|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
A to nnkt to nienasycone kwasy tłuszczowe, dobrze kojarzę? W takim razie, pora zacząć wcinać orzechy. : )
|
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanie
p.s. nie poszczę dzisiaj ![]() p.s. Bardzo proszę o komentarze |
|
|
|
#3843 |
|
Mamusia Luty 2016
|
A ja dzisiaj pościłam - taka tradycja w domu, ze nie ma dzis obiadu itp.
![]() 1. baton muesli sante, maślanka jagodowa 2. 100 g suszonych jabłek, 60 g bananow suszonych (chyba z karmelem, shit nie powinnam dzisiaj), 4 suszone morele ![]() 3. Trzy i pól kromek z pastą makrelową - najwiekszy dzisiaj posilek. 4. Zjem jeszcze napewno jakies 200 kcal dzisiaj by metabolizm nie zwolnil. Bardzo prosze o ocenke! I uwzglednienie ze dzis post
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Konstruktywna krytyka? Piwo pite prawie codziennie i najczęściej sztuk kilka jak w Twoim przypadku,czyli w NADMIARZE!, na przemian z szampanem i winem jest NIEZDROWE i już niedługo zrujnuje Ci wątrobe. Poza tym dajesz zły przykład. Nikt nie będzie chwalił Twojego jadło, skoro nadużywasz alkoholu, bo ktoś może zacząć brać przykład z Twojego pożal się Boże nawyku.
|
|
|
#3845 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]()
|
|
#3846 |
|
Rozeznanie
|
No to teraz ja i moje coś, co ma być P.
Posiłków dziś mniej, bo po ostatkach obudziłam się o 12, a zalegałam w łóżku do 15 ;p Śn. grahamka z masłem, pół z żółtym serem, pomidorem i cebulą, pół z serkiem wiejskim i powidłami śliwkowymi; herbata z cytryną, magnez rozpuszczony w wodzie, kilka biszkoptów, 2 mandarynki Ob: 3 wielkie ! śledziowe rollmopsy w occie (w środku z ogórkiem kiszonym i marchewką), kilka ziemniaków z solą i roztopionym masłem, ogórki kiszone D: znów kilka biszkoptów, tym razem maczanych w miodzie jakieś 40 min spaceru w śniegu po kolana. Pod: 2 kromki razowca z masłem, jedna z żółtym serem, jajkiem na twardo i ketchupem, druga z pomidorem, resztą jajka, cebulą i szczypiorkiem Kol: serek wiejski z pomidorem i orzechami włoskimi, kromka razowca z masłem i porcja sałatki jarzynowej z majonezem; herbata + ok 2l wody i jeszcze pochrupię pewnie marchewkę, o ile nie pójdę zaraz spać. obleci? bo jak tak patrzę, to chyba nieciekawie to wygląda. na pewno dałam plamę z nnkt, ale jakoś nie po drodze mi było dziś z orzechami
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
ale...ja nie proszę o ocenę wypijanego przeze mnie wina w tygodniu
nie o to chodzi,żeby ktos brał ze mnie przykład,prosiłam tylko o ocenkę DZISIEJSZEGO jadła.. |
|
|
|
#3848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MAŁO. ale niech się inne dziewczyny wypowiedzą. |
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest jak należy; owoce, warzywa, orzechy-nnkt .
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
Postne U :
Sn: grahamka z serkiem topionym szczypiorkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem (280) 2sn: dwie kromki razowca z almette smietankowym i szczypiorkiem , 2 mandarynki (300) O: smietana duza 18 % z cebulka pieprzem i sola 350g , cala miska ziemniakow (800) P: 2 jabluszka , pomaranczka (300) K: serek wiejski 200 g , 4 wafle ryzowe ze slonecznikiem (300) 2000
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czaje, jak ty to liczysz, że ci wychodzi za 2 jabłka i pomarańczę 300kcal?
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zamiast walić głową w ścianę, rusz mózgiem i coś zmień. Bo w kólko kabanosy, plastry sera,pałki kurczaka smażone na oleju i makrela. Skoro negatywne komentarze,sugestie dziewczyn,które na tym się znają nie docierają do Ciebie, to może alkohol Ci trzeźwe myślenie zaburzył? I nie chrzań o winie w tygodniu, bo jak się uprę, to powklejam tu jadłospisy Twoje i zrobimy masowy liczenie ile to tych piwek ostatnio wpadło. Poza tym, nie wiem gdzie pracujesz,że w ciągu dnia możesz pozwolić sobie na tyle %. Amen
![]() Edytowane przez malenka17 Czas edycji: 2010-02-17 o 20:50 Powód: dubel |
|
|
|
|
#3854 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale tragedii nie ma![]() Cytat:
i uwzględniam inne sprawy![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
|
|
#3855 |
|
Rozeznanie
|
Py
1. placek owsiany z jaja (duze, myslalam ze 2-zoltkowe ale nie), 4 lyzek granoli, lyzki maki, 100g wiesniaka, usmazony na masle z truskawkami, cukrem, orzechami / kawa z mlekiem, cukrem i cappuccino 2. zapiekanka z grzybami, serem, pomidorem, ogorkiem, majonezem, ketchupem z 1/4 bagietki (kupowana), sok marchewkowy 3. 2 krokiety kapusta, zasmazane buraczki czerwone, ketchup, pol czeolady z bakaliami 4. budyn z orzechami, wisniami z kompotu, wafel ryzowy z nutella 5. pol puchy tunczyka, 100g twarogu, 2 kromki chleba z maslem ogorkiem, jablko, ciastko zbozowe |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: grahamka z masłem i zielonym ogórkiem, kostka gorzkiej czekolady Obiad: głęboki talerz makaronu z sosem chińskim z warzywami posypany garścią żółtego sera Podwieczorek: serek homogenizowany stacciatella (140g), mały banan, wafel ryżowy wieloziarnisty 40 minut spaceru 10 minut biegu 10 minut skakanki Kolacja: 1 śledź w suszonych pomidorach, 1 wafel wieloziarnisty z ogórkiem konserwowym i cebulą
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Moje RRrrrrr
ŚnI- owsianka( suszone śliwki, żurawina, orzechy) , pomarańcza ŚnII- grahamka z sałatą, polędwicą z indyka, papryką, O- 3 naleśniki : dwa z pieczonym jabłkiem na teflonie, jeden z twarogiem P- jogurt naturalny 2,5%, garść orzechów, pół ogórka zielonego. K- serek wiejski, pół pomidora. baaardzo proszę o ocenę !!
|
#3858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
viline1988 - dziękuję !
owsianka ze szklanki mleka, 5 łyżek płatków i łyżka otrębów. a grachamka duża
|
#3860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tym bardziej, że był post-dałaś świetnie radę jedyne "ale" jakie mogę mieć to brak świeżcz owoców ale poza tym moim zdaniem super
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
moje dzsiejsze U/P ( a juz sama nie wiem co;(
pt.,, złamany nos na schodach"....;/ I 8;00) jogo naturalny duuzy z 4 garsciami błonnika+ 4 łychy musli z almy+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi+ duuuze jabłko+ herbata zielonaII: ( 11;30): bułka razowa posmarowana serkiem z piątnicy ze szczypiorkiem z pomidor+ jabłko+ kawa z duza iloscia mleka skondensowanego III: ( 15:30) piers z kurczaka na oliwie z oliwek+ surówka ( pekin., pomidor, kukurydza, ogórek, sos czosnkowy) cos ala ,, wkładka" do domowego kebaba IV( 17:30): serek activia truskawkowa z pestkami dyni+ jabłko+ kiwi+ kawa z mlekiem lub cappucino szarlotkowe v( 19:30) wiesniak ze szczypiorkiem z wkrojona połówka pomidora+ pestki dyni+ orzechy nerkowca+ pestki słonecznika+ 2 kromy razowego z masłem i poledwica sopocka po:?????? jabłko/ cappucino/ lub ze 2 mandarynki prosze o ocenke prześlicznie... :pr osi:![]() ( aaa nos booooliiii jak cho....;(
|
|
|
|
#3863 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam nie widzę różnicy w twoim jadłospisie-ciągle to samo Bez obrazy, ale kojarzysz mi się tylko z kabanosami, makrelami i piwami.... Cytat:
ta jak zwykle zawyża kalorie aż gały człowiekowi na wierzch wychodzą Cytat:
![]() A tak wogóle to masz prześliczną buźkę i naprawdę bardzoo sympatyczny i miły wyraz twarzy
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
R... ale jakieś takie kiepskie, i nie potrzebne dodatki mi wyszły...
ś: 2 parówki zawijane w tortillę pełnoziarnistą, łyżeczka majonezu, pół papryki czerwonej, zielona herbata, kubek budyniu czekoladowego, banan - (liczyłam kalorie z podanych inf na opakowaniach) - ok. 550-600kcal 30 minut ćwiczeń rozciągających 2ś: bułka pełnoziarnista z dynią i słonecznikiem, z serkiem homo naturalnym, papryka, siemie lniane, jajko na twardo - ok. 200kcal p: garść orzechów o: 100g mięsa mielonego smażonego na teflonie, 100g ryżu brązowego, 150g warzyw na patelnię (potraktowałabym to jak przedtreningowy - ale nie wiem czy w takim wypadku mogę zjeść warzywa?) -ok 450-500kcal 30 minut ćwiczeń potreningowy: ryż + tuńczyk - ok 150kcal k: 2 jajka sadzone + warzywka - ok 120kcal Może ktoś ocenić? Z góry dziękuję
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
Nasze U
![]() przed sniadanie; jablko przyprawione na patelni z cynamonem + suszone daktyle. 2 kulki ferrero rondoir [zalujemy ze kupilysmy to malutkie opakowanie bo jest przeeeeepyszne! O niebo lepsze od zwyklego ferrero-nasza nowa milosc ] śniadanie; 4 kromki chleba ; - z maslem rozechowym i miodem. - z kremem czekoladowym - z sosem czosnkowym, serem bezpodp. i pomidorem. - z maslem, serem bezpodp., salata, pomidorem i ketchupem + jajecznica z 2 jaj na maselku ze szczypiorem ![]() II śniadanie; jogurt naturalny ze szklanką Zdrowego Błonnika i pół szklanki nesquik + suszone owoce; daktyle, rodzyny, orzechy, itp. + banan kakao z cynamonem. po; pasek mlecznej czeko. obiad; pieczone ziemniaki [talerz] z gulaszem warzywnym, + kotlety z brokuł i tofu [3 sztuki] + góra surówki z kiszonej kapusty. podwieczorek [pizzeria] salatka grecka z pieczywem tostowym [2-3 kromki?] + gorąca, przepyszna czekolada z bitą śmietaną ![]() + szklanka soku bananowego. kolacja; serek wiejski z masą świerzych warzyw [ogorek, papryka, pomidory, pieczary, itp] + bulka razowa z maselkiem, pomidorem, plastrem szynki sojowej i camembertem. po; jablko z patelnii z cynamonem + parę daktylii.
|
|
#3866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kika - dzięki |
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Szukam i szukam ale chyba u Was coś ciekawego znajdę.
Mam problemy z żołądkiem, nie mogę jeść tłustych, smażonych rzeczy (zgaga . Mój problem polega też na tym, że szybko jem (normalnie łykam jedzonko) a potem męczy mnie żołądek. Wada- jem rzadko a dużo Od dzisiaj zmiana ! Czy to bedzie dobre?: 6:00 musli z mlekiem (powolutku jak krówka trawke) 9:00 pół bułki i gotowy ryż na mleku z truskawkami (połowę) 11:00 reszta bułki i ryżu (zjem troche i czuję ze jestem pełna wcześniej wpychałam w siebie do ostatniego okruszka a potem niedobrze Później już nie wiem, w pracy mam jeszcze banana i napój Leon (marchewka malina jabłko). Po pracy pewnie pomidorowa (około 16:00) 18:00 musli. Teraz poważnie: podejrzewam u siebie refluks żołądka. Do lekarza pewnie się kiedys udam, ale najpierw chcę zacząć od zdrowego odżywiania (oczywiście posiłki jak i sam sposób jedzenia) chcę wprowadzić siemie lniane (podobno dobre na problemy żołądkowe i przewodu pokarmowego) Mam nadzieję ze dobrze trafiłam i nikt mnie tutaj nie wysmieje
|
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
dysk-dzieki wielkie!
|
|
#3869 |
|
Raczkowanie
|
Narciarskie, grzeszne U prosto z Włoch:
Śniadanie: Świeża, chrupiąca bułka: pół z masłem i dżemem morelowym, pół z masłem i jajem na twardo; kawałek ciasta drożdżowego z grubą warstwą miodu, kawa z mlekiem. Nartyyyyy II śniadanie: Ciemna bułka z ziarenkami z masłem, wędliną i sałatą, pasek czekolady Rittersport białej z migdałami, grzane wino. Nartyyyy III śniadanie: Zupa minestrone (z cukinią, fasolą, groszkiem, marchewką, czymś tam jeszcze i ryżem) Espresso, szklanka soku pomarańczowego. Nartyyyy Obiadokolacja: Makaron penne z jakimś sosem pomidorowym i mozarellą, chyba jagnięcina duszona z pieczarkami, sałata skropiona oliwą z oliwek i octem balsamicznym, fasola; kieliszek wina czerwonego, kawałek rolady lodowej. Te kolacje są zabójcze i pewnie po powrocie nie wcisnę się w żaden ciuch ![]() Ale cóż, wakacje to wakacje ![]() Proszę o ocenę
|
|
|
|
#3870 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Jakiś czas temu (chyba pół roku) schudłam dzieki wam 4 kg
Teraz potrzebuję jeszcze troszkę zrzucić (idę do szpitala i mam być "filigranowa"- jak powiedział lekarz)Mój jadłospis na dziś (może ktoś fachowym okiem oceni) ![]() 1 śn. placek z płatków owsianych (płatki owsiane(2 łyżki) zalewam wodą na kilka godzin, potem dodaję jajko, przyprawy i smażę), 1 plasterek żółtego sera, łyżka sałatki z tuńczyka (tuńczyk, groszek, kukurydza i troszkę majonezu) 2 śn. 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem białym i papryką 3. jogurt naturalny activia z siemieniem lnianym, pestkami słonecznika i orzeszkami ziemnymi 4. zupa jarzynowa 5. jajecznica bez tłuszczu z cebulką Do tego piję herbatę zieloną i wodę mineralną. i Jak? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

tyle, że baardzo niewiele nnkt - może pomyśl o orzechach? na drugie śniadanie albo podwieczorek
W takim razie, pora zacząć wcinać orzechy. : )

, do tego parówka na zimno

8;00) jogo naturalny duuzy z 4 garsciami błonnika+ 4 łychy musli z almy+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi+ duuuze jabłko+ herbata zielona
. Mój problem polega też na tym, że szybko jem (normalnie łykam jedzonko) a potem męczy mnie żołądek. Wada- jem rzadko a dużo