść nerkowców, kakao
skrzyp+pokrzywa

obiad: pieczony kurczak (pałka i udko), ziemniaczki + gotowana marchewka
2 szklanki kompotu jabłkowego

podwieczorek: lód z McDonald's w wafelku z polewą czekoladową, ciastko z truskawką (również z McDonald's)

kolacja: bułka z ziarnami; pół z pastą z tuńczyka, drugie pół z masełkiem czosnkowym, Camembertem i ogórkiem
parówka z ketchupem
sałatka warzywna z majonezem
herbata z sokiem malinowo-cytrynowym

po: jabłko; garść nerkowców; garść migdałów
2 piwa, raffaello (przed chwilą)
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 21:31   #3692
Cherokee Rose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
a lubisz tuńczyka? wędzone rybki? albo na parze robione ?
ogranicz nabiał do 2 posiłków, np do podwieczorku i kolacji, na śniadanie możesz dać więcej węgli spokojnie, a na II i obiad wcinaj szybkowchłaniajace białko - jaja, chude wędliny, ryby. Bardzo smaczne i syte są tzw tymbaliki, plaster szynki z farszem z jajka na twardo zmielonego z łychą chrzanu / cebulą / szczypiorem kombinuj
dzięki za rady
ryby lubię ale tylko wsw/duszone/na parze, natomiast wędzonych nie tknę (nie tylko ryb, w ogóle nie jadam wędzonych rzeczy),
jaja jak najbardziej uwzględniam w jadłospisie. wędlin nie jadam w ogóle z mięsa tylko kurczaka i indyka, żadnego innego nie

nabiał już ograniczam tylko że nie zrezygnuję z jogurtu na śniadanie...bo muszę coś dodać do mojej owsianki/musli które jem codziennie rano

dzisiejsze R/U

1. kromka grahama z łyżką oliwy z o. i łyżeczką dżemu brzoskwiniowego niskosłodzonego ;

mała miseczka surówki (seler, marchew, cząber, imbir i czosnek w proszku, oliwa z o., jogurt nat *);
* na duża miskę <wielkości sporego garnka> surówki było 50 g jogurtu więc w tej małej porcji są jego śladowe ilośći

jogurt nat 180g <8,3 g białka> + łyżka owsianych+ łyżka otrąb owsiano-pszenno-żurawinowych+ łyżka musli(pszenne, żytnie, owsiane) + pół łyżki zarodków pszennych+ łyżka ziołomiodu głogowego+ garść orzechów włoskich+ garść rodzynek+ garść suszonej żurawiny+ 2 suszone morele+ 2 suszone śliwki+ 2suszone daktyle+ cynamon

2.
jajko z teflonu <7> + 4 ziemniaki gotowane polane oliwą z.o., + porcja surówki jw., + porcja buraków gotowanych + porcja kiszonej kapusty z marchewką

3. cały wiejski lekki <16,5> z tartym prażonym jabłkiem z rodzynakami;

2łyżki twarogu 10% <5-6> z tartym surowym jabłkiem + rodzynki + 2 orzechy włoskie + 3 garści płatków migdałowych + 2 daktyle suszone + cynamon;

spora porcja surówki jw.

ilość białka zredukowana do 36,8 - 37,8 g (po wczorajszym 'przedawkowaniu' ok. 140 g... w zasadzie nie tylko wczorajszym bo od dawna jadłam nadmierne jego ilości), mam nadzieję że zrobiłam to w miarę prawidłowo

Edytowane przez Cherokee Rose
Czas edycji: 2010-02-13 o 21:34
Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 22:13   #3693
Alina_S
Raczkowanie

P pt. 48 kg

1.
"Owsianeczka" -
1/2 szklanki płatków (owsiane, orkiszowe, gryczane itp.);
2 łyżki otrębów, 2 ł. zarodków pszennych,
2 szklanki mleka 3,2 i pół budyniu czekoladowego (z łyżką cukru)
po garści: jaśków, krążków miodowych i kulek czekoladowych, owoców suszonych, orzechów nerkowca, pestek dyni, żurawiny, rodzynek
i pewnie coś jeszcze bo mega bogata wyszła ;
sok z selera i jabłka

2.
Chałka grubo posmarowana masłem;
Miska sałatki warzywnej z ryżem (głównie brokuły, groszek, kukurydza, fasola, papryka)
Duży jogurt Serduszko
Kakao

3.
Kotleciki z kaszy gryczanej z pieczarkami (szklanka kaszy, kilka pieczarek, warzywa suszone, 2 jajka, kilka plasterków szynki) z sosem grzybowym z mięsem mielonym
Sałatka: 2 banany, pomarańcza, kiwi, sok z limonki, serek naturalny

4.
1/2 torebki ryżu białego na 1,5 szklanki mleka z cukrem waniliowym, wiśniami z kompotu i 2 paskami startej czekolady (takie domowe belriso )

5.
Omlet z 3 jajek, 2 ł. otrębów, 2 ł. płatków owsianych, kilka plastrów polędwicy;
Puszka tuńczyka z ryżem, papryką i koncentratem pomidorowym;
jabłko, schrupane kilka marchewek podczas oglądania skoków
Alina_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 22:21   #3694
mpati86
Zadomowienie

U:
Śniadanie ok7 :
2 duże kawałki chleba ciemnego z ziarnami:
- jeden z masłem, dżemem truskawkowym i żółtym serem
- jeden z masłem, serkiem topionym fit Hochland paprykowym, jednym całym pomidorem i jednym całym ogórkiem kiszonym;
"deser smakija panna cotta z sosem czekoladowym"(nowość); kawa inka z mg z mlekiem;

II śniadanie ok 10.40:
cały twarożek z łyżką masła orzechowego, banan, śliwka renkloda czerwona, kawa z mlekiem
Obiad 14.15:
kasza jęczmienna, golonka- chuda z kapustą got.

Podwieczorek15.30:
serek danio homogenizowany waniliowy+ garść mixu bakaliowego, baton milkyway ten taki owsiany niebieski, kawa z mlekiem
Kolacja 19.00:
2 duże kawałki chleba ciemnego z ziarnami- tosty:
-jeden z masłem,serkiem tostowym w plastrach hochland fit, pomidorem i ogórkiem konserwowym
-jeden z masłem, metką, serkiem camembert, ogórkiem kiszonym
herbata z mlekiem tzw. bawarka z cukrem

i jak? nie za dużo? mam do zrzucenia 2-3kg.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 00:36   #3695
Zlamalazla
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R:

1.10.00 owsianka na chudym mleku+ duża pomarańcza (5 łyżek owsianych), zielona herbatka

2.13.00 kapuśniak (2 ziemniaki, marchewka, cebula, dużo kapusty kiszonej, jogurt)
40g kaszy gryczanej, 5 kotletów sojowych (w przyprawach podgrzewanych w halogenie) surówka z kapusty

trening:10km sprintem na rowerze (40km/h), 30 minut ćwiczeń siłowych (górna część ciała), 15 minut rozciąganie
250ml isostaru

3.17.00 bułka żytnia z ziarnami na ciepło z indykiem (50g+50g) , jedna papryka nadziewana serkiem greckim (30g), pół makreli (100g)

4. 19.30 500ml napoju sojowego czekoladowego, plasterek złotego lazura (20g)

5. 21.00 łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem (150g), ogórek wężowy [wiem, że dwa ostatnie źle, ale to w ramach pocieszania, bo jutro walentynki a Tż daleko ]

Staram się dopracować posiłki okołotreningowe, póki co czytam co i jak , potem będę wprowadzać w życie, więc proszę nie bić . Gdyby mógł ktoś ocenić byłabym wdzięczna.

Zlamalazla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 08:07   #3696
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Kika 171 - dziękuję bardzo za ocenę. Może fakt owoce to trochę mało... Masła do pieczywa nie jem w ogóle. O warzywach zapomniałam...
masło to nnkt więc proponowałabym zacząć go używać-samo zdrowie,a pieczywo z nim smakuje o wiele lepiej warzywka jedz bo to bomba witaminowa

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
P

śniadanie: bułka z ziarnami; pół z serkiem topionym Hochland Cheddar i Camembertem, drugie pół z masełkiem czosnkowym, serem żółtym i rzodkiewką
2 jaja gotowane na miękko
herbata z sokiem malinowo-cytrynowym mhm, ładnie tylko warzywek mogło być więcej

2śniadanie: babeczka z bitą śmietaną i owocami, banan, garść nerkowców, kakao nom tutaj chyba sama wiesz ale fajnie, że orzeszki wpadły
skrzyp+pokrzywa

obiad: pieczony kurczak (pałka i udko), ziemniaczki + gotowana marchewka bardzo smacznie
2 szklanki kompotu jabłkowego

podwieczorek: lód z McDonald's w wafelku z polewą czekoladową, ciastko z truskawką (również z McDonald's) ok, rozumiem, że wyjście było i tak akurat wyszło

kolacja: bułka z ziarnami; pół z pastą z tuńczyka, drugie pół z masełkiem czosnkowym, Camembertem i ogórkiem
parówka z ketchupem
sałatka warzywna z majonezem
herbata z sokiem malinowo-cytrynowym bardzo ładnie

po: jabłko; garść nerkowców; garść migdałów
2 piwa, raffaello (przed chwilą) ojjjj
muszę powiedzieć, że mi się podoba, jeśli nadal na tym tyjesz ok zaraz pewnie się ktoś przyczepi, że podw i 2 śn za małe itp itd ale ważne, że Ty czujesz się z tm menu dobrze

Cytat:
Napisane przez Alina_S Pokaż wiadomość
P pt. 48 kg widzę, że waga w górę?gratuluję a jaki wzrosy?

1.
"Owsianeczka" -
1/2 szklanki płatków (owsiane, orkiszowe, gryczane itp.);
2 łyżki otrębów, 2 ł. zarodków pszennych,
2 szklanki mleka 3,2 i pół budyniu czekoladowego (z łyżką cukru)
po garści: jaśków, krążków miodowych i kulek czekoladowych, owoców suszonych, orzechów nerkowca, pestek dyni, żurawiny, rodzynek
i pewnie coś jeszcze bo mega bogata wyszła ; i zapewne mega pyszna
sok z selera i jabłka zdrówko

2.
Chałka grubo posmarowana masłem;
Miska sałatki warzywnej z ryżem (głównie brokuły, groszek, kukurydza, fasola, papryka)
Duży jogurt Serduszko
Kakao ślicznie!

3.
Kotleciki z kaszy gryczanej z pieczarkami (szklanka kaszy, kilka pieczarek, warzywa suszone, 2 jajka, kilka plasterków szynki) z sosem grzybowym z mięsem mielonym super
Sałatka: 2 banany, pomarańcza, kiwi, sok z limonki, serek naturalny pyyyycha

4.
1/2 torebki ryżu białego na 1,5 szklanki mleka z cukrem waniliowym, wiśniami z kompotu i 2 paskami startej czekolady (takie domowe belriso ) i jeszcze orzeszki i jest mega pięknie

5.
Omlet z 3 jajek, 2 ł. otrębów, 2 ł. płatków owsianych, kilka plastrów polędwicy;
Puszka tuńczyka z ryżem, papryką i koncentratem pomidorowym;
jabłko, schrupane kilka marchewek podczas oglądania skoków i kibicowania Adasiowi
jadło wg mnie super

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
U:
Śniadanie ok7 :
2 duże kawałki chleba ciemnego z ziarnami:
- jeden z masłem, dżemem truskawkowym i żółtym serem
- jeden z masłem, serkiem topionym fit Hochland paprykowym, jednym całym pomidorem i jednym całym ogórkiem kiszonym;
"deser smakija panna cotta z sosem czekoladowym"(nowość); kawa inka z mg z mlekiem; ślicznie Słońce, ale dlaczego "fit"?
II śniadanie ok 10.40:
cały twarożek z łyżką masła orzechowego, banan, śliwka renkloda czerwona, kawa z mlekiem ok
Obiad 14.15:
kasza jęczmienna, golonka- chuda z kapustą got. hmm brzmi ciekawie
Podwieczorek15.30:
serek danio homogenizowany waniliowy+ garść mixu bakaliowego, baton milkyway ten taki owsiany niebieski, kawa z mlekiem zobacz -między obiadem a podw masz w sumie 1h przerwy a do kolacji 3.5
Kolacja 19.00:
2 duże kawałki chleba ciemnego z ziarnami- tosty:
-jeden z masłem,serkiem tostowym w plastrach hochland fit, pomidorem i ogórkiem konserwowym
-jeden z masłem, metką, serkiem camembert, ogórkiem kiszonym
herbata z mlekiem tzw. bawarka z cukrem ok, tylko znowu ten "fit"

i jak? nie za dużo? mam do zrzucenia 2-3kg.
te 2-3 kg ssame zejdą zobaczysz, za dużo nie jest napewno, pokusiłabym się o stwierdzenie, że podw mały, ale sądzę, że to przez tak krótką przerwę między obiadem a podw. Reszta jw-zamień fit na normalny serek

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 09:44   #3697
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
moje Rrrrr proszę o ocenę

I ś (późne) - owsianka z suszonymi śliwkami, rodzynkami i wiórkami kokosowymi, kromka sojowego z polędwicą z indyka i pomidorem z cebulą
O - zupa pieczarkowa
P - sałatka : ryż 100 g, tuńczyk, jajko, kukurydza, pietruszka
skakanka 16 min. interwałowo
K - serek wiejski, papryka, ogórek zielony

up
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:36   #3698
anolipa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
ode mnie na początek tyle
piękne dzięki.

zdaje sobie sprawę, że niektore posilki takie jak 2 śniadania i podwieczorki są.... delikatnie mowiąc dziwne .
Jedynym usprawiedliwieniem na to jest to , że niedawno było o wiele wiele gorzej.
( chęć zrzudzenia kilka kilo oraz chęć zaoszczedzenia = coś mega głupiego.. Poszłam po rozum do głowy i oszczedzam na czym innym )

odpowiadając na pytanie " jaki serek wcinam"
- otóż serek wiejski piątnica .. z biedronki xD
cóż.. jeszcze tak do końca nie zrezygnowałam z oszczedzania na jedzeniu . Jednak teraz przynajmniej coś trafia do tego mojego biednego żołądka..
oj chyba będzie miał mi jeszcze dłuuuugo za złe tą wcześniejszą obojętność wobec niego

Dzisiaj postaram sie podejsc z szacunkiem do drugiego i czwartego posiłku ( 2śn i podwieczorek )
cel - 50

anolipa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 12:06   #3699
saming
Zakorzenienie

R

ś: omlet z 2 jaj, 50g płatków owsianych + konfitura truskawkowa, banan, zielona herbata
: kanapka (chleb razowy) z serem żółtym light, wędliną, papryką.
o: 100g ryżu + 2 zrazy (ok 100g mięsa + pół cebuli + 3 ząbki czosnku) + 200g warzyw na patelnię, zielona herbata
okołotreningowe: 2 jajka na twardo, potem ryż + tuńczyk
k: serek homo + słonecznik, 1 jajko na twardo, papryka

Trochę mi ta kolacja nie pasuje, zazwyczaj przy treningowych jem kurczaka, a na kolację jajka, ale dzisiaj tak jakoś wyszło, więc już nie będę kombinować za bardzo

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez anolipa Pokaż wiadomość
piękne dzięki.

zdaje sobie sprawę, że niektore posilki takie jak 2 śniadania i podwieczorki są.... delikatnie mowiąc dziwne .
Jedynym usprawiedliwieniem na to jest to , że niedawno było o wiele wiele gorzej.
( chęć zrzudzenia kilka kilo oraz chęć zaoszczedzenia = coś mega głupiego.. Poszłam po rozum do głowy i oszczedzam na czym innym )

odpowiadając na pytanie " jaki serek wcinam"
- otóż serek wiejski piątnica .. z biedronki xD
cóż.. jeszcze tak do końca nie zrezygnowałam z oszczedzania na jedzeniu . Jednak teraz przynajmniej coś trafia do tego mojego biednego żołądka..
oj chyba będzie miał mi jeszcze dłuuuugo za złe tą wcześniejszą obojętność wobec niego

Dzisiaj postaram sie podejsc z szacunkiem do drugiego i czwartego posiłku ( 2śn i podwieczorek )
Też jestem studentką i też chcę oszczędzać na czym się da - a skoro chcesz schudnąć, to nawet jedząc te 5-6 posiłków w ciągu dnia, da się nie zbankrutować na jedzeniu, wystarczy umieć to jakoś rozłożyć. Pochodź po sklepach, porozglądaj się za jedzeniem i cenami, w domu sobie ułóż kilka jadłospisów, dopasuj ile masz kasy itp itd, i będzie Ci łatwiej Ja mam wrażenie, że jem sporo, a nawet w stolicy (nie ukrywając - jedzenie jest tu naprawdę droższe, zresztą nie tylko to ) więcej niż 350zł miesięcznie na jedzenie nie wydaję. A i w to wliczone już wszelkie 'grzeszki' są. ;-)

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 13:10   #3700
malagwiazda3
Raczkowanie

Witam, czy ktos moze ocenic moja dzisiejsza R

IŚ-bulka pelnozarnista (mak, slonecznik, otreby i cos jeszcze, nie wiem co to), kilka plasterkow wedlinki drobiowej, salata( nie ma wiecej warzyw, bo to posilek przedtreningowy)

trening na dolna partie (cw z sylwetki)
zaraz po zjadlam pol wafla ryz. (nie wiem czy dobrze)

IIs-pol godz po zjadkam tunczyk z wody130g (chyba troche duzo) 30g makaronu raz. , pomidor (tylko p. bo to po treningu)

O- piers, ryz brazowy 60-70g salatka (miesznka roznego rodzaju salaty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek)

P-makrela, jajko+bialko brokuly, kalafior/ jogurt grecki, orzechy nerkowca, salata, pomidor, rzodkiewka

K-serek wiejski, pomidor, szczypiorek

Bardzo prosze o ocene.

K-
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 13:17   #3701
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Moja R - musialam zamienic obiad z IIsn bo za pozno wstalam a obiadek dzis rodzinny byl prosze o ocene i rady

S: owsianka z pestkami dyni,slonecznikiem,morela mi,rodzynkami,suszonymi wisniami,migdalami + WHEY
O: pulpety z miesa drobiowego z marchewką gotowane na wodzie + marchewka duszona na teflonie, warzywa + olej z orzechow wloskich
P: garsc orzechów brazylijskich + jogurt naturalny
P: tunczyk z warzywami
K: ser biały chudy
Stary 2010-02-14, 13:32   #3702
ar22
Raczkowanie

wiec moje dzisiejsze chybaUUU:

sniadanie ( 8:00): jajko na twardo+ 2 kromki chlebka razowego z masłem do tego pomidor i ogórek zielony+ kawa zbożowa z mlekiem+ duuuze jabłko

sniadanie( 10:30- nie za mała przerwa???zwłąszcza że nie miałam ruchu w tym czasie): jogurt danio waniliowy z wrzuconymi nerkowcami i pestkami dyni+ kawa ala latte+ 2 mandarynki duuuze

obiad 12:45): miska rosołu drobiowego z makaronem orkiszowym+ pierś duszona w cebulce i czosnku+ oggrom surówki( pekinka, papryka, pomidor, ogórek zielony, soso czosnkowy- czosnek+ jojo naturalny+ zioła+ pieprz)

podwieczorek( 16:00): kawa w coffee heaven+ wpadnie pewnie jabłko duuze+ mały lód z mcadonalda

kolacja: (19:00) serek wiejski+ wrzucone: pestki słonecznika + orzechy nerkowca+ pestki dyni+zioła+ 2 kromki chleba razowego posmarowane masłem z pomidorem+ herbata z cytryna+ kubek barszczu czerwonego instant

i???niesmiało pytam...dzis tylko troszke ruchu bedzie...rajd po galerii...a tak to siedzenie na tyłku i ,,tulmisianie sie" z TŻ:p rosi:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 13:37   #3703
carmen4400
Zadomowienie

wczorajsze imprezowe osiemnastkowe U/P

śn. buła duża poznańska z maselkiem, twarogiem półtłustym, jedna z miodem na to, a druga z ogórkiem i sałata; kakao na mleku 3,2
1h łazenia po mieście i zakupy

IIśn. jogurt 400ml migdałowo-kokosowy, do niego wrzuconych troche rafaelek; orzeszki w miodzie

ob. miska jarzynowej, do tego obgryziona szyjka z porcji; talerz klusek kladzionych z sosem mięsnym z lopatki
orzeszki w miodzie, wafelek chałwowy

podwieczorek i kolacja rozciągnięte w czasie (18.00-3.00): kawał tortu na bitej smietanie z owocami, 2 szaszłyki mięsne oczywiście, sporo pieczonych ziemniaczków w przyprawach, talerz róznych sałat w sosie vinegret, talerzyk sałatki jakiejś z warzywkami z majonezem; talerz frytek maczanych w sosach czosnkowym i majonezowym; krokiet z kapustą, grzybami i koperkiem (na pewno smażony krokiet), 1,5 bulionówki barszczu dość mocnego; 2,5 lampki szampana, kawał wuzetki, kawałek sernika, troche mandarynek, jabłko
w międzyczasie duuuuużo tańca

umierałam z przejedzenia, ale wszystko było tak pyszne, że nie mogłam sobie odmówić, ale w sumie potrzeba mi kg
Stary 2010-02-14, 15:45   #3704
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
wiec moje dzisiejsze chybaUUU:

sniadanie ( 8:00): jajko na twardo+ 2 kromki chlebka razowego z masłem do tego pomidor i ogórek zielony+ kawa zbożowa z mlekiem+ duuuze jabłko

sniadanie( 10:30- nie za mała przerwa???zwłąszcza że nie miałam ruchu w tym czasie): jogurt danio waniliowy z wrzuconymi nerkowcami i pestkami dyni+ kawa ala latte+ 2 mandarynki duuuze

obiad 12:45): miska rosołu drobiowego z makaronem orkiszowym+ pierś duszona w cebulce i czosnku+ oggrom surówki( pekinka, papryka, pomidor, ogórek zielony, soso czosnkowy- czosnek+ jojo naturalny+ zioła+ pieprz)

podwieczorek( 16:00): kawa w coffee heaven+ wpadnie pewnie jabłko duuze+ mały lód z mcadonalda

kolacja: (19:00) serek wiejski+ wrzucone: pestki słonecznika + orzechy nerkowca+ pestki dyni+zioła+ 2 kromki chleba razowego posmarowane masłem z pomidorem+ herbata z cytryna+ kubek barszczu czerwonego instant

i???niesmiało pytam...dzis tylko troszke ruchu bedzie...rajd po galerii...a tak to siedzenie na tyłku i ,,tulmisianie sie" z TŻ:p rosi:
no i co z tego ze jesz na U?
lepiej wstaw jakies porzadne P.
i nie zapychaj sie owocami.
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:02   #3705
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuu
  1. jajko na twardo ,grahamka z szynką,serem żółtym,pomidorem,ogórkiem konserwowoym,majonezem,ce bulą
  2. kabanos, kilka garści pistacji, 2 piwka
  3. 2 kawałki pizzy wegetariańskiej z keczupem
  4. będzie lampka wina (Walentynki) + makreli wędzonej jakaś część..1/2.. ,wpadnie kanapka razowca z pomidorem i wiejskim serkiem

z góry dziekuję za komentarze.
p.s. tyję
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:12   #3706
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Uuu
  1. jajko na twardo ,grahamka z szynką,serem żółtym,pomidorem,ogórkiem konserwowoym,majonezem,ce bulą
  4. będzie lampka wina (Walentynki) + makreli wędzonej jakaś część..1/2.. ,wpadnie kanapka razowca z pomidorem i wiejskim serkiem

p.s. tyję
nie dziwie sie
Stary 2010-02-14, 16:19   #3707
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
nie dziwie sie

a ja sie troszke dziwię,że na tak małej ilości jedzenia tyjesz...od 2 kawałków pizzy?
sama jadłam swego czasu śmieciowo,ale dużo więcej.może okres Ci sie zbliża?
Black Cat,rozwiniesz myśl??
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:26   #3708
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
a ja sie troszke dziwię,że na tak małej ilości jedzenia tyjesz...od 2 kawałków pizzy?
sama jadłam swego czasu śmieciowo,ale dużo więcej.może okres Ci sie zbliża?
Black Cat,rozwiniesz myśl??

Ja też się nie dziwie. Irysh Lady jesz w kółko to samo pizza w Twoim jadłospisie jest częstym jak nie bardzo częstym gościem. Zresztą do tego non stop jakieś piwko, dwa jak nie piwko to winko, szampan. Mało pełnowartościowych posiłków a dużo badziewia moim skromnym zdaniem.
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:46   #3709
Black Cat
BAN stały

Rozwijam myśl: Irish Lady 28 tyje bo je za mało pełnowartościowych posiłków.
tym samym spowalnia sobie metabolizm ( *przepraszam za określenie):zaśmiecając się zjadaną kilka razy w tyg pizza, zapiekankami itp.
Nie wspominając o CODZIENNIE zjadanym kabanosie.
Nie jestem przeciwniczką mięsa, pizzy, słodyczy, wina czy nawet PIWA (*chociaż osobiście piwa nie lubię.)- wszystko jest dla ludzi.
Ale na pewno NIE DLA TAKICH jak Irish lady 28, która notorycznie wkleja praktycznie ten sam jadłospis, w którym składniki odżywcze giną pośród kabanosów, piwa, wina, pizzy
Nie pisałabym tego, gdyby np zjadła zdrowy obiad (NIE, NIE MOWIE TUTAJ O KURCZAKU GOTOWANYM i warzywach na parze :/ ) a do niego wypiła kieliszek wina ( ALE SPORADYCZNIE a nie CODZIENNIE kilka razy! na Boga!)

Dlatego wg mnie NAJZDROWSZA & najodpowiedniejsza dieta na U, to dieta zbilansowana. A >>to<< co prezentuje Irish Lady 28, przykładem TAKIEJ DIETY z pewnością: NIE JEST.
Przykro mi.

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-02-14 o 16:48
Stary 2010-02-14, 16:53   #3710
powered
Raczkowanie

wczorajsze walentynkowo/ostatkowe P:
śniadanie.
Kasza jaglana na mleku z cynamonem, bananem i cukrem trzcinowym posypana zmielonymi orzeszkami laskowymi
soczek pomarańczowy
IIśniadanie.
2 kromy cięzkiego domowego chleba razowo-dyniowo-slonecznikowego (sama pieklam pycha!) z masłem osełkowym,
-sałatą, szynka,serem zoltym,papryka,pomidorem i szczypiorem
-twarogiem tlustym i konfitura porzeczkowa
kawa ze spienionym mlekiem 3,2
dużo sprzątania i chodzenia (zakupy)
Obiad:
barszczyk czerwony z uszkami
ziemniaki pieczone w mundurkach, duzy stek z łososia, surowka z bialej kapusty
deser;
cappuccino z likierem kawowym 2 duze paluszki ptasiego mleczka
Podwieczorek.
Serek wiejski 200gr+ potarkowane jablko+ miod
spory kawal ciasta z jablkami i posypka kokosowa
Kolacja;
Lasagne szpinakowo-miesna (spora porcja), talerzyk salatki z tunczyka,ryzu,kukurydzy,j ajek i majonezu , 2 lampki czerwonego wina
tańczenie od 23 do 4 rano!
wódka z cola w ilosci blizej nieokreslonej

aaa...dobilam do 40 kg
Stary 2010-02-14, 17:01   #3711
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez irish lady 28 Pokaż wiadomość
uuu

ok, ale powinnaś dodać owoc/sok

maskarycznie! Zjedz jakies pełnowartosciowe ii sn.
    Nie wiem co lubisz poza fastfoodami i kabanosem, ale moze jakis twraożek, owsianka, platki, muesli? Bo mało nnkt! (domniemywam, że pistacje solone, przetowrzone i fe?)
    źle!źle!źle!

Obiad: Mieso/ryba + ryż/kasza/makaron/ziemniaki + warzywa!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
a podiweczorek?
  1. będzie lampka wina (walentynki):d + makreli wędzonej jakaś część..1/2.. ,wpadnie kanapka razowca z pomidorem i wiejskim serkiem

mało mało mało!

Sa inne ryby i inne jedzenie niz makrela!!!!

P.s. Tyję

niedlugo znaczniesz tyc od listka sałaty!!!

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
wczorajsze walentynkowo/ostatkowe P:
śniadanie.
Kasza jaglana na mleku z cynamonem, bananem i cukrem trzcinowym posypana zmielonymi orzeszkami laskowymi
soczek pomarańczowy bardzo ładnie jeszcze nigdy nie jadłam kaszy jaglanej na słodko
IIśniadanie.
2 kromy cięzkiego domowego chleba razowo-dyniowo-slonecznikowego (sama pieklam pycha!) z masłem osełkowym,
-sałatą, szynka,serem zoltym,papryka,pomidorem i szczypiorem
-twarogiem tlustym i konfitura porzeczkowa
kawa ze spienionym mlekiem 3,2 bardzo ładnie, JEST WSZYSTKO CO MA BYC !
dużo sprzątania i chodzenia (zakupy)
Obiad:
barszczyk czerwony z uszkami osz tyyyy!! ale mi narobiłaś ochotyy!!
ziemniaki pieczone w mundurkach, duzy stek z łososia, surowka z bialej kapusty uwielbiam taki obiad !!!
deser;
cappuccino z likierem kawowym musialo byc pyszne! 2 duze paluszki ptasiego mleczka i ślicznie
Podwieczorek.
Serek wiejski 200gr+ potarkowane jablko+ miod
spory kawal ciasta z jablkami i posypka kokosowa do serka dorzuciłabym orzeszki ^^
Kolacja;
Lasagne szpinakowo-miesna (spora porcja), talerzyk salatki z tunczyka,ryzu,kukurydzy,j ajek i majonezu , 2 lampki czerwonego wina
tańczenie od 23 do 4 rano! no! po takiej pięknej, pełnowartościowej kolacji moglas bezgrzesznie napic się wina (czerwonego!! ) zabawa napewno sie udała ^^
wódka z cola w ilosci blizej nieokreslonej wiadomo, impreza ^^

aaa...dobilam do 40 kg
czyli waga ruszyła?

piekny jadłospis!
Stary 2010-02-14, 17:09   #3712
Cristin@
Raczkowanie

Moje wczorajsze U:

ŚNIADANIE(10.00)
Grahamka obie połówki z masłem, pasztetem pieczarkowym, 2 plasterkami ogorka, 2 platerkami pomidora, 2 plasterkami papryki.
2 małe paroweczki drobiowe(drobisie). Herbata.

IIŚNIADANIE(13.00)
2 gałki lodów (cookis, jogurt z owocami)

OBIAD(14.30)
Duza miseczka leczo.

PODWIECZOREK(17.30)
2 kromki razowca z maslem i powidlami śliwkowymi. Kakao.

KOLACJA(20.00)
Miseczka musli ze szklanka mleka. Pomaranczka.

Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(9.30)
Serek homogenizowany waniliwoy, 2 tosty z masłem. Herbata.

IIŚNIADANIE(12.00)
Jabłko, paczuszka lu go zielonych.

OBIAD(15.30)
Spaghetti wegetarianskie(z brokulami, pieczarkami, groszkiem, kukurydza, sosem bolonskim).
Deser: pół czekolaowego serduszka terravity.

PODWIECZOREK (ok. 17.30)
Pomaranczka, serek wiejski z lyzka masla orzechowego, 2 kruche ciasteczka z cukrem(mama wlasnie upiekla). Herbata.

KOLACJA(ok.20)
i tu mam problem bo brak mi pomyslu, moze cos zaproponujecie?

ewentualnie bedzie: 2 kromki razowca z maslem i szynka i warzywkami (ale jakos średnio mam na to ochote).

Jak moje jadłospisy? Bardzo prosze o ocenke bo sama nie wiem czy ide w dobra strone czy sie cofam :/
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:24   #3713
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U:

ŚNIADANIE(10.00)
Grahamka obie połówki z masłem, pasztetem pieczarkowym, 2 plasterkami ogorka, 2 platerkami pomidora, 2 plasterkami papryki.
2 małe paroweczki drobiowe(drobisie). Herbata.

na Twoim miejscu, nie liczyłabym PLASTERKÓW pomidora, tylko zjadła go w całości.
Ogólnie może być, ale ty powinnaś być na P.
Dodaj ser na ta grahamkę.
i jakis owoc.

IIŚNIADANIE(13.00)
2 gałki lodów (cookis, jogurt z owocami)

znowu zaczynasz? ....
skoro bylas przed obiadem, to mogłas chociaz zjesc jogurt z orzechami.

OBIAD(14.30)
Duza miseczka leczo.

oj, olbrzymia była prawda?
+ może kromka chleba z masłem do tego?
a deser?

PODWIECZOREK(17.30)
2 kromki razowca z maslem i powidlami śliwkowymi. Kakao.

kakao na mleku 3,2% prawda?

KOLACJA(20.00)
Miseczka musli ze szklanka mleka. Pomaranczka.

MAŁO.

Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(9.30)
Serek homogenizowany waniliwoy, 2 tosty z masłem. Herbata.
+ Do serka dodaj orzechy
+ jakis owoc

+ kakao zamianst herbaty

IIŚNIADANIE(12.00)
Jabłko, paczuszka lu go zielonych.

+ kanapka..........

OBIAD(15.30)
Spaghetti wegetarianskie(z brokulami, pieczarkami, groszkiem, kukurydza, sosem bolonskim).

czemu wegetarianksie??????????? ???????????
Deser: pół czekolaowego serduszka terravity.

POŁ? przeciez ono JEST MAŁE I CIENKIE na boga, moglas dwa zjesc :/
PODWIECZOREK (ok. 17.30)
Pomaranczka, serek wiejski z lyzka masla orzechowego, 2 kruche ciasteczka z cukrem(mama wlasnie upiekla). Herbata.

+ orzechyyyyyy i moze banana zamiast pomaranczki??
KOLACJA(ok.20)
i tu mam problem bo brak mi pomyslu, moze cos zaproponujecie?

jajecznica z 2 jaj na masle, z szynka, pietruszka, pomidorem, (+ ost jadlam jajecznice z pestakami dyni, pycha!) i do tego grahamka /kajzerka z maslem

ewentualnie bedzie: 2 kromki razowca z maslem i szynka i warzywkami (ale jakos średnio mam na to ochote).

Jak moje jadłospisy? Bardzo prosze o ocenke bo sama nie wiem czy ide w dobra strone czy sie cofam :/

cofasz sie.
Stary 2010-02-14, 17:24   #3714
malagwiazda3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malagwiazda3 Pokaż wiadomość
Witam, czy ktos moze ocenic moja dzisiejsza R

IŚ-bulka pelnozarnista (mak, slonecznik, otreby i cos jeszcze, nie wiem co to), kilka plasterkow wedlinki drobiowej, salata( nie ma wiecej warzyw, bo to posilek przedtreningowy)

trening na dolna partie (cw z sylwetki)
zaraz po zjadlam pol wafla ryz. (nie wiem czy dobrze)

IIs-pol godz po zjadkam tunczyk z wody130g (chyba troche duzo) 30g makaronu raz. , pomidor (tylko p. bo to po treningu)

O- piers, ryz brazowy 60-70g salatka (miesznka roznego rodzaju salaty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek)

P-makrela, jajko+bialko brokuly, kalafior/ jogurt grecki, orzechy nerkowca, salata, pomidor, rzodkiewka

K-serek wiejski, pomidor, szczypiorek

owocow nie bylo, bo sie skonczyly, nie mialam kiedy wyjsc po zakupy

Bardzo prosze o ocene.

Jeszcze raz prosze o ocenke Ryzu bylo mniej ok 50-60g

Edytowane przez malagwiazda3
Czas edycji: 2010-02-14 o 18:03
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:29   #3715
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
Moja R - musialam zamienic obiad z IIsn bo za pozno wstalam a obiadek dzis rodzinny byl prosze o ocene i rady

S: owsianka z pestkami dyni,slonecznikiem,morela mi,rodzynkami,suszonymi wisniami,migdalami + WHEY
O: pulpety z miesa drobiowego z marchewką gotowane na wodzie + marchewka duszona na teflonie, warzywa + olej z orzechow wloskich
P: garsc orzechów brazylijskich + jogurt naturalny
P: tunczyk z warzywami
K: ser biały chudy
ocencie proszę
Stary 2010-02-14, 17:31   #3716
kakaukowa
BAN stały

black cat, bez przesady, cristina@ je teraz jak normalny człowiek i mysle, że to lepiej niz jakby na siłe dodawała wszedzie kcal i wszystko temu podporządkowała. Rozumiem, że musi przytyć, ale jakim kosztem..
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:33   #3717
Cristin@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
cofasz sie.
dziekuje za ocenke
postaram sie jutro zmieniac (dopracowac jadlopsis) wedlug rad

z tym serduszkiem z terravity to bylo tak ze pies mi zjadl druga polowke a mialam tylko jedno bo dostalam od 2 letniego kuzyna

spaghetti wegetarianskie bo mame na takie naszlo. wiec zjadlam co bylo

Edytowane przez Cristin@
Czas edycji: 2010-02-14 o 17:35
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:37   #3718
Black Cat
BAN stały

ok. rozumiem

po prostu w przypadku Cristiny ograniczanie jedzenia jest objawem niepokojącym.
dlatego namawiam do zrobienia kroku na przód --> P.
Stary 2010-02-14, 17:50   #3719
natul
Raczkowanie

eeeee z R coś mi dzisiaj nie wyszło

ś: ciemna bułka, sałata, szynka, ogórek zielony, ogórki z curry (ze słoika, robota mojej mamy)
o: żeberka pieczone w rękawie , ziemniaki z koperkiem, surówka : kapusta pekińska, marchew, kukurydza, cebulka, łyżka majonezu, łyżeczka cukru.
podwieczorek: mc flurry, 150g galaretki, ciastko

narazie 1245 kcal, na kolację pewnie dojdzie jabłko

105 --> 102,4 --> 75 kg

Edytowane przez natul
Czas edycji: 2010-02-14 o 17:51
natul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:52   #3720
warrior_mortal
Rozeznanie

wczorajsze U:

śń: miseczka płatków kukurydzianych na mleku 2%; 2 kromki pszennego chleba z masłem, szynką drobiową i pomidorem; herbata zielona
IIśń: bułka pszenna z serkiem toppionym i poszatkowaną kapustą pekińską; pysio marchewkowy z brzoskwinią
ob: ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gulasz z indyka, ogórek konserwowy; herbata zielona
podw: spora krucha babeczka z jabłkiem
kol: 2 kromki mieszanego chleba z masłem, szynką drobiową, papryką i sałatą; herbata zielona

------------
i dzisiejsze:

śń: owsiana z 5łych płatków, szklanki mleka sojowego, jabłka i cynamonu; herbata zielona
IIśń: kajzerka pszenna z masłęm, szynką wiejską, ogórkiem i cykorią; pomarańczka
ob: ok.1/2 woreczka ryżu parabolied, kurczak pieczony, brokuł gotowany; herbata zielona
podw: baton-grzesiek w czekoladzie deserowej (ten maxxi)
kol: (będą) 2 kromki chleba z masłem, łosesiem wędzonym, rzodkiewką i koperkiem; herbata zielona

bardzo proszę o szczere/konkretne oceny i komentarze. pzdr.!

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-02-14 o 18:00
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości