|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
ooo jeju ja pamietam jak by to bylo wczoraj kiedy rodzilas.. GRATULUJEMY!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziejsza noc byla okropnaaa mlody cala noc sie wiercil stekal i nie wiem co mu bylo.. wiec prawie w ogole nie spalam tej nocy.. eh.. ppozniej wam wkleje zdjecire mojego lobuziaka;p w ogole dzieci pieeeknee i zebreka bardzo ladny fryz ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-02-15 o 09:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Oli z okazji 3 miesięcy ! Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-15 o 09:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nocka dobra, Ala wstała tylko raz o 3:30 na jedzonko i potem spała do 8. Dzień dobry mamusie ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
![]() jak tylko nakarmie malego to was nadrobie, chcialam tylko pochwalic sie, ze moj synio zaczal dzisiaj przewracac sie z brzuszka na plecki i zrobil to juz z 10 razy dzisiaj ![]() ![]() Na poczatku byl baaarZałącznik 2870969 Załącznik 2870970 Załącznik 2870971 Załącznik 2870972zdo zdziwiony a potem taaaki ucieszony... ![]() ![]()
#2107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda mi, ze tej pozycji nie lubi bo pieknie się opiera na raczkach ja go dużo noszę w pozycji na brzuszku - aby cwiczył trzymanie główki - no jakoś musze sobie radzić a i Grześ z pozycji 45 stopni jak leży - to siada, wiadomo, ze w pionie się nie utrzyma ale probuje siadać i podnosi dupine do góry - on cwiczy wszystko tylko nie to co powinnien w tym wieku ![]() jak doktorka w czwartek chciałą sprawdzić jak główka - złapała za raczki i do pozycji siedzacej a ten na stopkach i się podnosi - dupina do góry - zaczeła sie śmiac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
.
#2109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ładnie wyglądacie ![]() ![]() już od dłuższego czasu chcę połączyć przyjemne z pożytecznym, czyli rozwinąć swoje hobby do rozmiarów firmy. A co do samego mieszania, to muszę trochę popracować nad dokładną formułą produktów ![]() śliczny Cytat:
![]() A za nami kolejna spokojna noc. Ja jestem chora ![]() ![]() I nad ranem po karmieniu o 6.30, Sandra zamiast spać, to zaczęła gadać, a jak ją przewijałam, to zaczęła się zaśmiewać. Nie wiem co było tak śmieszne. Pewnie zaspana mama ![]() Ciekawa jestem, gdzie podziewa się nasza szefowa i Kachula? tęskno mi ![]()
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Guciu kochana ja jestem ale tylko podczytuje,jakos ostatnio weny nie mam na pisanie ale sledze Wasze losy caly czas ![]() Wlasnie szykujemy sie na spacerek chociaz juz mam dosc tej pogody i mnie dobija ona,ja chce juz wiosne!!!!! Sandrulka przesłodka,moj mnie rozbraja jak w nocy zamiast spac to zaciesza do mnie przy przewijaniu ![]() ![]() Kareninko Andre to mala Kareninka-identyczna mamusia jak dwie krople wody ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie i dzidziusie
![]() ![]() znów długo mnie niebyło ale podczytuje was jak tylko mogę ![]() mam ostatnio bardzo mało czasu, Agusia się też wiecznie kręci napina w nocy mniej śpi i staram się odsypiać w dzień jak idzie te wasze dzidziusie są przesłodkie ale nie wszystkie potrafię pooglądać bo chciałam wejść na ANDRE-GALERIA i nieumię niewiem czemu i jak wogóle to zakładacie ![]() XPRESSJA pierścionek prześliczny naprawde ![]() ![]() chyba muszę zmienić mleczko malutkiej, używamy BEBIKO ale chyba przejdę na BEBILIN bo ona strasznie się spina i męczy z kupkami i brzuszkiem mimo że podajemy SAB SIMPLEX na początku coś pomagało ale znów wszystko powraca i ma wysypaną kaszkę na policzkach i już to przechodzi troszkę na brzuszek i rączki ![]() I OCZYWIŚCIE ZMIENIAM LEKARZA BO TEN JEST DO D..Y ![]() jutro jadę sprawdzić PODWOZIE do lekarza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuruj sie kochana... ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas nocki caly czas okropne... ![]() Nie karmie go, tylko miedzy 3-4 daje mleczko,ale i tak sie budzi... ![]() Nie mam juz pojecia co i dlaczego, ale mam dosc... ![]()
![]() |
#2117 | |
Wtajemniczenie
|
I BRZYDKA POGODA NA SPACER NIEIDZIE WYJŚĆ
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- mamuśki co powiecie na tę sukienusię? http://www.allegro.pl/item921039085_...a.html#gallery chcę ją zamówić ale stary mnie chyba zatrzaśnie bo już skupuję tyle sukienek a ta tez jest jeszcze za duża ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() chciałam jej dać herbatki a ona tak patrzyła na mnie i jak zaczełam do niej mówić i śmiać się to robiła uśmiech pełną buzią aż jakieś malutkie dzwięki wydawała i niewiem czy to już ten prawdziwy uśmiech czy nie bo długo tak sie śmiała i rozmawiała ze mną a ma skonczone 6tygodni więc niewiem czy to już ten wyczekiwany prawdziwy uśmieszek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
oj bardzo bardzo ladny
![]() a oto Filipek ![]() Załącznik 2871332 Załącznik 2871333 Załącznik 2871334 Załącznik 2871335
#2119 |
BAN stały
|
dziewczyny zdjecia sa w albumie takze zapraszam was serdecznie
![]() ![]() teraz spi ![]() karenina19 wiem jak sie czujesz bo moja tez miala taki czas ze w nocy to co 2 godziny byla pobudka albo co poltorej a czasem co pol....do dnia dzisiejszego nie wiem co jej bylo...w kazdym razie to minie....ile twoje dzidzi ma? nie wiem jak karmisz ale moze sprobuj dac na noc mleczko sztuczne? a jak juz karmisz butelka a dzidzia ma kolo 3 miesiecy moze dodaj troszke kaszki lub kleiku na noc do mleczka ps. jak swojej zaczelam zageszczac jak miala prawie 3 miesiace czyli jakis tydzien temu...na 120 ml daje plaska lyzeczke do herbaty kaszki bobovita mleczno ryzowej caluje was |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym budzeniem Andre, to może on po prostu głodny jest ![]() Ja na przykład zauważyłam, że jak dawałam Sandrze mniej mleka przy nocnym dokarmianiu, to budziła się częściej. A teraz się nie patyczkuję i ona dostaje 180 ml i zwykle wszystko wypija ![]() a tak w ogóle, to się wam nie pochwaliłam, że Sandra zaczyna chwytać zabawki (albo przynajmniej próbuje, tylko nie zawsze jej wychodzi) i od jakiegoś tygodnia trze oczka ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-15 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Wtajemniczenie
|
Agusia filipek uroczy
![]() mamy taka samą grzechotkę - Grzes silnie probuje ja wepchać do buzi Guciu ja dzięki tarciu oczek zawsze wiem kiedy jest na 100 % zmęczony ja mam dziś lenia meeeeeeeeeeeeeega lenia Iza w przedszkolu, Grzes spi już 2 godziny, obiad zjedzony i nic mi się nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienusia sliczna ![]() A na usmiech w pelni swiadomy to chyba ciut za wczesnie, ale kto to wie moze juz..? ![]() Jakie piekne duze oczka ![]() Cytat:
André konczy jutro 4 miesiace, karmie piersia ![]() Na noc dostaje piers + troche mleczka sztucznego i nic... Cytat:
Ojjjj, jak maluszki slodko wygladaja jak tra oczka! ![]() Ale Olu jak mam dac mu wiecej mleka niz on chce?? Na noc daje mu piers + mloeczko z butleki i nie wypija do konca butelki i wiecej za nic nie chce... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a u nas nigdy jeszcze nie bylo problemow brzuszkowych a wczoraj robilam torta na walentynki i biszkopta nasaczylam wywarem sok woda + cytryna myslslam ze mu nic nie bedzie a teraz biedy sie prezy caly czas i co chwile budzi sie z krzykiem.. musi go bolec ten brzuszek.. pamietam jak tesciowa na poczatku jak urodzilam mowila mi zebym nie pila soku z cytryny bo moj tz jak byl niemowlakiem mial mega bol brzucha przez cytryyne:/ ale na razie moje dziecie spi w salonie zebym go tu miala blisko.. przysioslam mu tylko jego posciel zasnal.. zobaczymy na jak dlugo ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- po mamusi ![]() Kurczak ale ten czas leci:d Fifi konczy 4 miesiace 31 lutego ale skoro takiego dnia nie ma to konczy 28 ;p czyli za 2 tygodnie ![]() ![]()
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Kareninko
![]() ![]() Agusia nie ma co.. sliczny ten twoj Filipek ![]() a ja dzis znalazlam sposob na zabawienie swojego syna starszego. Tomek poszedl spac a ja zabralam pierworodnego do jego pokoju i zaczelam cwiczyc i zachcac go do tego aby mnie nasladowal. bardzo mu sie podobalo a i ja z pol godzinki sobie pocwiczylam. jestem w szoku bo nie lubie zwylke cwiczyc a w jego towarzystwie robilo sie to super. Adikowi najbardziej podobal se rowerek i swieca ![]() a ja sie musze pochwalic ze moj tz wrocil dzis wczesniej z pracy bo za mna tesknil ![]() ![]()
#2126 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() My dzisiaj troszkę zalatani, bo dużo spraw do załatwienia było, ale już po wszystkim i mieszkanie dla Mamy kupione ![]() Czyli najpóźniej w kwietniu będę ją już miała na miejscu ![]() Młody dzisiaj spał ładnie, obudził się dopiero o 7, więc nawet jestem wyspana. Teściówka z nim siedziała i zrobił jej taką kupkę, że go całego musiała przebrać ![]() Co do poprzednich stron to, dzieciaczki piękne jak zwykle, a zdjęcie Sandruni zerkającej na hipcia mnie normalnie rozwaliło ![]() ![]() Filipek śliczny, na ostatnim zdjęciu ma super minkę ![]() Madziu dla Grzesia ![]() ![]() Dla Andre też ![]() ![]() Co to ja jeszcze ... Aha, Guciu ![]() A co to będziesz mieszać? ![]() Młody w sobotę wyrzucił z łóżeczka grzechotkę,a następnie smoczka ![]() Jeszcze za wcześnie, na intencjonalne wyrzucanie rzeczy, więc pewnie udało mu się przypadkiem, ale jaki musiał wziąć zamach ![]()
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Chyba mam pewne podejrzenie - maly od jakiegos czasu odstawia cyrk przy jedzieniu...tzn. je intensywnie przez pierwsze ok. 7 minut a potem placz, prezy sie itp. I jak go tak zostawiam to nie je wiecej a jak daje mleko z butelki to je! A w piersi jest jeszcze mleko. Co to znaczy?? Ze mu sie nie chce ssac bardziej z piersi? ![]() Cytat:
![]() No widzisz jak maly mobilizuje ![]() Eee tam sciemnia...moze farowke chce..? ![]() Cytat:
Zazdraszczam, aleeeee....moja mama tez sie do nas szykuje! Chce sprzedac hotel i kupic domek zaraz pod naszym ![]() ![]() No prosze co to za szalenstwa lozeczkowe, ze az smoczki i grzechotki lataja ![]() Moj pojadl (po walce...) i teraz daje czadu w lozeczku...ma nowa zawieszke - taki domek u roznymi elementami - i koffffa ja baardzo... ![]() Brombi a moze ty masz jakis pomysl na tego mojego malego rebelianta? ![]()
![]() |
#2128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do twojego Filipka ma słabośc jak sie patrzy tymi wielkimi blue oczami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
my juz po badaniu, Olka była baaaaardzo dzielna!! troszkę płakała i szybko sie uspokoiła, w kocu to już duża dziewczyna
![]() Ależ wam dziewczyny zazdraszczam prezentów ![]() Olka dziękuje za życzenia ![]() ![]() a oto ja dziś Olka gada z papugą: |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z Filipa to chyba siłacz będzie, albo demonek wcielony i będzie wszystko rozrzucał mamusi ![]() super ![]() A tu moja niunia przytula się do kangurka ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-15 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.