|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
O rety bosiak, w tamtej firmie faktycznie ładnie sobie w kulki lecieli
![]() Mam nadzieję, że w tej starej firmie jakoś Ci się ułoży ![]()
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie podobało mi się np. na targach jak byliśmy na imprezie, że przez ponad godzinę ten jeden szef suszył mi głowę, żebym piła alkohol. Nie miałam ochoty i mówiłam, że nie. Ale tysięczny raz to "nie" mówiłam już z pewnego rodzaju frustracją. No ale w każdym razie szkoda. Firma rzeczwiście się rozwija, ma spore perspektywy, teraz właśnie dostaną spory zastrzyk finansowy od firmy z niemiec (której będą spółką córką). Może im odbiło od kasy? Nie wiem. Ale wiem, że dla pieniędzy nie będę siedzieć tam, gdzie mi się nie podoba, jeżeli wcale nie muszę. A jak narazie nie muszę. Ale i tak mi trochę szkoda.. znów muszę się liczyć z groszem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Przyjaciółka KWC
|
Nie, w studiu słynnej Małgorzaty na Kurdwanowie (kilka minut na nóżkach od TŻa
![]()
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. jestem taką osobą, dla której ważniejsza jest atmosfera w pracy niż zarobki. Nawet dla wielkiej kasy nie byłabym w stanie pracować w miejscu, gdzie współpracownicy są do siebie wrogo nastawieni a szefostwo nie traktuje pracowników jak ludzi. Moja psychika by czegoś takiego nie wytrzymała ![]() A w przyszłym tygodniu będę umawiać dziewczyny chętne na staż na rozmowę. Dziwnie tak być po tej drugiej stronie. Kiedyś przyszłam do tej firmy za stażem, a teraz to ja będę rekrutować ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2010-02-17 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Nom
![]() Spłynęło trochę CV do nas (daliśmy ogłoszenie na jednej stronce, że szukamy stażysty) i do piątku będę musiała wybrać ze 3-4 osoby na rozmowę. Jak dziewczyny przyjdą to mam przeprowadzić wstępną rozmowę, zrobić mały teścik z obsługi Office, sprawdzić jak sobie dana osoba poradzi z załatwieniem czegoś przez telefon i potem jeszcze będzie rozmowa z panią dyrektor. Ja akurat jak trafiłam tam na staż nie przechodziłam przez to, bo nie było wtedy innych chętnych, ale koleżanka, która do końca miesiąca jeszcze ze mną pracuje już miała taki "test" na wstępie. Z tego co wiem teraz coraz częściej firmy szukające stażystów robią taką wstępną selekcję.
#4417 | |||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To prawda, że można klikać w czyjś link codziennie? ![]() bossy, również uważam, że dobrze zrobiłaś. ![]() Padam z nóg, kolejny dzień spędzony w całości w szkole. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
emuś kliknęłam
![]() Idę sobie zrobić coś do zjedzenia na kolację, bom głodna strasznie. Na obiad miałam pierogi ze serem, ale nie pojadłam za bardzo ![]()
#4419 |
Zakorzenienie
|
Jeśli możecie to proszę kliknijcie u mnie również
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Bossy, ja także uważam, że dobrze postąpiłaś
![]() Isa, ciekawe doświadczenie Cię spotka ![]() Cytat:
a nie każdy dokładnie wie, "co autor miał na myśli" ![]()
![]() |
#4421 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A porządek w próbkach zaraz chyba zrobię, bo ostatnio jak się miałam za to wziąć cosik mi nie wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A najazd na lumpki chyba jednak przesuniemy bliżej wiosny, bo nie wiem czy wydolę na dłuższą wycieczkę w marcu. Trza wydać kasę i na kolanko i na zęby, bo już dziś widzę, że i wizyta u dentysty będzie nieunikniona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
|
Tego to akurat nie wie nikt, poza autorem i osobami, którym się zwierzył.
![]()
![]() |
#4423 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Widzę, że sporo napisałyście od wczoraj, lecę poczytać.
![]() Padam na twarz po dzisiejszym dniu, teraz pora na relaks. |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Rzyrafko, gratuluję. ![]() Też dołączyłam do akcji i poproszę o kliki. ![]()
![]() |
#4425 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Przeszukałam forum i KWC ale nie mogę znaleźć, więc do Was zwracam się z pytaniem... ![]() czy używałyście maseczek algowych peel-off (hydroplastycznych) Proszek łączy się z wodą i nakłada na twarz, a po 20-30 minutach ściąga się w całości. Dostępne są na allegro, 30 gram za ok 12zl + koszty wysyłki (w załączniku zdjęcie z aukcji, nie wiem, czy mogę podać link, wolę nie ryzykować, nie chcę nic reklamować ![]() Jeżeli używałyście, to możecie mi powiedzieć, jak wrażenia? Warto kupić? ![]()
#4426 | ||||||
Zakorzenienie
|
Na wątku z katalogami Avonu chyb aktoś miał linki w podpisie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Popieram, dla mnie absurdem jest stawianie ocen za interpretację- powinien się liczyć użyty język, słownictwo użyta gramatyka w wypowiedzi i ogólna spójność wygłaszanego poglądu. A klucze maturalne to są chyba tylko po to żeby wyrównać poziom między mądrzejszymi i głupszymi nauczycielami a nie uczniami ![]() Tylko się nie przemęczaj za bardzo, dbaj o siebie żeby Cię jakies nowe choróbsko nei dopadło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To był ten mail którego kiedyś Ci wysłałam i nie doszedł ![]() ![]() ![]() Kurczę tak chciałam być dzisiaj święta i nawet wyciągnęłam TŻ na mszę z sypaniem popiołem- tylko w jednym kościele nie było otej godzinie co nam się zdawało, do drugiego byśmy się sporo spóźnili więc wyladowaliśmy u Przyjaciela na piwie, a po drodze jeszcze dorwałam 3 nowe Milki i sernikowy baton Wawelu i się teraz ślinie od nich - a tak ładnie mi szło trzymanie postu ![]()
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Ale się dzis najadłam krówek ciągnących jak głupia! Co do interpretacji, mogę się wypowiedzieć odnośnie tekstów. Prawda jest taka, że większość tekstów nie można rozumieć jak się komu podoba. Co do wierszy np. to trzeba trochę większej wiedzy, żeby go jednoznacznie zinterpretować(no może nie do końca, ale na tyle na ile się da) a takiej wiedzy nie mają uczniowie w szkołach. Tu wymaga się, zeby po jednokrotnym przeczytaniu uczeń wiedział o czym jest, a to nie jest takie proste, trzeba znać biografie autorów, kierunki filozoficzne czasów w których powstał wiersz, a także o sensie może zadecydować rozkład akcentów, zestrojów, stóp itp itd. Zaburzenie akcentu nawet na jednym slowie nie jest przypadkowe, a celowe i czasem nawet to przesądza o interpretacji. Ale tego w szkołach sie nie robi, a uczniowie dopowiadają sobie to, co im się wydaje słuszne, ale to nie jest interpretacja ale nadinterpretacja, stąd takie zamieszanie z tymi kluczami do testów itp i pretensje, ze każdy może inaczej rozumieć. Otóż jeżeli zna dogłębnie wiersz to nie może. Ale nie jest to regułą, bo np. utwory awangardowe (od pocz.XX wieku) nie mają jednoznacznej interpretacji, mają czasem po kilka i mozna je rozumieć na kilka sposobów, autor bawi się często z czytelnikiem i zmusza do snucia różnych teorii i do dumania ![]()
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-02-17 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem cyz pisałam- miniaturka rossmannowa szamponu Head&Shoulders wywołała mi łupież ![]()
![]() |
#4429 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Nie będę pisać, że się tym stresuję, bo to pewnie wiecie już dobrze ![]() Dobrze, że ostateczna decyzja będzie należała do szefowej, bo ja nie potrafię tak po jednej krótkiej rozmowie ocenić czy się ktoś nadaje czy nie ![]() Czasem ktoś może na rozmowie wypaść super a potem się okaże, że nie radzi sobie z najprostszymi zadaniami. No, ale mam nadzieję, że uda się znaleźć odpowiednią osobę (i że urząd pracy szybko przyzna kasę na ten staż), bo sama w tej firmie kipnę ![]() Cytat:
![]() A ja sobie kupiłam dziś do pracy solone chipsy Lays te nowe, wypiekane w piecu. Wzięłam najmniejszą paczuszkę, bo nie chcę się obżerać takimi śmieciami, a one tak kusiły... ![]() Wyczaiłam jeszcze w sklepie, gdzie rano robię zakupy całą półkę z kosmetykami i mają tam niezłe zbiory Ziaji ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() --- Bossy, też uważam że frajda z pracy jest ważniejsza - o ile nie ma się trójki dzieci, mieszkania w kredycie, psa, małpki, kanarka i jeszcze męża nygusa np ![]() Rzyrafka, Isa, bo nie można szamponów p-łupieżowych używać na zdrową skórę głowy ![]() Luskap, jesteś filologiem? --- Koszmarnie mnie boli głowa od rana. A taki ładny dzień, słońce świeci... Pewnie to kwestia ciśnienia, bo skoro i pogoda się zmienia ![]() Śliczna kasetka ArtDeco. Szkoda, że nie lubię ich cieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeszcze nie, jestem na IV roku ![]() A kasetka piękna ![]() ![]() ![]() Tak dumam nad tymi nacre des mers, bo nie mogę sobie ich wydarować. zastanawiam się czy kupić je czy jednak beige chic(rzyrafko, nauczyłam się pisać bez 'k') Dziewczyny które mają, które byście wybrały z tych dwóch? Które dają efekt twarzy jak z photoshopa? dziś takie sloneczko, zmykam do babć ![]()
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-02-18 o 08:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny ![]() Tyle, że nie skorzystałam z bezpiecznej opcji a wybrałam "coś nowego". No ale.. no risk no fun ![]() ![]() Będzie dobrze. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A innym razem po trzykrotnym przeczytaniu Quo vadis udowodniła mi że nie czytałam tego w ogóle. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zależy od człowieka, uczniowie nie czytają sterty opracowań jak idą na lekcję, to skąd mają wiedzieć o niektórych rzeczach. Wypadałoby o wszystkich powiedzieć, a potem pytać o interpretację, powinna naprowadzić na właściwe tory a potem spodziewać się odpowiedzi. z reszta moja promotorka mówiła, ze często polonistki są starymi samotnymi pannami, które nie mają co robić bo nie mają rodziny i ciekawszych zajęć i tak się wyżywają na dzieciach. A przecież są ciekawsze rzeczy do robienia z mężem niz sprawdzanie n-tego dyktanda ![]()
![]() |
#4435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Co do interpretacji i utartych, schematycznych opinii w stylu: „Adam Mickiewicz wielkim poetą był”.
Moja polonistka w LO wkurzyła się strasznie, bo prawie nikt nie przeczytał trylogii. Poleciały pały od góry do dołu dziennika. „Za karę” na następną lekcję (czyli chyba za 2 czy 3 dni) trzeba było napisać recenzje. Teraz ja się z koleji wkurzyłam – co prawda dostalam słusznie jedynkę, bo przeczytałam zaledwie kilka stron pierwszej części i się poddałam(nie pamiętam tytułu ![]() ![]()
#4437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Luskap, z szamponami p-ł jest tak, że powinniśmy traktować je jak lekarstwo - a tego samego leku nie stosuje się i leczniczo zapobiegawczo. Siarka czy kwas salicylowy, czy inny składnik aktywny w drogeryjnych szamponach działa bardziej na efekt niż przyczynę (kwas złuszcza, siarka zapobiega łojotokowi). Zapobiegać nie ma co - trza po prostu dbać o skórę głowy i włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
No właśnie o to chodziło
![]() ![]()
#4439 |
|
Widziałyście tę nową kolekcję Sephory?
![]() Dziewczyny, które biorą udział w konkursie Vichy - dołączcie do klubu klikaczek, zwiększycie swoje szanse. ![]()
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kocham balsam Dermedic. Bardzo szybko ukoił moją mega wysuszoną skórę, a teraz przy 3 tygodniu stosowania jest po prostu cudowna. Cudnie nawilżona, gładziutka normalnie po tyłku się zbyt często przez to macam ![]() Postanowiłam też zacząć ponownie kurację wiesiołkiem. Cera mi wariuje, włosy lekko się wysuszyły, znów mam jakieś wahania nastroju i bolesne okresy. Kupiłam od razu 3 opakowania na miesięczną kurację, i mam zamiar stosować długo. Lepiej takiego wiesiołka niż kilka innych specyfików. Kupiłam dziś też turbo slim drink. Miałam już go kiedyś, wersję dla facetów też miałam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.