Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 17:03   #2401
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

ale z Was chwalipięty! Ja też się pochwalę... na walentynki dostałam sukienkę, ale w prezencie ślubnym w lipcu dostałam sportowego opla astre gtc czarnego z czarnymi skórami ślicznusi jest

MY myślimy o wakacjach w okolicach czerwca, chyba do tej pory już Blanka będzie siedziała, prawda? Bo nie chce zabierać na wyjazd gondoli.. I tak właśnie planowałam Minorkę (siostra Majorki), podobno spokojnie i bardzo ładnie tam jest.. A jak nie to Kanary lub jakaś grecka wyspa, może z Katariną na Kretę się wybiorę hehe, jaką macie ofertę? Myślałam żeby zrobić teraz rezerwację, ale chyba jednak lasty są tańsze...

Kupiliśmy dziś Blance zabaweczkę, cymbałki z FP, mały wybór mieli, a byliśmy w największym sklepie dla dzieci w Łodzi.. Trzeba jednak z all zamawiać, ceny też na pewno o niebo lepsze. Napisze później jak się małej podobają.
Link:
http://www.allegro.pl/item925051174_...ainforest.html
Noooo, to ja odciągam mleczko i na 19 lecę na jogę, po tej w zeszłym tygodniu miałam caly dzień zakwasy

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-02-17 o 17:05
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:06   #2402
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
co do karmienia to ja duzo Malutka przystawialam od poczatku no i w ciazy juz ze mnie cieklo, ale nie wiem czy to ma znaczenie
Ja tylko raz podalam mleko modyfikowane. Drugiej nocy jak jeszcze z Tz nie wiedzielismy czy Malutka sie najada i czemu placze.
Ja sie ciesze, ze karmie piersi o dzieki temu zaoszczedzamy

a ile Wam tak srednio idzie na mleko w ciagu tygodnia?
Ja od poczatku daje nan1 i kiedys to mi na 2 tyg starczało jak mialam wiecej swojego mkela teraz jedno opakowanie 350gr wystarcza na 3-4 dni

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:08   #2403
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
...

Jaka sliczna malutka! Jaka modelka w sukienusi

...

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
...

Śliczna laleczka

...
Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Kareninko moje dziecko jest podobno (wg pediatry) bardzo silne, ona sama już leżąć od dawna podnosi sie do siadania, ale czesto jej nie sadzamy Zdaję sobie sprawę z tego, ze to za wczesnie Jak lezy i złapiesz ją za rece to sama się odnosi, już bardzo wysoko! Bianka ma bardzo sztywny kregosłup, głowę trzyma tak, ze wszyscy są w szoku.

Pietrusia dziękuję, uwielbiam jak ona gada!!!

Aaaaa widziaam Wasze Skarby, wszystkie są BOSKIE!!!!!kla ski:
i brawa dla małej siłaczki i gadułki...
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
...
pieknosci

Cytat:
Hmm - taka bez pałączków?
Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
...
Mamy wyniki moczu Mateuszka i wszystko jest w porzadku wiec ten jego stan podgoraczkowy to chyba taka trzydniowka,lekarka tez mi o tym mowila ze to takie cos moze byc

...
Całe szczęście, że to nic poważnego
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Byliśmy na spacerku, ale już mam dość tej zimy

Dzieciaczki słodkie
Sandrunia tak słodko śpi, a Tomuś rozbrajający jak zwykle
Madzia jak modelka w tej sukienusi , a te pantofelki to mnie rozwaliły normalnie
Katarina, Twoja niunia słodka, widać że córusia Tatusia
Filuś tez tak mamusi opowiada

...

Cytat:
Ja planuje przez 5 miesiecy conajmniej a najlepiej te pół roku tylko pierś...

a czemu sie tak spieszycie z tym rozszerzaniem diety?
No właśnie - ja też zamierzam do 5 - 6 miesiąca karmić tylko piersią
Cytat:
Zeberko co do tych baterii, to wcale tak te zabawki ich nie żrą.
Ja mam karuzelkę z TinyLove od listopada, dziennie to ze dwie godziny się kręci i gra , a baterie wciąż te same. To samo z owcą, już ponad miesiąc ciągnie na dwóch paluszkach
Nasza karuzelka z Fisher Price'a żre jak szalona - 4 takie wielkie baterie
naprawdę krótko trzymają

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-02-17 o 17:11
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:29   #2404
kachula27
Zakorzenienie

A cóż tutaj tak ucichło????

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 18:34   #2405
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ten konik jest super, a mata dość ciekawa

Tak planujecie już wakacje... my zostaniemy w tym roku w domu i kto wie, czy nie będziemy się wtedy przeprowadzać, a dopiero w grudniu polecimy do Chile.

Coś tz nie może sobie dziś z Sandrą poradzić

A wracając do sprawy domu, to ten, który ostatio oglądaliśmy jednak odpadł, bo wymagał zbyt dużego dodatkowego nakładu pracy i finansów, ale szukamy dalej

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-17 o 18:41
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:38   #2406
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
ale z Was chwalipięty! Ja też się pochwalę... na walentynki dostałam sukienkę, ale w prezencie ślubnym w lipcu dostałam sportowego opla astre gtc czarnego z czarnymi skórami ślicznusi jest

MY myślimy o wakacjach w okolicach czerwca, chyba do tej pory już Blanka będzie siedziała, prawda? Bo nie chce zabierać na wyjazd gondoli.. I tak właśnie planowałam Minorkę (siostra Majorki), podobno spokojnie i bardzo ładnie tam jest.. A jak nie to Kanary lub jakaś grecka wyspa, może z Katariną na Kretę się wybiorę hehe, jaką macie ofertę? Myślałam żeby zrobić teraz rezerwację, ale chyba jednak lasty są tańsze...

Kupiliśmy dziś Blance zabaweczkę, cymbałki z FP, mały wybór mieli, a byliśmy w największym sklepie dla dzieci w Łodzi.. Trzeba jednak z all zamawiać, ceny też na pewno o niebo lepsze. Napisze później jak się małej podobają.
Link:
http://www.allegro.pl/item925051174_...ainforest.html
Noooo, to ja odciągam mleczko i na 19 lecę na jogę, po tej w zeszłym tygodniu miałam caly dzień zakwasy
Przesyłam Ci link do oferty z której my skorzystalismy, wylot mamy 02 czerwca z Wrocławia
http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/...&tripBoardDb=9

Fajnie by było jechac wiekszą ekipą!!! Może jeszcze ktoras z Was sie przyłączy???: jupi:
Byłoby wizazowe spotkanie na wakacjach:ehe m:
Stary 2010-02-17, 18:49   #2407
brombusia
Zakorzenienie

Gucia ja bym wolała kupować dom, niż jechać na wakacje

Młody już śpi, a my właśnie zastanawiamy się, gdzie by tu pojechać nad te polskie morze, bo już trza by było coś zarezerwować
Tak sobie myślę, jakaś mała, spokojna miejscowość, żeby na plaży nie było tłumów, ale niedaleko jakiejś większej, jak nam się zachce "rozrywek".

Katarina, fajny hotel
A Agios Nikolaos to piękne miasto, będziesz miała kawałek do Zaharii, ale na Krecie w sumie wszędzie blisko i są autostrady

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:54   #2408
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Gratulacje!!!
Pietrusiu a widze ze Twoja mala ma na czółku takiego naczyniaka plaskiego jak mój Mateusz,powiedz mi co Ci lekarze mowili na ten temat bo mi powiedziala zeby sie nie martwic i ze do 6 roku zycia powinien sie wchłonąc samoistnie
Mi lekarze powiedzieli dokladnie to samo, u mojej kolezanki niunia tez takie miala i faktycznie do 6 miesiaca zaniklo. wiec nie ma sie co martwic

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:05   #2409
brombusia
Zakorzenienie

Źle ze mną, zamiast zaglądać ośrodki wypoczynkowe to oglądam, jakich zamków krzyżackich jeszcze nie widziałam
Filuś będzie miał przekichane z takimi rodzicami, w każde wakacje będzie musiał biedaczek dużo zwiedzać
A w tym roku planuję go zabrać na turniej rycerski

Ale mi się wakacyjnie zrobiło, ja już chcę wiosnę

Stary 2010-02-17, 19:15   #2410
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Młody już śpi, a my właśnie zastanawiamy się, gdzie by tu pojechać nad te polskie morze, bo już trza by było coś zarezerwować
Tak sobie myślę, jakaś mała, spokojna miejscowość, żeby na plaży nie było tłumów, ale niedaleko jakiejś większej, jak nam się zachce "rozrywek".

Katarina, fajny hotel
A Agios Nikolaos to piękne miasto, będziesz miała kawałek do Zaharii, ale na Krecie w sumie wszędzie blisko i są autostrady
Ja tez wolala bym dom no wiadomo...:brzyd al:

Brombi to szukaj szukaj ja pojade pewnie gdzies w okolice Miedzyzdroi

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mi lekarze powiedzieli dokladnie to samo, u mojej kolezanki niunia tez takie miala i faktycznie do 6 miesiaca zaniklo. wiec nie ma sie co martwic
A ja jak rodzilam to na sali bylam z jedna dziewczyna co miala cc zaraz po mnie i sie smialysmy bo i moj maly i jej mala urodzili sie z identycznymi naczyniaczkami bardzo podobne kształty i w tym samym miejscu na czółku

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 19:15   #2411
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo, ale na Chile mamy już pieniądze odłożone i tylko przesuwamy co chwilę wyjazd

Cytat:
Źle ze mną, zamiast zaglądać ośrodki wypoczynkowe to oglądam, jakich zamków krzyżackich jeszcze nie widziałam
Filuś będzie miał przekichane z takimi rodzicami, w każde wakacje będzie musiał biedaczek dużo zwiedzać

Ale mi się wakacyjnie zrobiło, ja już chcę wiosnę
ja pewnie tym razem w Santiago zaciągnę tzta do muzeum Ignacego Domeyki, bo wstyd, byłam już w Chile 2 razy, a jeszcze tam nie poszłam. A tak w ogóle, to uważam za wielką szkodę, że w Chile niewiele ludzi wie jakiego pochodzenia był ów pan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 19:15   #2412
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Jak będziesz wklejać więcej zabawek to mój tżt przestanie Cię lubić Bo ja mu ciągle mówie że Kamila wkleja zabawki i potem je kupuje. A potem tżt ciągle się wydziera że mały ma pełno zabawek i ja ciągle kupuje nowe A to wszystko przez te Twoje linki

Aleeeeeee TY mnie bedziesz lubila No i moze Wiki tez

Ja i tak wklejam tylko moze z 1/4 tego, co kupuje...

Cytat:

Dziekuje Kareninko chyba sie skusze i zaraz zamowie

Karenina Ty uciekaj juz z tego all bo Twoj maly to bedzie za jakis czas mial cały pokoj tych zabawek a tz nie nadazy zarabiac na te zabaweczki:brzyd al:

Dobrze, ze babcia - moja mama mnie wspiera...

Super, ze wyniki sa ok, oby tylko szybko przeszlo

Cytat:
Wstręciucho, znowu kusisz

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Hmm - taka bez pałączków?

No cos tyyyyyyyyyy... taka za palakami to ja juz dawno mam Tiny Love Wyspe - maly szaleje na niej codziennie
Ta chcialam jako taki "kocyk" na podloge...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ten konik jest super, a mata dość ciekawa

Tak planujecie już wakacje... my zostaniemy w tym roku w domu i kto wie, czy nie będziemy się wtedy przeprowadzać, a dopiero w grudniu polecimy do Chile.
Zaraz zamawiam mate...

Cytat:

Tak sobie mysle, ze pod tym wzgledem moj maly bedzie miala fajnie - wakacje w Pl i w Portgalii i tak samo Swieta zawsze albo tu albo tam... Ja bym sie cieszyla jako dziecko

Hehehe....moj maly juz wykapany i spi...

A wiecie co - jak sie dzisiaj maly kapal to wsadzilam mu do wanienki dwie takie zabawki - czerwonego wieloryba i bialo-czarna rybke - z gumy i sobie tak plywaly kolo niego a on....je lapal i sie smial do nich i mowil "Guuuu..."

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-17 o 19:17
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:20   #2413
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, ze babcia - moja mama mnie wspiera...

Super, ze wyniki sa ok, oby tylko szybko przeszlo

No cos tyyyyyyyyyy... taka za palakami to ja juz dawno mam Tiny Love Wyspe - maly szaleje na niej codziennie
Ta chcialam jako taki "kocyk" na podloge...

Zaraz zamawiam mate...

Tak sobie mysle, ze pod tym wzgledem moj maly bedzie miala fajnie - wakacje w Pl i w Portgalii i tak samo Swieta zawsze albo tu albo tam... Ja bym sie cieszyla jako dziecko

Hehehe....moj maly juz wykapany i spi...

A wiecie co - jak sie dzisiaj maly kapal to wsadzilam mu do wanienki dwie takie zabawki - czerwonego wieloryba i bialo-czarna rybke - z gumy i sobie tak plywaly kolo niego a on....je lapal i sie smial do nich i mowil "Guuuu..."
No tak - komu ja doradzam Kupuj - świetna jest - hihi
klask i:Ale postępy
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:25   #2414
zebra666
Zakorzenienie

Umieram ... dzisiejszy dzień to była mordownia... zaraz wezme prysznic może odzyję... Piotruś żyć nie dał, ani obiadu zrobić, ani posprzątać... no masakra ciagle chciał byc z mamąDobrze, że po spacerze troche pospał, bo bym nawet nie odpoczęła sekundy... Oj jak ja bym chciała żeby on zechciał jeść w dzień co 3 godziny a nie co 2 i w nocy 2,3 pobudki na jedzenie plus to, że potem w nosie ma spanie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:27   #2415
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi to szukaj szukaj ja pojade pewnie gdzies w okolice Miedzyzdroi
A kiedy jedziesz?
Może się spotkamy ?

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
wiadomo, ale na Chile mamy już pieniądze odłożone i tylko przesuwamy co chwilę wyjazd

ja pewnie tym razem w Santiago zaciągnę tzta do muzeum Ignacego Domeyki, bo wstyd, byłam już w Chile 2 razy, a jeszcze tam nie poszłam. A tak w ogóle, to uważam za wielką szkodę, że w Chile niewiele ludzi wie jakiego pochodzenia był ów pan
Zazdroszczę takiej dalekiej podróży
A Domeyko generalnie w Polsce też nie jest super znany.

Cytat:

Fajnie będzie miał
Ja jak byłam mała, to zazdrościłam koleżankom, co miały babcie na wsi, bo lubiłam koniki, krówki itd. Mnie za to wozili do Niemiec, bo tam siedzi cała rodzina Mamy, ale zawsze się tam okropnie wynudziłam

I gratuluję zabaw w kąpieli

U nas też dzisiaj "postęp" - Młody nie darł się przy pudrowaniu pach, czyszczeniu uszu i noska. A wszystko dlatego, że matka mu śpiewała o misiu co mu się pociły paszki i miał brudne uszka oraz kózki w nosie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 19:29   #2416
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Przesyłam Ci link do oferty z której my skorzystalismy, wylot mamy 02 czerwca z Wrocławia
http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/...&tripBoardDb=9

Fajnie by było jechac wiekszą ekipą!!! Może jeszcze ktoras z Was sie przyłączy???: jupi:
Byłoby wizazowe spotkanie na wakacjach:ehe m:
Oferta super, ale wg mnie dość droga... W lutym dwa lata temu znalazłam Kubę hotel 4,5 * za 3tysiące właśnie.. Z tym,że wylot mieliśmy za dwa dni, ahh kiedyś to były fajne spontany... Teraz to się mogę spontanicznie wyrwać na godzinke z domu a nie na wakacje
Katarinka - mam jedno meeega niedyskretne pytanie, ale jestem tak jak Domi baaardzo ciekawska Pisałaś kiedyś, że już w ogóle nie masz brzuszka po ciąży i ważysz 3kg mniej... Jak zrobiłas z tym brzuszkiem iiii... ile ważysz przy jakim wzroście? Mam nadzieję,że się nie poczujesz urażona moim pytaniem
Ja mam dzis 15 dzień 6 weidera i chyba spasuje... 36 cykli i w kazdym cyklu 6 ćwiczeń to ciut za dużo, aż kark mnie boli

Muszę Wam się pozalić.. Poszłam w pon na pedicure ( a mam problem z wrastającym paznokciem) i tak mi tam kosmetyczka grzebała,że aż mam stan zapalny I mi zaropiało jeszcze, istna katastrofa tak to gó**no boli

no ładnie, godzinę mnie nie było w domu, a tż ululał Blanke przed kąpiela... i znow jej rytmu dnia nie zmienie i beda ją kąpać o 22, karmic ok 22-23 i dopiero spać...

Brombi - zasypuje się paszki puderkiem? Ja tylko pupcię i cipcie jej zasypuje

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-02-17 o 19:43
Stary 2010-02-17, 19:35   #2417
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Umieram ... dzisiejszy dzień to była mordownia... zaraz wezme prysznic może odzyję... Piotruś żyć nie dał, ani obiadu zrobić, ani posprzątać... no masakra ciagle chciał byc z mamąDobrze, że po spacerze troche pospał, bo bym nawet nie odpoczęła sekundy... Oj jak ja bym chciała żeby on zechciał jeść w dzień co 3 godziny a nie co 2 i w nocy 2,3 pobudki na jedzenie plus to, że potem w nosie ma spanie
Odzywaj zebra,moj tez dzis marudzil bo na spacerze nie był

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
A kiedy jedziesz?
Może się spotkamy ?

Fajnie będzie miał
Ja jak byłam mała, to zazdrościłam koleżankom, co miały babcie na wsi, bo lubiłam koniki, krówki itd. Mnie za to wozili do Niemiec, bo tam siedzi cała rodzina Mamy, ale zawsze się tam okropnie wynudziłam

U nas też dzisiaj "postęp" - Młody nie darł się przy pudrowaniu pach, czyszczeniu uszu i noska. A wszystko dlatego, że matka mu śpiewała o misiu co mu się pociły paszki i miał brudne uszka oraz kózki w nosie
Ja najprawdopodobniej od 28 czerwca na 2 tygodnie bo wtedy siostry tz zalatwi domek podwojny nad morzem z pracy swojej wiec jade z siostra
.juz zapowiedzialam w pracy ze mimo ze wracam w polowie maja to w czerwcu urlop biore bo nawet jak siostra sama z tz swoim by jechala to nie miala bym z kim zostawic malego
Cytat:
Oferta super, ale wg mnie dość droga... W lutym dwa lata temu znalazłam Kubę hotel 4,5 * za 3tysiące właśnie.. Z tym,że wylot mieliśmy za dwa dni, ahh kiedyś to były fajne spontany... Teraz to się mogę spontanicznie wyrwać na godzinke z domu a nie na wakacje

Muszę Wam się pozalić.. Poszłam w pon na pedicure ( a mam problem z wrastającym paznokciem) i tak mi tam kosmetyczka grzebała,że aż mam stan zapalny I mi zaropiało jeszcze, istna katastrofa tak to gó**no boli

no ładnie, godzinę mnie nie było w domu, a tż ululał Blanke przed kąpiela... i znow jej rytmu dnia nie zmienie i beda ją kąpać o 22, karmic ok 22-23 i dopiero spać...
o jaaaaaa wspolczuje bo wiem jak to musi bolec

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 19:42   #2418
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, każdy robi jak dziecku pasuje. My jak oliwkowaliśmy paszki, to mu się zrobiło odparzenie, odkąd pudrujemy to nie ma problemu. Z kolei ja pupki nie pudruję tylko smaruję kremem

Współczuję tego stanu zapalnego, powinnaś złożyć reklamację u tej kosmetyczki, skoro spartoliła

Cytat:

Ja najprawdopodobniej od 28 czerwca na 2 tygodnie bo wtedy siostry tz zalatwi domek podwojny nad morzem z pracy swojej wiec jade z siostra
.juz zapowiedzialam w pracy ze mimo ze wracam w polowie maja to w czerwcu urlop biore bo nawet jak siostra sama z tz swoim by jechala to nie miala bym z kim zostawic malego
Ale fajnie, będzie się kuzynostwo razem bawić
To się nie spotkamy, bo my pojedziemy pewnie na przełomie lipca i sierpnia

Stary 2010-02-17, 19:54   #2419
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, każdy robi jak dziecku pasuje. My jak oliwkowaliśmy paszki, to mu się zrobiło odparzenie, odkąd pudrujemy to nie ma problemu. Z kolei ja pupki nie pudruję tylko smaruję kremem

Współczuję tego stanu zapalnego, powinnaś złożyć reklamację u tej kosmetyczki, skoro spartoliła

Ale fajnie, będzie się kuzynostwo razem bawić
To się nie spotkamy, bo my pojedziemy pewnie na przełomie lipca i sierpnia
A ja nie pudruje i nie oliwkuje tylko pupke smaruje sudocremem i maly ma skorke idealna na szczescie

A no bedzie sie razem bawic,juz w zeszlym roku jak w ciazy byłysmy to tez razem byłysmy na wakacjach
Poza tym siostra bedzie mi pilnowala malego jak ja do pracy wroce,mam do niej po drodze a ona sama wyrazila taka chcec wiec czemu nie,zawsze bede wiedziala ze jest u siostry a nie musze robic castingów na opiekunke

Lece kapac malego bo dzis przez tego lekarza i brak spaceru maly zASNAŁ zupelnie nie o tych porach co codzienie i spal troszke dluzej wiec kapanie sie przesuneło

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

A no i konik morski zamowiony a co niech ma!!

Tz powiedzial ze mi all zablokuje bo ostatnio tylko tam przesiaduje

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 20:11   #2420
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

I jeszcze jedno mam pytanko.... co myslicie o solarium? Nie byłam już od roku i marzy mi się pójść raz, dwa w miesiacu maxymalnie... Oczywiście przy osłonięciu piersi. I już sama nie wiem, nie chcę ryzykować utratą pokarmu, ale już mam dość bladego ciała

I na koniec - myyy Jestem nieumalowana, więc brzydal straszny, ale mój cukiereczek tak słodko tu wyszedł
Stary 2010-02-17, 20:34   #2421
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Nasza karuzelka z Fisher Price'a żre jak szalona - 4 takie wielkie baterie
naprawdę krótko trzymają
ja mam z Tiny Love karuzelke od grudnia. Chodzi juz dlugo i te baterie bardzo dlugo trzymaja

Cytat:
Katarinka - mam jedno meeega niedyskretne pytanie, ale jestem tak jak Domi baaardzo ciekawska Pisałaś kiedyś, że już w ogóle nie masz brzuszka po ciąży i ważysz 3kg mniej... Jak zrobiłas z tym brzuszkiem iiii... ile ważysz przy jakim wzroście? Mam nadzieję,że się nie poczujesz urażona moim pytaniem
Ja mam dzis 15 dzień 6 weidera i chyba spasuje... 36 cykli i w kazdym cyklu 6 ćwiczeń to ciut za dużo, aż kark mnie boli

Zasypuje paszki (choc ja nie Brombi) i pupeczke, dzis tez w zgieciu łokcia zasypalam bo moja Polcia miala czerwone wiec tak profilaktycznie...
a ja nie ciekawska- zartowalam
a palca-wspolczuje!

Ja brzucha ogolnie tez juz nie mam i nawet ta krecha czarna cvoraz bledsza. Jednak jak siedze to jest taki nadmiar skory, choc jak stoje to jest okej. A pomyslec, ze przed ciaza mialam wklesly
a Ty Ola ile wazysz i ile masz wzrotsu?
Cytat:
A ja nie pudruje i nie oliwkuje tylko pupke smaruje sudocremem i maly ma skorke idealna na szczescie

A no bedzie sie razem bawic,juz w zeszlym roku jak w ciazy byłysmy to tez razem byłysmy na wakacjach
Poza tym siostra bedzie mi pilnowala malego jak ja do pracy wroce,mam do niej po drodze a ona sama wyrazila taka chcec wiec czemu nie,zawsze bede wiedziala ze jest u siostry a nie musze robic castingów na opiekunke

Lece kapac malego bo dzis przez tego lekarza i brak spaceru maly zASNAŁ zupelnie nie o tych porach co codzienie i spal troszke dluzej wiec kapanie sie przesuneło

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

A no i konik morski zamowiony a co niech ma!!

a moj Tz mi jeszcze kaze isc zamawiac...ja ogolnie oszczedna bylam, ale przy nim sie rozpuscialam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 20:52   #2422
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

domi, ja mam 165cm i waze 52kg teraz.. I brzuszka jak stoje to tez w ogole nie mam, nawet miesnie ładnie widać, ale jak usiade to sie troche marszczy...
Stary 2010-02-17, 20:55   #2423
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Hmmm ja bym kontrolowała mu wagę i jeżeli przybywa jak trzeba to bym nie przymuszała... może nie potrzebuje akurat aż tyle... Moje dziecko je po 60-70 co 2 godziny, jeśli ma dłuższą przerwe to 90-100. Ale na to tez nie ma regły. Ma dni, że je jak smok a w inne mam wrażenie właśnie, że mniej Dawałabym mu mniej tej wody z glukozą, bo glukoza może zapychać- jak nam kazała lekarka dopajać wodą z glukozą z racji żółtaczki to zawsze potem pytała czy dziecko nie je przez to mniej.

Moje dziecie po 2 godzinach od posiłku było tak głodne teraz, ze wciągnął 90 na raz może teraz pośpi dłużej dzięki temu... chciałabym żeby w dzień jadł co 3 godziny ale on często chce co 2 i czasem co 3... dziś nawet raz 4 h miał przerwy.
Dzięki musze ograniczyć wodę z glukozą moze pomoże... a mały nie jest chudy ciapuś sie robi :P
Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Mam to samo z moją małą. A liczyłaś ile on zjada w ciągu doby? Moja ok 500-600ml :-( - a między naszymi dziećmi jest tylko 3 dni różnicy. Ile waży twój Dominiś?
Nie wiem ile waży bo wagi w domu nie mamy ,a jak jestem u znajomych to zapominamy

Cytat:
Zeberko co do tych baterii, to wcale tak te zabawki ich nie żrą.
Ja mam karuzelkę z TinyLove od listopada, dziennie to ze dwie godziny się kręci i gra , a baterie wciąż te same. To samo z owcą, już ponad miesiąc ciągnie na dwóch paluszkach
kurcze ja mam od stycznia i dziś mi padły baterie z karuzeli TinyLove

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo - 1 duże opakowanie Bebilonu na tydzień
No mi dokładnie duże opakowanie na 1-1,5 tygodnia...
Stary 2010-02-17, 20:58   #2424
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno mam pytanko.... co myslicie o solarium? Nie byłam już od roku i marzy mi się pójść raz, dwa w miesiacu maxymalnie... Oczywiście przy osłonięciu piersi. I już sama nie wiem, nie chcę ryzykować utratą pokarmu, ale już mam dość bladego ciała

I na koniec - myyy Jestem nieumalowana, więc brzydal straszny, ale mój cukiereczek tak słodko tu wyszedł
Co do solarium to nie mam pojęcia, bo ja kiedyś raz byłam, przed studniówką
Może pediatrę zapytaj?
Ślicznie wyglądacie, wg mnie to Ty żadnego makijażu nie potrzebujesz

Cytat:

a moj Tz mi jeszcze kaze isc zamawiac...ja ogolnie oszczedna bylam, ale przy nim sie rozpuscialam
U nas jest na odwrót

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-17 o 20:59
Stary 2010-02-17, 20:59   #2425
moniam85
Raczkowanie

Kurcze fajnie się macie wakacje na drugim końcu świta, nowe autka, zabawki... super

My jedziemy nad zatokę gdańską do Swrzewa na 2 tyg z kuzynką męża i ich synem 9 -cio miesięcznym, więc będzie fajnie...
Stary 2010-02-17, 21:33   #2426
domi7ks
Zakorzenienie

Olacious ja mam 161 i waze 54kg...no moze 53, bo wazylam sie ciuchac ostatnio. Ale ja nie chce schudnac...
poza tym slicznie wygladasz...mam ochote obciac sobie wlosy bo mi sie moje znudzily:/
co do solarium ja bym nie ryzykowala, choc w czerwcu przed slubem bede musiala sie chyba wybrac....
moj tz tweordzi, ze po mnei w ogole ciazy nie widac, ale zostaly m na udach i posladkach te nieszczesne rozstepy..smaruje je codziennie, mam nadzieje, ze zbledna...

co sie dzieje z Lucky???

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-17 o 21:36
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 21:54   #2427
konspiracja
Zakorzenienie

Normalnie dokopac sie tu do Was dzisiaj nie mogłam... Wam normalnie dzisiaj Wizaż chodzi? No masakra jakaś i posty cytowane z poprzednich stron mi obcięło
Cytat:

Dlaczego tylko 1/4 chcemy więcej!
Tylko gdzie ja to potem wszystko bede składować?
A swoja drogą to fajnie, ze prawie wszystkei dzieciaczki na wątku będą się bawić tymi samymi zabawkami...

Chociaż mi się tez bardzo podobała propozycja DiTu pare stronek wczesniej zwlaszcza pamper na główkę ...

Cytat:
A kiedy jedziesz?
Może się spotkamy ?

Fajnie będzie miał

My jeśli pojedziemy to przed moim powrotem do pracy, bo jak przestąpię próg firmy to juz na pewno mnie nie puszczą...

Brombi poproszę o słowa albo adres na yb piosenki o tym misiu

Cytat:
A

Ja tez przesiaduję... wg Tż.....

Cytat:

Jestes bardzo ładna dziewczynka, i niunia tez śliczna
A solarium??? Nie wiem jaki wpływ na karmienie, ale generalnie to solarium jest fe... i jeszcze te ostatnie badania o jego szkodliwości...
Mi szkoda skory ostatni raz byłam z 3 lata temu. a że bladości nie lubie to podrasowuje się czasem balsamem brązujacym i jest ok.

Jutro prosze o wielkie kciuki... jedziemy na kontrolę do szpitala, czy ostatecznie się z naszą żółtą przeszłościa rozprawiliśmy. Troche się boję... jest ok, i mały ładniutki, ale po tamtej historii mam schizę przed kazdym badaniem...

Do jutra kochane!

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

[
Cytat:
Olacious ja mam 161 i waze 54kg...no moze 53, bo wazylam sie ciuchac ostatnio. Ale ja nie chce schudnac...
poza tym slicznie wygladasz...mam ochote obciac sobie wlosy bo mi sie moje znudzily:/
co do solarium ja bym nie ryzykowala, choc w czerwcu przed slubem bede musiala sie chyba wybrac....
moj tz tweordzi, ze po mnei w ogole ciazy nie widac, ale zostaly m na udach i posladkach te nieszczesne rozstepy..smaruje je codziennie, mam nadzieje, ze zbledna...

co sie dzieje z Lucky???
Acha, mialam jeszcze napisac, że tez nie wiem po co chcecie tak szybko urozmaicać diete, skoro wszyscy trabią, ze najlepiej dla dziecka jak do 5-6 m-ca jak na cycu jest? czy może o czyms nie wiem
No moze wyjatkiem sa mamusie ktore musza wczesneij dziecko przyzwyczaić doo jedzonka innego bo np do pracy wracają...

Domi ja tez mam ochote wlosy przyciąć... Ale Ty poczekaj do ślubu! na pewno bedziesz chciala jakąś fajna fryzurke a z takich długich coś łatwiej wyczarować

Dobranoc, bo jutro wczesnie wstajemy

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 22:26   #2428
kachula27
Zakorzenienie

No wlasnie Konspi ja wracam w polowie maja wiec szybciej bede musiala poprobowac innosci z maluszkiem

Lece poczytac jezyk niemowlat bo zaczełam kilka dni temu i jakos skonczyc nie moge bo zawsze cos

Konspi za wizyte kontrolna

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 22:42   #2429
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
masz racje. wszystko zalezy od dziecka ja codziennie dokladnie kazda faldke myje pod pachami a nie pudruje nic a nic i nigdy nie mielismy odparzenia. pupke kremuje. nie oliwkuje juz od dawna.

Cytat:

ty tez bardzo ladnie wyszlas.
a solarium ja bym nie poszla nawet jakby mi placili. szkoda mi skory..
jesli myslisz ze zle wygladasz blado to moze samoopalacz lub balsam brazujacy??

Cytat:
ja sie nauczylam oszczednosci odkad jestem z tz, a wlasciwie odkad zamieszkalismy razem.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Normalnie dokopac sie tu do Was dzisiaj nie mogłam... Wam normalnie dzisiaj Wizaż chodzi? No masakra jakaś i posty cytowane z poprzednich stron mi obcięło

Jutro prosze o wielkie kciuki... jedziemy na kontrolę do szpitala, czy ostatecznie się z naszą żółtą przeszłościa rozprawiliśmy. Troche się boję... jest ok, i mały ładniutki, ale po tamtej historii mam schizę przed kazdym badaniem...

Acha, mialam jeszcze napisac, że tez nie wiem po co chcecie tak szybko urozmaicać diete, skoro wszyscy trabią, ze najlepiej dla dziecka jak do 5-6 m-ca jak na cycu jest? czy może o czyms nie wiem
No moze wyjatkiem sa mamusie ktore musza wczesneij dziecko przyzwyczaić doo jedzonka innego bo np do pracy wracają...
mi tez mulil wizaz dzis

co do diety i jej rozszerzania.. mi polecila pediatra. dalam malemu kilka razy jabuszko, marchewki nie chcial. ostatnio w ogole nie daje mu nic poza piersia bo wlasciwie tak mi wygodniej.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

ach zapomnialam wam powiedziec..
widac dolna prawa jedynke. tzn biale i twarde pod dziaslem.. nie przebita jeszcze ale sie cisnie

narazie mamy tylko teo jednego zabeczka i dodatkowo ta jedynke i czworke do przebicia.. dziwnie to idzie..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 05:24   #2430
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Odzywaj zebra,moj tez dzis marudzil bo na spacerze nie był
Mój czy na nim jest czy nie i tak marudzipewnie sprawdza ile mama darade wytrzymać
Cytat:

Piękne zdjęcie i laska z Ciebie a piszesz, że brzydal bez makijarzu a jakbyś nie napisała, ze jesteś bez to bym nie zauwarzyła...
Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Dzięki musze ograniczyć wodę z glukozą moze pomoże... a mały nie jest chudy ciapuś sie robi :P
A dlaczego dajesz mu wode z glukozą? ja jak już nie musiałam to odstawiłam to w cholere, bo miewał własnie czasami mniejszy apetyt- my już nie mamy planu dnia a z tą glukoza to już wogóle czasem po niej za jakiś czas chciał zjeść a czasami wcael. Daje małemu herbatke rumiankową z hippa- dobre też na kupy a że ma hemofer przepisany to mam nadzieję, że mu pomoże to nie mieć problemów z kupką.

Łudziłam sie, że po tym ciężkim dniu marudzenia da mi pospać w nocy... Spał tylko po kąpieli dłuzej a jak wsta o 23 na jedzonko i zasnął.. tak pobudka o 2 i 4 i od 4 ma w nosie spanie. Szaleje aż miło w łóżeczku i ciągnie smoka tak jakby chciał go pożreć- a zjadł o dziwo nie 60-70 a 100 ml(choć miał 15 minut przerwy zanim po 30 ml się namyślił, że nie pojadł) mam nadzieję, że zacznie jeść po tyle właśnie a co 3 godziny w dzień a nie co 2.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości