|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() A co do wózka, to naprawde jest super, latwy w uzyciu, stabilny i z wieloma bajerami nowymi, mozna go zlozyc przy uzyciu jednej reki i zmiana czesci przy jednym kliknieciu. Kólka na zdjeciu wygladaja male ale tak napradwde to sa troche wieksze i mozna je blokowac aby nie krecily sie w kólko. Czesc gleboka wózka ma dobra wentylacje i specjalny przepuszczajacy powietrze materacyk... jestem bardzo zadowolona ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-14 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ssałam moje butelki ( ![]() ![]() Cytat:
Ja posłuchałam pierwszy raz Tż w sprawach dzidkowych, bo mówił że biały to taki.. i wzięłam ten kremowy i teraz żałuje! Cytat:
Kiedyś czytałam na forum, że jakiś gin powiedział ze po tabletkach tych mamusiowych, ale nie wiem po których, rosną duże dzieci. Ale ile w tym prawdy ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-02-14 o 10:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pisałabym gdybym nie trzymała tej butelki w rece i nie karmiła nią dzidka moj tesciowa karmi nimi małego . poiwem szczerze do tych butelek nic nie mam jedynie wstret rodzinny (nagabywanie długo by pisać ![]() ![]() spróbuj sobie zreszta sama nalej troche mleka do tej butelki i zrób test 2 sposobami zalej odpowietrznik mlekiem i pociag (powinno stac sie to co twoja kolezanka pisze 2 zrób tak nalej mleko ale odpowietrzacz u góry i nie zalewaj go , nie ma byc tam mleka i spróbuj pociągnąc nic sie nie stanie i wtedy butelka bedzie spełniała swoją funkcje ![]() Nie wiem co jest napisane na sposobie użytkowania dołaczonej do butelek a nie umiem tego znalesc na internecie ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
ja mam ciagle humory co do wyglądu nie patrze na siebie jako mniej atrakcyjna mojemu tz wrcz przeciwnie chodzi zasliniony za mna ![]() ![]() ![]() super gratuluje dziewczynki mi lekarz przepisał na te twardnienie magnez zobaczymy czy pomoze narazie zmagam sie z mega zgaga ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
super widze ze zakupy udane moze bys tak za mnie tez zrobiła ![]() ![]() wózek super mysmy wczoraj mieli jechac kupic panele ale mielismy takiego lenia ze szok ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
gratuluje znajomym wokół mnie rodza sie same chłopaki wiec nie mam porównania ![]() ale powiem ze mnie pocieszasz teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Dziewczyny czy wy tez np wieczorem macie gorące piersi i czujecie ze sa nabrzmiałe brodawki mam strasznie czułe i stojące ![]()
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja sie wpisuje w te grono. w lodówce stoi limonkowy breezer ![]() ![]() A nie zauważyłam u siebie takiego czegoś ![]() A mi się dziś sniła znów moja niunia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zadomowienie
|
nadrobiłam zaległości... zostawić Was na chwilkę
![]() nie będę cytować, bo znów mi się będzie darło, że wiadomości przeładowana grafiką tylko się tak poodnoszę ![]() Kitty, śliczny brzunio liliputki, ![]() kardashi, ładny ochraniacz, ale jeśli jest bardziej żółty to ja bym wymieniła, ale ja żółtego generalnie nie lubię myszka, trzymam kciuki za siostrzeńca, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze edzia, super, duża dziewczynka ![]() iza, ubranka śliczne i dzięki ![]() cate, ![]() kropka, dzięki Słonko ![]() ![]() Ann, dzięki ![]() ![]() olivka, ![]() kees, ![]() ![]() ewaw80, ![]() szaja, gratki ocen ![]() ![]() slipe, ![]() bydzia, ![]() ![]() leoś, dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() yustynka, różowe gratki ![]() marhalczer, śliczne zakupy ![]() a tak poza tym, są tabletki anty dla karmiących kobitek, a @ można mieć jak się karmi... jedno drugiego nie wyklucza, potem tabletki zamienia się na inne; wkładkę miałam założona i ja osobiście minusów nie zauważyłam.... co do dużych dzieci; wszystkie moje koleżanki, które rodziły ostatnio dzieciaki i brały witaminy w ciąży urodziły większe dzieci... z przedziału 3800-4300... bez wspomagaczy rodziły się maluchy ok, 3000-3500 kg, więc chyba jednak coś w tym jest... ja żadnych suplementów nie biorę i Bruno jest raczej drobnym średniaczkiem, moja koleżanka z bliźniakami i terminem o 2 dni różniącym się ode mnie bierze witaminy i inne suplementy i każdy z jej maluchów jest o 200-300 g cięższy od Bruna... ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
To być może coś w tym jest
![]() ![]() a wogole.. Jak byłam u położnej, znajomej i dowiadywałam się o szkołe rodzenia, to tak mówiła o róznych rzeczach, bardziej i mniej polecanych. I mówiła o kroczu po porodzie. Pytałam o ten tantum rosa. To poleciła mi płyn ginekologiczny Lactacyd i chusteczki do przemywania z kwasem mlekowym. Powiedziała ze i to i to ma takie same działanie, ale jako kobieta poleca ten płyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze używałam żelu tej firmy i jestem zadowolona. Dziewczyny ja widzę,że wiekszość z was rodzi w maju...a ja pod koniec czerwca.Dlatego pytałam,jak bedziecie ubierać maleństwa.Przyżekłam sobie,ze nie będę przegrzewać maluszka.Przez tydzień będę mu zakładać długi rękawek a potem już krótki.Chyba,ze będzie chłodno ![]()
![]() |
#1839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na codzien uzywam tez zelu do kapieli i body milk z rosa mosqueta ......i nie mam zadnego roztepu na skórze, jest delikatna i miekka... Wiecej informacji na temat stosowania Rosa Mosqueta na http://prezenty.polecam.org/rosa.html
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-14 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jestem nowa na watku i na wizazu...termin na 7.06 ...i tak powoli sie zaczytuję w waszych postach...zastanawia mnie fakt tych witamin czy faktycznie jest to prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
witam nową mamusię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kara boska ![]() ![]() A ja biorę od początku prawie tabsy i widzę 2 korzyści: genialnie mocne paznokcie i włosy, które zdecydowanie bardziej się skręcają. A Agatka od początku malutka. Dziękuję hurtem za pochwałę brzusia ![]() I donoszę, żem kujon ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zadomowienie
|
...hmmm jestem z łodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na razie używam żelu Venus - Aloesowy. Cytat:
![]() Już widziałam ![]() szaja, gratuluję bdb. Ty po prostu zdolna jesteś, a nie kujon ![]() Ja chyba nie znajdę żadnego lekkiego wózka ![]() Zrobiłam na dzisiaj deserek twarożkowo galaretkowy z brzoskwiniami i bitą śmietaną ![]() Miłej niedzieli ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-02-14 o 13:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]J
E tam, ja mam córę, a na każdym usg maluszek wychodzi ![]() Przy cukrzycy ciążowej dzieci też rodzą się większe. Po leczeniu hormonalnym mogą również, ale wcale nie muszą. Różnie bywa. Poza tym pamiętajmy, że w dzieciach odezwą się geny nie tylko mamusi i tatusia, ale i przodków ![]() ![]() Kara boska ![]() ![]() A ja biorę od początku prawie tabsy i widzę 2 korzyści: genialnie mocne paznokcie i włosy, które zdecydowanie bardziej się skręcają. A Agatka od początku malutka. I donoszę, żem kujon ![]() ![]() To gratulacje ![]() ![]() A co do genów, to prawda. nie tylko po rodzicach geny.. ![]() ![]() ![]() Ja własnie takim sposobem mam np zielone oczy po babci, wszyscy mają niebieskie. Tylko ja i babcia zielone ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-02-14 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
a ja juz po obiadku.
ciasto mi się trochę przypaliło, ale jest całkiem zjadliwe ![]() kilka aukcji odpuściłam, ale dziś będę dalej polować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]przy cukrzycy ciążowej dzieci też rodzą się większe. Po leczeniu hormonalnym mogą również, ale wcale nie muszą. Różnie bywa. Poza tym pamiętajmy, że w dzieciach odezwą się geny nie tylko mamusi i tatusia, ale i przodków
![]() ![]() ![]() ![]() A ja biorę od początku prawie tabsy i widzę 2 korzyści: genialnie mocne paznokcie i włosy, które zdecydowanie bardziej się skręcają. A Agatka od początku malutka. [/QUOTE] ![]() co zrobić jak czasem trzeba, bylismy u znajomych i przytargałam trochę ubranek, głównie tak na 10-12 miesięcy, łącznie z kurteczka i kombinezonem, matę edukacyjną i leżaczek, co prawda bez specjalnych bajerów ma tylko zabaweczki co dzidek może sobie chwytać i można go potem zamienić na taki fotelik z tacką do karmienia, ale w sumie stwierdziłam, że nie ma sensu inwestować, taki też bedzie ok... a i nianią i jeszcze jakieś drobne zabaweczki ![]()
#1848 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Witam w niedzielne popołudnie
![]() Dafreen, annLee, szajajaba - piekne macie brzusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1849 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja próbowałam - nic mi się nie zapychało i nie bąbelkowało. ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]Już sobie Danielka wyobrażam w tym sweterku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Mój mały też jest typowym średniaczkiem. A witaminy szamam od początku, wyniki też mam super. Nigdy nawet nie słyszałam o takiej zależności. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() SZAJABAJA-śliczny brzusio
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-02-14 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() być może jest tak, że jeśli witaminy uzupełniają Twoje braki to dzidek rośnie normalnie, a jeśli brane są na"wyrost" nawet przy dobrych wynikach badań to dzidek po prostu rośnie większy... nie mam pojęcia, w każdym razie w moim otoczeniu widzę, ze to twierdzenie ma uzasadnienie... może to tylko zbieg okoliczności
![]() |
#1852 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, tak mnie głowa boli, że padam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17185328]Dziewczyny, tak mnie głowa boli, że padam
![]() biedactwo, może spróbuj sobie zrobić zimny okład na kark, mnie czasem pomaga ![]() a ja właśnie zeżarłam sałatkę z avokado, kuskus, i mozarelli... mniam... Brunowi też samkowała bo fika teraz radośnie ![]() a na deser mam truskawy... dostałam od małża na walentyny ![]()
![]() |
#1854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tych butelek to pisała laska,która już ich używa i powiem szczeże zdziwiłąm sie jej opinią bo inne dziewczyny je sobie chwala. A oto pierwszy prezent od mojego męża na walentynki dla naszej niuńki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zadomowienie
|
A ja zimą mam obnizony nastrój i jeszcze do tego biorę luteine wiec nie za fajnie...pozatym zawsze zimą biegałam ok 2x w tyg do solarium wygrzać się i złapac słonca...przy okazji opalenizna...oj brakuje mi tego ...a balsamów brązujących jakos nie umiem polubić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o ten płyn ginekologiczny, czy któraś próbowała go wlaśnie przy infekcjach, w połogu, bo on do zwykłego stosowania nie jest
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-02-14 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
ja poprzednio używałam Tantum Rosa i byłam zadowolona
![]() tak jak i z butelek TT choć mała niewiele korzystała to może nie jest to obiektywna opinia ![]() ![]() dziękuję za miłe słówka ![]() ![]() ale to wcale nie kokieteria,że nie czuję się ani śliczna ani tym bardziej zgrabna ![]() Dafreen-ja-blondynką? ![]() ![]() ![]() Szaja-kujonie,fajna brzuchatka już z Ciebie! co do ubranka na wyjście to na pewno coś co mi się będzie najbardziej podobało,ale na pewno pajac/śpioch+bodziak/kaftan+jeszcze coś jak będzie chłodniej na wierzch pewnie zarzucę jaką pieluchę albo kocyk i czapę na uszy ja też jestem za nie przegrzewaniem dziecka,ale takie maleństwo ma w brzuchu 36-37' a później dużo chłodniej,więc trzeba go stopniowo przystosowywać do temp. zwłaszcza,że za dużo tłuszczyku jeszcze nie ma ![]() no chyba,że bedzie 37' na dworze to sam pajac+czapa,ale na pewno długie rękawy jeśli chodzi o witaminy i większe dzieci to jakoś wątpię ![]() IMO każde przenoszone dziecko będzie większe ![]() ja Zu urodziłam w 38tc+2 ,była moim pierwszym dzieckiem,witaminy brałam cały czas i urodziła się z wagą 3330g ale pewnie jakbym przenosiła to byłaby ok 4kg-ale przenoszone dzieci właśnie takie są ja leżałam na sali z dziewczyną,która była w 41tc i urodziła syna o wadze 5050g ![]() coś jeszcze miałam,ale jak zwykle zapomniałam ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-02-14 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 raz o takim płynie słysze ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Witam ![]()
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]Już sobie Danielka wyobrażam w tym sweterku
![]() Przy cukrzycy ciążowej dzieci też rodzą się większe. Po leczeniu hormonalnym mogą również, ale wcale nie muszą. Różnie bywa. Poza tym pamiętajmy, że w dzieciach odezwą się geny nie tylko mamusi i tatusia, ale i przodków ![]() ![]() Nikędy. Bocian przyniesie ![]() Kara boska ![]() ![]() A ja biorę od początku prawie tabsy i widzę 2 korzyści: genialnie mocne paznokcie i włosy, które zdecydowanie bardziej się skręcają. A Agatka od początku malutka. ja po tatusiu chyba mam brzuch który mi zniknie po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() no co ty wierzysz w bociany ![]() ![]() bociany na emeryturze wczesniejszej bo sie boja ze im w przyszłosci braknie przydziałow i beda musieli pracować do 75 ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
z lewj reki sciagłam jeden reszta luznawa popieram co napisałas o szaji ja juz powiedziałam ze chyba kara znacz taczka bede mała wozila duzo miejsca głeboka tylko problem bo ma 3 koła ![]() ![]() ty tutaj kus tym deserem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.